4 Януари, 2013 08:51 2 439 14

Психолог: Словото на Плевнелиев не беше позитивно

  • плевнелиев-
  • слово-
  • нова година
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Иновативността, която президентът Росен Плевнелиев вложи в произнасянето на първата си новогодишна реч, му изигра лоша шега, защото не беше представена професионално. Така политическият психолог Антоанета Христова коментира в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия гафовете, които съпътстваха посланието на държавния глава в полунощ на 31 декември. Тогава, вместо снимка от Пампорово, зрителите видяха кадър от скалистите планини в Колорадо, а думите за кризата у нас и излизането от нея бяха илюстрирани с фотография от Нюйоркската фондова борса.

„Оценявам високо стремежа на президента да бъде различен, но пропуски имаше не в детайлите, а в едрите неща”, подчерта Христова. Според нея отговорност за грешките трябва да се търси от онези, които са изготвили клипа и са одобрили идеята.

Политическият психолог разкритикува президента и за това, че словото му не е било позитивно. Според Христова той е трябвало да говори повече не за проблемите, а да изтъкне качествата ни като нация, които могат да ни помогнат да ги преодолеем.

„Гафовете в новогодишната реч трябва да ни накарат да се замислим за опазването на авторските права у нас”, заяви Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма.

Според него подобни грешки нанасят удар върху туристическата ни индустрия, която се опитва да работи професионално и да представя добре България по света. „А ние имаме нужда от това, защото самочувствието ни е смачкано”, коментира Драганов.

Той съобщи, че речта на Плевнелиев била качена на сайта на президентството цели три дни след произнасянето й, и то - без скандалния клип.

„Това е знак, че институцията се дистанцира от клипа, но въпреки че е сбъркан, той трябва да се появи на сайта”, категоричен бе Драганов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bold

    0 1 Отговор
    Тоз психолог май е ПСИХАР ми се струва и то червен.

    Коментиран от #4

  • 2 неутрален

    1 3 Отговор
    Тия неща дето психолога иска да чуе, ги слушаме от 20-30 години на сам. Много по-добре е да се чуят реални работи от обикновено заблуждаващо надъхване..
    Браво на президента, въпреки гафа с Колорадските планини. Идеята на словото, не е да гледаме снимките, а да се вслушаме в думите!

    Коментиран от #13

  • 3 Бай хой

    2 1 Отговор
    Благодарение на президента за първи път не чухме химна.Прав излезе Бойко че и магаре за президент биха избрали Г..БЕРАСИТЕ.И според мен би се справило по добре от комсомолеца.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "bold":

    da mai e cherveno jalko choveche
  • 5 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    komuniste stiga sasipva foruma be.tova ne ti e plenum na BSP
  • 6 не на престъпната партия БСП

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    видиму ти си фен на консумолците ,колкото и да се пънете Борисов ще има втори мандат !!!
  • 7 грубо нарушение

    0 1 Отговор
    Незабано трябва да уволнят президентските некадърници, които отговарят за протокола. Защото граничи с престъпление, държавният глава да се появи на толкова публичен национален форум, без задължителните държавни знаци - знаме и герб. Това си е направо принизяване на националното достойнство на българите. Обаче явно доста малоумници е назначил в екипа си Плевнелиев.
  • 8 §22

    1 0 Отговор
    Снимката от словото с интегралната схема и микроскопа също не е от България
  • 9 Бай Гън

    1 0 Отговор
    Речта трябва да бъде позитивна а не да звучи като панахида.Сякаш почитаме героиски загиналите а не посрещаме новата година.А г-н.Президента изглеждаше толкова уплашен сякаш отиваше на фронта.
  • 10 БУМЕР КАМОР

    1 3 Отговор
    mnogo depresirashta rech

    Коментиран от #14

  • 11 159148

    1 0 Отговор
    Ми то заради такива 'сини' като теб, които избраха Бойко за министьр, страната ни е на това дередже!

    Коментиран от #12

  • 12 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "159148":

    Той не е син, а е Сив - цялата герберска агитка е сива, а сивото е цветът на безличието; и са си го избрали за да им напомня на това, което им липсва под темето.
  • 13 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "неутрален":

    Има вероятност на някой от съветниците на "президентът" , последният да му е заприличал на колорадски бръмбар и оттук и гафа с колорадо!
  • 14 Anonymous.

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "БУМЕР КАМОР":

    ti si depresiran po rojdenie