24 Март, 2021 18:33 9 958 145

Христо Иванов пред ФАКТИ: Каква лустрация от бодигарда на Живков?!

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • лустрация-
  • комисия по досиета-
  • държавна сигурност-
  • агенти на държавна сигурност-
  • парламентарни избори-
  • кандидат-депутати

"При Борисов антикомунизмът е просто част от камуфлажа", каза Христо Иванов

Христо Иванов пред ФАКТИ: Каква лустрация от бодигарда на Живков?! - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера Комисията по досиетата - с пълно наименование Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, излезе с данни за кандидатите за народни представители в 45-тото Народно събрание, които са били част от бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

От общо 5962 кандидат-депутати, регистрирани от Районните избирателни комисии, проверените лица са 2620. Останалите 3342 лица не подлежат на проверка според член 26, алинея първа от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, където се казва, че на проверка не подлежат лицата, родени след 16 юли 1973 година.

Сред кандидатите за народни представители, които са били част от ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия има: четирима кандидати на КП „Граждани от протеста“, седем кандидати от ВМРО, трима от ПП „Възраждане“, 14 души от листите на БСП, двама от ПП „Българско национално обединение – БНО“ (мандатоносителя на „Българско лято“ на Васил Божков), трима души от „Атака“, двама от ПП „Пряка демокрация“, един кандидат от ПП „Републиканци на България“, четирима кандидати на АБВ, девет кандидат-депутати от ПП „Възраждане на Отечеството“, също девет от коалицията между ВОЛЯ и НСФБ, трима души, издигнати от ПП „Българска прогресивна линия“, шестима от КП „Движение заедно за промяна“, осем души от ДПС, един от ПП „МИР“, трима от „Има такъв народ“, един кандидат от коалицията ГЕРБ и СДС, един от ПП „Нация“, един от КП „Ние, гражданите“, един от ПП „КОД“, двама от КП „Изправи се! Мутри вън!“ и по още един кандидат-депутат от ПП „Движение на непартийните кандидати“ и ПП „Партията на Зелените“.

По-рано днес кандидатът за народен представител от „Републиканци за България“ Валентин Вълков се оттегли от изборната надпревара именно защото името му попада в списъка на Комисията по досиетата. Преди часове от КОД съобщиха, че кандидатът на партията, чието име фигурира във въпросния списък, също се оттегля. Става дума за Красимир Цонев.

За да говорим за наличието на бивши агенти на ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия сред кандидатите за народни представители в следващото Народно събрание, от ФАКТИ се свързахме със съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов. Причината - темата за лустрацията, която е застъпена в програмата на политическата формация.

За „Демократична България“ лустрацията е една от много важните политически цели, които си поставяме, включително чрез промени в Конституцията. Тези промени се налагат заради едно решение на Конституционния съд, което минава с гласа на Георги Марков, който е доносник на Държавна сигурност и авторитет на ГЕРБ към днешна дата. Това може да обясни защо ГЕРБ не се бори за лустрацията“, коментира Христо Иванов.

Решението, което Иванов има предвид е Решение № 2 от 21 януари 1999 година конституционно дело № 33/1998 година, отнасящо се до лустрационни текстове, които били включени в Закона за администрацията. „При създаване на лустрационната норма законодателят не е предвидил възможност засегнатото лице да се защити“, се казва в решението. Георги Марков е част от състава на Конституционния съд, който разглежда делото в закрито заседание.

„Ние се борим за лустрацията и съответно полагаме усилия в нашите листи да няма хора, които са обвързани с репресивния апарат на бившия режим. Когато в миналото се е случвало да има такива хора, те винаги са били отстранявани. Никога не сме поддържали кандидатура на човек, който има някаква обвързаност с тези структури. Тук въпросът не е само дали се е случило някой да бъде номиниран без да се знае, че той има някаква такава обвързаност, а какво се случва после. Сега интересното е не толкова кои са формациите, в чиито листи има такива хора, а какво ще се случи с тях – дали ще бъдат оттеглени“, каза още Христо Иванов.

На въпроса дали според него такова оттегляне ще има, той отговори: „Различно ще бъде, но е интересно да се види в кои политически сили ще има нетърпимост към подобна обвързаност и кои ще покажат, че толерират тази обвързаност. Една от темите в бъдещия парламент ще бъде лустрацията, която единствено ние поставяме като наистина важна тема“.

„Важно е още да видим връзката с шпионския скандал, който се разигра. Част от замесените лица в този скандал са били в комунистическите служби. Няма нищо чудно, че точно такива хора, с точно такъв профил сътрудничат на Русия – и заради връзките, и заради ценностната ориентация. Те са били възпитавани да гледат на България като на сателит на Съветския съюз. Тоест не е ясно към кого е лоялността – към България, или към Русия. От тази гледна точка става ясно, че я има нуждата от такава лустрация в службите, така че лица, които имат кариерна история и връзки с Русия, да нямат възможност за достъп до държавните тайни на България“, коментира Иванов.

