Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 09:58 4 582 56

Доган се бил отказал от политиката! Хайде бе...

  • ахмед доган-
  • политика

През 2017г. Ахмед Доган придоби на изгодна цена ТЕЦ "Варна" , на който ТЕЦ бе възложено да поддържа студен резерв с договор, който  само за три месеца носи  доходи от 3.5 млн. лв

Доган се бил отказал от политиката! Хайде бе... - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Във връзка с номинациите му за депутат, Ахмед Доган заяви, че от девет години се е отказал от политиката и няма желание да промени това си решение.

Доган можеше просто да благодари за номинациите и да каже, че няма желание да става депутат, без да твърди че се е оказал от политиката, в което малцина вярват. Днес просто не ходи в централата на ДПС- те му идват на крака, за да получават указания. А когато реши, се намесва в политиката- пример как с хирургически нож, в рамките на едно привикване на ръководството в Боянските сараи отряза амбициите на Лютви Местан да се еманципира от неговата опека и го превърна в политически труп.

Каза още, че най- голямото му творение в живота било "Движението за права и свободи".

Това е вярно. Както е вярно, и че ДПС беше създадена и си остава и до ден днешен етническа партия. За цвят напред изтикват такива като Данчо Ментата, който започна политическата си кариера в СДС, но иначе в състава на Централното оперативно бюро от 20 члена 16 са турци, а в парламента от 25 депутати 20 са също турци.

Доган пропуска да спомене и други свои постижения. Като това това, че в неговата партия години наред управлява министерството на земеделието и Фонд "Земеделие", в който са наливат и разпределя значителен финансов ресурс по линия на ЕС. ДПС имаше дълги години и влияние върху Държавния резерв, превърнал се в символ на корупция и нечисти сделки. В превръщането на партията в корпорация, свързана с обръчи от фирми. И това че, по всеобщо признание, има значително влияние върху съдебната система. И че Движението и лидерите му са радват на медиен комфорт. И много важното постижение, че той, по негово признание, разпределя порционите в държавата.

Друго лично постижение на Доган, което заслужава да се спомене е, че е успял по време на прехода да осребри значителното си участие в политиката и днес да бъде един от най- богатите български граждани. Освен сараите в полите на Витоша, около опита да бъда заградена морска плажна ивица за негово лично ползване се видя, че той притежава и цял палат на черноморския бряг край Бургас. През 2010г. избухна скандал за това, че се оказа, че политикът и философ Ахмед Доган е получил от "Минстрой холдинг" близо 2 млн. лв. хонорар за консултантски услуги по четири крупни хидро енергийни проекта. Лично шефът на холдинга Николай Вълканов тогава изтъкна, Доган бил голям хидро инженерен специалист, като за тези му качества даде смехотворното обяснение, че макар и не дипломиран като хидро инженер :"от 10 години той чете и се интересува много". Вълканов беше опроверган от бившият заместник председател на ДПС Осман Октай, според който хонорарът е подкуп, затова че е избран "Минстрой”, за да участва в "Цанков камък”, където са похарчени 400 милиона лева. Прокуратурата обвини Доган в конфликт на интереси , и че е изпаднал в икономическа зависимост, която е трябвало да декларира. Въпросът беше разгледан от парламентарна комисия, но Върховният административен съд реши, че нямало конфликт на интереси и всичко мина и се размина. А през 2017г. Ахмед Доган придоби на изгодна цена ТЕЦ "Варна" , на който ТЕЦ бе възложено да поддържа студен резерв с договор, който само за три месеца носи доходи от 3.5 млн. лв, значително над сумата, която Доган е платил за ТЕЦ-а. Така че ако някой обвини Доган, че се е наредил между българските олигарси, трудно такова обвинение би могло да се счете за сатанизиране.

