Last news in Fakti

9 Септември, 2020 20:30 5 537 114

Не е ли крайно време да седнат и да се разберат?

  • герб-
  • румен радев-
  • бойко борисов

В тази ситуация президентът не само не прекрачва правомощията си, а е задължен да брани политическата система и дори да иска оставката на правителството

Не е ли крайно време да седнат и да се разберат? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не е ли време Борисов и Радев просто да седнат заедно на една маса и разумно да се разберат - в името на общите български интереси? Нека погледнем аргументите и на двете страни, предлага Петър Чолаков.

"Президентът Радев се държи и говори като опозиционен лидер. Вместо това с премиера Борисов, който е по-диалогичният от двамата, трябва да седнат на кръгла маса, за да се разберат" - нерядко чуваме подобна теза, лансирана от коментатори и анализатори в публичното пространство. Чрез тях се внушават поне две неща. Първо, че всички, в това число и президентът, които искат незабавната оставка на правителството, действат „прекалено емоционално” вместо с хладни, спокойни аргументи. Второ, че хората, които подкрепят протеста, яростно и безотговорно разпалват конфликта между институциите.

Нека видим дали тези доводи са основателни

На първо място, безпринципно и странно би било президентът да „търси комуникация” с министър-председателя Борисов. Върху премиера лежи сериозното подозрение, че в изтекъл запис нарича държавния глава с най-вулгарни епитети. За всички, които не са предубедени, стана пределно ясно, че не президентът, а тъкмо премиерът е по-малко… „диалогичният”.

Нещо повече. Чухме лирическия герой от записа да нарежда как да се трови и, ако използвам евфемизъм, „тормози” президента. „Посланията” на гласа от скандалното аудио, осветяват и действията на прокуратурата срещу съветниците на държавния глава; действия, които за значителна част от българските граждани, както показа изследване на „Алфа рисърч”, са арогантна политическа поръчка.

Но има и други контрааргументи срещу споменатия призив. Безграничният цинизъм, който – както личи от компрометиращите записи – явно е характерна черта на г-н премиера, не се разпростира само върху политическите му опоненти като Румен Радев и Елена Йончева. Глас, който подозрително прилича на този на г-н Борисов, „посече” и председателката на Народното събрание Караянчева, избрана от собствената му партия.

А какво да кажем за десетките корупционни скандали, които през годините съпътстваха управлението на г-н Борисов? Скандали, които, като правило, не бяха истински разследвани от българската прокуратура, а бяха замазвани, неглижирани, омаловажавани по престъпен начин. Същата образцова прокуратура, която днес чевръсто се втурва да „проверява” хора, които подкрепят протеста, като шефа на „Хиполенд”.

Ами „барселонската схема” за пране на пари, в която бе замесено и името на премиера? А снимката на голия премиер с пищова, пачките и кюлчетата в нощното шкафче? Докъде стигна българската прокуратура по тези теми? А защо бе преустановено разследването на отравянето на оръжейника Гебрев? Или съдбата на руско-българските енергийни проекти и комисионните, които ще вземат нашите държавници, са по-важни от съдбата на българската демокрация?

А можем ли да подминем думите на заместник-председателката на Европейския парламент Катарина Барли, че българското правителство разпространява фалшиви новини? Без значение ли е и казаното от бившия американски посланик Джеймс Пардю: „Борисов превърна България в еднопартийна държава без сериозна политическа опозиция като алтернатива за избирателите. Медийната свобода е изключително ограничена, а върховенството на закона е много проблематично”.

Кой тогава, всъщност, поругава институциите? Кои са политиците, превърнали погазването на конституцията и законите в свое ежедневие, в своя запазена марка?

Диалог и разбирателство?

Президентът е длъжен да освети моралния фалит на тази изпълнителна власт и на това ръководство на прокуратурата. Това не е поведение на „опозиционен лидер”, а на титуляр на институция, който изпълнява своите безусловни ангажименти към демокрацията; на държавник, който разбира и действа съобразно принципа за разделението и взаимния контрол на властите.

