Last news in Fakti

22 Октомври, 2012 18:02 85 567 298

15-годишно дете каза на Дянков истината

  • марина сидерова-
  • дянков-
  • фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отворените писма до финансовия министър Симеон Дянков в последните две седмици се превърнаха в мода в социалната мрежа Фейсбук. Автор на едно от най-новите и най-коментираните е 15-годишната ученичка от пловдивската езикова гимназия "Иван Вазов" Марина Сидерова. Според преобладаващия брой отзиви за него, едно дете е казало на финансист номер едно на страната това, което огромен процент от българския народ и съветниците му отдавна би трябвало да са му казали. 


В писмото, което тийнейджърката е публикувала в профила си, тя недоумява защо пенсионерите във "фалирала" Гърция ще получат по 400 евро коледни надбавки, а в същото време нашите баби и дядовци едва свързват двата края.
Емоционалното обръщение на момичето се разпространи светкавично във Фейсбук, трупайки стотици лайквания и коментари. Група от няколко хиляди души призовава всеки да го копира и да го изпрати на [email protected] - имейла на финансовото министерство.


Ето и пълния текст на писмото на Марина Сидерова:
"Уважаемо Министерство на финансите, пише ви едно 15-годишно момиче от град Пловдив.
Преди броени минути разбрах от новините, че на пенсионерите от Гърция ще бъде даден коледен подарък от 400 евро.
Може да си мислите, че не ми влиза в работата да се занимавам с това, но да Ви попитам, как е възможно пенсионерите от нашата малка държава, работили 30-40 и повече години, да получават минимална пенсия от 150-300 лв ?! Тези хора, заслужили уважението най-малко като наши родители, трудили се много години за благото на държавата, плащали данъците си редовно, да получават тази нищожна сума от 150 лв.
Може би не е най-правилната дума, която мога да използвам, но нашите баби и дядовци живеят в мизерия. Едва свързват двата края, както са казали хората.
Зад моята баба и моя дядо седи моето семейство. Колкото е възможно ги подкрепяме, но има възрастни хора, чиито деца живеят много далеч и няма как да им бъде помогнато.
В днешни дни, вместо те да доживеят старините си в охолство и уют, като награда за достойно изживения живот, те едвам събират стотинки да си купят ПОЛОВИН хляб.
Няма да забравя как преди време стоях на спирката, чакайки рейс десетка. Една възрастна женица стоеше там и изведнъж започна да ми разказва за нелекия живот, който живее. Децата заминали надалеч, забравили как се е грижила за тях, как ги е хранила, как ги е приспивала, а внуците й, взимат й пенсията и я харчат за алкохол. Стана ми изключително тъжно, особено като завърши разказа си, цитирам "Младо момиче, дали би могла да ми дадеш 50 ст., да си взема половин хляб, защото в магазина вече не ми дават на вересия". Ръцете ми се разтрепериха. Дадох й колкото пари имах.
Докато пътувах, се замислих колко възрастни хора живеят така, на прага на бедността в нашата страна България?
Обидно е, да, знам, че на този хал е баба ми, дядо ми, а за в бъдеще ще бъдат родителите ми и живот и здраве, някой ден, аз.
Всичко е един омагьосан кръг. Държавата се опитва да задържи младите хора тук, но с какво... С безработицата и глада, с ниските заплати и пенсии?
Да се строят ел. централи и да се канят американски звезди за по 300 000 лв. може, но да се помогне на нашите деца и родителите - не.
Отчаяна съм.
Обичам България, обичам родината си, но не обичам страната си”.

За онези, които не вярват в реалното съществуване на Марина Сидерова, момичето обяснява, че е деветокласничка, увлича се по спорта и изкуството и е написала писмото съвсем искрено и не под давлението на някоя политическа сила. Майка й я е посъветвала да го качи в профила си във Фейсбук, за да стигне до повече хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил кацаров

    2 1 Отговор
    хаиде дянков да отговори

    Коментиран от #234

  • 2 Иван Маринов

    2 1 Отговор
    Това е положението всички сме под робство в собствената си страна.Плащаме данъци, храним малцинствата и строим имотите на костюмарите, а с останалите ни стотинки гладуваме!

    Коментиран от #16

  • 3 Мартин Тодоров

    1 1 Отговор
    Браво на момичето но тя не е единствената която му го е казвала на този . Но ние сме си виновни че ги избираме за да ни е...т ние сме глупаците че мълчим и търпим простотиите им !!!

    Коментиран от #7

  • 4 Николай Колев

    1 1 Отговор
    Колко тъжно е, че нашите деца трябва да пораснат толкова много още в детството си! :( Определено вината е наша - на техните родители, че търпим безропотно толкова години всичко случващо си около нас..... Смелост ли ни липсва, що ли - вече не знам?! Хубаво, че има такива деца - дано да са ни живи и здрави и ако са в състояние - нека ни простят и поправят грешките ни!!!
  • 5 Николай Колев

    1 0 Отговор
    Колко тъжно е, че нашите деца трябва да пораснат толкова много още в детството си! :( Определено вината е наша - на техните родители, че търпим безропотно толкова години всичко случващо си около нас..... Смелост ли ни липсва, що ли - вече не знам?! Хубаво, че има такива деца - дано да са ни живи и здрави и ако са в състояние - нека ни простят и поправят грешките ни!!!
  • 7 IceHeart

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мартин Тодоров":

    Много правилно колега, всички пише, (включително и аз) всички критикуваме, всички сме недоволни, но никой не прави нищо, действия няма! Нима забравихме преди 10 и отгоре години, когато имаше стачка, и народа влезе едва ли не в парламента, хвърляха камъни. Къде ли е сега този единен народ! За съжаление, единствено можем, сами да си правил лошо, един на друг, а враговете ни са тези които избрахме:(((

    Коментиран от #11

  • 8 Пешо

    2 0 Отговор
    Някой трябва да напише "Черният обелиск" в български вариант.
  • 9 Loki

    2 1 Отговор
    браво на момичето ама питам защо наясякаде трябва да се говори за тоз смотан фейсбук толкова ли няма други начини ами все за него трябва да се говори? всичко е наред в България че до фейс допряхме.. та на темата според мен този профил изобщо не е на министър С.Дянков и какво значи казала истината то всеки разумен Българин знае истината.
  • 10 бен тен

    2 0 Отговор
    той Дянков така ще се трогне че ще мине на успокоителни щом децата почнаха да им казват гршките значи трябва тях да изберем на изборите ще управляват по добре от тях със сигурност защото децата на България са умни и кадърни но ги карат да напускат още след баловете
  • 11 Дядо поп

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "IceHeart":

    Не е въпроса в стачките защото какво се случи тогава след протестите.Сменихме едни хиени с други.Винаги ще е така защото властта опиянява.Необходимо е не да сменяме правителства а да изискваме от тях и да им свалим имунитета.Който се издъни и моментално в затвора и то доживот защото няма нищо по долно и мерзко от това да злоупотребяваш с власт и то в една такава бедна и оглозгана държава като нашата.Крайно време е да дадем възможност на Волен Сидеров да събере екип и да покаже какво може а като не покаже и той в затвора.А това младо и умно момиче за съжаление най вероятно ще се принуди да напусне скапаната ни държавица и така полека лека целия ни млад и образован елит ,ще си потърси щастието навън.
  • 12 Атанас Димитров

    1 0 Отговор
    skapana darjava do koga shte go karame taka
  • 13 nikis72

    1 0 Отговор
    gerb=grob za bg
  • 14 gogoto

    2 0 Отговор
    За съжаление хората зад компютрите си са много "силни"!
    Какво стана на протеста за горивата? :
    Явиха се около 4000 превозни средства (и аз) вместо да се явят 1 500 000 и да блокират държавата?
    Какво стана на протестите за повишаване цената на тока? :
    Явиха се около 600 човека вместо да са над 3 500 000 и да блокират пак държавата!
    Трябва да имаме закони като в северен Китай :
    При доказана корупция или измама на държавно, високопоставено лице да се конфискува и удържви всякакво имущество на ЦЯЛАТА рода, след това на Националният стадион Васил Левски публична екзекуция с билетче 3 лева.
    Тези 3 лева отиват за приемни семейства и деца сираци!
    Ние сме хора които обичаме сеира и ще препълним стадиона!
    Пък нека следващият НЕ добре мислещ Л..НАР, избран именно от НАС да видим дали и какво ще прави на поста си!

    Коментиран от #31

  • 15 пепеляшка

    1 1 Отговор
    Ами да си поискаме и ние, пенсионерите от Флянков по 400 евро. Нали Борисов убеждава Европа че сме най- добре. Наближава зимата, болни, гладни и отчаяни ще си измрем от собствената си тъпотия. Наистина сме робски души! Пенсионери! Събудете се! До ден днешен не могат да продадът и прахосат това, което сме градили. Какво ще ни вземат? Мизерния живот ли? Долу Флянков! Да си ходи там, от където е дошъл. Защо избяга от Грузия? Там не му минаха номерата, но тук може. ДООЛУУУ!
  • 16 Sniper

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Маринов":

    Ние сме роби в една модерна колония. Не ни е виновен точно Дянков. Или поне не само той.

    Държавата фалира 1996-та година, имаме валутен борд. Имаме 1000 банки и всичките не са български. Имаме 1000 вериги и (почти) всичките не са български. Енергетиката ни до голяма степен не е българска (скоро българското участие очаквам да намелее още), електроразпределението не е българско.
    Как ни работят западняците? От тия вериги всичката печалба се изнася навън, българските производители на стоки биват принуждавани на продават продукцията си на ниски цени (следователно печалбата на българската част намалява, работниците произвели тези продукти работят на по-ниско заплащане).
    Горивата - бензин, дизел , газ - също не са български, направо са си монополни. Печалбата се изнася.
    Остава само акциза на горивата като печалба за държавата, ама явно това не е достатъчно, макар, че като сметне човек - това са си дяволски много ама много пари.

    Комуникациите не са ни български. Плащаме най-високите цени за телефони в цяла Европа от край време. Печалбата се изнася.

    От цялата работа само интернета ни го бива. В чужбина плащат повече. Ама кво от тва?

    Дянков е принуден да играе по свирката на световната банка, валутен борд разбираш ли. Проблема е че не ми изглежда нашите политици да се напъват поне да има инвестиции в работни места от западните фирми да има нещо да се бачка.
    То много ясно, че и там ще си дърпат печалбата западняците, ама ние така и така сме си най-евтината работна ръка в Европа. Без някакво производство няма да има разтеж БВП, а икономика без това няма да имаме. Сега май правим само домат или чушка в буркан.
  • 17 gogoto

    1 0 Отговор
    За съжаление това не е "хуманно" и последно се е практикувало в Китай мисля 1998 година, но иначе е ХУМАННО да ровят хората в боклука за да се нахранят!
    Колкото за Дянков и обкръжението му: Те ЗАСЛУЖАВАТ да бъдат НАБИТИ НА КОЛОВЕ И ДА ГНИЯТ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!!!
    Всеки адвокат опитал се да ги защити = ДО ТЯХ НА КОЛА!!!
    Трябва да стане масово клане в България и да бъдат ИЗБИТИ всички изедници возещи се в скъпи ДЪРЖАВНИ (НАРОДНИ) коли, които си гласуват по N на брой пари над заплатата, почиват по 3 месеца в годината и ползват командировъчни по над 350 евро на ден!!!
    НО хора, НИЕ СИ ГИ ИЗБИРАМЕ, НИЕ ИЗБРАХМЕ БОЙКО И Л..НАТА ОКОЛО НЕГО, НИЕ СМЕ ХОРАТА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ!
    Може много хора да кажат, че съм твърде краен, но НЕ!
    Писна ми да гледам възрастните хора по кофите, писна ми да гледам децата в сиропиталищата и колкот и да искам да помогна САМ НЕ МОГА!!!
  • 18 пича

    0 1 Отговор
    Не се ядосвайте сами си ги избрахме!За такъв народ такова управление!
  • 19 koko

    0 1 Отговор
    да чака споро бопаджии и кобрата и бой бой по манерката
  • 20 furi

    1 0 Отговор
    Не е важно колко гласуват, важно е кой брои гласовете :)
  • 21 JB01

    1 0 Отговор
    Браво на момичето за съжаление напразно се е хабила онея в НС-то мнооо добре знаят кво става. На онея тъпигьози 7мл. писма да им пратят полза няма да видим.
  • 22 Филос

    1 0 Отговор
    Браво на дедето!
    НО, нищо ново, за съжаление....
    Те управляващите много добре знаят, какви и къде са проблемите, НО не им изнася да ги решават :)
  • 23 Деян Иванов

    0 1 Отговор
    Предното правителство крадиха пари от държавата и нищо друго не правеха, затова сега сме така.. и сега Бойко да им оправя л..ната.. как да стане!!
  • 24 бат цък

    1 0 Отговор
    400 евро коледни надбавки и си живеят като бъбречета в лой а нашите родители - понеже сме отличниците на Европа-да мизерстват.Преди тридесетина и кусур години и Чаушеско затегна коланите за да могат румънците да да нямат външен дълг и какво му се случи-до стената и разстрел!Това заслужава и нашия "финансист номер1"!
  • 25 Случаен

    1 0 Отговор
    Има ли правителство с което може да се похвалим ?
    Колко се изредиха и никое нищо не стори.
    Всички са продажни, мисля че ни е заложено в природата.
    Не случайно Смирненски е написал приказката за стълбата.
  • 26 DUCATI

    1 0 Отговор
    СВАЛЯМ ШАПКА НА ТОВА УМНО И КРАСИВО МОМИЧЕ.......ПИСМОТО И Е УМНО И ВЯРНО,ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЪСИПА ДЪРЖАВАТА НИ,А ТРЯБВАШЕ ДА СЕ БОРЯТ ЗА ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ С РАБОТНИ МЕСТА,А НЕ САМО ДА СЕ ЗАНИМАВАТ КАК ДА НИ СВАЛЯТ ПО НЯКОЯ И ДРУГА КОЖА С ПОРЕДНИЯ ДАНЪК
  • 27 станишев

    1 1 Отговор
    ми да ви светна БЕ всички политици сме заедно ...вижте как се въртим ротационно та за всички да има лапаница през 4 години ...народа винаги духа супата ...нали все някой трябва да поеме масрафа ....за който и да гласувате пак ще е същото ..а току станало и по зле ....по добре м....лите да ни претопят
  • 28 nikis72

    1 0 Отговор
    до деян иванов
    те от бойковото правителство въобще не крадат ама хич,повече от всички до сега заедно те просто оглозгаха и ще погребат тази държава
  • 29 Боби

    1 0 Отговор
    И аз подкрепям думите на момичето,но глас във пустиня..........:(
  • 30 Случаен

    1 1 Отговор
    Лошото на нас българите, че проблема ни е винаги в правителството.
  • 31 само така

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "gogoto":

    Много точно казано пич,има една поговорка"На този г..,този х..".После някой ни е виновен.Българина обича свободата,ама друг да му я извоюва,някой като"ДЯДО ИВАН".Да, ама го няма.Трайте си ,трайте си.ЖИВОТА е един ,и няма ПОВТОРЕНИЕ.
  • 32 йови

    1 0 Отговор
    Дянков браво бе то от БСП не правят толкова усилия да свалят герб от власт колкото ти бе.
  • 33 Stoyan

    6 1 Отговор
    Милото, учудващо е защо това дете не знае елементарни неща.
    И по-важното, кой на мястото на Дянков може да направи друго ?

    Интересно защо сравнява с Гърция, а не например с САЩ или Япония, какви са там държавните пенсиите - няма такива, всеки сам се грижи за своята пенсия.

    Веднага обяснявам на детето (и на други) за БГ:

    Ами в Гърция не строиха комунизма и после не окрадоха държаното имущество построено с "безплатен" труд.
    Така, че сравнения даже и с фалирали "нормални" държави не трябва да се прави.

    Социализма ни остави пенсионери, но не ни остави имущество или пари за техните пенсии

    Сега пенсиите се формират от осигуровките които ние днес плащаме.
    И те стигат за толкова, такава е производителността на труда в тази държава.
    Те даже не стигат и за толкова и се субсидират...

    Ако д-р Костов не беше продавал (подарявал) общественото имущество, а беше реализирал фонд за подпомагане на пенсионната система, щеше да е по-добре.

    Да пита детето баща му и майка му какви осигуровки плащат (не данъци) и ще разбере те колко пенсионери издържат.

    btw: не разчитайте на тази пенсионна система, няма да ви помогне, демографията я срива ...

    Не знам защо се гледа на държавата като на бездънна каца която ще да де на всекиго каквото му трябва.
    Но никои не казва от къде то ще се вземе.

    Само разни ви лъжат че като дойдат на власт - ще ви оправят.
    ... май не ви лъжат
  • 34 DUCATI

    1 0 Отговор
    ХОРА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАИТЕ,БЪЦКО КАРА ВЛАКА,МИНИСТРИТЕ МУ СА САМО БУТОНИ КОИТО НАТИСКА В СЪОТВЕТНАТА СИТУАЦИЯ,НИЕ ЗАХАПВАМЕ ТЯХ,НО КРАЖБИТЕ СИ ВЪРВЯТ ДОКАТО ГИ ЛАЕМЕ
  • 35 йови

    3 1 Отговор
    ДО деян иванов.Пиша ти името с малка буква защото си малко човече ниско като на баба ти чорапите.За четери години все някои му е крив на вашия човек.ами като неможеш да се оправяш не се захващай.Навремвто имаше един виц за бай Иван и другаря Борисов.На единия 1во място 5 лв.с риза,а на др.Борисов 200лв,без риза.и бай Иван вика ой завала гол ще ходи.ЧЕ исега наща работа сГърците те фалирали ама с 400 евро за коледа а ние първенците гладни.Избори идват а там не се прощава.

    Коментиран от #43

  • 36 Стояней

    1 0 Отговор
    Иди се гръмни ве гербаджийче ,все предишните им виновни
  • 37 йови

    1 0 Отговор
    До Стоян.ти в кои свят живееш бе .5 милиарда дължи дянков на бизнеса в бг. ЗА какво развитие плямпаш бе.Или и ти си от платените защитници които променят общественото мнение.Пази боже ....... да управляват.
  • 38 светли

    1 0 Отговор
    браво товае самата истина моите родители са 62 64г и ощеработиат в гърциа защото пенсиите неим стигат за нищо затова са в гърция понежи България за едни емаика а задруги мащеха
  • 39 Трагедия

    1 0 Отговор
    Народа е гладен. Евала на момичето, на 15 години мисли като възрастна. "Обичам България, обичам родината си, но не обичам страната си.”
    О и сте прави, повечето, на бат Бойко все някой му е виновен. Идват избори, МИСЛЕТЕ! Не си продавайте гласовете за 30-40 лева. СТИГА ГЛАД И МИЗЕРИЯ !!!
  • 40 йови

    0 0 Отговор
    до дукати .....еееевалла бе пич.
  • 41 Бай Гън

    1 0 Отговор
    Демокрацията е форма на управление при която тарикатите яхва тълпата под петекст че ще правят всичко добро за хората.Щом веднъж вземат властта почват да стрижат наред.Оставихме се да ни обедят че демокрацията е голямата работа.Сега само тарикати които не спазват никакви закони.А който ги спазва е балък.Трябва да има обратна връзка за контрол над депотатите и правителството.Също и някаква форма за съда за да няма покриване и протакане на дела.Относно стачките- къде са профсъюзите?Когато трябва ги няма а иначе на прикази са голямата работа.Сега е момента да организират хората.
  • 42 гост

    0 1 Отговор
    защо не отидете да си купите мерцедес, а? Защото нямате пари? Ами пак си купете мерцедес. Не дават? Е така е като няма пари (не плащате данъци) - няма и пенсии. А тея пенсионери няма какво да ги съжалявам - 30-тина години са си карали кефа по времето на комунизма - сега аз им сърбам попарата.
    Това е положението малката. Така като те гледам на снимката може да дойдеш да ти ги обясня тея неща на четири очи.
    И да, и аз имам баба.

