3 41657

Яростен русофоб ще оглави Държавния департамент

 • путин-
 • русия-
 • сащ

Блинкен е и правнук на емигриралия от Киев в Ню Йорк писател Меир Блинкен

Яростен русофоб ще оглави Държавния департамент - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Алексей Иванов, zavtra.ru

Въпреки че в обикновения живот Блинкен е страхливец, той е жаден за кръв глобалист от "дълбоката държава" (deep state). Блинкен горещо е подкрепял всички американски интервенции, като разрушаването на Ирак, Либия и варварските бомбардировки на бивша Югославия. По времето на Обама беше един от авторите на политиката на САЩ към Сирия, като инициира доставката на оръжия за местните терористични формирования. Той лобираше за директно нападение върху Дамаск, а през 2014 г. изигра ключова роля за формиране действията на екипа на Обама във фашисткия преврат в Киев. Въобще Блинкен е яростен русофоб, настояващ за ожесточаване на политиката в отношенията с Русия (включително и тези с Китай). Той е човекът, който активно лансираше версията за „сговора“ на Доналд Тръмп с Русия, като призоваваше към по-нататъшно ожесточаване на санкциите и тотална изолация на Руската федерация.

Ключовата длъжност, държавен секретар на САЩ, третото място в политическата йерархия след президента и вицепрезидента, ще заеме 58-годишният либерален интервенционист Тони Блинкен. Син на банкера и дипломат Доналд Майер Блинкен, който беше съосновател и директор на инвестиционната банка E. M. Warburg Pincus & Company и ръководител на Университета в щата Ню Йорк. А така също и бивш посланик на САЩ в Унгария и директор на фонда "Марк Ротко". В допълнение, трябва да отбележим, че Доналд Майер е известен колекционер на предмети на изкуството и близък приятел на Джордж Сорос и Юдит Фрем (унгарска еврейка, специален посланик на ЮНЕСКО за културна дипломация). Освен това Тони Блинкен е племенник на Алан Джон Блинкен (бивш президент на Model Roland & Co, бивш управляващ директор на инвестиционната компания Wrtheim Schroder & Co, бивш директор на белгийската био-фармацевтична компания UCB, бивш посланик на САЩ в Белгия и стар приятел на Байдън. Същевременно Тони е внук на адвоката и бизнесмен Морис Блинкин, който дълго време оглавяваше представителството на Marks & Spencer в САЩ, а след това основа American Palestine Institute.

Блинкен е и правнук на емигриралия от Киев в Ню Йорк писател Меир Блинкен, който по професия е масажист и пише творбите си на идиш. Тони Блинкен учи в престижното нюйоркско училище Dalton School, а след това продължава обучението си в Париж, където се установява с майка си, която се развежда с Доналд Блинкен и се жени за преживелия Холокоста Самуел Писара, който е полски евреин, супервлиятелен юрист, съветник на няколко американски президенти, съветник на американския Държавен департамент и съучредител на френския филиал на израелския мемориал на Холокоста, „Яд Вашем“. Наред с това, Писара е почетен попечител на вашингтонския център на глобалистите Brookings Institution, титулуван писател на тема „Холокост“ и специален представител на ЮНЕСКО по преподаване история на Холокоста. Самуел Писара е кавалер на френския орден на Почетния легион, на ордена за заслуги пред Република Полша и ордена на Австралия. Малко преди смъртта си в интервю за "Вашингтон Пост" Писар казва за своя доведен син: „Тони настояваше да научи през какво ми се наложи да премина. Това му даде ново измерение, нов поглед върху света…Когато днес му се налага да се тревожи от смъртоносния газ в Сирия, той почти неизбежно си представя този газ, който унищожи цялото ми семейство“.

Във Франция Антъни Джон Блинкен учи в елитното École Jeannine Manuel. Когато се връща в Щатите, той завършва Харвардския университет и получава докторска степен по право в Юридическия факултет на Колумбийския университет. Пише статии за либералното еврейско списание The New Republic, афилирано към Демократическата партия в САЩ. Работи като адвокат в Ню Йорк и Париж, макар че мечтае за журналистическа или кино-продуцентска кариера. От 1994 до 2001 г. г. той играе важна роля в администрацията на Бил Клинтън, като функционер от апарата на Съвета за национална сигурност, спийчрайтър на президента по външнополитическите въпроси и специален помощник на президента в отношенията с Европа и Канада.

