Last news in Fakti

5 Януари, 2013 14:54 1 824 28

Росен Плевнелиев: Сам пиша речите си

  • плевнелиев-
  • новогодишно-
  • обръщение-
  • гаф
Росен Плевнелиев: Сам пиша речите си - 1
Снимка: БГНЕС

От прессекретариата на президента Росен Плевнелиев разпространиха изявление на държавния глава по повод на широко коментирания в медиите и социалните мрежи т.нар. "гаф" в новогодишното телевизионно обръщение към нацията.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ - изтъква Плевнелиев в писмото. - Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”.

Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ, пише още държавният глава.

"Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова смятам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло - подчертава той. - Концепцията за новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни", обяснява Плевнелиев в документа.

Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути, изразява надежда президентът в писмото си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 4 Отговор
    То такива комсомолски бисери не всеки може да сътвори.

    Коментиран от #10

  • 2 нтнт

    1 0 Отговор
    Ох, Роска, Роска, кво ша та прайми, де ша та крийми по празниците! Ама то не можем и да та скрийме - ти се напираш да са покажеш!
  • 3 эсвс

    1 0 Отговор
    ААА - нека да има гафове! Вицовете остаряват и не е интересно да се четат, но затова си имаме Роската - да ни прави смешки! Абе, хубава си ни е държавата - разсмива ни. Голяма конкуранция е!
  • 4 ехо

    1 3 Отговор
    `Така нареченият гаф на Президента`, да се чете - Гафът на така нареченият Президент.
  • 5 ЛУД ЛЕР

    1 3 Отговор
    ТОЛКОВА ГЛУПОСТИ ЗА ТОЛКОВА КРАТКО ВРЕМЕ НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ИЗМИСЛИ И ИЗПРИКАЗВА ОСВЕН НАБЕДЕНОТО ПРЕЗИДЕНТЧЕ
  • 6 ЛУД ЛЕР

    1 2 Отговор
    ТО ДА Е ВОДА ДА ГО НАЛЕЕШ А ТО АКЪЛ НЯМА КАК ДА СТАНЕ В ТЪЗ КУХАТА МАНЕРКА ДА ВКАРАШ НЕЩО

    Коментиран от #9

  • 7 аха

    0 1 Отговор
    Роска, за нищо не ставаш, пич..
  • 8 иху

    0 0 Отговор
    правилно жена ти се дистанцира от теб, още в самото начало -:)))
  • 9 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЛУД ЛЕР":

    koi go kazva

    Коментиран от #13, #16

  • 10 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    ti niamash pravo da govorish zashtoto si cherven
  • 11 муспи

    1 3 Отговор
    Идва времето когато в пандиза ше хленчиш - Кой, аз ли? Не съм писал тези глупости, бях принуден да ги чета за парче хляб.
  • 12 БКП форевър

    1 3 Отговор
    И кво от туй, на кой му пука за речите му, кой ли пък ги слуша.....
    Комсомолеца съвсем се е взел на сериозно след 12 + милион....

    Коментиран от #14

  • 13 гумен таратор

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "БУМЕР КАМОР":

    Най големите комуняги са Герб, тва е БКП хардлайнерите и техните слуги мутраците......
    Като не знаеш нещо поне прочети или ако нямаш мозък да го осмислиш слушай какво говорят по умните.

    Коментиран от #15

  • 14 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "БКП форевър":

    prezidenta si doide s milionite a Stanishev si tragna s tiah
  • 15 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "гумен таратор":

    ne se izlagaai kato ne razbirash.
  • 16 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "БУМЕР КАМОР":

    БУМЕР от БМВ
    КАМОР от КАМОРАТА
    и се писал цървула че е от МИЛАНО
    МАЙ И НА ТЕБЕ В ГЛАВАТА ТИ Е КОМПОТ КАКТО И НА ТВОЙТЕ ЧОКО и БОКО трябва да намалите фюлмите
  • 17 venisa02

    0 0 Отговор
    ЕЙ, ХОРА КАК НЕ СПРЯХТЕ БРЕ....ЯВНО НА ВСИЧКИ ВИ Е МЪЧНО ЗА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ИЛИ ДИРЕКТНО ЗА БСП...ПИШЕТЕ ПОНЕ, ЧЕ СТЕ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ...

