Last news in Fakti

6 Януари, 2021 17:00 47 430 178

Поредният гаф на Борисов

  • бойко борисов-
  • гаф-
  • хемус-
  • пирогов-
  • хеликоптер-
  • линейка-
  • европа

За премиера хеликоптер има, но не и за спасяване на пострадалите в планината

Поредният гаф на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България е единствената държава в ЕС без хеликоптери за медицински цели. Инцидентите в планината през последните дни за пореден път откроиха спешната нужда от тези машини. Ако ги имаше, както каза Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК, акцията в Стара планина, при която бяха спасени четирима души, би продължила час и половина вместо 11 часа.

Когато обаче властта има да прави политически пиар, хеликоптери се намират без проблем. Във вторник министър-председателят Борисов инспектира с вертолет строежа на магистрала "Хемус". Събитието бе предадено на живо в профила му във Фейсбук и отразено от медиите.

Докато г-н Борисов лети на воля обаче се оказва, че управляващите са подценили необходимостта от закупуване на хеликоптери-линейки. Те, разбира се, биха се ползвали не само от ПСС.

Последната въздушна линейка в България е продадена през 2019-а година. През февруари 2020-а заместник-министърката на регионалното развитие Деница Николова обеща (в отговор на петиция, подписана от повече от 10 хиляди души), че за два хеликоптера с такова предназначение ще бъдат заделени 20 милиона лева по оперативна програма "Региони в растеж". Тръжната процедура все още тече, а според Георги Спасов от "Хели Ер" - фирмата, чиято собственост са били последните две летящи линейки - тези средства са крайно недостатъчни. Нужни са поне 26 милиона лева, като отделно се предвидят и пари за обучение, пилоти и поддръжка.

Обиколките на г-н Борисов - докато шофира служебната джипка или просто наблюдава "как се наливат основите" от хеликоптер, самолет, влак и т.н. - целят определен медиен ефект. Замисълът е всички да могат да усетят личната му ангажираност с обществените дела или просто да го зърнат. Г-н Борисов познава отлично правилата на политическия маркетинг и успешно използва инспекциите, за да напомни за себе си, да повиши доверието на избирателите и укрепи властта си. Тези похвати са част от политическия театър не само у нас.

Проблемът е в приоритетите. За отбраната кабинетът намери милиарди - 2,2 милиарда лева за осем самолета F-16 Block 70 и един милиард за бойни кораби. Сектори като здравеопазването, както безмилостно показа кризата COVID-19, обаче са финансирани крайно недостатъчно. България не може без отбрана. Но какво са 26 милиона лева за два хеликоптера на фона на няколко милиарда?

Може да се възрази, че Борисов в редица случаи е изпращал правителствения хеликоптер и правителствения самолет в помощ на обикновени граждани. Например, по негово разпореждане, през януари 2017-а болно петгодишно момченце от Бургас бе транспортирано с хеликоптер до Пирогов в София. Но никак не изглежда невероятно в основата на тези жестове поне отчасти да стоят и хладни политически сметки.

Не, не е изненада, че на премиера междувременно му е била представена пътна карта, разработена от Министерството на здравеопазването за медицинска евакуация по въздух на пострадали граждани. И му е било докладвано за предприетите действия за купуването на хеликоптер с европейски средства, както и за осигуряването на финансиране за ремонт на четири вертолета "Кугър", собственост на Министерството на отбраната. Дали обаче тази развръзка е повод за гордост?

Автор: Петър Чолаков


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 246 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    414 45 Отговор
    бойкооо, счупи държавата!

    Коментиран от #8, #91, #115

  • 2 истина е

    476 38 Отговор
    Докато тиквата е на свобода ,България ще е на дъното на всички негативни класации !! Тоз индвид уби родина и народ !!

    Коментиран от #103

  • 3 Аноним

    73 401 Отговор
    Няма гаф печели изборите пак и за жалост язък дето от 9 месеца пишете против него с парите на Божков сте купени

    Коментиран от #21, #33, #38, #71, #112

  • 4 Ангелинка

    68 288 Отговор
    Вече имаме технологичното чудо Ф16 БЛОК 70, тук ни говорят за някакви вертолети за по села и паланки. Алоооу, вие добре ли сте? Борисов е голям държавник.

    Коментиран от #58, #74, #80, #109

  • 5 Бат Бойко нощния бандит

    289 31 Отговор
    бе не ме занимавайте с глупости!С Ангелов правим спешна пътна карта за евакуация на ГЕРБ след 28 март в Анадола.
  • 6 сигурно

    354 29 Отговор
    Сама по себе си ,снимката говори за извънземен интелект !!!Толкова прост политик не се е раждал на света !
  • 7 681

    285 28 Отговор
    Бойко,не си виновен,че си лицето и олицетворението на простия Ганьо,който гласува за теб.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 A1a1a1

    164 21 Отговор
    Прост геврек.
  • 10 А шкафа

    189 24 Отговор
    му пращи и се гъне от тлъсти пачки и кила злато !

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пройчо

    207 23 Отговор
    Последната въздушна линейка в България е продадена през 2019-а година... "********Долу Тлъстия Бою !!!!!

    Коментиран от #28, #135

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Костов

    164 21 Отговор
    и испанския крадец научих, и банкянския как се съдира кожата на българина. Ама имах и много добър учител - почетния председател, дето му викат "сокола". Важното е да държиме нашето момче - пеевския.

