Last news in Fakti

24 Декември, 2020 10:00 11 915 96

COVID-19, начало на великата перестройка

  • пандемия-
  • коронавирус-
  • перестройка

„Въпросът за Световно правителство е в центъра на всички въпроси“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните месеци на отиващата си година все по-често се появяват предположения, че състоянието на обществото наричано Lockdown (затваряне на предприятия и изолация на хората в държавите), няма да свърши никога. Световната здравна организация и властите в някои държави предложиха на хората „с цел собствената им безопасност“ да „живеят временно затворени в изолирани камери“. Този временен затвор обаче може да се окаже накрая постоянен.

Подозренията в тази посока засили един господин на име Клаус Шваб, основател и несменяем ръководител на Световния икономически форум, провеждан ежегодно (обикновено през януари) в швейцарския град Давос. През януари следващата година обаче срещата няма да се проведе в Давос, а в Сингапур от 13 до 16 май 2021 г. През следващата година Клаус Шваб ще приема поздравления по случай 50-годишнината на Световния икономически форум (наричан първоначално Европейски форум за мениджмънт). Шваб е икономист, професор в Женевския университет. По съвместителство, той е почетен професор в много университети, член на попечителски съвети и на съвети на директорите в редица компании. Нееднократно е участвал в заседанията на Билдербергския клуб, като член на ръководещия клуба комитет.

На майската онлайн конференция на Световния икономически форум (2020 г.) Клаус Шваб, заедно с принц Чарлз, въведе в обръщение термина The Great Reset (великото зануляване). Смисълът на това вмъкване е, че капитализмът преживява световна криза и трябва да бъде променен. Дори принц Чарлз говореше за „отговорен капитализъм“. Пандемията на коронавируса с неговия Lockdown дава уникален шанс за такова презареждане, но понеже това не може да стане бързо, то Lockdown-a трябва да бъде продължен. В началото на юни 2020 г. на сайта на Световния икономически форум се появи материал с името The Great Reset. Темата беше подхваната хорово. Участници в този хор бяха Джо Байдън, Борис Джонсън и Джъстин Трюдо. След разпространяването на речта на Трюдо, през ноември канадският депутат консерватор Пиер Пуалевр изпрати петиция с молба „да спрат великото зануляване“. Петицията събра 80 000 подписа за по-малко от 72 часа.

В САЩ, Великобритания и континентална Европа се появиха опоненти на „великото зануляване“. В дискусиите на страната на Шваб застанаха принц Чарлз, Джо Байдън, Борис Джонсън, Джъстин Трюдо, а заедно с тях и гигантите от Силициевата долина, Amazon, Apple, Google, Facebook и Microsoft, многократно усилващи звученето на този хор. През ноември "Ню Йорк Таймс" разпалено обяви опонентите на The Great Reset за привърженици на „теорията на заговора“, но сбърка. Заговорници по-скоро се оказаха привържениците на The Great Reset въпреки, че действаха открито. Нека да си спомним работата на Хърбърт Уелс „Явният заговор (The Open Conspiracy). „Великото зануляване“ е именно такъв „Явен заговор“. Клаус Шваб е на 83 г., но активността му не намалява. През юли 2020 г. излезе от печат книгата COVID-19: The Great Reset, написана в съавторство с Тиери Малре, когото представят като футурулог с ляв уклон. До края на 2020 г. книгата трябва да бъде издадена на немски, френски, испански, японски, китайски и корейски езици. Основните идеи на книгата за „Великото зануляване“ вече се разпространяват в света:

На първо място, пандемията COVID-19 е „уникален прозорец от възможности“.

Именно през този прозорец човечеството трябва да влезе в бъдещето. Никакво връщане към миналото! Шваб казва: „Мнозина питат кога ще се върнем към нормалния живот? Отговорът е кратък, никога. Нашата история ще се раздели на две части: до коронавируса и след това“.

На второ място, „светлото бъдеще“ е светът, в който ще бъдат премахнати различията между богати и бедни страни,

а с времето ще бъдат унищожени и държавните граници. Ще се роди нова, единна планетарна държава с единно правителство. Според Шваб: „Въпросът за световно правителство е в центъра на всички въпроси“. По-нататък той пише: „С въвеждането на локдауна се засилва нашата привързаност към близките ни. Ние ценим повече тези, които обичаме - членовете на семейството си и приятелите. Но тук обратната страна се състои във факта, че това води до нарастване на патриотичните и национални чувства, заедно с мрачните религиозни възгледи и етнически предпочитания. И тази токсична смес пробужда в нас най-лошото…“. Шваб дава да разберем, че „на мрачните религиозни възгледи и етнически предпочитания“ ще бъде обявена война.

На трето място, икономиката на „прекрасния нов свят“ трябва да се управлява централизирано от гигантски монополи.

Частната собственост ще започне да отмира, а нейното място ще заеме „икономиката на потреблението“ и „икономиката на участието“. При това понятия като „социализъм“ и други подобни щателно се избягват. Налични пари няма да има, а повсеместно ще бъде въведена в обръщение цифрова валута.

На четвърто място, ще се осъществи преход към „зелена“ енергетика, която ще измести въглеродната.

