ФАКТИ.БГ

Адв. Славов пред ФАКТИ: Заблуда е, че доносниците на ДС и РУМНО са пенсионери

''Говорим за хора, които в момента буквално са в разцвета на силите си, от порядъка на 47-48 г. и нагоре'', поясни адв. Петър Славов

Публикувана: 26 Септември, 2020 08:00
285 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11817
Адв. Славов пред ФАКТИ: Заблуда е, че доносниците на ДС и РУМНО са пенсионери
Снимка: ФАКТИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 40 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Агентите на комунистическите тайни служби и необходимостта от тяхното законно ограничаване от ръководни функции в държавната администрация отново са тема в публичното пространство. Във ФАКТИ бяхме сред малкото, ако не и единствените, които говорехме за необходимостта от лустрация доста преди да започнат протестите.

Преди два дни адв. Петър Славов, народен представител в 43-ото Народно събрание, извади на показ писмо от Комисията по досиетата, от което става ясно, че само от проверка на допълнителни категории в държавната администрация са лъснали над 2000 човека, които са били съпричастни към репресивните органи на комунистическия режим - Държавна сигурност и разузнавателни служби на Българската народна армия. Въпросната проверка на тези допълнителни категории като: кметски наместници, районни кметове, главни архитекти на общини, декани на факултети и председатели на университетски общи събрания, главни секретари и шефове на дирекции на регулаторите, лица с необезпечени кредити и/или привилегировани депозити, и/или с цесии&прихващания в КТБ, и т.н., се прави благодарение на законодателни промени в Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Инициативата и практическата реализация на тази важни и позитивни промени е дело на ''Групата за натиск'' от 43-ия парламент, а именно тогавашните народни представители адв. Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев.

За да поговорим с повече подробности по тази тема, както и като цяло за лустрацията, както и за протестите срещу правителството и главния прокурор, от медията ни се свързахме с адв. Славов, на когото благодарим за отделеното време.

- Адв. Славов, да се върнем с няколко години назад към работата на 43-ото Народно събрание. С какво мнозинство приехте тази ''мека'', ама наистина много мека форма на лустрация? Предполагам, че от БСП са били против.

- Точно така. БСП, както винаги, бяха против. Между другото тази законодателна инициатива в миналия парламент ние я започнахме някъде около 2015 г., тя продължи доста време, докато намери своя положителен завършек. Буквално в последните мигове на парламента през 2017 г., преди да бъде разпуснат, мина на второ четене в зала. Т.е. имаше реална опасност да не успеем да финализираме нещата, включително и защото БСП се опитаха тогава да направят номера с кворума, да провалят заседанието, въобще всички възможни номера, за които човек може да се сети - и прилични, и някои неприлични. Радостното е, че тези законодателни промени успяхме да ги случим тогава, и както виждаме сега 3 години по-късно, те работят. Т.нар. „Комисия по досиетата“ провери близо 32 000 човека допълнително спрямо начина, по който изглеждаше закона към момента на промените, а отделно ще бъдат проверени още около 30 000 човека. Както виждаме, до момента над 2000 са тези, които са с установена принадлежност към бившата Държавна сигурност и комунистическите тайни служби. Основната инициатива беше на Методи Андреев, моя и на Мартин Димитров, съответно вече получихме подкрепа и от други парламентарни групи (б.р. извън Реформаторския блок и ГЕРБ), но не като монолитност, а по-скоро като отделни хора, които споделят тези наши убеждения, че наистина трябва да има пълна прозрачност и разкриване по отношение на подобни зависимости, за да може веднъж завинаги тази страница да бъде затворена в историята на България и да се продължи напред.

- Над 2000 установени лица от 32 000 проверени са с принадлежност към комунистическите тайни служби. На някой може да му се стори малко, но всъщност изобщо не са.

- Никак не са малко. Това са хора, заемащи висши публични длъжности в държавата. Това е ключовото. Т.е. тук не се проверяват на случаен принцип някакви хора, става дума за хора измежду кметските наместници, районни кметове, съдебни заседатели, т.е. хората, които прилагат закона в съдебна зала и постановяват осъдителни присъди. Представете си там колко е страшно хора с подобни зависимости, ако бъдат използвани по един или друг нечистоплътен начин. Така че никак не са малко тези 2000 човека. Даже по-скоро ми се струва, че е тревожно. Това са горе-долу около 7% от проверените хора. И това, пак казвам, са само от допълнителните категории. Отделно от това Комисията продължава да си работи по това, което и преди това проверяваше - кандидати за народни представители, вече действащи такива, министри и т.н.

Другото важно наше допълнение в закона е, че вече редица проверки се извършват предварително, т.е. преди дадено лице да бъде избрано или назначено на висша държавна длъжност. Защото когато проверката се извърши след това, обикновено е много късно и остава без последствия – оставка няма.

- Как си обяснявате този апетит на доносниците от репресивните комунистически служби към държавната работа в демократична България?

- Има едно заблуждение в обществото, че хората, които са били тогава доносници, ченгета, както разговорно се казва, на комунистическите тайни служби, едва ли не тези хора в момента са на някаква преклонна възраст, 80 и повече години, пенсионери са и с нищо не се занимават. Но това не е така, защото всъщност лица родени до 1973 г. са били вербувани. Родените от 1973 г. нататък не са подлежали на вербовка към комунистическите тайни служби, тъй като към 1989 г. още не са били пълнолетни. Говорим за хора, които в момента буквално са в разцвета на силите си, от порядъка на 47-48 г. и нагоре. Голяма част от тях заемат място в среден и висш управленски ешелон, т.е. намират се на ключови места в държавата и много неща зависят от тях. Така че не бива да ни учудва, че сред тези хора има апетити за заемане на подобни длъжности, защото това е свързано веднъж с доста привилегии и второ с едни никак не лоши заплати на високо платени държавни чиновници. Оттам нататък да не коментирам и възможностите за най-различни схеми, в които не бих се учудил, ако участват хора с подобни зависимости от бившата Държавна сигурност.

- В момента сме в период на трайно продължаващи антиправителствени протести. Хората, особено по-младите, най-общо казано искат промяна. Но възможна ли е промяна в България без реализиране на всеобхватна лустрация?

- Радостното в случая е, че много от младите хора на площада, т.е. хора, родени след 1989 г., на практика самите те поставят искането за лустрация. И то за лустрация с нейните ограничителни действия. Т.е. не само за публичност - това, което ни сме направили, давайки възможност за проверка и публичност за наличие на зависимости, като в случая органът по назначаването, или респективно хората, които гласуват за даден кандидат си носят отговорността, знаейки, че този човек е имал такива обвързаности и зависимости. Хората на площада говорят директно за въвеждане на ограничения, подобни на тези, каквито се случиха в Чехия, Унгария и в други страни от бившия соц. лагер, които практически ограничават тези хора, които са били доносници, агенти на бившите комунистически тайни служби, да заемат висши държавни длъжности.

Очевидно хората доста добре разбират, че тези зависимости си имат и конкретно икономическо, и политическо, и друго измерение, което е негативно за страната. Само ще ви припомня, че във вече далечната 1996/97 г. масовите фалити на банките тогава бяха предимно на банки, ръководени именно от такива хора с принадлежност към бившата Държавна сигурност. Впоследствие при фалита на КТБ се установи, че не малко хора, пак с подобни връзки, обвързаности и зависимости, са именно тези, които са имали необезпечени кредити, привилегировани депозити, или пък са направили тези цесии прихващания, след като банката беше поставена под специален надзор, и са участвали тогава в едно скрито разпределение на нейното имущество. Така че очевидно това е една сенчеста, меко казано, една сенчеста схема за прокарване на определени икономически и други интереси, които не съответстват с легитимния ред в държавата. Мисля, че хората доста добре го разбират и затова и до ден днешен поставят искането за т.нар. ''твърда'' лустрация, т.е. тази, която ограничава подобни лица да заемат висши държавни длъжности.

- И да разбирам, че отговорът Ви по-скоро е, че без ''твърда'' лустрация България не може да тръгне по желания възходящ път на развитие?

- Така, да. И другото, което в случая трябва да отбележим е, че това, което ние успяхме да направим с моите колеги в миналия парламент, спокойно може да бъде надградено в момента. Разбира се, със съответните промени в Конституцията, тъй като те тогава ни ограничаваха и затова ние спряхме дотук. Но, ако си спомняте, освен даване на публичност, ние успяхме да разработим един механизъм и в един друг закон, а именно в Закона за защита на класифицирана информация, където всяко лице, което ще заема публична длъжност, или висш държавен пост, трябва да бъде проверено и за наличие на такива обвързаности. А съответният орган, който го назначава, трябва да прецени дали той има право на достъп до съответната класифицирана информация, която обикновено се изисква по закон, за да се заема такава длъжност. Мисля, че максимално използвахме възможностите, които ни дава действащата Конституция, за прокарване на това, което хората наричат ''мека'' лустрация. То спокойно сега може да бъде доразвито и надградено, включително може да му се даде и по-съвременно измерение по отношение на всички тези хора, които станаха нарицателно в обществото като ''калинки'', ''парашутисти'' и тем подобни други партийни назначения, чрез едни тестове за интегритет и компетентност. Т.е. една атестация, която да се направи сред средния и висшия ешелон на държавната администрация, да се провери наистина тези хора имат ли нужните компетентности за заеманите от тях длъжности или са просто едни партийно назначени ''калинки'', които общо взето по цял ден се местят от бюрото на дивана и от дивана на бюрото и не вършат работа за пет пари.

- Единственият политически субект, който предлага лустрационен закон, е Демократична България. Какво е Вашето мнение като юрист за тяхното предложение по същество?

- Наистина се надявам това предложение буквално да продължи започнатото от нас - да го доразвие и до го надгради. Има всички перспективи за това нещо, предвид обществената подкрепа, която събира ''Демократична България'' в момента и която всички се надяваме да продължи да се разширява, включително и чрез включване на активно гражданско участие към обединението. Така че предвид това, че обединението прави заявка за промени в Конституцията във връзка с въвеждането на ''твърди'' лустрационни мерки, мисля, че има възможности и перспективи това да се реализира на един по-следващ етап, в едно следващо Народно събрание, където, разбира се, дай Боже да има и силно реформаторско мнозинство, което да подкрепи тези инициативи и те да се случат. Но няма да бъде никак лесно. Казвам го на база на опита, който имам в миналия парламент. Близо 2 години ни отне тогава да успеем да реализираме всичките тези инициативи, буквално висяхме на косъм. Може да погледнете промените, второто окончателно четене на промените в закона са гледани в последната седмица на мандата на миналия парламент, и то наистина с едно огромно усилие, за да се случат.

- Връщам Ви на протеста. Дейно участвате в него. И Вие, и Мартин Димитров, и Методи Андреев. В последните дни, след последното Велико народно въстание, има доста по-малко хора. На какво го отдавате?

- На първо място, вече доста време продължават тези протести и е напълно възможно да има известна умора у участниците, тъй като става дума за хора работещи, хора, които през деня са ангажирани служебно, семейно, а вечер отделят от личното си време, за да отидат на протеста, да извикат ''Оставка'' и да потърсят отговорност от това лошо управление в момента. Независимо от това, последното т.нар. Велико народно въстание беше доста масово. Протестът беше многоброен, което показва, че може би оттук нататък подобни събития, които минават под конкретен надслов като например протеста срещу безобразните промени в Изборния кодекс или нещо друго, което е тематично, ще събират много по-голямо присъствие, дори от колкото тези ежедневни събирания, които може би станаха малко рутинни. Но по-важното е, че те не престават и продължават хората да участват в тях, да настояват наистина за оставка и промяна, включително и за незабавни предсрочни избори, за да може да се случи тази промяна, както се случва във всяка една демократична държава, когато има политическа криза.

- Слушайки Ви, се сетих за едно от последните изказвания на премиера. Той заяви, че няма на кого да предаде държавата, сякаш е някакъв монарх.

- Несериозно е това изказване. Виждаме на практика, че на протеста участват изключително много образовани, грамотни хора, говорещи по няколко чужди езика, завършили по няколко висши образования, не бих започнал да ги сравнявам най-малко с езиковата грамотност на част от министрите от сегашното правителство. Но така или иначе се решава на избори и се решава от мнозинството български граждани. Така че предлагам и господин премиерът да се довери на хората, на гражданите, а не да прави подобни изказвания, които очевидно не стоят сериозно.

- Може ли да се каже, че несъвместимостта между ''десни'' и ''леви'', условно казано, намали от енергията на протеста?

- От самото началото протестът беше доста пъстър. Всъщност това са въпроси, които в момента управляващото статукво и партиите от това управление трябва да си зададат - как успяха да обединят срещу себе си на практика хора и с леви убеждения, и с десни убеждения, които на площада са застанали редом един до друг, казват ''Оставка'' и ''Мафия'' и посочват конкретни корупционни практики, които очевидно нито са леви, нито са десни, а са престъпни. Това, всъщност, е големият проблем на настоящите управляващи. Донякъде може би и това е причината те да бягат от предсрочните избори, защото осъзнават, че всъщност неодобрението в обществото е много по-дълбоко, отколкото се вижда от един протест на 20, 30, 40 хиляди човека. Вероятно става дума за много по-дълбоко недоволство, което, естествено, на едни избори ще бъде изразено, и то по-ясен и категоричен начин.

- Според Вас трябваше ли не дискредитирани политически фигури да получат думата на трибуната, осигурена от ''Отровното трио''?

- Моето впечатление е, че почти не е имало хора, които да са поискали възможност да се изкажат от трибуната и да не им е била дадена такава възможност. Разбира се, някаква политическа хигиена, ако мога да употребя този израз, е задължително да се пази, защото ясно провалени политици, участвали в компрометирани управления - било то като това на Орешарски, или като Тройната коалиция, или при Виденов, очевидно нямат място на трибуната, най-малкото заради тяхната собствена безопасност, тъй като хората, освен че ще ги освиркат, нищо чудно и да ги подгонят. Но пак казвам, впечатлението е, че по-скоро имаше наистина свободен достъп за изказване сред най-широк спектър хора с най-различни убеждения, като това до голяма степен запази протеста граждански, което може би е една от добрите му страни. Политизацията на хората ще се случи, но това ще стане на едни избори, които така или иначе предстоят. Дотогава, очевидно, обединението на гражданското общество срещу свалянето на това статукво е водещото. След това вече трябва да се мисли кой с какви убеждения е - дали са леви, десни, центристки и т.н и да се върви към избори, където гражданите да определят бъдещото управление на държавата.

- И една прогноза за финала. На предсрочни или редовни парламентарни избори смятате, че ще гласуваме?

- Много е трудно да се прогнозира в момента, виждайки упоритостта, с която тази власт всячески се старае да остане на власт, независимо от това, че е видно, че си дават сметка какви огромни политически вреди търпят партиите, които участват в управлението, но продължават упорито да твърдят, че няма да подават оставка и щели да стоят на власт едва ли не в името на хората. Социологическите проучвания трайно показват загуба на доверие и срив при тях, което очевидно ще продължи да се увеличава. Така че тук основният въпрос е дали няма да се стигне до някаква задкулисна уговорка, договорка, търсене на някакви формати от сорта на ''експертно'' правителство, или нещо подобно, което да позволи донякъде раздвижване на ситуацията, и дори да я взриви, и така евентуално да се стигане и до предсрочни избори. Във всички случаи това няма да стане лесно и доброволно от сегашните управляващи, по-скоро ще стане, ако мога да използвам тази дума, доброзорно. Т.е. хората ще трябва наистина да ги принудят - с присъствието си, с протестите си, в един момент те, засипвани от нови и нови скандали, просто да подадат оставка и да се отиде на избори.

