Last news in Fakti

14 Декември, 2020 16:00 3 693 41

Не ми понасят силовите зрелища с побой над човешки същества

  • кубрат пулев-
  • бокс-
  • комплекс-
  • комплекси-
  • национална гордост

Чета от кисели до откровено злостни коментари за “провала” на Кобрата и се чудя, наистина ли не разбираме, че никой не ни дължи излекуване на личните ни комплекси?

Не ми понасят силовите зрелища с побой над човешки същества - 1
Соня Момчилова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На мен не ми понасят силовите зрелища с побой над човешки същества. Нелепата размяна на тупаници между здравеняци с дунапренени топки на ръцете ми се струва оскърбително занимание, но Кобрата ми е бил винаги интересен като феномен, та погледах между 5-7 минути снощи и всичко ме заболя, докато лъскавата, безизразна машина, шампион по професионално пребиване му нанасяше безпощадни удари.

Защо не си се прибере, горкото момче? Какво може да струва подобно зрелище и защо човек си причинява подобни неща? Такива въпроси и друг път съм си задавала, най-вече заради политически единоборства в които съм била нещо като личен треньор. Когато наблюдаваш подобна гладиаторска битка обаче, нещата стават хептен озадачаващи.

Чета тази сутрин от кисели до откровено злостни коментари за “провала” на Кобрата и се чудя, наистина ли не разбираме, че никой не ни дължи излекуване на личните ни комплекси? Победата на един дръзнал, ако щете да се излага мъж, не може да бъде нито наша, още по-малко национална. Въпреки че успехът има много бащи. Майката на поваления е само една и често я споменаваме с не много благи намерения, когато не са ни удовлетворени патрицианските очаквания “нашият да размаже”. Така е от библейски времена.

Тъжното е, че няма голяма промяна от зората на човечеството. Аз много искрено съчувствам на нашето момче. Сигурно го боли и физически, и душата, предполагам, след толкова мерак да ни угоди и да ни направи “горди”. Само че гордостта сме я объркали с горделивост. Забравили сме, че провалите изковават големия герой от Яков, през Парсофал та до най-поругания, Когото ще честваме след броени дни. И както казах или пък не съм все още, аз споделям онази максима на лудетината Ерика Джонг:

“На този свят сме да се излагаме” и затова винаги съм предпочитала историите с падналите, с нокаути раните, с изгубилите, защото историята на изправянето, на възможния катарзис, на осъзнаването на истинската награда / а тя се дава само от едно място/ е Голямата и важна история. Много ми беше близък този труден за убиване Кубрат. Като герой на общата ни приказка го видях.

Замаян от ударите на отглеждания в уредения, спортен свят на уважаващата зрелища демокрация. Как да победиш такъв галеник? Няма логика. Само чудо би ни свършило работа, но ние в чудеса не вярваме...нали?

Автор: Соня Момчилова, PR експерт

Източник: Facebook


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки 4

    39 2 Отговор
    Кубратко е иделаен за тоя спорт, неандерталци с големи чутори и здрави лицеви кости, които да държат на тупаници се намират все по-малко на територията на Европа.
  • 2 Ахахаха

    42 3 Отговор
    Кобрата направо обърна гръб и блокираше невидими удари идващи извън ринга 😂 Права е жената и мен ме е жал . Това не беше бой, а матретиране !

    Коментиран от #3

  • 3 ПСР

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ахахаха":

    Много добре го е списала.Тази тема....направо мирише.
  • 4 РЕАЛИСТ

    11 24 Отговор
    Кой ли вече не се изказа за мача и все злостни коментари. Едва ли повече в моя съзнателен живот ще видя българин , претендент за световната титла в тежка категория. Не съм го мислил, че е възможно, но стана факт благодарение на Кубрат Пулев и мениджърите му. Българин съм и ще държа за българин при всички обстоятелства. Не бих казал и грам добра дума за нигериец с английско поданство с по добър от Пулев тен, както той сам каза. Не му четете на Джошуа написаното, а го чуйте да говори и ще разберете , какъв простак е.