    Коментиран от #222

  • 43 трезво мислещ

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "йови":

    Приятелю знаеш ли кое е най трагичното,че колкото и да говорят из медиите за още един мандат от ГЕРБ, те не го желаят искренно.Ще оставят Гоце(Първанката) или Кунчето(Меглена) да си разиграят коня и кат вземат мандат и видят,че няма фиск айде пак Виденова зима.Ей туй приятелю е най трагично,че ГЕРБ оглозгаха всичко а друг ще опере пешкира.Не ти ли прави впечатление надменното поведние(което е омразно) и пошлите и отвратителни налози които ще се събират,ти как мислиш умишлено или не се прави това?

    Коментиран от #55

  • 44 Тольо Първанов

    1 0 Отговор
    tapite politici sa vinovni koi e na vlast samo gleda da si palni gu6ata za tova balgariq e na tova dereje.
  • 45 DUCATI

    1 0 Отговор
    КОЛЕГА гост,ДАНО ТОВА С ОБЯСНЕНИЕТО НА МОМИЧЕТО НА 4 ОЧИ НЕ Е ТОВА,КОЕТО СИ МИСЛЕХ ИНАЧЕ,БИХ ТИ ОТГОВОРИЛ ПОДОБАВАЩО.НЕ ПОНАСЯМ ГРОБ,НО НЕ ПОНАСЯМ И БСП,АЗ МИСЛЯ,ЧЕ СА ЕДИН ОТБОР И САМО НИ ЯХАТ,А СИ ПРАВЯТ КАРЕТО В ПАРЛАМЕНТА...ПРИ ЗАКРИТИ ВРАТА
  • 46 Сър Джон

    1 0 Отговор
    До 33.Стояне елементарните работи са ясни и на децата .Явно само на тебе не са ти ясни или защитаваш нечии интереси.Щом не можем да разчитаме на пенсионната система защо ни задължава да се осигуряваме.Колкото и малки да са вноските умтожи ги по 40 години.Всеки 3 -ти пенсионер не доживява до пенсия.Относно Щататите и другите които са ти за пример- Законодателството е уредено по друг начин.Ако ти си бръкнал в буркана с меда то другите го карат на хляб и вода.
  • 47 Жорж

    2 1 Отговор
    Ало госта..Бих ти го обяснил аз на 4 очи.След 30 години демокрация и твоите деца да ядат фъшкии.Ама ти сигурно крокодили ще отгледаш.
  • 48 светомир ненчев

    1 0 Отговор
    Поздравявам ВИ младо момиче! Препоръчвам ВИ да прочетете "Богат татко беден татко"
  • 49 Иван Костов

    1 0 Отговор
    Bravo na momicheto! Na izborite za sajalenie za koito i da glasuvame vsi4ki za6titatav samo chastni interesi!
  • 50 Шофьорът

    0 0 Отговор
    Браво момиче,ти си не само хубаво дете но и много умно.Всички изнемогваме в тая държава.Аз съм пенсионер със сравнително добра пенсия и продължавам да работя.Заемите изплащам с големи лишения.Смятам,че коментар 45 е прав,а и докога?
  • 51 янев

    1 1 Отговор
    Гласувайте 20 години за комунисти и техните агенти и след това се чудете защо нямало пари. А на момичето само ще му кажа, че на думи всичко е лесно.
  • 52 капка в морето

    1 0 Отговор
    прекрасно написано,истинско,вярно,болезнено,трагично,повече от полвината Българи го подкрепят и ........ капка в морето !!!
    явно сме прокълнати да ни управляват престъпници - червени,сини,жълти,гербери и др
  • 53 Дядо Йоцо

    2 1 Отговор
    А как преди 20г имаше пари, имаше безплатно образование ,имаше безплатно здравеопазване.Имаше работа за всички ,имаше ред, имаше спокойствие.
  • 54 неразбиращ

    1 0 Отговор
    "Немец с Мерцедес среща юнак български с Москвич на бензиностанция... Разбират се да се надпреварват и се заиграват. В един момент и двамата - хряс... в едно дърво. Излиза нашенеца и почва да се вайка ".. м*ка му, още 20г трябва да работя за нова кола.."
    - брей... чуди се немеца - вие що си купувате толкова скъпи коли бре..."
    А иначе - позор за всички нам и не Б.Б ни е виновен. Докато ги търпим и лаем по форумите (само), така ще е ....
  • 55 Реалистка

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "трезво мислещ":

    Неможе да се оглозга нещо което е свършило !Осъзнайте се хора!Само ГЕРБ крадаха и за 3г ни разориха,тези дългове и батаци са правени от предни правителства и Бойко опира пешкира!

    Коментиран от #60

  • 56 DUCATI

    0 1 Отговор
    ДЯДО ИОЦО МОИТЕ УВАЕНИЯНО НЕ ПОДВЕДАИ ХОРАТА С ТИЯ ГЛУПОСТИ,ЗАЩОТО МНОГО БЪРО МОГА ДА ТИ НАРИСУВАМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА КАРТИНКА ОТ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ...ДААА ИАШЕ ПАРИ И НЯМАШЕ КАКВО ДА СИ КУПИШ ЗА ТЯХ!САМО В КОРЕКОМ АКО ИМАШ ДОЛАРЧЕТА,А ДА ТИ ОПИСВАМ КАК СЕ ВЗИМАХА ДОЛАРЧЕТА?ДА ТЕ ПИТАМ ЛИ ОТ КЪДЕ КОКА КОЛА,,ДЪНКИ,ЧОРАПОГАЩНИК ЗА ЖЕНАТА,ШОКОЛАД ЗА ДЕТЕТО,ЦВЕТЕН ТЕЛЕВИЗОР,КОЛА,МЕСО,АПАРТАМЕНТ ДА СИ КУПИШ,ДА ЖИВЕЕШ В СУФИЕТО СВОБОДНО,ДА СЛУШАШ,ЧАЛГИИКА ,АКО ЩЕШ????ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ ЛИ КАК СЕ ДОКОПВАШЕ НАРОДА И КОМУНИСТИТЕ ДО ТОВА???!!!
  • 57 wulkan

    0 0 Отговор
    А, има го детето. Вярно е.
  • 58 martin

    1 0 Отговор
    нека всички да застенем зад долните крадливи псета..
    нека всички да сме едини и да се вдигнем да променим крадливата система..
    идат избори... нека всички да се замислие и да пометем крадливите управници,
  • 59 станислав

    1 0 Отговор
    хора ,будалкат ни с наследство от минало управление ,с криза и какво ли още не .няма препоръка от ес да се държат ниски доходите това си е измишлиотина на управниците ни .уж все "умни "хора така ли не разбраха ,просто е -дай ,за да получиш.вързаха касовите апарати ама късно ,то потреблението се сви до минимум - за 3 години народа обедня.вместо да наливат пари в тея домакинства те и 10 % на лихвите слагат .ами няма да има потребление .то човек като е задоволен и камъни купува и търговията върви и ддс-то си върви и хазната се пълни.истината е една -БЕДЕН НАРОД ,ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА .нека вземат византийците 400е те са измислили демокрацията ,отстояват си я ,ние градим авторитаризъм .нека ни
  • 60 натурален българин

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Реалистка":

    бойко завари солиден резерв и го похарчи за г.за си ,като през това време обира най-долно бедния българин с такси ,глоби и данъци и накрая все друг му е виновен ,но е истина че само можем да си мечтаем вече за Жан Виденов-ата зима ,след бойко тук е като сахара
  • 61 DUCATI

    1 0 Отговор
    ДО СТАНИСЛАВ,НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ И АЗ МИСЛЯ ТАКА!ТОВА ПЕВИТЕЛСТВО СЪСИПА БИЗНЕСА,ЕДИНСТВЕНИЯ ИНВЕСТИТОР В ТАЗИ СТРАНА СА ГАСТЕРБАИТЕРИТЕ С МИЗЕРНИТЕ СИ ДОХОДИ,КОИТО ПРАЩАТ ПАРИ НА СЕМЕИСТВАТА СИ.ИНВЕСТИТОРИ ТАКА И НЕ ДОИДОХА,А МАГИСТРАЛИТЕ,КОЛКО ЛИ ПАРИЧКИ СНАСЯТ В НЯКОИ ДЖОБОВЕ
  • 62 Дядо Йоцо

    1 0 Отговор
    Дукати чалга на празен тумбак и кючеци то ва ли е идилията.Немало бол кока - кола ама нямаше и ровещи по кофите.По- вечето Българи тогава си построиха жилища а сега немогат една тоалетна да си направят.Млякото и месото бяха истински а не сегашните боклуци.
  • 63 румен

    2 1 Отговор
    Да спрем крадливата система.. начело с /герберите/
    Идват избори, МИСЛЕТЕ! Не си продавайте гласовете за 30-40 лева. СТИГА ГЛАД И МИЗЕРИЯ !!
    това са дребни парички..за ден ..
    милоните те грабия и хич не им пука за бедния народ.
    идат избори гласуваите не сас 20-30 лв в ръка..
    ЗА БАДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ВАШИТЕ ВСИЧКИТЕ ДЕЦА БАБИ ДЯДОВЦИ .. ЗА ЕДИН ПО ДОБЪР ЖИВОТ...ДА БАДАТ НАКАЗАНИ
  • 64 Дидо

    1 0 Отговор
    И това ако е държава здраве му кажи.Наскоро пред един супермаркет жал ми стана за един стар човек
    поиска ми 1 лев за хляб изкарах и му дадох 10 лв човека се разплака!
  • 65 TDI

    1 0 Отговор
    ей кажете кво е отговорил скапания министър на въпроса що в гърция ше вземат 400 евро добавки а в България НЕ
  • 66 DUCATI

    1 1 Отговор
    ТАКА Е ИОЦО,НО ХОРАТА КРАДЯХА ,КАТО ЗА ПОСЛЕДНО,ХОДЕХА НА РАБОТА И НЕ РАБОТЕХА ,А КРАДЯХА!СЕГА МЛЯКО ИМА ПО 20 ВИДА,ЧУДИШ СЕ КАКВО ДА ИЗБЕРЕШ.ДА ПРОБЛЕМА СА ПАРИТЕ,А ЗАЩО ГИ НЯМА,ЗАЩОТО ТВОИТЕ ЛУБИМЦИ КОМУНИСТИТЕ ЛЕНИНИСТИ ОТКРАДНАХА ВСИЧКО И КАТО РЕЗУЛТАТ СЕГА НЯКОИ НЯМАТ ПАРИ!ИЗГОНИХА ИНВЕСТИТОРИТЕ,ЗА ДА МОГАТ САМО ТЕ ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ,А НАРОДА....М...НАТА МУ ДА СИ ХОДИ НА М..НАТА СИ,ЩЕ МУ ПУСНЕМ МУТРИТЕ ДА ГО ЗАБАВЛЯВАТ,ТИ ДА НЕ МИСЛИШ,ЧЕ ТЕ СА МАРСИАНЦИ,ТОВА СА ОНЕЗИ ДЕТО ГИ ОБУЧАВАХА ДА ПРАВЯТ СЪБОТАЖИ В ДРУГИ СТРАНИ,НО ГИ ИЗПОЛЗВАХА СРЕЩУ НАС,ЕДИН ОТ ТЯХ Е И НАШИАТ ЛУБИМ ПРЕМИЕР!!!
  • 67 tdi

    2 1 Отговор
    тва че в гърция ше вземат добавки се коментира под път и над път Я ДА ЧУЕМ КВО КАЗВАТ ПО ВЪПРОСА ЦИГАНСКИТЕ МИНИСТРИ????ЩОТ ТЕ СЕ ИЗБИРАТ С ГЛАСОВЕТЕ НА М.....ЛИТЕ
  • 68 DUCATI

    0 1 Отговор
    TDI,АЗ ГО ЧУХ,КАКВО КАЗА ПО ДАРИК РАДИО....КАЗА,ЧЕ Е ГОВОРИЛ С ГРЪЦКИЯ СИ КОЛЕГА И НЯМА НИЩО ТАКОВА...НЕ ЗНАМ ДАЛИ ДРУГ ГО Е ЧУЛ
  • 69 НЕНЕНЕ

    1 0 Отговор
    http://vbox7.com/play:61d0cd069c Гледайте този клип. Също е писмо до Дянков. Не бях плакал от години, но това писмо ме трогна истински. Дожаля ми за възрастната дама. Трябва народа да се надигне. Жалко, че всеки го е страх, дори и мен.
  • 70 tdi

    1 0 Отговор
    МИ И АЗ НЕ СЪМ СЛУШАЛ ДАРИК АМА БЪДИ СИГУРЕН ЧЕ В ГРЪЧКО ШЕ СИ ВЗЕМАТ КОЛЕДНОТО...........
  • 71 борил

    3 1 Отговор
    Чудя секак пък никой от вас не може да си отговори на въпроса. Гърците получават високи пенсии, защото не търпят някой, който ги краде и не избират някой, който вече ги е крал да ги управлява повторно.Българите получават ниски пенсии, защото когато е трябвало да надигнат глас те са живели,мълчели и търпели като овце (и продължават да са овце). Ето затова сега получават ниски пенсии, мойто момиче.
  • 72 DUCATI

    2 1 Отговор
    ЩЕ ГИ ВЗЕМАТ И ОЩЕ КАК,ТОВА ДА НЕ Е БЪЛГАРИЯ,ДА СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА СИ И ДОВОЛНО ДА БОГАТЕЯТ ОТ БОНУСИ И КОРУПЦИЯ
  • 73 Гост

    0 0 Отговор
    http://www.vbox7.com/play:61d0cd069c
  • 74 борил

    1 2 Отговор
    Това момиче да пита баба си и дядо си дали техните родители са били "за" комунизма и "за" СССР. После да баба си и дядо си дали те самите са били "за" комунизма и "за" СССР. Ако всички отговори са положителни, нека това момиче провери в интернет кога Гърция, Чехия, Унгария са се отървали от комунизма и дали бившите им комунистически лидери са влезли в новото управление или са били отстранени. След това когато разбере кога тези държави са се били и стачкували против комунизма да пита баба си и дядо си те какво са правили по това време. Аз ще го кажа за да спестя време: - просто са мишкували в измислени заводчета и са си траели като овце в кошара. Ето затова на гръцките пенсионери им дават повече отколкото на гръцките.Който каквото си надроби, това ще сърба.
  • 75 Дядо Йоцо

    1 0 Отговор
    По принцип статията е за писмото на момичето.Много я завъртяхме цялата работа.Проблемът е какво трябва да направим от тук нататък.Можем ли въобще нещо да направим.Можем ли нещо да направим за да се обединим окол една кауза.Можем ли да се преборим с месомелачката.Ако има възможност трябва да я използваме сега.Не може 100 г преход.Все до някъде трябва да стигнем.
  • 76 дари

    1 0 Отговор
    Да спрем крадливата система.. начело с /герберите/
    Идват избори, МИСЛЕТЕ! Не си продавайте гласовете за 30-40 лева. СТИГА ГЛАД И МИЗЕРИЯ !!
    това са дребни парички..за ден ..
    милоните те грабия и хич не им пука за бедния народ.
    идат избори гласуваите не сас 20-30 лв в ръка..
    ЗА БАДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ВАШИТЕ ВСИЧКИТЕ ДЕЦА БАБИ ДЯДОВЦИ .. ЗА ЕДИН ПО ДОБЪР ЖИВОТ...ДА БАДАТ НАКАЗАНИ
  • 77 DUCATI

    1 1 Отговор
    ДО НЯКЪДЕ ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯ,С ТОВА ЗА СССР,НО ЩЕ ТИ ДАМ ПРИМЕР И ТОВА Е РУМЪНИЯ,КОГАТО МИНАХ САМ ПРЕЗ 1996 ГОДИНА ИЗКАРАХ ЕДНА НОЩ НА УЖАСИТЕ ТАМ,СЕГА ТЯ РЕШИТЕЛНО НИ ЗАДМИНАВА,ЗАЩО СТАНАХА ПО БОГАТИ ОТ НАС?ДАИ ОТГОВОР ДРУЖЕ?ДА СПЕСТЯ ВРЕМЕ ЩЕ ТИ КАЖА...КОМУНИСТИТЕ ИМ НЕ СА ИТ РУСКА ПАРТИДА И НЯМАТ НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО КОМУНИСТИ КАТО ГРОБ ДА КРАДАТ НАРОДА И ДА СЪСИПВАТ БИЗНЕСА,ЗА ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ НЯКОИ ТЕХНИ ПРИБЛИЖЕНИ,ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ,ВЕЧЕ НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ,ПА МАКАР И НА ИШЛЕМЕ
  • 78 azaz

    1 0 Отговор
    До борил,невярвах че има още такива гамени като тебе.
  • 79 Неда

    1 0 Отговор
    Тръгнете от себе си, не тръгвайте от Симеон Дянков, дори и той да заема позиция финансов министър в тази държава. Всеки един от нас заема позиция Гражданин в това общество. Хубаво е, че едно 15 годишно момиче се замисля върху реално съществуващите проблеми, но жалкото е, че не се радва на безгрижно детство, както и нашите баби и дядовци - на безгрижни старини. Но тази вечер едни други 15 годишни младежи проявиха пълното неуважене да се държат като на кино по време на театрална постановка, на което жена на възрастта на майка ми им отвърна с репликата: "Ако дойда там, ще ти избия зъбките." Вината определено е във всеки един от нас.
  • 80 15 годишна

    1 2 Отговор
    ами симеон дянков ли ти е виновен , че тъпата ти държава има тъпа икономика? колкото печелиш толкова ще раздадеш. на.раните пенсионери са 200 милиона и гласуват за бсп., да умират гладни или да работят като африканците.