    Поздрави от теменужките.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аз40

    184 19 Отговор
    Боко не лежа ли на времето в чешки пандиз? Егати и премиера, егати и пародията в тази държава.
  • 17 ГОРСКИ

    162 18 Отговор
    Борисоооооф, ти счупи тъпомера аман от гафове????
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Курумпе

    102 10 Отговор
    Умът и властта искат тишина и спокойствие!Онези , на предна линия..обикновенно нямат нищо общо..нито с ума, нито с абсолютната власт!Те Служат и Изпълняват..толкоз!-та за това ги преценяват като капацитет, да са максимално ограничени, за да нямат собствена мисъл, съвест и РЕАКЦИЯ.., за да няма изненади...
    Бокича, е поредният..нареден до пародии като Байдън,Доналд ТРЪМП.Меркел,Макрон..онзи Борис Джонсън...планетата се мъчи под това КУКЛЕНО ШОУ, а за населението...жална им майка...
  • 20 Миризлив пор

    110 12 Отговор
    Че Борисов не е стока спор няма, ама и че е пълно с идиоти е пълно. Последните 2 случая, някакъв решил да катери по нова година със спорна екипировка и... Хоп 11 часа спасителна акция и изхвърлянето "ако имаше хеликоптер щяха да час и половина" ама не уточняват че са били 11 заради лошите мто условия при които никой нормален пилот няма да излети. Последния "леко се объркал" и пресякла загражденията, после в пресния сняг и "леле майко по спасявайте мееее лавината". А кой плаща за гяволията на идиотите?

    Коментиран от #37

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ПСР

    118 15 Отговор
    Много изписахме по този проблем.И всичкото казано в статията е точно така.Тоест,поредното безобразие борисово е томно такова.За съжаление.Милиони и милиарди се раздадоха от прозорчето на дЖипката.Най-вече,към САЩ приятелите.Най-вече,към гушата на Шкембели Войвода,най-вече към вездесъщото шкафче на Тумбакбаши.
    Това е положението.Мислете.Избори предстоят.
  • 24 СИКАДЖИЯТА:

    83 16 Отговор
    Абе какво ми пука за ,,Някаква си там Личност"
    Важното е ШКАФЧЕТО...
  • 25 А ти

    18 3 Отговор

    До коментар #18 от "Домакин":

    Сиренето
  • 26 Борисов

    100 7 Отговор
    На България и трябват оръжия за отбрана, а не осем хвърчила, и две гемии, за три милиарда долара, които ще бъдат ликвидирани няколко минути след започване на война!
  • 27 При Соца в Северния раьон на летището

    132 8 Отговор
    Имаше цяло Авиозвено за медицинска помощ казваха му" Санитарното звено" имаше 2бр АН 14 самолети, един Як 40 и ползваха хеликоптерите на МВР звеното!!! НЕ Правителствените!!! 2 бр МИ 2 и един КА26 бяха на съседни Стоянки!!! Санитарното звено имаше собствен хангар, технически персонал, летци, Централа за връзка със различните служби!!! И това беше 70 те 80години на 20 век!!! ПРЕДИ 50 ГОДИНИ Управници!!!!!! Сега сме 2021година!!!!
  • 28 Това не е самата истина

    49 11 Отговор

    До коментар #12 от "пройчо":

    Има въртолет линейка но за да се отзове трябва да имате застраховка в ЗАД "Армеец".Застраховката не е скъпа ако ви се случи нещо застрахователната компания изпраща въртолета веднага.Дано не го приемете че рекламирам безплатно някаква фирма

    Коментиран от #111

  • 29 иван иванов

    43 33 Отговор
    Майка си ли търсят в планината ?

    Коментиран от #32, #104

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 element 05

    81 12 Отговор
    Мухобойко , няма място да си намериш след 2-3 месеца. Стягай чекмеджетата , увий ги със стреч фолио и бегай, ама бегай яко. Не се обръщай така или иначе няма да има кой да те приюти. Ще живееш като скот - сам , забравен в постоянен страх до момента в който те приберат на топло. Не ти завиждам какъв живот те чака само - ужас.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Познавач

    63 14 Отговор

    До коментар #3 от "Аноним":

    С анонимни гласове ще спечели най-много 4-5%, не повече. Нали затова е впил зъби, нокти и трупа народни пари в свои чекмеджета.
  • 34 Оня

    75 12 Отговор
    Тоя налъм е гаф на природата. Злобен, алчен и страхлив тумбак, който ще приключи сам като псе.
  • 35 Пилот в оставка

    76 12 Отговор
    Тоя боклук потроши Жипа с дебелия си задник.
    Сега се е качил на хеликоптер.

    Ако съм на пилотите въобще няма да излетя докато задника не се изнесе от машината.
    Защото какво става ако започне като Качински да командва пилотите как се управлява хеликоптер.