Ще бъдат въведени лимити за потреблението на вода, електричество и някои „екологично опасни“ видове продукти, като например месо, или промишлени изделия, като автомобили. А най-радикалното средство за намаляване замърсяването на околната среда ще стане намаляването на демографския ръст на населението или даже съкращаване на неговия брой. Шваб е категоричен, че „колкото по-голям е демографският ръст… толкова по-голям е рискът от нови пандемии“.

На пето място, ще завърши роботизацията във всички сфери на икономиката и обществения живот.

За рязкото съкращаване на работните места се говори многократно в книгата The Great Reset, където пише, че „до 2035 г. може да бъдат автоматизирани до 86% от работните места в ресторантите, 75% от работните места в търговията и 59% от работните места в отраслите за развлечения. До 75% от ресторантите могат да се разорят от локдауните и последвалите ги мерки за социално дистанциране. Нито един отрасъл от промишлеността, нито едно предприятие няма да остане незасегнато“. Предвижда се да бъде въведен безусловен базов доход за хората, които ще бъдат заменени от роботи, но при условие, че официално е потвърдена ваксинацията им.

На шесто място, ще продължи цифровизацията във всички сфери на икономиката и обществото.

Ще бъде създадена ефективна система за контрол върху поведението и движението на хората, включително и с помощта на технологии за лицево разпознаване. Шваб пише: „За да се сложи край на пандемията, е необходимо да се създаде световна мрежа за цифров контрол“.

На седмо място, новият модел за здравеопазване ще предвижда регулярно тестване, задължителна ваксинация,

издаване на медицински паспорти, въвеждане на ограничения и наказания за лицата, нарушили правилата на медицинската дисциплина.

На осмо място, човекът ще бъде „усъвършенстван“ в духа на трансхуманизма.

И така целите на „Явния заговор“ са обявени. При тази подкрепа, която „великото нулиране“ получава от лагера на глобализма, може да не се съмняваме, че прословутата „пандемия“ е началото на операцията по прехода към „прекрасния нов свят“. Дали ще се намерят сили способни да се противопоставят на реформаторите глобалисти?

Автор:
Валентин Катасонов


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    105 11 Отговор
    Ние българите трябва да се гордеем ,че не се поддаваме на Световната и местна мафия.Поклон народе!

    Коментиран от #4, #15, #16, #28, #83

  • 2 Ресурсите

    17 57 Отговор
    намаляват, популацията на грешката на Природата се увеличава. Трябва де се вземат мерки иначе катастрофата е неминуема. Единственият изход е рязко намаляване на популацията.

    Коментиран от #7, #41

  • 3 Дельо Хайдутин

    103 4 Отговор
    Населението вече не е ценен ресурс,а тежест за световната олигархия.С развитието на технологиите и изкуствения интелект вече няма нужда от работна сила и войници.Хората стават излишни.Цели отрасли като чиновници, полицаи, учители, работници в заводи ще станат излишни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТОДОР СТОЯНОВ

    39 8 Отговор
    ...И СЛЪНЦЕТО БАВНО ЗАЛЯЗВАШЕ НА ИЗТОК...
  • 6 Covid

    112 3 Отговор
    Защо още се подчиняваме на нарежданията на шепа човекомразци. Трябва пълен бойкот на ваксинирането и на ограниченията. Разследване за появата на вируса и съд за отговорните. На първо място трябва да запопнем да сваляме правитекства. Хора, събудете се!!!
  • 7 89sd8sd98

    84 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ресурсите":

    Ми да ги намаляват в Африка и азия, бе, учен! Те там се котят неконтолируемо.
    Европа, САЩ и иобщо белите страни се топят. Населението застарява и оредява. А най-пострадали ще са имнно тия държави.
    Сбъркана е тая терория и стратегия. Тя не вещаее нищо добро на хората. Връща ни в епохата на робството и крепостничеството плюс фашизъм от най-лош тип.
    Това е огромен геноцид! За геноцида трябва да има съд, а виновните да бъдат обезглавеявани публично!
    Не може малцина богорванили се милиардери, да опраделят съдбините на Човечеството и да му налагат мракобесие!

    Коментиран от #82

  • 8 РАДИО ЕЛТО

    50 4 Отговор
    вече 31 години какво се съсипа БЪЛГАРИЯ НО ИМА ВИДОВ ДЕН НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА ОТ божия ГНЯВ
  • 9 Бивш канадец

    17 8 Отговор
    Количеството интелект на Земята е константа, а населението нараства.
    Виждам, че татко Мърфи е прав...

    Коментиран от #89

  • 10 Антигерб

    57 2 Отговор
    Що ли ми се струва че новия комунизъм ще дойде от запада - ами те 99% от идеите на това "Велико зануляване" са комунистически идеи но видяхме до къде доведе комунизма.

    Та в този ред на мисли си идва на мястото това че тъкмо от запада подкрепят бивши комунисти да ни управляват - пропагандата и репресиите са също от комунистически тип. Медиите едно време бяха държавни и отразяваха партийната линия сега са частни но на един кръг от хора и отразяват техните интереси - никаква промяна.