Разговорът премина към обяснението на Иванов за липсата на лустрация у нас: „В България беше осъществен друг преход. Този преход беше под контрола на мрежите на Държавна сигурност и на бившия режим. Естествено, че те, като част от това да запазят своите позиции, не допуснаха лустрация. Това е голямото обяснение. Отделните конкретни елементи минават през решението на Конституционния съд, гласувано от Георги Марков. Тук въпросите към ГЕРБ са много сериозни. Не можем да се учудваме, че ГЕРБ нямат никакъв интерес към реална деколонизация и реална лустрация, при положение, че самият Бойко Борисов лично признава, че мечтата му била да кандидатства в Симеоново, във факултет „Държавна сигурност“. Самият той напуска МВР, за да не напусне БКП. Историята е ясна – не можем очакваме от човек, който е бодигард на Тодор Живков наистина да проведе лустрация. При Борисов антикомунизмът е просто част от камуфлажа, който му е изгоден на моменти. По същество има един човек, който осигури 10 години за продължаването на влиянието на мрежите на бившата Държавна сигурност в наше време и за това влиянието да придобие нови форми. Този човек е Борисов“.

Христо Иванов коментира още и шпионския скандал с шестимата души, обвинени с шпионаж в полза на Руската федерация. „Нека да правим разлика. Това, което е свършено като работа по разкриване на предателите от нашите служби трябва да бъде приветствано и подкрепено. По закон тези хора трябва да получат това, което им се дължи. Това, което обаче видяхме като експлоатация на този казус от страна на Гешев и Борисов очевидно беше с пропагандна цел, за да замажат няколко ситуации, в които попаднаха. Имам предвид писмото на двамата сенатори и шамара, който Кьовеши удари на Гешев с делегираните прокурори. Очевидно на тях им трябваше бързо да освежат атлантическия имидж и експлоатираха пропагандно този сюжет. Много често, когато такива сюжети и казуси се използват за пропаганда, това води до невъзможност след това да се проведе убедително обвинение и делото се разпада. Това много пъти сме го виждали и след това сме плащали в Страсбург“, каза той.

„Със сигурност е много рано да се триумфира“, каза още Иванов и продължи: „Тези хора – предателите имам предвид, очевидно са дребни играчи. Руското влияние в България е основано на много по-сериозни структури, срещу които не се прави нищо. Аз питам кога ще имаме разследване например за „Турски поток“ – за това как така ние платихме за интересите на Путин“.

В края на разговора Христо Иванов коментира опасността от участието на народни представители с минало в ДС в 45-тото Народно събрание. „Опасността е, че това са хора, които има риск да продължат да обслужват чужди интереси, има риск да бъдат носители на определени зависимости, които да ги правят отворени за влияние. Ако България иска да създаде един национален и институционален елит, който наистина служи единствено на националните интереси, трябва много сериозно да се замисли как да се изчисти от хора, които са носители на интереси на чужди държави. И тук не става дума за какви да е чужди държави, а за Русия, която е във все по-враждебни отношения с НАТО и ЕС и която дълготрайно е изграждала свое присъствие у нас. Това присъствие е с цел да държи България в своята орбита и то при положение, че България отдавна е направила друг избор. Не става дума за някакво влияние, а за нежелано влияние“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртият

    87 123 Отговор
    Христо Иванов е велик и начетен човек.

    Коментиран от #9, #72, #96

  • 2 Овчарник

    110 97 Отговор
    този нагъл измамник иска да седне на трона на стария дерибей нищо повече... Нищо....

    Коментиран от #105

  • 3 То е

    76 47 Отговор
    ясно , че е комунист и милиционер до мозъка на костите му !
  • 4 Behemoth

    69 18 Отговор
    Споко бе още малко и природата ще я свърши лустрацията ....

    Коментиран от #10, #43

  • 5 Great

    60 16 Отговор
    Прави си и преди от политиконома Костов 🤣 Марксист Желю явочника Филип Димитров сега милиционер от Симеоново
  • 6 нашия

    66 43 Отговор
    Ристоо....продулжаваш да заработваш грантовете нали ...показвай го всеки ден господарите да са спокойну ,че работиш...не че не казваш някои истини но и много преиначаваш...така както ти е угодно т.е. играч се бараш
  • 7 Сделано в СССР

    54 10 Отговор
    4 БСП за България - 15 агента
    12 Възраждане на Отечеството - 9 агента
    24 Воля и НФСБ - 8 агента
    9 ДПС - 8 агента
    1 ВМРО - 7 агента
    13 Заедно за промяна - 6 агента
    6 АБВ - 4 агента
    17 Граждани от протеста - 4 агента
    5 Възраждане - 3 агента
    7 Атака - 3 агента
    10 Българска прогресивна линия - 3 агента
    29 Има такъв народ - 3 агента
    14 Българско национално обединение - 2 агента
    18 Изправи се! Мутри вън! - 2 агента
    30 Пряка демокрация - 2 агента
    28 ГEРБ-CДC - 1 aгeнт
    2 Ниe, грaждaнитe - 1 aгeнт
    8 КOД - 1 aгeнт
    15 Нaция - 1 aгeнт
    16 МИР - 1 aгeнт
    20 Движeниe нa нeпaртийнитe кaндидaти - 1 aгeнт
    21 Рeпубликaнци зa Бългaрия - 1 aгeнт
    25 Пaртия нa зeлeнитe - 1 aгeнт

    Коментиран от #16, #69, #108

  • 8 Майна

    85 35 Отговор
    ИСКАМ ДА ЗНАМ САМО , КОСТОВ ЛИ СТОИ ЗАД ТАЗИ ПАРТИЯ....АКО Е ТАКА, ТОВА НЕ Е ПАРТИЯ, КОЯТО ЩЕ РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИТЕ...КОСТОВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 нашия

