Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 18:33 3 910 19

Ред Хот Чили Пепър

  • ивайло михайлов-
  • президент-
  • нинова-
  • политика-
  • икономика

Нали помните вица покрай избора на Президента Радев – „Той не е червен, той е Румен” …

Ред Хот Чили Пепър - 1
Ивайло Михайлов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Смея да припомня всички предишни „цветни” президенти – Желев (светла Му Памет) с … Боянските ливади, Стоянов – с „Кажи си Иване”, Първанов… хм, щастливото овчарче, точно преди да бъде низвергнат като лидер на соц. партията, и Хооп, с гласовете на ДПС – та Президент…И оная грешка на природата, плевнята… да беше останал да спи в колата си в Германия… Никой не оцеля в издигналата го партия.

Та дойдохме до сегашния. И веднага се сещам за класиката в киното „Денят на Независимостта” . И там Президента беше Льотчик!!! И там го критикуваха, че добрият льотчик не е казано, че е добрият Президент. Де жа вю? Да, Той спаси Човечеството от извънземна инвазия, а сега нашият … се опитва да ни помогне да се спасим от тоталната мафиотска инвазия…

И още един паралел – и Президент Уитмор е завършил Военната академия, а Президентът Радев е завършил… същата с отличие!

Преди години, когато построиха новото Американско Посолство, за кафетерията в комплекса имаше обявен конкурс. Моята скромна фирма се кандидатира. Шест месеца по-късно, бяхме допуснати да направим презентация, т.е. да нахраним Посолството. Само шест месеца ме проучваха, мен и фирмата ми, за да ми допуснат храната.

Та се замислих, за Шопска салата, Гулаш, хубав стек и печена синя слива с орех за десерт, бях проучван шест месеца. И е естествено да се гордея, щото и тогавашния , и сегашния каскет не може да ме очерни, аз съм проверен от истински тайни служби!

Ама.. ако исках да стана Льотчик в Американска Военна Академия?

Не ме проучват дали гулаша ми е отровен? Или искам да снимам Посланика спящ гол на диагонал с пачки и пистолет…

Решетников!!! –биха казали всички опоненти на Американските Тайни Служби.

Решетников и Нинова – те са взели решението да издигнат румения за Президент.

И сега се връщам към началото за „цветните” Президенти.ЗА ПЪРВИ път имаме Президент, абсолютно дистанциран от издигналата го партия, даже видимо е не само без контакти, а уволнява и членове на неговия кабинет за неформални контакти с БСП. Е, мога да кажа, че така приемам аз един Надпартиен Президент!

Днешното ми писание обаче е предизвикано от вчерашната лекция на така наречения от кафявите официози „прецедент’, „резидент” и т.н. пред студентите във Варна. Видеото е около 50 минути, онлайн е, изгледайте го.

100% сигурно е, че не беше написано от Решетников. И още 1000 % сигурно е, че нито беше антиевропейско, нито проруско… Гадното беше, че предимно примерите бяха от Израел… Просперираща държава, при толкова тежки условия! Без завист, с един пауер поинт! Решетников му беше приготвил примери от богатата необхватна руска душа, необхватни потоци, и стария виц – руснаците пътуват извън граници с Т-34…

Ако не видите това видео, няма какво да коментираме. Да, всеки има право на защита на своето мнение. Но точно този Президент не е нито прецедент, нито резидент …

А Решетников да го питам, кога са последно се видя с тиквата??? За гЪзовите потоци? И КОЙ точно се нарешетничи.

Не е сигурно, че ако си румен, не си ред ход чили пейпър!

Ивайло Михайлов
икономист


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пепи

    12 48 Отговор
    Мирно. Козирувай и само Слушам. Да да ама не. Не щем червен Президент.

    Коментиран от #15

  • 2 Иво

    12 44 Отговор
    Личи че автора е бивш военен и защитава себеподобния.

    Коментиран от #16, #18

  • 3 Тошо

    9 45 Отговор
    Бил завършил академия в щатите. То в червена кочина може да има сини свине и обратното.

