Last news in Fakti

10 Август, 2020 12:11 10 074 36

Протестите или защо Доган се усмихва?!

  • палатков лагер-
  • протест-
  • власт

Властта ще се претърколи от един формат на управление на задкулисието в друг формат

Протестите или защо Доган се усмихва?! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Огнян Минчев във "Фейсбук"

Отиват да блокират Калотина - на главен път от Истанбул за Европа. Блокадите са принципно нецивилизовано средство за преследване на граждански цели - особено когато не става дума за борба с репресивен авторитарен режим. За съжаление протестът попадна изцяло под контрола на радикалното - екстремистко крило на тези, които искат не просто промяна, а промяна по най-бързия и хаотичен начин за да могат те и господарите им да ловят риба в мътна вода.Това не е нов сценарий за България, макар, че не винаги е бил успешен. За отбелязване е, че т.нар. градска десница (всъщност - либералната левица), която в началото се опита да оглави протеста на базата на демократичен дневен ред за промяна, днес вече отстъпи изцяло водещата роля на екстремисткото крило. Тече бурен процес на премятане в радикална посока на умно-красивите демократи - на лидерите им и на инфлуенсърите им.

Властта ще се претърколи от един формат на управление на задкулисието в друг формат. Забелязваме, че г-н Доган се усмихва - значи е в добро настроение. Левите либерали се упражняват във все по-екстремистка визия за демокрация, преди на власт да дойдат тези, които първо тях ще ги научат "на ред". По-младите не знаят, а по-старите се правят на забравили какво означава да те управляват тези около Радев - БСП - агресивните проруски лобисти и т.н. Говорителите на левите либерали се канят "отново да излязат на улицата", ако новата власт постъпва като старата. Няма да постъпва като старата - тези, които изброих по-горе имат навика да вадят направо сопата. ГЕРБ-аджиите могат да бъдат упреквани във всичко останало, но не и в сопаджийство. Така, че ако някой иска да спи на Орлов мост - сега му е времето. След това - при новата демокрация на завърналите се "прогресивни сили", нощувките за протестъри ще бъдат преместени в Първо районно - където винаги са били. Засега - bonne voyage - на отровното трио § спомоществователи към Калотина!

P.S. На тези, които започват да ми мятат обвинения в ГЕРБ-аджийска пропаганда - само две думи. Нещастници са тия от ГЕРБ. Скриха се при първото сериозно предизвикателство. Пуснаха третия си ешелон да ги защитава. Няма го Бойко, няма ги "силните фигури". Само Фандъкова се появи вчера. То да ти е кеф да тръгнеш да сваляш властта - вежлива, една такава. Когато лакърдиите не работят - нищо не работи. Язък.

*Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    44 33 Отговор
    Не го харесвам, но е абсолютно прав! Аз съм на 48 г и много съм видял в България.
  • 2 питанка

    77 4 Отговор
    Кой ще потърси сметка откъде са парите за кичозния и мегаломански Сарай-Версай на Доган. А освен това, нали ужким имаше 7 дневен срок да се узакони този паметник на българската голяма корупция?

    Коментиран от #6, #13, #20, #29

  • 3 Даа

    57 5 Отговор
    Хитър по-хитър, най-хитър е Д Оган.... Върти цялата държава на малкия си пръст вече 30 години.... Другият властелин Пеевски се включи усилено последните 10 години.... Жалкото е, че всички досега управляващи им се подчиняваха... А Борисов ги остави съвсем да завладеят и съд и прокуратура и МВР и медиите и банките и прочие...Подчини им се тотално , особенно в третия мандат, Но те не едва ли ще му помогнат, когато е извън властта, ще го оставят да се спасява сам....

    Коментиран от #5, #31

  • 4 Всички с пенсии над 1000лв са чиновници

    62 3 Отговор
    Държавата сиреч народа, плаща осигоровките на хиляди високо платени, корумпирани, Държавни чиновници! Докога това соц. Безобразие?? Обикновения човек може да си плаща осигоровките, а държавния без делник ще му плаща цял народ!!! ¡
  • 5 Киро

    33 1 Отговор

    До коментар #3 от "Даа":

    Ти май не разбираж, че това са пешки.Каквото им кажат чичковците от ДС това е.

