Last news in Fakti

17 Октомври, 2020 08:37 12 485 50

Адвокате, бързо ме спасявай, брате!

  • политика-
  • българия-
  • главен прокурор

Е, не мога да си представя даже, доживяхме и първи отчет на главния прокурор пред така нареченото народно… с-ние…

Адвокате, бързо ме спасявай, брате! - 1
Ивайло Михайлов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не, не съм адвокат, но пък съпругата ми е… И няма да забравя, преди десетина години, когато се занимаваше и с наказателни дела, та си вечеряме на чаша вино, и тя ми споделя, сутринта в осем, така наречения „дежурен” прокурор , в процес на наследници за обявяване на дъртия за алкохолик, едва се държи за банката, залита и пита: ама тоа член за алкохолизъм не отпаднА ли?

Но за наказателните дела и доказателствения материал. Пак на вечеря ми е споделяла адвокатката – видимо този е крадецът. Видимо „дежурният” прокурор изобщо не се интересува какви са доказателствата, и дали тарикатът ще влезе в затвора. А провалът на неправомерното събиране на доказателства, води до оневиняване на извършителя! И казва тя – предлагам на това, наречено „дежурен” прокурор, споразумение за поне малка присъда. А онова, по мое тълкование вече – дежурно л..но , вика – Не Ще го Осъдим!!!

Последствията бяха финансово скромни, но… психологически много затормозяващи. Не можете да си представите, как целата маала имаше телефона на адвокатката, спасила нпр. Асан от затвора, и посред нощ звънеше, „ама ти знаеш как, извади и наш Манго…”

Е, имаше и едно яре за Великден…

Да се върнем на изявите на така нареченото гл. прокурор. Вади един голЕм статитически, явно и математика е учил в Симеоново, но кух изотвътре отчет. Как да се не радваме на 97% осъдителни присъди! На кокошкари, разбира се… Видимо в България ако откраднеш 100 лева Родната полиция, дето ни пази, ще те хване, а Великия ни Главен прокурор ще ти вкара неоспорим обвинителен акт! Браво!!!

Обаче… ако се самообвиниш, че си изтеглил над 60 милиона лева за три години, и то от най-голямата банка, и твърдиш, че си ги дал на Шехерезадата на един банкенски премиер, и няма никакви последствия за обвинените от самообвинилия се, защото е факт по нашенскоя закон, че корумпиращият е виновен колкото корумпирания… по настоящата прокуратура само онзи е виновен по 18 обвинения…

Мен лично не ме интересуват някакви си 700 милиона, които не са влезли в Държавния бюджет. Живея в Бавария, тук такива случки няма.

От тук, Алпите, висока планина, та значи от Високо, не мога да схвана какво означава „дежурен” прокурор, а още по-малко „наблюдаващ” прокурор…Като нормален гражданин имам усещането, че по едно дело, дали „знаково” или просто наказателно, би трябвало да има един Обвинител, който да води делото от внасяне на обвинителния акт до приключване с присъда. Ако пък няма присъда, бихме могли да знаем КОЙ прокурор е проиграл държавния интерес, защо и как, и да си поискаме отстраняването му. Я ми посочете поне един адвокат, който е загубил Ваше дело, ама
Вие го наемате за друго? Ама на втория ми роден немски няма разлика между Staatsanwalt (държавен защитник) и Rechtsanwalt (правен защитник) . На български - Прокурор и Адвокат.

Но… Родната прокуратура е недоволна от безкрайно тъпите и сложни процедури по доказване на обвинението! Е-е-ех Джерзинский !!! Каква Убава Прокуратура имахме при теб! Има-нема и половин свидетел – и разстрел! А сега кво? Един каскет, без НИТО едно спечелено дело, само някакви подписани споразумения, без идея или поне някакви положителни последствия, но с претенции за законодателна инициатива…

Пиша това, защото ме е срам. От тези недоразумения, които днес ми обявяват, че искат „опростен” обвинителен акт. Щото са прости, затова искат всичко да е О-простено…

А ние, непростите, искаме най-простото – е-правителство.

За да е прозрачно, за всички… Дори и тези, за които о-простено е фактора за оцеляване.Не им се сърдете, приемете, че и ние сме виновни за тяхното съществуване.

Сега само се надяваме на Конституционния съд, че ако Деси Острието ни пише Конституция, бих бил фен на Барни Ръбъла…

Ивайло Михайлов
икономист


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3kek4

    28 120 Отговор
    Авторът на статията може да е искал да каже нещо, ама не му се разбира нищо.
    Моят съвет към него е да намали пиенето и другите субстанции, за да му се проясни главата.

    Коментиран от #3

  • 2 Трифонов

    37 77 Отговор
    Ивайло, Ивайлооо... да ти кажа, най-големият проблем на тази държава е, че всеки се занимава с това, дето не му е работа. Включително... и ти. Ето например - болезнено очевидно е, че не можеш да пишеш. Изложението е хаотично, объркано, речникът беден, стилистиката повече от посредствена. В крайна сметка се е получила една глупост. Тъпотиите по същество, дето си писал, изобщо няма да коментирам. Ще кажа само, че наистина буди възхищение самочувствието на един български икономист, да застане смело на амбразурата и да напише статия??? на процесуалноправна тема. Та поради всичко това, е напълно нормално и изцяло закономерно Иван Гешев да е Главен прокурор. И Бойко Борисов премиер, и ГЕРБ - управляващи вече 10 години. Това е логическото развитие на нещата, а не аномалия, за народ, като този, в който всеки счита, че става за всичко и може да бъде всичко. Няма нужда от смяна на правителството, управляващата партия или Главния прокурор, за да дойдат на власт други такива, точно като тях... ти например.

    Коментиран от #5, #9, #11

  • 3 Мисли

    62 10 Отговор

    До коментар #1 от "3kek4":

    Опростеното ти мислене е причината.

    Коментиран от #6

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 9 Отговор
    у нас мафията си има ДЪРЖАВА
  • 5 Трифончо

    54 6 Отговор

    До коментар #2 от "Трифонов":

    А ти защо се мислиш че ставаш за нещо?

    Коментиран от #13

  • 6 Липсата на мисъл

    17 27 Отговор

    До коментар #3 от "Мисли":

    У афтора е причината

    Коментиран от #7

  • 7 Самохвалковците

    2 17 Отговор

    До коментар #6 от "Липсата на мисъл":

    си поставят +
  • 8 Една българка

    66 13 Отговор
    В защита на автора на статията, ще кажа, че всеки има право да изразява своето мнение. Как така определяте написаното като глупост и тъпотия, като е очевидно,че не можете да вникнете в текста. Това, което казва г-н Михайлов е абсолютно вярно, а и не виждам претенция от негова страна да е правен корифей.

    Коментиран от #17, #18, #50

  • 9 гост

    17 33 Отговор

    До коментар #2 от "Трифонов":

    Браво ,добре казано! У нас всеки се упражнява в нещо за което няма компетенцията и отгоре на всичко му се дава и гласност .

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Домакин

    19 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Сам ли се хвалиш или си подлизирко?
  • 11 Бачо Киро

    29 5 Отговор

    До коментар #2 от "Трифонов":

    Губи ти се дребният детайл, че човекът си е казал мнението. Статията я пише друг. С други думи, мрънкането ти по негов адрес би трябвало да е към Антония Симеонова, която е писала статията. Тя е тази която трябва да я приведе във вид. После пък един такъв, редактор, дето тук май не е стъпвал, да му метне 1-2 очи... Та така де, в традицията на написаното ти, ти също си надрънкал неща, които са грешни. Той си е казал мнението, даже мнението му е читаво. За статията обаче се обръщай към авторката. За редакцията се обръщай към арменския поп, май той отговаря по принцип вече.
  • 12 Бачо Киро

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ти си виден представител на визираната от теб група.
  • 13 ххх

    10 16 Отговор

    До коментар #5 от "Трифончо":

    За най-голямо ваше съжаление Трифонов е прав!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 3'те Х

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "ххх":

    Ами да седне, защо се самонаказва?

    Коментиран от #15

  • 15 ххх

    2 8 Отговор

    До коментар #14 от "3'те Х":

    И да седне пак ще е прав!
  • 16 Напиши си

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "ххх":

    първия ник "Трифонов"

    Коментиран от #22

  • 17 Изразния

    8 14 Отговор

    До коментар #8 от "Една българка":

    Изразяването на мнение, отразяващо лични емоции към дадена личност или институция, в кръчмата е похвално. Човекът има мнение! У другите на масата буди възхищение. Но от публична трибуна да заявяваш, че не те интересува че има престъпници. Че важното е да унищожиш личността и институцията - е това е мерзост. Да се хвалиш, че си ял ярета когато жена ти е освобождавала престъпници - също.

    Коментиран от #19

  • 18 гост

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "Една българка":

    Проблема е ,че се дава публичност на тъпотията която е написал. Ето, и ние си пишем тъпи коментари, имащи някаква публичност, но няма да ни сложат на ,,първа страница,,От целия мисловен ,буламач,, стана ясно, че автора живее в Бавария,демек станал по -голям германец от немците и че жена му е адвокат пак там.

    Коментиран от #20

  • 19 Здавей

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Изразния":

    Трифонов в кавички
  • 20 Много се клонираш

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    "Трифонов"

    Коментиран от #28

  • 21 Фен

    3 11 Отговор
    Тая логорея, чак и в рамка я турили от факти. На некролог мяза.
  • 22 ххх

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Напиши си":

    Какво имаш предвид?!

