Last news in Fakti

25 Октомври, 2012 07:56 15 590 28

Дянков звъни на 15-годишната Марина

  • марина сидерова-
  • дянков

Преглед на печата

Дянков звъни на 15-годишната Марина - 1
Снимка: БГНЕС

Дянков звъни на 15-годишна, обяснява й за пенсията на баба и дядо, пише в. „Труд“

„Добър вечер, Марина, Симеон Дянков е... Обаждам се във връзка с твоето писмо, което публикува до мен в интернет“. Телефонният разговорът на финансовия министър с ученичката от пловдивската езикова гимназия "Иван Вазов", чието отворено писмо до него взриви Фейсбук, продължил около 15 минути и през това време той й разяснил защо ситуациите в Гърция и България са толкова различни. Дянков разказал, че България върви нагоре и скоро ще се оправи. Не се ангажирал обаче с конкретни срокове. Обяснил още, че Гърция е в ужасяваща криза, има огромен дефицит и тепърва хората там - и работещите, и пенсионерите, ще имат да плащат за годините, в които са живели по начин, който не могат да си позволят. "Сметките рано или късно трябва да се плащат, гърците тепърва ще разберат това", казал още Дянков. В края на разговора с ученичката финансист №1 дал да се разбере, че не й се сърди за писмото.

Комиците“ и „Шоуто на Слави“ по-гледани от „ВИП Брадър“, информира в. „24 часа“

Любо Нейков, Христо Гърбов, Руслан Мъйнов, Къци Лафазанов и компания са много по-интересни на малкия екран, отколкото личностите, събрани във “ВИП Брадър”. 892 601 души ги гледат средно в “Комиците” по бТВ, докато риалити шоуто на Нова се следи от 584 769 зрители. Данните са на пийпълметричната агенция ГАРБ и отчитат тв рейтингите през първите две седмици на октомври. “Шоуто на Слави” също е сред най-гледаните вечерни предавания. Реално то е на второ място в класацията на шоупрограмите вечер с 670 163 зрители средно. Според данните на пийпълметрията “Столичани в повече” е най-гледаният български сериал в ефира, чиято аудитория достига 1 021 813 души. Турският “Пепел от рози” го изпреварва с 1 273 730 души, хората между 18 и 49 години обаче предпочитат “Столичаните” пред турския сериал.

Младите се натискат за затвора, съобщава в. „Стандарт“

Всеки трети ученик у нас напира да стане юрист във финансовото министерство, полицай или надзирател в затвора. За тези три позиции в държавната администрация са кандидатствали най-много безработни младежи. Всички те имат висше или средно образование и търсят реализация в държавната администрация. Освен тях обаче за свободните места се натискат и стотици българи с опит. Според експертите в последните 6 месеца се забелязва истински бум в търсенето на държавна работа. Причините според тях са две - сигурен доход, макар и по-нисък в сравнение с частния сектор, и редовно плащане на осигуровки върху реалната заплата. За хората очевидно е важно да получават парите си навреме, тъй като са зависими от кредити и сметки.

Британка била отгледана от маймуни, разкри в. „Преса“

Марина Чапман се радва на тих и спокоен живот на домакиня, но детството и е било вълнуващо като това на Маугли от „Книга за джунглата“ на Киплинг. Тя твърди, че е била отгледана от капуцинови маймуни. На 5-годишна възраст била отвлечена в Колумбия. Предполага се, че местни престъпници са я отнели от родителите й за откуп, но по-късно я изоставили в джунглата. Марина смята, че е останала жива благодарение на капуцинови маймуни, които я приели за своя, хранили я и я обучавали да се грижи за себе си. След близо пет години сред тях Чапман била открита от ловци и продадена на бордей. В тийнейджърските си години станала прислужница, а на двайсет и няколко посетила Англия, където срещнала любимия си Джон. Двамата днес отглеждат две деца.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Е в това ги бива нашите политици.Да омайват народа с благи приказки.Кога бе г-н Дянков ще се оправи нашата държава.След 20 или след 100г. Жалко е ,че профукахме най хубавите си години в очакване нещо да се случи а то става все по зле и по зле.И на този фон един оптимистичен министър.България щяла да се оправи.Господ да ни е на помощ.
  • 2 даниел данков

    1 2 Отговор
    абе тоя кого залъгва. тоимаисимисли чесме нация идиоти.мисличекато има неграмотни м....ли ивсичкиса идиоти

    Коментиран от #11

  • 3 шегаджията

    1 0 Отговор
    "Дянков разказал, че България върви нагоре и скоро ще се оправи."

    Те на такива приказки вече и 15 - годишните не му се връзват. :)
  • 4 даниел данков

    0 1 Отговор
    извинявамсе за правописа ама каточитъ идиотщините които бълва господин г..ньо побеснявам
  • 5 тертер

    1 1 Отговор
    Някои може ли да коментира защо в Полша няма криза ?