В тази ситуация президентът не само не прекрачва правомощията си, а е задължен да брани политическата система и дори да иска оставката на правителството.

Ако човек не е заровил главата си в пясъка, ще забележи, че има множество аргументи, които обясняват поведението на държавния глава и протестиращите. Тези, които настояват за „диалог” и слагат маската на обективния, безпристрастен наблюдател, доста неумело се опитват да защитят правителството и главния прокурор. Те адвокатстват на хора, срещу които има сериозни съмнения за корупция. Нима тъкмо поведението на бранителите на „модела ГЕРБ" и „модела ДПС" не е всъщност отчайващо безпринципно и противоконституционно?


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Български народни поговорки

    14 76 Отговор
    Две магарета на мост.

    Коментиран от #35, #113

  • 2 ТаУмВзе

    126 9 Отговор
    Овче Зеле! Няма разбирателство с Мафията! ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР!
  • 3 Гост

    111 9 Отговор
    То ще е лошо ако се разберат. Как се разбираш с мафията ? Като станеш част от нея. Ние това ли искаме? Да се "разберат". Оставка и затвор.

    Коментиран от #55

  • 4 Мечти момински

    122 11 Отговор
    Няма как да се разберат Пилот и Мутра. Натовски генерал и софийско корумпе. Достоен мъж и политическа к.урва. Няма как да се разберат. Мутрите ВЪН!
  • 5 Майна

    98 5 Отговор
    РАЗБИРАТЕЛСТВО С ТОВА ПРЕСТЪПНО И МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ-НИКОГА!!! ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Разбирателство

    13 59 Отговор
    С комуняги от бсп няма как да има.Само психиатър
  • 8 Радев е военен, мъж на честта

    75 8 Отговор
    Боко е проста кърджалийска мутра.

    Коментиран от #10

  • 9 Майна

    84 12 Отговор
    РЕСПЕКТ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА!
  • 10 Радев

    17 71 Отговор

    До коментар #8 от "Радев е военен, мъж на честта":

    Е прост шапкар,който не е написал една фактура през живота си,само е козирувал и на държавна службичка цел живот.

    Коментиран от #37, #42

  • 11 За превратаджиййте

    11 37 Отговор
    Само балтията
  • 12 Аха

    62 11 Отговор
    Как можеш да седнеш на една маса с престъпници? Не може да има разбирателство с мафията, тя трябва да се изкорени! Президентът се държи като честен човек, на който му омръзна от тези мутри!

    Коментиран от #14

  • 13 Оставането на Тиквун на власт

    49 6 Отговор
    Е пагубно за просперитета и доходите на българина. От ГЕРБ насаждат мутренска култура на безотговорност и безотчетност. Преднамерено се купуват гласове и имитират избори.
  • 14 Мафия

    4 30 Отговор

    До коментар #12 от "Аха":

    От друга мафия не може да се изкорени.
  • 15 Генерал от армията не може да се сравняв

    52 8 Отговор
    с генерал от пожарната.

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Генерал от гардероба

    3 30 Отговор

    До коментар #15 от "Генерал от армията не може да се сравняв":

    Не може да се сравни с оперативен минал през увласттана терен и 15г във властта

    Коментиран от #22

  • 17 ПРЕЗИДЕНТА

    29 6 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА ДА ИЗВАДИ АРМИЯТА, ЗА ДА ЗАЩИТАВА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, СЛЕД ЛКАТО УПРАВЛЯВАЩЩИТЕ ПРОТИВОПОСТАВИХА ПОЛОЦИВТА, ДА ЗАЩИЩАВАТМНЕ НАРОДА, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ СРЕЩУ НАРОДА!.

    Коментиран от #21

  • 18 Това

    15 1 Отговор
    е утопия !!!
  • 19 Генерал от гардероба

    1 27 Отговор

    До коментар #15 от "Генерал от армията не може да се сравняв":

    Не може да се сравни с оперативен от улицата до най-висшо ниво в политиката и 15г управшяващ.Има генерали,има и длъжности

    Коментиран от #24, #58

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Президента

    12 5 Отговор

    До коментар #17 от "ПРЕЗИДЕНТА":

    Може да си извади меча само
  • 22 Виждаме го

    33 2 Отговор

    До коментар #16 от "Генерал от гардероба":

    колко е оперативен, виждаме. От неговата оперативност сме на последно място в Европейския съюз по пенсии и заплати. И на първо по корупция.