    а пък за гърците , като е хубаво там , БЕГАЙ !
  • 81 борил

    1 2 Отговор
    До аzaz
    Колега ти или си от платените червени форумци или тотално ти липсва икономическа, политическа и историческа грамотност.
    Дo DUCATI
    колега помниш ли Румънците как се отърваха от Чаушеску. Разстреляха го и снимаха с камера как го застрелват. Нашите комунисти все още са в парламента и напират за власт. Какво повече да говорим.
    Герб били убили бизнеса. Не те, а монополите го убиват а монополите се създадоха и укрепиха по времето на СДС и БСП. Нещата са много сложни, но има светлина в тунела.
    А този номер 76 по голям глупак от него не съм виждал. Искал да спрем крадливата партия ГЕРБ. Че предните не са ли крали бе.Крадяха и то се оливаха от крадене и нямаше нищо налице, а само разкопки и първи копки. Сега тези може и да крадат, но поне има нещо налице.
  • 82 vankata

    1 0 Отговор
    Otgovori na momi4eto be!!!
  • 83 Патриот

    1 0 Отговор
    Как достойни млади хора видяха това, което недостойните ни политици не видяха 22 години?
  • 84 Дони

    1 0 Отговор
    За съжаление Дянков не търси парите от 1983 г. до ден днешен.Страх ги горките ,искат спокоини старинки.Лошо.
  • 85 Христо Ковачев

    2 1 Отговор
    И ДЕЦАТА ВЕЧЕ ЗНАЯТ НА КАКЪВ ХАЛ СМЕ ,НО НАГЛЕЦА БОЙКО ДНЕСКА В ТИРАНА ПАК СЕ ИЗКАЗА ЧЕ ВЪРВИМ НАПРЕД И СМЕ ЗА ПРИМЕР,НАПРАВО Е ЖАЛКО ЧЕ ОЩЕ ТЪРПИМ ДА НИ МАЧКАТ,ТОВА МИ НАПОМНИ 1 ВИЦ ,ПОПИТАЛИ РАДИО ЕРЕВАН ДО КЪДЕ СТИГА ТЪРПЕНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ТАМ ОТГОВОРИЛИ,АМИ ТЕ БЪЛГАРИТЕ СА ГО ДОКАЗАЛИ 500ГОДИНИ
  • 86 Турбината ПЗ

    1 0 Отговор
    Добре е направило това момиче. Но от друга гледна точка Дянков колкото има толкова ще даде и не дърпа тои конците за парите на пенсионерите . Българите както казват повечето хора сме Офцете на Европа-Може в САЩ да си скъсват задника от работа . Може В германия да са като роботи , е всяко стадо си има и мърша ама огледаите се колко умни и стабилни хора които искат да направят нещо в живота си.Повечето гледат да се напият,Нае**т и си казват м..ната му . така държавата ни кротко ще си тъне в мизерия ще има тиквари които са си сложили главата в торбата и които ще карат Джипове за по 200 000 ще има и хора които знаят могат но нямат място за реализиране ето за това Които умее и може напуска развалината наречена България . Страната с най смелите борци са свобода които ако са знаели в какво ще се превърне страната ни са щели да изгъбят Желание .Хора не се оставяите на предела на съдбата .Надигнете се и започнете да мислите позитивно имитирайки Модерните и образовани хора !
  • 87 DUCATI

    1 0 Отговор
    БОРИЛ,НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ,МЕН,НО КАКВО СТАНА ТУК????БОИЧЕТО МУ СТАНА ТЕЛОХРАНИТЕЛ!!!ДАЛИ Е СЛУЧАИНО?И КАК ОТ ТЪМНО ЧЕРВЕН ТОЗИ ЧОВЕК СТАНА ТЪМНО СИН?ДАЛИ НЕ Е ЗАРАДИ НЕЩА ЗА ,КОИТО ВСИЧКИ СИ МИСЛИМ?
  • 88 Васил

    1 0 Отговор
    Само едно ще кажа ! БВП на глава от населението в България е 1/3 от това в Германия ,аджеба защо заплатите ни не са 1/3 от техните ами 1/10,дори 1/15 ?
  • 89 gogoto

    1 0 Отговор
    Абе старите хора са го казали : Със стари к..ви, нов публичен дом не се прави!
    Така, че това е положението.
    Трябва да се изтръгнат и смажат няколкостотин човечета и същото да виси като обеца на техните наместници!
    Просто трябва бунт като в Гърция или Франция и последваща публична екзекуция!


    П.П. Няма ли някой краен Ислямист да влезне с малко взирв в заседание на нашето Народно Събрание когато си гласуват почивка или допълнителни субсидии, или поне самолет да падне ей така ненадейно?
    Иначе хората (или поне 99,9% от тях) в България няма да сторят нищо освен да си пишат разни неща в интернет пространството.

    Коментиран от #111

  • 90 Дянкоф

    0 0 Отговор
    Вие за какви се помислихте ?
    Момент,че ми се запотиха стъклата на очилата.
  • 91 пенчо

    0 1 Отговор
    Стига пропаганда бе хора,има време до изборите!А това момиче е само на 15 и не знае какво се случи със всички заводи,фабрики и др. народни придобивки , както и за куфарчетата с пари!Най- големите комунисти станаха най-големи капиталисти.И сега крадеца вика "дръжте крадеца".Заеха ключови позиции в бизнеса и сега упражняват икономически натиск върху правителството и народа за да могат пак да се върнат на позиция за кражба!

    Коментиран от #95

  • 92 Скопи

    1 2 Отговор
    Доволен съм от ГЕРБ-добро правосъдие,ниска престъпност,магистрали,албански инвестиции,етническа толерантност и финансова стабилност.
  • 93 Alex

    1 0 Отговор
    Izw. se za latt.
    Emi moje ,i ne 400 , a 4000 zaslujavat - za6toto ne spjat, ne se strahuvat i sa vsi4ki za edin , no w realniqt smisal , a ne wsi4ki da hranim edni.... Idvat izbori i pak 6te e taka ..... Recepta nqma , 6te si badem vinagi takiva - ovce , barabar s men.
  • 94 NARODE

    1 0 Отговор
    Докога ще търпим да се строят пътища за чужденците,а ние да затъваме все повече,че с тези цени на горивата ние след 1 година няма да можем да се движим по тези магистрали! Народа не иска асфалт,а иска храна и препитание!

    Коментиран от #108

  • 95 Alex

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "пенчо":

    eto towa imah v predwid , e zaradi tqh 6te si sarbame poparkata....
  • 96 BULGARIA

    1 1 Отговор
    Докато АМЕРИКА ни налага няма да се оправим все повече ще затъваме! Навремето Ванга е казала да не се делим от Русия,а ние правим точно обратното...
  • 97 гост

    1 3 Отговор
    ,, Една възрастна женица стоеше там и изведнъж започна да ми разказва за нелекия живот, който живее. Децата заминали надалеч, забравили как се е грижила за тях, как ги е хранила, как ги е приспивала, а внуците й, взимат й пенсията и я харчат за алкохол“. ......Детето много ясно е написало какво се е случва с тази женица,Тя е била ограбена не от който и да е,а от собствените ѝ внуци.Това означава,че не Дянков е виновен за това а правосъдната ни система,която няма да защити пострадалата защото,Тя не може да си позволи защита....просто е обречена да ѝ взимат парите както и много други за които не знаем.
  • 98 kodovo

    1 0 Отговор
    Тези в парламента подсигуриха бъдещето си не само на тях,но и на цяло поколение след тях,за наша сметка!
  • 99 БОРИСЛАВ МАРКОВСКИ

    1 0 Отговор
    Срамота- до кога ще търпим да ни баламосват. Едно младо момиче е прозряло истината. А къде е Славния Български народ?

  • 100 DUCATI

    2 1 Отговор
    АБЕ ТОВАТИШЧ....ХОДИ СИ ПРИ ПУТ'Н В МОСКВА,НЕ НИ ГИ ПРОБУТВАИ ТИЯ ЗА ГОЛЯМАТА МЕЧКА ОТ ТЯХНАТА ПРЕГРЪТКА МИ ОМРЪЗНА ,СУСИПАХА НИ ДЪРЖАВАТА,ОТ 40 ГОДИШНОТО ИМ ГУШКАНЕ,ЗАТОВА СЕГА ГЪРЦИТЕ ИМАТ ПО ВИСОК СТАНДАРТ,А РУСНАЦИТЕ СЪС СВОИТЕ ЛАКЕИ ТУК НИ ОГРАБВАТ С ТОКА И ГОРИВАТА И ЗА КАПАК НИ ПРОДАВАТ НАИ СКЪПИЯ ГАЗ Я СИ ХОДИ В СИБИР ДА НЕ ИЗПОЛЗВАМ ДРУГИ ДУМИ ТУПАН С ТУПАН
  • 101 Християна

    1 0 Отговор
    Браво на Пловдивчанката!!!
  • 102 Наблюдателен

    1 2 Отговор
    Ето на каква възраст е човекът написал писмото:
    "Може да си мислите, че не ми влиза в работата да се занимавам с това, но да Ви попитам, как е възможно пенсионерите от нашата малка държава, работили 30-40 и повече години, да получават минимална пенсия от 150-300 лв ?! Тези хора, заслужили уважението най-малко като НАШИ РОДИТЕЛИ, трудили се много години за благото на държавата, плащали данъците си редовно, да получават тази нищожна сума от 150 лв".
    т.Е ПЕНСИОНЕРИТЕ СА РОДИТЕЛИ на пишещия, следожателно той е поне 40 годишен... Просто се е изпуснал...
  • 103 Resos Faktor

    0 0 Отговор
    GArcite si kovat pravata na barakadite

    Balgarite taniat v Ohliuvharstvo i Bezdushie.

    Rezultaite sa nalice - 800lv za Grackia pensioner i 15lv za Balgarskia
  • 104 Радослав Кръстев

    0 0 Отговор
    Леле, какво бонбонче!

    Макар че съм милион процента сигурен, че на никой от парламента не му се слуша нищо от никой от тези навън. За Дянков това писмо би било като "Да, да, добре... пф".

    На задрямалите хора от народа ни трябва писмо, защото ние сме които можем да ударим шамар на властта
  • 105 Кибик

    1 1 Отговор
    Поредните станишлъци...
    Пишещият, както се оказа дрът пръч, а не младо момиче е забравил нещо важно:
    Да обвини прочувствено Дянков за Глобалното затопляне и за войната в Сирия.
  • 106 Случаен

    1 0 Отговор
    Работи и се храни. Ако само ядеш няма откъде да дойде. А като не искаш магистрали не пътувай.
  • 107 Симеон Стоев

    1 1 Отговор
    То в тоя ред на мисли могат и сомалиците да се запитат защо умират от глад и са принудени да крадат от корабите. Сигурно и те биха искали да си цъкат на лаптопчето и да се оплакват от живота визирайки 3ти страни колко били добре. Че сме зле го знаем всички, какво от това че още някой каже еи зле сме, било то и на 15 20 50 или колкото години.
  • 108 Rezos Faktor

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "NARODE":

    Циганите с каруците ще останат да си карат по магистралите... Няма да има нужда от гербаджийските радарчета
  • 109 Курзакибика

    0 1 Отговор
    Долните постове доказват ,че сме малък но много прост народ!

    Коментиран от #116

  • 110 Емил

    1 0 Отговор
    Моя страна,моя България ...
  • 111 не мога да ги дишам

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "gogoto":

    с голяма молба до алкайда ,ал джезира ,ира ... и други подобни организации ... няма ли кой да се смили и да ни помогне да почистим боклукаааа.... в нашта мила родина . благодаря предварително
  • 112 radon 8/64

    0 1 Отговор
    БРАВО ДЕТЕ!Какво да се чудим!?В Германия работникът получава около 2500 евро.А тук получава ли някои 1200/1300лева(без София).Братя БЪЛГАРИ докато не се научим да си ПРОДАВАМЕ труда няма да се оправят нещата.Да се пазарим за тази работа цената да е 40/50% от същата извършена в Европа.Но тогава трябва да работим КАЧЕСТВЕННО.

    Коментиран от #127

  • 113 руснака

    1 0 Отговор
    специален отговор за Марина: в гърция взимат коледни надбавки от КРЕДИТ, който взима правителството им. Цялата икономика на гърция (както и половин европа) живее на КРЕДИТ, тоест - на версия! За да има пари за пенсии и надбавки, трябва да има дъстатъчно пари в бюджета. А за да има пари в бюджета, трябва да има развити производства, углуги, внос и износ, трябва да се събират данъци. Обаче производствата са унищожени, Козлодуя е спрян, Белене няма да се строи, Южния поток е под въпрос, никой не плаща данъци. Та откъде да дойдат парите, след като България е распродавана в продължение на 25 години? Има два варианта: кредит или развитие на икономика. Днес никой няма да даде кредит на България и на никой не му се занимава с развитие на икономика. Сегашните управляващи много добре осъзнават това, но правят не това което е най-добре за България, а това което им се казва от Брюксел. Така че да е жив и здар Бате Борисов. Майка му и тя.
  • 114 Mojito

    0 1 Отговор
    Какви ел. централи строиме? Аз си мислех, че зора е да не ги строим, или поне не и с наши пари, хехе.
    Ще ми се в училище по-добре да ги учат на практични неща за това как работи една държава, откъде идват парите, как се плщат пенсии и т.н. Единствения веднага да се вдигнат пенсиите е да се увеличат осигуровките, ама колко ще искат да взимат по-малко, хехе? За да се увеличават трайно, трябва да се развива икономиката, а за това трябват много неща, включително и читави пътища.
  • 115 Lakoboata

    0 0 Отговор
    Кучето скачало според тоягата бе. Наща тояга май доста омекнала. Я да отрежем една дебела и твърда от корията и да сменим старата.
    Баааа едно време дедите ни комити биле а сега само мити недомити.
  • 116 MMMMM

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Курзакибика":

    Кои по-точно, че под теб има над 100 поста с доста различни мнения, хехе. Всички ли?
  • 117 KКККККККККК

    0 0 Отговор
    Абе, мутри, как няма да ви стигне малко човещинката да помислите малко за хората в тая държава бе? Или те за вас не съществуват? И този Европейски Съюз няма ли най-сетне да се преориентира и да забележи тази не - държава, а ПАРОДИЯ, наречена България? За каква демокрация ми говорите бе, не можете да оставите едно 15-годишно момиче да изкаже мнение, ами и против него тръгвате, жалки страхливи нищожества! Какво, страх ви е да не "стане нещо"? Страх ви е, че новото Българското поколение малко по-малко се събужда? Ами ще ви е страх! И запомнете, няма още дълго да се задържите там където сте!
  • 118 жоро

    1 0 Отговор
    КРИЗАТА ОБИКАЛЯЛА,ОБИКАЛ7ЯЛА ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ И КАТО СЕ ВЪРНАЛА В БЪЛГАРИЯ КАЗАЛА:АБЕ ДРУГО СИ Е У ДОМА !!!
  • 119 Lakoboata

    1 0 Отговор
    Сетих се нещо.
    Преди доооста време някой ми казваше:
    България е апетитна хапка, Ценен кръстопът на Европа. Природа красива и т.н. Ще поискат европейците да ни я вземат.
    Сега четейки всичко това мога да кажа: Истина е братлета. Тънем под хомота на тая Европа. Там ония горе сите са марионетки, и не само последните.
    Ам не стига това ами и нямат насита безмозъчните същества. Унищожиха родната икономика. Помислете малко другите бивши соцове как се преустроиха. Какво унищожиха и какво оставиха за да работи. Нашите малоумни хубосници директно отрекоха всичко. Та нали е било свързано със социализма и комунизма. Ще му видим сметката и ще градим наново. Ама с цървули по дивия запад къде бе неграмотници такива.
    Сега се хващат като удавници за сламката. Европа ще ни спаси. Пфф. Да им построим магистралите за да дойдат да живеят тука.
    Еми ще им играем по свирката.
    Всички сме си виновни, че им позволихме. Верно овце сме си вече.
    Ама докато има брашнян чувал все ще пуска нещо като го изтупаш.
    Ами ще дойде време и той ще се скъса, а пари за нов немааа.

  • 120 Росен

    0 0 Отговор
    Току що го препратих на Дянков!
  • 121 nkvd

    1 0 Отговор
    Те планът 'Ран - Ът" го преизпълниха.
  • 122 Johnnie

    1 0 Отговор
    Това момиче още не е разбрало, че в България живее Дявола. Ако имаше управленец човек нямаше това да е допустимо, защото човека изпитва съжаление.
  • 123 кво да правиш живот

    1 0 Отговор
    Не знам за всичко това което се говори но из всички форуми и сайтове що съм изчел виждам най-успешната цел според мен на така наречените управляващи накараха и то много успешно народа да няма едно мнение всеки да обвинява и съди без и грам да се замисля ,че в на другия очите е отражение на собствените си критики , и така за да бъдем разцепени да няма обединение и една главна цел с която да се джижем за да излезем от тоя фарс на заблуда на пастири и овчари ! Лично за мен психиката на българина я пипнаха много и успяха с мисията си мога и така да го нарека и за накрая няма да кажа както всички - ... ми така защото НИЕ нищо не правим не се обединяваме и тем подобни но НЕ !!! просто тоя път няма да обвиня вас по скоро ще си обвиня сам себе си !!!

    Коментиран от #148

  • 124 Sofi

    0 0 Отговор
    Ujassss, neznam za6to si nyamah rabota da za4eta hyakoi ot biserite pod tazi publikacia. Kato vseki balgarski forum taka i tozi napravo me vtre6ti...mnogo beznadejdna situacia . Profesor do profesora mila moya mayno lyo.....tolkova negativizam, ktitikarsko bezdu6ie i beznadejdnost napravo da ti stane drago da se gramne6. Na balgarina day mu nyakoy da drazne da se izkaje i posle kato nastane edno darpane nadolu obratno v kozana nyama spasenie. Izumitelno s kakav merak sazdavame ada v koito jiveem. Dobre 4e ima 15-godi6ni da kajat kakvot mislyat komuto tryabva, inak vsi4kite tezi vseznaykovci kakvo 6te pravyat .....Ne mu tryabvat nito ministri, noto darjava nito zakoni na tozi narod. Vijte mu forumite vseki vsi4ko znae i ot vsi4ko razbira, to mejdunarodno polojenie, to ikonomika i dana4na politika, 4e i bruten vatre6en produkt samo na6ta lopata ne razbrah kade e, dali da ne pitame v EU, OON ili MVF naprimer. Jalko, tolkova jalko 4e edno 15 god dete kazva ne6ta koito sme slepi da 4etem i nyamame sarce da razberem, a dali 6te stigne do Dyankov ili ne neznam neka da stigne parvo do vseki edin ot nas, za6toto nie sme Dyankov, nie sme Boyko i s-ie nyama kakvo da im se sardim nie si gi izbirame ve4e 20tina godini..
  • 125 АТИЛА

    1 0 Отговор
    ТО ДЯНК-OFF ,АКО МОЖЕ ВЪОБЩЕ НЯМА ДА ПЛАЩА ,ЩО ЗА ИЗ..Д Е ТОЯ ЧОВЕК ,ДАЙ-НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 400лв БЕ БУНАК ,АКО ТРЯБВА ЩЕ ГИ ОТРАБОТИМЕ ПОД ФОРМАТА НА СЪБОТНИК,ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА СА СПЕСТЕНИ ОКОЛО 30 000 000лв ОТ ПЕНСИЙТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ -ДАЙТЕ ГИ НА ЖИВИТЕ В ТОЗИ КОНЦЕТРАЦИОНЕН ЛАГЕР БЪЛГАРИЯ -СПАСИЛИ 70 000ЕВРЕЙ,А УМОРИЛИ ОТ ГЛАД 100 000 БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ!!!-НЯМАМ ДУМИ,ФАШИСТИИИИИИ

    Коментиран от #145

  • 126 ...

