Last news in Fakti

1 Април, 2021 08:51 3 637 46

Трайчо Трайков: Експертите са в листите на Демократична България

  • трайчо трайков-
  • демократична българия-
  • избори-
  • парламент

Изминаха четири дълги, нулеви за парламентаризма и демокрацията в България години

Трайчо Трайков: Експертите са в листите на Демократична България - 1
Снимка: Фейсбук

Коментар във "Фейсбук" на Трайчо Трайков

Изминаха четири дълги, нулеви за парламентаризма и демокрацията в България години. Виждам, че приятели с вълнение споделят спомени от кампанията за избори 2017.

Както казват в Бъкингам, някои спомени се различават. За мен това беше най-тягостната кампания въобще. Дойде само 3-4 месеца след моята президентска кампания, по време на и след която взимах решения, с цената на значителни лични жертви в името на нещо голямо и общо, което тогава не се състоя.

Помня неразбиращите погледи, обърканите въпроси, преглътнатите думи, невъзможността да обясниш и да се опиташ да простиш. Сега е различно. Хората в листите на Демократична България получават шанса да наваксат пропуснатото.

Всеки идва със своите качества, история и подкрепа от партийната и обществена среда, която го издига и в този смисъл за мен е изключително лесно без никакво колебание да препоръчам качествата на водещите софийски кандидати от "гражданската квота" (това забележително идиотско клише, което обаче пращи от нюанси за запознатите с партийния сленг) - Петър Славов в 25 МИР, Мартин Димитров (с това име и да объркам тагването няма празно) в 24 МИР и Георги Ганев в 23 МИР - и тримата на пето място.

Като политик най-отдавна познавам Мартин - от времето, когато бях обикновен симпатизант на Синята коалиция, през доволно наивен (но инатлия) в желанието си да постъпва правилно министър, до не много помъдрял коалиционен строител - през цялото това време г-н Димитров нито веднъж не ме изненада неприятно.

Петър и Гогата са класа в своите сфери на компетентност (право и макроикономика) и абсолютно надеждни хора. Другите четирима в моя 24 МИР, които съм убеден, че също ще спечелят депутатски мандати са дипломатът Стефан Тафров, дигиталният предприемач Ивайло Мирчев, бизнесменът и природозащитник Владислав Панев, социалният експерт и доктор по политология Цецка Бачкова, като всеки от тях, без никакво съмнение ще даде плътност и смисъл на Народното събрание. Вярвам в приказката, че за един бит по пет небити дават и заради това или в някои случаи въпреки това, гледам с умерено спокойствие към момента, когато всеки от моите избраници от ДБ вече ще се е срещнал с изкушението от дявола - а той идва в много форми.

Естествено, това далеч не изчерпва списъка от бъдещи депутати, на които бих се доверил. Ще добавя и че за мен не подлежи на преговори пиететът към правата на всеки отделен човек и твърдостта в защитата на българите в РСМ (все пак аз съм потомък на българи от Македония). На добър час!

Харесва ми


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нннн

    16 4 Отговор
    И Велизар Шаламанов ли ви е експерт ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    20 24 Отговор
    В листите на Демократична България са експерти, нови лица, които до сега не са участваливъв властта и в НС! Само Лидерите са стари играчи, но с ясен демократичен профил!
    Подкрепете ДБ с номер 11. Това е нашият шанс не само да изхвърлим мафията от властта, но и със съдебната реформа за ревизия на обществените поръчки за милиарди/ грабежите , мафията да има достойна съдебна присъда и си я излежи

    Коментиран от #12

  • 4 мародер

    23 12 Отговор
    Като те знам ти какъв си исперк си представям и останалите!
  • 5 истината

    17 12 Отговор
    Не четири, а почти 12 дълги години на застой изминаха откакто ни управлява един селски хитрец и откакто цари беззаконие и корупция под властта на олигарсите. Врече е за промяна и интелектуалците от Демократична България да влязат във властта и да направят нужните промени.