Мисля, че във всички случаи ще продължи тази мъка на управляващите, която гледаме в момента, но така или иначе проблемите не намаляват. Виждаме, че скандалите се увеличават и нищо чудно някой скандал в един момент най-неочаквано да ги събори по начина, по който всъщност 1-2 големи скандала подпалиха тези протести, когато никой не очакваше подобно нещо да се случи. Важното в случая е хората да продължат да бъдат активни, да продължават да отстояват исканията си, включително да настояват за честни избори, да продължаваме да се противопоставяме на безобразията в Изборния кодекс, знаете, беше заявено вето, и т.н. Виждаме, че безобразията не са само в изборното законодателство, всякакви лобистки закони се приемат в последните дни на това Народно събрание. Затова е много важно хората да останат активни, а развръзката рано или късно ще дойде и се надявам да бъде добра за България.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 40 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
БЕЗСМЪРТНИ
1 Отговор
СЛАВОВ , МИНАХА 31 ГОДИНИ.ЧОВЕК И ТОГАВА И СЕГА УЧЕШЕ СРЕДНО , ПОСЛЕ КАЗАРМА ДВЕ ГОДИНИ , ВИСШЕ 5 ИЛИ 6 ГОДИНИ.ПОЧВАШЕ РАБОТА НА 25 ИЛИ 26.ЗНАЧИ И ДА ИМА СЕГА СА НА ОКОЛО 60.И ЗАПОЧВАШ НА НАЙ НИСКО НИВО И НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТАКЪВ.ДОКОГА ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТИ

Коментиран от #16, #22, #43, #135, #165


Оценка:
-35 +83

ГРАД КОЗЛОДУЙ
2 Отговор
има и много млади кадри в държавна сигурност

Коментиран от #3, #4


Оценка:
-17 +45

БАЯ
3 Отговор

До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Истината трябва да се знае и помни завинаги

Оценка:
-14 +44

да де
4 Отговор

До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Млад кадър на 60+ хаха.

Оценка:
-13 +49

Радев няма да ходи да пие от ракията
5 Отговор
На Мйньо Стайков в Карнобат!! Според вица за Робота. - - барман последния ден преди Избори от тази ракия пиели гласоподавателите на ГЕРБ Виц??

Коментиран от #83


Оценка:
-7 +20

6
Този коментар е премахнат от модератор.
тнт
7 Отговор
Абе Славов,ако е бил вербуван на 18-20г. през 1988-89г. След 1990г на кого е снасял като ДС е вече приключена?! Престанете вече да шиете на петела гащи ,ами идете с М.Андреев да копаете градинки и свършете нещо полезно!Тъпаци!

Коментиран от #90


Оценка:
-32 +65

8
Този коментар е премахнат от модератор.
Батиста
9 Отговор
Прaзни прикaзки oт нeгрaмoтeн и мaлoумeн чoвeк . Чe тия тoгaвa трябвa дa ca били пo нa 15-16 гoдини бe !! Кaквa държaвнa cигурнocт , кaкви пeт лeвa.

Cигурнo oщe ca глeдaли "Вoйнaтa нa тaрaлeжитe"!

Оценка:
-25 +57

РЕАЛИСТ
10 Отговор
Абе защо се дава дума на такива сукалчета с мляко около устата, да говори за събития от преди 30 години, след като има още живи свидетели на събитията. "Демократи" , като това същество анатемосаха всички от ДС въпреки, че само 6-то бе политическа полиция. Другите отдели работеха за България. България имаше промишленост и спорт благодарение на научно-техническото разузнаване. Мисля, че бе 4-главно. Защо мислите имахме такива успехи в спорта? Защото имахме най доброто, това което и другите имаха. Когато в науката ти трябваше нещо, отиваш при съответния човек и после ти лепват папката на масата. Всичко в името на България.

Коментиран от #57


Оценка:
-27 +43

Йоаким Груев
11 Отговор
А бе Здравков , какво става с коментарите бе ? Вече и имената ли триете ? Не се престаравайте толкова .

Оценка:
-2 +20

12
Този коментар е премахнат от модератор.
Бай Колю
13 Отговор
Прав е човекът! Начи, тая ДС вербуваше хората още от детската градина! Там се гледаше кои са най-ящните дечурлига и веднага ги вербуваха, подмамвайки ги с шоколад и банани (ако си спомняте, тогаз за простолюдието банани нямаше!) и по този начин пленяваха сърцата и умовете им во веки веков...С което се сдобиваха с кадри за поне 50 - 60 години напред...
Айде малко по-сериозно! Що за глупости дрънкат вече 30 години и до кога ще продължава тая параноя?

Оценка:
-23 +52

лк4др
14 Отговор
Тоя соросопитек пак не си е пил апчетата. Хората родени през 73-та година, през 89-та са били на 16 години (т.е. НЕПЪЛНОЛЕТНИ). Кога са ги вербували за доносници, кога са натрупали стаж?! Това ли са ви "страшните куманяги"(16-годишни пишлемета) или просто ви трябва някой с когото да оправдаете 30-годишнито си разграбване на България и некадърността си?

Коментиран от #46


Оценка:
-17 +41

Дельо Хайдутин
15 Отговор
Ами след 30 години какви да са?

Оценка:
-3 +10

Какви глупости
16 Отговор

До коментар #1 от "БЕЗСМЪРТНИ":


Колко доносника има в парламента и министри. Кметовете още си ползват връзките за да мачкат хорицата. Боко,Марков, Цветанов и други не дават нищо да се промени в системата за да може народа да живне малко.

Коментиран от #21


Оценка:
-8 +29

Ани
17 Отговор
Вие прекалявате,господа!!!Вече направихте и децата ни доносници!!!А защо не и внуците?!!Когато човек не може да каже нещо смислено говори едни и същи глупости!

Коментиран от #69, #70


Оценка:
-19 +37

гларус
18 Отговор
Аз пък искам и дефашизация и конфискация на реституираните имоти от днешните наследници на осъдените фашисти и се питам колко от бутиковите десни партии ще останат да съществуват? Искам и съд за поземлените комисии на Лучников които "демократично" ограбиха хората и им подмениха земите докато ставаха едри земевладелци - " зърнари"

Оценка:
-13 +40

Казах ви
19 Отговор
Лицата родени в периода 1950г-1970г да сдават поста!

Оценка:
-9 +12

въпрос
20 Отговор
Агент Иван да ви прилича на пенсионер?

Оценка:
-3 +19

ГЛУПОСТИ ЛИ
21 Отговор

До коментар #16 от "Какви глупости":


ГЕОРГИ МАРКОВ Е НА 70 Г.ЕРГО ОТДАВНА В ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ БОКО НА 61 ,ЦВЪКИ МАЛКО ПО МЛАД.И ЗА ДА СТАНЕШ СЪТРУДНИК СЕ ИСКАТ НЯКАКВИ КАЧЕСТВА.ВЛАДКО ЖИВКОВ ГО ИЗТИПОСАХА ВЕДНЪЖ И СЕ ИЗЛОЖИ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ , ПОСЛЕ БАЙ ТОШО ГО СКРИ ЗА ДА НЕ ГО ИЗЛАГА.АБЕ НА КАЛПАВА ДЪРЖАВА ВСЕ ДС И ПРЕЧИ

Оценка:
-20 +28

Аз познавам
22 Отговор

До коментар #1 от "БЕЗСМЪРТНИ":


хора, които са станали ДС сътрудници през 1989, имат досиета, и станаха професори, ректори, декани и всякакви високи длъжности.

Коментиран от #27


Оценка:
-5 +26

Има и доносници родени 73 74
23 Отговор
Родени 73 74 също са вербувани и те са особено опасни. Някой от тях до ден днешен са верни на ДС.

Оценка:
-14 +21

В България
24 Отговор
След 89та не се появи нито един политик,да не говорим за партия или организация,които да са чисти и да поемат кормилото на властта.Старите комуняги се събудиха демократи.Хора възпитавани в комунизъм започнаха да вземат решения как да строят новия строй,пълна шизофрения. Съдий осъждали хора по комунистически критерии все още функционират.ЧОВЕК НЕ СЕ ПРОМЕНЯ от днес за утре,нито за 1,2,5 или 20г,след като целия му съзнателен живот е минал под диктовката на комунизма.Това са хора с увредено съзнание!

Коментиран от #31, #37, #50


Оценка:
-8 +35

дс на бкп
25 Отговор
Четейки коментарите имам чувството, че тук пребивава точно тази прослойка от национални предатели.

Оценка:
-12 +22

По скоро
26 Отговор
децата им вече са в играта, като Цецо апартамента, например.

Оценка:
-0 +33

ИМАМ КОЛЕГИ
27 Отговор

До коментар #22 от "Аз познавам":


И АЗ .ЗНАЕХМЕ ГИ И СЕ ПАЗЕХМЕ.ТО НЕ БЕШЕ И НЯКАКВА ГОЛЯМА ТАЙНА.ПОСЛЕ БЯХА ДЕПУТАТИ , ЕДИН ДАЖЕ МИНИСТЪР.НО ПАК СА В ОКОЛОПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ 60+.ЧОВЕК ГО РАЗБИРАШ СТАВА ИЛИ НЕ НА ОКОЛО 30.ГЛУПОСТИ СА ЧЕ МОЖЕШ ДА ПРЕЦЕНИШ 17-18 Г. МЛАДЕЖ КАКВО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ НЕГО

Оценка:
-6 +20

Историк
28 Отговор
И аз си мислех, че след 45 години социализъм и репресии няма как да има царски офицери, които да постъпят ва държвната администрация. Но се оказа, че през 1992 г. при министър на отбраната Александър Сталийски бяха назначени много царски офицери на възраст около 70 години, т.е. през 1944 са били на по 25 години най-младите. Те си бяха останали с мисълта за Царя и нищо друго не бяха научили - промити мозъци от царско време!

Коментиран от #59, #133


Оценка:
-10 +31

Те си ги дърпат
29 Отговор
По семейна линия.Бащата като е бил,синчето още от корема на мйката е планирам

Оценка:
-6 +17

Много си зле, момче!
30 Отговор
Май търсиш внимание е трупаш актив.? 89 -73 = 16 !!! 1)Вербуваните 88, 89 година нито са свършили нещо, нито са разбрали за какво иде реч. 2)Прави разлика между доносник и "ченге.3)Хората на ДС ще установим лесно, а тези на ЦРУ, КГБ, на турските и сръбски служби кога и как ще ги осветлим. Те са също зависими и трябва да подлежат на лустрация?

Оценка:
-5 +40

Ами!
31 Отговор

До коментар #24 от "В България":


Какви да са? Не може да съставиш правителство от сополиви хлапета. Управлението поеха осъществени неосъществени комсомолски активисти и ... ето го резултата.

Оценка:
-4 +17

жоро уудстока
32 Отговор
Явно смятането не е силната страна на адвоката.Лошото е,че за 45 г. проруско комунистическо управление бяха нанесени повече поразии,отколкото за близо 500год. турска робия!Едва ли друг народ има поговорки като:"преклонена главица сабя не я сече"и "ние ги лъжем,че работим,те ни лъжат,че ни плащат"!Трайно усвоихме от руснаците пиянството и мързела.След като комунистите имаха властта естествено децата и внуците им ни управляват-ПАРИТЕ СА У ТЯХ!Фамилии като Станишев и т.н. продължават да са актуални.Явно сме обречени на комунизъм като чета повечето постове.Как може да се забрави Берлинската стена,режима на тока,забраните на дълги коси,къси поли,купонната система,лагерите в Белене,Скравена,дефицита на почти всичко!Естествено,че имаше и хубави неща-най-вече човешките отношения.Но да не забравяме липсата на свобода!Няма идеален свят,но всеки трябва да си плаща за престъпленията!

Коментиран от #42


Оценка:
-30 +18

мдаааа
33 Отговор
Че тя короната по-малко разространена,7%?

Коментиран от #35


Оценка:
-2 +4

Полковник от РУМНО
34 Отговор
Хитлеровият генерал от разузнаването Райнхард Гелен е създателя на ЦРУ. По късно оглавява разузнаването на ГФР. Създателят на НАСА фон Браун е любимеца на фюрера. Е...., да пиша ли още. Господинът не е в час.

Оценка:
-8 +25

Полковник от РУМНО
35 Отговор

До коментар #33 от "мдаааа":


Поограмоти се. Комунизъм никога не е строен на този свят.

Оценка:
-5 +12

Перо
36 Отговор
Сътрудниците на ДС и РУМНО живеят 200 г. и трябва да бъдат лустриране по домовете и гробищата. Пореден опит да се отвлече общественото внимание от главните престъпници на криминалния преход Тиквун и оня елемент с лилавите венци,които нанесоха хилядократно повече щети и геноцид на населението и превърнаха страната във феодално владение с 5 млн.население.

Коментиран от #39


Оценка:
-6 +23

Полковник от РУМНО
37 Отговор

До коментар #24 от "В България":


Комунизъм никога не е строен.

Оценка:
-4 +10

Наблюдател
38 Отговор
Служили били в ДС. Все пак това е Българско разузнаване. Какво да кажем за български граждани служещи на щатското и турското разузнаване. Кога ще ги "лустрираме"? А "институтите" на Сорос, които събират данни какво са? 🤔 Като цяло службата в тайни служби е свърза с подлост и лицемерие.

Оценка:
-7 +25

С лилави венци са много
39 Отговор

До коментар #36 от "Перо":


За М.Доган ли говориш или за Мавъра? И двамата са агенти.

Оценка:
-3 +12

факт
40 Отговор
много си работят и като пенсионери!

Коментиран от #72


Оценка:
-4 +4

Подкрепа
41 Отговор
Прав е човека, ако наистина има 2000 доностника на ключови държавни постове какви промени да очакваш. Те са си чиста мафия. Разпростряла се в съда, прокуратурата, кметства, парламент, и министерства. Тези некомпетентни хора извършват ежедневно огромни разхищения и загуби за бюджета, къде умишлено, къде поради некадърност, а в същото време отвън има хиляди млади образовани и кадърни хора, които не се допускат до постове и власт. От тази ситуация губим абсолютно всички дори и самата номенклатура. За да се тръгне от някъде на първо място трябва да се направят честни и демократични избори, преди това по-вече хора трябва да са наясно с причините за безизходното положение, изброени по-горе в статията.

Оценка:
-9 +9

Точно
42 Отговор

До коментар #32 от "жоро уудстока":


Като си нямаш понятие от някой неща не ги коментирай,че ставаш смешен.

Коментиран от #49


Оценка:
-5 +6

електорална 1
43 Отговор

До коментар #1 от "БЕЗСМЪРТНИ":


Имам колега, който е бил в РУМНО. Показаха го. Много е тъп, но е много успешен в кариерата и просперира в частен бизнес, който е в пълен конфликт на интереси с държавната му работа. И всички институции го виждат, но нищо. Ако ти вярваш в случайността, аз не. И какво според теб да го оставим човечеца на мира, нали? Май ти е много пристрастна позицията.

Коментиран от #48


Оценка:
-3 +10

44
Този коментар е премахнат от модератор.
Казионна
45 Отговор
Сруктора

Оценка:
-1 +1

4825
46 Отговор

До коментар #14 от "лк4др":


От ученическа възраст ги вербуваха, след това продължаваха и в казармата. В някои учителски институти дори имаше специалност за дружинни ръководителки до '90-'91 год. Днес тези учителки работят по училищата. Имаше много млади активисти на ДКМС и БКП, които и днес са на ключови държавни постове. През 2007-2008 год. имах "честта" да работя с шеф- комунист. Направо ме върна в 1984 год. Те са оплетени с кметове, зам. кметове, полиция и пр. Пипалата им са разпрострени в назначаването, уволняването на хора, шушукания, клюки, доноси. А решат ли да направят мръсно на някого, са способни да го поставят в абсолютна изолация- социална, финансова, икономическа... и да го принудят да напусне града и дори страната. Виждам, че тук сте много против лустрацията. Може би си имате своите причини и страхове.

Оценка:
-3 +16

титаник
47 Отговор
дс прибраха парите 89 година..създадоха групировките..осъществяваха контрабандата на гориво за сърбия..трансформираха първият ешелон на бкп в бсп..доведоха царят на власт после и герб..де факто трансформираха икономическа власт в политическа и се превърнаха в наследствена аристокрация..да не говорим че в мвр винаги те са назначавали
както и да баете че ДС нямат нищо общо факт е че управляват държавата 30 години и затова сме на тоя хал..преди са работели за комунистите сега са мафия и работят за себе си

Оценка:
-3 +14

4825
48 Отговор

До коментар #43 от "електорална 1":


Прав си. Не блестят с особен интелект, затова пробиват в кариерата с подмолни средства. И младите колеги ги копират, подражават им. Лустрация трябваше да бъде извършена. Не зная дали щетите, нанесени от старите комунистически кадри, вече не са непоправими.