    И освен това Дебелия Толуп е причина за преразход на гориво за хеликоптера. Аз не съм съгласен да плащам горивото с което Задника да се развява насам-натам.
  • 36 Васил

    62 7 Отговор
    За диктаторите винаги е имало всичко а за народа мизерства
  • 37 Дааа

    80 5 Отговор

    До коментар #20 от "Миризлив пор":

    НЕЗНАМ ,КОЙ КАКВО Е РЕШИЛ ДА КАТЕРИ АМА ЗА ПКП ПРАТИХА ХЕЛИКОПТЕРА НА МАМЕЦА,А ХОРИЦАТА ДЕТО ГИ УДАРИХА ЧАКАХА ЛИ ЧАКАХА ХЕМ С МАЛКО ДЕТЕ

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българин

    69 10 Отговор
    Краят на мутропитека наближава със страшна сила. Първата свършена работа от новото правителство трябва да бъде арестуван бойко тиквата и след това Българският народ ще отпразнува своето освобождение от българоубиеца.
  • 40 Миризлив пор

    35 24 Отговор

    До коментар #37 от "Дааа":

    Говорим за планинско спасяване или просто си правим вятър на устата и плюем? Ако не си забелязал ПКП все още е народен избраник и е част от националната сигурност, за това е и ползван хеликоптер на военните. Аз говоря за разни идиоти които си мислят че някой име длъжен, миналата година имаше един дето по нова година орева всичко че тръгнал да катери Черни връх и там горе бил леко облечен и не го пуснали на частна маса да се намуа на аванта. Иначе има застрахователна компания със хеликоптер, вече някой го е казал... Само къде после ще трябва да си платиш сметка ако си в нарушение, позаинтересувай се колко е един летателен час.
  • 41 Пульо

    52 12 Отговор
    Ама верно бая корумпирани боклуци има в България, начело с бою. Мутри вън!
  • 42 ПЕНКО

    17 9 Отговор
    ТАПИГЬОСОС ВЕЛЛЕ - В БГ ВОЕННИ ХЕЛИКОПТЕРИ ИЗВЪРШИХА СПАСИТЕЛНИ ОПЕРАЦИИ В 2000 ГОДИНА - СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НИ , НО ПАК СМЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ШВЕЙНЕ ШВЕБЕНЗИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 43 Биби Кинг

    4 18 Отговор
    Тоа хелекоптер че го дариме на Бойковината за медецински цели! Таа година кога ме изберете за презедент Пембен че го оредиме да го кара,да има с какво да си вади леба селскио орафлек простио! Вниатен ли сме?
  • 44 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    2020 Г.
  • 45 Aмии

    26 5 Отговор
    Поредният му гаф е че праща правителствени самолети и хеликоптери за туй и онуй...но. БОЕЦът бе пръв, макар и извън Мъглиш. Страна от маймуноиди.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Best

    36 7 Отговор
    Който и да дойде на власт,все тая.Матряла не е лош,а много,много лош.
  • 49 АЛО РАДЕЕЕВ

    49 4 Отговор
    НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ХЕЛИКОПТЕР ИМАШЕ И ЗА ПКП НО НЕ И ЗА ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В КАТАСТРОФАТА !
  • 50 АЛО РАДЕЕЕВ

    31 11 Отговор
    НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА НАЙ ДОБРЕ В СВЕТА ......... ОТ ЕДИН КРАДЕЦ !
  • 51 АЛО РАДЕЕЕВ

    23 13 Отговор
    Гeн. Румeн Рaдeв
    Кaндидaтът нa БCП зa прeзидeнт гeн. Румeн Рaдeв кoмeнтирa нoминaциятa нa ГEРБ
    Инaчe г-жa Цaчeвa e прoeкция нa г-н Бoриcoв. Тoвa e Бoриcoв в пoлa и c oчилa. Нo cилaтa нa ГEРБ нe e в личнocтитe, a в тoвa, чe пaртиятa e мaшинa зa избoри."
  • 52 АЛО РАДЕЕЕВ

    42 8 Отговор
    Един търтей броди из България. Ту на джип, ту на хеликоптер , БИЛ Е И С ВЛАК И САМО С МОТОР НЕ Е БРОДИЛ , ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЪРТЕЯ СТАНИШЕВ !
  • 53 АЛО РАДЕЕЕВ

    44 4 Отговор
    Проф. Ангелов представи на Борисов пътна карта за евакуация по въздух на пострадали ...... НО БЕЗ ХЕЛИКОПТЕРИ .......... ЩЕЛИ ДА ПОЛЗВАТ КИТАЙСКИЯ ДРОН НА ПРЕЗИДЕНТА ДЕТО РАЗНАСЯ ЧЕКМЕДЖЕТО .....
  • 54 АЛО РАДЕЕЕВ

    40 5 Отговор
    АЛО , РАДЕЕВ , ГРЕШКАТА ТИ Е ЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА КАЖЕШ ............................
    --,,МУТРА , В ЗАТВОРААА" !
  • 55 потребител

    33 5 Отговор
    Той изпрати и самолет за оня алкохолик шефа на артистите ама за тати едва ли щеше да прати!
  • 56 Ходете с парашут бе

    22 2 Отговор
    Уууу ни се сещате
  • 57 Края на бегето започна след 1876г

    10 30 Отговор
    При Ердоган щехте да живеете супер ама тогава управленската глутница нема да съществува и затова ви пропагандират турско робство и тем подобни дивотий

    Коментиран от #106, #114

  • 58 Черен Петър

    46 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ангелинка":