От 2002 до 2008 г. г. той ръководи апарата на сенатския Комитет за международни отношения, чийто шеф е Байдън. При Барак Обама той заема длъжностите съветник на вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на националната сигурност, заместник шеф на Държавния департамент, координиращ политиката на САЩ в Афганистан, Либия и Азиатско-Тихоокеанския регион. Същевременно Блинкен е и член на Съвета по международни отношения, една от съставните части на прословутото „световно правителство“, с четвърт вековен стаж. През 2018 г. Блинкен основава заедно с бившия помощник министър на отбраната на САЩ по политическите въпроси Мишел Флурнуа (съучредител и член на съвета на директорите на интервенционисткия think tank „Център за нова американска сигурност“, член на ръководството на Атлантическия съвет и НПО „Духът на Америка“, а така също и член на Съвета за международни отношения) консултантска фирма за оценка на геополитическите рискове, WestExec Advisors. По същото време той е партньор в частната инвестиционна компания Pine Island Capital Partners, която е ръководена от бившия главен изпълнителен директор и председател на борда на инвестиционната банка "Мерил Линч", Джон Тейн. Същевременно Блинкен е щатен анализатор в CNN и старши съветник по външната политика в избирателната кампания на Байдън.

Вървят различни слухове за сексуалната ориентация на Блинкен, но той все пак успява да се ожени на 40-годишна възраст. Но това всъщност е един политически брак, тъй като съпругата му също не е случаен човек. Евън Морийн Райън е внучка на бившия шеф на Секретната служба на САЩ, Джеймс Джозеф Роули, сътрудничка в Държавния департамент и бивша помощничка на Хилари Клинтън и Джо Байдън. Понеже Райън е от ирландско потекло, сватбената церемония е проведена и по католически, и по еврейски обичай.

При тази биография, не е трудно да се предскаже какъв ще бъде новият държавен секретар. Въпреки че в обикновения живот Блинкен е страхливец, той е жаден за кръв глобалист от "дълбоката държава" (deep state). Блинкен горещо е подкрепял всички американски интервенции, като разрушаването на Ирак, Либия и варварските бомбардировки на бивша Югославия. По времето на Обама беше един от авторите на политиката на САЩ към Сирия, като инициира доставката на оръжия за местните терористични формирования. Той лобираше за директно нападение над Дамаск, а през 2014 г. изигра ключова роля за формиране действията на екипа на Обама във фашисткия преврат в Киев. Въобще Блинкен е яростен русофоб, настояващ за ожесточаване на политиката в отношенията с Русия (включително и тези с Китай). Той е човекът, който активно лансираше версията за „сговора“ на Доналд Тръмп с Русия, като призоваваше към по-нататъшно ожесточаване на санкциите и тотална изолация на Руската федерация. През пролетта на 2015 г. той изрази своята абсолютна подкрепа за саудитската агресия срещу Йемен, като каза, че „в рамките на тази подкрепа, ние увеличихме доставките на оръжия, увеличихме и обмена на разузнавателни данни със саудитците“. Тони неизменно поддържа Израел, като представител на партийната структура „Демократично мнозинство за Израел“. Той постоянно контактува с еврейската аудитория, рекламирайки шефа си Байдън. Блинкен, например казва: „Една от най-силните страни на Байдън, която е негов принос в отношенията с Израел, се изразява в неговите дългогодишни връзки с Израел. Не го го познават, уважават и обичат всички политически лидери в Израел“.

Бившият посланик на Израел в САЩ Майкъл Орен приветства новината, че Блинкен е номиниран за бъдещ държавен секретар на САЩ, като заяви, че „той е истински приятел на Израел“. Руският американист Дмитрий Дробницкий казва: „Ако номинацията на Тони Блинкен за държавен секретар в новата администрация на Байдън стане реалност, това ще означава две неща: (А) реинкарнация на проекта "Обама" във второто му издание (2013-2016 г. г.) и (Б) извънредно рязка промяна на външнополитическия курс на САЩ към курс на либерален интервенционизъм. За Блинкен е писано много. Той действително беше и си остана непотопяем вашингтонски външнополитически бюрократ. Ако не е в администрацията, то той е в Сената, ако не е в Сената, е в крупния мозъчен център CSIS. Той стана толкова агресивен, че заедно с другите членове от администрацията на Обама организира свой собствен мозъчен център WestExec Advisors“.

В екипа на Барак Обама той попадна от редиците на Стратегическата група от Аспен, която до голяма степен формираше начина на мислене на жителите от Федералния окръг Колумбия през цялата 2000-на година. Към тази група се отнасят и т.нар. „ловци на пъстърва“, за които ни разказва историкът Джеймс Ман в своята забележителна книга „Обамовци“ издадена през 2012 г. Ето какво пише Ман: „В Аспен считаха тази компания от приятели за безобидна клика… Но, между другото, „ловците на пъстърва“ бяха известни сред демократите, като най-напористата външнополитическа група. Те бяха на възраст между 40 и 50 г., но достатъчно възрастни, за да играят значителна роля при Клинтън и същевременно достатъчно млади и амбициозни, за да претендират за високи постове, когато демократите дойдат на власт“. И по-нататък: „Ловците на пъстърви" представляваха поколението от демократи, обучавали се във външна политика през 90-те години. Те нямаха търпение да покажат, че демократите не са сбор от пацифисти, че разбират какво е това национална сигурност и са готови да използват военна сила, ако се наложи, но не по начина, по който правеха това републиканците, а по по-друг начин и за други цели“. Към това поколение политици се отнасят също Том Донилон, Курт Кемпбъл и Джим Штейнберг. От самото начало на своята дейност в администрацията на Обама те доказваха на света, че Обама в никакъв случай не е пацифист. Това особено ярко се прояви по време на втория мандат на президента. Още през 2013 г. Блинкен, заедно с Донилон, Кемпбъл, Флурнау и др. бяха за война в Либия, за удар срещу Сирия, за санкции на Москва, за бойкот на Олимпиадата в Сочи и за повече проактивни действия в Украйна и в другите страни от постсъветското пространство.

Впрочем още като бъдещ ръководител на апарата на сенатския Комитет по външна политика 2002-2008 г. г. той беше разработил проекта „Нова Украйна“, който след това реализира Байдън заедно с Виктория Нюланд. Блинкен е човекът, който през цялата си кариера демонстрираше, че либералните интервенционисти са по-опасни и влиятелни от неоконите във Вашингтон. Фигури, като тази на Джон Болтън, на фона на хора от типа на Тони Блинкен, изглеждат просто комично.

Наблюдателят от РИА Новости Петр Акопов пише: „Блинкен пишеше речите на Клинтън, пътуваше заедно с него на срещите на високо равнище, а на една от тях през 1999 г. даже се видя с Путин, тогава секретар на Съвета за сигурност на Русия. По-нататък кариерата му тръгна рязко нагоре, но вярно е и това, че през периода на управление на републиканците му се наложи да смени Белия дом с Конгреса. Там Блинкен оглави апарата на влиятелния сенатски Комитет по международни отношения, който ръководеше Байдън. А след избирането на шефа си за вицепрезидент, той стана негов съветник по въпросите на националната сигурност, като през втория му мандат беше повишен до заместник съветник на самия Обама. През 2015 г. Блинкен вече е заместник държавен секретар, а сега може да се върне в Държавния департамент като началник. Но в крайна сметка, всъщност се връща не Блинкен, а същото това „вашингтонско блато“, което се опита да пресуши Тръмп. Блинкен е типична рожба на американския естаблишмънт, както в пряк, така и в преносен смисъл. Този самовъзпроизвеждащ се елит, който отдавна вече не се интересува от собствената си страна, а с всяко ново поколение става все по-космополитен. Самият този елит се затвори в себе си, като мисли, че ще преживее бунта на „този луд нахалник Тръмп“ и ще продължи да управлява все едно, че нищо не се е случило, криейки се зад „удобния старец“ Байдън. Но, това няма да стане, нито в самите САЩ, нито на световната сцена. През 2016 г., фабрикувайки делото за „руската намеса“ и „руските връзки“ на Тръмп, администрацията на Обама-Байдън вече нанесе огромни щети на легитимността на американската власт, и Блинкен, разбира се, също носи своята част от отговорността за това“. Впрочем, Блинкен работеше заедно с жена си Евън Райън в Държавния департамент, той като заместник, а тя като помощник държавен секретар. Жалко само за дядото на жена му, Джеймс Джозеф Роули,, който отговаряше за охраната на ръководството на страната, но това не попречи при неговото управление да убият Джон Кенеди и да се разрази аферата „Уотъргейт“. Ето това в общи линии е семейство Блинкен.

Превод от руски: Никола Стефанов


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 39 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

 • 1 СССР ☭

  47 38 Отговор
  В Кремъл им е през четала за русофобите!

  Коментиран от #9, #34

 • 2 Убеден

  27 31 Отговор
  Някои от гореописаните ще се споминат при" нещастни случай". Убеден съм
 • 3 Охо Бохо

  33 37 Отговор
  Отговорът на Путин ~назначава външен министър яростен американофоб и резултата взиряване на земята.
 • 4 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

  31 37 Отговор
  А във Федерацията не обичаме говорящи крави!

  Коментиран от #46


 • 5 Монгола

  44 32 Отговор
  Руснаците са много успешни в лечението на русофобията, питайте германците те знаят от опит!

  Коментиран от #26

 • 6 реалистъ

  31 34 Отговор
  Пак евреин...пак ще има войни...
 • 7 !!!?

  39 34 Отговор
  Байдън още не е поел Президентството, а Кремъл изпада в истерия !!!?

  Коментиран от #11, #13

 • 8 Анарх

  17 9 Отговор
  Е как така? - нали сме планетата на русофилите.
 • 9 Софиянец

  11 5 Отговор

  До коментар #1 от "СССР ☭":

  Точно така през чаталаим е и ще бъде, аконе знаеш там сфинктерът се намира на бялата мечка.

  Коментиран от #18

 • 10 Този път ще има отговор

  18 33 Отговор
  Путин трябва да им се изрепчи и да ги притисна в обора.

  Коментиран от #12

 • 11 Соломон

  37 25 Отговор

  До коментар #7 от "!!!?":

  Тежки дни идват за Русия...руския агент Трамп бе уволнен
 • 12 реалистъ

  13 23 Отговор

  До коментар #10 от "Този път ще има отговор":

  Путин не става, трябва един като другаря Сталин.

  Коментиран от #16

 • 13 Антиджендар

  22 34 Отговор

  До коментар #7 от "!!!?":

  Къде видя тая истерия в кремъл ? Сигурно я вижда твоята болна нарко-фантазия.
 • 14 реалистъ

  28 33 Отговор
  "Блинкeн гoрeщo e пoдкрeпял вcички aмeрикaнcки интeрвeнции, кaтo рaзрушaвaнeтo нa Ирaк, Либия и вaрвaрcкитe бoмбaрдирoвки нa бившa Югocлaвия. Пo врeмeтo нa Oбaмa бeшe eдин oт aвтoритe нa пoлитикaтa нa CAЩ към Cирия, кaтo инициирa дocтaвкaтa нa oръжия зa мecтнитe тeрoриcтични фoрмирoвaния. Тoй лoбирaшe зa дирeктнo нaпaдeниe върху Дaмacк, a прeз 2014 г. изигрa ключoвa рoля зa фoрмирaнe дeйcтвиятa нa eкипa нa Oбaмa във фaшиcткия прeврaт в Киeв."

  Изрод по рождение и терорист.

 • 15 jorj

  25 10 Отговор
  Защо в руската политика на думата "фоб" в 100% от изполдваемостта си приватизират представката "русо" ?!!! Няма друга такава нагла нация в света!!!!

  Коментиран от #24

 • 16 Убеден

  11 21 Отговор

  До коментар #12 от "реалистъ":

  В руски медии се появиха новини за приемник на Путин и се спряга името на Рамзан Кадиров. А той изобщо не си поплюва а действа с замах.
 • 17 Софиянец

  32 17 Отговор
  Жалка картинка азиатска, още не са ги настъпили а те ореваха светът, явно ще бъде откъсната главата на двуличния орел

  Коментиран от #20, #21

 • 18 СССР ☭

  15 35 Отговор

  До коментар #9 от "Софиянец":

  Скоро ще носиш портрета на президента Владимир Путин както носи едно време портрета на менифестациите на Ленин и Сталин!
 • 19 В.В.П.

