ФАКТИ.БГ

България и Северна Македония разединени от неспособността на София и Скопие да скъсат с комунизма

Ще бъде най-голямата грешка от наша страна, ако накажем всички граждани на братска държава в полза на македонистите, които насаждат расистка омраза към всичко българско

Публикувана: 28 Октомври, 2020 13:57
46 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3138
България и Северна Македония разединени от неспособността на София и Скопие да скъсат с комунизма
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Иван Сотиров за сайта Factor.bg

Кое ни разединява и кое ни обединява с Република Северна Македония?Кое ни разединява и кое ни обединява с Република Северна Македония?
Разединява ни неспособността на София и на Скопие да скъсат с идеологическото наследство на комунизма. Обединяват ни общите езикови и етнически корени, общата история и борба за независимост на Македония.
Етноцентричната концепция за създаването на македонска нация е приета през 1934 г. от Коминтерна, като за тази цел с кървав терор е налагано македонско етническо съзнание на етническите българи в Македония от ЮКП и БКП, след идването им на власт през 1944 г. Със същата цел е създаден и „македонски“ език.

Най-гнусна в това отношение е ролята на БКП,

защото за разлика от сръбската и другите комунистически партии, тя участва в процеса за насилствена промяна на етническото самосъзнание на собствения си народ. Тази предателска политика на БКП насочена към обезбългаряване на Пиринския край е прекратена благодарение на разрива в отношенията между Тито и Сталин през 1948 г. Близо 200 000 българи са били принудени да се „самоопределят“ като македонци и едва три години след смъртта на Сталин БКП започва обратния процес на връщане на правото на българско самоопределение на тези наши сънародници. Именно затова, ще е справедливо да поставим въпроса и за отговорността на БКП, когато говорим за реабилитиране на жертвите и репресираните от страна на комунистическия режим в Югославия, заради българското им самосъзнание.
Насилственото формиране на етническо съзнание, според международно-правните норми, е акт на

престъпление срещу човечеството

Ангажираните с това престъпление дейци на комунистическите режими и техните репресивни структури в София и Скопиe, които са генетично свързани с оста Москва–Белград, днес резонират на вълната на един фалшив, краен национализъм, за да минират процеса на сближаване между София и Скопие, който беше катализиран основно от усилията на нашите партньори в НАТО и ЕС. Сърбоманите македонисти и кресливите кремълопослушни наши псевдопатриоти са двете лица на московско-белградската резидентура. Тяхната хранителна среда и основна опорна точка за поддържане на вражда между нашите две държави и за дестабилизиране на региона е етнонационалната мантра.
Преди време бях писал, че живеем в период на нова Студена война между режима в Москва и Запада и ако искаме да има нормален диалог между нашите две страни, първо трябва

да разрушим "Балканската стена",

която разделя българите много по-драматично, отколкото "Берлинската стена" разделяше германците! Само при условие, че с Република Северна Македония сме в рамките на една цивилизационна общност и един военнополитически съюз на демократични държави ние можем да преодолеем дълбоко издълбаните от Коминтерна кървави разделителни линии.
Ако ние стъпим на идеята за гражданска македонска нация, ще излезем от комунистическото тресавище и ще стъпим на здрава европейска основа!

През 1992 г. България призна независимостта на Македония, защото идеята за независима Македония и за гражданска македонска нация е идея, възникнала много преди 1944 г., дори преди ПСВ, това е идеята за автономия на Македония, подкрепяна от Българската държава още от началото на миналия век. Тя е била отстоявана от дейците на ВМРО, повечето от които са се самоопределяли като етнически българи, пишещи и говорещи на български език. Тази идея най-добре е развита и в книгата “Македония - Швейцария на Балканите” на Иван Михайлов. Иван Михайлов говори за македонска нация, която се състои от етнически българи, гърци, албанци, турци, аромъни, евреи и т.н. Разбира се, ние днес трябва да отчетем, че има и една нова и многочислена група хора, които се самоопределят като етнически македонци и трябва да се съобразим с това обстоятелство и да уважаваме това тяхно право. Ние не може и не бива да прехвърляме отношението си към хората, които са налагали масово, чрез насилие и брутална пропаганда това етническо самоопределение, към тези които са били обект на това насилие и брутална пропаганда.

Абсурдно е представителите на институциите на РБ и РСМ да разговорят помежду си като представители на етнически българи и етнически македонци. Това е обидно и накърнява гражданските права и личното достойнство на всички други граждани на нашите две държави, които са с друго етническо самоопределение. Тези хора са поставени в ролята на гости, които случайно са попаднали на чужд семеен скандал. Няма нищо по-жалко и комично от балканските великодържавници, претенденти за наследници на водачите на велики държави и империи, които са се вкопчили в дребнави махленски битки. Не е ли парадоксално, че набеждаваният от комунистите за "терорист" и "фашист" Иван Михайлов преди повече от половин век развива либерална уилсънианска концепция за правото на национално и етническо самоопределение в рамките на една държава, а днешните либералстващи демократи са на път да изумят Европа с разправиите си около ретроградния си национален етноцентризъм.
Трескавото приемане от наша страна на декларация от Народното събрание и съставянето на необмислен правителствен меморандум демонстрират неувереност и звучат по-скоро като опит да се преразгледат отколкото да се защитят и развият вече постигнати договорености между двете държави в Съвместната декларация от 22 февруари 1999 г. и в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г. И в Декларацията, и в Договора е прието определението „обща“ за историята ни и категорично се декларира, че двете страни нямат териториални претенции една към друга и няма да подкрепят сепаратистки действия. В Договора РСМ потвърждава, че нищо от нейната Конституция не може и не трябва да се тълкува, че представлява или някога ще представлява основа за намеса във вътрешните работи на Република България, с цел защита на статута и правата на лица, които не са граждани на Република Македония. Въпросът за името на РСМ е решен с подписването на международен договор и провеждането на превантивна кампания срещу предполагаемите намерения той да бъде нарушен, е контрапродуктивно и обслужва кампанията за всяване на недоверие и изостряне на отношенията между РБ и РСМ. Силната позиция на България е да отстоява вече подписаните договори, вместо едностранно да изпраща до европейските ни партньори документи, с които да създава впечатление, че искаме преразглеждане на споразуменията и предпоставки за рестартиране на разговор по вече договорените въпроси.
Дефиницията: "Официалният език, използван в днешна Република Северна Македония, може да се разглежда само като писмена регионална норма на българския език" звучи двусмислено и провокативно. Така се създава впечатлението, че третираме официалния език на РСМ, като някаква регионална норма на официалния език в РБ. Коректната позиция по въпроса е, че официалните езици в СРМ и в РБ са

две различни кодификации, базирани на българските говори

Коректно е да отчетем, че за забавянето на изпълнението на договореностите за сътрудничество в областта на културата, образованието, туризма, търговията, комуникациите има вина и от наша страна.
Преди да препоръчваме на нашите съседи от Република Северна Македония да се справят с идеологическото наследство на комунистическа Югославия, трябва българските институции да скъсат с идеологическото наследство на комунистическия режим. След като се допуска в нашите институции и обществени медии да се води клеветническа кампания срещу страната ни като се твърди, че у нас е имало фашистки режим преди ВСВ, с какво основание се сърдим, че подобна кампания се води и в РСМ. Налагането на фалшивата мантра за „фашистки режим“ в България се ползва като алиби от комунистическите престъпници и техните наследници, за

да оправдаят геноцида, който извършиха срещу народа ни

. Тези които обезбългаряваха Пиринския край, днес са се превърнали в най-яростните националисти. Разбира се техният национализъм е толкова искрен, колкото техният антифашизъм. Чрез фалшивата легенда, че са водили борба с измисленият от тях „фашистки режим“ в България, комунистическите престъпници, които надминаха нацистите и фашистите по безчовечност, търсят, и за съжаление получават, легитимация сред западните елити, които имат действителна роля в борбата срещу националсоциализма и фашизма. Преди 10 ноември 1989 г. местните комунисти заклеймяваха същите тези западни елити като империалистически враг и бяха мразени повече от фашистите. Много от привилегированите наследници на тези, които преследваха и избиваха хората, симпатизиращи на западните демокрации, като им лепваха клеймото „враг на народа и западен агент“, днес ни се пробутват като най-ревностните защитници на ценностите на западната демокрация у нас.
Плод на друга основна мантра, наследена от комунистическото минало, е заложеното в Рамковата позиция виждане, че общата ни история е до 1944 г., като така се легитимира етнонационалната концепция за македонска нация с национален герой Лазар Колишевски. Това зачерква борбата на всички дейци за независима Македония и за формирането ѝ като гражданска нация, чиито национален герой е Гоце Делчев. Той, както и огромната част от хората, посветили живота си за македонската независимост, са били с българско самосъзнание и разговорът за тях трябва да обединява гражданите на нашите две държави не само в миналото, но и в нашето настояще и бъдеще.
България трябва да е най-големият противник, на етнонационалната концепция за македонска нация, защото тя е основата на антибългаризма и затова е, и ще продължи да бъде незаобиколим проблем за нормалните отношения между нашите две държави. Ето защо е безумие е да легитимираме, нещо което е дълбоко антибългарско и антиевропейско по своята същност.
София трябва да води политика на категорична добронамереност в разговорите с нашите съседи от Скопие. Премиерите на двете държави не трябва да допускат да бъдат заложници на евтин и зловреден националпопулизъм, който обслужва чужди интереси и дребни вътрешнопартийни сметки. Процедурата за приемането на РСМ в ЕС е най-добрата възможност за нейното

откъсване от оста Кремъл-Белград,

за сближаването и защита на националните интереси на нашите две държави! Без откъсването от това влияние никога няма да бъдат разбити зловредните лъжи, наложени от Коминтерна за миналото на Македония! Очевидно е, че целта на тези, които не успяха да блокират стремежа на гражданите на РСМ за членство в ЕС, чрез референдума засягащ сакралния въпрос за името на държавата, сега се опитват да постигнат това, като ни провокират да свършим тяхната мръсна работа, налагайки вето върху стартирането на разговорите за приемане на РСМ в ЕС. Ще бъде най-голямата грешка от наша страна, ако накажем всички граждани на нашата братска държава в полза на македонистите, които насаждат расистка омраза към всичко българско.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Бат Бойко нощния бандит
1 Отговор
Аз тъкмо успях да изградя комунизма и тоталитаризма в Партийния дом и вие искате да късам с него.Няма да стане!

Коментиран от #11


Оценка:
-9 +27

от Кремъл
2 Отговор
Пак Вова е виновен ей. Еврогейците не се ли усещат, че ще се разберем с макетата, само чекмеджетата да са пълни. Може даже и Благоевград да им дадем, така и така е фалирал отдавна.

Оценка:
-20 +18

Историчка
3 Отговор
В България комунизъм не е имало, а комунисти, също така не е имало фашизъм, а само фашисти. И едните и другите са искали нещо непостижимо, което е причинило гражданска война и до днес, макар и студена без жертви, за радост!

Коментиран от #12, #24


Оценка:
-10 +16

Българка
4 Отговор
Р.С.Македония е насилствено откъсната от България територия с живеещи на нея българи. Това е, защото правителствата ни са се съюзявали с все неподходящи "велики сили". Против обикновените самоопределящи се македонци- нищо против. Но на продажните управляващи- БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ НЕ СЕ ТЪРГУВА, НИТО ДОГОВАРЯ. Тя е писана с българска кръв и пот!

Оценка:
-4 +35

Ей, това е
5 Отговор
Комунистически, коминтернски измислици са проблемите

Оценка:
-10 +14

Патето яки
6 Отговор
Що е маке, все е юнак. Питайте Кобурга защо обърна българите срещу съюзниците си, там е заровено кучето.

Оценка:
-2 +6

Воевода
7 Отговор
Необходим е нов договор.Изясняване на всички спорни въпроси.В противен случай запада ще приеме тяхната версия за език, история и кой знае още какво.Омразата убива братството.

Коментиран от #15


Оценка:
-4 +24

ГРАД КОЗЛОДУЙ
8 Отговор
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Коментиран от #10


Оценка:
-2 +15

ха ха
9 Отговор
Забележете какво пише хубаво... "Заради неспособността на СОФИЯ и скопие да скъсат с КОМУНИЗМА".
Айде почитателите на фатмака да ми напляскат минуси бързо.

Коментиран от #45


Оценка:
-17 +8

Българка
10 Отговор

До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Чудя се кой продажник може да сложи - на " Да живее България"

Оценка:
-0 +12

АНКЕТА
11 Отговор

До коментар #1 от "Бат Бойко нощния бандит":


Кажете поне един пример, за довършена докрай от Борисов, реформа.
В България на дъното на ЕС!
Последна по заплати и пенсии!
Първа по смъртност и корупция!

Сигурността на гражданите и на бизнеса.
Реформирана пенсионна система.
Водоснабдяването и канализацията.
Дупките в асфалта по градове и села.
Свобода на медиите.
Електронно правителство.
Реформирано МВР и служби за сигурност.
Средновековни условия в арести и затвори.
Пазарна икономика и реална конкуренция.
Ежегоден милиарден данък енергийно робство към Русия.
Ежегодни милиарди кражби "несъбираеми" данъци от фирми на Борисов и Пеевски.
С години неплащани данъци в НАП от Борисов, Горанов и Божков, в съдружие.
Деленето на "наши и ваши" престъпници.
Нагласени държавни поръчки и кражба на еврофондовете.
Демократични институции в услуга на данъкоплатците.
Реформирано здравеопазване с единствена НЗОК.
Реформирано образование.
Освобождаване от руското енергийно робство.
Електронно правосъдие.
Ефективен съдебен и парламентарен контрол на Премиера и на Главния Прокурор.
Ефективна ТОЛ ситема.
Дупките в асфалта по градове и села, ли.
Ежегодно издавени хора и животни от скъсани безстопанствени микро язовири.
Ежегодни безобразни улици и магистрали през зимата, изненадани винаги от снега.
Продължаващо бетониране на плажове и балкани.

И НАЙ-ВАЖНОТО!

ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ, както на Запад!
А не "Избори по лукашенковски"!

Оценка:
-1 +13

оня
12 Отговор

До коментар #3 от "Историчка":


Сигурно и лагерите в Белене не ги е имало:))

Оценка:
-8 +8

Иван
13 Отговор
Шапка свалям на Турция и Азарбейджан. Хората казаха ние сме един народ - две държави . Какво ни пречи на нас да бъдем единни? Навремето първи признахме Македония, пидарихме им почти всичките си танкове, близо половин милион имат български паспорти.... Време е и нашите братя малко да отстъпят. Да кажем ние сме един народ две държави

Оценка:
-4 +20

Ал Бънди
14 Отговор
Иванчо върти, суче, ама накрая зове за пускане на макетата в ЕС.И на където и да се завърти, з@дника му все червен остава.Продажник, като цялото котило бивши ''сини'', а всъщност пръкнали се от партията-майка БКП.Която уж ''критикува''.Никакъв ЕС за античките.ВЕТО!!

Оценка:
-5 +15

Ванче
15 Отговор

До коментар #7 от "Воевода":


Аз,предатели на всичко българско за братя не приемам.За такива братя-"В името на народа" и поп да ги опее

Оценка:
-2 +11

Грейс
16 Отговор
31 година стигат, стигат!!! Смешни сте всички, бивши, настоящи и бъдещи демократи!!! Дори комунистите не се заиграва ха толкова дълго с фашистите, дори не се споменава ха 70,80 години. Омръзна хте и изтъркахъа мантрата комунизъм.

Оценка:
-3 +17

Колко плащат
17 Отговор
от ЕС за продажбата на българските интереси. Тюх, завидяхте за кюлчетата от чекмеджето и хукнахте да се хванете за брюкселската дантела, ама тя недържи, ще падате в бездната балабар с кюлчетата и имотите. За предателите калъчка!

Оценка:
-2 +9

фуйняра
18 Отговор
Все едно да напишете Ихтиман не може да се разбере с българия :):):):)Кой ???? ги зачита за нещо тия бе ?????

Оценка:
-4 +6

Наташа Винокурова
19 Отговор
Докато Борисов е на власт нямате думата. Човек от службите на Северна Македония го е освободил от затвор в Чехия заедно с Карамански. Последният го утрепаха 1998 неизвестни лица.

Оценка:
-0 +9

Сандо
20 Отговор
Какъв комунизъм още се върти в главата ти Иванчо?По повод на този Иван и подобни нему някой беше казал,че след 89-та разни баничари и бозаджии отпреди 44-та сега се пишат видни капиталисти.Заради такива като този се отвратих от всички десни.

Оценка:
-2 +17

питане
21 Отговор
Този политически труп от крадците от Прехода защо го вадите от шкафа на историята?

Оценка:
-3 +14

Перо
22 Отговор
Този коментар е на един неграмотен и платен чужд агент за влияние,на който му е възложено да създаде обстановка за прехвърляне на българската история на измислената РСМ и да създаде вечни бъдещи конфликти за новото българско поколение. Тиквата се готви също да извърши поредното национално предателство,но този изровен елемент трябва да подготви почвата.Престъпник!

Оценка:
-5 +17

Очевидно защо
23 Отговор
Като прочета някой да говори за комунизъм , след 30 години див латиноамерикански колониален капитализъм , и спирам да чета по-нататък.

Оценка:
-4 +16

Комунизъм
24 Отговор

До коментар #3 от "Историчка":


И БКП не е имало, и шумкари не е имало, и ремсисти. Много бягате от тая дума, вие, комунистите!

Коментиран от #44


Оценка:
-7 +5

25
Този коментар е премахнат от модератор.
Перо
26 Отговор
ОМО над сите

Оценка:
-11 +2

Перо
27 Отговор
Гоц ето е македонец

Коментиран от #39


Оценка:
-12 +2

Независим
28 Отговор
Всеки политик който не защити българската история, култура и език е предател. Македония е предаде първо Георги Димитров по молба на Коминтерна, което означава че комунистите са виновни

Коментиран от #42


Оценка:
-4 +10

Иво
29 Отговор
Добре де този пукел не казва,да свием уши да си продадем историята само и само макетата да влезнат в ЕС.А какво правим с това че в техните учебници пише че сме,цигани,татари,турци или монголи хе хе така ли ще ги градим европейските ценности с тия от Скопие господин анализатор.

Оценка:
-1 +16

Тоя му
30 Отговор
Абе хора вие четет ли подзаглавието? Или последното изречение? Какво предлага тоя мушморок? Един ферман помия и .....накрая кляка на тезата на Коминтерна и македонистите.

Оценка:
-2 +14

Фактолог
31 Отговор
България може би има способността на цивилизацията да устоява човешките ценности, които Европа престана да има и да създава!
Да бъде българинът мъж, а българката жена, а не джендър каквато е Европа!!
Македония иска да е в Европа, за да вземе най-доброто от един или друг народ, но... тези ценности се създават, не се крадат!!!

Оценка:
-1 +11

someone
32 Отговор
Мхм тоест заради светлото ЕС бъдеще и неговите интереси да вземем да си пожертваме нашата история , да плюем върху нея и дедите си и да се прегърнем с тия дето ни викат мръсни бугари и татари, ама прекрасна идея направо, достойна за наградата национален предател.А и за накрая за всяко нещастие и провал наш личен си , да кажем комунизма ни е виновен, не ние самите.

Оценка:
-3 +8

АНОНИМЕН
33 Отговор
Автономия, след това обединение! Това е била идеятана Гоце, Даме ......! Както с Източна Румелия - мощно движение изотвътре! Това са правили нашите прадеди в днешна Македония! Илинденско-Преображенското въстание през 1903 г. е дело на "лудите глави" и било предупреждение за всички какво следва! Изтребили са ги : турци, гърци, сърби всички те имат българска кръв по ръцете! Които са оживели са побегнали към България или са с промити мозъци! Най-страховитото промиване става след 1944г. И оттатък границата и отсам! Добре, че Тито се е издървил на Сталин и са се изпокарали!

Оценка:
-2 +10

Аре
34 Отговор
НЕЩО не е наред. Иванчо, какъв комунизъм те гони още.

Оценка:
-4 +6

АНОНИМЕН
35 Отговор
Те имаха наглоста да заяват претенции за територии владяни от Филип II - бащата на Александър Велики! А това са Пирин, Родопа, егейска Тракия/грешка Македония/ със Солун, Пелопонес и Тасос! Обаче гърциге ги опънаха и смениха и конституция и името на държавата и какво ли не още! Така както са се навели между албанци и сърби им остава само и с нас да разтурят калимерата!

Оценка:
-2 +8

България над всичко
36 Отговор
тия клишета на БХК тоя да върви да ги обяснява другаде.. прозрачен е
жалък предател и марионетка

Оценка:
-2 +7

За г-н Сотиров
37 Отговор
Стига с това старо политиканстваш!
Комунизмът, та комунизмът! Ето защо, България не може да тръгне
напред. 30 г. наричащи себе си по
литици дъвчете едно и също. Ето
защо 70% от хората не гласуват. Ом
ръзнало ни е "заслужили или пос
традали" да се упражняват на гърбът
на останалите. Това вече не ни интер
ересува! Искам млади, образовани и
можещи необременени с миналото
Хора да управляват и спасят Родина
та! Миналото е история и трябва да
се помни и анализира само от исто
рици без политически залитания. Иначе сме обречени на безродие и
забрава!

Оценка:
-2 +9

За г-н сотиров/продължение
38 Отговор
Колкото до С. Македония. Твърдо от
стоя ване на българската обща исто
рия-задължително до 45 г. От там
нататък да се наричат както си ис
кат, език и писменост каквато си
желаят. От тук нататък да градят
нормално новата си история, като
новосъздадената държава. Друг път
към Европа НЯМАТ!!!

