Last news in Fakti

30 Декември, 2020 12:52 9 424 92

Ще стане ли Корнелия Нинова премиер?

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • петър волгин

Ако БСП не прекрачва червените линии, за които стана дума дотук, ако отново не влезе в капана на вътрешнопартийните войни, тя има всички шансове да спечели и парламентарните, и президентските избори през следващата година

Ще стане ли Корнелия Нинова премиер? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Може и да стане. Ако, разбира се, след петнайсетгодишна пауза БСП най-после спечели парламентарните избори. В момента повечето социологически агенции дават преднина на ГЕРБ. Обаче в случая трябва да имаме предвид поне две обстоятелства. Първо, разликата с основната опозиционна сила е малка и лесно може да бъде преодоляна. И второ, никой не знае как ще се развие епидемичната ситуация. Ако ваксинацията забуксува, ако не спадне бройката на заразените и починалите, доверието към управляващите ще продължи да пада. Вижте какво стана в САЩ.

Доналд Тръмп загуби изборите най-вече защото противниците му успяха да внушат в обществото усещането, че неговото правителство не се е справило с коронакризата. И нищо друго нямаше значение. Нито възстановяването на икономиката, нито успехите в Близкия изток.

Американците гледаха как при управлението на Тръмп броят на починалите от COVID-19 се увеличава, все повече се притесняваха и в крайна сметка гласуваха за Джо Байдън. Това е напълно естествена реакция. Наказваш управляващите, задето не са се справили с пандемията.

Разбира се, БСП жестоко ще сбърка, ако разчита главно на недоволството на хората от лошата здравна политика на ГЕРБ. Избирателите не просто искат да накажат с вота си управляващите. Те искат и да знаят какво по-различно предлагат техните опоненти. И не е работата в това просто да напишеш едни хубави предложения.

Партия, която наистина иска да спечели изборите, трябва да намери начин да обясни тези предложения на хората. По възможно най-убедителния начин. Без мънкане и спънато четене от листчета. И разбира се, всички идеи трябва да бъдат подчинени на една обща концепция. За партия с характеристиките на БСП това може да бъде единствено социалната идея.

Мантрата за „подпомагането на бизнеса“ например спокойно може да бъде пропусната. В България е пълно с десни и либерални формации, които само за това говорят. За сметка на това автентичните леви идеи почти не намират място в партийните документи. Явно мнозинството от авторите им смятат, че е по-модерно да се говори за клъстерна икономика вместо за откриване на работни места. Само че работата е в това не дали звученето е модерно, а дали избирателите разбират какво искаш да им кажеш. И ако феновете на някоя малка градска либерална формация обичат да бъдат заливани с купешки фрази, избирателите на БСП със сигурност не харесват това. Те искат ясни отговори на въпросите си, а не псевдоинтелектуалничене.

Искат да знаят например кога здравеопазването ще престане да бъде „пазарноориентирано“ и кога ще престане да обслужва нуждите преди всичко на състоятелните граждани. В тази сфера социалистическата партия има добри идеи. Като например тази, че парите на НЗОК трябва да отиват само в болници, които не са търговски дружества. Това е справедливо, т. е. парите на всички български граждани да отиват в държавните и общинските болници.

А търговските дружества, каквито са частните болници, както и частните училища трябва да разчитат на пазара. Т. е., ако предлагат качествена услуга, ще има хора, които ще пожелаят да я купят. Богатите хора в България вече не са малко. Както каза и самата Корнелия Нинова, цитирайки данните на БНБ, от началото на кризата у нас всеки месец се появяват по 26 нови милионери. Така че частните дружества, т. е. тези, чиято основна цел е генерирането на печалба – били те болници, училища или детски градини – има откъде да си набавят средства. И не бива да получават държавни субсидии. Именно социалистическата партия трябва най-активно да работи за прокарването на тази идея.

Тъкмо на БСП приляга и да води борбата за възстановяването на прогресивното подоходно облагане. Защото именно то изразява в най-силна степен идеята за социална справедливост. Всичко останало от сорта на плоският данък или ниските корпоративни данъци облагодетелства една миниатюрна група от богати хора. И БСП има невърнат дълг в това отношение. Защото именно Тройната коалиция, в която социалистите имаха най-голямо присъствие, въведе плоския данък.