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сега на

    26 2 Отговор

    До коментар #19 от "Генерал от гардероба":

    престъпността и корупцията оперативност ли им викат? Питам за един приятел с чекмедже.
  • 25 2loop

    33 4 Отговор
    Президент с мафия, не преговаря

    Коментиран от #27

  • 26 Трудно

    13 6 Отговор

    До коментар #22 от "Виждаме го":

    Се излиза от тинята на комунистическото наследство.45г затъпяване до това водят

    Коментиран от #33

  • 27 Президентът

    8 29 Отговор

    До коментар #25 от "2loop":

    Е фигурант на мафията
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Asdfg

    32 7 Отговор
    С ПРОСТ ПОЖАРНИКАР-ДЕБИЛ НЯМА КАК ДА СЕ РАЗБЕРЕШ, ОСВЕН АКО НЕ МУ ДАДЕШ ПАРИ! КАК ИЗОБЩО СИ ПРЕДСТАВЯТЕ ПРЕЗИДЕНТ Радев ДА СЕ РАЗБЕРЕ С НАГЛОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ борисоFF?!?

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Радев недоразумението

    6 26 Отговор

    До коментар #29 от "Asdfg":

    Може да го срешнете при Алиса в страната на чудесата
  • 32 Конфискация на всичко открадено....

    31 2 Отговор
    Пълна конфискация на всичко завлякано от мутрите през тези тридесет години,сто и петдесет тояги по задните им части за препрограмиране на досегашния им луксозен начин на живот,средно по десет години затвор и поправителен труд в кариерите за чакъл ....За някой и от тях и руска ролетка за развлечение и разнообразие...от еднообразният нов начин на живот.....

    Коментиран от #34

  • 33 Прав си

    19 1 Отговор

    До коментар #26 от "Трудно":

    не е лесно. Но тук става въпрос за десет години, пропилени не толкова от некомпетентност, която всъщност е въпиюща, а за открита престъпност, кражби от еврофондове, незаконности на всяко ниво и във всеки регион на държавата.
    Представи си само ако не крадяха от магистралите, ми те магистралите юяха да са слънце, бе, и да не са по-скъпи от магистралитя в Германия.

    Коментиран от #39

  • 34 Е да де

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "Конфискация на всичко открадено....":

    А спонсорите ви? Тях какво?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Умника ми

    30 3 Отговор

    До коментар #10 от "Радев":

    Бойко всичко купува, купи магарето плевнелиев, купи марешки, тома биков, антон тодоров, спас гърневски, деница сачева, и много други с мутренски приоми. Купи си и генералските пагони, не е завършил генералщабната академия, мутрите събираха пари за генералските му пагони.

    Коментиран от #43, #44, #65

  • 38 Куроновирус

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Смях":

    За ТКК ли иде реч?
  • 39 Нищо

    5 22 Отговор

    До коментар #33 от "Прав си":

    По-добро не предлагате.Президента да си направи партия и да участва на избори.Комунистическите му метежи даси ги сънува при Алиса

    Коментиран от #53

  • 40 Иво

    6 23 Отговор
    Радев иска с преврат да вземе властта. Но това е противозаконно и се наказва със затвор от 15 до 20 г. Борисов не е длъжен да говори с превратаджии а да ги вкара в затвора. Просто и ясно.

    Коментиран от #48, #50

  • 41 Asdfg

    26 4 Отговор
    “Ако човек не е заровил главата си в пясъка, ще забележи, че има множество аргументи, които обясняват поведението на държавния глава и протестиращите.” РАЗБРАХТЕ ЛИ ТЪПИ ГЕРБЕРАСТКИ (К)УТКИ?!?
  • 42 Епа ти да не мислиш

    25 3 Отговор

    До коментар #10 от "Радев":

    че при Боко всичко е фактурирано? Не е бе, човек. Нито чекмеджето е фактурирано, нито Ало Ваньо е фактуриран, нито 700-те милиона са фактурирани.