    Коментиран от #13

  • 11 Да бе да

    50 1 Отговор
    Овцете пратили молба до вълка да не ги яде. Ултра либерализмът до това води. Да си мисли стадото че ще бъде пощадено
  • 12 Име

    44 4 Отговор
    И ние живяхме в "светлото" бъдеще и стигнахме доникъде. Май то ще ни се види наистина светло пред терора или рестарта който ни готвят
  • 13 Последния Софиянец

    21 6 Отговор

    До коментар #10 от "Антигерб":

    При увеличаване на населението и намаляване на ресурсите световния комунизъм е неизбежен.Добре че няма да го доживеем.
  • 14 Пак старата идеология

    28 1 Отговор
    За прекрасния нов свят,но както знаем тя никога не е успявала.
  • 15 Шеф Манчев

    9 41 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Голям патриот стана бе софиянче, много оригинално от твоя страна в момента има брифинг на здравните власти - мерките и ограниченията действат и резултатът е добър вече има по малко заразени благодарение на стопирането на мързеливите браншове никой не е умрял защото са затворени кръчмите и други от сорта така че отивай да си търсиш работа от кръчмар можеш да станеш работник към чистотата в София няма срамна работа. 😂😂😂👍👍👍

    Коментиран от #19

  • 16 И какво ще направи

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Българина? Ще се изправи срещу стотиците трилиони на Шефовете? Няма да стане,за огромно съжаление.Никъде ,в никоя държава.Да, вероятно ще има много" твърдоглави" Но в Плана" най- голямо внимание е насочено именно към такива групи в отделните държави.Другите- безропотните не са изобщо проблем. Помните групировките в началото на 90-те.Кой от хората им се опъна? Дребни и едри търговци,- всички им плащаха .Това ще бъде същия модел-,но много по експертно разработен от най- добрите мозъчни тръстове наети от ТЯХ.Директно го цитират: През икономическа принуда.Няма да е цитирам.Има е в текста.

    Коментиран от #22, #25, #43

  • 17 Каишков

    40 1 Отговор
    Светът няма да се обедини . Това са фантазиите на западните монополисти - те да командват света и ресурсите. Нито Русия , нито Китай ще им се хванат на въдицата. Това ще касае най вече краварите и нас - ратаите от ЕС.
    И няма да е виновна толкова роботизацията , а това че изнесоха производствата в Китай , Индия , Тайланд , Тайван и др.
    Населението на Земята ще се раздели на няколко лагера , които западняците с помощта на една коалиция от 67 държави като в Сирия и група наети от тях главорези ще мъчат да подчинят. Ще видим още разрушени държави в името на светлото бъдеще.

    Коментиран от #84

  • 18 Верно ли

    48 1 Отговор
    Ха, на някакви хора, дето си печатат пари без покритие и раздават заеми, и благодарение точно на тях забогатяха, им се прищяло да бъдат глобално правителство и да ми дават пари срещу "редовна ваксинация"! Не, благодаря!
  • 19 Последния Софиянец

    34 3 Отговор

    До коментар #15 от "Шеф Манчев":

    Май ти си единственият наивник дето вярва на тия лъжци в НОЩ.Скоро НОЩ ще е при бай Ставри.

    Коментиран от #34

  • 20 Еврейско котило

    35 2 Отговор
    Та то не е ясно само за дебилите , че всичко около коронавируса сочи натам ! Създаден с цел за да превърне хората в безправни роби ! Стой си в къщи , нямаш право да се показваш навън , докато кротко не пукнеш !Кой да живее ще решават онези с милиардите !Планетата е само тяхна !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Последния Софиянец

    18 3 Отговор

    До коментар #16 от "И какво ще направи":

    Нас Дивергентите на площада ще опитат да ни унищожат,но нали гледа филма накрая.
  • 23 До#21

    18 2 Отговор
    Ми ясно е ,че господарите имат нужда от лакеи , но и тяхната участ няма да е по-различна по-нататък !
  • 24 Кърк

    40 3 Отговор
    Спете спокойно граждани, това е конспирация. Когато се събудите еднорози ще хвърчат под цветната дъга. За съжаление повечето от тези цели ще бъдат реализирани, защото просто няма кой да даде отпор. От 15 г. се опитвам да отварям очите на хората за тези неща (защото те не са планирани от днес), но срещам само присмех и неглижиране. Е, играта свърши. Кой се смял, смял. Дойде ред на сълзите.
  • 25 Строител.

    7 16 Отговор

    До коментар #16 от "И какво ще направи":

    Не му обръщай внимание на тоя Последен софиянец той реве срещу власта и се прави на жертва и света вода ненапита питай го защо тогава продава некачествена храна и буламач в заведенията си, защо не осигурява персонала си и защо не си плаща данъците от оборота си неговата робота е крадецът вика дръще крадецът.