Оценка:
-6 +11

жоро уудстока
49 Отговор

До коментар #42 от "Точно":


Радвам се,че съм повдигнал настроението ти,но аз винаги пиша конкретни истини и факти,малкия!Цитирай нещо невярно от написаното от мене и се ОБОСНОВИ!Иначе това не разбираш,онова е смешно са само празни приказки....Научи се да водиш дискусия с факти,за да стане интелигентен спор!

Коментиран от #145


Оценка:
-4 +4

4825
50 Отговор

До коментар #24 от "В България":


След '89 год. е имало договорки на висше ниво, държавно ниво- да се направи всичко възможно кадрите на ДКМС и БКП да не остават без работа. И то да имат държавна работа, на заплата, да не се оставят на частния сектор. Простолюдието да се блъска в частния сектор. После децата на членовете на ДКМС и БКП постепенно заеха местата на родителите си.

Коментиран от #52


Оценка:
-4 +11

Хаджиментов
51 Отговор
Има и голям брой лица, които официално не фигурират никъде в списъците на агентите, но са не по-малко свързани с бившите тайни служби.
Такива са разни хора, изпратени да учат и работят на Запад в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Някои се инфилтрираха и окопаха там, други се върнаха като специалисти, юпита, инвеститори. "Надеждни" хора, пратени да учат и "уредени" тук-там има и в България. И всички те са верни на тези, които са ги изпратили и уредили и работят за тях. Може да не са официално към тези структури, може дори да не подозират за кого работят, вършейки услуги и "грабвайки" шанса за определени позиции, но те все пак работят за каузата на управляващите в сянка.

Коментиран от #55


Оценка:
-2 +15

Хаджиментов
52 Отговор

До коментар #50 от "4825":


По онова време много висши кадри от управлението на БКП преди 10.11.1989г бяха оставени "на разположение", т.е. плащаха им заплати за да дават консултации и да се включват в различни проекти, когато ги потърсят. Една част от тях работеха и за групировките ВИС, СИК, ЗОРА и т.н.

Оценка:
-3 +9

53
Този коментар е премахнат от модератор.
54
Този коментар е премахнат от модератор.
4825
55 Отговор

До коментар #51 от "Хаджиментов":


Има и много хора, които не са били вербувани за агенти на ДС, но са вършели същата работа като агенти доброволно. Тези хора ги няма в списъците, но си остават верни на методите на ДС и до днес.

Коментиран от #58


Оценка:
-1 +15

заеничарите
56 Отговор
Тоз е един от тримата умствени и хормонални сбърканяци дето шестват по телевизиите!Основни участници в информационно психологическата война дето се води 30г. срещу народа!Искал лустрация -бравос!А ПЪК АЗ ИСКАМ ДА СЕ ОТВОРЯД РАЗРАБОТКИТЕ НА СЛУЖБИТЕ И ДА СЕ ВИДИ,КОИ СА ДОКАЗАНИ АГЕНТИ НА ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ,КОЛКО СА ПРОФИЛАКТИРАНИ,КОЛКО ПРЕВЕРБУВАНИ,ЗА КОЛКО НЕ СА СТИГНАЛИ ДАННИ ГОДНИ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ ПО ЧЛ.104 ПРЕД СЪДА МАКАР ДЕЙНОСТТА ДА Е УСТАНОВЕНА!ИМА МНОГО ИНТЕРЕСНИ АРХИВИ И ОЩЕ ЖИВИ ОР,КОИТО ГИ ЗНАЯТ ПОИМЕННО!АКО ИСКАШ ИСТИНАТА НЕ РОВИ ИЗБИРАТЕЛНО АРХИВИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЕНИЧАР!

Оценка:
-9 +8

57
Този коментар е премахнат от модератор.
Хаджиментов
58 Отговор

До коментар #55 от "4825":


Вярно е. Тях лустрацията също не ги лови, но трябва да има клауза за недопускане до обществени, общински, държавни и политически постове на хора, които съзнателно сътрудничат с хора свързани с бившия режим.

Коментиран от #75


Оценка:
-3 +10

Шизо френик си не историк
59 Отговор

До коментар #28 от "Историк":


Бегето го сасипахте тотал щета

Оценка:
-2 +6

JEB
60 Отговор
комунистите превзеха икономиката
и през 2020 успешно се завърнаха в партийният дом
факт е че в парламента няма дясна партия докато в целият развит свят управляват десните и тия хора винаги ще са опозиция и спирачка на всякъкав опит за реформа..ей туй е положението дами и господа 2020 в бг

Коментиран от #66


Оценка:
-2 +10

заеничарите
61 Отговор
Евроатлантическият безделник Слафоф май мечтае да оглави СЪЮЗА НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ БОРЦИ СРЕЩУ КОМУНИЗМА!Тримата сбърканяци първо преминете на беседа с д-рМихайлов!Смеете ли?Ти си достоен ученик на Жана и Берта!Не носиш цветенца често а трябва...Слафоф,Слафоф,колко мъка има по таз земя...

Оценка:
-7 +5

ГруЮ
62 Отговор
БВП на човек номинален през 1950- 1600 $, през 1989-6500 $, през 2017- 8000$. Задача: Коя е тази държава, която за първите “репресивни” 30г. години увеличава БВП 4 пъти, а в следващите демократични 30г. - 0,25 пъти?

Коментиран от #65, #73


Оценка:
-10 +4

63
Този коментар е премахнат от модератор.
Служител на МВР
64 Отговор
Адв. Славов. Бивши разузнавачи и ченгета няма, за разлика от доносници и продажници, като Вас.

Коментиран от #86


Оценка:
-8 +5

4825
65 Отговор

До коментар #62 от "ГруЮ":


Преди '90 год. в Бг не ползвахме долари и официалната ни валута не беше долари. Ти кажи за цените! Как са цените днес? Токът, парното...

Оценка:
-3 +5

Хаджиментов
66 Отговор

До коментар #60 от "JEB":


Затова и сме толкова зле.
В света няма лява партия, която да носи просперитет. Обикновено десните пълнят сметките и хазната, а след това левите започват да пискат за експлоатация, липса на равенство и справедливост и бла-бла, идват на власт, раздават всичко, натрупано до момента, като не забравят себе си и своите хора, а като се изпразни хазната, фаалират държавата и направят куп гафове, се изсулват като пръд.. из гащи, сдават властта на десните да пълнят пак хазната, трайкат си докато те вдигнат държавата на крака и после идват пак.
"И така до края на света..."

Коментиран от #67


Оценка:
-5 +10

само питам
67 Отговор

До коментар #66 от "Хаджиментов":


Може ли да посочиш кои десни в Бг са напълнили хазната?

Коментиран от #81


Оценка:
-5 +7

Гражданин
68 Отговор
Лустрация = независима и богата България. Ако се гласува такъв закон, държавата ще тръгне напред. Но кой ще го направи от днешните???

Коментиран от #82


Оценка:
-5 +11

Иван4о И
69 Отговор

До коментар #17 от "Ани":


Всеки 4лен на БКП е ДОНОСТНИК! - директно или 4рез партийния секретар. Т.е. доносниците бяха един милион. Б-я бе4ше и си остава доностни4еска Д-ва. Двамата на4ело на държавата - Радев и ББ са 4ленове на БКП!

Оценка:
-4 +8

Иван4о И
70 Отговор

До коментар #17 от "Ани":


Всеки 4лен на БКП е ДОНОСТНИК! - директно или 4рез партийния секретар. Т.е. доносниците бяха един милион. Б-я бе4ше и си остава доностни4еска Д-ва. Двамата на4ело на държавата - Радев и ББ са 4ленове на БКП!

Коментиран от #74, #210


Оценка:
-4 +8

тъй тъй
71 Отговор
Съдейки по броя коментари срещу осветляване на принадлежността и лустрацията, както и опитите да отричат вярната част на думите на този човек, голям страх върлува!

Иглежда твърде много бивши ДС и БКП служители и техните синчета се страхуват да не бъдат обявени публично!

Коментиран от #79


Оценка:
-3 +8

Полковник РУМНО
72 Отговор

До коментар #40 от "факт":


И защо да не работят? На теб какво ти пречи това?

Оценка:
-7 +4

Хаджиментов
73 Отговор

До коментар #62 от "ГруЮ":


Малко тестче за интелигентност:
- Колко беше официялният курс на лева към долара в посочените от теб години и колко беше на черно, който беше действителния курс.
- 1950 стабилна база ли е или прекалено ниска заради инфлацията, изнасянето на германските активи от България, сушата, национализацията и разграбването на страната от окупационната Съветска армия?
- БВП на калпак е $1621 пре 1939г. Как ще коментираш спада до 1600 през 1950 за 4 управление на БКП?
- С колко щеше да се повиши БВП у нас ако нямаше период на социализъм и ако след 1989г бяхме провели лустрация и забранили БСП и ДПС, както и производните им?

Коментиран от #77, #103, #124


Оценка:
-3 +9

Полковник РУМНО
74 Отговор

До коментар #70 от "Иван4о И":


Нещо си в грешка. Няма такова понятие "ДОНОСНИК". Това е художествена интерпретация на мисирките! Думата е "агент", "сътрудник" и т.н. Партийни членове не се вербуваха! По дефиниция те са верни войни на БКП. Някой те е грозно излъгал.

Оценка:
-5 +12

75
Този коментар е премахнат от модератор.
76
Този коментар е премахнат от модератор.
77
Този коментар е премахнат от модератор.
vhv
78 Отговор
Моля, добавете и кадрите от "раб-фак" !

Коментиран от #80


Оценка:
-1 +8

Полковник РУМНО
79 Отговор

До коментар #71 от "тъй тъй":


Нещо не си в час на нещата. На времето ГФР и другите държави от НАТО, проведоха ли лустрация на служителите от SS,АБВЕРА и други Хитлерови служби? Не, нали! Даже тези хора на времето заеха КОМАНДНИ ПОЗИЦИИ в НАТО, икономиката и управлението на държавите. Чувал ли си за генерал-лейтенант Райнхард Гелен? Не нали? Ами за създателя на ФАУ-1,2 и НАСА, Вернер фон Браун? Много сте зле.

Коментиран от #85


Оценка:
-4 +6

Полковник РУМНО
80 Отговор

До коментар #78 от "vhv":


И като ги добавят какво? Ще им накривят на шапката нали? Много си зле.

Оценка:
-4 +2

Полковник РУМНО
81 Отговор

До коментар #67 от "само питам":


Такива няма! Всички десни са създадени от НОМЕНКЛАТУРАТА направила дворцовият преврат 89-та година. Целта е имитация на УЖ някакъв политически живот. На този свят без значение дали на Изток или Запад, САЩ или Русия е АБСОЛЮТНО ТОЧНО ВСИЧКО ПРЕДООПРЕДЕЛЕНО. Който не знае това нека го от мен научи. Желанието ми е да ви отворя очите и чипът в тъпите мозъци да не се увличате излишно за неща, за които не сте наясно.

Оценка:
-4 +6

Полковник РУМНО
82 Отговор

До коментар #68 от "Гражданин":


Гражданино, нека хипотетично приемем, че е проведена лустрация! Може ли да кажеш КОЙ и КОИ ще направят, богата и независима България. Къде ги виждаш тези КАДРИ? Ленин е казал: "КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО". Моля конкретно отговорете, като дрънкаш тези врели некипели.

Оценка:
-6 +6

Еков
83 Отговор

До коментар #5 от "Радев няма да ходи да пие от ракията":


Спиртоварната СИС-Индустри на Миню Стайков произлиза и е захранена с пари от Приватизационен Фонд "Мизия Тракия Македония" на ДС-МВРо! В Управителния съвет на този фонд влизат: самият Миню Стайков, вице-премиера и МО-министър ДС-Ванче караПраси, МО-зам-министър Анатолий Величков, Еко-зам-министър по боклуците Николай Кънчев, ...... Вие от къде мислите, че снабдяват с ракия на аванта "комитите" мАнгела Джанбаз и любимата й Карлос Педрос Контрера, а?!

Оценка:
-1 +2

Хаджиментов
84 Отговор

До коментар #77 от "Полковник РУМНО":


;)
;)
;)

Оценка:
-1 +2

тъй тъй
85 Отговор

До коментар #79 от "Полковник РУМНО":


За ваше нещастие съм чувал!
Гелен - разузнаване - използван от ЦРУ заради агентурата!
Създател на ФРБ - и е помилван , заради контактите си зад Желязната завеса!
И не е шпионирал и доносничил срещу собственият си народ, както хората от ДС!
Вернер фон Браун - строил ракетите на САЩ, както негови помощници правят същото в СССР!
Реално - не е бил нацист, а е искал да си строи ракетите!И му е било безразлично за кого!
И в същност в ГФР и ГДР го направиха - само , че почти нямаше останали такива!
А вие да сте чували случайно за едни идеи да станем 16 република на СССР - има документи, не е измислица?
Да сте чували какво е правила Червената армия в България - и за това е пълно с документи?

Коментиран от #87, #88, #93


Оценка:
-3 +7

Полковник РУМНО
86 Отговор

До коментар #64 от "Служител на МВР":


Колега няма да бъдеш разбран! Няма как да стане това, тъй като интелектуалният потенциал днес в капиталистическа България стои на много ниско ниво. Първата работа на номенклатурните превратажии беше да опростачат Народа. И те го постигнаха, като нанесоха мощен удар по образователната система. "ПРОСТ НАРОД СЕ НАЙ ЛЕСНО УПРАВЛЯВА". Превратажиите станали днес капиталисти, различни пишман бизнесмени и пр., искаха това и го постигнаха.

Коментиран от #91, #92


Оценка:
-3 +6

Полковник РУМНО
87 Отговор

До коментар #85 от "тъй тъй":


Райнхард Гелен (на немски: Reinhard Gehlen) (3 април 1902 - 8 юни 1979 г.) е германски генерал-майор от Вермахта по време на Втората световна война. През 1942 г. Гелен заема поста началник на разузнавателните операции на Източния фронт. След войната е вербуван от американски военни за изграждане на шпионски кръг срещу Съветския съюз. Изгражда организация Гелен, която впоследствие става основа на германското Федерално разузнавателно бюро (Bundesnachrichtendienst), а Гелен е първия ѝ президент. Ръководи организацията до 1968 г. и е считан за един от легендарните шпиони от Студената война.

Оценка:
-2 +4

Полковник РУМНО
88 Отговор

До коментар #85 от "тъй тъй":


Любимецът на фюрера фон Браун е член на Националсоциалистическата партия и на СС. От 1937 нататък ръководи голяма опитна ракетна площадка. Именно на тази площадка построява за нацистите тяхното "чудодейно оръжие". От 1941 година нататък ракетите V2 на Фон Браун се произвеждат серийно. Неговото " оръжие" убива само в Лондон и Антверпен между 8000 и 12 000 души. Но и производството на ракетите взима жертви - в нечовешки трудови условия загиват между 10 000 и 20 000 души, осъдени на принудителен труд.
Конструкторът фон Браун до края на живота си отказва да признае, че е бил съучастник в престъпленията, извършени от нацистите през Втората световна война.

Коментиран от #95, #97, #174


Оценка:
-2 +4

Полковник РУМНО
89 Отговор
Дами и господа коментиращи. Съжалявам ви ,защото сте интелектуално сте много зле. Лишпсват ви знания и информация! Работата е в това ,че не е достатъчно само да обиждаш, да псуваш, да вдигаш високо юмруци и прочие. Трябва да си ИНТЕЛЕКТ, човек с много знания, което РАЗУЗНАВАНЕТО дава такива и е жалко че плюете по знанието и прогреса. А, това не води до никъде.

Оценка:
-6 +5

90
Този коментар е премахнат от модератор.
тъй тъй
91 Отговор

До коментар #86 от "Полковник РУМНО":


Ужасите след 9 септември

Още през първите три месеца на съветската окупация без съд и присъда в България са избити между 27 хиляди и 30 хиляди интелектуалци, духовници, учители, държавни служители, офицери, полицаи, общественици, индустриалци, търговци, лекари.