Що се отнася до сатанизирането му, Доган може да има предвид обвиненията (доказани) срещу него в началото на демокрацията, че в миналото е бил сътрудник на Държавна сигурност под псевдонима "Сава" . Както и че през 1992г. беше набеден и срещу него беше образувано дело, за това че на 4 февруари 1992 г. той и Мехмед Тефик, деятел от ДПС, са посетили турското посолство в София, където Доган е предал на турския посланик списък с имената на всички оперативни работници на НРС, работещи в посолствата и търговско-икономическите служби на България в чужбина. Доган е оневинен, делото е прекратено (свидетелят по делото Тефик се отказва от показанията си), но се изказват съмнения, че ако Доган е бил осъден, е щял да се разпадне съюзът между СДС и ДПС и правителството да падне. По- късно, в пресата излизат сведения, че от архивите на НСС са изчезнали видеозаписът от влизането на Доган в турското посолство, други важни документи и разпитът на Тефик.

Ахмед Доган съвсем не е слязъл от политическата сцена, нека да не се съмняваме в това. Фактът, че доскоро НСО охраняваше палата му на черноморския бряг е свидетелство за това.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    13 90 Отговор
    ахмед доган е най умния политик в рб доказал го е много пъти истински патриот.

    Коментиран от #6, #22, #35

  • 2 Ходи

    48 0 Отговор
    и вярвай на ДС продукти & Со. ! Абсурд !
  • 3 onq s konq

    13 64 Отговор
    Изключително много го уважавм този политик Ахмед Доган, честен бизнесмен и винаги е мислил за благоденствието на Република България.

    Коментиран от #14

  • 4 Другия с коня

    10 74 Отговор
    Ако не беше Доган България отдавна да е фалирала!

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Българка

    81 6 Отговор
    За Доган политиката е само средство за грабежи, заобикаляне на закони, приемане на "неговите" закони. Защо си мислят обикновените хора, че агент- доносник на ДС, замесен и във възродителния процес, изобщо го е еня как живеят гласоподавателите на ДПС?
    Политиката на Доган е като на Мечо Пух- "Колкото повече, толкова повече"
    Доган трябва да се оттегли доживотно в затвор! Той през 21 век окупира и завзе българска държавна земя на Росенец! Това не е ли престъпление срещу държавата по чл. 1 от НК. И защо е на свобода? И защо изобщо медиите го цитират като политически фактор? Та той е просто ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК и предател
  • 6 Дидо

    45 4 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Рано си подкарал май,а?Единственото вярно е,че е умен!До там.Излъга и продължава маса бедни помаци и мюсли.И дърпа конците и на Дебелия,и на Лойко.Ако Москва беше оставила Илия Павлов жив,и той щеше да дърпа конците с него.

    Коментиран от #11

  • 7 Последния Софиянец

    67 5 Отговор
    Докато си играхме на сини и червени ,и на комунисти и фашисти цели 30 години , обръчите от фирми на Доган и Пеевски превзеха България.Време е да се обединим всички свободни и честни българи и да си върнем държавата.

    Коментиран от #12, #28

  • 8 Българка

    28 1 Отговор

    До коментар #4 от "Другия с коня":

    Хей, това ти ли го сътвори или конят ти?

    Коментиран от #13

  • 9 muzis

    39 4 Отговор
    Враг номер 1,на Република България!
  • 10 Стамат магарето

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Другия с коня":

    НЕ АКО НЕ БЕШЕ- ГРАД КОЗЛОДУЙ-ибрикчията тогава щеше да ефалирала
  • 11 стоян георгиев

    7 51 Отговор

    До коментар #6 от "Дидо":

    нищо не е излъгал, не го харесвате защото е с турски произход. не искате да признаете успехте му от завист.

    Коментиран от #27

  • 12 Българка

    27 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    На място коментирано! Браво!
    Народе?..... Време е.........
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бл.134 в Зап. парк

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Е , да отказал се . Нали ви е цяла държавичката - цяла по територия и полови по население.
    Невероятната ви София е колкото Истанбулския " Факултето"....и изглежда по същия начин
  • 15 Тодор

    22 2 Отговор
    Не се е отказал....било е леко лирическо отклонение...всички са в кюпа и ни въртят номера...коалиции врътки схеми игрички за нашите парички
  • 16 Криеш името си страхливец

    26 3 Отговор
    Отказал се е от свинско месо, пари, политика и имоти. Българските затвори са се отказали от АхДог. По време на възродителния процес се е определял за турският Васи Левски! Много добре, време е да има съдебен процес и смъртна присъда чрез обесване! Къде да се проведе и къде да е паметника на доживотният председател?
  • 17 Наѝ големия коромпиран политик е