    Коментиран от #20

  • 6 яъяяъ

    14 10 Отговор
    Трайчо, що не си траеш? Риташ си срещу името, а това никак не е добре за твоята карма.
  • 7 Кой

    16 9 Отговор
    Никой не се интересува от терзанията на Трайчо.
  • 8 Борисов усети гърчовете на отслабените с

    14 4 Отговор
    Борисов усети гърчовете на отслабените си от скандали с апартаменти и къщи подопечни и реши да яхне джипката и да вземе инициативата в свои ръце. Постъпи като по учебник на КГБ. Реши да подави психологически тълпите. Да демонстрира мускули и мощ, да среже 10-20 ленти, да им покаже, че още кара влака и че държи здраво властта. Подобно втурване, разбира се, издава страх и несигурност. Иначе щеше ли да хвърля толкоз газ? Но Борисов знае, че така се действа с плашливия българин, който все гледа да се присламчи към силния на деня. Знае, че тия, дето довчера са вирили глава и са псували властта, мигом ще се снишат при вида на тоя "сам юнак на джипа". И ще почнат да ги мъчат въпроси: „Ами ако Бойко пак спечели? Дали няма да ме изхвърлят от работа? Я по-добре да си трая“.
    С два-три евтини трика Борисов продава страх, отправя предупреждение. Оттам и свъсените вежди, и театралната строгост в гласа, и угрижените бръчки на челото. Вижте ме: аз действам, нареждам, откривам, работя...докато другите само плямпат.

    Коментиран от #15

  • 9 Анти Трол

    11 7 Отговор
    Извън парламентарни мечти ...... още 4 години....
  • 10 яяяя

    16 12 Отговор
    Експерти по гейпарадите, джендъризма и еднополовите бракове!!!

    Коментиран от #18

  • 11 помним

    12 11 Отговор
    Знаем ги вашите "експерти". Пребоядисани крадци седерасти. Куче влачи рейс. Като калинките на ГЕПИ.
  • 12 прозрение

    14 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Така е, и аз ще гласувам с номер 11 за Демократична България. Това е единственият разумен вот, който ще обърка сметките и ще затрудни управлението на досегашната мафиотска шайка. Най-важното за България е Реформата на Съдебната система: да се създаде независим висш съдебен съвет и Главна прокуратура , която да подлежи на контрол. Като се намали корупцията във властта, ще се намалят кражбите на държавни средства и ще се вдигнат доходите на населението.

    Коментиран от #17, #25

  • 13 Разликата

    15 11 Отговор
    Трайчо,експертите ви са старите седерастки експерти дето разкостиха България. Разликата е,че сега се сте се напълнили с джендъри и трансхуманисти.
  • 14 СДСШайка

    16 11 Отговор
    Трай си Трайчо, че едни такива "експерти",като тези в листите на ДБ, преди тридесет години е.аха майката на народ,държава и Родина,и все "за благото на народа".
    Та за това сега сме на този хал.
  • 15 тези

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Борисов усети гърчовете на отслабените с":

    психоанализи ги запази за себе си, пич.
  • 16 Номер 11, за да си върнем България

    9 6 Отговор
    Изборът на Борисов далеч не беше случаен.
    Нито "честен".
    Напротив, той се равнява на държавен преврат, тъй като филизите на младата и неукрепналата бг демокрация бяха буквално попарени от превземането на цялата власт на чекистите, които най-после получиха своята държава с помощта на криминалните си проксита - отчаяни главорези, повечето недоживели дори за средната възраст в Източна Европа.
    Особено ярък пример за монтиране на полигарх е "научният възход" на Делян Пеевски с помощта на "научно лоби", ръководено от неговия граждански тъст.
    Сценарият е изцяло #подкремъскоиндиго# - точно копие на "научно-електиралното възнесение" на Путин в началото на милениума с помощта на Владимир Литвиненко, ректор на един петербургски университет.
    В България негов "дубльор" е т. нар. ЮЗУ в Благоевград.
  • 17 Българката

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "прозрение":

    сама си пише вече прозренията, хептен изперка.
  • 18 глас за промяна

    11 9 Отговор

    До коментар #10 от "яяяя":

    Абе ей Трол такъв, стига с тези идиотски опорки за джендъри и еднополови бракове, тук се кове бъдещето на България, закони за съдебната система и повишаване доходите и жизнения стандарт на населението. Демократична България има ясна и точна програма и експерти за това, те са интелигенцията и компетентните хора.