  13 31 Отговор
  Еврейски мастии,в екипа на Джо ,Половин Украйнско изгоря...

  Коментиран от #36

 • 20 КОНТРАТА

  11 29 Отговор

  До коментар #17 от "Софиянец":

  Не можеш да настъпиш нещо кото може да та смачка завинаги!
 • 21 миш

  9 30 Отговор

  До коментар #17 от "Софиянец":

  Е,ти нали си европеец след 500 годин турско робство.
 • 22 Политолог

  13 29 Отговор
  Внук на масажист. Какъвто дядото такъв и Блинкен...
 • 23 Софиянец

  23 15 Отговор
  Никога не съм носил портрети на Ленин и Сталин, а главата на двуличния орел ще падне като в песента на русофила Трифонов и шат на патката главата. Да ви шоркам в устите русоробски

  Коментиран от #27, #31, #50

 • 24 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 25 Бузов

  10 7 Отговор
  Не е хубаво,да преписвате подобни нискокачествени и лъжливи памфлети.Въздържаите се от подобен начин за изразяване на позиция чрез жълти писаници.Разваляте си репутацията на сериозно издание.Успех

  Коментиран от #53

 • 26 Стефан

  29 15 Отговор

  До коментар #5 от "Монгола":

  Без американските доставки и без откриването на втори фронт, малко трудно щеше да е лечението, но даже и така 70 години по късно - брутния продукт на Германия е близо 3 ПЪТИ по голям от този на Русия, а от САЩ 12 пъти, така че лечението продължава, жалко за ОБИКНОВЕННИЯ руски народ, Сталин е избил повече руснаци от Хитлер, и това май е било лечение.

  Коментиран от #28, #42, #45

 • 27 Бесен Язовец

  12 29 Отговор

  До коментар #23 от "Софиянец":

  Абе смешник от кога стана софиянец турчето Иво Минджов?
 • 28 Монгола

  15 33 Отговор

  До коментар #26 от "Стефан":

  Ако не беше СССР да тупат на курилите японците бойния флота на императора щеше да акостира за западното крайбрежие на кравария

  Коментиран от #35

 • 29 кц цм ц

  14 29 Отговор
  Името Меир да ви говри нещо ?!
  Да, правилно! Евреин е. При това украински евреин, което е много отвратителна комбинация.
  Който не се е сблъскавл с такъв еврей, само той не знае на какво са способен (евреят).
  Те мразят всичко живо. Всички останали хора за тях са ГОИ (добитък, скот).
  Според Талмуда - (това е тяхната книга която ги учи на мироглед и отношение към света и останалите), та според тая книга, евреин да открадне от гой е дори престижно. Да убие гой е като да си заколи прасето.
  Е такива неща учат те. Не случайно през вековете са били винаги гонени отвсякъде.
 • 30 Бесен Язовец

  6 27 Отговор
  ЕЙЙЙЙ PROSTYTUTKOOOO НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ БШОКАЖ НА PI НЕ СТАВАААА...
 • 31 Бесен Язовец

  7 27 Отговор

  До коментар #23 от "Софиянец":

  Ebavaiси макята овчар мандръсан от козел!
 • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 34 То пък в Америка,

  23 10 Отговор

  До коментар #1 от "СССР ☭":

  щото ги бръснат руснаците. Ама то май никой не ги бръсне вече. Даже и на турците клекнаха при нагорни карабах, затова не помогнаха на арменците. Абе слаба ракия. А сега съвсем ще я овапцат.
 • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 36 ми не,

  19 6 Отговор

  До коментар #19 от "В.В.П.":

  сега ще ударят голям гръб на родната му Украйна и ще лобира да си разплащат сметките със световният подмолен агресор и интригант-Русия.
 • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 39 ЧОКИ

  5 25 Отговор
  чака ни война това им е спасението
 • 40 Shponka

  25 3 Отговор
  Повече боли обаче Руската Българофобия към нас, за това, че след края на студената война се отказахме от "привилегията", Русия да ни води, разпорежда и държи с нас, като към вечни длъжници.
 • 41 ПЕНКО