    25 4 Отговор
    Доган турчина които иска да заличи истинския българин и традиция политиците в пасяла мента не стават те са подчинени и има намеса от чужди държави като Турция до кога ще толерираме това е не допустимо вън всички турски партии задно с турците от българския парламент

    Коментиран от #37

  • 18 ОТ ПОЛИТИКАТА

    22 0 Отговор
    ДА,ОТ ЛАПАНЕТО НЕ.ИМА И ПАЛАТ В ДРЪНДАР КОЙТО НЯКАК СИ ЗАБРАВИХА.И НЕЗНАЙНО ЗАЩО ОБЯВИХА НЕСВЪРЗАНИТЕ МУ ПРИКАЗКИ ЗА БЕЛЕГ НА ГЕНИАЛНОСТ.НО ЯВНО ТОВА СЕ ТЪРСИ НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ПАЗАР
  • 19 onq s konq

    2 32 Отговор
    Не бъдете такива злобни ,България има нужда от такива политици като Ахмед Доган!
  • 20 Кремълско жуже

    11 7 Отговор
    Агентите Сава и Гоце са ми най добрите служители. Държат за "топките " ГЕРБ и БСП и ми плащат милиарди "руски данък " всяка година .

    Коментиран от #23, #24

  • 21 АМОН

    24 3 Отговор
    ФАКТИ БГ: Прeз 2017г. Aхмeд Дoгaн придoби нa изгoднa цeнa ТEЦ "Вaрнa" , нa кoйтo ТEЦ бe възлoжeнo дa пoддържa cтудeн рeзeрв c дoгoвoр, кoйтo caмo зa три мeceцa нocи дoхoди oт 3.5 млн. лв

    ТЕЦ-а бе заложен пред ДЕМИР БАНК собственост на ФУЛАТ ГЮВЕН /агент АХИЛ/, който държи БЕЗМИТНАТА ЗОНА в т.ч и горивата които турските ТИР- ве зарждат на тъпки цени.

    АГЕНТ САВА /Доган/ и АГЕНТ АХИЛ са под тясното ръководство на една останала и неразградена от 1989 година машина която управлява освен тези двамата и АГЕНТИТЕ БУДА , ИВАН , ГОЦЕ .... и цялата тази измет принудила няколко милиона българи да напуснат РОДИНАТА СИ!!!

    Коментиран от #53

  • 22 Аз.....

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Патриот???
    Хахаха дори и за неговите не е такъв!!!
    Кой го изкара с костюм от едно " поделение " във Врана след задържането му заради атентата във влака.......
  • 23 Бесен Язовец

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Кремълско жуже":

    Нещо пак се обърка!
  • 24 АМОН

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "Кремълско жуже":

    ТАКА Е.
    Кой обаче има желание да нарита през задниците тези пуганци?!!

    КОЙ ?? НИНОВА ЛИ, МАНОЛОВА ЛИ, ИЛИ ПЪК ШУТА СЛАВИ?!!

    ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ КОЯТО СЕ БОРИ СРЕЩУ ТЯХ Е ТАЗИ НА ХРИСТО ИВАНОВ И ГЕНЕРАЛ АТАНАСОВ.

    С отвъщение съм ПРИНУДЕН да гласувам за ТЯХ

    Коментиран от #25

  • 25 Българка

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "АМОН":

    Добър избор!
  • 26 19кови

    17 2 Отговор
    ТОЗИ АХМЕД-Е ЗА ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА-ВЕДНАГА! ДА БЪДЕ СЪДЕН-КАТО СЕ ДОКАЖЕ ВИНАТА МУ ЗА НЕЗАКОНО ЗАБОГАТЯВАНЕ. СЛЕД КОЕТО -ПО ЗАКОНЕН РЕД -ДА СЕ ОТНЕМЕ ИМУЩЕСТВОТО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА. КАКЪВ Е АХМЕД ДОГАН ? С КАКВО ПРАВО ПОЛЗВА ТАКИВА ПРЕВИЛЕГИИ ?ТОЙ Е -НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ОБИКНОВЕН ЕТНИЧЕСКИ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ.ИМА И ДРУГИ ЕТНОСТИ В СТРАНАТА.ПАРТИЯТА ДПС -ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА КАТО ТАКАВА.
  • 27 Дидо

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    "турски произход"?Искаш да кажеш ЦИГАНСКИ!
  • 28 АМОН

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    ПРАВ СИ!!
    Но кой да ни обедини?!
    Кой е този който ще застане срещу държавата ДПС ?!!

    КОРНЕЛИЯ ЛИ?? ИЛИ ПЪК ГЕРБ?? ИЛИ МОЖЕ БИ МАНОЛОВА ?!!
    ЗА СЛАВИ, КОЙТО МЪЛЧИ КАТО РИБА НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ! ТОЙ е вторият МАРЕШКИ!!

    МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СЕ НАРЕКОХА ПАТРИОТИ И НИ ПРЕДАДОХА СА ДВА СРЕБЪРНИКА ЩЕ СА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ОБЕДИНЯТ БЪЛГАРИТЕ?!!

    А ПАРТИЯТА МВРО на агент ИВАН /КАРАКАЧАН/ ??? Мислиш ли че те са тези които мислят за България?!!

    В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 30 ГОДИНИ НИ УБИХА БАВНО НО СИГУРНО!!
    Отново сме в робството!!
  • 29 българка

    17 0 Отговор
    Духовното падение има своите образци - лукавото усмихнато лице горе и неговите събратя! Много са за съжалление!
  • 30 дрът

    8 3 Отговор
    Сокола е на 66. И е достатъчно хитър за да си живее спокойно живота, който му остава.
  • 31 ванга

    15 1 Отговор
    НСО е част от мафията. България ще бъде Швейцария , котато се изчисти от мутрите и доносниците от дс.
  • 32 ОТЧАКВАЙТЕ

    7 4 Отговор
    КОАЛИЦИЯТА БСП - ДПС И НОВИТЕ ИЗВИНЕНИЯ ПРИДРУЖЕНИ С НОВИ ЦЕЛУВКИ, ЛИЗАНИЯ И ТЕМПОДОБНИ, ИМА МИЛИАРДИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ, А ТАЯ КОАЛИЦИЯ СЕ Е ДОКАЗАЛА В ТОВА!
  • 33 дс корумпе

    4 5 Отговор
    слава, слава за агент сава!
  • 34 В тази статия само лъжи

    3 16 Отговор
    И догадки. Не е сниман нито с шкафче, ни с пистолет за разлика от един друг крадец.
  • 35 Че е умен е факт!

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Че е патриот? Не е лошо да се прегледаш! Даже по сериозни мерки, ще ти трябват!
  • 36 Стършел

    14 2 Отговор
    Тоя българомразец ще си получи заслуженото-рано или късно. Но той яде баницата защото му я дадоха другарите в зората на така наречената "демокрация". Вечен позор заслужават и тези, които се продадоха за 30те сребърника на тази мафиотизирана сбирщина!
  • 37 Тодоров

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "Наѝ големия коромпиран политик е":

    Доган дори не е турчин. Да сте го чули да говори за родителите си един от които /не помня кой/ е циганин.
  • 38 ПСР

    8 0 Отговор
    Агент Сава току така от нищо не се отказва.След кърджалийската номинация,той екзестинциално и асиметрично,след инсинуитивен катарзис,...нищо не сподели в конкретиката на материята.Но,кой ли пък си и помислил,че Карадайъ е основополащият фактор на ДПС политиките?!Че имат друг лидер,който дефакто да дърпа концептуално и философски,конците?Кой,освен агент Сава,да позиционира кадри,влияние,финансови потоци и политечски конфлуенс?
    Опитах малко да имитирам стилът му,ама едва ли ми се получава ....

    Коментиран от #54

  • 39 От къде на къде

    4 14 Отговор
    ДПС ще е етническа!???Бъркате се с ВМРО която е? Българска му работа цялата обратна
  • 40 Гласуваш за Буда,

    8 3 Отговор
    Получаваш Сава
  • 41 Павел Пенев

    12 2 Отговор
    Това са примитивни цигански номера, но явно има хора които вярват.
    Какви демократи имаме само ? Желю Желев беше доктор,Доган е доктор,Борисов също е доктор, а всъщност обикновени циркаджии.
  • 42 JEFF

    13 0 Отговор
    Единствено прокуратурата трябва да обръща особено внимание на Доган. ДПС и медиите се опитват да предизвикат интерес от страна на гражданите към Доган . Игнорирай всеки опит за манипулация !
  • 43 JEFF

    16 1 Отговор
    Тука много хора ме дразнят с усещането , че Доган е умен. Не , той не е умен. Ние сме глупави. Ние, обикновените граждани на България и най-вече политиците, които си избираме , или по-скоро друг ги избира. Не ви ли омръзна да ни правят на глупаци ?
  • 44 ГОРСКИ

    7 1 Отговор
    Стари комунета не се отказват така лесно!!!!
  • 45 Хелоумустафа

    5 2 Отговор
    Ааамет никога не е бил политиката за да се откаже от нея.
  • 46 Васил

    8 0 Отговор
    От кинтите кой се отказва къде го има това в Европа да ти дават пари за нищо?
  • 47 Всички знаят

    7 1 Отговор
    Затвор!
  • 48 КЮНЕЦЪТ

    15 0 Отговор
    ДОГАНА Е НЕ САМО ГОЛЯМ ,,ПОЛИТИК" И ДОНОСНИК ОТ ДС , НО И ГОЛЯМ КРАДЕЦ МОШЕННИК И ЛЪЖЕЦ , ОСВЕН ТОВА Е И ГОЛЯМ АРТИСТ И СЦЕНАРИСТ В СЛУЧАЯ С ЕНИМЕХМЕДОВ
  • 49 ДОГАН

    12 0 Отговор
    Е МОШЕНИК И ПИЯНИЦА !
  • 50 ммм

    3 14 Отговор
    Какво ви пречи доган мръсни фашизоиди?!??

    Коментиран от #51

  • 51 А ,ти не знаЙш ли!??

    1 8 Отговор

    До коментар #50 от "ммм":

    На Ганю все някой друг му е виновен!!!
  • 52 Хасанчо

    4 0 Отговор
    За това сте и без вода- ВиК е тяхно. Колко ресторанта и хотели имат за да реват сега за милиони помощи без да работят. Да се не затрият "бизнесите им" . За това и ресторантите и хотелите са с хъхрещ персонал на тумби . Надписи и табели в цели области не са на Български. В магазин не можеш се разбра и да купиш. Да започнеш работа е необходимо да знаеш подобието на "Турски език" говорещо се там. Опитайте . Пратете журналисти под прикритие -ето Ви идея за предаване по телевизията. Голямо шоу ще е и за тези хъхрещите в НС. само жаля мюсулманските нещастни хорица дето са на същия хал като останалия Народ. Правят шепа измамници мултимилионери със собствените си тегоби и данъци от всякакъв вид. Не виждат ли примера по нас? Горди ли са ,че цели ромлянски села се писаха преди 10 и 20 години " Турци" само и само да намажат нещо от религията им през интересите на южната ни съседка или да яхнат обгрижването чрез ДПС.
  • 53 Таквоз

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "АМОН":

    Така се купува и минава в частни ръце Обект от Национална значимост. Залагаш в банката на приятел от младежките години с когото си се обучавал в ДС и хоп- то на банката. Милионите са на хартийка и теца с все прилижащите благинки става за износ на зърното Ви и горите Ви . Щото на кого е Горското? На кого е земеделието Ви ? А новата магистрала и новия мост през езерото със прилижащи хотели,паркинги и кръчми ? Този смята да живее още поне 100 год. Колко деца има за подсигуряване ?
  • 54 Малко

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "ПСР":

    Малко ти е дошло уискито . Опитай пак след 700 грама .
  • 55 ТАКА Е

    3 0 Отговор
    ДОГАН Е ЦИГАНИН И ЛЪЖЕЦ , КОЕТО Е ЕДНО И СЪЩО !
  • 56 заката

    1 0 Отговор
    Агент Сава е Ахмед Доган към шесто управление преди 89та а агент Буда е Бойко Борисов съм Данс