    Коментиран от #21

  • 18 петко

    0 0 Отговор
    какво от това като неправи нищо сам
  • 19 Петко Войвода

    0 0 Отговор
    Четох изявлението на Президента за Нова година, според мен е различно от обичайните глупусти. Опитва се човека да вдъхне на черногледите българи увереност и надежда в бъдещето, без да пресилва нещата. Съгласен съм напълно с него, че ако ние не запретнем ръкави и не си оправим държавата, друг няма да дойде и да ни го направи.

    А на всички дето реват че заплатата им е 400лв и чакат някой да им оправи мизерния живот, мога да каже следното. Никой не ви е виновен, че докато някой от нас залягаха над учебниците, вие затваряхте сутринта дискотеките в Студентски град. Да си студент означава да учиш в университет, а не да живееш в Студентски град. Сега единственото което можете да направите е да се скъсате от бачкане, ама не на две а на пет места за да докарате едни 1000лв.

    Ама то е така - който каквото си направи, никой друг не може да му го направи... Така че сърбайте си попарата сега, дето си я надробихте преди време...
  • 20 Методи Методиев

    0 1 Отговор
    Речта на Президентът на Р. България, не беше политическа, а човешка! В нея се съдържаха посланията на един хуманист. За съжаление т.н. "гаф" отклони вниманието от посланията на президента и за кой ли път показа, че нашето общество не се интересува от позитивното, от градивното, а търси във всичко и навсякъде скандалното и провокативното. Това е медийното съзнание, а съзнанието е форма на съществуване!
    Г-н Президент, аз не гласувах за Вас, но след тази провокация/за мен, човек с 30 годишен стаж, като юрист това е истинска формулировка/ мога най- откровенно и с гордост да Ви кажа- Гордея се в вашата човечност и борбеност, радвам се че имате духовната извисеност и мъдрост не да назидавате, а да будите човешкото в човеците!

    Коментиран от #23

  • 21 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "venisa02":

    Тройната коалиция включваше и НДСВ. Деветдесет процента от ГЕРБ са бивши НДСВ.Така че няма как да ни стане мъчно, като тя пак е на власт.
  • 22 Бай хой

    1 0 Отговор
    Няма как от човек построил палат на държавна територия-вилата край с.Черноморец да излезе нещо човешко и истинско.
  • 23 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Методи Методиев":

    От пластмасов човек не може да чуеш човешка реч.Преди речта на президента трябваше да чуем националният химн.Уникална простотия.
  • 24 Петрова

    0 0 Отговор
    Добре че има и хора, които харесват речта на президента. Но той трябва да се научи каква част от информацията за света хората приемат със слуха си и каква със зрението си. Хубавите неща, които искаше да каже, се изпортиха и от Аспен, и от Нюйоркската борса, и от комсомолския патос в гласа му! Г-н Президент, намерете си добри PR специалисти!
  • 25 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор
    ТОЗ МИШОК АКО НЕ БЕШЕ ВЛЯЗЪЛ В ПОЛИТИКАТА СЕГА ЩЕШЕ ДА ПИШЕ РЕЧИ В ПРОКУРАТУРАТА - СТРОИТЕЛНИЯ ТАРИКАТ
  • 26 луд съм мамо ям паркет

    1 0 Отговор
    Много гербаджии станаха тука май. някой говори против ГЕРБ или техните хора и веднага thumbs down. Колко точно ви плащат?
  • 27 луд съм мамо ям паркет

    1 0 Отговор
    Абе БУМЕР КАМОР.... да не коментираш неща, които очевидно не разбираш. всеки път като тръгвам да чета коментарите и гледам че САМО глупости пишеш.
  • 28 муспи

    1 0 Отговор
    Трябва да си дегенерат като тях, за де смяташ писането на речи за нещо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове