Last news in Fakti

8 Септември, 2020 16:00 4 492 57

Чорба - каша

  • протест-
  • софия-
  • оставка кабинет

Защо ни се падна тая горестна участ – да затрием отечеството на гордите българи?!

Чорба - каша - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Протестът умря още през първата си седмица. Тогава човекът, заради чиято защита започна всичко, излезе с вдигнат юмрук, измрънка нещо и обърна гръб на своето вярно войнство, сбрано на площада.
На паркетните генерали, дори да играят ролята на президенти, не бива да се вярва.

Отличната диплома и умението да правиш впечатляващи лупинги с единствения изтребител, останал на въоръжение, не те прави нито командир, нито водач. Какво заслепение ни настигна, че да си позволим слабостта да разчитаме на тоя, който веднъж се е клел да пази народната република, а сетне коленичи пред нейните врагове, учи при тях, прави кариера, докато предатели и чужденци разбиваха армията?

Останали без идеи и водач, вълненията замязаха на кукла с миловидна беззъба усмивка – с нея цоцащите от властта се забавляват и хвалят: «И ний си имаме народовластие, ей го на̀!». А то, народовластието в убитата република, реве по улиците с пълно гърло, че иска, иска, иска... Такова си ни е – нали е родено в консуматорския век. Сега, къде поради липса на воля, къде от мисловна лен и непукизъм към грижите на околните, е важно да си устат, а не да умееш да планираш действия, да предвиждаш последствия, и да си отговорен.

За съжаление множеството на площада се превърна в тълпа, изолирана от реалността. Докато млади и стари викат до забвение за оставка, животът протича незабелязано край тях. Разпределят концесии за изсмукване на националните богатства през следващите петдесет години, гласуват противодържавни закони, избрани фирми печелят обществени поръчки, а цените на всичко растат... Но кого го интересуват подобни дреболии?

Протестиращите не успяха да спечелят симпатиите на обществото, тъй като не защитават неговите интереси и не представят алтернатива... Тихомълком те заприличват на хората от властта, част от които нарочиха за свои лични врагове. Техните стихийни действия стават опасни, защото изгаряната напразно обществена енергия в бъдеще ще се възстанови бавно и трудно.

Нищо хубаво не ни чака след този провал. Неофеодализмът ще се укрепи. Правата на гражданите ще бъдат ограничени до минимум. Остатъкът от държавността ще бъде затрит със заробващите ни заеми и външнополитически съглашения.

Турция няма да е вечно заета с конфликтите в Средиземноморието и все някога ще се сети за нас, съответно антибългарските настроения ще се усилват.

Ако някой сериозно ратуваше за промяна, той отдавна щеше да представи програма и готовите да я изпълнят хора – най-вече прокурори, съдии и служители на силовите ведомства. Само строгото прилагане на закона и възмездието за предателствата през последните 35 – 40 години може да спасят държавата и единството на нацията.

В замяна лаладжиите от съвета при Президентството преразказват статистически данни, а военните от запаса за малко си показаха навън носовете и се шмугнаха мигом обратно в дупките след завършека на шумотевицата, наречена от нечия болна глава «Велико народно въстание». На пъзльовците им дай да си свирукат «чорба – каша», но не и да работят.

Очевидно на територията на Булгаристан вече няма кадри. Системата ги е опорочила всичките. Не е шега това – от 1989 година да си турски васал и да те мачкат бандити. Престъпното, тъпото и неморалното са се пропили не само в държавните структури, но и в нашите заешки души.

Защо ни се падна тая горестна участ – да затрием отечеството на гордите българи?!... Та ние не умеем да свършим дори това с достойнство – освинваме фасади с домати и яйца, вместо да се съпротивяваме с ум и ярост.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доло ГЕРБ саюз с Русия

    33 68 Отговор
    Европейския съюз подкрепя ГЕРБ и Борисов защото ги е страх да не дойде на власт Радев, защото проевропейската и пронатовска ориентация на ГЕРБ ще бъдат заличени и новата посока в която ще поеме Радев е Русия вън България от НАТО и Европейския съюз и се притесняват не толкова заради членството в съюза а заради членството в НАТО защото едно излизане на България от НАТО ще събуди ефекта на доминото в източна Европа

    Коментиран от #9, #11, #36, #45, #46

  • 2 Жоро

    104 19 Отговор
    Коленце ако си такъв инженер какъвто си и писарушка горко на родината от такива джендъри като теб миличък.
  • 3 Гост