По онова време БСП на практика се беше превърнала в класическа либерална партия и беше изоставила базисните леви идеи. А както научихме от случилото се в редица европейски държави, това е най-сигурният начин за маргинализирането на една социалистическа партия. БСП все пак прояви някакво чувство за самосъхранение и навреме успя да избегне свличането в либералната бездна. Решителният момент на отдръпването от пропастта беше категоричната и много правилна съпротива срещу приемането на Истанбулската конвенция. Един документ, който само привидно защитава правата на жените, но всъщност е насочен към затвърждаването на безконтролната власт на соросоидните неправителствени организации и тяхната идеология. Една от причините за краха на класическите леви структури в цяла Европа се състоеше във факта, че те бяха превзети от питомци на соросоидни университети или от храненици на самия Сорос. Лека-полека тези партии изоставиха автентичната лява идеология и се превърнаха в защитници най-вече на всевъзможни етнически, религиозни и най-вече сексуални малцинства.

Като едното нищо и БСП щеше да се превърне точно в такава партия. И тогава нямаше да бъде най-голямата опозиционна сила и нямаше да се бори за първото място с ГЕРБ. Щеше да се превърне в една миниатюрна партийка, която се конкурира с „Да, България“ за „престижните“ 6-7-о място в класацията. За щастие ръководството на социалистическата партия този път реши да се съобрази най-вече с вижданията на своите избиратели, а не с директивите от чужбина.

Именно съобразяването с мнението на избирателите е главното условие за успеха на всяка партия. Десните и либералните партии в България например могат да си позволят да прибягват до антируска риторика. Не само за да угодят на чуждите началници в Брюксел и Вашингтон, но и защото сред избирателите им има хора с подобно мислене. Само че огромната част от електората на БСП има добро отношение към Русия. И се отнася с доста силно подозрение към проповядването на „евроатлантически ценности“. Лидерите на социлистическата партия са длъжни да се съобразяват с този факт. Те не могат да приветстват нито зачестилото гонене на руски дипломати от страната ни, нито ентусиазма, с който една част от политическия ни елит приема участието на България в инициативата „Три морета“.

Всъщност Триморието е нещо като Истанбулската конвенция. На повърхността са сложени едни много красиви лозунги, под които всеки нормален човек веднага би се подписал. Обаче истинските цели и на двата проекта нямат нищо общо с декларираните намерения. При „Три морета“ се говори за задълбочаването на интеграцията между 12 европейски държави, разположени в региона на Балтийско, Адриатическо и Черно море. Всеки би искал по-силна интеграция, нали?

Само че истинската цел на Триморието е не тази, а допълнителното антагонизиране на отношенията на тези държави с Русия. И ако за участнички в проекта като Полша, Литва, Латвия, Естония с техния параноичен страх от Русия подобна истинска цел не представлява проблем, съвсем не така стоят нещата с България. Никой тук няма интерес държавата ни да се превръща в поредния русофобски бастион.

Ето защо няма никаква логика който и да било български политик да проявява особена активност по този проект. А за политици, свързани с левицата, това е особено абсурдно.

Ако БСП не прекрачва червените линии, за които стана дума дотук, ако отново не влезе в капана на вътрешнопартийните войни, тя има всички шансове да спечели и парламентарните, и президентските избори през следващата година. И съответно Корнелия Нинова може да бъде следващият български премиер. Тази смяна би имала смисъл само ако постави началото на кардинална промяна в начина на управление на страната. Защото само да заменим един министър-председател с друг, пък бил той и от друг пол, а всичко останало да остане същото, това е безсмислено упражнение.

Автор: Петър Волгин

Източник: "Ретро"


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Живков

    57 18 Отговор
    Измамници ограбват България 32 години....проста математика за опростачен народ..

    Коментиран от #25, #71

  • 2 ТаУмВзе

    54 28 Отговор
    Което и измекярско същество да монтират краварите след мутропитека, Фалитът по всички фронтове е Факт. Апотеоз на бг издухалщината, ще е когато учиндолския чалгар влезе в Кочината парламент.