    34 1 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    но тя природата не чака ....работи и по нашата "лустрация"...нали се сещаш

    Коментиран от #26

  • 11 РАДИО ЕЛТО

    58 28 Отговор
    БОРИСОВ мутра престъпник
  • 12 име

    51 26 Отговор
    бойкикев и лустрация? две противоположности. комунисти ....ицо маджото.
  • 13 УБИЕЦА

    49 23 Отговор
    БОКО НА СЪД ЗА ВАКСИНИТЕ
  • 14 Българин

    21 7 Отговор
    Да бе ,да отрежат клона на който седят
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Просто статистика

    54 5 Отговор

    До коментар #7 от "Сделано в СССР":

    За съжаление няма данни за настоящите дупетати и министЪри, видиш ли, законът не го позволявал. А там също е интересно - като почнеш с агент Буда и свършиш с агент Николай. Във всички партии има гнило, та не се трае от смрад!
  • 17 ггтг

    20 4 Отговор
    ваксини ли само да беше,майно ле
  • 18 Христо Иванов

    40 22 Отговор
    Син на комунистите, но получава през 2010 г. образование в САЩ и черен ... и става и антируски гей.
  • 19 НИЩОООО

    46 18 Отговор
    ЗАД ИЦО СТОИ МЕГЛЕНА КУНЕВА ПРЪМОВА -- ДОГАН СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА ...РОСЕНЕЦ СИ Е НА МЯСТОТО ..... НИЩО И ПОЛОВИНА .... СТЕНАТА ХОТЕЛ И ТЯ СИ СТОИ ............. БОЙКО НЕ Е В ЗАТВОРА !
  • 20 Тоя пък

    46 25 Отговор
    И за чеп за зеле не става, най много да въведе 3 пол в Бг
  • 21 jjj

    14 8 Отговор
    по зле - ни раk, ни щука ... демек пoжaрникар с мисия!
  • 22 ГЕРБ

    34 21 Отговор
    Ако това ни е опозицията ще сме на власт завинаги Муахахахахахаха
  • 23 шопендар

    32 16 Отговор
    да се чуди човек,този политически отпадък,и отровните,и останалите претенденти за трона,повтарят едно -промяна,но продължават да повтарят старите простотии ,и старите номера.на хората вече им се повръща от тях.
  • 24 ало

    26 13 Отговор
    абе, а къде е маджо ? за изборите нема ли да има скара бира
  • 25 Софиянец

    12 8 Отговор
    По делата ще и познаете 11/105
  • 26 Behemoth

    19 5 Отговор

    До коментар #10 от "нашия":

    Ние сме бита карта според мен ....хора на доизживяване...нищо не може да се направи ,народа е прост и избирателно активен....хаха
  • 27 Петър

    21 9 Отговор
    Същата, като при мъжа на партийната секретарка Елена Костова, бе Ицко.
  • 28 Филипов

    47 19 Отговор
    Почти бях решил да гласувам за тези, обаче коалицията им с Местан просто ме отврати. Да говориш всеки ден за това, че ДПС са мафия и да се събереш с бившия им председател! Ясни сте ми, господа "демократи".
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 забелязвам че

    6 3 Отговор
    И само един от ГЕРБ...

    Нещо си мисля...
    Защо...
  • 31 пфу

    23 11 Отговор
    Ама му целува дупето докато те направи министър,нали?
  • 32 гюнтер

    32 30 Отговор
    ПРАВ Е ИВАНОВ, И ДА СИ ИЗЯДЕТЕ ЧОРАПИТЕ ГЕРБЕРАСТКА СГАН Е ПРАВ. УПРАВЛЯВА НИ ТЪПОГЛАВА МУТРА,ПРЕСТЪПНИК, ЧОВЕК БЕЗ МОРАЛ. ЖЕЛАЯ МУ САМО НЕЩАСТИЯ НА ТУЛУПА. ВРЕМЕТО МУ ИЗТЕЧЕ. ОСТАВАТ МУ ДЕСЕТ ДНИ. НАДЯВАМ СЕ СЛЕД ТОВА ДА ПРЕКАРА ЖИВОТА СИ В ЗАТВОРА.ТУЛУП И БОКЛУК
  • 33 пройчо

    22 12 Отговор
    Да ви "лустрират" анадолските...вас ,Умните и Красивите---дето докарахте Тлъстия Бою пак на власт, а ся си гризете Трътките!!!
  • 34 Стоян

    23 8 Отговор
    Не само бе бодигард на комунистическия сатрап а до скоро се гордееше с червената си партийна книжка...

    Коментиран от #67, #82

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ТаУмВзе

    17 19 Отговор
    Бившият гербераст ицко лае. Що се гушка със шофърчето на Живков бе. Смешник.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ЧЕКИСТ

    23 11 Отговор
    Кому'нягата и ОТЯВЛЕН ПРИВЪРЖЕНИК НА МЪЖКАТА ЛЮБОВ(ПЕ'Д'ЕРА'С)--РИСТЮ БОЙ'КИКИ'Н,..ни баламосва за.."Лустрация"?!?😂
    Тва Радка Дъ'лбо'ката, Вибр'ато'ра, ТАНАС-ГНО'МА, Тр'ътк'ата,..Неж'ния и т.н , демек целото ръководство на ДЕЕЕВА са за..ана'лно Лустриране 😂
  • 39 Павел пенев

    27 16 Отговор
    Не забравяйте, че Демократична България са отпадъчен продукт на СДС, какво очаквате от тях?