    Коментиран от #46, #51

  • 43 Има генерали

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "Умника ми":

    По заслуги.Не те знам кой набор си,но явно не помниш 90те и началото на 2000та

    Коментиран от #59

  • 44 Сводник

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Умника ми":

    Тези сами му се "сложиха". ТГП
  • 45 Оставка

    21 2 Отговор
    Ей как ще се разберат ? вие как го мислите това ????, изход няма Оставка и нови хора. мутрите вън. кой ще приеме корупцията и престъпността за нормално ? Борисов е вече полилтически труп.

    Коментиран от #52

  • 46 А метежите

    4 18 Отговор

    До коментар #42 от "Епа ти да не мислиш":

    Не са изхода.Като му липсва на Радев мозък,опитва на сила.На сила хубост не става
  • 47 Какво да се разберат?

    17 3 Отговор
    В коя килия да засеят Тиквуний ли?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Asdfg

    22 5 Отговор

    До коментар #40 от "Иво":

    “В тази ситуация президентът не само не прекрачва правомощията си, а е задължен да брани политическата система и дори да иска оставката на правителството.” Изобщо четеш ли? Или си като всички ГЕРБЕРАСТИ С ПО ЕДНА КНИГА...?!?

    Коментиран от #73

  • 51 Радев

    5 14 Отговор

    До коментар #42 от "Епа ти да не мислиш":

    Кой го напъва отзад,та да прави преврати?Има си законни избори.Ама щели да ги фалшифицират.Ама теб те избраха при техно управление бе ,фантаст.

    Коментиран от #56

  • 52 Но кажете

    4 10 Отговор

    До коментар #45 от "Оставка":

    Но...все ...пак! Къде ..са..новите...хора?!

    Коментиран от #76

  • 53 Няма как да няма

    18 0 Отговор

    До коментар #39 от "Нищо":

    по-добро поради простата причина че Бойковото управление е доста зле. Ако бяха само некомпетентни (те не че са компетентни) с мед да ги намажеш, но те са едни престъпници, ПРЕСТЪПНИЦИ.

    Коментиран от #57

  • 54 Набор 80 ти

    15 3 Отговор
    Напълно съм съгласен Оставка на ББ и Гешев после съд и присъди и отнемане на всичко така ще се разберат ген. Радев и Тиквеният генерал
  • 55 Никога

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Не е било време да се разберат. Президента е принципен човек.
  • 56 Е да де

    5 7 Отговор

    До коментар #51 от "Радев":

    А герб спечелиха, когато той организира изборите!

    Коментиран от #60

  • 57 Но кажете

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "Няма как да няма":

    Кое...все ....пак...е това....по-добро!

    Коментиран от #66

  • 58 Що не кажеш че и 40 години мутра!

    14 4 Отговор

    До коментар #19 от "Генерал от гардероба":

    Това е борисов, прост бандит!
  • 59 Помня и 70'те

    9 2 Отговор

    До коментар #43 от "Има генерали":

    Какви по заслуги? най много неразкрити поръчкови убийства, младежо застанал си на не правилната страна тоест на страната на крадци и мутри.

    Коментиран от #61, #62

  • 60 Ок мен

    2 5 Отговор

    До коментар #56 от "Е да де":

    Да си премерят дедовите на избори тогава и да не ангажират хората в войните им

    Коментиран от #64

  • 61 На ничия страна не съм

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Помня и 70'те":

    И категорията младежи съм я минал преди неколко десетилетия
  • 62 Аз помня 90те

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Помня и 70'те":

    Много добре.От Адем циганина през Мечката и до Жоро Илиев
  • 63 Свобода

    14 2 Отговор
    Под достойнството на президента ще е да стои на една маса с премиера в този случай. На една маса да се поставят достойнството и наглостта или истината и лъжата
  • 64 Е да де

    2 14 Отговор

    До коментар #60 от "Ок мен":

    Радев не иска!След тия призиви , ако имаше останала офицерска чест, беше длъжен да подаде оставка като президент и да поведе хората, които припозна за свои! Но явно не му е останала!Предпочита да гледа от прозореца!
  • 65 НООО...НЕ МОЖА ДА КУПИ ПРЕЗИДЕНТА!!!