Та какво казваш?

Коментиран от #99


Оценка:
-2 +9

Хаджиментов
92 Отговор

До коментар #86 от "Полковник РУМНО":


Още по соц време народа се опростачваше, като училите бяха със значително по-ниски заплати от недоучилите. Така трябваше, защото властта беше на работниците и селяните. Поне на книга, а иначе - на една шайка тарикати. Стремежът за образование се изразява най-точно в популярния тогава израз "Учи мама, за да не работиш...". За соц. културата, социалистическия реализъм и фалшивия морал не ми се и започва. Измислени ценности, втълпявани насила на хората от прости хора с рабфак или бивши фатмаци.
Истинско образование получаваха малцината привилигеровани издънки на "по-равните".
И накрая, въпреки всички "грижи" имаше и някои, които успяха да се изучат и развият. Както става и сега...

Коментиран от #96


Оценка:
-3 +7

Полковник РУМНО
93 Отговор

До коментар #85 от "тъй тъй":


Е, колега, тъй, тъй... Ракетният конструктор, създателят на ФАУ-1,2 и НАСА - Вернер фон Браун не е бил нацист пишеш нали? И защо лъжеш хората? Такива като теб ли КАДРИ ще правите прогреса на нова България? Тежко и горко на държавата и Народа от такива като теб лъжци и прочие продажници.

Коментиран от #98


Оценка:
-3 +5

94
Този коментар е премахнат от модератор.
а стига бе
95 Отговор

До коментар #88 от "Полковник РУМНО":


Поредното доказателство за липсата на морал и човечност при хората от тези среди!

Нали това искаш да покажеш?
Или май се оплете като излезе от цитирането на лозунги!
Точно такива сте си всичките по цулият свят - безскрупулни и мислещи само за себе си - хич не ви пука колко жертви ще има з-а да си получите сребърниците!

Оценка:
-0 +3

Полковник РУМНО
96 Отговор

До коментар #92 от "Хаджиментов":


Не лъже хората. Българската образователна система беше най добрата в Европа и света. По късно САЩ и ЗАПАДА я копираха и дръпнаха напред. Държавите от СИВ и СССР я също копираха. Няма да обяснявам МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ с научните кадри къде беше на времето. Водеща и в челните редици в техническо отношение държава и напразно лъжеш хората. Лъжеш защото си ВРАГ на Народа, глупава капиталистическа реституткая .Това си ти.

Коментиран от #110, #172


Оценка:
-5 +5

тъй тъй
97 Отговор

До коментар #88 от "Полковник РУМНО":


След войната Вернер фон Браун се дистанцира от националсоциализма, но продължава да твърди, че не е знаел за страданието на осъдените на принудителен труд, изграждащи неговите "чудотворни" ракети. "Науката сама по себе си няма морално измерение", оправдава се той. Неговият биограф, канадецът Майкъл Нойфелд, посочва обаче, че с работата си за нацисткия режим Вернер фон Браун е сключил "пакт с дявола". Този факт хвърля дълга и мрачна сянка върху личността му.

Типичен нацист а?
Точно като вас - готови да се продадат на всеки , който плаща повече!

Коментиран от #102


Оценка:
-1 +4

Айде бе
98 Отговор

До коментар #93 от "Полковник РУМНО":


Вернер фон Браун е би абсолютен нацист и член на СС!!!

Коментиран от #100


Оценка:
-1 +2

Полковник РУМНО
99 Отговор

До коментар #91 от "тъй тъй":


Няма окупация на СССР.Това са измислици на враговете на Народа. Напротив България- СССР на времето я спаси защото беше съюзник на Хитлер и няма да обяснявам какво искаше Чърчил да се случи с държавата ни. Днес нямаше да има държава България!!!Браво на Сталин, той тогава при преговорите спаси. Ама прости хора трудно вдяват това.

Коментиран от #101, #111, #114


Оценка:
-7 +5

Полковник РУМНО
100 Отговор

До коментар #98 от "Айде бе":


Точно така, правилно и е бил №1-любимеца на Адолф Хитлер. Влизал е в БУНКЕРА при фюрера много често и всички са му заставали МИРНО!

Оценка:
-1 +4

тъй тъй
101 Отговор

До коментар #99 от "Полковник РУМНО":


По поръчение на диктатора Тито, през 1955 година югославската УДБА разкрива част от извършените от съветски военнослужещи тежки криминални деяния на територията на страната в края на 1944 и началото на 1945 г.: 1219 изнасилвания и 359 опита за изнасилвания; 111 изнасилвания, завършили с убийства и 248, завършили с опити за убийство; 1204 случая на грабежи, придружени с осакатявания на жертвите. Но щом „братският“ сръбски народ, който винаги е бил верен съюзник на Русия, е преживял подобна кървава вакханалия във времето, когато на територията на Югославия е имало 300 хил. съветски войници, какво ли се е случило в България, считана от Кремъл за „враг“ и държана под окупация цели три години от 600 хиляди руски войници, макар царска България да е забранила изпращането дори на доброволци на Източния фронт?

Я пак фалшификаторче на история?

Коментиран от #105


Оценка:
-1 +7

Полковник РУМНО
102 Отговор

До коментар #97 от "тъй тъй":


Истинският комунист, като мен не се продава за пари. По дефиниция истинският комунист не е продажник. Той е идеалист, верен на каузата СИН на НАРОДА и е готов винаги да умре за НАРОДА. Това е.

Коментиран от #104


Оценка:
-4 +3

ГруЮ
103 Отговор

До коментар #73 от "Хаджиментов":


Ще взема да се пробвам на “тестчето “ ти.
БВП се пресмята в сравними показатели-в случая долари и няма никакво отношение към курса на валутата. Отношението щеше да бъде същото и в марки, преводни рубли или левове. 1950 си е съвсем стабилна база - за нея има данни в достъпни източници. Не само за България, а и за САЩ, Австрия, Гърция и т.н. Списъка можеш да намериш в Уикипедия:” People's Republic of Bulgaria “. БВП на България е 1651 $ на човек, а през 1990- 5596 $. Реалния ръст е 3.38 пъти по-висок. Закръглих цифрите в предишния си пост. Както виждаш е по-висок от този през 1939. При това непосредствено след войната. За същия период ръста на САЩ е 2.42 пъти, на Чехословакия-2.54, Испания-5.50, Финландия-3.96, Гърция-5.22. Както виждаш ръста е зависил от базата. В промишлено развитите САЩ и Чехословакия е един, при предимно аграрните Гърция и Испания-друг. Ние сме били някъде по средата. При това без помощта на плана Маршал, както при европейците. Относно лустрацията. Ако я бяхме провели, нямаше да бъдат разпродадени на безценица близо 800 предприятия по времето на СДС, сериозен процент от състава , на което бяха бивши агенти. Голяма част от предприятията бяха унищожени след това. Сега може би все още щяхме да сме промишлена икономика, а не икономика на услугите. Все пак едно е да произвеждаш кари и стругове с ЦПУ, а друго да правиш дамски маникюр иили шопски салати.

Коментиран от #107, #112, #119


Оценка:
-3 +3

а стига бе
104 Отговор

До коментар #102 от "Полковник РУМНО":


Ми то Хитлер първо е бил комунист - точно като вас - между двете идеологии няма разлика!

Коментиран от #106


Оценка:
-3 +7

105
Този коментар е премахнат от модератор.
Полковник РУМНО
106 Отговор

До коментар #104 от "а стига бе":


Казах ви ,че интелектуално сте много зле ,но вие не вдявате.Хитлер, никога не е бил комунист. Напротив преследвал е и убивал комунистите от ГКП. Е, това направиха след 89-та година капиталистите от вас. Прости ,необразовани хора. Лесни за манипулиране и управляване.

Коментиран от #109, #118


Оценка:
-7 +3

Полковник РУМНО
107 Отговор

До коментар #103 от "ГруЮ":


Че то на времето СДС беше създадена от Луканов и НОМЕНКЛАТУРАТА провела преврата 89-та година. На 90% от тях бяха агенти на ДС, членове на БКП,ДКМС,ОФ и т.н. Ужас от незнание и неграмотност.

Коментиран от #121


Оценка:
-2 +7

тъй тъй
108 Отговор

До коментар #105 от "Полковник РУМНО":


Ахаа - значи, когато говоря с факти и документи - съм враг на народа!
Точно като десетките хиляди учители, духовници и цялата интелигенция на България, избита от комунистите!
Когато разобличавам лъжите ви - съм враг на народа!
Колко жалко , че не можете да ме пратите в затвора или в лагер, както правихте с всеки ,който не мисли като вас през цялото управление на БКП!
И колко жалко, че не можете да унищожите документите и свидетелствата за комунистическият режим!

Коментиран от #113


Оценка:
-1 +9

а стига бе
109 Отговор

До коментар #106 от "Полковник РУМНО":


Хитлер приема, подаде оставка от поста си с Райхсвера и става член # 555 от германската работническа партия. (В действителност, Хитлер е бил 55-ти член, Дрекслер добавя 5 префикс към картите за ранно членство да направи партията изглежда по-голямо, отколкото е било в онези години.)

Хитлер става лидер на партията
Хитлер бързо се превръща в сила, за да се съобразяваме в партията. Той е назначен за член на Централния комитет на партията, а през януари 1920 г., той е бил назначен от Дрекслер да бъде шеф на пропагандата на партията.

Интересно нали?
Тазе партия е част от комунистическият Интернационал - ама това ще го пропуснем!

Оценка:
-0 +7

Хаджиментов
110 Отговор

До коментар #96 от "Полковник РУМНО":


Стига си говорил глупости. Нагълтал си се с пропаганда и само това знаеш.
1. Българската образователна система е била изградена по германски образец, но после прекроена по съветски образец. След 1989г възприемаме американската система с тестовете.
2. При нашата ситема се учеха много излишни, фундаментални неща, които нямаха практическо приложение. Затова и завършилите тепърва трябваше да се учат на работното място.
3. Беше претоварена с идеологически дисциплини.
4. България беше мощна с дотациите от СССР и с гарантирания пазар на некачествените ни изделия.
5. Колко водеш в техническо отношение сме били, се вижда от огромната ни научна, техническа и технологична изостаналост. Но това не може да е по друг начин, когато крадеш и копираш чужди неща.

Коментиран от #137


Оценка:
-1 +8

Хаджиментов
111 Отговор

До коментар #99 от "Полковник РУМНО":


На Сталин му трябваше буфер между него и Гърция и Турция.
Освен това България беше винаги глас в полза на СССР в ООН и навсякъде другаде.
И накрая, България вършеше черната работа на СССР по създаване, трениране, финансиране и снабдяване с оръжие на терористични групи, които сваляха законни правителства по света, представяйки го като социалистически революции и поставяше техните "комунистически" правителства под директния контрол на Кремъл.
Това е истинската причина за застъпването на Сталин за нас.

Коментиран от #116


Оценка:
-0 +7

Да бе
112 Отговор

До коментар #103 от "ГруЮ":


Интересно - защо секнаха пазарите за българска продукция след края на СИВ?
А си бяхме още под контрола на БКП!

Оценка:
-1 +6

Полковник РУМНО
113 Отговор

До коментар #108 от "тъй тъй":


Няма такъв филм. Тези които са предавали ятаците и партизаните и работили за фашистите ,те получиха заслуженото. А, направи справка за "НАРОДНИЯТ СЪД", във демократична Франция например, Белгия, Холандия и т.н да видиш колко много повече са осъдените лица. ТЕ КАТО БРОЙКА далеч надвишават осъдените от Нар.съд. Но това не ви изнася. Вече ви писах, че сте големи манипулатори и лъжци. Но рано или късно колелото на историята ще си дойде на мястото. Него няма как да го спрете.

Коментиран от #115, #117


Оценка:
-4 +5

Чичо Колт
114 Отговор

До коментар #99 от "Полковник РУМНО":


Разбира се, че е имало окупация. И вместо официално обявената продължителност до 1947г, негласно е продължила до 1949. През това време през България са се извървяли около 600 000 руски военни, които са били хранени, обличани и лекувани. През това време, от българската държава са им плащани и заплати.

Коментиран от #120


Оценка:
-2 +7

тъй тъй
115 Отговор

До коментар #113 от "Полковник РУМНО":


Ала жертви на терора на завзелите властта чрез Отечествения фронт комунисти са и хора, които нямат отношение към убийствата на нелегални преди това. Става дума просто за богати търговци, изтъкнати чиновници, лекари, учители, свещеници, журналисти, представители на тогавашния елит. Сред тях има и хора, които просто твърде много говорят против комунистите и не вярват на техните обещания, че няма да се изкушат да прилагат на българска почва съветския строй. Сред жертвите се натъкваме и на някои внедрени в миналото в нелегалното движение, както и ятаци, огънали се при разпити в полицията. Повечето от тях са екзекутирани почти веднага, без всякакво предварително проучване. Затова не е и изненадващо, че сред тях също се оказват и немалко напълно невинни жертви.

Я пак да пробваш с лъжите а?

Оценка:
-2 +6

Полковник РУМНО
116 Отговор

До коментар #111 от "Хаджиментов":


Казах ти ,че си голям лъжец. Тук става въпрос за 3-мата големи Сталин, Рузвелт и Чърчил, които след войната са разделили държавите от Европа на база решенията от преговорите в Техеран. Добре че, България е участвала в антихитлеристката коалиция в заключителната фаза на войната. Иначе както вече писах, днес българска държава нямаше да има на Балканите. Щеше да бъде поделена между Югославия, Турция и Гърция по зловещият план изготвен от Уинстън Чърчил. Какъв буфер, какви 5 лева мътят простият ти мозък. СССР и лично Сталин тогава са ни спасили като националност и държава. Чърчил не бе забравил погромът от войските на генерал Вазов.

Коментиран от #123, #128


Оценка:
-5 +4

тъй тъй
117 Отговор

До коментар #113 от "Полковник РУМНО":


През март 1944 г. Георги Димитров иска справка за числения състав на партизаните. На 12 март от ЦК на БРП (к) му изпращат шифрована телеграма, в която се казва: "В партизанските отряди около 25-30% са комунисти, толкова са комсомолците, останалите са безпартийни. По възрастов състав главно са младежи, от тях 70-75% са селски бедняци, около 20% - работници, останалите са от интелигенцията. (...) В 12 окръга има 26 отряда с обща численост 2320 човека. Има окръзи само с по няколко десетки партизани: например Хасковски - 20 души, Варненски - 40, Старозагорски - 50, а в някои окръзи въобще не съществува партизанско движение."
На 17 октомври 1945 г. организационният отдел на ЦК на БРП (к) съобщава, че броят на партизаните на 9 септември 1944 г. бил 7000 души.

А това пропагандаторче ти е броя на партизаните!

Оценка:
-0 +6

жоро уудстока
118 Отговор

До коментар #106 от "Полковник РУМНО":


Интелигентен,умен и образован човек/какъвто претендираш,че си/ не би употребил спрямо опонентите си думи,които ти си написал:"лъжци,продажници,прости хора"и т.н.Така пишат слабите хора,на които им липсва капацитет за спор.Що е то комунизъм и има ли почва у нас?!За почва-има,но явно не е плодородна.Оказа се,че не е плодородна и в Русия и никъде по света...Мисля,че много хора в България имат нужда от специализирана и то спешна помощ!

Коментиран от #129, #134


Оценка:
-1 +7

Хаджиментов
119 Отговор

До коментар #103 от "ГруЮ":


Съжалявам, но не го издържа. Защо:
1. България е разсипана и разграбена и все още не е успяла да се съвземе през 1950г за да се смята базата за стабилна. Ненапразно ти дадох 1939г, която е с почти същите показатели.
2. Официалният курс на лева към долара е изкуствен и не показва истинското съотношение.
Например, в края на 70-те години официално долара беше около 78 ст, а на черно се търгуваше за 3 лв, т.е. близо 4 пъти по-високо. Затова и по-късно Магураджиите като В. Божков вирееха - те печелеха от разликата между държавния и истинския курс.