    Коментиран от #38

  • 3 КОТарАК

    34 40 Отговор
    ако тръгне срещу Радев , няма никакъв шанс да спечели президентските избори. широка коалиция срещу тиквата и премиер е доста по-вероятно.
  • 4 антибсп

    62 39 Отговор
    Гладна кУкошка, просо сънува ...
  • 5 сигурно

    38 61 Отговор
    Ако КУРнелия стане премиер , това значи ,че ще имаме боко в рокля !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пешо Минчев

    53 51 Отговор
    Хубава шегичка:)))) Много им се иска на ушанките населяващи сайта, но за съжаление това е един сън:))))
  • 8 Ше стане ,

    43 29 Отговор
    кога Цецка Цачева стане Президент ...
  • 9 трикстер

    78 41 Отговор
    Който и да дойде след банкянския селяк, ще е в пъти по - добре, само да не е чалгаря, че са на един кантар.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 8878

    40 19 Отговор
    Корнелия Президент, Баце Патриарх, Дърева Мис България,
    аз- далеч от бг.
  • 16 Вълко Червенков

    57 49 Отговор
    Петър Волгин е червен ч у к у н д у р и продажна рубладжийска п о д л о г а.Този мазен болшевишки п л у ж е к отдавна трябваше да бъде изритан от БНТ.Но с помоща на Корнела и Ко.,комунделското мекотело се окопало като попово прасе в купчина кравешки тор.
  • 17 ъъъъъ

    39 20 Отговор
    ако..., ще ....може би....това са червени сънища и мечти....
  • 18 Ушанко Радев

    23 38 Отговор
    Другари, не ме предавайте! Знам, че сте с мен! Продължавайте със същата всеотдайност да обичате червената идея! Корнелия или аз е без значение, важно е да изгоним мутрите!

    Коментиран от #40

  • 19 Водевилъ

    23 8 Отговор
    Няма свършване стара песен на нов глас кучетата си лаят керванъ си връви 30 години пародия на парламентаризъм и явно немъ свършване шок и ужъс
  • 20 Ще ще когато

    37 28 Отговор
    фигуранта излети без самолет!! Или ген.Деса отиде на пазар с лична кола,и без охрана......
  • 21 gjgbn

    29 22 Отговор
    Ще стане ама в другия свят
  • 22 ЩЕ СТАНЕ !

    28 18 Отговор
    С братската помощ на ДПС. Но трябва да усъвършенства "занаята". Без лизане и.......так далее, нема да стане.

    Коментиран от #78

  • 23 Сатъра на Хана

    34 9 Отговор
    Може и да стане ,
    но трябва да рязна патките на "широките социалисти" Свинчо Гергов , Гей Серегей , И Евгения Сакскобургота - Живкова
    .....
    А Сулейман Паси ще го резна за кеф - не по политически причини
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 !!!?

    25 11 Отговор
    Значи шанса за избирането на Нинова да Министър председател е да яхне Короната..., ако електората предприеме самоубийство, като не се ваксинира !!!?
  • 27 Си ган

    46 24 Отговор
    Волгин, пий си лекарствта бе, о*л*игофрен!! Ние да не би да сме будали, че да забравим до какво доведе управлението на БСП!!!

    Коментиран от #80

  • 28 Софиянец

    45 26 Отговор
    Дори и случайно да се случи БКП да вземе властта ще бъдат изгонени с камъни както правителството на Орешарски. Това ще даде и прекрасен повод това което не беше свършено 89-а да бъде направено от днешното поколение!!

    Коментиран от #32

  • 29 Да бе!

    42 21 Отговор
    Нищо не става от БСП! Партиен лидер не трябва да ръководи държавна власт! Доказано некадърни са!
  • 30 Диверсант

    16 18 Отговор
    Неможе да стане, защото от щаб квартирата на КОЗЯК поне преди 5-8 е решено и е чипиран изкуствения интелект Цветан Цветанов. Кога ще го разберете. Може да си ревете колкото щете, никой не ви пречи
  • 31 Другия с коня

    27 24 Отговор
    Даже няма да влезе в Парламента БСП...
    Партията на Малинов Русофили ще им приватизира Всички гласоподаватели,защото няма Гербаджия Русофил.....Пригответе се за Парламент без БСП......
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Miroslav Dimitrov

    32 19 Отговор
    Това никога няма да стане!!!!!
  • 34 С едно изречение:

    12 8 Отговор
    автентично ляво, не либерално с цветовете на дъгата.
  • 35 Умен по цялата глава

    33 20 Отговор
    Комунистите си правят Автосугестия( самовнушават си) някви Истории от Псевдонаучната Фантастика и даже си Вярват ....После ,когато Реалността ги нокаутира неумолимо Реват,че били манипулирани Изборите.....Ревете,червени цървули,ревете.....
  • 36 Абсурд

    21 25 Отговор
    Не може да се случи БСП да дойде на власт. Корнелия Нинова не може да е министър председател. Това не може да стане. БСП не може да управлява сама. Край ,приказката свърши. Няма кой да ги избере за дълго и продължително време. За жалост проекта ББ е 30 годишен ,но поне 20 може спокойно да управлява малката деградирала дълбоко социално разделена и разложена територийка.