Оценка:
-1 +11

Пероооо
39 Отговор

До коментар #27 от "Перо":


Гоцето е македонец, колкото ти си
византиец, грък или африканец! Един
промит и заслепен от пропаганда чо
вечец.Трудно,много трудно и дълго
трябва да се промените и проумеете
истината. Четете, четете исторически
те документи от историята на истин
ската си Родина. А сега как ще се на
ричате, вече си е ваше желание и
приумица.

Коментиран от #41


Оценка:
-2 +8

ГруЮ
40 Отговор
Ужким за македонците говорим, а в главата ни само някакви страшни, митични комунисти говорят.

Оценка:
-3 +5

Йойо
41 Отговор

До коментар #39 от "Пероооо":


ПЕРО,ПЕРО мухите те яли,я си гледай мизерията,държавата е във тотален НОКДАУН ,ти ми философстваш за Македония.Оставете Македония на мира бе хора.Вижте при нас какво чудо е.Мизерия,глад,доходи за смях,пенсии за смях,всичко е за смях.А ВИЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА МАКЕДОНИЯ.

Оценка:
-6 +3

Покер
42 Отговор

До коментар #28 от "Независим":


Г. Димитров едвам успя да спаси това което се казва Пиринска Македония и тя се намираше, и все още се намира на наша територия . Благодарение на умелите му въртели пред Сталин , сърбите не можаха да я заграбят , НИЩО ЧЕ БЯХА НА СТРАНАТА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА , И КАТО НА ТАКИВА ИМ БЕШЕ ВЕЧЕ ОБЕЩАНА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ОТ ЧЪРЧИЛ. България никога не е притежавала Македония от Санстефанският мирен договор , след което на Берлинският Конгрес ни се отнема , и правим дългогодишни безуспешни опити и войни да си я приберем отново. Губим я като шансове в Междусъюзническата Война , защото губим спечелена война , и територии. Губим шансовете през Първата Световна Война , защото отново губим , и Александър Стамболийски е принуден от Франция и Сърбия да подпише отказ от всякакви бъдещи претенции към Македония , черно на бяло , с капитулационният договор. Втората Световна Война отново на грешната страна , нашият покровител Германия губи войната , а с това и нашите шансове за Македония , стават разюздена фантазия , нещо повече , трябва да си спасяваме нашата съществуваща територия , щото на война загубилият плаща най тежката цена , от своите си територии.

Оценка:
-1 +9

Мнение
43 Отговор
Прав е човека, но не съвсем. Ако влязат в НАТО и ЕС ще се откъснат от Русия и Сърбия, колкото ние се откъснахме за 30 г. Но все пак това е пътя. Друго решение няма. Много е важно кой в какъв съюз членува. В миналото когато сме били в един съюз с блканските държави сме имали най големите успехи. Ето защо не трябва да има две мнения по този въпрос.

Оценка:
-5 +5

За24 комунизум
44 Отговор

До коментар #24 от "Комунизъм":


Преди комунизмът, който плюеш бе
ше зверски фашизъм и такива като
тебе отричайки го си позволяват да
се правят на големи антикомунисти
Защото такива като тебе плазмодии
сигурно сте гузни и крещейки се криехте зад плюнки те си!

Оценка:
-2 +2

Керкенез
45 Отговор

До коментар #9 от "ха ха":


И какво общо има фатмакът с тая история? Всъщност кой е "фатмакът"? А минусите ще ги получаваш автоматически, колкото и да ти е тъжно! И ще ти орежат стотинките, шъ знайш!

Оценка:
-1 +1

Аре улево
46 Отговор
Най-голем кеф ми става когато комунистическия блюдолизец и изпълнител на комунистически мутро-поръчки Сотиров почне да ми говори "анти-комунистически" и "американофилско" русофобски, но да извършва непрекъснато услуги и изпълнява поръчки на комунистите и мутрите им! Също като БКП-кюфтака Санде радикал-криминалот! Докато задръстения с подобни червени екскременти задунайски турски кенеф на Европа не бъде почистен и лустриран от тях - все ще си смърди на азиатско-сибирски и ще разнася всякави зарази и морални и духовни низости!

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът, цитиран от "Труд", обяснява защо не бива да се пуши
Този, който пуши в заведение, е простак."

Още бисери
ТОП 5