Last news in Fakti

28 Август, 2020 16:00 3 832 18

Кой е жертвата - Дани К. или всички ние?

  • данаил кирилов-
  • барни ръбъл

Така че Барни е даже доста симпатично, Данаил Кирилов изобщо не е безобидна фигура и е в основата на превръщането на България в прокурорска държава

Кой е жертвата - Дани К. или всички ние? - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Капка Тодорова, фейсбук:

Дали е неудобно да се нарича Барни Ръбъл Барни Ръбъл? Излагат ли се хората, като го правят? Един вид насилници ли са? Не знам. Обаче знам, че този министър:

1. Провали опитите да се наложи възможност за търсене на отговорност от главния прокурор. Така главният прокурор си остана политическа фигура тип абсолютен монарх - той може всичко, отговорност не носи.

2. Написа нов проект за конституция, в която иска да се даде законодателна власт на прокурорите. ???

3. Махна преамбюла на Валери Петров от сегашната конституция. Заменяме Валери Петров с Дани ъ...Кирилов? Еми не.

4. Включи се в кампания срещу българските съдии в Страсбург, след като Съдът за правата на човека напомни, че вече девет години очаква България да изпълни присъдата по случая "Колеви". Случаят "Колеви" е за застреляния прокурор Николай Колев и подозренията, че в в убийството е замесен дори тогавашния главен прокурор Филчев. Страсбург попита защо никой не е разпитвал нито Филчев и посочи, че вероятно се дължи на това, че всеки висшестоящ прокурор може да отмени заповед за разпит на следовател. Филчев беше гост на прокурорския конгрес оня ден. Дани К също.

5. Пак Дани К. наруши всякакви правила и без каквито и да е обяснения отмени резултатите от жребия за избор на неправителствена организация за член на новия Граждански съвет към механизма за контрол на съдебната система. Причината е, че жребият посочи Български институт за правни инициативи, пък те са опозиция на управляващите.

6. Всички смешки с белия хакер, джуркането, ваденето и обръщането на файла и оня ден доста нелепото и тревожно за човек от изпълнителната власт изказване, че следи 250 члена на опозиционна партия са само допълнение.

Така че Барни е даже доста симпатично, Данаил Кирилов изобщо не е безобидна фигура и е в основата на превръщането на България в прокурорска държава. Та излагат ли се хората и кой е жертвата - Дани К. или всички ние?


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мяза

    39 3 Отговор
    ми на плъх ! А те са хитри !

    Коментиран от #14, #16

  • 2 Джордж Вашингтон

    26 3 Отговор
    Върнете бащата на новата българска конституция.!Искам си Барнито.!
  • 3 Doni Brasko

    37 2 Отговор
    Член на статуквото, куче на каишка минало на прослушване през Пеевски
  • 4 ЩЕ НИ ЛИПСВА

    30 3 Отговор
    АМИ ТОЙ ДАНИ ИМА РЕЧНИК ОТ 20 ДУМИ И НЕ МОЖЕ ДА ДОВЪРШИ ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ДО КРАЯ.А ВИЕ ПРЕАМБЮЛ , Я ГО ПИТАЙТЕ КАКВО Е ТОВА , НЕЩО КАТО ПРЕДЯСТИЕ НАВЯРНО.ПЪК И ВСИЧКИТЕ НИ ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ СА ЕДНИ , КАТО ЧЕ ЛИ ТАТАРЧЕВ БЕШЕ НАЙ-ЧИТАВ.ОСТАНАЛИТЕ НЕ МОЖЕШ ГИ ЗАПОМНИ

    Коментиран от #6

  • 5 Псевдоним

    30 3 Отговор
    Така е, симпатичния и безобиден Барни от детското филмче е жестоко обиден заради едната си прилика с Кирилов.
  • 6 Джордж Вашингтон

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "ЩЕ НИ ЛИПСВА":

    Не обиждай Бащата на новата българска конституция!