    Публикувано във факти.бг: Борисов е голям държавник.
    Вярно е! На килограми! На акъл обаче е некъде в редицата на последните! Ми нема си го чилякът, мори Ангелинке!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гражданката

    28 4 Отговор
    Боже,ще свърши ли тази лудост с инспекциите и виждане че в България живеят и хира
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гост 1

    19 4 Отговор
    ТИ КВОЧ!!! Гледайте изказването на Б.Б. В българското посолство в Лондон от 2016 година!!!!
  • 63 э абаротное

    29 6 Отговор
    Естествено е , че за ВОЖДА ще има хеликоптер ! Той НЕ Е ли най-важния човек у нас ? Не е ли БОГОизбран ? Пък другите нека да се гърчат и мрат ! ГАРАНТИРАНО от ГЕРБ..........
  • 64 ПЕС пушистый

    11 12 Отговор
    "Хеликоптър" над 1000 метра лети само при определени данни за метео обстановка балъци.
  • 65 ПЕС пушистый

    10 11 Отговор
    "Хеликоптър" над 1000 метра лети само при определени данни за метео обстановка балъци.
  • 66 Цвета

    20 8 Отговор
    Цвета Караянчева след като се блъсна до шумен 2019 със какво я закараха до София ?нищо и нямаше хеликоптера използваха.за тежко пострадали не ставал този хеликоптер ,много вятър вдигал не ставал да се правят спасителни мисии .за политиците може за обикновения човек .
  • 67 Глас за ББ

    8 24 Отговор
    на никои досега не бил отказван медицински транспорт с наличната техника, ако това се е случило то ебило заради влошената метео обстановке умници
  • 68 Аз, врачанката

    26 6 Отговор
    Кога.ще дойде март месец,та Боко Тиквунски да ни се махне от главите?! Остане ли още един мандат с нашата Мила Родина е свършено!! Крайно време е този да го изпратим един път завинаги в Банкя,където му е мястото!
  • 69 ГазоНосеЦ

    30 6 Отговор
    Въпреки непрестанните и брутални издънки и гафове на ББ , той си стои невъзмутим , все едно нищо не е станало. Та даже се прави на герой и спасител ! А всъщност е едно недоразумение и простак !

    Коментиран от #76

  • 70 Рой

    28 5 Отговор
    РАБОТАТА Е ЯСНА.ИЛИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УТРЕПАН ТОЯ ПРОСТ ПОЖАРНИКАР ИЛИ НЯКАКВА БОЛЕСТ ДА ГО ПОКОСИ.ИНАЧЕ ОПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА.ОМРЪЗВА МИ ВЕЧЕ ДА МУ ГЛЕДАМ ФИЗИОНОМИЯТА НА ТОЗИ ГАД.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Аз, врачанката

    24 4 Отговор
    До коментар#69-ГсзоНосеЦ.
    Нали знаете,колко време народа протестираше пред Министерският съвет,(не съм сигурна,дали протестите не продължават и в момента),а този нагъл тип-Боко Тиквунски им се присмиваше?! Е,това се казва наглост в действие!
  • 74 Алоуу Ангеликее...

    29 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ангелинка":

    ...,Ф-16 блок 70 не е ,,технологичното чудо"...!Много си назад с матрияла по въпроса-нормално като за жена...!Технологичното чудо е Ф-35...!Ама нали Боко е ,,голЕм държавник"-избра тия дърти бракми- ф-16...!

    Коментиран от #86

  • 75 Иван Янев

    9 17 Отговор
    Убеден съм, че ако имаме хеликоптер-линейка, тежките произшествия в нашите планини ще станат много повече, защото българина е недисциплиниран до глупост в планината. Няма ето на такава линейка сега малко го възпира от глупави постъпки в планината.
  • 76 Петко

    4 16 Отговор

    До коментар #69 от "ГазоНосеЦ":

    Когато го избирахме, по достоен за премиер имаше ли?
  • 77 любител

    18 3 Отговор
    за какво им е на болните хеликоптер та те са лош материал хеликоптер трябва на боко тиквата да се пери и ръси глупости от високо.
  • 78 Тиквето 🎃

    9 4 Отговор
    Като дое март месецо и паднем от коньо ,че ми се возите на дедовия....
  • 79 случаен

    13 4 Отговор
    едни гербери развяваха скоро лозунг,че боку бил бог,що му е тогаз хеликоптер и жип,да фърка кат супермен
  • 80 123

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ангелинка":

    Ангелинке,много си проста!!!Я кажи да чуем, за чий ..... ти са тези самолети?
  • 81 Васил

    9 2 Отговор
    По вероятно да купят втора ръка както правят винаги нали и такава ни е държавата втора ръка
  • 82 Ооо

    10 2 Отговор
    Най-голямото наказание за Баце ще е да го изберат още 1 мандат :) но едва ли ... според мен и той не иска вече и се опитва да сдаде...