    Коментиран от #39, #46

  • 26 човек от народа

    30 0 Отговор
    гнусна перспектива ! дулу сорос и соросоидите!
  • 27 Ахахах

    24 2 Отговор
    Йесменката от Банкя бинпродала и майчиното си мляко за някое допълнително кюлче злато. Борисова в типичен пример за продажна мибитурка. С такива управляващи не ни трябват ваксини.
  • 28 „PCR тестовете,

    40 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    които използваме рутинно, не могат да различат един от друг щам. “ – Това специалистите го знаят от самото начало на аферата с ковид 19. Всъщност доц.Мангъров ни казва индеректно нещо , което също знаем. PCR тестовете са МЕНТЕТА защото НЕ ДОКАЗВАТ SARS co v 2 !!! В най-добрия случай PCR тестът може да свидетелства че сте имали досег , някога /!!!/ , с някакъв коронавирус. Но коронавирусите в природата са десетки щамове. Коронавирусите патогенни за човека /болестотворни/ са 7 /седем/ !!! И те са открити преди половин век , първият болестотворен коронавирус е даказан през … 1965 година ! След това следващите 35 години има 4 /четири/ щама коронавируси които периодично разболяват хора от респираторни заболявания , а мнозина са починали от бронхопневмонии. Това -без никой от масовата публика да разбере , през 60-те , 70-те , 80-те , 90-те години на 20-ти век ! Стотици милиони и вероятно милиарди хора по света имат изграден имунитет срещу тези коронавируси ! Днес огромна част от набедените за „позитивни“ на К 19 , иначе напълно здрави хора, със сигурност имат имунитет срещу тези коронавируси, позитивират теста без да са болни от К 19 ! Затова сатанистката шайка на СЗО и Гейтс въведе „революционния“ нов медицински термин „безсимптомни болни“ . Перверзия и подигравка както с медицината , така и със здравия разум на хората.

    Коментиран от #38

  • 29 Чудя се

    34 3 Отговор
    Зашо им е нужна толкова тази ваксинация. Какво точно има във ваксините? Защо се съхраняват на някакви минусови температури? Какви са тези рнк протеини? Ясно е, че ще ни претопят до шушка великите еврейски сили. Защо все повече си мисля, че Мустакатият немец е знаел какво следва и се е опитал да спаси света от това еврейско зло, та целият сатаничвн свят се е вдигнал да го унищожи? Въпроси, въпроси, въпроси. И един друг въпрос, защо на Господ, властвлинът на всичко не му е възможно да се справи с подобни сатанински изчадия, които искат да ни ресетнат? Нещо май силите му не са чак толкова големи.

    Коментиран от #37

  • 30 Просветен илюминат

    25 2 Отговор
    Замислете се като минават хора да разхождат кучетата си на каишка каква символика има това? Кучето е водено от стопанина си там където иска той,а не кучето,което ако е свободно ще ходи където му се иска,а вероятно това няма да се хареса на стопанина. Сега вижте и себе си в тази пандемия и условията я които ви поставят да живеете,не са ли същите както стопанина води вързаното куче и свободата му е ограничена. Схващате ли сега как сте водени и живота ви е такъв какъвто някой друг го иска и диктува,като са ви убедили да спазвате закони,да използвате пари за да имате това,което сами създавате и умеете,но го споделяте и разменяте срещу пари и използвате думи,чието значение и смисъл вие не можете да променяте защото,робите водени от невидимите окови на ограниченото съзнание парите ги притежават само тези,които са ви вързали както кучето и ви водят където искат. Истината ще ви направи направи свободни,а истината е,че вие сте нищо и това нищо с времето го убеждава средата в която живее,че трябва да е нещо,да има нещо и стремежът му да трупа и да има се заражда още от дете,желанието да постига добри оценки и повече пари го кара да се движи така както кучето завързано и водено от своя стопанин. Любовта обединява хората,страхът ги разделя. Благодарение на кой са богати богатите? Освободете се от невидимите окови и спрете да живеете водени от страхът и желанието да бъдете нещо повече от другите,няма други за подсъзнанието! На ниво подсъзнание ние сме едно цяло.

    Коментиран от #72

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Аз40

    16 0 Отговор
    Още навремето го е казал Маркс: "Гибелта на старото общество не е загуба за тези, които няма какво да губят от старото общество." Към това се целят.
  • 34 Шеф Манчев

    5 8 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Що да съм наивник, на кого да вярвам на някой кръчмар като теб ли ????????
  • 35 Просветен илюминат

    17 2 Отговор
    Предвижда се да бъде въведен безусловен базов доход за хората, които ще бъдат заменени от роботи, но при условие, че официално е потвърдена ваксинацията им.

    На шесто място, ще продължи цифровизацията във всички сфери на икономиката и обществото.
    Ще бъде създадена ефективна система за контрол върху поведението и движението на хората, включително и с помощта на технологии за лицево разпознаване. Шваб пише: „За да се сложи край на пандемията, е необходимо да се създаде световна мрежа за цифров контрол“.

    На седмо място, новият модел за здравеопазване ще предвижда регулярно тестване, задължителна ваксинация,
    издаване на медицински паспорти, въвеждане на ограничения и наказания за лицата, нарушили правилата на медицинската дисциплина.

    На осмо място, човекът ще бъде „усъвършенстван“ в духа на трансхуманизма.
    И така целите на „Явния заговор“ са обявени. При тази подкрепа, която „великото нулиране“ получава от лагера на глобализма, може да не се съмняваме, че прословутата „пандемия“ е началото на операцията по прехода към „прекрасния нов свят“. Дали ще се намерят сили способни да се противопоставят на реформаторите глобалисти?