    79 20 Отговор
    Къв си ти бе,смешник? Палячо
  • 4 българин

    91 19 Отговор
    Кефя се ,че президента бърка във всички мафиотски дупки !!
  • 5 Остава... Вка

    28 93 Отговор
    Радев оставка разделител на народа

    Коментиран от #18, #56

  • 6 ПСР

    84 12 Отговор
    "Прекрасна"статийка....агенция ПИК никога не спи.КОЙ я плати?
    Николов,не си болен.Много си зле,човек.Днес,хонорарите в "Малкото НДК" се изплащат щедро от 16ч.
  • 7 1618

    65 16 Отговор
    Борисов не може да се примири с мисълта, че трябва да си подаде оставката, която вече два месеца българите от страната и чужбина я искат! Не може да понесе мисълта и е готов на всичко включително да се лее кръв и да има безумни арести и уволнения на протестиращи! И всичко това заради мисълта , че ще бъде победен от Радев и протестиращия народ! Но ако за него народа е стадо, лумпени и криминален контингент както той многократно се е изразявал, то Радев е трън в очите му , защото отлично осъзнава, че е поне три стъпала по –ниско от Радев по интелект, морални ценности, визия, начин на изразяване и общуване! Това, че той не иска да го признае пред себе си не означава, че народа и в Европейският съюз не го виждат! За това насърчава , провокира и настройва част от българските граждани срещу Радев, а в същото време с присъщото си двуличие говори за обединение и да няма реваншизъм!

    Коментиран от #23, #43

  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    28 14 Отговор
    Накратко по проблема:
    Coциaлни дeйнocти мoжe дa прoвeждa caмo бoгaтaтa държaвa, a бoгaтa държaвa ce прaви oт бoгaти грaждaни, a нe oт тeзи рaзчитaщи нa coциaлнитe мeрoприятия. Aкo бoгaтитe грaждaни нe ce гoрдeят c държaвaтa cи, тe щe ce cтрeмят дa НЕ ДАВАТ cвoятa лeптa...Бългaритe нямaмe пoвoд зa гoрдocт c ТOТAЛНO OПOРOЧEНAТA НИ ИCТOРИЯ зa хaнoвe, тaнгризъм, рoбcки нaрoд, братушките „двойни ocвoбoдитeли” и „прeкрacния” coциaлизъм....

    Коментиран от #15

  • 9 Даааа

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Доло ГЕРБ саюз с Русия":

    Радев 🙊 с ВБ.ПУ.ПБ.ВЗ. ХААААААААА ТЕЗИ НЕ СА ЛИ МУТРИ
  • 10 Новини

    13 48 Отговор
    Няма град в който Радев е бил и да нее посрещнат ОСТАВА

    Коментиран от #51

  • 11 антрашпиц

    34 10 Отговор

    До коментар #1 от "Доло ГЕРБ саюз с Русия":

    Пише се съюз,а не саюз.Не се нерви сега,а се научи.Инъче и аз съм противник на герберите.Оставка!

    Коментиран от #40

  • 12 Кой68

    8 16 Отговор
    България страда от липса на лидер...
  • 13 Аааааа

    11 39 Отговор
    Малиии Радев ли кой е тоя.
  • 14 българка

    35 9 Отговор
    Предател на българската кауза - рафиниран, "културен", умее да изразява достатъчно заплетено проникновенията си, да преиначава фактите в своя изгода - да се чудиш за нашата действителност ли пише или за друга, напълно непозната? От това сквернословие започва да му се гади на човек.

    Коментиран от #39

  • 15 антрашпиц

    14 10 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ми като нямаш повод за гордост тогава се срамувай,или сменяй гражданството.

    Коментиран от #24

  • 16 Някой

    39 8 Отговор
    И тоя е платен драска на изроди те от герб
  • 17 група зевзеци

    42 10 Отговор
    Добре, бе Николов, изказал си се. Харесваш властта и сигурно има защо. Моля те, прочети си пасквила след година, примерно. Или още по-добре - пусни го пак. Публично.
  • 18 Новини хихи

    8 18 Отговор

    До коментар #5 от "Остава... Вка":

    То Гешев в неговите дупки бръкна аа Узунов, Бобоковите аааа
  • 19 Псевдоним

    27 7 Отговор
    А ако си отвоюваме отечеството, каква би била бъдещата съдба на такива като автора на статията?