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "Умника ми":

    МОЖЕ ДА Е ПОУМНЯЛ И ДА Е РАЗБРАЛ:: НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ БОРИСОВ! И КАКТО ВИНАГИ ПИША, ЩЕ ТИ НАПОМНЯ МУТРО БОРИСОВ! ВНУЦИТЕ ТИ НЯМА ДА ХАРЧАТ ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ ЗА ДОБРО! ЗА БОЛЕСТИ... КОВЧЕЗИ...ЗА ТОВА ЩЕ ГИ ХАРЧАТ БОРИСОВ!!! ЗАЩОТО ТЕЗИ ПАРИ СА ПОГУБИЛИ ХОРА МЛАДИ И СТАРИ...БЪЛГАРИ!!!
  • 66 Помисли като развод

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Но кажете":

    Ако ще се развеждаш ще се питъш ли какво ще правиш след развода? Ако имаш любовница и за това се развеждаш, винаги така ще правиш. Този твоя въпрос го задават тъпите.

    Коментиран от #71

  • 67 Ееее как

    12 2 Отговор
    Еее... как да се разберат орел и охлюв,офицер и прани гащи.
  • 68 Томи

    10 3 Отговор
    Борисов е човек , който не може да води диалог.Той е свикнал да държи нагъл тон и и с мутренско поведение.Обича да фамилиарничи с цел да прикрие липсата на интелект.РАЗЧЕТА НА ИНТУИЦИЯ, която безпорно има!!!! Мисля , че и време да подаде ОСТАВКА!
  • 69 Свобода

    10 2 Отговор
    Под достойнството на президента ще е да стои на една маса с премиера в този случай. На една маса да се поставят достойнството и наглостта или истината и лъжата
  • 70 АЗИЗА

    7 1 Отговор
    Повече от половин България обича единият от тях.Според вас за кого милее нашият народ в момента?
  • 71 Но кажете

    1 2 Отговор

    До коментар #66 от "Помисли като развод":

    Е ...да..но ...това...не ...е развод..нали?Касае ли...или...не...целият..народ?Или..само..вас?

    Коментиран от #75, #82

  • 72 Кой68

    5 11 Отговор
    "Юмрука" няма полезен ход,а и затъна във червената мъгла.

    Коментиран от #77

  • 73 Иво

    3 3 Отговор

    До коментар #50 от "Asdfg":

    Аз съм прочел книгата на книгите. Ако знаеш какво е това. Който е посветен, а не просветен той управлява.
  • 74 Някоя

    2 11 Отговор
    За шофьора на самолети просто не са извадени записи и видео. Ако ще прави служебно правителство и не приеме съветите и просто стане непослушен, бъдете сигурни, че Черепа ще ги извади.
    Пълен цирк! Много съжалявам, но сините за които съм винаги гласувала няма и да помиришат властта, да не говорим пък за реформи. Ще ми се наистина да има служебно правителство, да се види какъв е всъщност Фигуранта т.е. пешката и да бъде изметен заедно с комунистите и този път завинаги, а после съден.
    Дано, дай боже да направи правителство и всичко ще лъсне както и вслушването му в съветите на Деса, която се изживява като първа дама.
  • 75 Казах

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Но кажете":

    1989 имаше такива като вас, и като мен с надежда за промяна.