    Коментиран от #6, #8, #33

  • 5 Ами ние

    21 1 Отговор
    Го убеждаваме да се откаже и да не се излага,но той явно е мазохист и му харесва да го правят пумпал.
  • 6 Братле

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    На него мястото му там е незаслужено.Победите му бяха всички до една срещу някакви пенсионери.Стига измислен патриотизъм.Прибирайте го тоя некъде
  • 7 Само

    12 4 Отговор
    ти не се беше изказала. Кво ти разбира главата от бокс?
  • 8 ...

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    След тая излагация наистина няма да видиш скоро друг българин там... Феновете очакват бокс шоу , а не клоун шоу. Пулев още от мача с Кличко се знаеше как ще се изложи на ринга ... От него се иска само да пада професионално , но уви и това не може!
  • 9 аз съм Веска

    9 6 Отговор
    ТОЗИ СПОРТ НЕ Е ЗА ГЛЕДАНЕ . БИЯТ С В ГЛАВИТЕ СЪС СТРАШНА СИЛА .ЯВНО ЕДНО ОТ ИЗИСКВАНИЯТА Е ЗДРАВИ МОЗЪЧНИ ВРЪЗКИ .
  • 10 аз съм Веска

    4 14 Отговор
    ДА !!! СЛАВА НА КОБРАТА , И НА ВСИЧКИ РЕШИЛИ С ЛИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ ДА ВДИГНАТ БЪЛГАРСКАТА АМБИЦИЯ ЗА НЕПОВТОРИМОСТ !!!!ВАЖНО Е ДА НЕ СЕ ПОДЦЕНЯВАМЕ ,И ДА ЗНАЕМ , ЧЕ ВСИЧКИ СФЕРИ НА ЧОВЕШКОТО ПОЗНАНИЕ СА ДОСТЪПНИ, И В КОМПЕТЕНТНОСТ НА ВСИЧКИ НАРОДИ .
  • 11 аз съм Веска

    6 13 Отговор
    ИСКАМ ДА ДОБАВЯ ОЩЕ НЕЩО - КОБРАТА НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА НИ ЗАРАДВА , ДОРИ ОБРЕЧЕ ПОБЕДАТА СИ НА БЪЛГАРИТЕ .
    ПОЗОРЪТ ЩЕ Е НАШ , АКО НЕ ГО ПОСРЕЩНЕМ ПОДОБАВАЩО .
    ИМА ЛИ ФЕДЕРАЦИЯ , КОЯТО ДА ГО ПОСРЕЩНЕ С ПОЧЕСТИТЕ ЗА " ОПИТАЛ " !?!

    Коментиран от #14

  • 12 Реалност

    12 1 Отговор
    Бой имаше само в началото на първи рунд, след това беше гавра с труп
  • 13 Не може да разбереш, защото

    23 2 Отговор
    и ти имаш право да не разбираш. Но да се появиш пред цял свят, да размаха българско знаме и да се държиш като простак е НЕПРИЕМЛИВО и точка. 2 мнения няма.
  • 14 Мениджър

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "аз съм Веска":

    Пулев може да се опита в рекламния бизнес за боксови круши ! Оф чакай боксовите круши не могат да бягат в ъгъла 😵
  • 15 дрън дрън ярини

    17 1 Отговор
    Сонче, що се прайш на чукната ? Пульо го прави само за пари за едни 3 мил. и стига сте го жалили, възхвалявали, хвалили и пр. просто бизнес ! Затова се нарича "професионален бокс" !
  • 16 МАСТИЯ

    10 2 Отговор
    ТАЯ Е ХАРЕСАЛА МАРКУЧА И ТОПКИТЕ НА ПУЛЕВ. ДА Я ШЛЯПАТ, ШЛЯПАТ.
  • 17 Мнение

    9 1 Отговор
    За мен бокса, ММА трябва да бъдат забранени. От една страна има опасност за здравето и живота на спортистите, а от друга в залите легално се обучават биячи. Кой предпазва от смърт дори губещия на ринга? Съдията - в никакъв случай, защото шоуто трябва да се състои. Средновековна работа.
  • 18 Killer

