Last news in Fakti

30 Ноември, 2012 15:58 3 390 16

Георги Божинов: Борисов тормози българите от тъмно до тъмно

  • бойко борисов-
  • георги божинов-
  • отпадъци-
  • завод
Георги Божинов: Борисов тормози българите от тъмно до тъмно - 1
Георги Божинов. Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бойко Борисов тормози българите от тъмно до тъмно вече четвърта година с този хленч и оправдания с предишното правителство. Това коментира депутатът от ПГКБ Георги Божинов по повод на нелепите обяснения, които премиерът дава пред министрите си за липсата на завод за боклук в София и за плащанията към Пловдив, уточни агенция БГНЕС.

Божинов отбеляза, че напоследък ГЕРБ усилено търсят и други виновници за неуспехите на правителството и за катастрофалното изоставане при усвояването на еврофондовете. "Обеща на хората европейски доходи, а ги потопи в бедност и мизерия. Обеща на софиянци завод за боклук, но него го няма. Борисов си позволява да подценява българските граждани, но поне да не подценява собствените си министри", изтъкна депутатът от левицата.

Георги Божинов коментира твърденията на премиера, че заводът за отпадъците на София се бави, защото някой искал или не искал да внесе апликационната форма. "Бойко Борисов отлично знае, че и трите варианта на т.нар. апликационна форма се оказаха негодни досега, за да обосноват еднозначно отпускането на всички необходими за проекта средства", каза червеният депутат. Божинов "опресни спомените" на Борисов, че когато той беше кмет за апликационната форма, разработена от немска фирма, бяха платени близо 5,5 млн.лв., а тя се оказа негодна.

"Премълчава се основната причина за забавянето на завода – избраната технология е вече остаряла и скоро ще остане единствената в Европа, а цената за третиране на отпадъците ще бъде непосилно висока за гражданите и за фирмите", заяви депутатът от ПГКБ.

"Очертава се нова остра криза с отпадъците на София", предупреди Божинов. Той обясни, че сметището в Суходол има живот още един месец. Същевременно новоизграденото депо, което е елемент от т.нар. интегрирана система за управление на отпадъците на София, ще стои с години като истинска "празна дупка", защото може да приема отпадъци само от работещия завод и от другите инсталации на интегрираната система.

"Измамата "Долни Богров" няма как да се случи без сътресения. Нима Борисов не знае, че няма как да обясняваш на гражданите и да възлагаш обществена поръчка за закриване на старото сметоразтоварище, а всъщност да изграждаш ново депо за твърди битови отпадъци?!", възмути се Божинов.

Според него Бойко Борисов би трябвало да е наясно, че в този момент не е намерено добро алтернативно решение за депониране на отпадъците на столицата. "В тази ситуация ще трябва да се разчита на общините с депа, изградени с европейски средства, но това разкарване на софийските отпадъци ще струва на софиянци и на българските данъкоплатци допълнителни пари", подчерта Божинов.

Депутатът от левицата напомни, че данъкоплатците платиха всички предишни гафове и управленски грешки на столичните кметове и общинари. "На данъкоплатците трябва да се благодари за тяхното търпение. Що се отнася до разбирането, което проявяват софиянци, то също не е безгранично. Няма как да се оправдаят безобразията, некомпетентността и корупцията при управлението на отпадъците на София чрез откриването на кръстовища, които също са платени от данъкоплатците и им се полагат", категоричен беше Георги Божинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станимир Христов

    1 4 Отговор
  • 2 гэвмсктфм

    1 2 Отговор
    Б.Б. (Боже, Боже), спаси България от Б. Б. (Бойко Борисов)!
  • 3 Христо Ковачев

    2 1 Отговор
    БСП Е НОВАТА ВЛАСТ
  • 4 nikis72

    1 2 Отговор
    мен и на сън ме тормои
  • 5 николай маринов

    1 2 Отговор
    Ден и нощ , година след година , но остана малко . Надявам се след изборите да млъкне като Костов , а след това да го забравим . Да остане само лош спомен.
  • 6 КИРИЛ

    1 3 Отговор
    БОЖЕ БОЖЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МИЖИТУРКИ И ОТ ОГРАНИЧЕНИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНО ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ И ДЕДОВЦИ.
    БОЖЕ СПАСЕ БЪЛГАРИЯ ОТ КОМУНИСТИТЕ БСП И ОТ ДПС И
    ДОГАН

    Коментиран от #11

  • 7 Гражданин

    1 3 Отговор
    Ами да го бяхте построили вие това сметище, крадци червени, вместо сега да търсите недостатъците на Б. Борисов!
    Всички управници от най-новата ни история са маскари, но това правителство поне се опитва РЕАЛНО да направи нещо. На предишните избори не съм гласувал за тях, но догодина - твърдо за ГЕРБ (най-малкото зло)!
  • 8 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор
    po nagli ot chervenite kradci niama
  • 9 бкп