    Коментиран от #80

  • 40 Гост

    17 11 Отговор
    Смехурко ти първо кажи от кои цветови нюанс си тъпан пробит тогава ми разправяи за другите подлого
  • 41 Кой дъвча

    9 4 Отговор
    Чорапите на Боко.???
  • 42 Геко

    8 3 Отговор
    Преброяване на троловете и орките
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Избор

    4 2 Отговор
    Кой е най -четения трол тук и сега

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 СТЕЛА

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "Избор":

    ти кажи БАЙ КУРТИ който обижда ХОРАТА на голтаци
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 СКОРПИОН

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "БАЙ КУРТИ":

    койси ти

    Коментиран от #52, #55

  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 14 Отговор
    герб сте боклуци

    Коментиран от #51

  • 50 !!!?

    23 11 Отговор
    Абе този не беше ли министър на правосъдието при "бодигарда на Живков" ? Защо не проведе лустрацията !!!?
  • 51 Другия с коня

    12 11 Отговор

    До коментар #49 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    БCП зa Бългaрия - 15 aгeнтa 12 Възрaждaнe нa Oтeчecтвoтo - 9 aгeнтa 24 Вoля и НФCБ - 8 aгeнтa 9 ДПC - 8 aгeнтa 1 ВМРO - 7 aгeнтa 13 Зaeднo зa прoмянa - 6 aгeнтa 6 AБВ - 4 aгeнтa 17 Грaждaни oт прoтecтa - 4 aгeнтa 5 Възрaждaнe - 3 aгeнтa 7 Aтaкa - 3 aгeнтa 10 Бългaрcкa прoгрecивнa линия - 3 aгeнтa 29 Имa тaкъв нaрoд - 3 aгeнтa 14 Бългaрcкo нaциoнaлнo oбeдинeниe - 2 aгeнтa 18 Изпрaви ce! Мутри вън! - 2 aгeнтa 30 Прякa дeмoкрaция - 2 aгeнтa 28 ГЕРБ-СДС - 1 агент 2 Ние, гражданите - 1 агент 8 КОД - 1 агент 15 Нация - 1 агент 16 МИР - 1 агент 20 Движение на непартийните кандидати - 1 агент 21 Републиканци за България - 1 агент 25 Партия на зелените - 1 агент.....Боклук си ТИ!!!!

    Коментиран от #63

  • 52 БАЙ КУРТИ

    4 5 Отговор

    До коментар #48 от "СКОРПИОН":

    Ами друг форумец съм...Но като писах че съм КУРТИ ми премахнаха двата коментара и ми блокираха достъпа...Сега хванах безжична връзка от телефона си и влязох само да напиша че явно курти истинския тук е на почит и началник и някой ако напише с неговия ник и се блокира...Явно само той има право да пише с ника си без да се трие..Без съмнение тук е на почит и затова съм блокиран и дано е за краткия блокаж от един ден а не за 10...
  • 53 Борис

    22 13 Отговор
    Христо Иванов е един посредствен човек, всеки го е чувал как говори? Освен това като министър на Борисов точно се видя, че е посредствен юрист също!
  • 54 пешо

    19 9 Отговор
    влизам в сайта, и тук от крана потича бойкикев...
    кой му дава пари на тоя, да си плаща саморекламата?
    не, че нещо, просто на народеца да му стане ясно кой му дърпа конците на бойкикев. нищо повече.

    Коментиран от #61

  • 55 БАЙ КУРТИ

    2 4 Отговор

    До коментар #48 от "СКОРПИОН":

    Заради някой си който се представя с моя Ник изтриха и моя коментар *9 . Този е стар познайник но се представя за случаен новобранец
  • 56 04.04.2021

    9 8 Отговор
    Толупа ке падне!
  • 57 Dman

    14 15 Отговор
    Х Иванов, палячото подлога на НПО тата
  • 58 Продажник

    18 12 Отговор
    Ристьо, майка ти и баща ти 'га ще ги лустрираш???
    Кажи и за 'стамбулската конвенция.
  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 8 Отговор
    мястото на БОРИСОВ е в ЦСЗ
  • 60 чекмедже

    16 8 Отговор
    Б. Борисов е комунист, просъветчик, руски човек, милиционер, главатар на банда за откупване на леки коли, производител на контрабандни цигари край Бургас, неговата фирма ИПОН15 години бе охрана на целия комплекс Славия и Венци Стефанов бе негов работодател- края но деветдесетте години на миналия век до началото на този век. Лежал е в затвора Панкрац- Чехия за криминални деяния, между които кражби на леки коли .Сега е вожд на престъпната организация ГЕРБ, която донесе смърт на народа- на първо място сме по смъртност в Европа поради мързел и некадърност на правителството и поради основния факт, че от тази дейност не извличат голяма изгода. Управляват ни крадци, безбожници и престъпници.
  • 61 Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #54 от "пешо":

    Костов. Как кой?

    Коментиран от #73

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 тнт

    4 3 Отговор

    До коментар #51 от "Другия с коня":

    Да де, не сте агенти а крадливи милиционери!
  • 64 БОЙК'ИК'ЕВ, С'ОР'ОС'ПИЙО-ПЕ'Д*Е'РАС'КА..

    9 7 Отговор
    КОЙ Е АГ'ЕНТ ОТ..ДС- "СМИ'РНОВ", ПА'СИ'ВНЯ'КО?!?😂
    КОЙ Е ДРУ'ГАР'ЯТ АГЕ'НТ..."РОЗА",..ДУ'Х'АЧ?
  • 65 Овч

    14 10 Отговор
    Напомнете на Христо Бойкикев , че имаше власт преди години и никаква лустрация нямаше.Няма да и ма и от него ,защото е ляв.Той е изсраснал и е от ляво.Напомнете му,че майка му е член на БКП и си е още в БСП.Така ,че Христо -Маджото_Бойкикев ние те знаем.Децата пред блока знаят кой си.И котките и кучетата вече знаят,че си комуняга.Поздрави на мама и бкп.
  • 66 мръшкар

    5 9 Отговор
    Това с БКП-иското пожарникарче , мутрето Буци и шайкта му от бивши БКП членове е ясно , ама ти ми кажи кого ще лустрирате , над 30 години минаха . После членство в БКП не предполага и заслужава лустрация за всеки човек , имаше момент и на принуждаване към членство в тази партия , за професионална кариера и пр. На мен повече ми допада и считам за обосновано лустрация за членство в ГЕРБ , там невинни няма , но и ти имаш форма на участие в тая мръсотия и съсипия.
  • 67 кьорфишек

    14 2 Отговор

    До коментар #34 от "Стоян":

    Стоенчо,едно време който не се пишеше комунист,му разгонваха фамилията,няма апартамент,няма кола,няма свестна работа,гледат те с лошо око,и т.н.Или не си плащаше ОФ-то.Забрави ли?
  • 68 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 8 Отговор
    Бре какви щуротии съм написал. Да ме прощава моя Идол Генерал Бойко Борисов. Писах преди да си взема лекарствата. Прощавай Мега Бос. Всички писания против теб са плод на моята разсеяност , забравям да си пия лекарствата.
  • 69 ежко

    15 8 Отговор

    До коментар #7 от "Сделано в СССР":

    Е как ГЕРБ е с един агент, като и агент Буда/Боко/ и агент Николай /Георги Марков/ са в листите?Това е на "прима виста".......
  • 70 Бай Шиле

    10 8 Отговор
    Ти го питаш защо крадете,той ти обяснява за ДС.Този филм сме го гледали.
  • 71 бую бую

    7 12 Отговор
    Тоя човек не се отличава с особен ум . Къде е тръгнал с разни циркаджилъци и баналности маймуни да лови. Това ли ти е партийната програма - лустрацията , 32 години след падане на режима. Можеш ли да лустрираш някой за това , че е дете , или дете на детето , внук му се казва , на вече умрял партиен функционер. За съжаление това беше пропуснато когато му беше времето и не е тема днес на България.
  • 72 konservator

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият":

    За Бойкикев чувал ли си? А лустрация от внук на тежък болшевик лустрация!!!
  • 73 пешо

    10 3 Отговор

    До коментар #61 от "Петър":

    чувал съм за разни шорошоидни структури...
    едно време имаше центрове бол - за изследване на демокрацията, за либерални стратегии и за-какво-ли-не. постоянно висяха в централните медии, а ся не се чуват нещо. да не мислите, че са изчезнали, както и грантоедите в тях. просто дърпат конците стоейки в сянка.
  • 74 Анонимен

    2 7 Отговор
    Ирина Репуц бате Бойко много е умно. Интересно ми е или не знаем как стоят неата днес, при тж искаха отлични дипломи от су, право, за съдия, прокурор, но Ирина Репуц пусни бойко в YouTube и се увери. Моят тип хора са те, юристите от СУ, право, София. Ице от твоите Димитър Евгениев Димитров ми допада. От ЦЦ Илия Илиев. Успех на всички и на бате Бойко. Жалко, че от чужбина няма да имат възможност да гласуват, а и не им е до политика явно и не ги подсещам, не говорим, явно се е метнал на баща си. Ице готен си. Давай и успех. Много хубави хора по радиото от вашата и др. Партии има. Бате Бойко няма вкус, той е по простите мацки и бабки.
  • 75 анонимин

    9 7 Отговор
    Вярно ли е,че зад Иванов всъщтност стои Иван Костов?Защото ако е така,вероятността да заработи с боклука от банкя е много голяма!?
  • 76 Предложение

    12 4 Отговор
    Изкъпи се бе човек!
  • 77 Гост

    8 5 Отговор
    Не искам въобщее да се възприема като , че зшитавам боко ама я господин Иванов да ни припомни кои години въпросния е охрана на Живков и какво място е заемал тогава в държавата Живков?
  • 78 Въпрос

    8 8 Отговор
    Като ги сравниш кандидатите на премиер по-добре да си остане сегашния, другите са още по-зле...
  • 79 мангър

    7 4 Отговор
    Хора не разбрахтели,че нищо не става от този човек,само се прави на интиресен!!
  • 80 Цоко

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "Павел пенев":

    И коалиционен партньор на сикаджията и шайката му в два мандата. Ицо беше и министър. В третия - ги нямаше в парламента, иначе пак щяха да са подлоги на мутрата.
  • 81 Смях

    11 4 Отговор
    Лустрация? Колкото от бодигарда на бай Тошо,толкова и от изтърсака на Коминтерновска фамилия Бойкикев,асистента по политикономия Костов,Кунивица или пък от гнома Атанасов - съдия и прокурор от Тошово време. Смехурковци.
  • 82 банкански паток