    Коментиран от #113

  • 83 хаха

    16 3 Отговор
    Тиквун е осигурил вече финансиране от Меркелица по оперативната програмата "Ши.б.ам ги с двеста". Всичко е вече уредено, само чакаме транша за усвояване, бави се малко заради коледните празници и пандемията в Брюксел.....
  • 84 Филип Георгиев

    8 6 Отговор
    ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ТАЗИ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, КОЯТО ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА ПОДКРЕПЯ, ВЪЗХИЩАВА СЕ, ГЛАСУВА И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИЗБИРА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ: КАК МИСЛИТЕ, АКО ТЕЗИ ЧЕТИРИМАТА БЯХА ЗАГИНАЛИ В ПЛАНИНАТА БОРИСОВ, ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР, КАРАЯНЧЕВА И Т. Н. ЩЯХА ЛИ ДА ИЗПИТАТ НЯКАКВА ВИНА?
  • 85 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    19 4 Отговор
    За 20 години освен да козирува на гола глава, да лъже, да краде, да рекетира, да се заканва, да притиска, да се шматка напред-назад с джипката и вертолета като,, муха без глава,, друго научи ли този изключително прост ШОП? Един чужд език не знае, ами се върти като,, обран еврейн,, в Европарламента. Срам, СРАМ, а и гнус.
  • 86 Стария рокер

    10 6 Отговор

    До коментар #74 от "Алоуу Ангеликее...":

    Избра бръкмите, но никой не коментира- НА ЦЕНАТА НА F- 35!!!!
  • 87 Изринах се бе!

    13 3 Отговор
    От глупотевините на Бочко Бибочко Тиквочко!
    Целият пъпчасах от гербавини !
    Няма ли кой да го свали от власт, бе ?!
    Аз отивам в кожното отделение на В М А,
    при генерала 🐧 ! Вие действайте !!!
  • 88 Денис

    13 2 Отговор
    Разбиращите обясниха ,че Кугар са прекалено тежки за подобен вид спаситерни операции, пак пунта мара
  • 89 НА 13.01.2021 г. От 17.00.ч.

    14 2 Отговор
    Трябва да покажем че сме българи !
  • 90 До Бойко Борисов !

    16 3 Отговор
    Чакам ви оставката !
    Бивш съратник.

    Коментиран от #97

  • 91 Цоко

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тлъстият сикаджия я окраде и оср@.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 НАЙ-МРАЗЕНИЯТ

    21 4 Отговор
    ПРЕМИЕР на България, а вероятно и в целия свят! И НАЙ-ПРОСТИЯ И НАГЪЛ такъв! Никога толкова обидни думи и речи не са държани за човек с такъв висок пост някъде и някога! Защото хора на такива постове или ще опитат да се променят, или просто ще се оттеглят! Когато хората не те искат, редно е да се оттеглиш от поста, който не заслужаваш! Премиер, който се крие като дървеница в цепнатините на паркета, и като хлебарка зад шкафа, за да не могат да го смачкат! ПОЗОР!

    Коментиран от #98, #99

  • 94 Еър трафик

    9 3 Отговор
    Е са и за тех магистрали требе
  • 95 САхара

    7 15 Отговор
    Не ми се мисли какво ни очаква,ако Радев и Нинова фалшифицират изборите-Радев е ОТРРОВЕН,КАТО ОТРОВВНОТО ТРИО,ИСКА МУ СЕ ЕДНОЛИЧНО ДА КОМАНДВА И ДА СТАВА ВЛАСТОЛЮБЕЦ-МОНАРХ,А ВСЪЩНОСТ Е ТВЪРДЕ КУУХ,НЕ Е УМНИЯ И ИНТЕЛИГЕНТЕН ЕРДОГАН,НЯМА КАПАЦИТЕТ СЪС СЕЛСКИЯ СИ ОГРААНИЧЕН УМ.

    Коментиран от #100

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 мисля

    8 11 Отговор

    До коментар #93 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Ти за презззидента ли-той е най-мразеният,защото българите харесват и гласуват за Бойко,не за фигуранта

    Коментиран от #105

  • 99 Айде бе

    5 11 Отговор

    До коментар #93 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Явно не си живял по Живково време , не помниш него как го вардеха, как горяха хора заради един виц и как сричаше на диалект

    Коментиран от #101

  • 100 Крумчо

    15 3 Отговор

    До коментар #95 от "САхара":

    Ти от МАРС ли падна?! Радев няма как да фалшифицира изборите. Този, който държи кметствата и изборните секции, и наистина смята да фалшифицира изборите е Борисов! А щом ти харесва Ердоган, иди да живееш в Турция! Ако не, тогава първо се научи да пишеш грамотно, и второ - отиди на психиатър да те освидетелствува!
  • 101 НАЙ-МРАЗЕНИЯТ

    15 3 Отговор

    До коментар #99 от "Айде бе":

    Тодор Живков поне имаше достойнство, и не се криеше от хората. Не беше страхливец!
  • 102 Джипката

    12 2 Отговор
    е пиар студиото на некадърника Борисов, а може би вече е шеф на Булгарстрой под прикритие.Дето се казва не остана бизнес без негово участие в държавата.Чекмеджетата най-много се пълнят от строителни схеми.Какво да прави пристрастяване.Държава никаква,правото рекетира правите ,.Обединете се хора срещу мутренското управление и джипката ще спре да ни облъчва .
  • 103 Истината

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    Отдавна трябваше да е в затвора за кражби, геноцит към народа си, диктатура и престъпления, които са всеобща тайна. Но няма правосъдие каскета се занимава с кокошкарите и отчита дейност, корупция по всички етажи на властта. В това превърнаха гробарите държавата ни.
  • 104 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "иван иванов":

    Не бе,твойта търсят...!!!
  • 105 НАЙ-МРАЗЕНИЯТ

    14 3 Отговор

    До коментар #98 от "мисля":

    Така си мислиш ти! Да, аз съм за президента Радев, защото е интелигентен и неопетнен човек. Владее перфектно 3 чужди езика - английски, немски и руски и го е показал на официални срещи в чужбина. А Бойко владее махленски език - шменди-капели и прочие! Радев е истински генерал-майор от армията, а Бойко е получил званието без да е учил, той е фалшив герой! Да продължавам ли?