    Коментиран от #52, #58

  • 37 !!!?

    27 9 Отговор
    Шанс за "Промяната" !!!?

    Коментиран от #47

  • 38 Загрижен

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    +1, но "умните" ни сънародници обичат спасители, а в комбинация с чалгар, влизането на Славуца в парламента е сигурно. Само една бегла и повърхностна съпоставка на образованието на нашите лидери, и примерно с френски, италиански, испански, и т.н. лъсва голата истина, че сме обречени. Колкото и да е изтъркано клише, "прост народ, слаба държава", важи за нас с пълна сила.
    С две думи - затваряй територията.

    Коментиран от #46

  • 39 123

    25 10 Отговор
    Курнелия работи за същите за които и Боко. Ще следва същия план. Сина й работи в банка Голдман Сакс на Ротшилд.
  • 40 Другия с коня

    35 26 Отговор

    До коментар #18 от "Ушанко Радев":

    15 години в позиция на Опозиция един нормален Компромат не можаха да сътворят Червените цървули от БСП.Една снимка на чекмедже с доказана манипулация и една снимка как Баце спинка,щото са си мислели,че той не спи....Протести на Лузери и компрометирани политически трупове не е сериозен повод за Оставка на законно избрана Власт в летния сезон в който всички Нормално печелещи пари хора са на Море....А да блокираш кръстовища пречейки на логистиката на фирмите и на гражданите да се приберат уморени от работа предизвиква Омраза и Учудване,че не са в затвора Протестиращите.Същото важи за Ковчезите,Бесилките,Доматите,тиквите и Вдигнатия юмрук на Русофилите....Пригответе се за кабинета Борисов 4 на следващите Избори...Няма да боли...Тъкмо сте свикнали в позиция- Опозиция....

    Коментиран от #45

  • 41 111

    12 3 Отговор
    99% гласуват за платените политици пускани по мейнстрийм медиите. Тези лица които ви се показват по мейнстрийма са хора на Глобалистите. Докато хората вярват на тези медии няма излизане от затворения кръг.
  • 42 Нямам срам

    3 11 Отговор
    България да е в европейските ценности министър трябва да е Азис да вървим по западния модел
  • 43 ПЕНКО

    7 5 Отговор
    КОЛКОТО КОНКВИСТАДОРИТЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ ДЖИХАДИСТИТЕ -- ТАЛКАВА БУРЖОАЗНАТА СОЦ ЦИЦАЩА ПАРТИЯ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ДРУГИТЕ ГРАБИТЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИ !!!!!!!!!!!!!!!!!! ПОНЯКОГА ТЕ ХАРЕСВАМ - РЪТЕП НИГЛОВ !!!!!!!!!!!
  • 44 пройчо

    10 11 Отговор
    Бистра глава....но ..що в "ретро" ?...И липсава симетричния анализ -" "Ще стане ли Боко Тиквата ,най-после клиент на бай Ставри ?"....с БСП достатъчно се занимават и свои и чужди.
  • 45 ВАКСИНАТА ЛЕКИ

    21 19 Отговор

    До коментар #40 от "Другия с коня":

    Да прав си ти си от 80 те % който вярват на "компромата " в спалнята на ББ при вас короната е в такава фаза че ваксина и лечение няма . Само да ти кажа че сме 2,5 милиона в чужбина и всички ще гласуваме против Герб твоя вожд ще има 4ти мандат в Соф. Затвор.

    Коментиран от #66

  • 46 ТаУмВзе

    7 14 Отговор

    До коментар #38 от "Загрижен":

    Последният жив да вземе Знамето. Друго не остана. Последната Национална Катастрофа на един бивш народ. Амин.

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Загрижен

    1 8 Отговор

    До коментар #46 от "ТаУмВзе":

    ... Амин...
  • 49 Ахмед Саръ Чизмели Кармъзъ

    13 21 Отговор
    Корнелиа има пълната ми подкрепа за премиерка аз и вярвам
  • 50 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 10 Отговор
    Пази боже...Няма да е лесно на бг-дявол да намери заместник на тиквата!От една страна имат един двама,но те са на възраст....А,младите от тях ....никой..не става!
  • 51 Седесарят..

    22 17 Отговор
    Подкрепям Корни...Два мандата...Има качества..
  • 52 И кой ще е този дето ще управлява

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "Абсурд":

    сам? Или БСП или ГЕРБ, в коалиция с други партии. Това са възможностите май. Всички останали накуп ,които прескочат 4% бариера даже+ДПС няма как да минат 50% и да съставят мнозинство. Така че няма как да има управляваща коалиция и без БСП и без ГЕРБ едновременно. Все пак не мислите, че Слави ще вземе 30%от гласовете надявам се?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Матей

    10 1 Отговор
    Обобщено обвиненията срещу БСП се свеждат до ОПОРТЮНИЗЪМ,прекалено отстъпление от социалистическите идеи и приятелско партньорство с политическия противник,избягване на радикализма,който бездруго се натрапва от отсрещната страна до крайност.Може би си мислят да правят хибрид между капитализъм и социализъм,както в скандинавските страни.Но тук освирепяването на парвенютата е безгранично,до самозабравяне.Така няма да стане,никой няма да се заинтересува от листата на БСП ,БЕЗ ДА ВИДИ СЕРИОЗНА анти-олигархична дейност,не само словесни заявления.Ккаво ще правят,струват,но трябва коренно да се променят и като ръководство,и дейност,дългосрочна програма,геополитическа ориентация на страната.
  • 55 Самата Нинова няма да пожелае, ще бъде

    10 5 Отговор
    Премиер! , Човек Технократ, наследството оставено на Държавата от Борисов ЩЕЕ Жестоко!!!

    Коментиран от #59

  • 56 В.В.П.

    9 4 Отговор
    Нинова,дава заден,.Не се натиска..Епидемии,дългове,умрели,фалирали..,скъпотия,руснаци,турци,янките мучат....Системите не сработват,Всичко е продънено..Тука се иска як реформатор..Някой да я пита!!
  • 57 пройчо

    9 10 Отговор
    Няма да стане бе,тролчета гербаве,споко!!!...Ще препарираме Тлъстия Бою със свинска пикоч,слама и фъшкий и ще е Тосподал и Цар още 10 декади !:)
  • 58 Оня

    4 7 Отговор

    До коментар #36 от "Абсурд":

    Абсурдното е че си такъв. и д ь о т ! И вместо да вземеш мерки си седнал да ръсиш тъпизмите си !
  • 59 Миролюб Бенатов

    10 5 Отговор

    До коментар #55 от "Самата Нинова няма да пожелае, ще бъде":

    Тя ще пожелае , ама нея кой ще пожелае !
  • 60 аз съм Веска

    7 7 Отговор
    ЩЕ Е ВТОРОТО ГОЛЯМО ПРЕСЕЛЕНИЕ СЛЕД ПОТОПА ...БСП ДОСЕГА РАБОТЕШЕ ПОД ПРИКРИТИЕ . ГЕРБ ОПИРАХА ПЕШКИРА . ИЗЛЕЗНАТ ЛИ ОТ НЕЛЕГАЛНОСТ , ЩЕ ЗАПУСТЕЕ И ТЕРИТОРИЯТА НА ДЪРЖАВАТА , ЩО Я НЯМА .ХУБАВОТО НА ХИПОТЕЗАТА Е , ЧЕ НЯМА ТАКАВА ОПАСНОСТ .
  • 61 АБСУРД

    14 9 Отговор
    Корнелия ще стане ПРЕМИЕР, когато ти станеш ОБЕКТИВЕН ЖУРНАЛИСТ
  • 62 Мерцедесов

    4 3 Отговор
    Моята фамилия си ми харесва повече!
  • 63 Дизел

    15 8 Отговор
    Ще стане когато рублата стане международна пара. Демек никога
  • 64 НЕКАДЪРОВ

    9 17 Отговор
    ЩОМ БОЙКО Е ПРЕМИЕР , НАЧИ
    И МАГАРЕ ДА СЛОЖИШ ПО ДОБРЕ ЩЕ СЕ СПРАВИ - 101% Е СИГОРНО !

    Коментиран от #68

  • 65 ха ха ха

    4 2 Отговор
    Може да стане единствено, ако излезе и каже, че ковид е долна лъжа!
  • 66 Тираджия

    8 1 Отговор

    До коментар #45 от "ВАКСИНАТА ЛЕКИ":

    Ами седи си там какво те боли кой ще ни управлява? Няма да управлява теб а мен затова продължавай да сменяш памперси и не ни се меси!
  • 67 Абе Волгин

    17 7 Отговор
    Що пишеш глупости.Ще стане през крив макарон, а ако стане .Е тогава ще видите протести от пл.Независимост до Плиска.
    На Корнела и на цялата опозиция им хлопат дъските, но на избирателите не.
  • 68 Тия

    9 4 Отговор

    До коментар #64 от "НЕКАДЪРОВ":

    Магарета дето ги слагаш сме им сърбали попарата,та знаем какво могат
  • 69 Корнела

    17 8 Отговор
    Премиер щяла да стане!!!! Волгин, много ни подценяваш!!!!

    Коментиран от #77

  • 70 Петров

    10 6 Отговор
    Агентът на ДС Петър Волгин хитровато подсказва на любимата си партия какви стъпки на направи на изборите. Само където е трудно да му се има доверие - който се е продал един път, ще се продава винаги!
  • 71 Копаме

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тодор Живков":

    дъното! Но винаги има и по-лошо! Ново дъно чрез нови измамници!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бесен Бесепар

    13 7 Отговор
    Другарката правизаторка Нинова - позор за БГ .
  • 74 Сипеон

    9 8 Отговор
    Настоящият мин.председател се старае да изпълнява задълженията си.Народът в болшинството си го одобрява.
  • 75 БСП СДС

    7 3 Отговор
    Какво социално искате от КРУПНИЯ ПРИВАТИЗАТОР, човекът до КОСТОВ в СДС като зам-министър, уволнената по съмнения за КОРУПЦИЯ, със синчето Рафаело в лошите Щати, соц-милионерката, Коооооо... рнелияяяяяяяя! Мижи да те лажем, соц-електорате ;-)
  • 76 Сург

    5 4 Отговор
    Ег а т и дъртия онанист
  • 77 Любен

    11 3 Отговор

    До коментар #69 от "Корнела":

    Волгин, защо мислиш, че сме късопаметни? Та БСП въведе плоския данък, да изцуцват бедния народ и да облагоденстват богаташите. Защо не пишеш какви са данъците в омразният ти САЩ да а!!
  • 78 ATILA

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "ЩЕ СТАНЕ !":

    DA.SAMO.S.PINK-PINK.PINK-PINK,ДА,БАЦЕ,КАЗАХ
  • 79 ЩЕ СТАНЕ ПРЕМИЕР

    11 1 Отговор
    АМА НА КУКОВО ЛЯТО....
  • 80 Моряка

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Си ган":

    Кога е управлявало БСП бе тъпанар?Когато ЦРУ пробутаагента си Андрей Луканов за шеф на БСП,или когато същият агент в сговор с Ив.Костов и с помоща на МВФонд организираха финансова клопка на неподкупния,но неопитен в политическите игри Жан Виденов?Или когато нанесоха почти смъртоносен удар на БСП,пробутвайки евроджендъра Станишев за председател на лява уж партия с крайнодясна политика (плоския данък,аферата с приватизацията на винаги печелившето Параходство БМФ,ликвидиране на България като морска държава и оставяйки хиляди моряшки семейства без постоянна работа?Дано Корни намери сили да възтанови Благоевския характер на БСП,да възтанови традиционните дружески отношения с Русия.Та това го прави Орбан,макар че не е никакъв социалист.
  • 81 АНАНИ

    8 3 Отговор
    МОЖЕ ДА СТАНЕ НА КРУШОВИЦА . НА КУКУВО ЛЯТО.
  • 82 Иг Шафаревич

    6 2 Отговор
    Тъй като БСП не знае и не може да обясни, каква партия е и на кого е партия и за какво се бори , време е другарите открито поне веднъж да бъдат почтени в думите си и да се поовикнат, --"другари социализмът е за богатите,капитализмът е за бедните. Ние никога не сме били партия на робите, винаги сме били партия на господарите.+ А както каза и др.Живков, социализъмът другари е едно недоносче. Та след 45 години власт прозря другара в залеза на живота си ,че някой трябва да плати сметката и този някой не езди черни ждребци , а е беден, лъган ,наивен ,доверчив, ограбван и мачкан и се казва български народ. Та тези дето изградиха развитото социалистическо общество и още народа не може да се отърси от този социалистически позор, искат отново власт. Нима това е възможно другари ? Няма, няма как да стане другари .Сменете плочата с друга лъжа,белким някак се промъкнете към власт. Но кой да ви плати сметката,това е въпросът.
  • 83 Чук и Гек