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Стоян":

    Още се гордее, впрочем. Но не плеще толкова по въпроса, има други теми:)
  • 83 Биволъ

    4 3 Отговор
    Чекмедже,60 е дебил олигофрен, всичко което пише са лъжи на килограм и идиотщини от позитански червени каки.
  • 84 ghost

    10 3 Отговор
    Сина на Бойкиева ще говори за лустрация,
    Още по зле, заедно със сина на Мирчев , Първи секретар на партията управляван най-кошмарните концлагери


    Някой да обясни, как обединението на зелените и ДЕОС- крайно леви партии , правят дясна партия.
    Лъжци и измамници
  • 85 ммм

    10 4 Отговор
    Ристьо... много взе да ти знае балалайката преди избори. Нищо не предлагаш, само плюеш по Борисов.
  • 86 Рачко Пръдлето

    3 4 Отговор
    Тъпотията на позитанските тролове е толкова голяма, че дори не знаят,че служители на МВР не можеха да се вербуват за агенти. Относно агент Буда да проверят информацията кога е вербуван и къде е работил като агент.
  • 87 Дизел

    10 4 Отговор
    Ристьо, грозен си кат гнойна пъпка. Умен си като на агнето майка му.
  • 88 Кси

    7 5 Отговор
    Кскво сте се вторачили в бодигарда на Живков, кажи какво правихте преди това от 90г, съсипахте я дружно тая държава, румънците как тръгнаха, а БГ как, с комунистите дс във всички управления, сега се сетили, че Борисов им виновен, а преди него що за трагедия беше
  • 89 Лупи

    10 3 Отговор
    Ах какви "умни" приказки от детето на потомствени партийни функционери без ден реален трудов стаж. Тиквата поне е мъж, а това брадатото лайн.о дори за маша не става.
  • 90 Назнайващ

    3 3 Отговор
    На ДЕМОКРАДЕЦ вяра нямам...не беше много отдавна га ни омайвахте, че ще го вкарвате мyтрата в ПАНДЕЛАТА пък после му лизaxте зaдниka!!!!
    НАРОДА няма два пъти да настъпва една и съща мотика!!!!
  • 91 Събуди се народе

    3 8 Отговор
    И какво стана накрая, от протеста остана само БСП всичко останало е потенциална ПАТЕРИЧКА на байХ0я.... А уж всички искаха да го свалят!!!!!
    Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП...
    И вие от към кой бряг на реката сте!!!!!

    Колкото и да не им се иска на много хора и партийки, но изхода е един..... Да се подкрепи за момента най голямата опозиционна партия способна да гътне ШАЙКАТА в случая БСП(добра или лоша), която да победи на изборите ГЕРП и да състави коалиционно правителство с ясна и кратка цел.....СВАЛЯНЕ И РЕВИЗИЯ НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ....пък после кой от къде е...
    Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП!
    Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП И ДОГАНЯ..... иначе Тиквун ще е вечен!!!
    Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!

    Коментиран от #94

  • 92 ХОТОРАН

    7 4 Отговор
    ЛЕБЕДОВАТА ПЕСЕН НА ХРИСТО ИВАНОВ. САМО РОСЕНЕЦ НЕ СТИГА. ИСКА СЕ ДОБРИ ИДЕИ, ОЧАРОВАНИЕ, УМЕН ПИАР. И ДАЛЕЧЕ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ. НИЩО ОТ ТОВА НЯМА В ХРИСТО. ЩЕ МУ ОСТАНЕ САМО ЖЕЛАНИЕТО ДА Е ВАЖЕН
  • 93 Комунисти

    5 4 Отговор
    Лустрация-съд-затвоооооооооор!
  • 94 Какъв фронт

    8 2 Отговор

    До коментар #91 от "Събуди се народе":

    Аман от продажни комунисти!
  • 95 гост

    6 4 Отговор
    Леле майко - Христо Иванов (Бойкикев), комунистическо чадо, ще прави лустрация 30 години по-късно....пълен смях. Колкото ОДС направиха лустрация и то при положение, че абсолютно цялата власт беше в тях. Дано хората не се подведът по този и останалите комунопитеци от ДеБъ
  • 96 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият":

    Кое му е великото? Работил малко като адвокат, след което прекратени права, като министър на правосъдието(спуснат) и като председател на партия. И другото ще ти кажа - тязи хора не са десни, никога не са били няма и да бъдат - жалко колко много хора се подвеждат и гласуват за тях
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Я па тоя

    7 5 Отговор
    За това пък „Демократична България“ и Христо Иванов са соросоиди, атова е много по-лошо от агенти на ДС
  • 99 Павел Пенев

    5 7 Отговор
    Христо,благодарение на Тодор Живков твоите родители са те създали и отгледали за да стане от теб това което си сега. Като отричаш всичко минало,отричаш и това което си.Така не се влиза в Народното събрание. По рано като седесари показвахте черепи и концлагери,но вижте сега България е национален концлагер–бедни,болни и затворени в жилищата,добре че останаха от времето на Живков. Така на чужд гръб не бива да се става политик,срамно и неморално е.
  • 100 Дърт пее..раст...