    Коментиран от #10, #12

  • 6 Лекар БГ

    47 0 Отговор

    До коментар #2 от "питанка":

    И аз това съм се питал много пъти.Беше хидроинженер.После,други властимащи,го направиха енергетик по Студен резерв.Като цяло,са си наши,на народа,парици/милиони.Че и боянските сараи са си вече негови.За него обаче,няма НАП,КПКОНПИ,ДАНС и пр.Никой не го закача,не го пипа-персона над и извън Закона.Султан.
  • 7 Че защо не

    22 1 Отговор
    Като знае, че Боко ше падне
  • 8 ми осмихва се,

    17 13 Отговор
    щото му е ясно,че невинните протестиращи се превръщат в маши на новите(стари) скрити лимонки като Мая Манолова,Христо Иванов и Слави Трифонов.Ясно му е,че отърване от „групировките” отърване няма.За да успее човек(като него),трябва да станеш приятел или подлога на тези „групировки”.Който не може,пътя е терминал 2.
  • 9 Васил Божков

    17 5 Отговор
    Аз може да съм фъфлеща мутра, ама съм гърмян заек. Ако не засилите енергията и не свалите #хунтата, хората ще почнат да се усещат

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 пройчо

    34 4 Отговор
    Голям анализ....Усмихвал се бил доган---хоп "идат комунистите със сопите!"....А ако беше нацупен -къф дълбокомъдрен изод щеше да направи?---" идат марсианците!???

    Коментиран от #15

  • 12 сега и да ти кажа

    31 4 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Пешки, ама с милиарди, цели Кралства, обединени от Хунтата.

    Ако откраднатите пари от тези хора се върнат, ние ще сме най-богата държава в Европа!

    Коментиран от #14, #16

  • 13 никой

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "питанка":

    няма да му потърси сметка,просто защото си опекъл добре баницата.
  • 14 ще се върнат

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "сега и да ти кажа":

    Нанайци...блажени са вярващите
  • 15 Отговорника на Мулти груп

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "пройчо":

    Затворника от Сараите , е рожба на ДС ,не се учудвайте, че не може и не разбира ,той така им е нужен, такъв, какъв то си е затворник!
  • 16 Киро

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "сега и да ти кажа":

    Кви милярди бе пич.Милиардите не са техни.Ако кажат на шефа, земам парите и се оттеглям от играта, началника ще каже, ти се оттегляш ама парите остават за следващия "кукловод" който ще ги управлява тези пари.
  • 17 Свали гарда ще се пукнеш

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "Васил Божков":

    Анти- криминални романи , в стил Антон Тодоров , в защита на ГЕРБ ,
    и Хунтата.
  • 18 Behemoth

    16 2 Отговор
    Доган се усмихва от старческо оглупяване...а вие си мислите от мъдрост ХАХАХА....Шиши използва статуса на Доган около който има култ към личността в ДПС но Доган отдавна е нещо като късния Брежнев....
  • 19 Гост

    26 1 Отговор
    Тридесет години Доган върти България на малкия си пръст! При Орешарски помните ли как Пеевски стана шеф на ДАНС? Модела си го създадохме 89 година, и сега дори Боко да падне веднага, какво следва? Доган пак ще се усмихва!
  • 20 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "питанка":

    Имота е на Минстрой Холдинг, фирма със стотици милиони оборот и печалби.
  • 21 Пешо от жълтите павета

    21 4 Отговор
    КАКВИ НЕБИВАЛИЦИ ГИ РЕДИ ТОЗИ ВЪЗПЪЛНИЧЪК ЧИЧКО? АЗ ОТКАКТО ГО ПОМНЯ, ТОЙ Е НЕЧИЯ ПОДЛОГА, ПРЕДИ НА ИВАН КОСТОВ, А СЕГА ОТНОВО НА ТОЗИ КОЙТО МУ ДАВА ПАРИЧКИ. ГЕРБАДЖИЙТЕ НЕ БИЛИ СОПАДЖИЙ, ХА ХА. ДА ТЕ СА НАЙ-СОЦИАЛНАТА ПАРТИЯ И СА ТОЛКОВА ДОБРИЧКИ, ЧЕ В ПЕТЪК АРЕСТУВАХА ЕДНА ДУЗИНА ПРОТЕСТАНТИ ЕЙ ТАКА ЗА КЕФ.... ПРЕМЕРИ СИ КРЪВНОТО, ВИЖ СИ КИЛОГРАМИТЕ И ЛЯГАЙ ДА СПИШ.
  • 22 алиага

    19 1 Отговор
    ши му замръзне усмивката като го натирят в кауша ....... до кога ще ги търпим такива изруди >????
  • 23 чао чао

    17 0 Отговор
    А бе не знам дали ще се усмихва ако срещу себе си види 10 освирепели тулупи със сопи!И този безделник има адски късмет, че сме що годе възпитани и безкрайно търпеливи люде!