Коментиран от #122, #126, #147


Оценка:
-1 +3

Полковник РУМНО
120 Отговор

До коментар #114 от "Чичо Колт":


Вече писах, че сте прости хора, на които липсва информация. Казах НЯМА И НЕ Е ИМАЛО ОКУПАЦИЯ, по скоро това е пропаганда на продажните мисирки. Войските на СССР са били в България по договореност между 3-мата големи.

Коментиран от #125


Оценка:
-4 +3

Хаджиментов
121 Отговор

До коментар #107 от "Полковник РУМНО":


А защо не спомена, че още с встъпването си в длъжност Луканов наложи мораториум върху плащанията по дълга и др. Какво стана с могъщата соц икономика, която само 2г преди това, през 1987 беше на еди-кое си място и бла-бла?!?!?!

Коментиран от #127


Оценка:
-2 +9

Полковник РУМНО
122 Отговор

До коментар #119 от "Хаджиментов":


1939-та година: - ДИЙ ,БЕЛЧО ДИЙЙЙЙЙ..... на "Браздата" по Елин Пелин...

Коментиран от #132


Оценка:
-3 +3

жоро уудстока
123 Отговор

До коментар #116 от "Полковник РУМНО":


Човече,почини си-не можеш да надговориш всички!Ще получиш удар!То е ясно,че си почивал дост по време на"службата"и сега имаш предостатъчно енергия,но все пак се пази,,,ще ни липсваш,ако нещо се случи!

Оценка:
-1 +6

Дедо Jo
124 Отговор

До коментар #73 от "Хаджиментов":


Ще си позволя една забележка:

Интелигентността измерва не образованието и познанията, а способността да се възприемат и анализират ситуации и да се вземат правилни решения.

ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

Коментиран от #138


Оценка:
-4 +2

тъй тъй
125 Отговор

До коментар #120 от "Полковник РУМНО":


Зловещите събития са свързани с касапницата, която започва. Но всичко около нея е документирано. Заповедите и инструкциите за касапницата идват от Москва, няма никакво съмнение. В случая Сталин, както и Хитлер по-рано прибягват до месния елемент, за да им свършат мръсната работа. Но всичко това е разкрито, документите ги има, а в „Нов български университет” заседанията на Политбюро на БКП са качени в електронен вид.


За всичко дотук пропагандаторче, при това некадърно - ти цитирам документи!
Всички тези документи съществуват и са дотъпни!
А всичко , което ми отговоряш са общи приказки без покритие!

Всичките ти "доказателства" са "АЗ КАЗАХ", а всичко което аз ти пускам са доказани документално факти!
Така че, вземи се образовай малко извън партийната доктрина от 1960 година! Или на такива като теб е забранено?

Оценка:
-1 +7

ГруЮ
126 Отговор

До коментар #119 от "Хаджиментов":


Издържах го блестящо, но сякаш на теб не ти достига известна доза сиво вещество за да ги разбереш. Извинявай, че го пиша, но това виждам от последния ти пост. Препоръчвам ти да прочетеш отново кореспонденцията. Дал съм отговор на всичките ти въпроси.

Коментиран от #130, #149, #150


Оценка:
-1 +1

Полковник РУМНО
127 Отговор

До коментар #121 от "Хаджиментов":


Естествено, че това е вярно. НОМЕНКЛАТУРАТА преди това вече се бе договорила със ЗАПАДА за продажбата на СОЦИАЛИЗМА. Това направи Горбачов в преговорите с Рейгън в Рейкявик. Смъкна гащите и социализма беше предаден без пушка да гръмне. Причината бе, в децата на НОМЕНКЛАТУРАТА пратени да учат на Запад, на които им хареса западният начин на живот. Те искаха да са също капиталисти, яхтажии, да ги галят красиви проститутки и прочие дивотии. Искаха да са богаташи. Е, да ама това при социализма няма как да стане. И стана другото? Спретнаха превратчето, и пей сърце. Народа лесно бе излъган за "демокрация", светло капиталистическо бъдеще" и прочие дивотии. Хак да ви е...

Коментиран от #152


Оценка:
-1 +4

Хаджиментов
128 Отговор

До коментар #116 от "Полковник РУМНО":


Нистина ли не знаеш, че ролята на България беше да спре Гърция и Турция (по-късно и НАТО) при едно нападение от Юг. Заради това тя беше тежко въоръжавана. Територията ни беше определена да е бойното поле и ако трябваше щеше да бъде употребено и ядрено оръжие. По-далеч от съветските граници, т.е. на наша територия.
Ако си наистина такъв, за какъвто се представяш не може да не го знаеш. Което означава, че лъжеш в полза на чужда държава. Не може и да е иначе, имайки предвид симбиозата м/у българските и съветските тайни служби.

Оценка:
-1 +7

Хаджиментов
129 Отговор

До коментар #118 от "жоро уудстока":


Това е речника на полит-просветчиците и партийните секретари от едно време.

Оценка:
-1 +5

Полковник РУМНО
130 Отговор

До коментар #126 от "ГруЮ":


Е, то се вижда много добре на кой му липсва информация, и сиво вещество. Кристално ясно е... Хак да ви е сега "светлото капиталистическо бъдеще".

Оценка:
-5 +1

Феодал
131 Отговор
Какво по голямо доказателство от този форум искате, че е необходима ЗАДЪЛЖИТЕЛНА лустрация.Не разводнявайте темите, както са ви обучавали.Може преподавателите ви да на били ниво, но Вие не сте.Какво общо има Германия,Щатите или Русия с нашия случай.Тука става въпрос за криминалния контингент, който в момента е във властта и е над 2000-, както казва Славов и нямат КАПАЦИТЕТ да управляват.Могат само да грабят, фалират и унижават хората.И да, свидетел сам на онова време, в което ДС, доносници и най вече техните ОФИЦЕРИ, мафиотизираха държавата.Трябва и в училище нов предмет да въведат за децата, за да се запознаят с мръсното изкуство на ДС.

Коментиран от #140


Оценка:
-0 +8

Хаджиментов
132 Отговор

До коментар #122 от "Полковник РУМНО":


Съжалявам, но икономиката борави с цифри. Малки или големи, но цифри. Другото са локуми ала "... РУМНО".

Коментиран от #136


Оценка:
-1 +4

цък
133 Отговор

До коментар #28 от "Историк":


То пък какво ли ще научат от селските цървули заграбили властта насилствено.

Оценка:
-3 +3

Полковник РУМНО
134 Отговор

До коментар #118 от "жоро уудстока":


Е...,излишно е, радвай се че съм "слаб". Добре е, от време на време да има такива като мен опоненти, че да може да се изявявате и публиката да види какви умници ражда майка България.

Оценка:
-3 +1

Буда ни води 20 години
135 Отговор

До коментар #1 от "БЕЗСМЪРТНИ":


Абе Льоло...агент Буда, агент Николай и Стефан, агент Алберт и хиляди ГЕРП и СДС доносници ни водят вече 30 години....
И само Буда агент коли и беси 20 години!!!!
Огледай се около тебе първо....

Оценка:
-2 +2

Полковник РУМНО
136 Отговор

До коментар #132 от "Хаджиментов":


Ами така е! Когато фактите говорят и Боговете мълчат. Къде е МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, на която враговете станали вече капиталисти,30 години още не могат да разграбят и поделят построеното от Народа, къде е днес бедна латино- България с кучешка минимална 305 евро и пенсии с тавани. Просяци по кофите за боклук, гладен и беден народ. Несравними величини.

Коментиран от #141, #156


Оценка:
-4 +3

4825
137 Отговор

До коментар #110 от "Хаджиментов":


Сега щото много качествени изделия се внасят от Китай и другаде.

Коментиран от #158


Оценка:
-0 +0

Хаджиментов
138 Отговор

До коментар #124 от "Дедо Jo":


Така е. Не всички с дипломи са интелигентни, както и има природно интелигентни без дипломи.
Я да видим колко интелигнетни сме ние.
1. Оставка. ОК, а после?
- служебно правителсво на Радев, а после?
- вариант 1. Радев командва еднолично това служебно правителство и поради една или друга причина редовни избори у нас не се произвеждат с години. През това време той командва на практика еднолично. Един човек без политическа култура и опит, с огромно его и неспособен да сложи обществения интерес над личното его.
- вариант 2 - служебно правителство, което прави всичко възможно "по устав" да смачка ГЕРБ и личния му враг Борисов. Радев е пристрстен и не може да излъчи независимо правителство
2. Оставка на НС - при липса на Парламент кой ще приеме бюджета, исканите от протеста промени за изборите, важни мерки при влошаване на епидемиологичната и икономическата ситуация?
3. Защо оставка на Гешев? Защото подгони Цв. Василев, В. Божков, Е> Йончева и съветниците на Радев ли?

Оценка:
-3 +7

Вън изцапаните
139 Отговор
Децата на синята номенклатура по нищо не се различават от децата на червената номенклатура. Много говорене и домогване до политиката за лично облагодетелстване въпреки, че от бащите им е останало накрадено за няколко поколения напред. Лакомията кара и тъмносините и червените да яхнат народното недоволство а протестиращите които искат нови лица и нова система ще останат с пръст в уста като обикновено.

Коментиран от #142, #246


Оценка:
-0 +5

Полковник РУМНО
140 Отговор

До коментар #131 от "Феодал":


А с мръсното ЦРУ, ФБР, МИ-5,6, МОСАД, ВНД и техните "доносници" и прочие учениците ще се запознаят ли?

Оценка:
-2 +5

тъй тъй
141 Отговор

До коментар #136 от "Полковник РУМНО":


Нещо не желаеш да отговориш с факти виждам - само с лозунги!

Да почна ли сега да ти вадя факти за Мощната Социалистическа България?
Разсекретени доклади на ДС за истинското състояние на икономиката?
За това , как са определяни цените в СИВ централно от Москва?
И кой какво и откъде да купува?
Как на практика едни държави са финансирали други?
Или няма смисъл - и без това до момента си само на лозунги и пропаганда без нито един факт?

Коментиран от #143, #209


Оценка:
-2 +5

Полковник РУМНО
142 Отговор

До коментар #139 от "Вън изцапаните":


Аааааа...., май някои взеха малко да вдяват.... Браво, един що годе умник, се яви във Форума.

Оценка:
-3 +1

Полковник РУМНО
143 Отговор

До коментар #141 от "тъй тъй":


Синко...., май нещо не мирясваш. Чоглаво ти е, разбирам, но не мога да ти помогна...

Коментиран от #144


Оценка:
-4 +1

тъй тъй
144 Отговор

До коментар #143 от "Полковник РУМНО":


Значи разбирам - не искаш да ти развалям пропагандата!

Ами давай с общи приказки тогава !
А пък ние ,българите ще гледаме документите - и много добре помним и затворите , и лагерите и застреляните на границата!
Жалкото е - бяхме милостиви към такива като вас!
Които издевателстваха толкова години над хората!

Коментиран от #160


Оценка:
-1 +6

Точно
145 Отговор

До коментар #49 от "жоро уудстока":


И коя е конкретната истина?Сравняваш 500г турско робство с 45г социализъм?Ако искаш да сравняваш нещо сравнявай царска България със социализма.Пишеш за някакакви комунисти и комунизъм и даваш за пример станишев?Че най-актуалните ,,комунисти" днес са най-големите демократи. Нещо за домусчиев плевнелиев,лиляна павлова,бойко борисов,георги марков и др.?Пишеш за някаква свобода,за коя точно?За тази при която хората не си заключваха вратите?Или за тази при която насилват пенсионерите по селата?Вземи почети малко,като за начало препоръчвам,, капиталът" на маркс.После има една много хубава книжка написана от българин ,,световната конспирация",после ми пиши за комунизъм,капитализъм,демокрация и тем подобни глупости.

Коментиран от #151, #163


Оценка:
-4 +1

Брадвата
146 Отговор
Тя системата не се е променила генерално, който е бил шефче преди '89, още си е шефче, а който е работил за ДС, все още би могъл да работи, стига да иска. Едва ли ДС се е променило коренно. Просто си е сменило името.

Коментиран от #148


Оценка:
-1 +7

Хаджиментов
147 Отговор

До коментар #119 от "Хаджиментов":


Виж сега. Всяка държава си дава икономическите показатели в собствена валута. По официалния си курс. Няма как да е иначе. А след това този курс се превръща в Долари и оттам въс всичко друго и став "независим". Явно не си много наясно защо САЩ призоваваха Китай да освободи курса на юана и да не го манипулира изкуствено. И освен това, че никой не вярва на данните за икономиката на Китай подавани от ККП. За икономииката те съдят по косвени показатели. Опитай се да свържеш това с икономиката на България по соц. време.
За приватизации и т.н. не ми говори, защото още в началото на 90-те години на миналия век Мултигруп държеше огромна част от българската икономика. И техният номер беше да инсталират техни фирми на входа и изхода на предприятията, които да източват предприятието, което след това беше купувано на безценица. Още преди приватизацията. И тук идва въпроса, кой прие законите, които правеха това възможно? Кой прие законите за бандитската приватизация? Кой реши да разруши всичко, вместо да отпусне леко оковите на народа и да запази всичко хубаво? Това са фирми, депутати и политици с имена и ги има записани и тук демокрацията няма нищо общо. Същата тази демокрация в други страни и с други политици направи хората богати и сигурни.

Оценка:
-1 +5

Секирата
148 Отговор

До коментар #146 от "Брадвата":


Колега, соц.службата ДС беше до 89-та година. Няма я вече 30 години. Днес сме капитализъм и други са службите. Нещо не ти е наред в главата.

Коментиран от #242


Оценка:
-5 +2

Хаджиментов
149 Отговор

До коментар #126 от "ГруЮ":


Няколко извода от поста ти:
1. Егати системата, която може да се срине от желанието или предателството на един човек.
2. Висшите служители на системата са били хора без нужния морал, щон са си пращали децата на Запад и са им изпълнявали глезотиите и капризите. Каква е тази система, която възпитава и издига такива кадри?

Оценка:
-0 +4

Хаджиментов
150 Отговор

До коментар #126 от "ГруЮ":


Виж ceгa. Вcякa държaвa cи дaвa икoнoмичecкитe пoкaзaтeли в coбcтвeнa вaлутa. Пo oфициaлния cи курc. Нямa кaк дa e инaчe. A cлeд тoвa тoзи курc ce прeвръщa в Дoлaри и oттaм въc вcичкo другo и cтaв "нeзaвиcим". Явнo нe cи мнoгo нaяcнo зaщo CAЩ призoвaвaхa Китaй дa ocвoбoди курca нa юaнa и дa нe гo мaнипулирa изкуcтвeнo. И ocвeн тoвa, чe никoй нe вярвa нa дaннитe зa икoнoмикaтa нa Китaй пoдaвaни oт ККП. Зa икoнoмиикaтa тe cъдят пo кocвeни пoкaзaтeли. Oпитaй ce дa cвържeш тoвa c икoнoмикaтa нa Бългaрия пo coц. врeмe.

Зa привaтизaции и т.н. нe ми гoвoри, зaщoтo oщe в нaчaлoтo нa 90-тe гoдини нa минaлия вeк Мултигруп държeшe oгрoмнa чacт oт бългaрcкaтa икoнoмикa. И тeхният нoмeр бeшe дa инcтaлирaт тeхни фирми нa вхoдa и изхoдa нa прeдприятиятa, кoитo дa изтoчвaт прeдприятиeтo, кoeтo cлeд тoвa бeшe купувaнo нa бeзцeницa. Oщe прeди привaтизaциятa. И тук идвa въпрoca, кoй приe зaкoнитe, кoитo прaвeхa тoвa възмoжнo? Кoй приe зaкoнитe зa бaндитcкaтa привaтизaция? Кoй рeши дa рaзруши вcичкo, вмecтo дa oтпуcнe лeкo oкoвитe нa нaрoдa и дa зaпaзи вcичкo хубaвo? Тoвa ca фирми, дeпутaти и пoлитици c имeнa и ги имa зaпиcaни и тук дeмoкрaциятa нямa нищo oбщo. Cъщaтa тaзи дeмoкрaция в други cтрaни и c други пoлитици нaпрaви хoрaтa бoгaти и cигурни.