    5 0 Отговор
    Ти си пълен глупак.Оставете комунистите настрана и просто си гледайте работата.Не обиждай родителите си..Пробваш същата схема от 30 г назад...С чужда пита,помен ,правиш..!!.Няма да те огрее..щото си изтъркан смотко..
  • 101 Биби Кинг

    5 1 Отговор
    Ицко язе сам дрът комунгел ма да не забраваме каде девети ако се бе забавил ти штеше да се родиш у СССР!
  • 102 КОЙ ТОЙ

    5 1 Отговор
    А БЕ ТОЗ ФЛЕГМАТИЧЕН БЕЗРАБОТЕН КУМУНИСТИЧЕСКИ НАСЛЕДНИК ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВА ,ЧЕ ТОЙ ДО КАТО КАЖЕ НЕЩО ,И ХОП МЕСЕЦА МИНАЛ
  • 103 Marinov

    1 1 Отговор
    Господин Иванов, Една мъдра китайска поговорка Казва че НЕ е ВАЖНО каква е шарена котката а дали тя ще ИЗЛОВИ МИШКИТЕ. Това мероприятие вече е твърде късно да се прави и е по добре да се извършат Резки Структорно Административни Реформи и Изчисти Администрацийта от НЕКАДЪРНИЦИ и КАЛИНКИ !!
  • 104 Jjj

    4 1 Отговор
    Като имахте пълно мнозинство при Костов що не я направихте бе Пинокио. Преди избори много сте силни после забравяте всичко което сте обещали

    Коментиран от #112

  • 105 Коментар

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Овчарник":

    И аз така мисля
    Особено след онзи запис с Маджо....
    Нямам му доверие.
  • 106 Нищо не каза

    0 2 Отговор
    за продажбата на летището ,може ли да се спре това безумие??????
  • 107 КАК герб

    1 2 Отговор
    1-той БУДА е един,ГЕОРГИ МАРКОВ ,Пашата????е ако им са унищожени???????Ами оня дъртия ГЪРНЕВСКИ ТУК ИМА МОШЕНГИЯ ПРИ ГЕРБАВИТЕ
  • 108 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сделано в СССР":

    В тези партии има и турски , и щатски агенти . Кажи колко са !
  • 109 psf

    3 7 Отговор
    Христо, вие юристите можете да критикувате, но не можете да водите хорото. На България и трябва такъв, като Бойко, който вече 10 години води България към просперитет и народа го оценява подобаващо. Констатацията ти по отношение на Русия е правилна, но плаха, непълна и подбутваш Бойко, хем да изплюе камъчето и хем да извади горещите картофи. Там е мястото за показване на висш пилотаж, ама и там Бойко те бие, защото ти мълча като п..ка, когато беше борбата за Ф-16
  • 110 Истината

    6 4 Отговор
    Всъщност ББ е крадец, лъжец, дезинформатор. Чиста пропаганда без покритие. Дванадесет години не са малко време. Ако беше истина това, което говори, щяхме да сме на 1 първо място в Е.С. а не на последно. Неговата работа е "Първи ама, от зад напред". Лъже американците, че лъже руснаците и обратно, в резултат Нула инвестиции, нула индустрия и нула развитие!
  • 111 друг път

    2 4 Отговор
    борбата за Ф-16 ще се окаже една голяма кражба, този човек и братиньовците, около него с друго не се занимават. И този шпионски скандал е показателен. Ф-16 през крив макарон, към днешна дата вече щяхме да имаме Шведско-американският Грипен на бойно дежурство. Панимаеш, каква е разликата. Тати, ще ти купи колело ама друг път.
  • 112 Бай Стойчо

    7 2 Отговор

    До коментар #104 от "Jjj":

    Защото И.Костов е американско протеже и от Козяк така му наредиха-без лустрация. А той можеше, тогава имаше мнозинство.
    Това е най-голямата измама в новата история на България. Страната ни се разруши и ограби от евроатлантиците, а комунистите бяха изкупителната жертва и обвинени за това.
    А при една лустрация нямаше да има на кого да прехвърлят вината за стореното.
    И този филм още върви, 30 г. след промените. Не е за вярване колко заблудени хара има.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 пламен

    4 5 Отговор
    Бойко Борисов идеално владее изкуството да управлява материята, наречена Българска държава. Някой се изказват неподготвени, като спекулират с последното място на България в Европейския Съюз, без да отчитат, че още с влизането си в ЕС, бяхме последни по всичко, но това няма да продължи дълго, защото Сърбия, Македония и Албания, които също се очква да станат членове на ЕС са по бедни от нас. Благодарение обаче на постигнатото високо ниво на Брутния Вътрешен Продукт, на низката задлъжнялост по отношение на останалите страни в ЕС и на очакваната многомилярдна помощ, можеме да очакваме скок в напредъка и в без това високия ни стандарт на живота, какъвто не сме имали никога.