    Коментиран от #27

  • 24 ПЕНКО

    10 1 Отговор
    ОГНЯН Е ТОЛКОВА ТЛЪСТ ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ОТИДЕ НИКЪДЕ ,НО МАЖЕ ДА БЛОКИРА ПЕЙКА В ПАРКА !!!!!!!!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хаджиментов

    4 4 Отговор
    Браво, точно в десятката.
    Умните и интелигентните ще го разберат, а другите ще го ругаят и псуват!
  • 27 Димитрова

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "чао чао":

    Май не си разбрал защо се усмихва, а? Няма го наоколо бабекян да ти го преведе на по-прост език!!! Нали сте умници, ползвайте малко това, което ви е на раменете! Ако не се сещате подсказвам - главата!!
  • 28 Маркиз дьо Отзад

    7 0 Отговор
    Това, че Доган се усмихва не трябва автоматично да означава, че е в добро настроение - може да е бил вече на 3-4 големи уискита..
  • 29 Теле

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "питанка":

    Божков ва ограби избяга Василев 4милиарда да не изреждам още не защитавам Доган но Христо Иванов постоянно се занимава с Доган той е там теца там Доган да е дал поне трохички на своя електорат не ще кажете тютюн и там са далавераджиите от всички етноси4
  • 30 Чнг

    5 0 Отговор
    Защо БМБ не поиска международна екпертиза за шкафчето с ерото и златото? Ако не са негови , готов съм да постъпя в ГРБ. Да , ама не смее!
  • 31 Козлов

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Даа":

    От вас нещастните шопи и мързеливи българи робовладелци и добро да ви правят и лошо да ви правят нищо не става.България беше на една от първите места по производство на тютюн в Света до май 1989.Като изселихте българските турци кво стана?Ако бях на мястото на СОКОЛА не сладолед а щях да дам да ближете нещо друго!!
  • 32 Академик

    4 3 Отговор
    Абсолютно съгласен, младите протестират като мухи без глави и отново ще бъдат употребени както в зората на демокрацията!Бабикян направо ми е антисимпатичен!
  • 33 СМЕРШ

    6 2 Отговор
    Плазмодиите Минчев и Бабикян са ми еднакво противни!Явно се ръсят яко пачки!
  • 34 Анонимен

    1 0 Отговор
    Доган е умен и твърде хитър
    От 30 години вие сте на барикадите, а те в родилните домиве. И докато му се перчите той ви се надсмива над наглостта и простотията, по бай ганювски. Къде са работните места. Освен в шивашките фирми, строителният бранш и охранителните фирми. Изчакайте оше поне 10 години. Имайте търпение и доган ахмедов ще е първа политическа партия. Нямате си на идея за много неща. Свиквайте, свикнахме, а кой не може напуска и напуснаха България. Млади, на средна възраст не искат и да чуват за БГ. Единият показва внучката. Да ходи пред Меркел, Слави и много други. Другият до него защитник, що не каже на бежанци тракийци за колко пари мохамедани закупиха земи на деди. 100 декара, на нас броиха ни на двамата 2 хил. Излушно е, и от стачкуващите, същата работа, всички сте в кюпа, в краденето, но Доган нека каже в очите ви, какво иска, а не отзад. Пука ни за терористи, от всички ви. Ние ги знаем, до нас са, на улицата са, но кво от това. Използват ви млади хора. Те нямат вина, от носа си повечето не знаят, защото с 360 левчета, за кое.. София не е провинцията. Пълен блокаж. За едни е фалирала, за други.. Не подкрепям никой. Бг - АД, ООД, ЕООД.. Дано правилно сте прочели или изхвърлили непотребната ми хартийка. Всеки си е прав за себе си. Отвън и те искат филийка с мас, но..???? Не ме еня, пишем от скука, все пак като вас нямаме деца, а сме самотници в деня и нощта и по важно е какво искаше да ни каже ББ с тези дечица негови внуци на майки с увреждани
  • 35 Анонимен

    2 0 Отговор
    Важно е не алчността, а човечността. Но тя вече е кът.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.