    Коментиран от #137

  • 106 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    5 1 Отговор

    До коментар #57 от "Края на бегето започна след 1876г":

    Млък бре,Потур Ага...!!!
  • 107 Мутри вън

    9 2 Отговор
    Писна ми да го гледам този селки крадец. Затвор за него.

    Коментиран от #116

  • 108 ТОЧКАТА

    3 2 Отговор
    ДАли ЦРУ/ДВ отсвирва ББ!???!..не знам.Ама го прави ,,компетентен!!!Той бил спец по ,,ПОЛИТИЧЕСКИ МАРКЕТИНГ,,,!!!!!Може лесно да се изясни,стига некоя мисирка да го попита ,,БЕ ЩО Е ТВА ,,МАРКЕТИНГ,,бе ,ВИЕ толкова успешно го прилагате,каква е ВАШАТА тайна на успеха ,господин Борисов,,,!!!!! Аз мисля че ще ,,,отговори,, с 200!!!
  • 109 Туци

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ангелинка":

    Браво хубава ирония,жалко че доста хора не те разбраха.
  • 110 Леле

    4 2 Отговор
    Този човек Борисов се побърква от ден на ден
    Той взема все по тъпи решения
  • 111 Туци

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Това не е самата истина":

    Не ти просто си тъп, за да се застраховаме за всичко (което е хубаво) доходите трябва да са три пъти по големи.
  • 112 Наличен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аноним":

    Ах как не мога да те барна насаме без свидетели
  • 113 Косача

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "Ооо":

    знаеш ли каква е схемата Бойко иска да е депутат в следващия парламент а на президентските избори иска да стане президент за да получи доживотен имунитет Силно се надявам на средко да му писне от имунитетите тоя трябва да си получи заслуженото
  • 114 Туци

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Края на бегето започна след 1876г":

    Като гледам Турция е цъфнала и вързала?
    Мизерията е голяма Ама за Ердоган това е нормално. Нали тои се мисли за велик.
  • 115 хеий

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ЧУПЕНА ТИ Е КРАТУНАТА НА ТЕБ,И Е ИСТЕКЛО МАЛКОТО СИВО КОЕТО Е ИМАЛО В НЕЯ.
  • 116 АМИ ЧЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "Мутри вън":

    Като ти писна ,има лесно куфарчето и терминал2. Един паразит по малко.
  • 117 КАКВО ЩЕ СТАНЕ

    3 0 Отговор
    Ако Боко пак спечели.
    За нови 4 години.
    Тогава ще стане много интересно.

    Коментиран от #119, #123, #124, #125, #126, #129

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Ще е супер

    0 6 Отговор

    До коментар #117 от "КАКВО ЩЕ СТАНЕ":

    След още 4 години оправление на Бойко ще скочат заплатите с 50 процента.

    Коментиран от #122

  • 120 А пенсийте

    0 3 Отговор
    Ще станат 1000 лева.
  • 121 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Оппа, току що сайта цензурира Исторически ФАКТИ!!
  • 122 Тунел под шипка

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Ще е супер":

    Борисов ги ибеща
  • 123 Ще има само една партия

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "КАКВО ЩЕ СТАНЕ":

    Герп
  • 124 Болниците

    0 1 Отговор

    До коментар #117 от "КАКВО ЩЕ СТАНЕ":

    Ще станат държавни.
    Всичките
  • 125 Хеликоптери

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "КАКВО ЩЕ СТАНЕ":

    Колкото на Румъния плюс един отгоре
  • 126 Магистрала до макетата

    0 1 Отговор

    До коментар #117 от "КАКВО ЩЕ СТАНЕ":

    Широка и хубава

    Коментиран от #130

  • 127 Тъпо ми стана

    4 2 Отговор
    Тиквата преизберем ли го аз емигрирам в Казахстан завинаги...

    Коментиран от #136

  • 128 Вуте

    5 1 Отговор
    Вие знаете ли колко малки са тези спасителни хеликоптери и колко тежи медицинското им оборудване? Добавете сега пилот и двама парамедици и ми кажете МОЖЕ ЛИ ТАЗИ ЛЕТАТЕЛНА ТЕХНИКА ДА СЕ ИЗДИГНЕ НАД ЗЕМЯТА, АКО ТРЯБВА ДА ПРЕВОЗИ...ШИШИ? Е-затова хеликоптери нЕма! Има големи джипки и бусове за тежки пациенти! А и вождът го гони по килограми.Казах!

    Коментиран от #131

  • 129 Ще се свързваме със

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "КАКВО ЩЕ СТАНЕ":

    суперкомпютъра безплатно
  • 130 Шоп

    3 1 Отговор

    До коментар #126 от "Магистрала до макетата":

    И защо ти е магистрала към "макетата", по която никой не пътува? Те си имат почти готова магистрала до Белград и цяла Европа! Дреме им за София!