    0 0 Отговор
    .......... " живот и здраве, някой ден, аз. "
  • 127 Смешника

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "radon 8/64":

    Абе , пич, стига с тези глупости за сравнение между заплатите и качеството на работа у нас и в чужбина! Наште м....ли, като отидат да бачкат в Германия, качеството на работата ли им се променя, а? Ти знаеш ли, че там за нискоквалифицирана работа, дето може да я върши простия м...л, който даже не може да пише, плащат па 1500EUR. Даже пенсионери м..ли има вече с по 1000 евра пенсии?
  • 128 vaseto

    1 0 Отговор
    hodete pak glasuvaite za gerb we...te napravo ni dovur6iha tezi....nqmam dumi prosto
  • 129 koko

    0 1 Отговор
    Нагласени глупости. ... толкова тъпо че няма накъде. ... Дянков не е виновен за положението.

    30-40 години от пенсионните фондове бяха стопени/прибрани още 90-те години.

    Не съм гласувал за ГЕРБ, знаех че не стават, но и за това дето горепосоченото е вина на Дянков.

  • 130 Аз, възрастен човек

    0 0 Отговор
    Браво на момичето! Пише хубаво, ясно!
    Браво и факти.бг, задето извежда на фокус младите!
    Момичето не плюе по Дянков, ГЕРБ и които да са там те. Вълнува се детето, мисли. Даже провокира.
    Ето сега, тези дни г-н Дянков, с висше от Мериленд и докторат от Харвард, да вземе да обясни ясно на Марина защо са такива пенсиите, а не онакива, да й начертае, на нея и на другите млади у нас, реалистичен хоризонт.
  • 131 сидеров

    0 0 Отговор
    #KOKO и всички останали - никой не го интересува кой какво е откраднал, а защо за гърците има пари, а за най-бедните в ЕС - няма?! на ония могат да им опростят 100 млрд. , а на нас кво? ми като не могат по друг начин бойко и компания да отиват и да просят от тоя ЕС и да дадат некой лев на хората......пвфууу все кой е виновен и кой кво е направи, вижте кой какво не е направил- писна ми .......

    Коментиран от #149

  • 132 Йорданов

    1 0 Отговор
    Писмото е...невероятно!Щом 15 годишно момиче "вижда" тия несгоди на българския пенсионер какво ли си мисли самия пенсионер!Чичко Симеон,бат Бойко и всички останали там "горе" се чудят откъде да запълнят опразнения бюджет на скромната ни държавица-ама какъв бюджет БЕ ГОСПОДА....Че какво произвежда нашата държава,каква продукция реализира на европейския че и на нашия пазар,откъде пари за този бюджет-наеми глоби налози,данъци и ред други такси и комисионни от изтънели(изтърбушен) джоб на нашего брата работягата.Защо си мислите че ние вземаме европейски заплати и можем да плащаме за вашите"издънки"-ще построим това,после друго-ама не строите вие,а частници и то не българи и накрая реализираните печалби изтичат в чужди сметки ,вие си вземате комисионната че сте разрешили този или онзи строеж а ние трябва да напълним опразнената хазна.АМАН....АМАН от некадърници.....хванете се и си одържавете и енергото и ВиК и БТК че то иначе не сме държава.Как може ток ,вода,съобщения да са в частни ръце.....коментара го оставям на Вас
  • 133 гост

    0 0 Отговор
    С нетърпение очаквам отговора на това писмо. :D
  • 134 преминаващ

    0 0 Отговор
    Поета го е казал, вие си правете изводите:

    "Не вярвам аз, че калугер

    ще спаси раята —

    свободата не ще екзарх,

    иска Караджата."

    Любен Каравелов
  • 135 Иван

    0 0 Отговор
    А на някой да му е минавало през главата, че затова фалираха като държава???
  • 136 vajen

    1 0 Отговор
    bravo evala na momi4eto i bez tva idvat izbori na boiko i drugite pojarnikari im ostava o6te malko vreme da si hodat ve4e 4e i bez tva ni6to ne napraiha
  • 137 krasi

    1 0 Отговор
    С нетърпение очаквам отговора на това писмо!
  • 138 Ивайло

    0 0 Отговор
    Колега, не съм съгласен с теб. Произвежда се и то не малко. Помосли си само. Основните отрасли - енергетика, фармацевтика, производството на горива в бургас, хранително-вкусовата пром. и много подобни отрасли, в които се произвежда изнася и продава на европейски цени. Но хората дори и там не взимат европейски заплати. Докато изкуствено се поддържа ниското заплащане в тези отрасли не можем да очакваме, че обикновения човечец ще взима 1000 евро на месец. Няма как.
  • 139 Ивайло

    0 0 Отговор
    Колега, не съм съгласен с теб. Произвежда се и то не малко. Помосли си само. Основните отрасли - енергетика, фармацевтика, производството на горива в бургас, хранително-вкусовата пром. и много подобни отрасли, в които се произвежда изнася и продава на европейски цени. Но хората дори и там не взимат европейски заплати. Докато изкуствено се поддържа ниското заплащане в тези отрасли не можем да очакваме, че обикновения човечец ще взима 1000 евро на месец. Няма как.
  • 140 Румен Янев

    0 0 Отговор
    И да му изпращате на DREAM k OFF и да не му изпращате е все тая ! Той човека след колко време на управление забеляза че някакъв данък си нямаме и набързо го наложи та ще седне писъмца сълзливи да чете ! Човека си живее в друго измерение не го занимавайте с глупости .... Явно му е нужно време за да забележи
  • 141 Пепунка

    1 0 Отговор
    Браво!!! Бъдещето е на младите, за техните знания и будна гражданска съвест. За жалост, до колкото разбирам от писмото и това хубаво дете, няма да остане тук...ще отиде да учи навън и ще остане там, защото западняците ценят знаещите и можещите...А що се касае до Дянков...сит на гладен вяра не хваща...
  • 142 XXX

    0 0 Отговор
    Дрън-дрън...На следващите избори Бойко ще ви омае и после пак старата песен.
  • 143 имиграция

    0 1 Отговор
    Децата явно не са го разбрали още, защото са романтични и наивни, но вие дъртите също май не схващате, че това е ЦЕЛТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, да ни уморят от глад и мизерия, колкото повече пенсионери умрат тази година по добре, то и без това няма пари за пенсии.
    Целта е да се граби докато може, да се разпределят територии, а хората да имигрират или умират.
    В един момент всичко ще свърши и този момент идва скоро, може би още 10 тина години докато всички се изнесем от България тъй като НЯМА смисъл да се работи вече в България, за тези пари е направо смешно, частният бизнес затваря!!!!!!
    Ще останат само м....лите и бандитите на мутро-червената мафия.
  • 144 Бай Онзи

    1 0 Отговор
    Айде някоя умна глава да предложи правилните управници, защото аз не виждам никой!
  • 145 имиграция

    0 1 Отговор

    До коментар #125 от "АТИЛА ":

    Атила
    Къде ще ги отработваме тези пари бе брачед, не виждаш ли че всичко е сринато и унищожено, времето когато трябваше да стане преструктурирането на същствуващите предприятия и кадри отмина безвъзвратно. В момента мутренската чета на БКП е заета с тоталната ликвидация на всичко което мърда.........., рязане скрап и тва е, последният етап е вече бъркане по джобовете на бедните хора, докато умрат и тва е....
    Не случайно Бащицата ви нарече "материал", сега разбирате ли какво е имал предвид......?
  • 146 Моли

    1 1 Отговор
    Мило момиче незнам какво е виновен министър Дянков че милите внуци взимат пенсията на баба си за алкохол. Другото американските звезди които са поканени за 300 000 лв. са поканени не от правителството а от една частна медия която няма нищо общо с Дянков. От цялото писмо лъха на елементарно мислене което най-вероятно е продиктувано от майката.
  • 147 имиграция

    1 0 Отговор
    Разходи се малко сред хората и ще го видиш, в България все още се намират, честни, кадърни и работливи хора, на които не се дава шанс, тъй като всички знаем как стават нещата в БГ.
    Трябва нова организация, със силно гражданско участие, без мутри, ченгета и олигарси, което ми се струва непостижимо към момента, но все пак ако хората се обединят може и да принудим мафията да дават нещо и на хората и да не прибират всичко.
  • 148 рeалист

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "кво да правиш живот":

    Хей хора, никой не ни е виновен, затова че търпим, оплакваме се един на друг, хулиме, но не там където трябва, страх ни е да се обединим и да застанем твърдо зад позициите си, ами сме взели да обвиняваме Дянков и Бойко и сие, както се събираме на избори да гласуваме, така като не сме доволни от правителството или от даден министър, всички ние които сме го избрали, всички трябва да се съберем и да отидем да им потърсиме сметка, да ги накараме да мислят за нас за народа. Вие всички да не мислите, че на гърците така доброволно са решили да им дават коледни, всичко това те всички заедно са си го извоювали, със стачки с неподчинение и т. н. новини нали гледате, нищо не са получили даром, просто са си го извоювали. А ние си стоиме кротко в къщи, и чакаме някой министър да помисли за нашите пенсии, за нашите заплати, и ...................
    Докато позволяваме на управляващите да ни мачкат, те ще го правят, на който не му харесва ей там пред парламента, да отива и да им потърси сметка. Аз съм един от Вас. Така демокрация не се прави. Дайте всички недоволни да се съберем и да отидем да си извоюваме правата.
  • 149 ти луд ли си?

    0 1 Отговор

    До коментар #131 от "сидеров":

    Кой ще даде пари на бивш сикаджия с милиционерско образование, който имат опит единствено в рекета и далаверите, не знае нито един чужд език и е прочел само една книга през живота си по време на лятната ваканция и то, защото е било задължително?
  • 150 безпартиен

    1 0 Отговор
    Стига с тези политически спонсорирани драсканици: как така последните седмици всеки вторник или сряда има едни такива уж случайни съчинения описващи трогателни събития когато стани хора молят млади хора за пари, за да си купят хляб/брашно, може би следва боб и малко сланинка?
    За съжаление, 15годишното дете от статията, написало с добри намерения своите виждания за ситуацията в България, е използвано най-безцеремонно от политически интереси: Коя ли партия в опозиция сега ще изкочи удобно преди изборите и ще оповести,че ще оправят нищетата на бъгларските пенсионери? И ще вземат така нужните проценти за да стъпят отново в кинтите? НО само за техните банкови сметки!
    Пенсионна система не се прави за 1 мандат! Какво стана с парите събирани за пенсионерите 30години, та сегашните управляващи за 2 години рязко да ги върнат!
  • 151 не забравяйте

    1 1 Отговор
    Историята е много трогателна ,факт. Но настина ли си мислите, че Дянков е виновен за размера на пенсиите ? За съжаление много бързо забравяме миналото, забравяме какво е било, какво се е правело. Колко е била пенсията на тази жена преди 5г? Нека да позная 1000лв и сега Дянков идва и я намаля на 120. Гърците давали 400евро за Коледа много хубаво те за това са на този хал. Нека бъдем реалисти.
  • 152 Georgi

    1 1 Отговор
    Спахте ли добре господин Дянков?????
    Защото АЗ не спах добре. Не спах добре поради една причина. Вярно тя е нищожна за ВАС и надали ви интересува,но МЕН ме ужили, ужили ме все едно пчела или оса, фрасна ме по главата все едно, че Кубрат Пулев ми е забил един в лицето.
    Причината е толкова неинтересна за вас, че надали ВИЕ ще се трогнете от една бедност,от едно безпаричие,от една мизерия. Но въпреки вашето бездушие и слаб интерес АЗ – Иван Стефанов Проданов ще ви разкажа какво толкова много разстрои моя сън.Ще ви разкажа тази история с надеждата, че ВИЕ като Министър на финансите на Република България ще се трогнете и ще се осъзнаете.
    - Преди няколко дена аз (Иван Стефанов Проданов) и моята съпруга пристигнахме в родният и град на гости на тъста и тъщата.Преди това решихме да посетим местния магазин от голяма и известна верига да напазарим за вечерята ,все пак родителите и са пенсионери и живеят много охолно с „огромната пенсия която получават.Както и да е – в магазина напълнихме една количка с продукти и се запътихме към касата.Опашката беше голяма та се наложи да почакаме.Тогава моята половинка се сети че не сме взели памперси за близнаците ни.Аз като кавалер и баща за пример (Умря циганката дет ме хвали ,ама ….) отидох към съответния щанд ,който по стечение на обстоятелствата се намира до щанда са месо и там станах свидетел на следната молба на една възрастна жена към момичето ,което обслужваше щанда .
    - Мило дете отрежи ми 20 грама (Не е грешка,възрастната дама наистина каза 20 грама) салам от Хамбургския,че днес взех пенсия и си казах ,бе и аз съм човек,да хапна малко салам.
    Възрастната дама си взе поръчката и се запъти към щанда за сирене от където взе 100 гр. сирене и от там към касата.Естествено аз също се тръгнах с памперсите към касата.Опашката пред касата все така си беше дълга ,и понеже бяхме с повече покупки пуснахме възрастната женичка пред нас.
    Какво стана обаче ,когато се наложи жената да плати ????
    Оказа се ,че саламчето не е било 20 грама ,а 30гр. та не и достигнаха 0.15лв да си плати.Жената много се притисни започна да рови с треперещи ръце в протърканият си портфейл за стотинки ,но уви не намери ,виждах как сълзите напират в очите и,тогава АЗ и дадох нужната сума и с това всичко се оправи.
    Мислите си ,че ИСТОРИЯТА свършва до ТУК господин Дянков????? Нееееееее ,тя продължава .Продължението е следното:
    Вече в родителите на съпругата ми , с тъста ми седнахме на масата ,жените направиха салата,чукнах ме се с хубавата ракия на тъста и прекарахме една приятна вечер в компанията на децата ,приятели ,роднини и съседи.Съвсем бяхме забравили за днешната случка в магазина,НОООООО някой не беше забравил,и това беше възрастната женичка от магазина,същата тази на която не и стигаха тъпите 0.15лв.
    Та на следващата сутрин ,бяхме изненадани от неочакван ,но много приятен гост.
    Това беше тази женичка,понеже града е малък и всички кажи речи се познават тя разбрала кои сме и ни идваше на гости с малък подарък.
    Знаете ли ГОСПОДИН ДЯНКОВ какъв беше подаръка???
    Скромен ГОСПОДИН ДЯНКОВ подарък ,но от сърце – бяха питки със сиренце.Жената беше направила питки със всичкото сирене което беше взела предния ден и ни ги беше донесла на НАС!
    Оказа се ,че след като си е взела ГОЛЯМАТА ПЕНСИЯ която получава ,а това са огромните 140лв. жената си е купила дърва ,платила тока и водата и са и останали огромните пари за харчене в продължение на 1 месец – 10лв.
    Тъста ми ,който е бивш военен и познавах ,като много корав мъж се разплака от нейната история.
    Трябва да ви кажа ГОСПОДИН ДЯНКОВ ,че никога през живота си не бях ял толкова сладки питки със сирене.
    СЪВЕТВАМ ВИ ЕДИН ДЕН И ВИЕ ДА ГИ ОПИТАТЕ!
  • 153 Ангел Петров

    0 1 Отговор
    Коментара Ми е излишен. Искам да дам един съвет на Момичето: Като има възможност да гласува да внимава за кого ще даде своя вот. Иначе сама е видяла как се управлява Държава с некадърни Финансисти. Не може да си парашутист и да управляваш Държава без да имаш и понятие от това. Все едно Аз да стана Хирург.
  • 154 1 от многото

    0 1 Отговор
    Моли,за разлика от теб момичето отразява истинската действителност и ти с твоето елементарно мислене нямаш право да упрекваш прозовливоста на автора.Защото ми омразна да слушам великите глупости на некъдърника Дянков да сочи колко са зле гърците,а техните управници намират възможности за бонуси на пенсионерите ,а нашия"велик министър" ,раздава на вишите държавни чиновници в" най-стабилната държава" от които си и ти сигурно и пенсионерите ряпа гризат.
  • 155 Революция

    0 1 Отговор
    Хора да си чешем езиците файда НЯМА НЕ ГО ЛИ РА3БРАХТЕ!!!!!!.Всеки си стои в къщи на компа и цъка врели не кипели да му минава времето.Никои няма да ни помогне докато ние не си помогнем Защото сме СТРАХЛИВЦИ !!!Точно така ПРЕДАТЕЛИ И СТРАХЛИВЦИ и ще бъде така докато чашата не преелее ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА. НА 5.11 ИМА ПРОТЕСТ ДА СЕ ВДИГНЕМ ВСИЧКИ.ДА ПРОМЕНИМ НЕЩАТА В НАША ПОЛЗА.НЕ ЗА ВСИЧКИ РАЗГЛЕЗЕНИ БОГАТАШЧЕТА КОИТО ТЕ КАРАТ ДА БАЧКАШ КАТО РОБ И ДА ТИ ДАВАТ 3-400 ЛВ И НАКРАЯ ДА ТИ КАЖАТ НИЩО НЕ СИ СВАРШИЛ ИЛИ ПО ЛОШО ДОРИ ДА НЕ ВИ ДАДЪТ ЗАПЛАТАТА
  • 156 Вал Кав

    1 0 Отговор
    http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2012/10/23/1931007_gruckiiat_finansov_ministur_chaka_ni_glad_ako_ne/?ref=rss
    ето какво се получава, когато има надбавка към пенсия от 400Е и държавата не може да си го позволи .... престанете да пишете и цитирате популистки статии
  • 157 неутрален

    1 1 Отговор
    "Марина Сидерова" ? :d дали е случайно...

    Нали се сещате, че заплатите и пенсиите ни си седат на такова дередже от 20 години не от 3 ... Защо сега се сетихме, че имаме виновни..

    Коментиран от #176

  • 158 Бай Гън

    0 0 Отговор
    Щом няма пари в държавата защо пак копуват нови скъпи коли за депутатите .Защо не купят няколко автобуса та да ходят колективно при избирателите.Защо дъжавни служители си гласуват бонуси.Като са им малки заплатите да ходят да си търсят друга работа.Защо депутатите вземаха тайно допълнителни пари в бял плик.Защо се раздават пари на партиите .Защо работят климатиците зиме и лете кото няма хора в залата.Има и още много други.Теглете чертата и обяснете защо едни живеят на широко на гърба на народа а други ровят в кофата за боклук.
  • 159 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    Това е дъщеря ми бе хора!
  • 160 Революция

    1 0 Отговор
    КАК ГЕРМАНИЯ УСПЯ ДА СИ СТЪПИ НА КРАКАТА СЛЕД 2 СВЕТОВНИ НАПЪЛНО УНИЩОЖИТЕЛНИ ВОЙНИ.ДА ВЯРНО ПОМАГАЛИ СА ИМ.НО ТЕЗИ ПАРИ КОЙТО ИДВАТ ЗНАЯТ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ.И НА НАС НИ ПОМАГАТ "УЖ" НО САМО ПРЕД ТЕЛЕВИЗИЯТА ПАРИЧКИТЕ КОИТО ИДВАТ ТУКА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ 30% ЗА НАРОДА И 70% ЗА ГЪРЛАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ.КРАЖБИ И ХОТЕЛИ ПО МОРЕТИ В НЕСВЯС!!!
  • 161 Преврат

    1 0 Отговор
    Хора, бягайте от тази държава....тук няма бъдеще за никого

    Коментиран от #174

  • 162 Революция

    0 0 Отговор
    ГЪРЦИЯ Е ЗЛЕ ЗАЩОТО НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ.БИЛО Е ТАКА ЗА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ ХОРАТА.АКО СИ БЯХА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИТЕ ПРИ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ НЯМАШЕ ДА СА ТАКА.А НИЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ОТ КАКТО СЕ ПОМНИМ И КЪДЕ СМЕ????? НА ДЪНОТООООО
  • 163 Mr.X

    0 0 Отговор
    Момичето много точно е написала част от реалността в нашата държава. По лошото е, че на политиците им е ясно всичко, но не им пука за народа, гледат си собствените си задници и до там. Цялото ни управление е супер опорочено и за съжаление, който и да доите на влас няма да е по различен от досегашните. Смятам, че този начин на управление на държавата ни е супер неефективен и народа няма полза от това. Дано по скоро народа се осъзнае, че с търпение и мълчанието няма да се оправиме и докато не се надигнем нищо няма да се промени.
  • 164 Преврат

    1 0 Отговор
    Докато не си извоюваме сами нещо, не можем да очакваме нищо. От освобождението, за което също не сме си мръднали пръста, населението на тази територия не направило нищо, та тя да бъде ДЪРЖАВА. Докато това продължава - ще е така. Трябва ни нов "Левски" и воеводи да тръгнат подире му. Не стане ли така, все някой ще ни е виновен, до сега /дори и по време на комунизма/ сме имали само вносни политици /учили и работили в чужбина/, които съответно провеждат вносни политики. Трябват ни управленци, които да не крадат и да са учили тук за да познават реалноста ТУК.
  • 165 антон

    1 0 Отговор
    искам тоя дянкоФ да взема заплата колкото е минималната заплата да видим дали стигат тея пари щом дават толкова малко пари на хората значи смята че стигат
    гарантирам че ако тоя взема 300 лева ще умре след месец
  • 166 Пешо

    0 1 Отговор
    Абе, много се оплаквате иначе...Колко от вас са посели едно семе в живота си. Вместо да се жалвате от данъците, ниските заплати и пенсии, вземете свършете нещо. Или най-добре хващайте влака за Гърция, че там нали е по-добре - високи заплати, по-топло е и правителството им е по-добро. Ами хващайте пътя за по-добрата страна, какво ми дишате въздуха тука

    Коментиран от #167

  • 167 Едикой си

    1 0 Отговор

    До коментар #166 от "Пешо":

    Пешо:
    Оплакваме се защото:
    1.За труда ни се плаща в пъти по -малко от колкото в другите страни.
    2.Възрастните хора които са работили цял съзнателен живот сега живеят в мизерия/или на прага на мизерията/.
    3.Оплакваме се от политиците които разпродадоха държавата на безценица/ТЕЦ-ве, ЕРП, БТК и стотици други/ и ЗА които същите тези възрастни хора са дали труда си в миналото и сега мизеруват.
    4.И не на последно място.....факта че и ние вероятно ще сме на това дередже след 30-40години/ако сме живи до тогава/
    ......та предложението Ви за Влака никак не е лошо...аз бих добавил и друг вариант....да хващаме и някой терминал.... та да видим тогава кой ще остане в тази държава...
  • 168 Чичо Мичо

    1 0 Отговор
    Задачата е следната:
    Дадено: Прост народ-слаба държава.
    Следователно: какъвто народа, такива и управляващите
    Извод :Всеки народ заслужава собственото си управление.

    Решението е посочено от Илф и Петров:

    "Делото за спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се"
  • 169 cenko

    1 0 Отговор
    abe vie ne razbrahte li,4e tezi hora sa tuk,za da ni umoriat i iztrepiat.Na tiah vuob6te ne im dreme za 15 godishnite i za vsi4ki ostanali.Kogato si misliat,4e sa sami si govoriat,4e na toia narodec,6te mu oderat kojicata,a pred kamerite igraiat teatur
  • 170 Филип

    1 0 Отговор
    В България 1 милион човека са заетите в производство. Произвеждат колкото 300 хил в развита държава.
    Не може 300 хил да произведат достатъчно за 8 милиона.
    Който си мисли, че това може да се промени за 5 години е в голяма заблуда.
    Ниски доходи в България ще има още поне 25 години.
    Ще стопим разликата с Гърция само защото при тях ще паднат доходите още много. Ако това Ви успокоява ...
  • 171 Пешо

    1 0 Отговор
    Крайно време е хората в тази държава да разберат, че не може да плащаш за едно производство повече, отколкото пари ти носи. Не може да си пиколо в Риц и да си пиколо във хотел Витоша и да взимаш едни и същи пари. Когато производството стигне качеството и изкарва парите, които изкарват в съответните страни, тогава може да искаш подобно заплащане. А защо качеството не е на ниво - освен нещата в микроклимата на страната ни, за което определно вина имат политиците ни, повечето хора омаловажават едно - МЪРЗЕЛА на народа. Много по-лесно е да се оплакваш, да гледаш в чуждото канче и да казваш - какво бих направил с неговите възможности, отколкото да се запиташ - какво мога да направя аз, за да имам неговите възможности

    Коментиран от #192

  • 172 Чичо Мичо

    1 0 Отговор
    Задачата е следната:
    Дадено: Прост народ- слаба държава.
    Следователно: Какъвто народа, такива и управниците.
    Извод: Всеки народ заслужава своите управляващи.

    А решението е посочено и от Илф и Петров:
    "Делото за спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се"
  • 173 Няма Име

    1 0 Отговор
    Сигурно ще бъда много упрекван , но това което момичето е написала за бабичката , просто ми се стори малко филмирано .. цитирам " Ръцете ми се разтрепериха. Дадох й колкото пари имах. " Точно това и да го видя няма да го повярвам защото съм на горе долу нейните години и ми е ясно днешната младеж ( вкл и аз ) що за хора сме .. може да и е станало жал , но чак да и се разтреперят ръцете и да си даде всичките пари е силно казано ! А относно Дянков , бих му препоръчал както казаха мои приятели да му дадем 250-300 лева хайде 400 за 1 месец да видиме как ще си плати ток-а , водата , дали ще ходи на ресторант или ще яде 1 боб вкъщи ( който ще го яде 1 седмица ) , и да се замисли наистина по въпроса не само за пенсионерите , но и за минималните заплати , детските надбавки и т.н. защото при едни 250 лв майчинство немогат да се покрият никакви разходи за децата ( памперси , пюренца дрешки ) А да не говориме че като се разболее едно бебенце и отиде на лекар ще му предпишат едно кирливо сиропче за 15 .. :X Дянков бъди малко човек !
  • 174 Мишо

    1 0 Отговор

    До коментар #161 от "Преврат":

    Най-лесно е да избягаш. Но къде отиваш? Нима не може да се справим с проблемите в родината си. Ако това е начинът, с бягане и криене, да се решават проблеми-да, но не сЪМ много сигурен. Аз лично, тук искам да живея, млад съм, не бързам, работя, старая се. НЯМА ДА НАПУСНА РОДИНАТА СИ. Ще следя отблизо, каквото ще да става.
  • 175 димитьр

    1 0 Отговор
    вси4ки сте силни на приказки по социалните мрежи....ДЕЛА ТРЯБВАТ А НЕ ДУМИ
  • 176 Кирил

    0 0 Отговор

    До коментар #157 от "неутрален":

    Не търси "Под вола теле", тази тема много пъти е дъвкана, прегледай форумите назад.
  • 177 optimista

    1 0 Отговор
    ами точно си е така как така като Гърция уж били зле то взимат такива пари а ние дето сме по добре и Бойко се хвали как нямаме проблеми взимаме текива мизерни суми тоя Бойко и П....с с Главно П, СЪСИПА ВСИЧКО ПЪ ВИ МУ СЕ КЛАНАЙТЕ ОЩЕ АЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
  • 178 Владо

    1 0 Отговор
    От многото коментари, които прочетох със съжаление установих следното:
    1.Все още има хора, които продължават на безспирните лъжи на управляващите, независимо дали са сини, оранжеви, червени или зелени- всички те ни лъжат вече повече от 20 години.
    2.Спасителните варианти според мен са:
    2.1.По-лесния - всеки се спасява сам като емигрира в нормална държава.
    2.2.По-трудния- народа се събужда от овчия сън, изритва крадливите политици, кметове, шефове на държавни ведомства, съд, прокуратура, следствие, агенции, както и алчните "бизнесмени" и се установява нов ред в държавата, като управлението й се предоставя на млади и кадърни хора избрани не като част от партийни листи, а като личности с потенциал.
    Помня началото на прехода -тогава бях малък, но бащи ми казваше, че промените ще донесат по-добър живот за него........след 5-10г казваше, че няма да доживее хубавия живот, но ще има по-добър живот за мен.......15г след прехода, бащи ми казваше, че нищо в тази държава няма да се промени, докато народа не въстане и не извоюва свободата си, но аз все още си мислех, че ще има по-добър живот за мен и нещата могат да се случват като в нормалните държави......20 години след прехода се надявах, че ще има по-добър живот за детето ми.....22години след прехода- престанах да вярвам........писна ми да ме лъжат......... загубих и пропилях живота си във вярата, че един ден България ще е нормална държава......вече не вярвам, че нещата може да се оправят, ако сами не си ги извоюваме.Не вярвам дори, че заспалия български народ ще се събуди някога, ще престане да бъде страхлив и да пази само собствения си задник, ще промени създаваното 13 века робско мислене и ще потърси свободата, правата си, достойното си съществуване в една нормална държава.Не искам повече да бъда роб и заложник на лъжци.........Искам да живея в нормална страна, с ясни правила, в която думите чест, уважение и достойнство не са загубили своето значение и на са заменени от алчност и трупане на пари чрез лъжи.
    Вече съм почти сигурен, че единствения начин за осигуряване на достоен живот на детето ми е да зачеркна БЪЛГАРИЯ и да започна всичко отначало в друга страна.
    В последно време из форумите все по често срещам израза"ЗАКРИВАЙ ДЪРЖАВАТА" и май това е единствения правилен ход.........за съжаление.
  • 179 KyKy

    0 0 Отговор
    До 178: Няма достойни хора да заемат тези важни длъжности в тази държава, защото като имаш власт ще злоупотребиш с нея, може и да си честен, но системата ще те промени корено, така че явно е по-добре някъде "навън" да се бяга от колкото да си трошим ръцете и краката за нищо, а и да не забравям психическия тормоз с тези хубави новинарски емисии(на 1 добра новина се падат по 4-5 лоши новини) :) :)
  • 180 НИКО

    0 0 Отговор
    КОЙТО ИМА ПОНЕ МАЛКО, АМА МНОГО МАЛКО УМ - ДА БЯГА НАДАЛЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ. АМА МНОГО НАДАЛЕЧЕ - ТОВА Е РЕШЕНИЕТО. НЕКА ОСТАНА САМО ПОЛИТИЦИ, ОВЕННИ И ПОЛИЦАЙ ...
  • 181 Стефан Стефанов

    0 0 Отговор
    Хаха, всичко се знае какво става! Какво е търгнала тази да ми го обяснява. Сами сме си виновни, в Гърция товиат на площада и си го поискват с протести, а ние сега сме се сетили!
  • 182 WhiteSwallow

    0 0 Отговор
    Това е самата истина която е цитирана в писмото на Марина.Ако продължаваме да седим тук в тази мизерна страна разкъсвана от кражби, корупция политически интереси на карикатурите във властта и милиционерщина това ни чака и нас всички млади хора ,някой ден да си седим на спирката и да чакаме някои да ни пусне в ръката 50стотинки за едно парче хляб. А колко ли е жалко това щом едно дете го е разбрало и е дало последните си пари на стара жена за да не умре от глад......
  • 183 Реалист

    0 0 Отговор
    Писмото е написано много добре. Преди години в началото на демокрацията един мой бивш колега избяга в Америка. Аз му викам ....Защо бе веселине и тука ще стане всичко добре....А той ми отговаря Прав си но дали ще съм жив докато стане ...та затова отивам на оправеното....... преживя трудни дни но сега е милионер в Америка.... Така че който може да се спасява. тук нещата ще се оправят но вие няма да сте живи до тогава и кел файда от това. БЯГАЙТЕ В ЕВРОПА. Там пенсионерите взимат толкова пенсия че да могат да си плащат наем ток вода и да живеят достойно. В коя държава вземат 150 лева пенсия а парното и тока е 300 лева да не говорим за наеми. държавата ни е фалирала отдавна,но интересно че западняците не го виждат. добре ги клатушкаме за сега. то Италия ие пред фалит с изключително силно развита лека промишленост а какво остава за нас които не произвеждаме нищо. Така че бягайте със 100 км в евросъюза ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО ХУБАВО НЕЩО КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ!!!
  • 184 Ели

    1 0 Отговор
    Повечето коментари тук са направо безотговорни и цинични. Толкова невежество, а дори вече не вярват на думите на децата си /че детето е дало пари/. Тези, които пишат подобни неща никога няма да дадат и 10 ст. на възрастен човек, а най-лошото е че възпитават и децата си на неуважение. Вероятно същите живеят охолно и не им пука за другите. Този Пешо да се маха и да не пише простотии за въздуха, че от такива като него сме на този хал.
  • 185 марко

    1 0 Отговор
    Изгубена била тя казвала се Надежда макъри една,нареклия така от много стари времена ,да дава живот на всяка наша мечта.Дните хората със нея посрещат и за лошото не се сещат,че макъри една останала им е само тя.
  • 186 чичо

    0 0 Отговор
    Е ,какво сега! Едно дете застана с името си и отново се намират ГЕРБерасти, които забълваха гнилочта си! Нима това, което е написано не е вярно? Нима детето лъже? Жалко е само, че то започва съзнателния си социален живот именно с такива констатации. По-жалкото е, че ние, дето уж сме по-знаещите /заради възрастта си/ мълчим и търпим тая крадлива пасмина дето ни управлява!
  • 187 georgi

    0 0 Отговор
    Бях член на СДС и смятам че въпроса ще се реши когато всички управници от 1990г. до сега, включително и сегашните им се конфискува имането - вярвайте, това са огромни крадени средства.лошото е че гарга на гарга око не вади......................
  • 188 nervak

    0 0 Отговор
    verno ili ne,napisano e.pravi sa vsi4ki s poblikuvanite komentari.mnogo prikazki-na iave niz,ili pravete ne6to ili mlaknete,4e mi e pisnalo ot revluvzi.i az 4akah 15 godini kradlivite ni politizi da opraviat darjavata i sledovatelno i na6ia jivot ama iadez.vsi4ki si palneha gu6ata i kradiaha bez sram,4e sega 6te 4akame na toia pen4o -diankov deto nema viara na samia sebesi.koito iska da se opravi da vzema kufar4eto i navan,a ako moje da izmakne i semeistvoto si o6te po dobre,da si prodade imotite i da si iznese mangizite da gi vidim tia p...li kvo 6te oblagat,ne 4e navan ne gi oblagat,ama kato tragne6 na izlet i im vidi6 gradovete i selata da ti e drago da ti oblagat lihvata,a i pati6tata im edni..........abe ia im e..... m....ta nana6te politizi i da boikotirame dogodina izborite
  • 189 ot mnogoto

    0 0 Отговор
    trebva pak da se srine parlamenta
  • 190 Грую

    0 0 Отговор
    Да наистина написала му е една от многото истини, но така му е помогнала да спази Римския принцип - "Разделяй и владей', защото под предлог, че ще увеличава пенсиите моето момиче г-н ти Дянков записа в бюджет 2013г. башибозушкия данък върху лихвите. Това е поредният прът в спиците на колелото на българската икономика, но нали въз основа на писма като твоето ще може да каже "Ааааааа ами пенсионерите". Е иди след това му обяснявай, че такъв данък е вреден за България, а това сигурно и той самият го знае ама как да залъже апетитите на своите министри за бюджети и за харчове. За 23 години се нароиха Агениции, агенцийки, комисии, комисийки, лапачи, бюджетари с лопата да ги ринеш. Как се засища техния апетит за заплати, премии, бонуси и то се в Софийски мащаби не в провинциални. Ако трябва да бъда конкретен дървото на злото следва да се махне от корена, а с твоето писмо ти само му правиш вятър - клатиш му клоните, голяма работа, безплатно го разхлаждаш г-н ти Дянков.
  • 191 Николай Николов

    0 0 Отговор
    Ем като за начало Гърция замалко да фалира като държава точно заради големите си заплати,защото като дойде кризата парите малко а пък те плачат да им се плаща същото.И учете малко икономика преди да пишете тъпи коментари.Защото има един неписан закон по икономика който гласи:"Слабо развитите държави винаги ще подържат силно развитите".
  • 192 йордан йорданов

    0 0 Отговор

    До коментар #171 от "Пешо":

    Пешо ,сигурно си се настанил на някоя държавна службица ,която ако те няма на работа няма и да забележат ,ама акъл раздаваш,набълбукаи се с кредити ,вземи хора да ти работят ,осигуряваи ги ,плащаи навреме,и още ред други неща и тогава може да излезеш и да кажеш това го направих Аз,но едва ли ще ти е толкоз лесно обясненията защо са въпрос на дълго обяснение,а момичето е право фалиралата Гърция има по -нисък лихвен процент ,заплатите им по -високи,пенсиите им по-високи и ред други но те се борят и затова и печелят ,обичам родината си но ненавиждам управниците и държавата ни,независимо от цвета им ,те така ни манипулират за да ни разделят и успешно лъжат и грабят

    Коментиран от #209

  • 193 Lakoboata

    0 0 Отговор
    Драги ми смехурко.
    Аз работя с чужденци (немци, австрийци и какви ли още не)
    Техния труд не е по ефективен от моя. На клиента каквото съм казал същото го чува и от мене. Така че не ми ги разправяй за качествената работа. Разликата е само в заплащането и стандарта на живот.
    Докато ние си траем като овци няма да получим по добро.
  • 194 Lakoboata

    0 0 Отговор
    Това беше за ПЕШО
  • 195 Майка

    0 0 Отговор
    Млада е, не знае, че след комунизма нищо не никне.
  • 196 daniel

    1 0 Отговор
    Пари, малък народ сме - с печалбите на 1 от олигарсите, може да се дигне стандарта с пъти. Просто много грабят олигарсите.

    Дори да заколим няколко, имат си чакащи да им заемат мястото. Затова, по-демократично, но твърдо, да ги орегулираме да си правят бизнеса човешки, а не безкрайно грабливо.

    А по въпроса за комунизма - той е същата глупост като капитализма - изградена на неорегулирана експолатация на природни ресурси (включая народа).