    Коментиран от #36

  • 36 Просветен илюминат

    14 3 Отговор

    До коментар #35 от "Просветен илюминат":

    Хайде сега извадете филми подсказващи всичко това което става и кажете,че има Бог и всичко е конспирация.
    Живеете в един програмиран виртуален свят.
  • 37 Просветен илюминат

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Чудя се":

    Отговора е в статията,ама ти явно не четеш или не схващаш написаното в нея.
  • 38 Елмо

    5 11 Отговор

    До коментар #28 от "„PCR тестовете,":

    Що се занимаваш да му обясняваш на тоя за Ковид вируса и тестовете него го интересува единственно да му работят кръчмите и да му капят пари от тях че бил се заразил някой и умрял след това него не го вълнува него го вълнуват само кинтите това е такива като него търгуват с човешки животи това е.
  • 39 Просветен илюминат

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Строител.":

    Той не се прави,а е жертва и както досега е правил това преди протеста сега прави същото,точно защото е жертва и не осъзнава проблема си и след като не го осъзнава няма и как да го разреши.
    Проблеми всъщност няма,има текущи въпроси чакащи разрешението си.
  • 40 ха ха ха

    16 1 Отговор
    Ся гледайте майтапи, според изкуфелия Шваб, трябва да се храним само със гъби, скакалци и плевели, да - плевелите имали страхотен вкус!

    Аз се чудя докога мислят, че ще просъществува гаврата им КОВИД с нас?

    Коментиран от #47

  • 41 Ха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ресурсите":

    Дай пример.Хвърли се от терасата заедно с близките ти.
  • 42 Ленин

    23 0 Отговор
    Ние тази топка сме я тупали. Големи приказки и после робство.
    Семейство, село, земя, пушки. Така го виждам аз.
  • 43 Ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "И какво ще направи":

    Ти явно си от послушковците.Ела да те ваксинирам.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Само питам

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Строител.":

    Ти ли строиш "светлото" бъдеще от тръстика и кал?Или си само по санирането с блажна боя?
  • 47 Просветен илюминат

    13 2 Отговор

    До коментар #40 от "ха ха ха":

    Докато не ваксинират всички и с това не приключи тоталното поробване.
    Маските изчезват,ваксините ги сменят.
    Сега просто се настройваше тълпата за да разбере,че без ваксини няма живот в новия свят.
  • 48 Верно ли

    21 0 Отговор
    Има три притеснителни неща в статията: ефективна система за контрол върху поведението и движението на хората, въведени лимити за потреблението на вода, електричество и някои „екологично опасни“ видове продукти, като например месо и намаляване на демографския ръст на населението или даже съкращаване на неговия брой, като за постигане на тези три цел намесват уж така опасния вирус, чрез издаване на медицински паспорти, въвеждане на ограничения и наказания за лицата, нарушили правилата на медицинската дисциплина. На всички ни е ясно, че вирусът е само претекст за въвеждане на постоянен контрол върху населението. Не случайно искат да забранят консумацията не месо - месото е един от основните източници на съставки, които стимулират чувството за самосъхранение и контролират нивото на агресията срещу външни заплахи. А аз се чудех какво толкова ни ги промотират веганите...

    Коментиран от #73

  • 49 Чичо Колт

    15 0 Отговор
    В светлината на тази книга и всичко написано в нея става все по-ясно, че този вирус не се е появил случайно.
    И слеващият въпрос е - какво мислят по въпроса Китай, Русия, Иран, Саудитска Арабия и т.н.
  • 50 ФУТУРОЛОГ

    9 3 Отговор
    ПОЧТИ НИЩО ОТ ТОВА НЯМА ДА БЪДЕ РЕАЛИЗИРАНО! СПОКО. ТОВА СА ЧИСТИ ФАНТАЗИИ. ФАШИЗОИДНИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ НЯМА БЪДЕЩЕ.

    Коментиран от #55

  • 51 Просветен илюминат

    8 1 Отговор
    Всичко се крепи и върви според плановете на някои среди благодарение на страхът.
    Контрол е имало и винаги ще се държи той да съществува за да се държи поробено населението.

    Коментиран от #54

  • 52 ТАКА

    13 1 Отговор
    ТАКА ЕДИНСТВЕНО ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТ РАЗПАДА НА ЕС. НИЩО ПОВЕЧЕ. СПОКО. МЪДРЕЦИТЕ СА ДРУГИ.
  • 53 Daddy Cool

    22 2 Отговор
    Това няма да стане!
    Ще става голям бой и тези, които са го замислили няма да могат да се скрият, нито пък парите им ще ги спасят.
    Крайно време е самозабравилите се мултимиардери да бъдат свалени на земята.
  • 54 Споко бе човек

    7 2 Отговор

    До коментар #51 от "Просветен илюминат":

    ПОЧТИ НИКОЙ ТУК - В БГ, НЕ СЕ СТРАХУВА!!!ФАКТ. ТОВА, ЧЕ ХОРАТА НОСЯТ МАСКИ Е ПРОФИЛАКТИЧНО. НИКОЙ НЕ ИЗПИТВА ТОЧНО СТРАХ. ТОЧНО ОБРАТНОТО.

    Коментиран от #56

  • 55 Просветен илюминат

    10 2 Отговор

    До коментар #50 от "ФУТУРОЛОГ":

    То вече се реализира,страха и несигурността пречупват всеки в този материален свят.
    Нещо да знаеш И да намираш за ескимосите примерно?
    Те нямаха държава и монетарна система.
    Ако липсва инфо за тях защо е така?
    Всеки трябва да е в кошарата и да се контролира от елита.
  • 56 Просветен илюминат

    9 4 Отговор

    До коментар #54 от "Споко бе човек":

    Влез в един магазин без маска или в затворени обществени места и ще разбереш дали не се страхуват.

    Коментиран от #58

  • 57 Еееяяя

    16 1 Отговор
    Ще хвърчат глави на умни глобалисти... Световно правителство е нонсенс! 15 човека да управляват света означава да се направят много повече световни фатални грешки на много веста по земята!! 1000 глави мислят по- добре от 15.
  • 58 И какво от това

    6 2 Отговор

    До коментар #56 от "Просветен илюминат":

    Това е без значение. Умът е важен. Мисълта. Не маската. Вътрешното е по- силно и по- важно от външното. Съществуват микроби все пак. Или и това отричаш???
  • 59 Анонимен

    18 0 Отговор
    Някой има ли илюзията че въпросното рестартиране замислено от безскрупулните свръхбогати има за цел добруването на някой друг освен тях ? Това което го предлагат го знаем - нарича се феодализъм . Очевидно е че много неща в пъзела се нареждат - и масовия бежански наплив пропускан безпрепятствено и трескавите декларации и законотворчество от правителства за преминаване към "екологичен" транспорт и енергетика ( разрушителен и за двете системи ) . Очаква ни мащабно и целенасочено понижаване на жизнения ни стандарт .
  • 60 Мисля, че

    17 0 Отговор
    НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ. СВЕТЪТ Е МНОГОПОЛЮСЕН. НО Е ВЪЗМОЖНО ДА ДОНЕСАТ ВОЙНА НА ДОСТА МЕСТА под уж благовидни предлози.
  • 61 Гал Фон

    10 7 Отговор
    Има един паразитиращ етнос гонен от всякъде. От Вавилон, Египет, Фалестинците, Испания, Германия. Този етнос подкопава държавността и не иска да е контролиран. Той ни създаде стария и новия завет, книгата капитала, теория на относителността. Той ни научи на капитализъм и социализтм по подобие на садукейските кибици в Юдея. Това богопазан народ ни гради светлото бъдеще. Учете и слушайте своите водачи неразумни гои!
  • 62 Цитат

    16 1 Отговор
    "Колкото по-голям е демографският ръст… толкова по-голям е рискът от нови пандемии“.
    Т.е. по-малко хора - по-малко епидемии!
    Или както е казал Сталин - Няма човек - няма проблем!
  • 63 ФУТУРОЛОГ

    3 7 Отговор
    НАЙ- ЧЕСТО ВИРУСИТЕ ИДВАТ ОТ ЖИВОТНИТЕ - ПТИЧИ, СВИНСКИ И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ГРИП. ОГРАНИЧЕТЕ ЖИВОТИНСКОТО У ВАС - И НЯМА ДА ИМА СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ ЗА ХОРАТА. ЧОВЕК Е ТОВА, КОЕТО ЯДЕ И КОЕТО МИСЛИ. ИМА АЛТЕРНАТИВА.
  • 64 ФУТУРОЛОГ

    1 6 Отговор
    ИМА АЛТЕРНАТИВА. ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД БЕЗ СИЛАТА НА ИНФОРМАЦИОННОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ - ТУК СЕ ИМА ПРЕДВИД ЛЕЧЕНИЕ И ЕКОЛОГИЧНО ОТГЛЕЖДАНЕ НА РАСТЕНИЯ И ЖИВОТНИ С ПОМОЩТА НА ИНФОРМАЦИОННИ, ВОДНИ ВЪЛНИ, ЧАСТ ОТ ТОВА ВЪЗДЕЙСТВИЕ Е Т.НАР. ХОМЕОПАТИЯ, НО НЕ Е ВСИЧКО. РЕВОЛЮЦИЯТА ЩЕ БЪДЕ ПРИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ИНФОРМАЦИОННОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ В РАСТЕНИЕВЪДСТВОТО И ЖИВОТНОВЪДСТВОТО.
  • 65 Европейски

    7 1 Отговор
    Вероятно, когато си на 83 ти се приисква да повтаряш простотиите на Ленин, че дано те проснат до него за вечни времена. Само че Ленин е недостижим в ненавистта си към човечеството и специално към Християнската цивилизация. Опити много - резултат никакъв.

    Коментиран от #67

  • 66 българка

    16 1 Отговор
    Не знам колко истина има в тези налудничави брътвежи, но много ми приличат на нацистките теории за чиста раса и нов световен ред и неминуемо водят към мисълта за умишлено поголовно унищожение чрез биологични оръжия. Предходните масови заразявания с птичи, свински и т.н. грип явно не дадоха желаните резултати и сега Ковид-19/1, а вече и Ковид-19/2 ....
    Да направим това, което зависи от нас - да се отървем първо от мутрите!

    Коментиран от #69, #76

  • 67 ФУТУРОЛОГ

    8 2 Отговор

    До коментар #65 от "Европейски":

    Тези " хора" проектират бъдещето на човечеството според собствените си интереси, а не това, което ще е в полза за цялото човечество. Това са някакви техно - фаназии, които грам не отчитат, че хората имат душа и тя
    Трябва да е свързана с Бога, за да имаме истински прогрес във всяко едно отношение. Но последното става доста бавно и трудно. Нужна е мъдрост и себенаблюдение.
  • 68 Ели Оригинал

    4 4 Отговор
    Великолепен учен, жалко че книгите му не са преведени в БГ, както на Фурсов, Сосновский и др.
  • 69 Прогресът

    8 1 Отговор

    До коментар #66 от "българка":

    ...никога не става с агресия или революция. Става с мъдрост и иновации. След революция идват още по- невежи лица. Справка - Октомврийска революция и др.
  • 70 Ели Оригинал

    5 0 Отговор
    През последните години освен руски, много добри френски автори пишат по темата, отново непреведени в БГ, ако е Атали веднага го превеждат.
  • 71 Чичо Колт

    14 2 Отговор
    Няколко въпроса:
    1. Кога тръгна пандемията, кога се написа книгата, кога излезе от печат. По всичко личи, че тя е била готова още преди вируса да тръгне по света и писалите я са знаели, че идва пандемия.
    2. "Преходът" към "новия свят" ще продължи десетки години. Какво ще се случи с икономиките през това време, след като държавите ще бъдат в локдаун?
    3. Как ще бъдат накарани държави като Русия, Китай и други големи да се включат в "планетарната държава" и да се подчинят на световното правителство и на шепата монополисти, каквито Амазон, Майкрософт, Гугъл и сие си мислят. че ще бъдат.
    4. Как ще се изравнят бедните и богатите - като при социализЪма ли - всички да са еднакво бедни?
    5. Защо ще дават пари на хората, които са станали ненужни поради заемане на техните работни места от машините? Не е ли това чиста лъжа?
    6. Защо се смята, че в бъдеще ще има много други пандемии и поради тази причина трябва всеки да е ваксиниран, а населението намалено?
    7. Защо е нужен тотален контрол над хората?
    8. Кой дава право на една шепа самозабравили се богатааши да се разполагат със света и милиарди хора?
    7.

    Коментиран от #80

  • 72 Символика

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "Просветен илюминат":

    То през първия локдаун у нас (март, април) излезе следната "шега": две кучета се срещнали и едното казало: "Е, доживяхме да видиме и хората да ги държат по цял ден в къщи и да ги изкарват навън само с намордник".

    Коментиран от #78

  • 73 Статистика

    13 1 Отговор

    До коментар #48 от "Верно ли":

    Лошото е, че не на всички им е ясно, че това е претекст за постоянен контрол. Супермощните компютри на гугъл, които обработват профилите на хората според техните посещения тук и там, явно преценяват, че има една голяма маса хора, които ще се "вържат" на номера с ковида.
  • 74 IYI

    4 1 Отговор
    Решението е едно и с цвят червен.

    Жалко обаче за флората и фауната.

    Коментиран от #75

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Кърк

    10 2 Отговор

    До коментар #66 от "българка":

    Не знам кое е налудничаво, но строят налудничав суперкомпютър на територията на Хай Тех парка в София. Един от 6-те в Европа. Сигурно за да помага на математиците от НОЩ да си правят прогнозите. Нищо, поне знаем къде да ударим, когато ножа почне да дялка кокала.

    Коментиран от #79, #90

  • 77 Антисоциалист

    9 2 Отговор
    Господа, в публикацията съвременният социализъм е лъжливо определен като капитализъм, а господстващите общества - като "гигантски монополи".
    Тя лъжливо изрежда целите на господстващите общества като постижими и неизбежни и е припев на световната соцлъжа.
    Нито държавите, нито нациите, нито частната собственост, нито парите ще изчезнат, а световно правителство - световна империя не може да има.
    В историята на човечеството всяка империя рухва поради вътрешната си неустойчивист под напора на другите цивилизации, държави и народите им.
    Новото соцробовладелство е обречено - ще го унищожим.
  • 78 Просветен илюминат

    11 3 Отговор

    До коментар #72 от "Символика":

    Сега като затвориха заведенията и ограничиха хората с някакви мерки почнаха да пускат новини как има ефект и промениха информацията за статистиката и хората вече виждат,програмирани са,че ако не се спазват мерките ще е опасно за здравето им.
    Всичко е една огромна манипулация.
  • 79 Просветен илюминат

    8 1 Отговор

    До коментар #76 от "Кърк":

    Квантов компютър пуснат ли не искам да мисля какво ни очаква.
  • 80 Просветен илюминат

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Чичо Колт":