    Коментиран от #80

  • 76 Мъдьо

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Но кажете":

    У вас.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ГЕРБ В ЗАТВОРА

    13 4 Отговор
    РАДЕВ НИКОГА НЯМА ДА СЕДНЕ ДА ПРЕГОВАРЯ С МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ - МУТРА - КРАДЕЦ НА МИЛИАРДИ - ПРЕДАТЕЛ - И ТН И ТН И ТН ...... ПОВТАРЯМ 1000 ПЪТИ - НИКОГА ! ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД Е ЗАТВОР ЗА МУТРАТА !
  • 79 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 7 Отговор
    Ако това стане, ген. Решетников на часа ще НЕУТРАЛИЗИРА своята кукла, ген. Радев...
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В ЗАТВОРА

    10 1 Отговор
    Президентът е длъжен да освети моралния фалит на тази изпълнителна власт и на това ръководство на прокуратурата.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Делян

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "Но кажете":

    Ти да не заекваш от възбуда?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ЧАУШЕСКО

    2 3 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв oтгoвaря нa критикитe нa лидeрът нa oпoзициoннaтa лeвицa Кoрнeлия Нинoвa.
    Нe cи cпoмням нитo eднa рeфoрмa нa БCП зa 100 гoдини упрaвлeниe - НИТО ПЪК И НА ГЕРБ "
  • 86 Протестиращ

    6 2 Отговор
    Радев даже много ги търпя. Да се качва на някой МиГ 29 и да се отървете от смъртоносния си товар върху парламента и после върху Бояна
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 АХАХА

    8 3 Отговор
    Кк да се рзберт когато БМБ докара народа в това тежко положение на беднотиа на корупция, на феодализъм, кражби, полицейщина, не честност, раздаване на останалото от България на Доган, на Марешки за да го подкрепят във власта. Как да се разберат за шковчета с еврото и златото, за полицейщината и обиските в президенството.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Странно

    0 0 Отговор
    Може ли някой да разчете коментар #87 " Но кажете"
  • 92 В.В.П.

    11 1 Отговор
    НЯМА ДА СЕ РАЗБИРАТ НИКОГА ЗА НИЩО...НИКОЙ ДА НЕ РАЗГОВАРЯ. С БАНКЯНЕЦА, .ИЗПЕЧЕН ЛЪЖЕЦ И МАНИПУЛАТОР. НИКОЙ ДА НЕ РАЗГОВАРРЯ....ТОЙ Е ТРУП...ОТВСЯКЪДЕ ПОГЛЕДНАТО...САМО ДЪРТОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МЕРКЕ,ОЩЕ НЕ ВЗИМА РЕШЕНИЕ....НА СЪД..ТОЙ И ДРУГИТЕ ИЗМЕКЯРИ...ОКОЛО МУ... И задължително машинно гласуване
  • 93 дедо

    0 0 Отговор
    хехе, ми те тяхните шефове вече са се разбрали :)
  • 94 ЧАУШЕСКО

    6 0 Отговор
    КОЙ МЕНТЕ ВОЕНЕН ЩЕ Е НОВИЯ КРАДЕЦ ?
  • 95 Гласувам за Галеви

    6 2 Отговор
    Министър на вътрешните работи Маджо и за шефове на МВР Маргини с участието на Делта гард
  • 96 Ван дер Любе

    13 0 Отговор
    Докато не се изчисти ситуацията с шкафчето какво имат да говорят? Нима хората, които са гласували за Борисов, смятат, че е редно той да си пълни кесията с нашите и техните пари? Това е сърцевината на вината на Борисов. Няма прошка за това деяние. Когато хората мизерстват да трупа пачки на гърба им. Всички приказки са празни на този фон. Ако Гешев не го вижда, значи и той трябва да си върви.
  • 97 Недоумявам

    17 0 Отговор
    За какво да се разберат - единия да краде, а другия да си трае???? Е, по-т ъпа идея, признавам си, никога не ми е минавала през главата! Признавам си без бой.
  • 98 ББ с джипка

    7 1 Отговор
    Неее Аз го тровя и го обиждам. Би трябвало скоро да се пречупи.Поне с електората ми се получи.
  • 99 Next

    18 0 Отговор
    Никой не може да се разбере с мутра която има чекмеджета с пари и оръжие, достоверни аудиозаписи псувайки и обиждайки. Не трябва да се преговаря с диктатор упражнявал геноцид над българите. Оставка, разследване, съд и ефективни присъди за всички корумпирани политици.
  • 100 и тия са некакви елементарници