    Коментиран от #24

  • 23 3РО

    6 5 Отговор
    Ами как да не е смешно-смях се добре. (Напред другаре смело да браним нашто прасе дебело)Отряд 1 "Макаренко" ще се води от Гешев с каскета.
  • 24 Предвид нищо

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "ххх":

    В предвид теб

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ххх

    4 8 Отговор

    До коментар #24 от "Предвид нищо":

    Просто прочетох мнението на Трифонов и съм съгласен с него!

    Коментиран от #29

  • 28 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Много се клонираш":

    Тц, грешиш . Явно публикуваното мнение наистина предизвика повече отрицание отколкото подкрепа.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Не често

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "ххх":

    човек е самокритичен по често е самохвалко, а да одобряваш друг е рядкост.

    Коментиран от #32

  • 30 Домакин

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Сходни коментари.
  • 31 Имено

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    създаваш илюзия за отрицателни коментари.
  • 32 ххх

    1 7 Отговор

    До коментар #29 от "Не често":

    Трифонов с две думи е написал " Всяка жаба да си знае гьола"!
    "Всяка кифла да си знае мола"!

    Коментиран от #33, #34

  • 33 3'те Х

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "ххх":

    А ти какво правиш тук?
  • 34 Будиш съмнение

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "ххх":

    С нокти и зъби браниш "Трифонов" все едно браниш себе си.

    Коментиран от #39

  • 35 Тонката

    2 6 Отговор
    Ами Трифонов казва вси4ко което може да се каже както за този сайт така и за хората който взимат отношение тук .Жалко наистина много жалко

    Коментиран от #36

  • 36 Тънката

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Тонката":

    Още един клонинг на "Трифонов"
  • 37 Тонката

    3 4 Отговор
    Просто ще проверявам от време на време дали нещо се е променило тук иначе няма смисъл човек да си губи времето с вас живи и здрави

    Коментиран от #40

  • 38 Тонката

    3 5 Отговор
    Никакъв клонинг просто си свали розовите очила
  • 39 ххх

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Будиш съмнение":

    Такъв ми е занаята.А съмненията ти са безпочвени! Доколкото виждам какво е писал и сам може да се брани.

    Коментиран от #41

  • 40 Сбогом

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Тонката":

    "Трифонов"
  • 41 Няма съмнения "Трифонов"

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "ххх":

    Браниш себе си и се самохвалиш

    Коментиран от #42

  • 42 ххх

    3 4 Отговор

    До коментар #41 от "Няма съмнения "Трифонов"":

    Няма как да те убедя в обратното.Не е добре да си такъв мнителен,това "изяжда" душата!

    Коментиран от #43

  • 43 Опитай

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "ххх":

    в децка градина "Трифонов"

    Коментиран от #44

  • 44 ххх

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "Опитай":

    Няма нужда,но ти опитай с буквара!

    Коментиран от #45

  • 45 Не в детска градина

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "ххх":

    А в децка "Трифонов"
  • 46 Вая

    4 7 Отговор
    Стой си у Баваршя и не философствай!
  • 47 Хаджиментов

    4 8 Отговор
    А бе байно,
    като си живееш в Бавария и не те интересува какво става в България, какво си се разписал?!?!?
    Можеше да се изфукаш, че си в Германия и с по-малко думи.
    Макар, че нито си първия нито последния, който дава акъл от чужбина.
  • 48 Капиталист

    1 2 Отговор
    Това да не е КръстюПишурката .......... на баба ми на хурката.Много си удължи карантината бе другарю.
  • 49 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    Защои , мили братя ? Защо да"няма думата"един българин от Австралия , например ? Точно Конституционният съд на РБ абсолютно противоконституционно му го разрешава!!!
    Този български гражданин там в Бавария , например / колко е българин - Господ го знае/ по решение на Конституционният съд има право на парламентарен глас в РБ. З а щ о ?
    Този менте- българин / аз така им викам и на моите роднини пръснати по света/живее и работи ТАМ, пл,аща данъци , осигуровки, застраховки - ТАМ. Децата му учат в училищата ТАМ и поемат тамошните язици и култура ТАМ. Ако ТУК в РБ има арендована нивичка от десетина декара и къща или апартамет, просто вземайки парите от арендата, плаща нищожен данък за недвижимия имот. С това изпълнява член 60 ал 1 от Конституцията и изпълнявайки това задължение към РБ, според КС има право на парламентарен вот !?
    Той няма понятие за политическия живот в страната, за икономическото и правно положение на населението ТУК, но КС му разрешава парламентарен вот за РБ.
    После , под предлог, че се изпълняват конституционните повели на чл. № 25 ал.5 и чл.36 ал 1 Държавата харчи огромни средства за тези "чужденци". Единствената цел е да гласуват за тези, които са на власт или в опозиция - все едно .....днес едните , утре-другите! Само единици от онези ТАМ са наясно с процесите, които протичат в страната. Това са посланици и аташета по посолства и консулства - на РБ, т.е. хора на властта ТУК !
    И малко трудно / а и няма
  • 50 Чичолина

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Една българка":

    С удоволствие чета коментарите ви.Личи си,че сте интелигентна личност.Поздравления!