    4 3 Отговор
    Не, Волгине! А и тя не иска, защото не е нейна работа! А Герб трябва да бъде разрушен!
  • 84 Тодор Живков

    2 6 Отговор
    Нинова не става да управлява поне толкова, колкото и Борисов не става. Само дето не говори такива глупости като него.
  • 85 Фатмака

    3 1 Отговор
    До#коментар 37
    Дядо Йоцо и баба Илийца хубава комбина са на снимката. По вероятно е тая да приватезира някой хотел в Гърция но не и да стане министър председател. Вие в ред ли сте, те в нейната партийка не я искат. За 20гд видяхме какво могат. Ще има пак ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КОПУВАЙТЕ. А ТОЙ СИ КУПИ АПАРТАМЕНТ ЗА 900$.ДА ВИ Е ЧЕСТИТО
  • 86 Го4о

    6 1 Отговор
    БСП.....ахаааа! А няма нужда. По-добре да не се регистрират и на изборите!
  • 87 Тошко

    5 1 Отговор
    Сега Волгин засегна феновете на Мунчо РадеФ! Вижте ги, не искат Нинова, не искат Бойко, искат си може би Фигуранта.
  • 88 Протест

    5 1 Отговор
    Вчeрa (30.12) ce cъcтoя "грaндиoзeн" митинг-прoтecт прeд cгрaдaтa нa Кoмиcиятa зa eнeргийнo и вoднo рeгулирaнe. Въпрeки чe oргaнизaтoритe oчaквaхa дa ce cъбeрaт поне 300 чoвeкa, нa митингa приcъcтвaхa тoчнo 12 чoвeкa, oт кoитo 4 журнaлиcти. При тoвa пoлoжeниe oщe oт ceгa бaт' Бoйкo да се готви за нeгoвия 4 мaндaт, при тoвa c aбcoлютнo мнoзинcтвo в пaрлaмeнтa.
  • 89 Бузлуджа

    5 0 Отговор
    В тази партия наречена българска СП,няма нито един ,който да може да обясни каква е нейната идеология същност ,идея и цел. Твърдят ,че са наследници на болшевики и комунисти, след това казват ,че нямат нищо общо с тях щото са социалисти. Какви са те,може би марксисти, или ленинисти, или смесица между национални социалисти и комунисти, а може би Троцкисти, широки, тесни, либерали ,демократи .Що е това БСП. др. Нинова няма грам представа и знание да отговори.Нула. И патрона и др. Р.Овч и той не знае. Искат власт ,но за кого, за себе си ,кое ги обединява , за народа, за кого? Кои са те,за какво са,кои са им различните ценности с другите партии ,които също са за доброто на народа. Пълна идейна безпътица .Смях в залата. Една част от бившите комунисти се изхитриха и се нарекоха граждани за европейско развитие и някак хората ги разбират. Но какво е това социализъм нищо не им говори и то пък отгоре на всичко български. Може би развито социалистическо общество от което българите се избавиха и не щат и да чуят. Смешна партия ,която няма идейно лице,но твърди ,че има сто годишна история,демек наследник на комунизма,който обаче няма нищо общо с небългарина от Македония Д. Благоев. Др. мвр следовател Нинова няма ни най малка представа ,каква е партията, която представлява,която в една нощ се е нарекла от комунистическа в социалистическа.
  • 90 БСП най крадливата партия

    1 0 Отговор
    КОРНЕЛИЯ НИНОВА КОГА ЩЕ ВЪРНЕТЕ НАДЗЕТАТА ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ. ТЕЗИ ПАРИ СА НАРОДА. ЗАЩО КРАДЕТЕ ПО НАЙ НАГЛИЯ НАЧИН БОЛШЕВИШКИ КОМУНДЕТАТА.
  • 91 йордан

    0 0 Отговор
    дано бсп да спечели
  • 92 Тяната

    0 0 Отговор
    Никакъв шанс!!!!