  5 23 Отговор
  ВСИЧКИ НАРОДИ ТРЯБВА ДА ИЗБИЯТ ЕВРЕИТЕ НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ - ТОГАВА БЛИНКЕНОВЦИТЕ ОТ САЩ НЯМЯТ ШАНС - ДА РОБЯТ НАРОДИТЕ !!!!!!!!!!!
 • 42 20 трилиона

  6 18 Отговор

  До коментар #26 от "Стефан":

  Приятел,да те попитам,дали знаеш,съвсем случайно,колко е БВП на САЩ и колко им е ЪНШНИЯТ ДЪЛГ? От любопитсво питам...
 • 43 Каквото търсиш

  5 27 Отговор
  Ще го намериш. Прост американец. Ненаялся.
 • 44 стоян георгиев

  27 3 Отговор
  как статията изпусна да каже че е и фашист.разбра се че е евреин,педофил,от дълбоката дърьжава ,страхливец жаден за кръв,а забравих че е украински евреин приятел на сорос ..!еи тва се казва статия другари!почти като от доборото старо време.наистина не е приятно че тръмп няма да ближе за.ника на путин и че американската администрация се връща към старите си практики,но кво да се прави това е положението!
 • 45 Новата песен

  2 9 Отговор

  До коментар #26 от "Стефан":

  - умението да се пресламчваш към заслугите на другите си е умение...
  Впрочем в историята "ако" няма - победителите във Втората световна война са народите на СССР. А че към тях са се присъединили и други държави /въпросите са КОГА е ЗАЩО/ - благодарности от победителите. Но не това присъединяване е решаващо за крайния изход, когато то става, посоката на военните действия е вече на запад...
 • 46 Димитър

  29 5 Отговор

  До коментар #4 от "🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺":

  Байдън преди около месец нарече Путин и режима му банда Кремълски убийци. Новоизбрания президент на САЩ Д. Байдън е умерен политик и с много опит. За Путин ще бъде проблем за авантюрите му извън Русия. Явно е че президента Тръмп е неговия човек.
 • 47 Димитров

  0 24 Отговор
  Явно идва добронамерен човек,миротворец,но едва ли ще изненада такава държава като Русия.Лошото е за всички.
 • 48 Да бе

  23 0 Отговор
  То и унгарския евродепутат се изявяваше хомофоб а какво излезе ха ха ха
  Че го таковат гори п.деради аааа ха ха. А
 • 49 BGBG

  2 25 Отговор
  Вова!!!!Пускай ракетите и да се свърши с това сетовно зло.90% от населението на планетата ще ти е благодарно.С тези измекяри разбирателство няма да има а и европейските подлоги на САЩ`,са по лоши и от американците
 • 50 рада дълбоката

  0 15 Отговор

  До коментар #23 от "Софиянец":

  Недей казва "голяма дума" че може да ти се сбъдне и наложи !!
 • 51 рада дълбоката

  3 18 Отговор

  До коментар #32 от "Тъпи рашки":

  Много ми е интересно ти какво си произвел през живота (освен онова в тоалетната ) ,че определяш 150 млн. като тъпи ? Тъши , остри имат най голямата територия , с най много природни богатства и най голямото сладководно езеро (казват ,че тая пролет идвала суша ).
 • 52 Shponka

  20 2 Отговор
  По неприятна ни е Руската Българофобия към нас, за това, че се отказахме от привилегията Русия да ни води, разпорежда и отнася с нас, като към вечни длъжници
 • 53 КОЕ ТОЧНО

  28 0 Отговор

  До коментар #25 от "Бузов":

  е "сериозното издание", Бузов? Че нещо го не виждам наоколо...
 • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 56 Жoрa

  24 0 Отговор
  00:52 11.12.20 Oтгoвoр Дo кoмeнтaр #24 oт "Гeoрги":
  oпрaви cи Гугъл-прeвoдaчa oт рAЗИЯтcки бe, чoвeк! И нaучи вeднъж зaвинaги, чe нaвирeния ви гo нaби Eврoпa oщe нa Бeрлинcкия кoнгрec, зaтoвa ни имa кaтo държaвa. Зacлугaтa нe e вaшa, пoнял, мужикo нeгрaмoтeн oт тoрфищaтa?
 • 57 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

  0 11 Отговор
  Сефте Комендатски ! Та за какво приказвахме ?