    1 0 Отговор
    Не и понася, но всеки сам кове съдбата си.
    И Пулев не е изключение.
  • 19 Котака

    8 1 Отговор
    Много съжалителна тая кака." ...горкото момче ." Авторке, ние не сме го пратили там, забравяш умишлено че това е " ПРОФЕСИОНАЛЕН БОКС" и той сам си е избрал да си блъска кратуната срещу много пари.В този случай около 3,6 млн.паунда .
  • 20 Хм Хм

    10 0 Отговор
    Сега. Само аз ли видях, че човекът отиде да вземе едни пари...
  • 21 Памук

    4 0 Отговор
    На мен ми допада бой между хората, считат се за мислещ и интелигентен вид и имат избор. Не мога да понеса бой между животни за кефа на дебилни хуманоиди ..но защо ли коментираме представянето на г- н Пулев ..искал е, играл е, загубил е, спечелил е пари за това което си е негова професия.
  • 22 пешо

    9 0 Отговор
    не знам защо месеци ни занимавате с тази "боксова" среща:
    -първо това е професионален тип спорт и сульо и пульо ако са решили да се бухат,то това си е лична тяхна работа и мен не ме интересува
    -второ България няма нищо общо с единия от тъпанарите,нито народа български, нито федерацията ни по бокс,нито държавата,никой не е финансирал,планирал и подготвял този пишман "професионалист" за тази среща,независимо че същия е афиширал че играе за РБ,със същия успех може да скандира че играе за Борунди
    -трето престанете вече да занимавате измъчения народец с измислени "псевдо българи","псевдо спортисти" и "псевдо патриоти"
    -трето
  • 23 ИЗРОДИТЕ искат ЗРЕЛИЩЕ !

    3 2 Отговор
    Рим нали така се СРИНА ! С Колизеума ! И варварите им прочистиха Маисъла ! И със Запада е така ! Днес няма Ком. Партии, няма СССР, няма Соц. Лагер, няма Варшавски договор и Запада РУХНА ! Гато ГАНГРЕНА унищожаваща собственото си тяло !

    Коментиран от #35

  • 24 Обичам ВАНДАЛИЗМА и ЗВЕРСТВАТА !

    2 2 Отговор
    Всички полит. Партии у нас, говорят за ЕВРОПА , откъдето мирише на Криза, Бедност, Кръв и Смърт както във РОДОПА ! Вече мрем не за години а за дни и часове ! И заявяваме че сме щастливи , дори БЛАГОСЛОВИМ затуй че сме ПРЕКРАСНО и Много добре !
  • 25 Обичам ежедневната сводка за Смъртността

    1 2 Отговор
    От Ковид ! Тя застрашаващо расте ! Много се радвам - народа мре а ние искаме да премахнат ограниченията ! Как да жалиш ония, който сам се нежали ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Прекрасно върви всичко !

    1 3 Отговор
    И Ковид и Криза и Ваксина, и висока СМЪРТНОСТ, Финансава КРИЗА, Глад, Мизерия , Инфлация , Смъртност, Заболявания деморализация , обезчовечване , изродяване ! Кеф - Леш и т@ш@к е цялата тази Западна цивилизация !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Европа е днешната

    3 1 Отговор
    РОДОПА ! Зверства, Кръв , Трупове, Мизерия и Мъка !
  • 30 Що е западна Демокрация ли питаш ?

    3 2 Отговор
    Ще ти кажа бе брат ! Това е легализиране Официално на ПРАВОТО - Криминално да ПРИСВОЯВАШ и ОБЕЗПЕЧАВАШ . По нашему се казва да Крадеш и да те защитава ЗАКОНА ! Корупция и Фашизъм !
  • 31 34re3dtr54tg

    5 0 Отговор
    Разбира се, че гледането и правенето на гей-паради е по-човешко и най-вече мъШко занимание. Не се удрят с дунапренови топки, удрят се с кожени ТОПКИ. И разбира се, няма кръв и зъби по тепиха, а просто кафяви петна и смрад по чаршафите.
    Да живее джендъризма и шарените знамена!
    п.п.
    Пфу!
  • 32 Питаш ме как стана Прехода 1989-та ли ?

    4 2 Отговор
    С ПРЕВРАТ ! Никой не попита Избирателите за тяхното мнение ! Ритнаха Конституцията, Разгониха Парламента и ШАЙКАТА присвои държавната собственост ! А с НАРОДА какво стана ли ? Той остана с пръст в Г/з ! С голи ръчички и наведен ! Наричат го Господа , но в същност той е арбайтер, аргатин и слуга. Не е възможно всички да са ГОСПОДА !
  • 33 Малко култура

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Абе то хубаво българин, ама... То колкото и титли, звания и пари да имаш. първите седем години и липсата на елементарна култура и възпитание няма как да се компенсират! Айде преди мача ясно, че се навиват с някакви приказки, дето им нареждат агенти и промоутъри да говорят за да вдигат интереса...Ама при условие, че нигърчето го би като маче у дирек...Ми поне му подай ръка и поздрави го... Вместо отново да се правиш на шут - Запомни ме, ти ще видиш другия път! Нали искаш да се гордеем с теб.. Да се гордеем с Бай Ганьо?! Булгар, Булгар!
    А нигърчето го напраи - поздарви екипа на Пулев, поздрави България! Дажи и да е лицемерие е пак по- добре, отколкото да се държиш като типичен простак, мутрочалгар!
  • 34 Сичко е до парите

    4 0 Отговор
    Там за тоа бой ше земе милиони а за тоа бои на улицата или кръчмите нема да земе нищо ...просто пулю се е специализирал в поемането на удари срещу пари и да прави циркове това е обяснението...а бокса има нужда от зрелища и циркове щото играят много пари
  • 35 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "ИЗРОДИТЕ искат ЗРЕЛИЩЕ !":

    Пич IQ - то ти е по малко от номера на обувките ти.Какъв талант се иска да свържеш Варшавския договор и СССР с Кубрат?
  • 36 АЙДЕ ДЕ

    2 1 Отговор
    А ЗА БОЙКО КАРАТИСТЧЕТО СМОТАНО КАКВО ЛИ ЩЕШЕ ДА КАЖЕ АВТОРКАТА ?
  • 37 ЛИЦЕМЕР БОКО

    3 0 Отговор
    БОЙКО ПЪК ВСЕ БИЕ БСП , А Е ОТ СЪЩАТА ПАРТИЯ КАКТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ !
  • 38 Коментатор

    0 0 Отговор
    Чудя се кой по-вече унижи Кобрата, Кличко или Джошуа. Мача с Джошуа беше свършил след серията от няколко ъперкъта в брадата на нашия мераклия.
  • 39 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Всеки си изкарва парите както може. Кубрат носи на бой, това може това прави, а и парите са добри за него.
  • 40 безпартиен

    1 0 Отговор
    Странно сме се вторачили в тежката категория,но забравяме,че имаме и световни шампиони по бокс в други категории за аматьори и за професионелисти!Големите шампиони си избират противници!Нашият е избран не случайно,защото е ПРЕОДОЛИМ!!!Като НЕ разбиращ от професионелен бокс мога да кажа,че нашето момче е с беден технически арсенал,слаба тактика и сила!Но пък нали изкара едни пари за един бой от тридесетина минути!Сега ще какво ще прави,защото за бокс явно вече е късно!Има вече млади и подготвени физически,технически и тактически боксьори с които едва ли би се справил!Предполагам,че ще започне да се "политизира"и насочи към най лесното-политиката!Трудното и НЕ носещо материални приходи е да предаде опита си на млади и талантливи боксьори!
  • 41 Лора

    2 0 Отговор
    На мен пък ми става,, густо,, на който не му понася, да не гледа...... много добър бокс, удря едната буза у лицето, оня си обръща и другата, одоволствие големо....!