    Коментиран от #4

  • 4 Бачо Киро

    41 5 Отговор

    До коментар #3 от "Тошо":

    Абе как пък премиерчето не завърши нещо? Викаш друго си е докторантура по заслуги, че и ги надушиха останалите каскети... Вече де що каскет задочно си плаща да става дофтур. Га идеш ти да завършиш 5ти във випуска и то не за пожарникар в Долно Нанагирнище, а за пилот-офицер в САЩ, тогава давай акъл. До тогава козирувай. Не на ББ бе, спокойно, и генералския му чин е менте, като колана по ТКД.... Парлама...

    Коментиран от #17

  • 5 Rendy

    19 4 Отговор
    Пепи, Иво, Тошо, май си един трол, Поне прочети, ако можеш да четеш, виж видеото, а после...после се гръмни ако искаш

    Коментиран от #7

  • 6 име

    8 30 Отговор
    радев трябва да е чел на събитието . без предварително написан текст е пълна нула . без знания и усет , без гъвкава мисъл. едно време казваха . ако трябва да се свърши само една работа-назначи военен. за сложни работи се иска акъл.

    Коментиран от #10

  • 7 сила

    22 5 Отговор

    До коментар #5 от "Rendy":

    те герберастите и те като началника си страдат от раздвоение на личността а в дадения случай от разстроение
  • 8 Анализаторр

    7 21 Отговор
    Аз бих забранил със закон присъствието в България на руснаци и бивши царски особи. Малко е радикално но може да помогне!
  • 9 Брей

    14 30 Отговор
    Поредно похвално слово за шофьорът на самолет Радев! Някой да го е чул да излезе с мнение за огромния скандал, където покрай корупцията в ЕП ни набутаха Истанбулска конвенция, Македонско малцинство и турски език? Не , мълчи като "тиква"!
    Да сте чули коментар, как Фигурантът/ според Васил Божков/ още от първия ден демонстрира ,че Конституцията не го касае и той е над нея, ами пропуснато е!
    Никога в най-новата ни история не сме имали човек за Президент, който се вживява като тартор на футболна агитка и да насъсква две тълпи една срещу друга! И това е по време на най-голямата в най-новата ни история ...пандемия? Изобщо ,гафовете тепърва предстоят...Оставка !
  • 10 4745

    17 9 Отговор

    До коментар #6 от "име":

    Радев не го харесвам, но не му се налага да чете. Много умен е, но не го бива за политик! Типичен военен! Не може да се отърве от този начин на мислене! Това че не го харесвам...! Може и да имаме нужда точно от такъв човек! Не съм сигурен за друго, но определено имаме нужда от " твърда ръка"!

    Коментиран от #11

  • 11 ежко

    17 5 Отговор

    До коментар #10 от "4745":

    Политик не е равнозначно на бакалин!Радев баш си е харен!
  • 12 Хайде пак

    2 16 Отговор
    ЧЕРВЕНО,ЧЕРВЕНО ,ЧЕРВЕНО
  • 13 ОДА за ВЪЗХВАЛА

    6 9 Отговор
    Поръчкови хвалебствени материалчета (като горното) в миналото се наричат панегрик (т.е. - похвално слово на гръцки) - ползували са се ,за да се възхвали някой власт имащ и са се отличавали със силно преувеличени (често - до гротеска) думи ,които да представят обекта на възхвала ,като нещо над човешко ,нещо почти богоподобно ,нещо с качества ,които (ние) обикновенните няма как да притежаваме ,та и статийката публикуване от блЯдолизецът др. Михайлов трябва да се нарече така - панегрик.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пепи":

    Знам Пепи ти какво искаш - червен с надути вени !
  • 16 Иваило

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Простия фатмак винаги е на една мнение с друг прост фатмак и нищо чудно че сте на един акъл бсп го отписа не че е комунист а защото нищо не разбира
  • 17 Была черква

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Бачо киро в сащ се учи 5 год а не три седмици много шофьори на самолет са изкарали тези курсове а има българи които са завършили академията 5год но не се хвалят какъв шофьор е неговия командир е от герб и го знае всички завършили курсовете са платени и са отличници
  • 18 използвач

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Горския на село ми даде дърва бяха 5м3 а ги писа 2м3 поумен и разбран човек от него не познавам завършил с отличен в сащ е един месяц е учил но много е научил браво
  • 19 Льотчик Рътев

    1 1 Отговор
    А бе този не замина ли за Фашистка Германия или още е в карантина . Ще кажем на Гестапо ,че имат един Съветски агент , който курсира между Германия и България .