    Коментиран от #115, #117, #120

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Шопа

    3 1 Отговор
    Къв а тоа таласъм.
  • 117 Вече край

    2 2 Отговор

    До коментар #114 от "пламен":

    Барба Ганьос е бабуин владеещ изкуството на салто морталетата,ама вече репертоарът се изчерпи - предно салто,задно салто,циганско колело и вече край.
  • 118 герб

    3 2 Отговор
    правете разлика между доносник и агент,доносници са всички боклуци от герб, те трябва да ви отвращяват защото са погубили много човешки съдби,агента е служил на държавата по най-достойния начин,сега агентите боклуци ли са или герои
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Нюрнберг

    4 2 Отговор

    До коментар #114 от "пламен":

    Не си прост "Саше," смяташ че сме балъци, но за 12 г. управление ББ постигна само едно. Деиндустриализация, резултата е; 1-2 мил. избягали, от страната , престъпност, бедност и мизерия, каквато и по турско не е имало.
  • 121 Случаен минувач

    4 2 Отговор
    Ами ти какъв си, бе Бойкикев? Стар комунистически род...
  • 122 от калабалъка

    3 2 Отговор
    Бодигарда на Живков не е бил агент и вербуван доносник за разлика от теб и приятеля ти ококорения книжен генерал Танасов СПРАВКА ДОКУМЕНТИТЕ с Антон Тодоров от АРХИВА
  • 123 Лустрация

    5 2 Отговор
    другарю Бойкикев Ти и цялата ти болшевишка рода сте вътре с двата крака
  • 124 Го4о

    4 1 Отговор
    Лустрация за вибраторджийската партия ДъБъ! Като започнем от Ристю и Рада Дълбоката.
  • 125 ха ха

    1 1 Отговор
    Липсва текста, препубреждаващ за рекламна публикация.
    Самото болдване на определени пасажи дава да се разбере що за статия е това.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 чичо

    2 0 Отговор
    Е кой бе Христо,заспалия Гьоте ли ще направи лустрация?Той сега се моли за втори мандат,щото друго не го спасява.
  • 128 Логорея

    1 0 Отговор
    Този не може да няма мускулна треска на чесюстта :)))
  • 129 Токин

    2 0 Отговор
    Точно Христо Иванов Бойкикев да говори за лустрация и за БСП, и БКП, при положение че неговата майка е била част от БКП е малко странно и извратено!
  • 130 Хахаха

    4 0 Отговор
    И това го казва наследник на виден комунистически род Бойкикиеви, които са избили маса българи ?!
  • 131 Седмака

    5 0 Отговор
    Каза популиста Ицко Маджов хахаха
  • 132 Антон

    3 0 Отговор
    Ице, Ице, айде стига с тоя комунизъм и антикомунизъм, че да не тръгнат и на теб да ти вадят кирливите ризи, че тогава кой знае кво ще излезе за времето преди девети. Сега живеем в друго време, нека не се връщаме назад и да не си търсим най-различни поводи за заяждане.
  • 133 Христов

    5 0 Отговор
    Самият Христо Иванов произлиза от видно комунистическо семейство!
  • 134 Наблюдател

    2 1 Отговор
    "ГЕРБ-СДС с 1 агент"! Това е меко казано смешно! Имайте предвид че на действащите агенти не им се отварят досиетата!! Още нещо, няма начин човек в охраната на Т. Живков да не агент на ДС!!!
  • 135 Гост

    1 3 Отговор
    Само с това лустрационно обещание Христо дръпна с 10% нагоре.
  • 136 ОППАЛЯНКА

    5 0 Отговор
    Христо Иванов е роден на 13 септември 1974 г. в София. В семейство на отявлени комунисти. Майката Мария е родена в СССР - в Москва, нейният баща Недялко Бойкикев е българският комунист - болшевик. Мария е най-добрата приятелка на дъщерята на Вълко Червенков – Ирина, и дори държи нагробно слово на погребението ѝ.

    И днес Мария Бойкикева продължава да води активен партиен живот в квартален клуб на БСП в ж.к. „Гео Милев“. Съпартийците я определят като „двоен идеалист – комунист
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ИЦКАТА БРЕ

    2 0 Отговор
    Строителството ще се извърши от компанията "Техноимпексдалаверакъмпани". Строителните материали ще се доставят със самолети " Грипен". Румен, оня като символа на Брюксел, ще отговаря за строителството на фонтани и шадравани и за връзките с почтените, избягали от родината бизнесмени. Костя Копейкин ще отговаря за финансирането на строителните дейности, все пак ще трябват и копейки. Христо с лодката, приятеля на Маджо, ще отговаря за дейностите по морския туризъм, предвид богатия му опит с надуваеми лодки. За дейностите в сферата на здравеопазването ще отговаря доц. Мангъров, въпреки че влизайки в политиката, всъщност ще е извън нея. Йоло Денев ще отговаря за площадните пространства, защото познава всяко едно жълто паве. МаяМата ще отговаря за всичко, защото разбира от всичко! За изграждане на монумент на видните строители ще се погрижи оня от Триото, а за честното и безпристрастно информационно осведомяване на широките маси, ще отговаря оня другия, Информирания от Триото
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 ХайлАдолф

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Христо Иванов пред ФАКТИ: Каква лустрация от бодигарда на Живков?! ......казала подлогата на Маджо ......
  • 141 Мими

    1 0 Отговор
    Ицо намери си някакво друго хоби и не се мъчи повече с политика
  • 142 Велков

    0 0 Отговор
    Христо Иванов е кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев и Маджо.
  • 143 Живка

    0 0 Отговор
    Този тотално се побърка. Предполагам, че вече и на сън бълнува името на Борисов. Само че не мога да разбера, защо като му беше министър не ги говореше тия неща. Криеше се като го види под масата и не смееше да се обади. Сега се пъчи и пъне срещу него.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Аз Негодника

    0 0 Отговор
    Преди 35г трябваше да се случи лустрацията,ама то цялата СДС нямаше да го има.Защото беше създадено, от Луканов.Това че го предлагат точно сега,е признак за безидейност, и липса на всякаква переспектива, в бъдеще.