Коментиран от #153


Оценка:
-1 +2

Истината
151 Отговор

До коментар #145 от "Точно":


Такива като Жоро, книги не четат. Гледат на Слави кабеларката. Каквото каже гологлавият, това е...

Оценка:
-1 +2

Хаджиментов
152 Отговор

До коментар #127 от "Полковник РУМНО":


Някoлкo извoдa oт пocтa ти:
1. Eгaти cиcтeмaтa, кoятo мoжe дa ce cринe oт жeлaниeтo или прeдaтeлcтвoтo нa eдин чoвeк.
2. Виcшитe cлужитeли нa cиcтeмaтa ca били хoрa бeз нужния мoрaл, щoн ca cи прaщaли дeцaтa нa Зaпaд и ca им изпълнявaли глeзoтиитe и кaпризитe. Кaквa e тaзи cиcтeмa, кoятo възпитaвa и издигa тaкивa кaдри?
3. И какъв е този народ, каойто не си държи на комунистическите ценности?!?!?

Коментиран от #155


Оценка:
-2 +3

112
153 Отговор

До коментар #150 от "Хаджиментов":


Законите прие номенклатурата в неин интерес. Разграби държавната собственост по списък и я направи частна. Кой взел, взел, който не е....., да е взел?

Коментиран от #164


Оценка:
-0 +3

Феодал
154 Отговор
До "РУМНО" и подобните.Явно по школите не са изучавали Библията, по разбираеми причина.Та, когато Мойсей развеждал народа си 40 години в пустинята в кръг, това си е било чиста лустрация.Важната подробност е била, че са били в ИЗОЛАЦИЯ хората.Тука Ви се предлага един цивилизационен начин за лустрация, Вие се дърпате и искате да циментирате този мафиотски модел за следващите 30 години.Явно някой Ви е шушнал, че 40-те години наближават, за да стане лустрацията по естествен път и искате да крадете и унижавате децата ни още 40 години.Е, няма да стане.

Коментиран от #157, #161


Оценка:
-1 +6

Полковник РУМНО
155 Отговор

До коментар #152 от "Хаджиментов":


Е, това е проблемът? Истинските комунисти и верни синове на Народа и до днес стоят като попарени от това Предателство. НОМЕНКЛАТУРАТА крила се в редиците на БКП и ползвала привилегии, излезе по гадна от фашистите. Продаде социализма на капиталистическият ЗАПАД без да и мигне окото. Лукановци, Горбачовци и прочие...

Коментиран от #167


Оценка:
-3 +3

Хаджиментов
156 Отговор

До коментар #136 от "Полковник РУМНО":


Онази България отдавна е разграбена. В момента се краде от еврофондовете и това, което се изрботва сега.

Коментиран от #159


Оценка:
-1 +3

Полковник РУМНО
157 Отговор

До коментар #154 от "Феодал":


Лустрация в никоя държава не е провеждана, не е в състояние да се проведе и това е напразно чешене на езиците на един, или друг трол.

Коментиран от #206


Оценка:
-5 +1

Хаджиментов
158 Отговор

До коментар #137 от "4825":


От Илиянци не очаквай качествени неща. Качествените китайски стоки са на високи цени. Щом летят в космоса значи могат да правят и добри неща.

Оценка:
-2 +1

Полковник РУМНО
159 Отговор

До коментар #156 от "Хаджиментов":


Няма такова нещо. Още има много какво да се краде.

Оценка:
-1 +2

Хаджиментов
160 Отговор

До коментар #144 от "тъй тъй":


Имаше един тогава, призоваваше за "кожите по стените"...
Нещата можеха да са много по-зле за някои хора, но те не го оценяват и си карат по старому...

Коментиран от #162


Оценка:
-1 +1

Полковник РУМНО
161 Отговор

До коментар #154 от "Феодал":


Каква Библия и какъв Мойсей тровят болния ти мозък? Не се излагай. Измишльотини разни, да държат Народите в забвение. Я прочети дебата между Конвенистът и Динският епископ - монсеньор Биенвеню Мириел в "Клетниците" на Виктор Юго и си направи записки по темата. Много заблуден Народ, много лъжци ,много нещо.

Оценка:
-4 +2

Полковник РУМНО
162 Отговор

До коментар #160 от "Хаджиментов":


Смехории. Чувате ли се какви ги дрънкате?

Коментиран от #168


Оценка:
-3 +3

Хаджиментов
163 Отговор

До коментар #145 от "Точно":


Броени години след Освобождението България има държава, минава през Съединението и обявява независимост, независимо от Русия и другите Велики сили, разбива Сърбия и громи в Балканската война. А сега, 30г след "братската дружба" сме нищо.
Е, кое е било по-вредно?

Коментиран от #244


Оценка:
-2 +8

Хаджиментов
164 Отговор

До коментар #153 от "112":


Именно... Тези хора си имат имена и може и трябва да им бъде потърсена сметка.

Оценка:
-0 +4

Дълбоко Виждащ
165 Отговор

До коментар #1 от "БЕЗСМЪРТНИ":


Мъчеха се да вербуват наред,още от едно време!Във вси сфери!Някой ги вербуваха още в Спортната рота на ЦСКА!Те бяха по слабите спортисти!Ухажването започна след 1титла при мъжете после след 2титла и накрая завърши,когато някой откаже 3 пъти....Има и Хора с принципи да живеят в бг,а не както казва Берберян...Такова бе Времето-Времето бе такова,каквото е но Всеки Човек е Отговорен за Постъпките си Във времето!

Коментиран от #169, #170


Оценка:
-1 +5

Иван4о И
166 Отговор
Аз като неспециалист не мога да схвана разлика м/у доносник и сътрудник/агент на ДС. Но съм 4увал, 4е мнозина агенти не са 4ленове на БСП, даже са били ценени от ДС, защото хората по-лесно се разприказвали (пазели) пред тях, отколкото пред член на БКП, т.е. официален доносник. Т.е. Радев и ББ са от официалните ДОНОСНИЦИ, съгласно правилата и практиката в БКП.

Коментиран от #171


Оценка:
-1 +2

Хаджиментов
167 Отговор

До коментар #155 от "Полковник РУМНО":


Хаха, ами къде дремахте 45г докато тази номенклатура се създаваше?
Къде дремахте след преврата 1989г?
Къде дремахте когато се раздаваха куфарчетата?
Къде дремахте при 2-те правитлства на БКП/БСП след Преврата?
Няма ви нито в медиите, нито в Парламента, нито по площадите.
Май сте един файтон хора и се събирате в някоя кръчма.

Оценка:
-1 +4

Хаджиментов
168 Отговор

До коментар #162 от "Полковник РУМНО":


Смехории ли?
А в Румъния с Чаушеску и Секуритате какво стана?!?!?!

Оценка:
-1 +4

Полковник РУМНО
169 Отговор

До коментар #165 от "Дълбоко Виждащ":


Няма такъв филм "Другарю дълбоко виждащ".Някой те е подвел. Хората без значение професията дори сами си предлагаха "услугите". Е....,сега доста Народ се прави на праведен и как МЪЧЕНИЧЕСКИ отказвали на ДС и службите сътрудничество, но това е ГРОЗНА лъжа. ВСИЧКИ СЕ СЪГЛАСЯВАХА.

Коментиран от #175


Оценка:
-1 +1

Хаджиментов
170 Отговор

До коментар #165 от "Дълбоко Виждащ":


Познавам хора избягали в чужбина за да не ги вербуват...

Коментиран от #176, #177


Оценка:
-2 +3

Хаджиментов
171 Отговор

До коментар #166 от "Иван4о И":


Сътрудниците ги водеха на отчет, даваха им задачи и те периодично трябваше да се отчитат.
Доносниците отиваха и клюкареха (донасяха) на властите за хора, които са говорили против властта, разказвали са вицове за властта, имали са връзка с чужденец, слушали са чужда радиостанция и т.н. Те са по-гадните, защото не са били задължени да го правят. Има случаи на доносничества и вътре в семействата...

Оценка:
-1 +6

Демек
172 Отговор

До коментар #96 от "Полковник РУМНО":


Колежите Итън и Хароу са копирали българското средно образование, а университетите Кеймбридж, Оксфорд, Харвард, Бъркли са копирали висшото ни?

Оценка:
-1 +4

САВ
173 Отговор
За този диагнозата е една " болен мозък"!!!! Не може и да смята " родените 1973г. през 1989/ 90 са биле 16-17 годишни, бе аланколу какви агенти те гонят !!!!!

Оценка:
-1 +1

Ракетите
174 Отговор

До коментар #88 от "Полковник РУМНО":


са били страхотно оръжие, но англичаните са излезли по-големи тарикати и са им намерили цаката. Когато немските ракети са уцелвали Лондон, англичаните са пускали фалшиви съобщения че попаденията са били в цели ситуирани на запад от Лондон. Така немците се подвели и калибрирали ракетите да падат в слабонаселени райони на Кент, който е източно от Лондон. Та когато ракетите почнали да падат в Кент, англичаните пускали съобщения за огромни жертви в Лондон...

Коментиран от #179


Оценка:
-1 +2

Дълбоко Виждащ
175 Отговор

До коментар #169 от "Полковник РУМНО":


И В България се Раждат и Живеят Човеци с Принципи!Когато погледна животът си Назад във Времето се Гордея със себе си!Никога не съм се хранил от Държавна Хранилка,Никога член от Моето Семейство не е Бил Комунист!Имаме един Никола Петковист с 13г стаж в бг затвори и лагери вече Покойник!Можеше да се откаже-такива като мен открито говореха и тогава драги ми незнайнико!Не вси бяха Ала Берберян и Тако и Вако!

Коментиран от #178


Оценка:
-2 +4

Полковник РУМНО
176 Отговор

До коментар #170 от "Хаджиментов":


Хайде малко да ви светна. Някой ви подвел, че има успешно избягали в чужбина. В ония времена, беше невъзможно да избягаш в чужбина. Системата беше ЖЕЛЯЗНА и пропуск нямаше. Е....., службите си затваряха очите и създаваха алиби за "героите", уж успели да забегнат в чужбина, кащквито хора познавал господина. Избягали на Свети Мукавей.... дрън, дрън...

Коментиран от #202


Оценка:
-4 +2

Дълбоко Виждащ
177 Отговор

До коментар #170 от "Хаджиментов":


тези ,които бягаха в чужбина в по голямата си част бяха Вербувани,но аз познавах такива наистина корави Българи!Вече са покойници и ,когато и тези като мен Отидат горе,ще можете да лъжете на Воля стадото!

Коментиран от #188, #199


Оценка:
-1 +3

Полковник РУМНО
178 Отговор

До коментар #175 от "Дълбоко Виждащ":


Бяха, бяха другарю "Дълбоко виждащ", не се прави на герой. Седяхте всички като нас.ани и гък не казвахте. Бяхте кротки като вакли агънца. Много сте смешни сега, като се тупате в гърдите...

Коментиран от #181, #218


Оценка:
-2 +2

Полковник РУМНО
179 Отговор

До коментар #174 от "Ракетите":


Това са глупости. Немците си имаха локални разузнавачи, които им съобщаваха по други канали какви са попаденията и щетите. Ще седнат те да слушат англичаните по радиото... Абе ,ей стига сте си писали небивалици.

Коментиран от #180


Оценка:
-2 +1

добре че
180 Отговор

До коментар #179 от "Полковник РУМНО":


ти си бил жив свидетел.

Коментиран от #182


Оценка:
-1 +1

ти па
181 Отговор

До коментар #178 от "Полковник РУМНО":


си много смел, стоейки анонимно пред клавиатурата

Коментиран от #183


Оценка:
-3 +2

Полковник РУМНО
182 Отговор

До коментар #180 от "добре че":


Не е нужно да съм жив свидедел.30 години в разузнаването съм имал достъп до документи с гриф "СТРОГО СЕКРЕТНО" и такива с "Особенна важност"! За 2-та св.война с много такива съм се запознал и то от автентични източници.

Коментиран от #187


Оценка:
-2 +2

183
Този коментар е премахнат от модератор.
Феодал
184 Отговор
В подкрепа на г-н Славов само да попитам форумците.Гледате ли БНТ.Знаете ли кой е ген. Директор.Цяла Б-я в момента му съпреживяваме да си навакса първите 7 години, че и останалите до 20, с малоумните предавания и филми.Досега да я беше фалирал, ако ......Имам едни спомени, че от затвор го извадиха за първите или втори протести.Та искам, да разбера лично от него, по своя воля ли отиде на протестите и пред кого представи препоръката си от Волен, за ген. директор.И да добавя, вербуваха се предимно предстъпниците по онова време, защото почтените хора не умеят до пазят тайна.И така се умешаха с вербуващите, че вече не е ясно, кой кого е вербувал.А да си от тях, едно от изискванията е да си умен.Но това да си умен, няма нищо общо с културата ти, човешкия облик и умението да управляваш производство или какавото и да е.Та сега, фалити, фалити и т.н.

Коментиран от #185


Оценка:
-1 +1

Българин
185 Отговор

До коментар #184 от "Феодал":


При капитализма е така.

Оценка:
-1 +2

познавах
186 Отговор

До коментар #183 от "Полковник РУМНО":


лично полковници от тези служби.
Бяха алкохолици.

Коментиран от #192, #228


Оценка:
-1 +3

тъй тъй
187 Отговор

До коментар #182 от "Полковник РУМНО":


Я - тъй като и до момента ми говориш с общи приказки - един въпрос с повишена трудност!

Като си имал достъп - каква е числеността на Червената армия в при нападението на Хитлер?

Коментиран от #189


Оценка:
-1 +1

188
Този коментар е премахнат от модератор.
Полковник РУМНО
189 Отговор

До коментар #187 от "тъй тъй":


Не ставай смешен...Излагаш се!

Коментиран от #193, #196


Оценка:
-2 +1

190
Този коментар е премахнат от модератор.
191
Този коментар е премахнат от модератор.
Полковник РУМНО
192 Отговор

До коментар #186 от "познавах":


Това е лъжа!

Коментиран от #194


Оценка:
-1 +1

лекувайСЕчовек
193 Отговор

До коментар #189 от "Полковник РУМНО":


сам си слагаш плюсове на коментарите си.

Оценка:
-1 +1

за съжаление
194 Отговор

До коментар #192 от "Полковник РУМНО":


това е истина.

Коментиран от #195, #201


Оценка:
-1 +1

Полковник РУМНО
195 Отговор

До коментар #194 от "за съжаление":


Остави плюсчетата. Ако имаш нещо интересно и смислено го кажи. Не пиши глупости.

Оценка:
-1 +2

тъй тъй
196 Отговор

До коментар #189 от "Полковник РУМНО":


Ти да видиш - и за това си нямаш представа!
А уж си 100 годишен полковник!

Е явно от склерозата си забравил всички документи ,но пък си запомнил лозунгите!
Дотук - нито едно позоваване на документ или статия!
Само общи приказки и лозунги от Конгресите на БКП!

Коментиран от #204


Оценка:
-3 +2

197
Този коментар е премахнат от модератор.
198
Този коментар е премахнат от модератор.
Хаджиментов
199 Отговор

До коментар #177 от "Дълбоко Виждащ":


В по-голямата си част не значи всички, а това за лъжите не го прочетох ;)

Оценка:
-0 +1

200
Този коментар е премахнат от модератор.
Полковник РУМНО
201 Отговор

До коментар #194 от "за съжаление":


Голям мерак да оплюеш хората от разузнаването и предсктавиш в невярна светлина. Напразно! Службите на ЗАПАД на времето знаеха много добре, възможвостите ни и имаха нужният респект!

Коментиран от #207


Оценка:
-2 +1

Хаджиментов
202 Отговор

До коментар #176 от "Полковник РУМНО":


Зная хора избягали, върнали се, лежали в затвора и после пак избягали.
Не е приятно да се признават провали, но е по-достойно...

Коментиран от #205


Оценка:
-1 +3

203
Този коментар е премахнат от модератор.
Полковник РУМНО
204 Отговор

До коментар #196 от "тъй тъй":


Никога няма да се позова на документ. Това е ТАЙНА до гроб! Истинските разузнавачи, така постъпват.