    Коментиран от #132

  • 131 Нане

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Вуте":

    За такива като тях ще бъде специален ХЕЛИК .
  • 132 Да си ходим по бързо на гости

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Шоп":

    Нали са ни приятелчета
  • 133 Хубавото на Бойко е

    2 1 Отговор
    Обича да строи.От построеното се гордее.Затова го показва по фейса.
    Е има отрицателни черти , но те са част от пейзажа.
    Имаше и доста добри идеи.
    Сещам се за Гинка....
  • 134 Бойко ни е нужен още 4 години

    3 5 Отговор
    Да купи държавата Енергата.
    И телекомите.
    Да станат държавни печеливши фирми.
    А с парите пенсийте да станат 1000 лева още следващата година.
    Пример-Англия , Чехия.
    Не всичко трябва да е частно.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Боби

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "Тъпо ми стана":

    Тогава направо си купувай билета за Казахстан защото хората го обичат и пак ще си го изберат независимо от всички тъпотия и помия която се изля срещу него добре потплатени с пари хорица нима хората ще са толкува оглупял че да изберат Славчо Бабикян или Корнелия или Карадая
  • 137 Фоки

    1 2 Отговор

    До коментар #105 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Ха Ха Ха президента Бил чист и неопетнен забравихте ли за онези записи кадето нареждаше да се потулват разни документи за назначаването без конкурс на любовницата си сега жена му и той е по корумпирани от Бойко щото е подмолен и фалшив каза дата 28март за избори направи се на мъж сега се чуди как да отмени изборите за по натам щото видя социологията че ГЕРБ е първа сила и се подиви пълен тъпоух кратун

    Коментиран от #138

  • 138 НАЙ-МРАЗЕНИЯТ

    1 1 Отговор

    До коментар #137 от "Фоки":

    Приятел, чудя ти се как успя да напишеш цяло есе без нито една запетайка, или друг препинателен знак? Личи си, че си от Бойковото тесто неграмотници такива, та за какво да говорим още?

    Коментиран от #139, #140, #141, #142, #143, #144, #145

  • 139 Нинова

    2 0 Отговор

    До коментар #138 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Абе малоумник, ти да не си по голяма работа като си комунист. Ако комунизма беше добър щеше да го има във всички държави за които бленувате.

    Коментиран от #146

  • 140 Прасета

    1 1 Отговор

    До коментар #138 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Приятел, чудя се дали като подкрепяш комунизма караш руска кола или караш кола произведена в упадналия капиталистически свят.
  • 141 Връзкар

    1 1 Отговор

    До коментар #138 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Тъпчо знаеш ли за атентата през 1925г. в СВ. Неделя.

    Коментиран от #147

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Нинова

    1 1 Отговор

    До коментар #138 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Буквар. Купи си буквар.
  • 145 Трифонов

    1 1 Отговор

    До коментар #138 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Хаха. Борисов тъп, а резидента по тъп. Малоумн ик.
  • 146 НАЙ-МРАЗЕНИЯТ

    1 1 Отговор

    До коментар #139 от "Нинова":

    Радвам се, че предизвиках такива дебати сред герберастите. Вашето единствено оправдание е това, че който е против вас е комунист. Вие не давате право на човек да е друг освен комунист, ако не е гербераст! А точно вие разсъждавате като комунисти, защото гледате само изгодата да се домогвате до удобни местенца по партийна линия на ГЕРБ! Жалки сте!

    Коментиран от #149, #150, #153, #163

  • 147 НАЙ-МРАЗЕНИЯТ

    1 1 Отговор

    До коментар #141 от "Връзкар":

    Атентата в Св. Неделя през 1925 г е отговор на масовото клане през Септемврийското възстание през 1923 г. А ти малоумник такъв, чувал ли си за Ястребино, за Н. Й. Вапцаров, за Гео Милев?

    Коментиран от #148, #151, #152, #155, #156

  • 148 Комунист

    1 1 Отговор

    До коментар #147 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Нищо свързано с комунисти не ме интересува. През 86г.те се хранеха с продукти отвън, а българина с домати покрити с уранов прах. Така, че малоумн к не ми дреме.
  • 149 Дядо Йоцо

    1 1 Отговор

    До коментар #146 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Предизвикваш единствено стомашно-чревно разстройство. Резултатът от него ще ти го пратя по Еконт.

    Коментиран от #154

  • 150 Нинова

    1 1 Отговор

    До коментар #146 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Всички сте един дол дренки. Кокво предизвикваш е единствено в тъпата ти глава.
  • 151 Връзкар

    1 1 Отговор

    До коментар #147 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Мало мник ти чувал ли си за Георги Марков. След девети 44г. има над 30000 убити от комунягите. След 90г.има над 2500 предприятия унищожени. Моля не пишете докато сте на бяло.
  • 152 Майна

    1 1 Отговор

    До коментар #147 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Явно не е било масово щом са останали комунисти. Трябвало да е масово. Комунизма е заклеймен в 90% от държавите по света. А вие които държите на комунизма в Северна Корея набират членове.
  • 153 Христов

    1 1 Отговор

    До коментар #146 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    След като прочетох вашия коментар, разбрах защо сме на това дередже. Видя се на протестите кой какъв е. Голяма част от протестиращите бяха с криминални досиета. Тези хора трябва да са в затвора,но уви кримиконтингента искат да управлява. Поздрави. Всеки трябва да има мнение.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Хаджигенов

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    МАСОВО. Ето такива думи ползват комунягите. Масово избиване след ВСВ, масово приватизиране земята на хората, масово ограбване на хората през 90 те години с обезценяване на парите, масово приватизирани на предприятия, масово разпространение на чалга културата през 90 те години, масово боледуване на хората от рак заради Чернобил, масово компрометирани на хората и много други. ВСИЧКО Е МАСОВО В КОМУНИЗМА.