    Коментиран от #6

  • 6 ам пръц

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "тертер":

    В Полша няма криза защото всичката червена, десарска, мутригенска сган я изритаха навреме. Плюс това в Полша е била разрешена дребната частна собственост, а след падането на соца хората са запазили фирмите и са привлекли инвестиции.
    Полша си е по на Запад и там никога мутро-комунистите не са имали здраво лоби.
    Произвеждат хората тва е, виж Кауфланд, Била, Пени .... колко стоки са от Полша.
  • 7 натурален българин

    1 0 Отговор
    обяснил ли е на детето защо като са толкова зле гърците пак ще получат 800 лева за коледа това е годишната пенсия на баба ми а те като подарък за коледа
  • 8 като гост

    1 2 Отговор
    Едно време комунистите така ни казваха, че капитализмът загнивал и затова бил лош, сега аутсайдерът Мони ни казва нещо подобно за гърците. Аман от комунизъм!
  • 9 цц

    4 1 Отговор
    Най-добрия финансов министър от 44 та до днес .Затова и ние българите ще го изберем за 2 ри мандат . Показа как се работи за България. Успех на Дянков и при следващия мандат .А безродниците да си гласуват за Станишев и ко.

    Коментиран от #13

  • 10 Пешо

    1 0 Отговор
    Към " Ц Ц " - приятелче изпи ли си хапчето сутринта или от немотия нямаш парички да си купиш и сееш простотии по форумите ?
  • 11 Unknown

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "даниел данков":

    Младеж... не знам какво си мисли той, но като гледам колко си грамотен може да излезеш и прав на финала.. Не се заяждам, но поне като пишеш за "идиоти" и "неграмотни" чети какво пишеш...

    P.S. И втория коментар като гледам не си го прочел преди да натиснеш "Публикувай"

    P.P.S Мил макар и ненужен популистки жест от страна на Дянков... колкото и всички да го плюят...Явно очакваме от него да започнем да печатаме пари и да ги разнасяме по домовете докато пишем по форумите злобни коментарчета, а не си налегнем парцалите да поработим малко..
  • 12 Едикой си

    1 1 Отговор
    "Сметките рано или късно трябва да се плащат, гърците тепърва ще разберат това"
    Това не е много вярно..."сметките"/дълговете/ г-н Дянков ще бъдат опростени....това са гърци не са българи/които си плащат всичко с лихвите/...
  • 13 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "цц":

    evala choveche.nai posle normalen chovek.
  • 14 ЦЦ

    1 0 Отговор
    Той човека е имал впредвид , че той ще се оправи , а не всички населяващи кочината именувана България !
  • 15 PlimP

    1 0 Отговор
    Дянката определено е имунизиран от срам :D:D:D
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 предейтър

    1 0 Отговор
    Дреме му на момчето .... Ще поприказва малко глупости и ще си бие камшика в УСА или пак в МВФ. Такива хора, като него са вълци в овча кожа, перфектните хищници, идват, оглозгват всичко и си тръгват.
    Какъв ли ще е новият му данък се чудя ? С какво ли увеличение ще ни зарадват Герб след нова година, като излключим предстоящото УВЕЛИЧЕНИЕ на ТОКА с 5 % от този месец....
    Май всички сте забравили, но скоро ще ви го напомнят с новите сметки за тока.
    Да ви е честит готиния министър!
  • 18 JOE

    1 0 Отговор
    Поне за едно е прав, че не сме Гърция. Гърците винаги са били подкрепяни от европейците, ако на местото на Гърция беше България, досега отдавна да са ни изгонили от ЕС.
  • 19 руснака

    3 1 Отговор
    дянков обяснява на 15-годишна ученичка за икономика? боже господи колко е тъп този човек!
  • 20 sdffdv

    1 0 Отговор
    Пълен провал са: ПП ГЕРБ нправете нещо до край.
  • 21 GAI SAYTIRI

    1 0 Отговор
    тоя мазник и да го заколяш нема да ти тежи на съвестта после
  • 22 kiril

    4 1 Отговор
    Дянков, след като си толкоз добър финансист, защо американците те пуснаха да си дойдеш? Или са правили купон по случай напускането ти?
  • 23 иво

    1 0 Отговор
    крайно време е да си ходи,ще изтърве влака
  • 24 Дидо

    1 0 Отговор
    Цитат :
    -"Дянков разказал, че България върви нагоре и скоро ще се оправи. Не се ангажирал обаче с конкретни срокове. Обяснил още, че Гърция е в ужасяваща криза, има огромен дефицит и тепърва хората там - и работещите, и пенсионерите, ще имат да плащат за годините, в които са живели по начин, който не могат да си позволят."

    Дали е казал че след, като му изтече мандата заминава в Америка при жена си милионерката и че му е през к...а за България ?
  • 25 kkk

    1 1 Отговор
    Дянков, ще гориш в Ада, за тези вулгарни лъжи и подигравки с българите. Май ще излезе ,че комунистите преди 10 ноември бяха по -хора от тая измет сегашната.
  • 26 мк

    0 1 Отговор
    Този Дянков да си смени името на Дялков.
  • 27 joop

    0 1 Отговор
    Дянков,трябва да звъниш на 5000000 още поне,за кратък срок до лятото,че после от САЩ,като си отидеш ще е скъпо.Вземи и другите от партията,да помагат със звъненето на цял народ ще се извинявате и обещавате няма Ви стигне живота господа управляващи.
  • 28 Пешо

    0 1 Отговор
    Правилно го е казал - вървим нагоре ... към тези които ги няма вече и са горе
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове