Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 16:00 11 620 55

Втората гражданска война: Предстоящият крах на Америка

  • сащ-
  • избори-
  • президент-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Говори се, че съветниците на Тръмп знаят за предсказанието на Едгар Кейси и активно го използват в предизборната му кампания

Втората гражданска война: Предстоящият крах на Америка - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Валентин Катасонов за fondsk.ru
За това, че златното време на Америка остана в миналото, а бъдеще вече я очакват сериозни изпитания са написани десетки книги и стотици статии през този век. В известната си книга "Смъртта на Запада" Патрик Бюканън описа предстоящата смърт на САЩ и по-точно кризата на американската цивилизация и залеза на Америка като велика държава. Не по-малко известният политолог Самюъл Хънтингтън през 2004 г. издаде книгата си "Кои сме ние?". Неговото виждане за бъдещето на САЩ също е песимистично. Франсис Фукуяма седем години, след като издаде книгата си "Краят на историята и последния човек", написа книгата "Великият разрив", в която се усещаше тревогата за бъдещето на Америка. Всички тези автори виждаха особена заплаха за Америка във факта, че англо-протестантската култура бързо започна да се размива от други култури, привнесени от неевропейските имигранти.

„Топилният котел“, в който народите и етносите в крайна сметка трябваше да се превърнат в нова историческа общност, под името „американски народ“, не сработи в САЩ. Впрочем, пълното наименование на книгата на Патрик Бюканън е "Смъртта на Запада: как умиращото население и нахлуването на имигранти подлагат на опасност нашата страна и цивилизация" (The Death of the West: How Daying Populations and Immigrant Invasions Imperil Our Country and civilization). Под „умиращо“ население авторът има предвид белите американци, чиято част от общия брой на населението в Америка застрашително намалява, за сметка на нарастване на дела на афроамериканците и цветнокожите жители.

Според Хънтингтън принос в подкопаването на културно-религиозните ценности на „добрата стара Америка“ имат най-вече транснационалните банки и корпорации. Те размиват традициите. Всички тези книги са написани изцяло в академичен стил. Днес обаче вниманието на американците е приковано не толкова към дебелите книги, политолозите с титли и футуролозите, колкото към прогнозите от друг вид. Тези прогнози, според които 2020 г. ще бъде критична за Америка. А такива прогнози има в достатъчно количество. Така например, днес в социалните мрежи се разпространява пророчеството на Нострадамус, че през 2020 г. ще настъпи краят на Америка.

Не по-малко известно е пророчеството на „Спящия пророк“ Едгар Кейси, живял през 1877-1945 г. Само от средата на 1943 г. до средата на 1944 г. Кейси прави около 500 хил. сеанса на общуване с „тайнствени“ информатори, като оставя записани няколко хиляди стенографирани техни отговори на най-различни въпроси. Всичките си „откровения“, Кейси получавал в състояние на транс, наподобяващ сън (затова е наричан „Спящият пророк“). Така, казва той, 44-ият президент на Америка ще бъде последен. Според официалните данни, под № 44 в поредицата от американски президенти фигурира Барак Обама, който изкара два мандата в Белия дом (от 20 януари 2009 до 20 януари 2017 г.). Следващият президент Доналд Тръмп е под № 45. Експертите обаче пресметнаха, че Тръмп все пак е 44-тият президент. Това е така, защото в историята на САЩ е имало президент с името Стивън Гровър Кливлънд, който неправилно е бил сметнат два пъти. Ако се пресметне правилно, то Доналд Тръмп е 44-тият президент на Америка.

Говори се, че съветниците на Тръмп знаят за предсказанието на Едгар Кейси и активно го използват в предизборната му кампания. Ако Тръмп бъде преизбран, той, както и досега, ще бъде под № 44. А ако победи Джо Байдън, това ще бъде „краят на Америка“. И началото на този край може да стане 3 ноември 2020 г. Едгар Кейси в своите предсказания не е говорил за 2020 г. Той е говорел само за 44-тия президент на САЩ. Но са известни други две прогнози, чиито автори назовават директно 2020 г. Според тези прогнози кризата в САЩ трябва да започне нито по-рано, нито по-късно от 2020 г. Авторът на едната прогноза е известният норвежки професор социолог Йохан Винсент Галтунг, който скоро навърши 90 години. През 1980 г. той съвсем точно предсказа разпадането на СССР. А така също доста точно предсказа терористичния акт на 11-ти септември 2001 г. в Ню Йорк. Галтунг е специалист в областта на геополитиката. За точните си предсказания той получи прозвището „Норвежкия пророк“. В началото на XXI век Галтунг предсказа, че Америка ще изчезне като империя. Нейният упадък ще започне през 2020 г., а към 2025 г. тя напълно ще загуби статуса си на свръхдържава. Норвежецът твърди, че загубата на международен авторитет на САЩ ще бъде съпроводена от „ръст на фашистките настроения“ в страната.

А сега нека да видим другия пророк, който нарече 2020 г., критична в историята на Америка. Това е Томас Читам, роден през 1947 г. американски писател, независим изследовател, анализатор и професионален програмист. През първата половина от живота си той е бил войник и наемник. На 18 години е мобилизиран във войната във Виетнам, като редник 1-ви клас в 173 въздушно-десантна рота от американската армия в Индокитай. Участвал е в множество бойни операции. През 70-те години служи като контрактник във Въоръжените сили на Зимбабве (тогава Южна Родезия), като охрана на границата. В началото на 90-те години, по време на войната в бивша Югославия, се оказва в Европа и служи в хърватската армия. Когато през 1993 г. Читам се връща от Европа, заживява като цивилен гражданин в Америка. Използвайки своите изключителни възможности, Читам се заема с професионално програмиране. А натрупаните за четвърт век военна служба в различни точки на света наблюдения, той решава да осмисли, като се заема с анализи и писателска дейност. Автор е на три книги. Най-известна става първата му книга, която пише през 1994-1995 г. и публикува през 1996 г. Заглавието на книгата е "Втората гражданска война: предстоящият крах на Америка".

Тенденциите за развитие на САЩ, според Читам, са силно застрашаващи. Най-голяма заплаха представлява промяната на етно-културния състав на населението на страната. Става дума за намаляване в общия брой на жителите на Америка на дела на тези, които е прието да се наричат „бели американци“ - носителите на културата, която авторът нарича понякога „християнска“, а понякога „протестантска, в сравнение с нарастването на относителния дял на носителите на други култури. Даже и тези афроамериканци, които са се родили в Америка, и чиито предци също са се родили в Америка, не станаха част от протестантската култура. Те запазиха своята неприязън към белите американци, дори след като през 1964 г. бяха отменени и последните расови ограничения и беше провъзгласено пълното равенство между белите американци и афроамериканците. Едновременно с това продължава наводняването на Америка с имигранти от всички краища на света.

Имиграционните закони на САЩ бяха либерални, държавната граница на страната беше рехава, особено от страна на Мексико. Всяка година през южната граница на страната проникваха стотици хиляди нелегални имигранти. Вместо „топилен котел“, от Америка се получи друг „котел“, в който се усилваше налягането на изострящите се етно-расови и културни противоречия. Т. Читам предупреждава, че този „котел“ може да се взриви. За това пишеха и Патрик Бюканън, и Самюел Хънтингтън, и Франсис Фукуяма. Но оценките и прогнозите на Читам бяха много по-категорични. На първо място, неговия език беше много по разбираем за обикновения читател. Той много по-добре от професионалните политолози и футуролози във Вашингтон знаеше какво е това война. На второ място, в прогнозите на тези политолози и футуролози липсваха дати, а при Читам всичко беше пределно конкретно. Той написа, че втората гражданска война в Америка ще започне през 2020 г. Изследванията на Т.Читам съдържат и набор от показатели, които авторът предлага да бъдат наблюдавани, както от гражданите, така и от федералните власти, за да се прецени скоростта на приближаване на катастрофата. Списъкът с показатели на Читам е съставен от 36 точки. Вижте, само първите няколко позиции от този списък:

- Масовото нанасяне на „расови татуировки“ и вписването в официалните документи на националността.