    Коментиран от #168

  • 156 Трртттт

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Искаш ли билет за Северна Корея. Там такива като тебе са на почит. Сигурно не ти е известно, но ако не беше демокрацията нямаше да си пишеш свободно. През комунизма една дума в погрешна посока и отиваш в Белене
  • 157 Трртттт

    1 0 Отговор
    Известно ли ти е масовото гладуване на хората през 90 те години. Най необходимите продукти бяха с купони и въпреки това пак ги нямаше и се редехме на опашки от 4 часа сутринта.
  • 158 Радев

    1 0 Отговор
    Благодарение на комунизма всички научни постижения на българи са направени в чужбина. Много известни българи са постигнали успехи извън България. Може да не знаете, но като се направи нещо,което го няма по света, комунягите веднага го засекретяват за военни цели. Ето защо много умни глави бягат от България след 44г.и жънат успехи на запад.

    Коментиран от #159

  • 159 Явор

    1 0 Отговор

    До коментар #158 от "Радев":

    Освен, че жънат успехи са и уважавани навсякъде по света с изключение на комунистическия свят.
  • 160 Трртттт

    1 0 Отговор

    До коментар #154 от "Ху ем ай":

    И аз искам да му пратя кебапчета от WC.
  • 161 Пръътт

    1 0 Отговор
    Този е много далече от истината. Явно не е живял в комунизъм. Мога да му купя билет за Северна Корея. Нека да по живее и ще разбере за какво иде реч.
  • 162 Курнела

    1 0 Отговор
    Стига бе хора този е закърмен с червено мляко. Той затова се нарича,, най мразения,,. За какво е най мразен не знам, но има психиатри. Дано му помогнат. Един глас за комунисти е важен.
  • 163 Филев

    1 0 Отговор

    До коментар #146 от "НАЙ-МРАЗЕНИЯТ":

    Нито мечтаеш да живееш в Русия, нито си учил в Русия, нито караш руска кола, но мечтаеш за комунизъм. Явно имаш проблем в горната част на тялото-главата.

    Коментиран от #164

  • 164 Комунист

    1 0 Отговор

    До коментар #163 от "Филев":

    Те всички с червено мислене са такива. С проблем в главния компютър.
  • 165 Трифонов

    1 0 Отговор
    Всеки трябва да има мнение, а комуниста номер на килия.
  • 166 Миленов

    1 0 Отговор
    Масово. Хаха масово ни ограбиха с обезценяване то на лева. С десетки години нашите баби и дедовци събираха пари от мизерни те пенсий и накрая комунягите обезцени ха лева и ограбиха хората в страната. Ма ви мръсна комуняги.
  • 167 Трртттт

    1 0 Отговор
    Кола се чакаше 10години,а битови уреди и мебели с връзки. Гледайте старите филми и ще си отговорите на много въпроси.
  • 168 Хихи

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "Хаджигенов":

    Забрави масова престъпност през 90те когато мутрите натрупа ха капитал.
  • 169 Пррътт

    1 0 Отговор
    Долу мръсните комунисти. Ако дойдат на власт ще ги изметем направо в затвора.
  • 170 Велко

    1 0 Отговор
    Е не го нападайте,, най мразения,,. Толкова му е сивото вещество. Това е недъг. Трябва книги да се четът, а не чалга да се слуша и да се мислят за мафиоти. И да искат да се върнат мутренските години. Затвор за комунягите.

    Коментиран от #172

  • 171 Хранова

    1 0 Отговор
    То на тия с мускулите им липсва сиво вещество. Вън комунистите от страната.
  • 172 Божков тв

    1 1 Отговор

    До коментар #170 от "Велко":

    Божков плаща. Комунистите вън от политиката.
  • 173 заката

    0 0 Отговор
    докато не затворите тиквата,Доганя,Пеевски и Кирил Домусчиев държава няма да има
  • 174 баба мара

    0 0 Отговор
    Прост Народ слаба държава
  • 175 вили вуцов

    0 0 Отговор
    Утре е хубав ден за българската демокрация трябва да бъде изчегъртан клана Герб завинаги от държавата!
  • 176 заката

    0 0 Отговор
    От утре не искам повече да ни управляват тъпи КП без значение пола
  • 177 венсеремос

    0 0 Отговор
    ДА ГО НА БУТАМЕ НА ГЕРБ УТРЕ ЗАВИНАГИ
  • 178 Абе

    1 0 Отговор
    Вярно, не е идеален и Борисов, но управляваше страната много по-добре от тия, които го смъкваха няколко пъти от власт !