    1 3 Отговор
    единствения начин да се управлява българия е доказания комунизъм . безплатно здравеопазване , образование . , работа за всички . и най важното сигурно настаняване в белене и други подобни заведения за такива като тийа дето са на власт вече 23години . народен съд и растрел и гарантирано благополучие поне 50 години напред. смърт на националните предатели .
  • 10 БББ

    1 2 Отговор
    Е ще изтърпим до следващите избори.Малко остана.
  • 11 БКП

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "КИРИЛ":

    @6 За 45 години "ЧЕРВЕНИТЕ МИЖИТУРКИ И ОТ ОГРАНИЧЕНИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНО ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ И ДЕДОВЦИ" (родители на родителите ти!) направиха пътищата по които пътуваш (изключвам 20-ната км. "магистрала" на тиквата, ако изобщо може да се нарече такава без аварийна лента или с нагънат асфалт на 2-та година), болниците (в който се лекуват хората), училищата (в който и ти си учил и сме били в челото като грамотност, а сега?!!?), детските градини (в които и ти държавен хляб си ял), заводи (в които родителите ни са си изкарвали парите с които сме отгледани), мостове, жилища (в които и досега огромната част от градското население живее!), зали и стадиони от които са тръгнали всичките ни спортни величия (каквито сега почти няма!) и т.н. и т.н. да не повтарям 9. За 45 годиини! А сега за 23г?! Молове, хипермаркети и 20-на км "магистрала" с евро пари (уж)... Колко "ОГРАНИЧЕН ИНТЕЛЕКТУАЛНО" трябва да си за да не го виждаш?!?!

    Коментиран от #12

  • 12 тх-ранец

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "БКП":

    Аз да питам какво накара хиляди хора да излязат по улиците през 89-а? Едва ли поради благоденствие. То и в Северна Корея комунистите построиха болници, училища и стадиони ама...

    Коментиран от #13

  • 13 БКП

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "тх-ранец":

    @12 Ами лъжата, че ги чака още по светло бъдеще... Сериозно - излизал ли е някой 89-та? Въпроса е много философски, а поради късният час не ми се философства. Знаеш ли, че е когато се освобождават робите в америка, скоро след това голяма част са искали да се върнат нещата по старому? Свободата е хубаво нещо, но без покрив на главата и без хляб за децата...яде ли се пие ли се? Лично аз предпочитам да вляза в магазина и да има малко стоки, но да мога да си ги позволя всичките, отколкото да има от пиле мляко, а джобда ми да е празен, а това е така сега за голяма част от народа. Тогава имаше цензура и някои ограничения в правата, а сега пък си ограничен от робуването на работодатели-робовладелци, крепостен селянин към банки- кръвопийци, данъци за щяло и нещяло, уж осигурено образование и здравеопазване, а без пари си за никъде... Като се замислиш и сега задълженията ти са далеч повече от правата, които са на хартия, а реално? Нима пак няма полицейски произвол? В съд влизал ли си да видиш "демокрация"? Бюрокрацията в държавните учереждения е смазваща и такси, такси....а насреща нищо. Тези дето излезоха по улиците дали пък не са били използвани? Както се видя спечелиха пак "нашите". Едни си взеха имотите на центъра на града, а други с очуждени ниви на село и до ден днешен нищо. С боновете и там се видя, граденото от всички - в ръцете на определени. Питай хората над 40г (щото имат спомен от преди 89-та) дали сега живеят по добре? Поетично е, че е по добре сокол в небесата, но реалността си е за врабче в ръката. То иначе всеки 2-ри да е Ботев и Левски, ама не е... Нямаше да философствам уж...

    Коментиран от #15

  • 14 мартин

    0 0 Отговор
    чета тук мнения ..
    оле боже пази Б-я от такива
    ужас много сте задрастени бе..
    -то затова в ада над казана няма пазители..
    като такива като вас ..тук писатели--драматурзи..
    ех боже отвори им очите...
  • 15 БУМЕР КАМОР

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "БКП":

    какво се пънеш бе мен, цяла българия знае че БСП е крадлива престъпна групировка която е наследница на БКП която е избила хилади българи в лагерите. какво искаш да ни убедиш че станишев става еми нямаш шанс на всички ни е ясно че искате пак да сте на власт с доган и пак да дерибеиствате, е нямя да го позволим Sorry ама не сме мазохисти.по добре Борисов пред алтернативата станишев и петков. разберете младите хора ви ненавиждат ,надяваите се както винаги на пенсионерите.
  • 16 Методи

    0 0 Отговор
    Този е вечен в партията фараон, КРАДЕЦ, докато беше тройната коалиция, какво прави, схеми, схеми и пак схеми.