    Време е за нещо друго - мигновенен демократичен контрол чрез интернет технологии, и пълна електронна отчетност на момента. Който има нещо да крие - лъсва веднага!
  • 197 Lakoboata

    1 0 Отговор
    Аз не искам децата ми да бягат където и да е. Вече дотам ли я докарахме бе нихилисти с нихилисти.
    Елементарно Уотсън....Да се придържаме само към народните поговорки и ще имаме успехи в тая държава. Ама наготово всеки знае и се надява.
    На ония дето питат за какво са ни тия сайтове тука ще кажа:
    Ами да се организираме бе. Каквото трябва да се направи. Ако трябва глави ще хвърчат. С колове и мотики напред.
    На другите дето питат за Гърция....
    Ами гледайте си в канчето бе. То да се напълни е важно, а не комшийското. Те да си берат гайлето.
    Нямате ли поне малко останала национална гордост бе. Родината си е родина, а държавата е друго нещо. Родината си е завинаги. Държавата каквато си я направим.
    И не е важно дали момичето или някой друг го е написал това. Важното е че обективността е такава. Това е самата истина. Виждат го и моите деца. Те не са слепи и тъпи.
    Въпроса е, че трудно се гради, а лесно се руши.
    ВИЕ на какво учите децата си. На ПЪРВОТО или на ВТОРОТО.
    Май повечето сте само за второто. Те затова младежта е такава.
  • 198 Тони

    0 0 Отговор
    Похвален е начинът на мислене на това момиче. Но все пак, ако говори за Памела, не МФ са й дали парите, а частниците от предаването. Относно бабата, която е срещнала, тя има проблем, коренящ се в съзнанието и морала на децата й, не пряко в числеността на пенсията. Както и да е. Хубаво е, че хората започват да се пробуждат и да изразяват мнение, позиция, претенции и защита на правата си. Все пак не са го правили от 68 години!
  • 199 МАРИЯ

    0 0 Отговор
    ЩО СЕ ЯДЕТЕ БЕ МЕКЕРЕТА, МАСКАРИ С МАСКАРИТЕ ВИ! ПРАВО Е ДЕТЕТО, САМО ДЕТО И НИЕ САМИТЕ НЕ МОЖЕМЕ ДА НАМЕРИМЕ ИЗХОД, ПЪК ЕДВА ЛИ И ДЕЦАТА НИ ЩЕ НАМЕРЯТ ИЗХОД. ЕДИНСТВЕН НАЧИН ЩЕ БЪДЕ БЯГСТВОТО ИМ ИЗВЪН РОДИНАТА, КОЯТО ЩЕ НОСЯТ В СЪРЦЕТО И ДУШАТА СИ В РАЗЯЖДАЩА ГИ НОСТАЛГИЯ НАВЪН.
    ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ДЯНКОВ, ОТ КЪДЕ ДА ВЗЕМЕ, ТА ДА ДАДЕ, КОГАТО МАСА ПРАВИТЕЛСТВА ГРАБИХА, УНИЩОЖАВАХА И ЛАМТЕЕХА. ТО Е ХУБАВО НА ВСИЧКИ СТАРЦИ ДА ДАДЕМЕ ЗА НОВА ГОДИНА 400 ЛЕВА, АМИ КАКВО ЩЕ ДАДЕМЕ НА ДЕЦАТА И БЕБЕТАТА, ЗА ТЯХ НЯКОЙ ОСВЕН РОДИТЕЛИТЕ ИМ МИСЛИ ЛИ? ДА БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ НА ТЯХ СИГУРНО ИМ Е БОЛНО, ЧЕ НЕМОГАТ НА ВНУЧЕТО ДА ДАДАТ КАКВОТО ИСКАТ, ОТ МАЛКОТО КОЕТО ПОЛУЧАВАТ. ЖАЛКО Е, НО ДЪРЖАВАТА САМИ СИ Я НАПРАВИХМЕ ТАКАВА СМОТАНА, А РОДИНАТА НИ Е ПРЕКРАСНА. ЗА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДОБРЕ ДА СИ ПОМИСЛИМЕ, ЗАЩОТО СЪС СТАРИ К..ВИ НОВ БАРДАК НЕ СЕ ПРАВИ, А НИЕ Я НАПРАВИХМЕ БАРДАК ОТ ХИЛЯДИТЕ ПАРТИИ И ПАРТИЙЧКИ, ОТ ХИЛЯДИТЕ КЛЮКАРСКИ И ЖЪЛТИ ВЕСНИЦИ И МЕДИИ, ОТ ХИЛЯДИ ЛЪЖИ И КРАЖБИ, ОТ ХИЛЯДНИЯ КРИМИНАЛ ОБЛЕЧЕН ВЪВ ВЛАСТ.
    ТУКА ТРЯБВА ДА МИСЛИМЕ КАК ДА ПОПРАВИМЕ ТОВА. ПОНЯКОГА НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ, ИСКАМ КУБИНСКА ДИКТАТУРА, КИТАЙСКА ЕКОНОМИКА, ЯПОНСКИ МОРАЛЕН ОБЛИК НА ОБЩЕСТВОТО, В КОЕТО ЖИВЕЯ, И ПРЕЗИДЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО КАТО ТОВА НА ЕРДОГАН, КОЕТО БЕЗ СТРАХ ДА СЛАГА В ЗАТВОРА ТИЯ, КОИТО ГРАБЯТ НАРОДА СИ...АКО ТОВА СТАНЕ, ГЪРЦИТЕ ЩЕ НИ ДУХАТ ПОД ОПАШКАТА. А ВЯРВАМ И НА БАБА ВАНГА, ЧЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИМЕ, МАКАР ЧЕ СВЕТЛИНАТА В ТУНЕЛА Е ВСЕ ОЩЕ СЛАБА И ЕДВА МЪЖДУКАЩА....НО И СЛЕПЦИТЕ ЩЕ ПРОГЛЕДНАТ И СЛАБИТЕ , И БОЛНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАРАДВАТ КОГАТО СЕ ОПРАВИМЕ. ДАЛИ НИЕ ЩЕ ДОЖИВЕЕМЕ НЕЗНАМ, НО КОГА ДА Е РОДИНАТА ЩЕ БЪДЕ РАВНА НА ДЪРЖАВАТА. ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА ЩЕ ЗАЖИВЕЕ И В НАШАТА РОДИНА. ДОТОГАВА СЕ СЕТЕТЕ НА ПОПОВ "ЗА БОГА, БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ", СЕГА ЗА "БОГА БРАТЯ ПРЕСТАНЕТЕ И ДА ЯДЕТЕ" ЗАЩОТО И ТОВА ВРЕМЕ ИДВА, ОЩЕ ТАЗИ ЗИМА МНОГО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАРОДА НИ, А И ТИЯ КОИТО СА ОКОЛО НАС ЩЕ ГО УСЕТЯТ. С ИСКРЕНИ ЧУВСТВА И ПОЗДРАВИ ДО ВСИЧКИ ВАС!
  • 200 Лило

    0 0 Отговор
    ""Младо момиче, дали би могла да ми дадеш 50 ст., да си взема половин хляб, защото в магазина вече не ми дават на вересия". Ръцете ми се разтрепериха. Дадох й колкото пари имах."

    След тези думи, г-н Дянков потривайки ръце намаля пенсиите с 10%.
    "-Че то си имало хора, да им дават пари ."
  • 201 живко войнов

    0 0 Отговор
    za sujelenie momicheto e napulno pravo, bg politici ne yvajavat i ne zachitat normalnite choveshki prava i nujdi v milata ni rodina.az sum edin mlad muj na 31 god i sum potresen ot deistviqta na vsichki politici koito sa bili na vlast ot padaneto na todor jivkov do sega , te ynishtojiha vsichko v taq durjava te produljavat da se podigravat s bg narod, a posle iskat da zadurjat mladite hora v bg.mislq che bg bavno zagiva kato durjava, prosto v neq ne mojesh da jivesh normalen jivot a e vupros na ycelqvane,povecheto hora mizerstvat,a nashite politici (lujci ) se hvalqt kolko sa napravili za bg v poslednite godini, tova sa hora koito ne zaslujavat da nikakvo vnimanie. tova momiche ot plovdiv im kazva kakva e samata istina za jivota v bg,i tq zapochva da si dava smetka che v bg ne bi jivqla. dano gospod pazi bulgariq ot vsichki nekadurni i lujlivi politici.
  • 202 PlimP

    1 0 Отговор
    Дянкаааа, направиха те за 5 стинки, брадчет, за чеп за зеле не ставаш :D, кво искаш, утре дете от детската градина ли да ти ги каже тея нещица от живота, та да се разкараш или просто да почнеш да побачкваш малко, ей така, за престиж, поне последните 6 месеца си мръдни малко пъпчивия Д
  • 203 Иван

    1 0 Отговор
    Напълно съм съгласен с нея!
  • 204 карлито

    1 0 Отговор
    "Обичам България, обичам родината си, но не обичам страната си”.

    Много точно казано!!!
  • 205 ГОСТ

    0 0 Отговор
    ПУКАТЕ СЕ ДА ГЛЕДАТЕ БИГ БРАДЪР, ДА ПИШЕТЕ НЕСКОПОСАНИ КОМЕНТАРИ, ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ И ДА ПЛЮЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО. ЖИЗНЕСПОСОБНИ МЛАДИ БЪЛГАРИ, С ОБРАЗОВАНИЕ И ПРЕТЕНЦИИ ПАЗЯТ И ПЪЛНЯТ КАФЕНЕТАТА В ОЧАКВАНЕ НА ГОЛЕМИЯ УДАР. ПАРИ НЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ, ПАРИТЕ СЕ ПРАВЯТ. БОГАТИТЕ СА БОГАТИ, ЗАЩОТО СИ ПРАВЯТ ПАРИТЕ И ЗАЩОТО МОЗЪКЪТ ИМ РАБОТИ. ДА, НЕ СМЕ СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА, ТАКА Е, НО ЧЕ И ЧАКАМЕ ДА НИ СЕ СЕРВИРА ВСИЧКО НАГОТОВО И ТОВА Е ВЯРНО. АЗ ИМАМ ЕДНА МАКСИМА : "АКО НЕЩО НЕ СТАВА КАКТО ИСКАШ, ОЗНАЧАВА ЧЕ НЯКЪДЕ ГРЕШИШ, НЯКЪДЕ ПО ВЕРИГАТА". АНАЛИЗИРАЙ ГРЕШКИТЕ СИ И НАПРАВИ ПРЕОЦЕНКА НА ДЕЙСТВИЯТА СИ. ДЕТЕТО Е ПРАВО, НО ТОВА ДЕТЕ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПОРЕДНИЯ НЕДОВОЛЕН ПОТРЕБИТЕЛ, НАРЕДЕН НА НЕЧИЯ ОПАШКА, БЕЗ ДА БЪДЕ ПОДГОТВЕНО КАК ДА НАПРАВИ СОБСТВЕНАТА СИ АМБИЦИЯ РЕАЛНОСТ. ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НЕГРАМОТНО, НО НА БЪЛГАРИНА МУ ЛИПСВА ПЪК ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ. ФАКТ!!!!!!
  • 206 йово

    1 0 Отговор
    Браво ,малката!Кажи му на тоя глупак, макар ,че пак няма да чуе.Той не е от нашия свят и най -добре да си върви там откъдето е дошъл!
  • 207 полисмен

    0 1 Отговор
    Не намирам такова име в Пловдив. в Феиса А ако има това показва че не познава историята на Българиа. Мила Марина ти знаеш ли че има така наречения ПЕНСИОНЕН ФОНД в които са внасяли парите твойте дядо и баба.НО в 1989 год.когато комунизма си отиде пари в този фонд нямаше-другарите бяха ги похарчили. От куде да ги вземе ДЯНКОВ.

    Коментиран от #214

  • 208 555

    1 0 Отговор
    Време е бездарните политици да се замислят!?!
    Стига лентички и смешен футбол,стига тъпи акции,стига тъпи данъци!!!
    Ако не може да се справяте си ходете и като че ли това ще е най добре, за да може малкото останали в държавата млади хора да останат!
  • 209 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #192 от "йордан йорданов":

    Първо относно качеството на труд и 193-ти коментар - от къде би си взел мерцедес??? Произведен в Турция или произведен в Германия. Нали все е Мерцедес. А иначе това, че точно ти си коректен както към българи така и към чужденци е ясно

    Значи имаш кредити и затова не можеш да даваш високи заплати, така ли??? Интересно дали като ги изплатиш ще повишиш заплатите - не вярвам. Ако първо вземеш че поучиш малко, преди да изтеглиш кредитите може пък да успееш да приложиш част от наученото. А вместо да се оплакваш от данъците и осигуровките, кажи на служителките си, които отговарят по телефона на запитвания, че когато се вдигне слушалката на клиент не се казва - затваряме и не мога да ви помогна....защото като вас има много и ако не ми осигуриш това, от което се нуждая ще намеря някой, който ще го направи. Българският бизнес още е далеч от потербителя. Не може да влизам в магазин за дрехи и продавачката да ми се държи все едно трябва да съм й благодарен че е там. А знаеш ли защо се държи така....защото началника й не изисква от нея по-добро отношение и както казах - защото българина е мързелив.

    Осигуровките, лихвите по кредитите и заплатите са нещо, което трябва да си влиза в бизнесплана на един проект. Климата в БГ от тази гледна точка е доста предвидим за разлика примерно от Гърция, Испания и Италия където сега тепърва започват да им скачат данъчните тежести. Това че повечето хора си смятат разходите без осигуровките си е техен проблем
  • 210 Lakoboata

    0 0 Отговор
    Абе не всички българи са мързеливи. Стига с тия клишета. Ама и работливия в края на краищата си казва:
    Абе аз да не съм будала та да блъскам за жълти стотинки.
    Така, че тя рибата се вмирисва от главата. Добре го е казал народа.
    Не умееш ли да работиш с хората така ще е. А това си е цяло изкуство.
    Няма смисъл да се дървим тука щото нишката се била скъсала.
    Режем направо главата на рибата и слагаме друга. После да внимаваме да не се скъса пак, че нещата се повтарят и накрая що сме бедни.
    Това е цялата работа.
  • 211 уйокдон

    0 1 Отговор
    По добре това правителство пак да бъде на другите избори от колкото някои други то няма и кои други де но по добре да се даде шанс пак на герб ,защото ако е друго ново правителство те първо пак ще искат да се налапат и откраднат за себе си ! Да предположим ,че ще вземат да се задоволят и ще почнат да мислят и за народа като се замисля няма какво повече и да се губи !
  • 212 никсън

    1 0 Отговор
    да му отговорим на детето , щото г-н дянков няма да може !!!! Маринче , виновни сме всички които вместо да излезем на улицата и да палим и трошим в знак на недоволство си седим удобно пред компютъра и се заяждаме един с друг !!!!!!! затова гръцките пенсионери ще вземат 400 еврака за Коледа , а нашите ще мизерстват !!!!! зер гърците са по-работни от нас , че вземат 13-14 заплата ?!!! не , просто като не им изнася как ги управляват излизат всички и им казват да си ходят !!!!!!!!
  • 213 ivan

    0 0 Отговор
    Zapomni edno mila. Pros narod slaba dargava.Kato stoim isigovorim mejdu nas koe ne e dobre i posle vseki se pribira i nego interesuva drugiat imali kakbo da iade 6te e taka.Drug e vaprosa 4e niakoi si xvarlia bokluka prez balkona i kato se izkape nesi smenia belioto no ina4e vsi4ki prava sa mu iasmi.Biagai ot tuka ne pravi mita gre6ka,ne6tata 6te stavat vse po zle.Jelaia ti kasmet na6eto svar6i.
  • 214 arm

    0 0 Отговор

    До коментар #207 от "полисмен":

    След като Дянков не е виновен, а виновни са тези старите комунисти, тогава какво е виновна пък баба ми цхе няма пари. Тези комунисти, които са виновни все още са на свобода, все още си харчат внасяните от баба и от много други пари, все още са във власта, но никои не им търси сметка за тези тяхни деяния. И в крайна сметка децата ан тези хора живеят охолен живот а ние ряпа да ядем

    Коментиран от #219

  • 215 Моско Москов

    0 1 Отговор
    никога няма да се оправиме, бягайте навън
  • 216 allen

    1 0 Отговор
    Похвално е, че мисли така, дори и да не е запозната напълно със нещата. Аз също съм на нейните години и се вълнувам от това, което се случва със държавата ни, а не като повечето си връстници-от Азис и скъпите дрехи, обувки и т.н на фолк певиците. На мнение съм, че ако нещата в държавата ни продължат да се влошават ние, младото поколение нямаме бъдеще тук.
  • 217 го

    1 0 Отговор
    то се е видяло ,че спасителя дето всички го чакаме няма да дойде нито пък и такъв който да поведе народа на протест явно вече наистина знаят как да ни контролират и разпръснат създавайки противоречия помежду ни довеждащи до объркване и безцелно лутане и съществуване !!! няма ли кой да измисли една дата за национален протест и тази дата да се окаже паметна за Бг народа !!!
  • 218 БГ очевидец

    1 1 Отговор
    От скъсан чувал какви пари очаквате да се изсипят?? Ето това е положението на държавата от близо 4-5г. Парите за идването на Американски звезди ги дава частна телевизия, а парите за референдум от 45 мил. ще ги даваме ние данъкоплатците,благодарение пак на БСП!!! Ето къде ще се изпари бонуса на пенсионерите в референдууууум.
  • 219 полисмен

    0 0 Отговор

    До коментар #214 от "arm":

    prav si taka e . Vsichki sa srebrolubzi i nikoj ne se postara da gi nazove-nashite milioneri na prehoda
  • 220 sen4estiq

    0 0 Отговор
    egati straxlivcite po tiq forumi...........komunistite trebva6e da sa po zatvorite ................parite na ba6tite ni v darjavata.........sega ...........gledaite i pla4ete
  • 221 Маргарита Булгурджиева

    0 0 Отговор
    Политиците нямат душа.Каквото и да се каже,каквото и да се публикува няма да има ефект върху тях.
  • 222 Станимир Христов

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Абе ти си много умен и смел зад клавиатурата бе "гост"...браво на тебе.....
  • 223 альоша

    0 0 Отговор
    istina e no niama koi da si priznae ot politicite i da si kaje 4e edin den niakoi 6te mu tarsi smetka 4e vsi4ko koeto e natrupal pres celia si jivot ostava tuka .jalko za nas mladite i pensia niama kak da ni dadat nie 6te jiveem i po mizerno ot dne6nite pensioneri ,i moga da si kaja samu ( ehhh da biah se rodil vav po preospiala darjava 4e da ne stradam i se 4udia kak da iskaram ejednevnia si hliab.
  • 224 БЪЛГАРИН ОТ БГ

    1 0 Отговор
    Дянков отивай си там от където си дошъл и никога повече не се връщай,ти можеш да бъдеш финансов министър на АМЕРИКА но не ѝ на БЪЛГАРИЯ ти правиш ли разлика между двете държави изобщо а? некадърник такъв ! ! ! момичето много правилно ти пише вслушай са в думите му ! ! !
  • 225 Ynikolov

    1 0 Отговор
    Браво на момичето, ако беше и на 18 щеше да я привикам да коментираме писмото :Д А за състоянието на нашата родина, има мн фактори. Дянков е просто една от марионетките поставена от уса. Българина може да коментира и да пише писма , ма с писма революция не се прави. Прави се с будни хора мислещи за бъдещето и доброто на страната си, не със затъпяващо население и новородени злобари !!!
  • 226 до 205 или 206

    0 0 Отговор
    За каква инициатива говориш. В ония години преди демокрацията имах пари, които вложих в малък семеен бизнес, който ми докарваше нормални приходи за семейството. Дойде 1997 година, спестените ми пари в банката, чрез която осъществявах бизнес делата ми окраде парите. Въпреки всичко продължих смело напред, но дойде момента на свиване на доходите и какво да правя сега, като пак съм на червено. Разбери драги ми приятелю, че в тая държава не става така, за което говориш. Отвсякъде те цакат. Но идва "видов ден", щом и малките деца прозряха истината, която се случва в България.
  • 227 Мила