    Коментиран от #22

  • 20 Аре

    9 26 Отговор
    Май, че нещата са такива както са написани. Что нада делается?
  • 21 Факти

    4 18 Отговор
    А сега да ви глобят всички и арести до 15дни.Закони прочетете.
  • 22 антрашпиц

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Псевдоним":

    Минава на наша страна.Тук предателите,доносниците,мижитурките и лакеите на в излишък.
  • 23 Божинов

    15 27 Отговор

    До коментар #7 от "1618":

    Koи българи? Колко са тия българия, които искат оставката. 1000, 2000, 5000, 10000 хил.?
    Айде стига глупости.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 5 Отговор

    До коментар #15 от "антрашпиц":

    Ето какво имам в предвид:
    1. Траки е прякор, даден от враговете на БЪЛГАРИТЕ. Целта е да се прекъсне Българската ни родова памет. Незнаейки древното си и славно минало, Българите нямаме опора против гръцките домогвания и преиначавания на нашата история, обичаи, религия, богове и т. н. Нямаме опора и против експанзията на разни мними доброжелатели, които ни натириха да търсим великите си предци в дън- горите тилилейски, пардон алтайски.
    2. Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Само един прост пример: Българският песенен фолклор беше под ръководството на евреин, акад. Кауфман. Бог да го прости. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, чалга, поп, рок, метъл и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. "ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
  • 25 Четеш четеш

    14 7 Отговор
    Всичко вярно, но е мнение без предложение. А инженерите трябва да могат да предлагат решения и да планират. Инженерите са видели всичко това около себе си, корупцията, кражбите, некадърните кадри с протекция, растящите цени, намалящите заплати, и.....тн. Но не могат да се борят за бъдещето на държавата. Хубаво беше с европейските средства, запушваха им устите. Когато дойде кризата, ще изпитват срам от себе си, може би не всички. Господине, вие какво предлагате, имате ли програмата? Нали тази програма трябва да се напише от много хора, от умни и морални хора, от смели и родолюбиви, защо не си изберете такива и да започнете да пишете?

    Коментиран от #29

  • 26 Ежко Бежко

    30 8 Отговор
    Авторът на статията се пише инженер, но математическите му способности са нула. Обвинявайки Радев и протестиращи, той зачерква всички негативни последици от управлението на Борисов. Нямало алтернатива, пише той. Има много алтернативи, и всички са по-добри от ББ. Народа сам ще си определи алтернативата. Нужна е оставка и нови избори!

    Коментиран от #30, #37

  • 27 Бай Ставри СЦЗ надзирател

    23 5 Отговор
    Чакам ББ, Гешев и Пеевски. Ще има добро посрещане с пълна програма от Доньо Коча, Али Магарето и др. Автори като тоя на горната статия може да ги последват, щото май ще им хареса.

    Коментиран от #41

  • 28 Doni Brasko

    27 9 Отговор
    Каква е тая помия? Кой го е писал това? Типично тролска мръсна боза, дето няма идея. Единствената цел да обърква и да обяснява, че всички са маскари.

    Коментиран от #34

  • 29 Чакъра

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Четеш четеш":

    Кое вярно?
  • 30 Ами ето

    10 20 Отговор

    До коментар #26 от "Ежко Бежко":

    И кои са алтернативите?? Я да чуя? Че вече 60 дена мънкате , когато ви питат? Де го българското общество на площада? С насилието искахте да спечелите - и естествено - то се обърна срещу вас!
  • 31 345

    16 10 Отговор
    Николов е не може да си толкова прост бе как те държат във факти сигурно си роднина на шефа иначе от тебе и чеп за зеле не става
  • 32 trochillidae

    15 22 Отговор
    Браво на автора, здрав да си 100 години.
    Истината си написал, дай Господи повече такива Българи,
  • 33 ПУЙ

    11 13 Отговор
    ВСИЧКО Е ВЯРНО ,НО ДРАСКАЩИТЕ ТУК ШЕ ИЗМИСЛЯТ ДРУГА ИСТИНА УДОБНА ЗА ДА СИ ПОЛУЧАТ КОПЕЙКИТЕ
  • 34 ХУХУХУ

    5 11 Отговор

    До коментар #28 от "Doni Brasko":

    КАКЪВ DONI BRASKO СИ ТИ БЕ МИШОК РУБЛАДЖИЯ
  • 35 Марин

    18 8 Отговор
    Г-н Николов вие, като че ли не не живеете в България и не знаете какво става. Явно сте защитник на Борисов, ГЕРБ и мафията.
    Борисов купи всички институции и опозицията. Само президента Радев и опозицията от БСП не можа да купи.

    Коментиран от #52

  • 36 асан

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Доло ГЕРБ саюз с Русия":

    И как ще я вземе тази посока лИбимия ти генерал на руски синджир никой не иска рубли
  • 37 Аре

    5 10 Отговор

    До коментар #26 от "Ежко Бежко":

    Стига глупости. Народа сам щял да си избере алтернатива. И ето ти я алтернативата отново Борисов а?
  • 38 НЕДКОВ,,

    1 1 Отговор
    Ще те навестя..
  • 39 асан

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "българка":

    ама ти ли си ма айше тука факултето няма българи ма ти на каква са напрай ма кадъно
  • 40 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "антрашпиц":

    Пише се “иначе”
  • 41 ръдеф

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Ставри СЦЗ надзирател":

    ВЪПРОСА Е НА ТЕБ ДА ТИ ХАРЕСВА
  • 42 гггггг

    8 2 Отговор
    Този пасквил от чекмеджето ли излезе?
  • 43 руснак

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "1618":

    В София са пристигнали представители на Книгата на Гинес, които следят отблизо случващото се в България и чакат с нетърпение оставката на Борисов, за да запишат поредния и единствен световен рекорд: Министър-председател, три пъти печелил и избран на "честни" избори (както самия той се хвали) и три пъти свалян от власт с протести на избирателите преди изтичане на мандата му.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 СТАЛИН

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Доло ГЕРБ саюз с Русия":

    Радев е най-експертният президент на земните кълбета.
  • 46 СТАЛИН

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Доло ГЕРБ саюз с Русия":

    Радев е най-експертният президент на земните кълбета.
  • 47 Моис Коен български еврейн

    2 13 Отговор
    БОРИСОВ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ПРЕМИЕР НА ПРЕХОДА !!!
  • 48 Матей

    3 4 Отговор
    Да ,грешката на Радев,е че само приказва,обществото няма нужда от екзарх,иска Караджата.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 В.В.П.

    4 5 Отговор
    Коля,СЛЕД КАТО ПОЧИСТИШ С ЕЗИК ,НАСРАНИЯ ДЕБЕЛ Г.аЗ НА ТОЛУПА...ПИЙ ВОДА,ПИЙ ВОДА И ВС ЩЕ Е ОК...РАДЕВ,НАПРАВИ ТОВА КОЕТО ТРЯБВАШЕ...СЪЩО ТРЯБВАШЕ ДА ИЗКАРА ВЪТРЕШНИ ВОЙСКИ ДА АРЕСТУВА ГЕШЕВ И БОРИСОВ...ЗА ГОРАНОВ Е МИЛИЦИЯТА....АРЕЕ,ЛАПкАЙ..

    Коментиран от #54

  • 51 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Новини":

    Я се уточни.
  • 52 Язе

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Марин":

    Не можа, Руснаците плащат повече и са ги купили по от рано.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Язе

    6 6 Отговор

    До коментар #50 от "В.В.П.":

    Ти си дърт комунист и ти личи. България няма вътрешни войски от 30 г. А Радев е олицетворение на провала. Провален съпруг. Провален генерал, по негово време се разсипа авиацията, а той няма една дума преконапреки. Като командващ губи един самолет и два вертолета в мирно време. Пълен провал е и като президент. Вкара народа и държавата в задънена улица. Рот фронт другар.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Валентин

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Остава... Вка":

    В демократична страна, хората са разединени идейно. Това се казва плурализъм. Чети малко. Не поемай на готово лозунгите на Боко. Обединена нация идейно няма. Има диктатура. Още нещо - на площада има много различни в идейно отношение хора. Обединени са в искането да се изгони мафията от власт. Ако не го разбилаш в сила е лозувга на Боко: Той е прост, ти си прост и за това се разбирате. Ние не сме!
  • 57 Един българин

    3 5 Отговор
    Червения протест беше обречен още от самото начало, никой разумно мислещ човек не иска България да е заедно с Русия и извън Европа. Точно заради този срамен за всеки българин период когато българските комунисти бяха предали страната ни на руснаците е виновен сега да сме най бедни в Европа. Никой не иска това пагубно за България време да се върне отново затова тези протести няма да имат успех.