    11 2 Отговор
    Нещо сте се объркали DW и не знаете за какво става въпрос , в никакъв случай за отношения Тиква- Радев , става въпрос за съвсем други неща.
  • 101 Хлорофил

    6 1 Отговор
    Блъфира се само на карти.
  • 102 Бесен

    11 1 Отговор
    Доста наивно е. Пипалата на октопода се отсичат веднъж и завинаги. Или се оплиташ в тях и това е. Този филм с разбиранията сме го гледали вече много пъти и е евтина продукция, направо бозичка.
  • 103 анонимен

    9 2 Отговор
    НЕ Б.Методиев Борисов говори за Президента с речник на СЕЛСКИ ПЪДАР.МУТРАТА трябва да си ходи.Стига толкова..........
  • 104 ха ха ха

    3 1 Отговор
    Категорично НЕ! Това ще бъде край и за Президента Румен Радев! Искаме ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!

    ТОЧКА!
  • 105 дойчо желе

    2 0 Отговор
    Много от парите на българите се окрадоха от Германия и др., и още много предстоят да се откраднат - предлагате да пуснем БОКО да си живучка с нашите милиарди, а с вас да си продължаваме по-старому, А???
  • 106 776

    1 0 Отговор
    Що за ренегатска статия!
  • 107 Плоско

    1 2 Отговор
    Германците се правят, че не разбират същността на проблема в БГ
  • 108 ПРЕЗИДЕНТА

    2 2 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА ДА ИЗВАДИ АРМИЯТА, ЗА ДА ЗАЩИТАВА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, СЛЕД КАТО УПРАВЛЯВАЩЩИТЕ ПРОТИВОПОСТАВИХА ПОЛИЦИЯТА, ДА ЗАЩИЩАВА НЕ НАРОДА, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ СРЕЩУ НАРОДА
  • 109 Северозапад

    1 1 Отговор
    Като начало предлагам не диалог, а монолог.
    Радев: генерал борисоф, разжалвам ви в звание редник!
    Следва супер високо кръвно, сърдечен удар, и Тулупа отива в историята заедно с личната си ОПГ. Музиката свири туш, завесата пада и започваме на чисто.
  • 110 ампили куку

    1 0 Отговор
    Блaжeни ca вeрующитe миcлeщи чe кaтo изгoнят тeзи мушмoрoци и вкaрaт други щe ce oпрaвят нeщaтa вeднaгa a зaбрaвят чe вcичкo ce кoнтрoлирa oт БCП и Мocквa дeмeк пeтaтa и кoлoнa и дoкaтo нямa иcтинcки прeврaт a нe cмянa нa пиoнки тo cупaтa винaги щe e нa мacaтa ни зa дa я духaмe c нaдeждa дa нe ce oпaрим, рaзбрaхтe ли или дa пoвтoря a.?!
  • 111 и друт да дойде

    1 0 Отговор
    И да се сменят през 3 месеца пари за нас народа пак няма да има , нима не ви е ясно а..?! Верно ли си вярвате че ББ повече краде ог предишните или от бъдещите или май наистина са ви платили да лъжете холицата по улиците че ще дойде рая след това а.?! Мрии що сте гяволи вие отровни триа или друго там, хванахте по лековерни балъци и дай да се правим на мъже, поне им кажете истината че $ за хората никога не е имало и няма да има защото няма икономика която да ги създаде и лъжете и мажете и хората вярват като омагьосани горките а вие ги тикате в устата на лъва най-безжалостно.
  • 112 Зъл бесепар

    1 1 Отговор
    То с военен можеш ли се разбра.хора които са ходили в казармата знаят.
  • 113 Пишеш простотии

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Български народни поговорки":

    Магарето, е едно , ти самия!
  • 114 пешо

    1 1 Отговор
    Какво разбиране с куромпирана мутра. Какво да се разберат ? Как да делат чекмеджето ?