Коментиран от #208, #237


Оценка:
-3 +1

Полковник РУМНО
205 Отговор

До коментар #202 от "Хаджиментов":


Те имат задачи.....???!

Коментиран от #240


Оценка:
-1 +1

Не е вярно
206 Отговор

До коментар #157 от "Полковник РУМНО":


Навсякъде в бившия соц.лагер проведоха лустрация. Бяха отстранени от ръководни постове всички, работили за стария режим. Много от Щази отидоха в затвора. А тук бяха унищожени много досиета или скрити за компромати. Може и да сме закъснели, но все пак народът трябва да знае кой кой е , да помни и да пази държавата. Народ , който се страхува да научи истината за миналото си, няма бъдеще.

Коментиран от #211


Оценка:
-1 +4

една
207 Отговор

До коментар #201 от "Полковник РУМНО":


служба е тайна, ако никой незнае възможностите й, щом на запад са знаели какво нашите служби могат, значи сме били гОла вОда

Коментиран от #215


Оценка:
-2 +1

тъй тъй
208 Отговор

До коментар #204 от "Полковник РУМНО":


Тези документи фалшив полковнико, са публични!
Цитирах ти досега отдавна разсекретени документи, включително и на БКП!
Дадох ти факти - но фалшиво човече -ти и до момента не даде и един факт, в подкрепа на пропандата си!

Просто -това беше поредният път , в който ти показах колко си фалшив!

Коментиран от #212


Оценка:
-2 +2

Хрис
209 Отговор

До коментар #141 от "тъй тъй":


И къде ти са фактите, ПреАтел, само общи приказки. Как ще отговориш на факта, че според статистическите даннни на ООН :през 1989 г. България сред 30-те най-развити страни в света, сега на 76 място. Само не се оправдавай с "агенти" пенсионери и комунисти. Като цяло статията е пореден опит за оправдание на некадърността ви. Едно запомни, основната, къртовската работа за встъпването на България в НАТО и Европейския Съюз беше осъществена от служителите на специалните служби, а не такива слумайниц, като Стоян Ганев, Надка Михайлова или пък оня председател на Народното събрание и настоящ евродепутатин, който обещаваше нефтопровод от Саудитска Арабия. И това е съвсем естествено, защото те бяха тези, които познаваха задълбочено структурата и функциите на тези организации.

Коментиран от #213, #217, #241


Оценка:
-2 +1

Перо
210 Отговор

До коментар #70 от "Иван4о И":


Напротив! Безпартиините бяха главните доносници,защото се бориха за партийно членство и кариера и се само предлагаха. В службите,едно време нямаха право да вербуват партийни членове.За това в СДС,ГЕРБ и ДПС има най-много сътрудници.

Коментиран от #221


Оценка:
-0 +4

Полковник РУМНО
211 Отговор

До коментар #206 от "Не е вярно":


Няма такова нещо. Това е гнусна лъжа.1.Никъде в никоя държава от бившия соц.лагер, не е провеждана лустрация; 2. Що се касае за ЩАЗИ, кадрите до НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛ бяха оставени на служба. Останалите над тях бяха освободени. И това беше заради особеността на службата.

Оценка:
-1 +2

Полковник РУМНО
212 Отговор

До коментар #208 от "тъй тъй":


Фалшивия, публиката много добре вижда. Не се кахъри за това.

Оценка:
-1 +1

я ми кажи
213 Отговор

До коментар #209 от "Хрис":


колко държави със съветски тип социализъм в момента са сред 30-те най-развити дървави?

Коментиран от #219


Оценка:
-1 +2

Мечо
214 Отговор
Господин Хаджиментов то да е Х.й да им го набиете но ,мозък трудно ще им вкарате.И не забравяй те комунистите едно говорят а за себе си друго вършат Те издигат в култ Расиия но те самите искат да живеят на запад

Коментиран от #216


Оценка:
-1 +4

Полковник РУМНО
215 Отговор

До коментар #207 от "една":


Мила, ТЕ ни знаеха и ние много добре ги знаехме. Разузнавателната общност е една особена категория индивиди, със своята особеност и тук грешки не могат да стават!

Оценка:
-1 +1

Полковник РУМНО
216 Отговор

До коментар #214 от "Мечо":


Няма такова нещо. Не лъжи хората. Русия е също капиталистическа държава. Тя не е СССР ликвидиран от Горбачовци 90-та година. Пишеш глупости.

Оценка:
-1 +3

тъй тъй
217 Отговор

До коментар #209 от "Хрис":


Завареното положение е следното: през 70-те и 80-те години, особено в периода 1983 - 1988 България заема междинно положение между Изтока и Запада. Икономиката и внася евтини суровини от бившия Съветски съюз и ги продава преработени на международните пазари. Разликата в цената се дели грубо на две - част отива за подкрепа на комунистически режими в далечни страни, а другата част - за внос обратно в СИВ на ембаргови стоки от областта на високите технологии.

Стопанската структура през 1989 г. е: 59.4% промишленост, 29.7% услуги, 12.9% земеделие. Тя наподобява тази на Чехословакия, но е по-изкуствена, защото България изнася повече за пазара на СИВ от която и да било страна. Този пазар се характеризира с парникови условия. Когато похлупакът на СИВ се вдига, икономиката начаса се оказва неконкурентна. В някои отрасли това ще се почувства особено силно. Например поради изкуствеността на пазара на СИВ българската електроника през 90-те години ще се намали 46 пъти, ако мерим отрасъла през заетост (поради липса на други приложими конвенционални измерители).

Коментиран от #233


Оценка:
-2 +2

Дълбоко Виждащ
218 Отговор

До коментар #178 от "Полковник РУМНО":


Не е така-ГЕНЕТИЧНО Е Заложено У мен да не Подчинявам и Да не се Подчинявам!Мразя Фуражката,А опознавайки Хората се самоизолирах с Близките и Природата!Обичам и Кучетата,но обожавам Котката-Тя е Истинска не се продава и е Независима!Ако започне да ви манипулира значи ви е Обикнала!Всеки човек трябва да премине Изпитанието -Гледане на Котка!

Коментиран от #223


Оценка:
-1 +1

Енгелс
219 Отговор

До коментар #213 от "я ми кажи":


НЯМА СОЦИАЛИЗЪМ. 89-та , 90-та му турихте ножа. Ликвидирахте го!Радвай се сега на "светлото" капиталистическо бъдеще и не рИви.

Коментиран от #230


Оценка:
-1 +2

тъй тъй
220 Отговор
Митът за силата на българската икономика се корени тъкмо в хитруването на БКП през 70-те и 80-те, осигурило на плановото стопанство на страната облаги от посредничеството, за което стана дума. Не една и две особености на стопанското и политическото развитие през 90-те произтичат от това стечение на обстоятелствата. „Старата“ промишленост („Кремиковци“, „Нефтохим“, „Девня“, КЦМ - Пловдив, „Химко“ и много други) работи на пълна пара, за да финансира с доходите от износ „новата“ икономика. За да захранва тази структура, екстензивно се развива енергетиката, планират се и започват да се изграждат АЕЦ „Белене“, ПАВЕЦ „Чаира“ и т.н., с което се засилва енергийната зависимост от Русия. България изглежда удобна за кредитиране, предполага се, че Съветският съюз вечно ще и доставя ресурси на субсидирани цени. През 90-те години „новата“ икономика изчезва, а „старата“ произвежда предимно загуби. Опитите на различни правителства (но особено на това на Ж. Виденов) да поддържат държавната икономика водят до национализиране на тези загуби, докато малкото останали печеливши дейности се приватизират от приближени на властта.

Оценка:
-1 +2

Дълбоко Виждащ
221 Отговор

До коментар #210 от "Перо":


това не е вярно!лъжете-всеки партиец е доносник!Още има живи,знаещи о..цапаните ви гащи!

Коментиран от #226


Оценка:
-1 +2

тъй тъй
222 Отговор
Видно е, че през 1939 г. България не е сред богатите страни в Европа, но по БВП на човек изпреварва редица държави, които днес по подразбиране считаме за по-развити. С 2967 долара на човек, България се нарежда преди Португалия (2323 долара), Полша (2801 долара, данните са за 1938 г.) и Унгария (2522 долара).

Звучи изненадващо, но равнището на БВП на човек в България през 1939 г. е съпоставимо с това в Италия, като разликата е по-малка от 8%. За сравнение, през 2016 г. Италия изпреварва България с около 95%.

Съпоставката с другите Балкански страни също буди изненада. Румъния през 1939 г. е драстично недоразвита с едва 27% от българския БВП на човек. Но през 2016 г. Румъния е вече на крачка пред България.

През 1939 г. БВП на човек в Югославия е едва 1/3 от българския, а в Турция – само 2/3.

Коментиран от #224


Оценка:
-3 +2

Полковник РУМНО
223 Отговор

До коментар #218 от "Дълбоко Виждащ":


Да ,ама не другарю "Дълбоко виждащ". Котката е особенно животно. Мислиш си ,че те обича, ама може изневиделица и да те ухапе. Тя не е ВЯРНА, като кучето. Често котката я оприличават със жената. Не знам дали това е вярно. Не съм специалист по жените.

Коментиран от #259


Оценка:
-1 +1

Полковник РУМНО
224 Отговор

До коментар #222 от "тъй тъй":


Дий Белчо диййййй....по Елин Пелин...

Оценка:
-0 +1

тъй тъй
225 Отговор
И още:
„Икономическото положение в комунистическа България в края на 50-те е толкова лошо, че страната е доведена до банкрут. Поради системното неизпълнение на годишните планове и некомпетентно управление Живков довежда страната до неплатежоспособност. През 1960 г. външният дълг на страната достига до непосилните за това време почти 3 млрд. лева. Управлението изпада в състояние, което не му позволява да изплаща получените кредити от СССР, най-големият по това време кредитор на комунистическата власт.

Въпросът с издължаването към съветските банки, базирани в Париж и Лондон, както и към Държавната банка в Москва, става неотложен. През април 1960 г. в строго поверителен доклад председателят на БНБ Кирил Несторов от април 1960 г. предупреждава висшето партийно ръководство
Така, в резултат на финансовия крах на НРБ, още през 1960 г. бива изнесен, а после и продаден, златния резерв на страната, възлизащ на 24 тона. Сумата, която НРБ получава срещу златото си, е 22 738 255 долара. Нито цент от транзакцията не влиза в хазната. Нещо повече: „Сделката със златния резерв спасява Живков, който разбира, че без изгодите на съветската икономическа помощ той не би могъл да управлява и да се задържи на власт. Това до голяма степен мотивира и предложението му през 1963 г. НРБ да „се слее” със СССР.

Оценка:
-5 +3

Полковник РУМНО
226 Отговор

До коментар #221 от "Дълбоко Виждащ":


Някой те е заблудил , другарю "Дълбоко виждащ".

Оценка:
-2 +1

тъй тъй
227 Отговор
Самият дълг е трупан в периода от 1976-1978 г. до 1988 г. Само между 1984 г. и 1989 г. брутният външен дълг нараства повече от три пъти, от 2,9 на 10,7 милиарда щатски долара. През 1987 г.“председателят на БНБ Васил Коларов докладва лично на Живков, че обслужването на задлъжнялостта на НРБ към западните банки надхвърля 100 процента от общите валутни приходи на страната.“ Христо Христов пише: „През 1987 г. Живков не се решава да разруши „кулата на илюзии” на социализма и продължава да трупа нови дългове, които през 1989 г. вече са – външен дълг над 11 млрд. долара и 26 млрд. лева вътрешен дълг, включващ общата задлъжнялост на селското стопанство, електрониката и военнопромишления комплекс.“

Естествено, тези дългове не могат да се обслужват и НРБ изпада в неплатежоспособност. Това кара Луканов да обяви мораториум върху плащанията. Същевременно дългът ескалира до 13.889 млрд. долара през 1993 г., а плащанията по него продължават да текат и до днес.

Хайде сега да ви видя вашите документи !

Коментиран от #231


Оценка:
-4 +2

Хрис
228 Отговор

До коментар #186 от "познавах":


Браво бе, ти откри топлата вода!!! "Полковници алкохолици" , били посочил, стадо без мърша???

Оценка:
-1 +2

тъй тъй
229 Отговор
И накрая


Оценка:
-2 +2

щом
230 Отговор

До коментар #219 от "Енгелс":


комунизма беше толкова добър строй с невероятни тайни служби и верни народни маси с изключително образование и мъже служили в казарма, защо така лесно бе погубен от запада?

Коментиран от #232


Оценка:
-3 +2

Полковник РУМНО
231 Отговор

До коментар #227 от "тъй тъй":


Браво другарю "тъй тъй". Яко си хванал метлата и те оставям да "твориш"... Форума може и да ти се зарадва...

Оценка:
-0 +3

Енгелс
232 Отговор

До коментар #230 от "щом":


Защото ги е страх от социалните придобивки, хуманността и справедливостта типични за социалистическият строй. Комунизъм като строй никога не е имало. По колко пъти да ви се пише това?

Коментиран от #234, #235, #236


Оценка:
-3 +3

Хрис
233 Отговор

До коментар #217 от "тъй тъй":


Ти тези от ООН за глупаци ли ги смяташ. И стига с тези твои копи пеис, Умнико!

Коментиран от #238


Оценка:
-2 +2

а стига бе
234 Отговор

До коментар #232 от "Енгелс":


Мдааа - Белене -връх на хуманността!
Чакане 10години за кола - връх на социалните придобивки!
Принадлежност и лоялност към БКП като гаранция за развитие и спокоен живот - връх на справедливостта!

Коментиран от #252, #253, #254


Оценка:
-3 +2

235
Този коментар е премахнат от модератор.
отговори
236 Отговор

До коментар #232 от "Енгелс":


защо запада победи след като уж сте били толкова силни.

Коментиран от #239


Оценка:
-2 +0

Хаджиментов
237 Отговор

До коментар #204 от "Полковник РУМНО":


Дори и публикациите в "Работническо дело"?

Оценка:
-1 +1

тъй тъй
238 Отговор

До коментар #233 от "Хрис":


Отговор на празните ви приказки са това - статии базирани на документи!
Има ги и документите!

Заради такива промити ....... като вашите - трябва да има и лустрация и огласяване на истинското състояни на държавата тогава и престъпленията извършени при комунистите!
И трябва да се изучават в училище!

Оценка:
-2 +1

много просто
239 Отговор

До коментар #236 от "отговори":


Западния модел на развитие се оказа по устойчив и по-прогресивен от насилствения съветски социализъм налаган в източна Европа. Икономическия крах в България след разпадането на СИВ бе показателно за технологичната изостаналост, а вихрещата се престъпност през 90-те бе резултат от моралното разложение тлеещо сред хората още от комунизма.

Оценка:
-4 +1

Хаджиментов
240 Отговор

До коментар #205 от "Полковник РУМНО":


Колкото Наим Сюлейманоглу имаше...

Оценка:
-1 +1

Хаджиментов
241 Отговор

До коментар #209 от "Хрис":


Може и на първо място да е била, но щом хората не искаха тази държава и този строй, това е.
Отделно, че всички данни за икономиката, строителството, човешките права и т.н. тогава се фалшифицираха.
Истината лъсна през Януари 1990г когато обявихме фалит и мораториум по плащанията.

Оценка:
-3 +2

Брадвата
242 Отговор

До коментар #148 от "Секирата":


Нема какво да се лъжеме, виждаме се всеки ден с такива като тебе. "Колеги" сте ти и още няколко хиляди като тебе, евахте майката и бащата на държавата. Карате си колите за стотици хиляди без ден истински трудов стаж и без лев внесен данък и осигуровки съсипахте живота на милиони, и най-гадното е, че продължавате до ден днешен

Оценка:
-0 +5

Твърда лустрация
243 Отговор
На комунягите и доносниците по комунистически. Лустрация до десето коляно. Дядото и бащата доносник той агент, сино и дъщерята демократини, не казвам демократи. Та нема оправя, треба яка сеч

Коментиран от #249, #256


Оценка:
-5 +3

Точно
244 Отговор

До коментар #163 от "Хаджиментов":


Факт е съединението,независимостта.Факт са и двете национални катастрофи по времето на фердинанд,абдикирал и натирен обратно в германия.Факт е и че въпреки всички недостатъци 45г. имахме държава с която се съобразяваха всички наши съседи.Нищо в историята не е само черно или само бяло.Но от 30г. доброволно да си унищожиш промишленост,селско стопанство.Да продаваш земята си на чужди граждани.Да подаряваш природните си богатства.Това е предателство без аналог в историята на България.

Коментиран от #255


Оценка:
-0 +7

яку А
245 Отговор
аве купете му на тоз бастун,крем за ръце и да го лъска! измислени тези на куи глави,както казваше тиквету!!

Оценка:
-0 +1

Децата
246 Отговор

До коментар #139 от "Вън изцапаните":


на синята номенклатура са внуци на червената.

Оценка:
-0 +6

Мили ми
247 Отговор
Няма как да стане лустрацията. Нито беше възможна преди 30 години,нито сега. Проблемът е, че почти всички доносници пъргаво изприпкаха в СДС,ДПС,после при царо и ГРОБ. Ако ги лустрират всичкития партии ще останат без партиен актив,а избирателите им ще се стопят наполовина. Същото важи и за бившата БКП - от около 850 000 членове сега БСП е около 80 000. Тури им още по един член на семейството поне,тооо.... вързани с БКП бяхя над 1,5 милиона души. Къде изчезнаха 770 000 партийци и още толкова член-семейство? Нито са сублимирали,нито са отишли на Марс. Една част са умрели поради старост,но едно най-малко 300-400 000 маат гащи в партиите на бившето СДС,ДПС и най-вече ГРОБ. Нямя как да стане лустрацията мили ми чичови червенотиквеничета,защото просто ще изчезнете като партии.

Коментиран от #248, #251


Оценка:
-2 +6

Гост
248 Отговор

До коментар #247 от "Мили ми":


Най после вдянаха каква е обективната истина.

Оценка:
-0 +3

Гост
249 Отговор

До коментар #243 от "Твърда лустрация":


Лустрация на баба ти...

Оценка:
-0 +2

баста
250 Отговор
Когато чуя някой да ми обясняма коолко сложно било еди кво си и как не можело еди кво си, веднага ставам подозрителен за намеренията му и умствения му багаж.ОСТАВКА,ЛУСТРАЦИЯ, СЪД.И не става въпрос за много хора-максимум-500 мафиоти.Чак след това ще градим Гражданско общество, в което хората с пагони ще се занимават с това което могат и така да служат на Б-я, а не да се правяг на политици.

Оценка:
-1 +1

Хаджиментов
251 Отговор

До коментар #247 от "Мили ми":


Едно време СДС беше превзето от тайните служби. Истинските дисиденти бяха дискрдитирани като доносници или не знам какви си, инфилтрирани агенти се намърдаха в ръководството, разни провокатори правиха зулуми, някои бяха шантажирани и така СДС стана една контролирана от БСП и ДПС организация, а Костов, преподавателя по Научен комунизъм, беше върха.

Коментиран от #262


Оценка:
-2 +3

царски лагери
252 Отговор

До коментар #234 от "а стига бе":


"Фашистките"/ царските /трудови лагери, наричани „селища на Държавна сигурност”, се изграждат в съществуващи детски планински летовища. Инспектирани са от инженери на Райха, които определят условията в тях като „лоши”. В тях на практика не се извършва стопанска дейност с изключение на строежа на пътя между Троян и Тетевен, когато „концлагеристите” получават обичайните за тази дейност надници. Основната работа в селищата на ДС преди 9 септември 1944 г. е била свързана с поддържането на хигиената и реда в бившите детски летовища. 12000 български евреи, под натиска на нацистка Германия са изпратени в царските трудови лагери. Мъжете-евреи на възраст между 20 и 44 години са използвани за изграждането на пътища и мостове, отводняване на блата и корекции на речни корита. Царят и неговите министри са поддържали тезата, че евреите са много нужни за изграждането на пътища до турската граница, които биха осуетили нападение в гръб на Германия.

Коментиран от #271


Оценка:
-1 +3

царски лагери
253 Отговор

До коментар #234 от "а стига бе":


Първият концлагер в България преди 9 септември 1944 г. се създава през юли 1940 г. в курортното село Рибарица, Тетевенско. Докараните тук са под охрана на полицията за 6 м. През август 1940 г. те достигат 180 души. Отначало ги настаняват в частни квартири и в стаите на хотел “Бенковски”; после ги прибират на палатки в двора на държавния кантон. Работят по пътя Рибарица - Троян. Но недоволни от работата, те обявяват стачка, не излизат на работа и полицията вместо репресии - отстъпва - преместват ги при трудоваците в местността “Беклемето” в Троянския Балкан.Трудоваците ги хранят и охраняват. Работят по пътя Троян - Карнаре. Освобождават ги през втората половина на октомври 1940 г. През януари 1941 г. с ПМС № 3 се открива концлагер в детското летовище “Гонда вода” на 6-7 км от Асеновград.

Оценка:
-0 +1

царски лагери
254 Отговор

До коментар #234 от "а стига бе":


Задържаните там през юни с. г. са 25 души, а по-късно - 162 души. Лагерът е закрит през декември 1941 г. Но е открит отново през пролетта на 1942 г. с 50 души задържани в него. През юни 1941 г. близо до “Гонда вода” е открит и женски концлагер “Свети Никола”. В него са задържани 16 жени. През август 1941 г. е открит концлагер на о-в “Света Анастасия” край Бургас за 60 души - по 20 от Бургаска, Шуменска и Плевенска област. Закрит е през зимата на 1941 г. Преди това част от тях са преместени в малък временен концлагер на “Галата” край Варна. И те са освободени. През цялата 1941 г. в концлагери са изпратени общо 291 комунисти. 148 от тях са от София, другите са от Бургаска и други области. Освободени са до края на годината.

Коментиран от #257


Оценка:
-0 +2

Хаджиментов
255 Отговор

До коментар #244 от "Точно":


45 години имахме марионетна държава, с която всички се съоберазяваха защото бяхме най-послушния пудел на Кремъл, а не заради самата държава.
Армията - въоръжавана щедро за да е първа прегарда срещу нападения от Гърция и Турция. На директно командване от Москва.
Енергетика - всичко, без част от въглищата, идваше от СССР.
Промишленост - всичко се изграждаше по нареждане от Москва.
Суровини - главно от СССР.
Пазар - СИВ, където СССР командваше парада.
Наука - всичко идваше от СССР.
Затова, когато СССР се срина армията ни остана без командване (Доктрината на Варшавския договор не ни вършеше работа), без поддръжкка, без оръжия, части и т.н. Промишлеността ни остана без суровини и пазар за готовата продукция. За пазари в други държави не ни стигаше качество, а и БДС не се приемаше никъде.
Бяхме изоставени от СССР и затова се преориентирахме към НАТО и ЕС. Може и да не се харесва на много хора, но тогава нямахме избор - трябваше ни военен гръб и икономическа подкрепа.
За сегашното положение и разрушената и разграбена държава трябва да се сърдим на същите тези, които ни държаха 45 г в тоталитаризъм и се опитваха да прилагат тотално сбърканата пазарна икономика, която не е проработила никъде в света.

Коментиран от #272


Оценка:
-3 +5

Дантон
256 Отговор

До коментар #243 от "Твърда лустрация":


На фашистите и реститутките и техните наследници, твърда лустрация и изпращане в БЕЛЕНЕ.

Оценка:
-2 +2

Хаджиментов
257 Отговор

До коментар #254 от "царски лагери":


Мдааа, лошите фашисти арестуват и освобождават комунистите, а най-хуманната власт избива десетки хиляди невинни без съд и присъда...

Оценка:
-2 +5

ИМПИЙЧМЪНТ
258 Отговор
Да започнем от тоя пишман Президент със свитите юмруци по подобие на руски войник с вдигнат автомат Само стряскат и подтискат хората да се страхуват и да мируват

Оценка:
-1 +3

Дълбоко Виждащ
259 Отговор

До коментар #223 от "Полковник РУМНО":


Имаме Котарак на 6г и малко!При игра и от любов понякога дере със скалпелите,когато усети повишен кръвен ток -пуска и малко кръв!Пълното му име е ДООктор Роналдо 2-Късметлията!Където има котка изчезва Инфаркта и Инсулта,както и Лошия късмет на Къщата!Запомнете го!

Оценка:
-0 +0

260
Този коментар е премахнат от модератор.
потребител
261 Отговор
Някои от интервютата ви конкурират по тъпотия ПИК и БЛИЦ!

Оценка:
-0 +0

И обратно
262 Отговор

До коментар #251 от "Хаджиментов":


Всъщност СДС беше превзето от бивши БКП-ейци,като ги почнеш от Желю Жебата,Костовица та до Луджо. За ГРОБ пък да не говорим - БКП-еец, доносник,комсомолски секретар и обратно.

Оценка:
-2 +2

Чук
263 Отговор
Тоя торбест плъх "адвокат" дали ще може да начука една норма чакъл? Ей това ми е интересно

Оценка:
-0 +5

Агент тройки НКВД
264 Отговор
Тов. Славов ничего личного! Просто вы враг народа! Высшая мера единогласно!

Оценка:
-1 +1

Кумчо Вълчо
265 Отговор
Нещо май не ти излизат сметките, преди 31г. тези хора са били на 16-17г.

Оценка:
-0 +3

konservator
266 Отговор
Деветдесет и пет процента 95% от хората, които гледаме всеки ден – които се изявяват в публичното пространство са хора близки до или зависими от комунистическата номенклатура и службите на ДС!
Ако не се отворят всички досиета, прехода ще продължава вечно, както е в Русия – шепа милиардери и милионери и мнозинство много беден народ!
Така, че този смешен протест да спре да ни хвърля прах в очите и да ни маскира истинските проблеми в обществото!
Желанието на Трифонов за Референдума беше хората да бъдат питани по тези въпроси:
1. Намаляване на народните представители на 120
2. Да избираме директорите в МВР
3. Задължителното гласуване на изборите
4. Електронно гласуване
5. Въвеждане на мажоритарна избирателна система
6. Субсидията за партиите да стане 1 лев!

Кажете ми този Референдум с какво ще помогне да спрат да се въртят тези същите още тридесет години (30 г.) Заради тези точки, които половината бяха отхвърлени учиндолския "мъдрец" стана топ-политика на 2020 г. Хайде, сега ми кажете, че това не прах в очите и отклоняване на вниманието в друга посока! Защо не му дойде наум да предложи отварянето на всички досиета – да видим и ТОЙ КОЙ Е!
ОТВАРЯНЕ НА ВСИЧКИ ДОСИЕТА – НЕ ВИДИМ ЛИ КОЙ КОЙ Е! ЕДВА ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕМ КОЙ НА КОЙ СЛУЖИ!

Коментиран от #267, #276


Оценка:
-3 +2

ВКР
267 Отговор

До коментар #266 от "konservator":


Никоя уважаваща себе си държава не отваря досиетата.Това го правят само глупаците.

Оценка:
-2 +7

ТАЛИ
268 Отговор
Треска тресе поще престъпниците, крадците, реститутките, приватизаторите и прочие които окрадоха и продадоха България от Държавна сигурност. Но за съжаление нея вече няма, няма кой да вкара в затвора всички крадци и мутри от прехода заради които народа прави протести.

Оценка:
-0 +5

смях
269 Отговор
Много е прост . И е тъп. Лустрация , а ? Глупак. Тотално лустриран в мозъка ,не разбира за какво става дума. Все пак подобни болни са нужни на всяка спец. служба . Много са усърдни и постигат добри резултати ,но в лудостта трябва все пак да се контролират защото са способни на чудеса. Оставят ли се сами на произвола ,катастрофират но преди това устройват цирк равен на пълна лудница.

Коментиран от #270


Оценка:
-3 +3

Агент Апбертини
270 Отговор

До коментар #269 от "смях":


За ваше успокоение, по правило йерархията е вертикална, контрол се осъществява на всички нива и няма как да бъде оставен някой на произвола и да прави самосиндикално някакви си "чудеса"?!. Такова нещо няма.

Оценка:
-1 +1

Изглежда
271 Отговор

До коментар #252 от "царски лагери":


Така де - за сметка на това, евреите от другите държави са транспортирани в нацистките концлагери!

А там всички ,мисля че знаем, какво става с тях!
Така че, както разбирам - това потвърждава тезата за "добрите" комунисти, които разстрелват невинни хора!

Коментиран от #273


Оценка:
-1 +3

Ха ха
272 Отговор

До коментар #255 от "Хаджиментов":


Това, че си ментартджиев и без Хаджи става ясно...смешник!

Оценка:
-1 +3

Комунист
273 Отговор

До коментар #271 от "Изглежда":


Евреите от Македония която беше протекторат на България бяха отведени в германските лагери. Нещо не си в час на нещата. Що се касае за евреите от територията на България, те бяха спасени от комунистическата Партия организирала обществото в редица протестни шествия.

Коментиран от #275


Оценка:
-3 +3

СМЕРШ
274 Отговор
Ех едно време как бързо освобождавахме обществото от такива суяци.....

Оценка:
-1 +1

Да бе
275 Отговор

До коментар #273 от "Комунист":


Вярвай си - компартията е била забранена тогава!
По леко с лъжите!
Спасиха ги тия , които партията после разстреля!

Оценка:
-0 +3

Хаджиментов
276 Отговор

До коментар #266 от "konservator":


Само отваряне на досиетата не е достатъчно. На тези хора, както и на участвалите в правителствата на прехода и престъпната преиватизация, трябва да им са забрани да участват в политиката и да заемат държавни длъжности.

Коментиран от #279


Оценка:
-1 +2

ТАПЧАКУРОФФ
277 Отговор
Пучи-таеми г-н Славов, баща ти Владислав Славов е изключителен мръсник. Той ще остане в паметта на много поколения юристи като мръсник и крадец Съден е за кражба като непълнолетен. А като шеф на ВАС е известен с големите подкупи, които искаше и вземаше, за да реши делото, както е поръчката. Отврат. Всичко се отвращават от него и го избягват. Смрад. Говедо мръсно

Коментиран от #280


Оценка:
-0 +3

278
Този коментар е премахнат от модератор.
Сънчо
279 Отговор

До коментар #276 от "Хаджиментов":


Време е за лягане. Стига празни приказки. Утрото е по мъдро от вечерта...

Коментиран от #281


Оценка:
-0 +2

007
280 Отговор

До коментар #277 от "ТАПЧАКУРОФФ":


Знаем го Владислав Славов.Той беше човек на службите. Такива като синчето му са от вида: "Крадецът вика дръжте крадеца"!

Оценка:
-0 +4

Хаджиментов
281 Отговор

До коментар #279 от "Сънчо":


Айдееее, нощната смяна се включи...

Оценка:
-1 +1

жоро уудстока
282 Отговор
Подполковник ГУМНО/защото е полковник,но от запаса/ се надявам да е добре след вчерашната битка на барикадата.Подполковник,слагай бронята срещу бронебойните патрони и да почваме битката!По темата-няма кой да предприеме истинска лустрация и да отвори досиетата,защото на входа и изхода са бившите"другари"и наследниците им.Какъвто ни беше социализмът-недоносче,такъв ни е капитализмът.Явно сме кофти "материал"...за съжаление.......Хубав ден на позитивно мислещите!!!

Коментиран от #283


Оценка:
-1 +1

Хаджиментов
283 Отговор

До коментар #282 от "жоро уудстока":


Ами такъв е ни е капитализЪма - като се прави от същите тези, които правиха и социализЪма...
За тях важи руската приказка в свободен превод; "Мислехме, че този път ще е по-добре, а се оказа както винаги..."

Оценка:
-0 +3

жоро уудстока
284 Отговор
В пост№282 съм писал "подполковник гумно" вместо" "румно"..

Оценка:
-0 +0

285
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Бойко Борисов
Запитан от медиите, дали очаква да бъде извикан за показания и по случая с КТБ, премиерът Бойко Борисов отговори:
Имам големи гърди, само за кърменето в мола не са ме питали."

Още бисери
ТОП 5