- Предоставянето на имигрантите, дори на нелегалните, на право да гласуват в изборите.

- Първоначално ограничаване, а впоследствие и отмяна на правото за носене на оръжие, т.е. разрушаване на военния потенциал на класата на белите трудещи се.

- Расов разкол в средите на съдебните заседатели, които започват да защитават своите съплеменници.

Разбира се, не по-малко важни са и другите точки в списъка. Например, 16 точка: появата и ръстът на затворени за полицията райони в градовете, т.е. райони, които полицията е престанала да контролира и в които управляват улични банди. 20 точка: изграждане в предградията на защитни стени, които срамежливо са наричани „затворени общини“, нещо като крепости на бялото население. 28 точка: обезценяване на курса на долара спрямо останалите водещи валути. 32 точка: промяна на баланса на миграция между САЩ и Канада. Обръщане на 180 градуса на потока от мигранти.

Американският естаблишмънт се отнесе с подозрение към прогнозата на Читам. Методиката на мониторинг на нарастващите заплахи, предложен от автора на книгата, беше игнорирана. Прогнозите на ветерана от войната бяха квалифицирани като паникьорски, способни да дестабилизират обстановката в страната. Нарекоха автора им параноик, след което настъпи тишина. Около Читам и неговата книга беше организиран заговор на мълчанието. Сред многобройните пророчества и прогнози за съдбата на САЩ, предсказанията на Читам са най-точни и обосновани. Факт е, че те се сбъдват пред очите ни. Американските медии предпочитат да наричат събитията от последните месеци в САЩ "социални вълнения", но това не е вярно. Това, което става, носи всички признаци на гражданска война. И преди четвърт век за нея предупреди американския ветеран от войната Т. Читам.

Превод от руски: Никола Стефанов


Поставете оценка:
Оценка 4 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    123 15 Отговор
    Американската мечта беше възможна когато малка банда изби индианците и заграби цял континент.После за да подържат стандарта на увеличилото се население почнаха да обират света.Като им се опълчиха Русия и Китай почнаха да трупат дългове.Ама това не може да продължи вечно.С вируси и войни ще гледат да намалят населението.

    Коментиран от #39

  • 2 Софиянец

    31 45 Отговор
    Та баба Ванга и тя предрече краят на САЩ и възходът на комунизма ;) смЕх

    Коментиран от #5, #19

  • 3 Емил

    22 44 Отговор
    Чичо Сам: Новината за смъртта ми е силно преувеличена! (по Бърнард Шоу) ;)

    Коментиран от #6

  • 4 ke da

    20 69 Отговор
    САЩ ще пребъдат, колкото и тоталитаристите да се опитват да го унищожат от вътре - НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ - ЯДЕЦ!
  • 5 Последния Софиянец

    67 11 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    При намаляващи ресурси и увеличаването на населението комунизма е неизбежен.И да имаш пари няма да има какво да купиш.Световно правителство ще разпределя по равно оскъдната храна.Добре че няма да сме живи тогава.Прочети Стоманените пещери от Айзък Азимов.Това чака децата ни
  • 6 Петьо Петров

    31 4 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    По-скоро това са думи на М.Твен, но няма да издребняваме.

    Коментиран от #8

  • 7 един българин

    5 63 Отговор
    Скритото оръжие на Путин Тръмп, ще се опита да се задържи със сила на власт/точно като тоталитаристите-комунисти/ , но ще изяде дръвцето в края на краищата! Демократите направиха САЩ суперсила и те ще я държат такава докато са на власт.

    Коментиран от #33

  • 8 Емил

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Петьо Петров":

    Зависи от книжката с "Крилати фрази"! ;)

    Коментиран от #18, #40

  • 9 Юда

    85 3 Отговор
    Този процес тече в целият свят !Цветнокожото , нехристиянско население измества местното и го заличава !И всичко се диктува от шепа хора !

    Коментиран от #36

  • 10 Бесен Язовец

    49 7 Отговор
    Обора се тресе якоооо малко му остава!
  • 11 Jeik

    58 9 Отговор
    Га тая кочина се срути да си отдъхне малко Планета
  • 12 ЕЕЕ

    39 7 Отговор
    не са далеч америкосите... вече виждаме какви сблъсъци има между бели и черни...ще ги приключат доста бързо, но такава е на съдбата на измислените държави :)
  • 13 В.В.П.

    52 7 Отговор
    Ще паднат,после ще се повдигнат..Не може целия свят да пада,а САЩ да се вдига...Арогантността на янките е опасна..Докара много беди на света....Много смърт..Туй няма измиване..
  • 14 Тили

    14 7 Отговор
    Баба Ванга уж беше казала, че черният президент ще е последният. Пък то какво стана?

    Коментиран от #42

  • 15 Дядо Шишарко

    21 30 Отговор
    По времето на социализма в България почти всеки ден имаше подобни анализи по телевизията,в пресата,по радиото.Очаквахме всеки момент САЩ и Западна Европа да се срутят и там да дойде социализма.Видяхме какво стана в действителност.Та и тази статия е в подобен стил.
  • 16 Едгар Кейси

    31 6 Отговор
    Ке се дели на 15 Кравария и шо ке праят после соросидите не се знае!

    Коментиран от #21

  • 17 В.В.П.

    46 6 Отговор
    Римска,Западна и източна империя ,падат,че няма да падне тая ли??След голям възход иде падение...Как боли..!!
  • 18 Петьо Петров

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    „Слуховете за моята смърт са силно преувеличени“, гласи един от най-известните цитати на прочутия писател и журналист Марк Твен. Питате ли се какво е общото между личности като Харисън Форд, Елън Дедженеръс, Киану Рийвс, Робърт Патинсън, Франклин Делано Рузвелт, Чарли Чаплин и Джон Бон Джоуви? Освен световната слава, те са свързани и от факта, че са научавали за смъртта си от медиите.

    Всичко останало е променяно през годините от знайни и незнайни воини на перото:)
  • 19 no name no face no number

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    хе хе хе не е смех за твое съжаление
  • 20 Странджата

    5 1 Отговор
    Ако падне то ще е задето не носи маска!Мразех го но само заради тази снимка ми се вдигна много в очите!
  • 21 гост

    5 31 Отговор

    До коментар #16 от "Едгар Кейси":

    Проблема е , че и на 15 да се раздели , ВСЯКА от 15-те ще е по-голяма и по-силна икономика от любимата ти путинландия , а някои и по 2-3 пъти по-големи !! И ще става и по-зле , щото същата предстои да загуби основните си доходи , тоест да се срине икономически в пъти , а тия 15-те само ще имат нови възможности да растат , неограничавани от някой тъпанар като Тръмп или Вова !! юи тогава ще викаш що не си стояха накуп , хахаха !!!

    Коментиран от #29

  • 22 стоян георгиев

    13 30 Отговор
    съветските мечти са безплатни другари.тва е поне 1235450408 умиране на сащ заедно с капитализъма в полза на ссср и социализъма!за съжаление към момента в сащ един шофьор на камион взема 7-8000 долара месечно,а в русия дето чакат сащ да се затрие масово ядат от контеинерите за смет.та чакаите да се гътне сащ другари, тва ви остана докато кандидатствате за зелени карти!