    0 0 Отговор
    .........и как мило момиче да стигнат парите от пенсионен фонд за достойни пенсии, като държавните служители и чиновници са ОСВОБОДЕНИ от внасянето на осигурителни вноски.Наглост и безобразие.Те всички си чакат сигурната солидна пенсия,обезщетенията по около 20 заплати при пенсиониране .....и после пак имат право да започнат работа ,заемайки мястото на някой млад човек от когото се иска трудов стаж и възраст за пенсиониране.Дянков за това беззаконие няма никаква вина,нали си избираме /ДУПЕДАТИ/ДЕПУТАТИ,ТАМ ПРИ ТЯХ СЕ ГЛАСУВАТ законите.Дянков само ги спазва...?????
  • 228 Време разделно

    0 0 Отговор
    Разбира се не е трудно и децата да разберат хала на държавата ни с всичките ни оправии и разбира се всичките мизерници отговорни за това,стояли начело,но това е толкова тъжно,че на българите им идва да се застрелят като Кочо!
  • 229 Иван Костов

    0 0 Отговор
    Kato izlezem kato garzite po ulizite i zapalim i razbiem kakvoto mojem togava 6te se opravi darjavata. Ama nali sme p.tki majni vsi4ki i si traem znachi si gi zaslujavame zakonite i deputatite!!!!!!!!!!!!!
  • 230 сссс

    1 0 Отговор
    Дайте да съберем някой лев и да поръчаме килъри за Дянков:)))

    Коментиран от #233

  • 231 кольо

    0 0 Отговор
    Детето е право но има пак едно НО.
    Моята баба вземаше 130лв пенсия като инвалид първа степен дядо работеше за двеста лева това е по време на комунизма.Вижте разликата двеста лева заплата и пенсия 130лв. сега какво се получава 130лв минимална пенсия и заплати в СОФИЯ средно 1500лв ( толкова са защото живея там ) е кой е виновен за това Дянков, Станишев , Царя , Костов КОЙ е виновен ми кажете. Срамно е да си работил толкова години и на края да нямаш пари за хляб.Според мен не са виновни сегашните управляващи а всички в целия преход от тази криво разбрана демокрация.
  • 232 чисто новия

    0 0 Отговор
    Чуйте бе хора,на всички тия политици,къртици, мишоци и мфиоти алчността и безнаказаността която те са си създали им е станало начин на живот.Те си демагогстват помежду си и знаят с какъв народ разполагат още от Татово време и това не се е променило.Момичето,а и не само то ами и много други млади деца отдавна са прозрели истината,но и те като нас няма какво да направят...Е,верно че е решение да се излезе веднъж завинаги на улицата и не за два,три или четири часа и да казваме после че сме протестирали.Това е тъпото българско примирение и някакъв безмислен протест,обаче ние си казваме- ами ето,ние протестирахме,но кучето си лае а керван си върви.Докато не се излезе в цялата страна и да ги залеем от протести,те никога няма да се трогнат и да спрат да богатеят. Нали знаете,че ситият на гладния не вярва... Държваниците в Англия и германия също искат да са богати,но те не го правят за сметка на мизерия сред народа.Много е просто-дай на хората работа и пари и те ще си ги върнат така или иначе половината обратно в хазната, но това да става с ясни и прости икономически механизми-не искам да философствам повече, но тези коментари трябва да се приемат по-сериозно и да се действа,иначе не знам какво ни чака още от тия тъпаци...
  • 233 Киро Киров

    0 0 Отговор

    До коментар #230 от "сссс":

    то не само за него а за поне още 300 като него!!!
  • 234 О Госта

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "кирил кацаров":

    1. Баба ни и дядо ни бяха бедни и мизерни далеч преди да знаем за съществуването на Дянков.
    2. Изхождайки от т.1, реално ли е да очакваме това нещо да се промени за няколко години? Ще ви кажа - не е.
    3. Още по-малко е възможно, когато 2 от 3те години, за които става въпрос са по време на най-гадната криза възможна.
    4. В Гърция, в момента, на промоция в Лидл 1кг кайма е 20лв, 1кг сирене е 16лв. В Лидл. На промоция.
    5. В България 95% от бабите и дядовците са собственици на жилищата си, както и на имоти. И 70% от тях ще се изколят с родата за тези места и за 1 Евро на квадрат повече.
    6. 80% от бабите и дядовците са всъщност виновните за това положение, в което сме днес.
    7. В Гърция данък печалба е над 40%, в България е 10%. Ако искате да ги изравним и бабите ще взимат двойни пенсии. Само, че каймата в магазина ще е 20лв, а хем сърби, хем боли обикновено..
    8. Гърция има сигурен, ежегоден поток от десетки милиарди Евро от туризъм, защото са там където са. Ние имаме една частичка от това. И въпреки това са на прага на гражданска война.

    Точките могат да продължават до безкрай ако навлезем в детайлните разлики между тях и нас, но така или иначе ще има тикви дето ще опяват глупости на търкала, мислейки, че една 15 годишна девойка открила топлата вода...същата глупост като случая Опиц...стадото си е стадо, ама някой друг им е виновен..

    Коментиран от #239, #250

  • 235 Deni

    0 0 Отговор
    Ot dumi faida nqma naroda sam izbira opravlqvashtite v tazi mizerna bulgaro ciganska darjava!!!
  • 236 Симо

    1 0 Отговор
    Планът Ран - Ът действа . За жалост това го осъзнава и едно 15 г. дете , а ние , потърпевшите сме сякаш със затворени очи. А къде са децата ни? Изгнанници в чужди държави.Целта е постигната - България скоро ще остане без млади хора, а с това и вече много уязвима.Сега ние обгрижваме нашите родители,защото иначе ще умрат от глад ,въпреки ,че са работили по 30-40 години.А за нас кой ще се грижи?Ама какво да му мислим - колкото по се доближаваме до пенсионната възраст,тя все бяга от нас.И е постигната още една цел - да няма пенсионери.Какво да кажем за това дете на 15.Какво да чака от своята майка - мащеха.За жалост в това се превърна нашата " мила Родина".И управляващите продължават в същия дух - напред към мизерията.Нима те нямат родители или деца? Но те са сити,а народа да му мисли (той има корава душа).Но българите имат силна воля и здрав дух и да се надяваме,че ще преодолеем и това изпитание.
  • 237 edin ot vas

    0 0 Отговор
    kakvo go burka Diankov za na6ite babi i diadovci i za pensiite vuv BG pri polojenie 4e sled kato mo iste4e mandata 6te si jivurka spokoino vuv USA..i 6te si har4i milionite bez gram ugrizenie........
  • 238 АФАСФА

    1 0 Отговор
    БЯГАЙТЕ ОТ ТУКА!!!!
  • 239 Свиленград

    0 0 Отговор

    До коментар #234 от "О Госта":

    Чудя ти се на акъла, що се хабиш да го пишеш- това им е много добре известно. Обаче всеки търси вината в другия, но не и у себе си. Единственият възможен начин да се вдигнат пенсийте е сваляне на борда и печатане на левове. След година -две хиперинфлацията ни е в кърпа вързана- ама целта е пастигната- друго си е да те закопат като милионер-нищо че долара ще и минал 3000 лв
  • 240 Тук и сега

    0 1 Отговор
    Стига сте се вайкали и охкали и окайвали!
    Просто гласувайте за други.

    Коментиран от #241

  • 241 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #240 от "Тук и сега":

    za koi be za bsp ili dps
  • 242 Оп

    1 0 Отговор
    Много е просто българия не е държава а срам ! мн ми е жал за такива хора винаги имам стотинки в мен да дам но това не решава проблема а нашата умрела държавица не се грижи за нас и за съжаление това няма да се промени бягайте в чужбина и успех !
  • 243 ГДС

    0 0 Отговор
    Колко е права само! И е още на 15 години. Пък и първия коментар , дето чета " просто гласувайте за други". То не са останали хора за който да гласуваме. Законите за парламента като учреждение, като начин на работа според мен не трябва да са по-различни от тия за учениците в училище. 15 отсъствия и си вън от парламента. Министър не повече от 1-а година като на края на управлението задължително се прави комисия за проверяване на резултатите - какви средства (нашите данъци) къде и за какво са заминали – нещо като контролно при учениците или курсова работа при студентите. При нарушение на закона без процес в Затвора и запор на всичките банкови сметки на министъра и на близките му роднини. Надявам се да се оправим, но това го казвам, защото уж надеждата не умира. Аз лично мисля да си завърша образованието и да се махам (живял съм 4 години в Щатите и накрая ме депортираха заради визата ми). Тука оправия няма да има скоро.
  • 244 Тодор Нешев

    0 0 Отговор
    Добре си го написала момиче,но Дянков е най-малкия виновник от така нареченият ни преход.Тази държава умира бавно,но сигурно и лично аз определящ се ,като голям оптимист не виждам светлина в тунела.Няма партия в момента,която да направи положението по-добро дори и да има желанието.За всичко са виновни другарите от БКП и техните наследници зомбирали народа да не си търси правата!

    Коментиран от #259

  • 245 АТАНАС ЦЕНОВ

    0 0 Отговор
    Мили хорица , какво променяме с голите си словоизлеяния и колко помия трябва да излеем върху министри,политици от всякакви родове и партии не знам дали някой се е замислял над може би най голямата истина казана от велик английски монарх ,а именно "БОГ ПОМАГА НА ТЕЗИ КОЙТО СИ ПОМАГАТ САМИ" за мен лично всеки ден е война с началници ,с профсъюзи събиращи своя данък от повечето хора и не вършешти НИЩО, за нормални условия на труд за достойни възнаграждения - като такива имам предвид не само за работещите ,но и пенсионери ,майки насърчени да увеличават населението на България ,социално слаби хора (но не и псевдо такива които разчитат на 6-10 деца за да се изхранват ,а децата да просят,крадат и проституират),хората в неравностойно положение и още дали има някой който да обедини всчки за нещо голямо ? Аз предпочитам да действам ,а не да си чеша езика и да моята малка война е на моето бойно поле ,но съм готов и за нещо по голямо стига да се намерят и други хора до които да застана!
  • 246 Нестор Перфанов

    0 0 Отговор
    Не знам за какво всички обвиняват държавата за какво ли не. Не забравихте ли нещо - кой е държавата. Ами самите ние иначе българия е една пуста територия. Ако не се хванем всички и не поработим които с каквото може няма да се оправим. Аз не се ядосвам на хората с хубави коли или апартаменти,защото ако не повече то поне един си искарва заплатката покраи така наречените , ,новобогаташи". А колкото до пенсиите няма начин при заплата 300 лв на работещите хора пенсията да е 400. А за да има големи заплати и пенсии трябва да има промишленост ПРОМИШЛЕНОСТ ако е възможно машиностроене или т.н. а за жалост единствения завод е Great wall в Ловеч. Само тогава ще се покрият заемите които са зимани по времето на социализма и прехода, и едва тогава може да се надяваме на ръст в заплати и пенсии всичко друго е предизборно замазване на очите. А за жалост тоеа не става за един мандат а камо ли с една стачка. Кой би инврстирал в държава с вътрешни междуособици.
    ИЗВИНЯВАЙТЕ ЧЕ БЯХ ТОЛКОВА КОНКРЕТЕН НО ТОВА Е ДЕИСТВИТЕЛНОСТТА.
  • 247 ЧОКО И БОКО

    0 0 Отговор
    Мисля да поздравя управляващите с една незабравима песен която нашите деца може да са я чували но господа депутатите не са я забравили и със сигурност я помнят!!!

    "НАЙ-ЛОШОТО Е КОГАТО ЧОВЕК ЗАБРАВИ КЪДЕ СА МУ ЦЪРВУЛИТЕ"

    Приятно слушане на всички.:))

    http://www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxsamQ&feature=relmfu

  • 248 АТАНАС ЦЕНОВ

    0 0 Отговор
    Не държавата ,а управниците на държавата г-н Перфанов ! Има нещо много извратено в мисленето на повечето сънародници като вас ,не обвинявай този ,а онзи е виновен мирише ми на политиканство . Да , аз пък се ядосвам на така наречените от вас новобогаташи ( аз лично сцитам ,че болшинството от тях са "недоказани" престъпници) които ограбиха всичко де що може и онищожиха толкова желаната сега от вас промишленост,а сега подхвърлят трошици на хора в безисходица принуждавайки да са слуги на тяхното псевдо величие ! И колко мандата трябват за да доиде промяна? Може би още два ,три за да дооглозгат кокала като лешояди ,след предишните хищници? Докато чакаме надеждата на управниците е днешните пенсионери да измрат,а работещите въобще да не достигнат до пенсия, деца да раждат само циганите,младите да се изнесат в други държави и там немили- недраги да работят ,а спечеленото да изпращат за издръжка на родителите си и така да подпомагат умиращата икономика и съответно да достигат пари и за издръжка на управниците ! Говорете си за предизборно замазване на очите ,но на мен тоя живот не ми е по сърце ,а с чакане още 500 години някой да дойде да ни оправя ,не благодаря !
  • 249 rosen

    0 0 Отговор
    Смърт за Дянков и за Бойко!!!!!!!!!!
  • 250 тадд

    1 0 Отговор

    До коментар #234 от "О Госта":

    аве що пишеш глупости -20 лв.каймата в Лидл в Гърция- 4,98 Евро или 10 лв/килото- за справка -http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index.htm?rdeLocaleAttr=el&address=index.htm ИЛИ просто влез Lidl.gr и виж 3 дневната оферта ! 40% данък върху печалбата ,а къде остави 12 000 евро годишно, необлагаемия доход ? Аман от демагози като теб.....
  • 251 поумнял

    0 0 Отговор
    БЯГАЙТЕ ОТ ТУКА!!!!
  • 252 Prazni

    0 0 Отговор
    Ще дадат на баба ти и на дядо ти 800 лв за коледа и следващата година България ще фалира. сякаш не знаете как стоят нещата, после ще ми пишете за контролирани медии. Нямате срама е, кой настройва хората в случая ? Вие .

    Какво искате е , избирате някой и искате за 1 мандат да се оправи държавата , мислете с главата си . На лято , софиянци , като тръгнете на море , ще има да го д*р*ите как бързо ще стигнете на моренце през нова магистрала. Някой от вас ще оптимизират бизнеса си, също така и държавните нужди.

    Глупаци , сте ей !

    Електро централата и била проблем. Нали тока ти ще стане по евтин и държавата ще прави пари като произвежда ток е. Като това стане ще се наливат пари в държавата, нали плачем ,че не произвеждаме нищо.Ще има парички за увеличение на пенсията на баба ти , че да можеш тъкмо като влезеш в университета да и трошиш парите по дискотеките... щи ...

    Коментиран от #263

  • 253 Realist

    1 0 Отговор
    не разбрахте ли, че не Дянков е виновен, а са виновни тия тълпи прости пенсионери, които си избираха кърлежите комунисти и продължават да гласуват за тях. И 150 им е много. Станишев като дойде пак ще им ги дигне на 120!
  • 254 koteх

    0 0 Отговор
    bravo na momi4eto,no 3a na.irane e ne samo sipan4evoto mom4e s infaltivniq glasec, a i pojarnikar4eto deto e qlo filii s mas.ne vi li e sram be ministri,a edno 15 godi6no momi4e da vi sloji na mqsto.............ama neisi 6te si rejem lenti4ki
  • 255 уйокдон

    0 0 Отговор
    ФАКТ е ,че всички тук сме писали по нещо за да изкажем мнение ! Но защо ПОВЕЧЕТО от публикациите са нападателни и набеждаващи , как може да има хора които да обиждат и наслагват чувство за вина у своите съграждани ,че едва ли не българският народ и работническата класа са виновни за сегашното положение ! Това си е чисто лицемерство, безочие наглост ама на степен н-та ! Кой съм аз или ти или той ,че да държа някого отговорен за това , при положение ,че сме едни и същи ! живеем в една държава споделяме една участ , на пук на цялата социална драма трябва да има поне една сламка за която да се хванем ,но всички заедно с подкрепа разбирателство и уважение да си поставим за цел ... да живеем нормално !!!
  • 256 kotex

    0 0 Отговор
    nikoga ne sam obi4al komuni3ma,ama pri taq urudliva demokrocia moga samo da vi pojelaq nacionali3acia skapi novobogat64eta da vi pitm ajeba ot kade v3ehte pari 3a hoteli qhti i tai natatak.nali uj imahme raven start,a?. vsi4kite ni opravnici sa takiva,a onq bil ql mas
  • 257 kotex

    1 0 Отговор
    da v3emem da se organi3irame da im spretnem edna balgarska prolet ,i......posle na 4isto,a?malko e kraino,ama..... mai e kraino vreme da se sabudim,samo hlen4ime i si 4etem napisanoto.da si spretnem edin drugarski sad i....,ili bqgaite ot tuk i dim da ni nqma p.s kolko e jalko ,nali
  • 258 Киро Киров

    0 0 Отговор
    за жалост това е самата истина за това в каква държава живеем!
  • 259 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор

    До коментар #244 от "Тодор Нешев":

    Държавата не умира а си е много добре.Проблема е че ние сме излишни.
  • 260 kafadara

    0 0 Отговор
    kraini vreme tozi narod da izleze na ulizata i da spre tazi mafia v balgaria tova pravitelstvo triabva da sitragne sas vsichkite ot parlamenta i ne triabva da ostava nito edin otkoiato i da e partia triabvat ni novi hora koito sa izrasnali na selo koito znaiat kak se vadiat parite che da vidim BALGARIA niama li da se opravi kraino vreme naroda da izle ze i da pokage patia na tezi maroderi kade im e miastoto
  • 261 someone

    0 0 Отговор
    glas v pustinq...
  • 262 аз

    0 0 Отговор
    По принцип си е така, но бабата на спирката яко е изкярила от глуповатото още момиче...
  • 263 Зло куче

    0 0 Отговор

    До коментар #252 от "Prazni":

    Много си залюхан Брато! Някой да ти е обещал, че като се заробим с 10 милиарда борчове за Белене ще стане по-евтин тока! Всичко е далавера! Магистрали, АЕЦ, Зелена енергия, здравеопазване, инвеститори, политика - ВСИЧКО! Замаяват ли те с големи приказки, ослушай се откъде дрънкат парите? Браво на момичето! Такива деца мотат да изградят гражданско общество!
    А за тока! Прилагам една извадка от миналата година:

    Ето ти изкупните цени на НЕК. Сравнете най-после цената на АЕЦ-Козлодуй и Белене, с тази от другите източници...!!!
    I. Цени на електрическата енергия при продажба от производители.
    1. АЕЦ-Козлодуй ........цена Лв./Мвч..........11.68 = 1.168ст.

    ЗАХРАНВАНИ С ВЪГЛИЩА ЦЕНТРАЛИ
    2. Тец Бобов Дол............................................65.08 = 6.508ст.
    3. Марица – И-3..............................................67.64 = 6.764ст.
    4. Марица - И-2..............................................40.50 = 4.050ст.

    ТОВА Е „СКЪПИЯ” АВАРИЕН ТОК
    5. Варна.........................................................71.88 =7.188ст.

    НО… ЕТО ЗАЩО Е СКЪП ТОКА…!!!
    3. Цени на вятърни електрически централи:
    3.1 до 2250 пълни ефективни годишни часове на работа .......... 189.00 лв/МВтч.=18.9ст.
    3.2 над 2250 пълни ефективни годишни часове на работа......... 172.00 лв/МВтч.=17.2ст.