    Коментиран от #7

  • 7 ВЯРНО ЗАГУБАТА Е ОГРОМНА

    27 2 Отговор

    До коментар #6 от "Джордж Вашингтон":

    КАТО МУ ЗНАЕМ УМСТВЕНИЯ БАГАЖ ТОВА ЩЕШЕ ДА Е НАЙ КРАТКАТА КОНСТИТУЦИЯ , НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1/2 СТРАНИЦА.ТО И ВИЦ ИМА-ДАНИ НАПИШИ КОНСТИТУЦИЯ.ДАНИ:ШЕФЕ КОЛКО ПЪТИ ДА ГО НАПИША

    Коментиран от #8

  • 8 Бат Бойко нощния бандит

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "ВЯРНО ЗАГУБАТА Е ОГРОМНА":

    Член първи стига.
  • 9 Краси

    11 3 Отговор
    Този недоносен конституционно пишещ, заченат от новата демокрация не мяза на нищо. По добре да, върнат Цецка Цачева. Не я харесвам, но в сравнение с Барни тя е в космоса.
  • 10 накратко вица

    9 0 Отговор
    на ДК , МУ го подал и БР го барнал и ръбнал!!!
  • 11 Зайко Байко многознайко

    9 1 Отговор
    Основно чувство което предначертава съдбата ни това е эабравата, другото чувство е детската ни наивност, эатова простихме на Эелю, на Гоце, на Мадридския айдук, на Р. Овч. на СерГей, на оригиналния индоевропеец Костов, на Божков 10та %, на Стефчо маэната усмивка, Румен Пикльото, на крадлата Поптодорова, на ония маэни ко#еленца сподвижниците на царя , които эамениха неиэгодно външния ни дълг, на Пешо Коня, на Болен Сидеров, на патриотарите на недораэумението наречено ирландска пастирка и мистър Бийн, на Цецо Ушавия Шлифер с апартаментите от тъщата, Владко Портфейла, на Пацо Терасата, на Трайковци, на Батко и братко, на Баневци, на Вътковци (Арабаджиев), на Стайковци и всички надолу по веригата! Накрая не съм эабравил и Премиера "Слънце", великият "сроител" еднокнижник, който раэдава пара и маэнинка , но эа съжаление само на отбрани! Къде се скри " Обединителят на нацията иэлеэе, като аслан с вдигнат юмрук а се върна, като ...... пингвин на топло? Докога бре слепи и глухи народе, докога? Единственото решение е 1. Нов намален на половина Парламент 2. Лустрация , от която и комунисти и либерали и националисти и сини и червени и жълти и пембени бягат, като дявол от тамян! 3. Печеливши отрасли(които ги няма вече), комуникации, желеэници и енергетика да се върнат под контрола на държавата, едва тогава ще има пари эа эаплати, пенсии и эдравеопаэване и други социялни дейности! Не эабравяйте , ако ви эвучи много комунистически спомнете си старата Българска пог
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Зевс

    1 1 Отговор
    Точка 3, не разбрах, коя е Еми? Да не е нос Емине?
  • 14 А на мен ми мяза

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мяза":

    на папуняк.
  • 15 ПСР

    6 0 Отговор
    Анимационен герой,в случая-кукла на конци.Тъп на куб.
    Барни е симпатяга,все пак.Никогане съм си обяснил,защо хората го кръстиха на него.
    Съгласен съм с много от доводите на автора.
    Все пак,да не забравяме,че ДК служи изцяло,безрезервно и предано на....Вожда!!!Я нЕкой,да ми посочи друг,анимационен герой от върховете на ГЕРБ властта,който е по-умен,по-достоен,по-родолюбив или честен,от ДК?Всинца са това.
  • 16 София Тайгърс

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мяза":

    Като потъва кораба кой бяга пръв... плъховете..
  • 17 Матей

    1 0 Отговор
    Невероятен,надянал тая маска с апретура като за рокля,да беше си надянал някои прашки,много ще е шик.Те му казват че е леке,той се прави на разсеян,конституции предлага,да беше пренаписал божиите закони.
  • 18 Ричард Естес

    1 0 Отговор
    БАрни Ръбъла си е само една пионка , която изпълнява заповедите от истинските кукловоди ! Човечецът е просто една ТИКВЕНА марионетка със затруднен говор и с наклонност да целува ръката и задника на ВОЖДА си ! Това е .....ГАРАНТИРАНОТО от ГЕРБ - красота , интелект , харизма , финес , изящество ,БОЙКОВЩИНА без граници !