    Коментиран от #30, #34

  • 23 Матей

    13 4 Отговор
    На предсказания и даже прогнози няма как да се вярва,това е за суеверни,а иначе гледай какво става,доверявай се на шестото си чувство.Америка ке падне--това трябва да си повтаряме като мантра,само това ще ни донесе свободата.Нека се сбият там,в Западна Европа вече почнаха.Чуждородните нашественици,навлезли мирно и тихо във всяка една страна са твърде много,както в америка ,така и в ес,България съвсем не е изключение.И още се оф-лян-кват,не са подели кръстоносен поход за очистване ,нищо ,в последния момент ще им проблесне.
  • 24 Повторение

    25 4 Отговор
    От 328 милиона население въобще не е сигурно дали англосаксонците към момента са и на половината. Политкоректната американска държава официална статистика за населението по етноси,раси и религии не дава. Данни за религиите в САЩ е публикувало ЦРУ във "Световна книга на фактите",което въобще не му е работа и задължение:протестанти -46,5%;католици-20,8%;юdеи-1,9%,мормони-1,6%.....останалите са под 1%. От протестантите немалък процент са nегри,а това означава ,че англо-саксонците са твърдо под половината от популацията,вероятно не повече от 35%. От католиците не се знае дали латиносите не са повече от ирландците и италианците взети заедно,тоест пряко сили целият сбироток от бялата раса е на кантар дали да има 50%. Трябва да се има предвид,че ЦРУ малко е манипулирало процентите като е завишило процента на протестантите и католиците,тоест белите да си мислят,че все още са около 50%. Мултикултито на САЩ копира модела на болшевиките за създаване на съветски народ. Такъв съветски народ наистина имаше до края на 1991г. и после се разлетя на парчета. Либерастите,културните марксисти и троцкистите в момента повтарят етно-социалния инженеринг на болшевиките от 1922г.- тогава започна болшевишкият инженеринг.

    Коментиран от #43

  • 25 Българина

    21 5 Отговор
    Сащ е еврейската близалка с която от 1945 мачкат света. Но светът порасна умствено и като население 330 млн сащ, от които белите са половината и ще намаляват, бъдещето е тотален залез, удва ред на израел!!!! Той е проблема на всички от 2000 г насам
  • 26 Тиква

    6 14 Отговор
    "Превод от руски: Никола Стефанов"
    Мисля, че повече няма какво да се добави.
  • 27 Активист на БКП

    18 5 Отговор
    Дано се изтребят до крак ! Виновни са за смъртта на 114 000 000 индианци.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Нинка.

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Ти си възпитаник на Харвард,предполагам???.Факултет ,,Фантастика,,.Сърцато момче ..Ще направим велика Америка отново.,,Ооо иесс...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Миновач

    15 2 Отговор
    Запомнете какво Ви казвам
    /пиша.
    Следващото приселение на белите хора ще е на изток.
  • 32 Балон

    11 1 Отговор
    Meliting pot,т.е топящо котле където в САЩ се претопяваха всички входящи раси и етноси угасна някъде към края на 80-те години на миналия век. Всъщност доброзорно го угасиха либерастите,които по това време започнаха да вземат връх в етническото моделиране на САЩ. На мястото на топящото котле тропосаха мултикултурализма,т.е. мешаната салата от раси,етноси и религии. За няма 40 години тоя модел започна да дава фира. Съветският модел на смешение на раси и етноси издържа поне 70 години. Американският модел няма шанс да го докара до 70 години. От тазгодишните им избори за бъдеще въобще не е ясно кога ще гръмне този балон от фантасмагории.
  • 33 Еврогей

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "един българин":

    Рейгън и Буш-мените демократи ли бяха бе, мангау?
  • 34 Евач

    8 5 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Интересно ми е КОЙ пълни контейнерите със смет на руснаците, та да имат какво да ядат? Тръмп ли, за да не плаща данъци, или Байдън, който краде от укрите, за да храни гладните руснаци?
  • 35 Хлорофил

    4 0 Отговор
    Разбира се ,че можеш да предскажеш нещо, което е подготвено преди това.Тоест , когато се създадат предпоставки за нещо, то обикновено се случва.
  • 36 Пророка

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Юда":

    Един ден ще разберат че са сбъркали и ще си платят сурово.
  • 37 ЕЕЕЙ

    6 1 Отговор
    Това социализма и комунизма излязоха голяма гад беееееее !!!!!!!!!!
  • 38 ! ! !

    3 2 Отговор
    ! ! ! Публикувано във факти.бг: Превод от руски: Никола Стефанов
  • 39 розово

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Този коментар не струва и пукната пара.Защо.Америка стана това което е благодарение на германски технологии и умове откраднати след втората световна война.

    Коментиран от #46

  • 40 Зависи

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    от празната ти глава и липсата на достатъчно образование.
  • 41 не може да бъде

    5 0 Отговор
    Според мен първо трябва да помислим това какво значение има за нас!И второ,до президентските избори в САЩ има 3 дни,а до края на годината-2 месеца!Би трябвало да се получи някакво изясняване !?А според мен ,без да съм пророк изясняване ще има през 2021 г и най-вероятно към края!А още по-точно -към края на президентския мандат,без значение дали е на Тръмп или Байдън!Затова препоръчвам на реагиращите емоционално да се успокоят и да имат търпение!
  • 42 Не религиозен

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "Тили":

    Ами така става, когато хората се доверяват на "пророци" като баба Ванга и такива, които изпадат в транс и контактуват в сеанси с „тайнствени“ информатори (Кейси).
    "Тайнството" и "мистиката" се опитват да превземат умовете и психиката на хората, но ТЕЗИ, които познават БОГ ОТ БИБЛИЯТА, знаят, че ТОЙ Е ВСЕМОГЪЩИЯТ и нищо не става без неговото знание.

    Коментиран от #45

  • 43 Петьо Петров

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Повторение":

    Не знам откъде си черпите данните,но според бООН за този мо0мент са следните:
    Християнство 262 268 114 78.3 %
    Атеизъм 54 932 274 16.4 %
    Юдаизъм 6 029 152 1.8 %
    Будизъм 4 019 435 1.2 %
    Ислям 3 014 576 0.9 %
    Други 2 009 717 0.6 %
    Индуизъм 2 009 717 0.6 %
    Народна религия
    (конфуцианство, даоизм и др.) 669 906 0.2 %

    Източник: Pew Research Center. The Global Religious Landscape
    Източник : Департамент по икономически и социални въпроси на ООН

    Коментиран от #49

  • 44 Вълко Червенков

    9 8 Отговор
    Поредната миризлима Кремълска партенка.Няма да сте живи да видите.Но ще сте живи да видите краха на Рускенефската Педерация.Това е нова форма на старата болшевишка мантра за "загниващият Запад".Запада продължава да гние,а от СССР остана само спомен.Зад всичките глупости прозира плахата надежда,че Рускенефа ще успее да преживее по някакъв начин,независимо от изначално заложеният,неизбежен провал.САЩ са трън в очите на тоталитарните кочини,поради факта,че не ги оставя да си разигрват коня.За щастие на обикновените,нормални необременени от русофилия и болшевизъм хора,Велика Америка ще продължи да мачка Китай,Рускенефа,Иран и Северна Корея,под една или друга форма.
  • 45 Не религиозен

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Не религиозен":

    Бог не се крие в "тайнствени" прояви. Той ОТКРИВА образа си и своя характер , чрез БОЖИЕТО СЛОВО ( Библията), в което е изявил на хората ВСИЧКО, КОЕТО Е ПОТРЕБНО ЗА ЖИВОТА им. Няма тайни, няма скрито-покрито. Така, че хората, които четат Словото Му ГО ПОЗНАВАТ И не се доверяват на "тайнствени" информатори и предсказатели.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Aмии

    4 4 Отговор
    Като няма нищо наяве, да пробваме с предсказания от малкоизвестни пророци... Рашънски смешки.
  • 48 Баро

    3 4 Отговор
    РУСКАТА МЕЧТА Е САЩ ДА СЕ РАЗПАДНАТ КАТО СССР И ДА ОТПАДНЕ ЗАПАДНИЯТ ИМ ПРОТИВНИК! НО ТОГАВА ЩЕ ОСТАНАТ САМИ СРЕЩУ КИТАЙ И ЕВРОПА НЕ БИ МОГЛА ДА ИМ ПОМОГНЕ???
  • 49 Йо Несбьо

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Петьо Петров":

    Данните, които представяш може и да са точни (няма да проверявам общодостъпни източници), но така дадено като единно християнството е доста неправилна картинка. Няма яснота колко са протестантите, колко са католиците, а точно при католиците нещата са страшно разнородни - латиноси, източноевропейци, ирландци... Ирландците и източноевропейците са склонни да се интегрират, латиносите са преди всичко носители на проблеми и престъпност. Колко сериозна е картинката наистина може да ти каже самият факт, че в редица региони на САЩ испанският е толкова говорен, колкото и английският. Раждаемостта сред белите американци е много по-ниска от раждаемостта сред другите етноси... Нещата са катастрофални, защото в момента, а и в бъдеще, е по-изгодно да си цветнокож, отколкото бял...

    Коментиран от #50, #52

  • 50 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Йо Несбьо":

    За теб християнството какво е ? Признак за националност или ВЯРА в Бог ? Това, че някои християни са останал на ниво национална принадлежност, без да са познали Живия Бог е наистина тъжно... Но за онези, които са Му доверили сърцата си с жива и посветена вяра, няма значение дали са латино, източно европейци, чернокожи или азиатци. Бог е ЕДИН ЗА ВСИЧКИ ! Исус Христос е Пътят, Истината и Животът за тях.
  • 51 Казуар

    2 1 Отговор
    Катасонов е руска бетонна глава.
  • 52 Я не

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Йо Несбьо":

    Ма не са му верни данните,дори да е искал да цитира общодостъпен източник. Чудя се този човек до кой клас е учил и прави ли разлика между милиард и милион.. Християтите не са 262 милиона....,а 2,2 милиарда и кусур...При другите религии е същата чорба,та само се ядосах. Иначе белокожите англосаксонци в САЩ отдавна са дали фира и я имат 100 милиона,я не.
  • 53 аз съм Веска

    2 0 Отговор
    "СПЯЩИЯТ ПРОРОК " КОРЕСПОНДИРА С НАШИТЕ МАСОНИ / МОЯТ СЪН /.
    ДА БЪДАТ ВНИМАТЕЛНИ СЪС СПЕСТЯВАНИЯТА СИ ОНЕЗИ ВЛОЖИТЕЛИ ,КОИТО КЪТАТ ДОЛАРИ .
    " В АЗИЯ 4 Е СИМВОЛ НА КРАЙ .
    ПРИ НАС ЧЕТРИ СЕ ПРОИЗНАСЯ КАТО ЧЕТНО ...И ОСТАВА ЕДНО РИ ... КОЕТО НОСИ ИНФОРМАЦИЯ , НАДЯВАМ СЕ НА КИТАЙСКИ ...МОЖЕ БИ ...ПАК ЧЕТНО ,ПОВТОРЕНИЕ, КОПИПЕЙС , ДУБЪЛ ,
    ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО .НЯМА КАК СЪБИТИЕТО ДА НЕ Е ВЛЕЗЛО В МИТОЛОГИЯТА НИ - ЕЗИЧЕСКАТА .
    КРАЯТ НА ТАЗИ ИМПЕРИЯ , ИЗДИГА НАС .
  • 54 незнайко

    0 1 Отговор
    Остават ни едни 980 години за да стане реалност филма "АМЕРИКА 3000" направен през1986 година . В него се говори за това какво става с човечеството след ядрената война в САЩ !!!
  • 55 Ха ха ха ха ха ха ха

    1 0 Отговор
    Пълни глупости и пропаганда.