    4. Цена на електрическата енергия, произведена от фотоволтаични централи:
    а) с инсталирана мощност до 5кВтп - 823 лв./МВтч................ = 82.3ст.
    б) с инсталирана мощност над 5кВтп - 755 лв./МВтч............. = 75.5ст.

    II. Цени при продажба от "НЕК”
    1. Цена, по която дружеството, продава на ел. разпредел. д-ва .....71.04 лв./МВтч = 7.104 ст., а на Турция я продаваме по 5.5 ст... И ТОВА Е НА ПЕЧАЛБА…!!!

    - Няма никаква логика, при цена на „атомния ток” (40%от добива) от 1.17 стотинки и „маришкия” (55% от добива) средно от 6.00 стотинки, да купуваме тока за 17 стотинки, а посредници да правят от 300 до 1000% печалба...!!!

    Данните са от преди една година!
  • 264 диди

    0 0 Отговор
    Браво, браво на момичето, което е само на 15 години!!!!!
    Друго не мога да кажа, другото се вижда - мизерията и глада!!!
  • 265 кирчо

    0 0 Отговор
    То хубаво сте го казали всички........, ама да Ви питам нещо...Защо не пишете на кирилица ами на шльокавица или както там я наричате. Пък после се мислете за каквито искате. Евала на момичето, че е казало каквото мисли. Пък дали ще стане ..... от нас зависи, не от оня мерзавец Дянков
  • 266 като гост

    0 0 Отговор
    тъжно ми е ... а съм на 35 ... познавам много хора , който получават ПЕНСИЯ ...
  • 267 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Ами някой явно е пропуснал да обясни на момичето, че за разлика от Гърция, в България имаше 45 комунизъм.

    Коментиран от #287

  • 268 Темелко

    1 0 Отговор
    Явно девойчето не е наясно, че в момента броя на пенсионерите е много по-голям от броя на работещите и не е наясно с това, че в момента от отдружките и данъците на 1 работещ се плащат пенсиите на 7-8 пенсионера. Колкото до "...... да се канят американски звезди за по 300 000 лв." това не са държавни, а ЧАСТНИ пари, не са на данъкоплатеца, а на конкретната продуцентска къща!!!! Аре почнете да мислите малко и не се оставяйте да бъдете манипулирани!!
  • 269 ??////////????

    0 0 Отговор
    явно точно ти не си наясно ,а не девойчето.да те питам защо броя на работещите е по малък от броя на пенсионерите?какво означава ЧАСТНИ ПАРИ да не би човека сам да си ги печата.и като една пенсия е около 150-200 лв.как може да се дава 300 000 лв за американски звезди? ТЕМЕЛКО НЕ ЗНАМ НА КОЛКО СИ АМА НЕМОЖЕШ ДА МИСЛИШ КОЛКОТО 15 ГОДИШНО ДЕТЕ.

    Коментиран от #273

  • 270 parcaL

    0 0 Отговор
    ВСИ4КИ СЛУЖИТЕЛИ В МИНИСТЕРСТВАТА СИ ВЗИМАТ ПЪЛНИ ЗАПЛТАИ + БОНУСИ.
    чУДАТ СЕ САМО КАКЪВ ЗАКОН ДА ИЗМИСЛЯТ ЗА ДА САБИРАТ ПАРИ ОТ ХОРАТА. НЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА. ГЛЕДАТ ДА СМЕ ПО ПРОСТИ И ДА НИ ЗАТВАРЯТ ОСТИТЕ ПО ЛЕСНО.ВСИчКИ ЗНАЕМ КАК РАБОТИ СИСТЕМАТА. НИКОЙ НЯМА СИЛИ ДА Я СПРЕ. ХОРАТА В УПРАВАТА СА ПОСТАВЕНИ ЛИЦА И ИЗПУЛНЯВАТ ТОВА КОЕТО ИМ НАРЕЖДАТ ОТ ПО ВИСОКО. ЦЕЛТА Е ДА УПОСКАТ И МАЛКОТО КОЕТО Е ОСТАНАЛО И ЦЕЛЯТ ДА ИЗБИЯТ ВСИ4КИ СТАРИ ХОРА. ДАЛИ щЕ Е ОТ ГЛАД ИЛИ ОТ БОЛЕСТ НЕ ГИ Е ГРИЖА. ПРАВЯТ НЕщАТА ТАКА чЕ ДА СИ МИСЛИМ чЕ СЕ ГРУЖАТ ЗА НА НО ПРОСТО ИСКАТ ЕДНИ ТЪПО САСИПАНИ ОТ БЕДНОТИЯ ХОРА КОИТО ДА СА РОБИ. НЕ СЪМ чУЛ МИНИСТЪР ДА НЕ ВЗИМА ЗАПЛАТА И ТО КАТО ПРИБАВИш БОНУСИТЕ И КОМИСИОННИТЕ ОТ ДАЛАВЕРКИ? кВО СТАВА С ТОЯ СВЯТ ???? КАДЕ СА ЕТИКАТА ДОСТОЙНСТВОТО УВАЖЕНИЕТО . АКО НЯМА ХОРА КОИТО ДА РАБ И ПЛЪХОВЕТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВАТА щЕ ПОчНАТ ДА РОВЯТ ПО КОФИТЕ.
  • 271 Бай Гън

    0 0 Отговор
    до 267.Ами за това сме назад.Гърците за тия години откраднаха 500 милиарда евро.В върви ги стигай.
  • 272 The Killer

    0 0 Отговор
    темелко е прав никой не се замисля че на един работещ се падат много неща да се плащат(заплати за чиновници,здравеопазване,пенсии,помощи и т.н.) и ако безработицата е един от факторите за това положение нека се замислим всички,че надценките на всички стоки и продукти в страната се покачва с над 100% докато стигнат до крайния потребител(деца,възрастни и пенсионери) не се ли спрат тези покупко продажби няма да се оправим (един пример за един хляб надценката е към 10ст.,от тук нататък се замислете и за другите неща лекарства,бензин,храни и т.н.) и друго на 2 милиона работещи се падат 2 милиона пенсионери,2 милиона деца и опа то май сме толкова население в България
  • 273 Темелко

    0 0 Отговор

    До коментар #269 от "??////////????":

    1) броя на работещите е по-малък, заради ниската раждаемост от последните няколко - 23 години, а не защото деца се правят от днес за утре, растат за 2 дни и на третия са работоспособни!!! Защо е ниска раждаемостта? - заради всичките тези години включае и последните, в които алчни и комплексирани човечета си прибират НАШИТЕ пари в собствения джоб със шуро-баджанашки схеми!!!
    Друго, което може би като работещ не знаеш!! В момента всеки който работи внася пари в 2 пенсионни фонда - задължителен и т.нар доброволен, който също е задължителен, но това се прави именно за да се компенсира разликата между работещи и пенсионери, неработоспособни хора - пенсионери по болест, малки деца и социално слаби!!!
    2) Не знаеш какво са ЧАСТНИ пари? Ми като не знаеш какво са ЧАСТНИ пари и каква е разликата между тях и ДЪРЖАВНИТЕ пари НЕ КОМЕНТИРАЙ БЕ! Извинявам се че така ще се изразя, но приказката е много точна - Тръгнал/а е.*не да прави на гол г*з!!!
    Голем ЕРБАП си, хвани попрочети малко и тогава обяснявай кой прав и кой крив!!
  • 274 VANKATA

    0 0 Отговор
    ZDRAVEITE NA VSI4KI V TOIA FORUM.ISKAM DA KAJA NA VSI4KI TUKA 4E KAKVOTO I DA NAPI6AT DO FINANSISTA NA REPUBLIKA BALGARIA PAK NE6TATA NIAMA DA SE OPRAVIAT.KAKTO SE KAZVA KU4ETATA SI LAIAT A KERVANA SI VARVI.SAVET OT MENE KAM VSI4KI BALGARI:STIAGAITE KUFARITE I BIAGAITE OT BULGARISTAN ZA6TOTO TUKA STAVA MNOGO STRA6NO.
  • 275 VANKATA

    0 0 Отговор
    TUKA V BALGARIA NE6TATA NIKOGA NIAMA DA SE OPRAVIAT V BALGARIA DOKATO SME POD AMERIKANSKO ROBSTVO I SME POSLU6NICI NA NE4IA DARJAVA.EDNA DARJAVA KOIATO VINAGI E BILA POD ROBSTVO NIKOGA NIAMA DA BADE DOBRE TOVA E ISTINATA
  • 276 BAD BOY

    0 0 Отговор
    Истината е да се съберем много хора и да окопираме правителството , да им размажем мутрите на тея упвавляващи , друго спасение няма !!! с думи не става и полицията да застане с нас защото и те страдат от малко пари и тогава да видим кой ще им помогне на тея смешници !!!!
  • 277 axel_s

    0 0 Отговор
    ПОЛИЦАИТЕ ОБЕДИНЯТ ЛИ СЕ С НАРОДА НЯМА КОЙ ДА НИ СПРЕ И ЩЕ ИМ ПРОМЕНИМ ЗАКОНИТЕ НА ТЕЯ ПРИНУДИТЕЛНО !
  • 278 KALITKO

    0 0 Отговор
    TAKA TRIABVA VSI4KI DA SE OBEDINIM NA4ELO S POLICIATA I PRED PARLAMENTA KOI S KAKVOTO IMA POD RAKA KOSI,VILI,LOPATI,PU6KI,PI6TOVI I DRUGI SE4IVA I ORAJIA.I VE4E BALGARIA NIAMA KAK DA NE SE OPRAVI.
  • 279 ico

    0 0 Отговор
    Нищо ново не казва момиченцето... Дянков е гей
  • 280 зелето

    0 0 Отговор
    в тая държава нищо не може да се случи защото сме много търпеливи ,детето е написало но дали си мислим че някой ще се впечатли. виждаме как само някой да надигне глава и го парират,така че няма смисъл.само отказ от гласуване ще ги вразуми
  • 281 баба Ви

    0 0 Отговор
    И знаете ли какво каза Бойко на това писмо ? Виновни са тройната, четворната, извънземната, ... коалиция. Той нямал никаква вина. Пожарникар, дървен!!
  • 282 ВИЛИ

    0 0 Отговор
    Младо, умно момиче, няма смисъл да пишеш на този дупелизко, който е изгонен като провалил се финансист от хиляди места. От този безхаберник нищо не зависи, неговите конци ги дърпа Боко тиквата, също толкова празноглав и некадърен, той ако е много кадърен няма да са го оставили жена му и дъщеря му и да е напрокопсник без семейство. Това са шепа некадърници, които сринаха държавата и я направиха на пух и прах, правилното решение е спасението по единично, и изнасянето в чужбина, да им остане само ЦИГАНСКИЯ електорат да видим от кой ще крадат и кой ще ги търпи да се подиграват с него.
  • 283 qqqqqq

    0 0 Отговор
    ГЕРБ вече много добре знаят, че догодина няма да спечелят изборите и затова от сега на татък ще почнат да си пълнят сметките още повече. Ще стане така " След ГЕРБ и потоп " и който да дойде после на власт няма да може да се оправи и пак всичко ще легне на гърба на изстрадалия ни народец.
  • 284 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    Тука чета много мнения - ученичката е права да попита, но някой задавали си въпрос каква е ИСТИНАТА ???
    Ами тя е следната така нареченото гръцко лоби, което има огромно влияние в US в МВФ и МБ ЕC- подхранват Гърция със свежи пари, които идват от работещите европейски граждани плащащи си данъци в ЕC пари, които приситигат от МВФ :) и МБ и тъй като ние сме били много години под-робство и нямаме наше лоби...за това и никой не ни подхранва :) А на Дянков никой не му дърпа конците както твърдят тука - неговата жена е съветник в Белия Дом към президента Барак Обама! Не забравяйте в тази държава не Бойко дърпа конците, а конците се дърпат от US и Русия и тъй като ние не сме интересни ...за това обикновено ни отсвирват от всяклъде и за това гръцките пенсионери ще вземат повечко парички от нашите ! Ако ученичката беше учила малко световна история и се беше позаинтересовала от политика щеше да знае това и нямаше да задава такива въпроси на финансофия министър! Колкото до 300 000 - тези пари не ги дава държавата, а ги дава частно лице, но понеже няма как да знае това задава излишни върпоси! Ако смята че греша готов съм да го оборя с факти !!!
  • 285 alo

    0 0 Отговор
    браво на момичето ако в тая държава имаше 7 милиона правилно мислещи хора като това момиче в парламента нямаше да има 250 празноглавци и пълноджобци а 25 подчинени на народа управленци но за съжаление има 7 милиона промити мозаци и ми се ДРАЙФА понеже съм само на 19 години а имам напълно ясна картинка на положението на "нашата" държава а уж озрелите хора на по 30-40 години които хора са тези с позиции и работоспособност а те вярват в думите на бат ти боико и в мойте очи изглеждат като слепци !!! господин борисов се мисли за бог ама е по нисък от раиграса
  • 286 като гъз

    0 0 Отговор
    иии сега г-н дЯНКОв баааавно си го придвижва от левия в десния крачол...
  • 287 Унуфри

    0 0 Отговор

    До коментар #267 от "Наблюдател":

    Една държава не се издържа само от сметки за ток парно и вода но може би има вече и такава.Всеки бяга от отговорност и вика дръжте виновния.Многото виновни през годините са все още в политиката или поне се знаят от определени хора но те са толерантни едни спрямо други гарван гарвано око не вади хвърлят прах в очите на хората .При бате Ванко Костов Мафията беше държавна политика.В същноста си тя извземва функцийте на държавата.А при нас какво е държавата. по точно управлението
    .Пророчицата каза преди да почине лека и пръст че я споменавам злато ке има вода нема да има но на никой не му пука разруши се всичко по напояването но какво от това Хасвалт има ли ида няма Албания има битум няма проблем ще го внесем нещо станахте много толерантни господа управляващи едни към други иначе си мачкайте народа няма проблем вие сте номер едно
    Иначе с тази толерантност Майка България ще страда не от Турците а от простите м..гостриалци
  • 288 Унуфри

    0 0 Отговор
    Детето иска да му се изясни какво БВП и какво допринесохте за него щото като гледа то не вижда гърци да работят като чистачи в Абсурдистан и от къде една държава на камъните е с 8 пъти по добре от процъвтявъща Майка България
  • 289 123

    0 0 Отговор
    Всичко написано по-горе е абсолютно вярно.Не може едни да си "живеят живота", а други да нямат пари даже и за хляб.Преди избори всеки обещава,но после много бързо забравя нали? Как така се сетиха за увеличение на пенсиите едва тази година? Не може един 60 годишен човек да работи все още.Идете в другите държави и вижте за какво става въпрос.Сигурно и този път Бойко Борисов ще излезе с някакъв номер . БСП,СДС,Герб всички са еднакви .
  • 290 Унуфри

    0 0 Отговор
    Хем сме в Европа ама не точно около за някой работи хем в НАТО ама не съвсем ами кажете на хората че там има минимален трудов стаж за пенсия и той не е 40 години
    макар че тук и те не стигат защото гласоподавателите от маалата няма да има какво да краднат от Толерантния гражданин на Майка България
  • 291 едрсв

    0 0 Отговор
    http://www.dw.de/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/a-16371614
  • 292 nasencetyy

    0 0 Отговор
    Браво моето момиче!!!Това е тъжната истина........
  • 293 Deqn

    0 0 Отговор
    A да не говорим за фрапиращия случай, който даваха по телевизията в предаването на Гала (беше на живо) в който Гала взимаше интервю на едно момиче инвалид ( видимо на възраст около 22-25 годишна) и самото то момичето сподели че взима инвалидна пенсия забележете 13 стотинки !!! ( не си мислете че не съм чул правилно, гледах го заедно с майка ми и тя беше свидетел) направо се просалзихме когато тя ( младото момиче инвалид) каза с иронична усмивка на лице и сълзи в очите пред камерите че тя се е отказала от тази "пенсия" която получава като инвалид !!! и после ми кажете че министъра разсъждава с целия си мозък върху работата, коята върши и че е достоен за длъжността на която е всъщност !!!
  • 294 berbenkov

    0 0 Отговор
    Нашата бедна държава
    от престъпници
    се управлява!
  • 295 Станчо

    0 0 Отговор
    Браво на това дете! Дано има повече като нея, но не само деца, а и възрастни! Защото точно възрастните са забили главите си в пясъка и чакат някой друг да промени нещата! Е, може и от страх да е... Сега чух, че са приели нов закон, някаква нова охранителна служба щели да правят за височайшите и ако някой не им хареса, ще стрелят на месо - законно!!! А за Гърция - вярно е, че ще имат Коледни добавки всички - работници, пенсионери, безработни... Ще е за последен път може би, но пък гърците не се предават и са по площадите всеки ден. Журналистите им, даже и в държавната тв, не са подкупни като нашите г.золизци и отразяват всичко. Няма случай някой депутат или министър да отказва да отговори на неудобни въпроси или не дай Боже да отпрати журналист! Каквото и да говорите за гърците, да знаете, че като народ са единни и не се делят на цветове, партии... Ако някой е в беда, се дига цялата държава, целия народ да го защити или да му помогне. Имат непрекъснато кампании за събиране на помощи за бедни, за хора останали по една или друга причина без дом и храна. Не го правят само на Коледа или Великден, не го правят показно като нас. Така са възпитани. Състрадателни са. Пък ние може да си говорим колкото си искаме, че били византийци.... Знам, че ще ме разкъсате сега, затова уточнявам - нямам никакви роднински, съпружески или приятелски връзки в Гърция.
  • 296 Както и да е

    0 0 Отговор
    Не обвинявам детето, не е наясно с икономическата ситуация! Няма от къде да дойдат тези пари за пенсии, защото пенсионният фонд е ограбван години наред и сега е празен! Няма как от празна каса да вадиш пари! Относно Гърция....положението и е отвратително зле! България е стабилна икономически, външнипт дълг е намалял, нещата започват да се оправят! Пари няма, защото са похарчени не от ГЕРБ, а от предишните правителства! Но мнозинството не разбира това, а си мисли, че парите растат по дърветата или се печатат в работилницата на дядо Коледа! Мили хора, мислете трезво и стискайте зъби, замислете се какво направи опозицията с вашите пари?! Защо обвинявате ГЕРБ?! Българинът иска и обвинява, но нищо не прави по въпроса! На мен правителството не ми е виновно за нищо, който както си изплете кошницата!
  • 297 Както Е!

    0 0 Отговор
    Еххх, Както и да е.... хич не си добре....
    Гърция е "отвратително зле", ама Народа на Гърция е 100 пъти по-добре... (от българския!)
    Нещата в БГ ще се оправят когато.... се "гътне" цялата планета! Демек - никога с такива !
    Ако спреш да мислиш "партийно", ще разбереш много неща.
    Ако спреш да разделяш народа на цветове, ще видиш черната истина. Но явно не ти изнася! Може би си топкаш и ти пръстчето в кацата с меда и затова ти е трудно да повярваш, че някой е гладен, гол и бос ...
  • 298 [email protected]

    0 0 Отговор
    вземете 2% надежден заем за бизнес, закупуване на кола и за плащане на медицински сметки, свържете се с [email protected]
  • 299 mattogi

    0 0 Отговор
    Имате ли нужда от 2% помощ, за да правите бизнес, да купувате кола и да плащате медицински сметки, свържете се с [email protected]