Last news in Fakti

9 Април, 2021 19:37 4 598 18

Стела Николова пред ФАКТИ: Има спешна нужда от промени в Изборния кодекс

  • стела николова-
  • адв. стела николова-
  • варна-
  • демократична българия-
  • народен представител

"Варна ще е във фокуса на вниманието ми и ще разговарям с бъдещите министри на регионалното развитие и образованието по конкретни теми за Варна, ако 45-ото Народно събрание излъчи кабинет", сподели юристката, която ще бъде народен представител на варненци

Стела Николова пред ФАКТИ: Има спешна нужда от промени в Изборния кодекс - 1
Стела Николова, снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Избирателят очаква да има правителство, но не безпринципно". Това заяви за ФАКТИ адв. Стела Николова от Варна, която бе избрана да бъде част от парламентарната група на "Демократична България" в 45-ото Народно събрание.

Николова е популярна сред варненци с активната си и непримирима гражданска позиция по ред обществено значими въпроси, както и с много напористата си работа като общински съветник във Варненския общински съвет. Тя бе трета в листата на "Демократична България" в 3 МИР Варна, като е важно да се отбележи, че адв. Николова е гражданска квота.

От медията ни я потърсихме за коментар относно създалата се трудна ситуация около функционирането на 45-ия Парламент - нещо, което създава предпоставка за нови парламентарни избори. Както и за да сподели приоритетите си като бъдещ законотворец. Разбира се, стана дума и за днешния брифинг на ДПС, в който от партията изразиха готовност да подкрепят правителство, съставено от партиите на протеста - "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!"

"Заявките, които дадоха голяма част от вече парламентарно представените политически сили, са за промяна в законодателството. Разбира се, няма да е лесно в този формат на Парламента, но тъй като има спешна нужда от промени в Изборния кодекс, както и за избор на председател на Върховния касационен съд, който ще се проведе през есента, както и в Закона за устройство на територията, смятам, че партиите, които до този момент бяха реална опозиция. трябва да направят всичко възможно, за да има време в рамките на този Парламент да се стигне до очакваните от обществото най-належащи промени. Уви! Не виждам конституционно мнозинство за промяна в частта за прокуратурата в Конституцията. Това ще предстои пред следващия Парламент. От Велико народно събрание и нова Конституция сега няма нужда. В период на пандемия и икономическа криза няма как да предприемем този ход, а и той би устроил единствено ГЕРБ и ДПС", коментира адв. Стела Николова.

"Личните ми приоритети са свързани с промяната на Изборния кодекс и Закона за устройство на територията. Варна ще е във фокуса на вниманието ми и ще разговарям с бъдещите министри на регионалното развитие и образованието по конкретни теми за Варна, ако 45-ото Народно събрание излъчи кабинет. Социалното министерство също ще е ключово в близко бъдеще, а с лелеяната промяна в управлението, която се случи, се надявам хората в прокуратурата да осъзнаят, че тяхната роля е на пазители на справедливостта, а не на един корумпиран и порочен ред. Българите, които имат свобода на избор, поискаха промяна. От 45-ото Народното събрание очаквам да освободи и останалите българи от оковите на контролирания вот. Новият Изборен кодекс ще трябва да заложи МИР "Чужбина". Нашите сънародници, независимо къде са по света, имат равни права с всеки от нас", разкри тия своите приоритети.

А на въпроса за готовността на ДПС да подкрепи правителство на партиите на протеста, Николова отговори така:

"Никой не може да спре ДПС да се правят на това, което искат да изглеждат. И не, не бих искала да имам нищо общо с ДПС. Българските мюсюлмани заслужават освобождение от крепостничеството, на което 30 години са подложени. Младите мюсюлмани вече са свободни!"


Поставете оценка:
Оценка 5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мюмюн

    58 4 Отговор
    Ето тази жена ще е нашият следващ кмет. На варненци ни писна от оня бездарник и слуга на Борисов-Портних.

    Коментиран от #2, #13

  • 2 Софиянец

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мюмюн":

    А дано и в София излъчат някой разумен, не като бонбонев.

    Коментиран от #5

  • 3 браво

    31 5 Отговор
    Това е истинският депутат ,а не менте като всички калинки !!
  • 4 WENKO4444

    4 22 Отговор
    НЕ СЕ РАДВАЙТЕ НА МАЛКО ПРАСЕ ЩОТО ГОЛЯМА ......
    както е казал народа ....
  • 5 Морето

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    За вас-софийските тарикати, подходящ кмет би бил този младок-Бонев, от "Спаси София". Стига да не бъркам името. Нищо, че съм провинциалист-и до мен стигат инциативите на този човек как се старае да направи София истинска столица: уредена, чиста, с паркове и градини, за градския ви транспорт и чистотата на Витоша. Ако си запазите Фандъкова.....бритчед , да знайш-моята рода ша идва на софето да ви реди плочките и слага жилязото на релсите на тримвая у красното село! А дет има жилязо и ром в комплект....сещай се!

    Коментиран от #9

  • 6 Варна БГ

    23 2 Отговор
    Гласувах за нея с преференциален вот!
    Радвам се ,че влиза в парламента!
    Надявам се и моят глас да е дал нужната частица за това да има правото и привилегията да представлява нашия град !
    Успех!

    Коментиран от #7

  • 7 Варна

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Варна БГ":

    Евала, градски. И не забравяй-когато настане време за местните избори за кого да гласуваш. Понеже със Стела сме ей-тъй....гъсти, разбираш ме, няма да забравим твоя жест. Нашия град има нужда наистина от кадърен човек, на който му пука как живеят варненци.
  • 8 Йосиффф

    22 3 Отговор
    ДОРИ САМО ПОЛОВИНАТА НИ ДЕПУТАТИ ДА СА ПЕКАНИ КАТО ТАЗИ ЖЕНА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ВЪРВИ НАПРЕД.
  • 9 Софиянец

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Морето":

    Бонбонев е бездарно парче ограничаващо се с изяви по интернет. Днес бастуна пусна как трети ден виси пред огромния проблем на София - бутка в краен квартал, жалка безидейна и зависима от статуквото картинка е. Подгрупи ГЕРБ и председателя на общинския съвет, патерица. Има къде къде по креативни от този.
  • 10 Бърза помощ

    2 5 Отговор
    Познавам една такава юристка от Пловдив - днес се казва Гергана паси (последната дума не е глагол) .
  • 11 Азис ще бъде Шакира

    4 1 Отговор
    Какче, това е пределно ясно! Без промяна не може да има какъвто и да в било Прогрес! От 11 години самомза магистрали слушаме и в крайна сметка некви 3рсзрядни пътища по Европейския стандарт, опозиция от комуноиди и банкетчий анализатори либерасти...НЕ НЕ, стига толкоз! Преля, та се оляха нещата..

    Коментиран от #14

  • 12 kirqki

    10 4 Отговор
    Хора без 12-ти клас не трябва да имат право да гласуват.
  • 13 :):):):)

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мюмюн":

    Споко след директора на Гранд х-л Варна Иван е новия шеф на хотела Иван...Първия Иван отива в парламента кмет на Варна става втория Иван който сега е шеф на хотела.....Има 2 начина Стела да стане кмет на Варна първия е да мине през хотела директорка втория е тим да я подкрепят

    Коментиран от #15

  • 14 Я елате пиленца при батко

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Азис ще бъде Шакира":

    Милко Калайджиев МУСТАКА НА НАРОДА
  • 15 Мюмюн

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от ":):):):)":

    Дишай ва, мой! Целата Максуда и половин Владиславово ша играйм за нея. Башка наште авери от Игнатиево и онез милионерчета от Аксаково са в кърпа вързани в нашто отбор. Хелбете и аспаруховския контингент ша фъргат на нея бюлетун.
  • 16 Росен

    1 2 Отговор
    Веднага се почват предложения от паразитните партии като ДБ за промени все в посока на техните интереси!
  • 17 Нане

    0 1 Отговор
    тая що не сиди у къщи да прай чурбъ на мажъ си ми на всяка манджъ мурудиа
  • 18 Котарак

    0 0 Отговор
    А ние у Софето, кога ще си сменим кметицата-комунист с нормален човек?