    Ти явно не си разбрал нищо от статията като задаваш тези въпроси.
    Подозренията в тази посока засили един господин на име Клаус Шваб, основател и несменяем ръководител на Световния икономически форум, провеждан ежегодно (обикновено през януари) в швейцарския град Давос. През януари следващата година обаче срещата няма да се проведе в Давос, а в Сингапур от 13 до 16 май 2021 г. През следващата година Клаус Шваб ще приема поздравления по случай 50-годишнината на Световния икономически форум (наричан първоначално Европейски форум за мениджмънт). Шваб е икономист, професор в Женевския университет. По съвместителство, той е почетен професор в много университети, член на попечителски съвети и на съвети на директорите в редица компании. Нееднократно е участвал в заседанията на Билдербергския клуб, като член на ръководещия клуба комитет.
  • 81 И кой е шефа

    7 0 Отговор
    "Световно правителство", ама те да кажат какво да става.
    Не ща да деля "по братски". Искам поравно.

    На големите корпорации им пречат отделните държави с техните отделни мита, такси, тарифи и т.н. и най вече една държава да казва дали да го има техния бизнес там или не. Затова се работи по заличаване на държавността - насаждане на нихилизъм, разцепване на обществото, отричане от национални ценности и др. "Зелените революции бяха "разгрявка" как се панипулира и разделя обществото, Китай и Русия се усетиха, работят за запазване на държавността и станаха "лоши".
  • 82 Кога

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "89sd8sd98":

    елитът се е интересувал от хората?
  • 83 Шамара

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кои сте вие бе? Шайката насмъркани келеши от Орлов мост ли?
  • 84 Ти защо мислиш, че се превъоръжаваме

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Каишков":

    Натиска за по голям процент от БВП да се заделя за отбрана не е случаен. Който не участва в плана ще бъде нападнат.
  • 85 балтов чарк

    3 0 Отговор
    поздравления за обективността на автора. за разлика от зашеметените в упование вярващи християни този човек не робува на някакво химерно квази спасение свише. нещо повече - настоящата ситуация е инспирирана от спасителите и техните производни. едно такова спасяващо квази е наричано спасител от 2000 години насам.
  • 86 балтов чарк

    2 0 Отговор
    когато това квази изгонило търговците от храма, за да не го ,,сквернят,, не е уточнило, че търговията и парите не са измислени като средство за размяна от хората. защо ли... днес не се питаме кой ги е научил на това, нито защо стремежът към богатство не се третира като нещо несмислено - напротив.
  • 87 балтов чарк

    2 0 Отговор
    е, време е квази спасителят да придобие друго подобие, сиреч форма на отношения - субекти от порядъка на инфо-системи, мрежи за контрол без намесата на човешка днк, както и проекти и конструкти изцяло непознати на човечеството. допускам, че връзката му ще е телепатична еднопосочно, т. е. команди в императив.
  • 88 балтов чарк

    2 0 Отговор
    ерата на водолея не означава нищо за обикновения човек. тези цикли нито са земни, нито могат да бъдат разбирани от някого. цикличността на ерите само е доказала /през познатите до днес отминали цивилизации/, че те са слепи за всички живи същества и се управляват от закони, безпристрастни като физична механика.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Не разбрали ве. За нуждите на

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Кърк":

    Здравеопазването...?!?!! Ша следи кой е ваксиниран кьде ходи ко прай слушка ли или нееее....
  • 91 НОВАТА СИЛА

    1 1 Отговор
    ШВАБИТЕ ГИ ОСЪДИХ НА СМ- ЪРТ :)
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 КАПИТАН СМЪРТ

    1 1 Отговор
    ЩЕ БЪДАТ ИЗТЕ- ЗАВАНИ ПРЕДИ АНИХИЛАЦИЯТА: булгани, хазари, untermenschen, магарешките... , шваби, колхозници, ЗАСЕГА! :)
  • 94 Истината

    4 1 Отговор
    На прага на ГОЛЯМАТА СКРЪБ сме записана в Апокалипсиса на Библията.
  • 95 БРЦК

    4 0 Отговор
    Който иска да става РОБ . Ние сме войни на светлината и ще осветим света за да бъде ДЕН .
  • 96 Матей

    4 1 Отговор
    засега китай се опълчи съвсем успешно на тоя заговор в частта му за ковид.Първо ,там истерията затихна едва ли не внезапно,много подозрително,че всъщност паниката е била изкуствено предизвикана от проамерикански администратори (кръгът от т. нар. комсомолци),които са били арестувани от старите партийци .Болниците набързо ги опразниха и премахнаха всякакви предпазни мерки,отново подозрително.За никакви ваксини не припират,паказателно.А тука дунанмата си върви програмирано,като по алгоритъм и по ноти,по медиите никой не смее да гъкне срещу бясната ковид-пропаганда.С ваксини също почват проба,как ще се възприеме,дори да е с безразличие,това е успех за начинанието и след нова година ще усилят натиска за масово ваксиниране,ще се посипят заплахи за тия които са против,въпрос на благонадеждност.Всъщност ваксината може да е чиста водица,важното е да се преброят дивите зайци и да се приучи населението към покорство при всякакво начинание на властта,независимо колко опасна авантюра да представлява.