    Коментиран от #26, #27

  • 19 хххххх

    5 2 Отговор
    До 4, 6, 7, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 17 е един и същ поръчков Трол.
  • 20 пешо

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "истината":

    предлагам да оставим интелектуалците (което определение за деберастите е гротескно!) да се наинтелектуалстват. тоя опит го имаме отпреди 30 години! мерсим! държава се управлява от грамотни администратори. каквито, за съжаление, на територията не виреят твърде.

    Коментиран от #22

  • 21 Електра

    7 6 Отговор
    Трай си Трайчо, че ако експертите са като тебе, България е жива изгоряла. Освен Прокопиев да купи всички на безценица. Честит празник на лъжата, пожелавам на Импекса, Мая Костинбродска Кауна, Гнома и Ристю, да лъжат още повече тоя глупав и умен народ...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Истината

    5 3 Отговор
    Тоя каун е протеже на Цветелина Бориславова.
  • 25 Русия

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "прозрение":

    Защо ДБ още не е заявила ясна позиция по руските зависимости, символиката на Окупацията и тоталитаризма???!!! Днес е последния ден да направят това!

    Коментиран от #28

  • 26 Нища дясно

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "глас за промяна":

    На СДС беше даден шанс да направи промяната,а те разкулачиха даржавата. На огладнелите бивши седесарски въшки....грам вяра нямам. Пък и нищо дясно не виждам В Гнома прокурор и съдия при бай Тошо,или пък в изтърсака на коментерновска фамилия - Пинокио.
  • 27 яяяя

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "глас за промяна":

    Кога най после ще видим хетеросексуален кандидат, издигнат от ДайБГ! Тоя глас за промяна е единствено за смяна на пола, само лъжете хората!
  • 28 хахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Русия":

    Този е сложил очилата да изглежда по умен. Джендъри сте. Вашия шеф Христо не е работил и ден от живота си.Също , като майка му основателката на БКП. Отговерете ми защо Сорос ще дава грантове на Христо точно? Защо Христо е грозен?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТРЕНД

    5 2 Отговор
    Тези експерти не знаят, че администрацията е 90 000 човека, и ще я намалят три пъти чрез електронно правителство. А Естония първа по електронно правителство има повече държавни служители от България като процент от заетите. Експертът им Георги Ганев казва, че работниците хвърлят заплатите в тоале--тната чиния, че само се---ррат, а пък работодателят прави работни места. Тоест, за предпочитане било да не се плаща много на работниците.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бозар

    4 3 Отговор
    И Албена Симеонова ли е експерт? Не ми дават да пусна линк тук, но едно търсене в Гугъл ще покаже що за мошеник е тя.
  • 34 Рецидивист

    5 2 Отговор
    Колко парички получи в качеството си на министър да продадеш 33% държавен дял на бившите си работодатели.
    Съдът може и да те оправда, народът на БГ не!
    Как беше?
    "Ти си престъпник, като такъв, на колене пред БГ народ!".
  • 35 ТРЕНД

    2 2 Отговор
    Кой ще каже реалните собственици на банките в България? И кои са акционерите на фондовете които управляват ВТОРАТА ПЕНСИЯ? Бъдете сигурни, че Нинова, Бриго, Овчаров, Бойко, са акционери там, и си разпределят всяка година 800 милиона давани за услугата, и разпределящи където им е изгодно 20 милиарда лева - за уж втора пенсия. Те ще усвоят всичко, и ще фалират тези фондове. ИМА КАКВО ДА ГИ ОБЕДИНЯВА. Ако бойко заплашва тези фондове, то е за да получи по-голям дял. Така американците заплашват Бойко, просто да получат повече. Повече сделки, по-малко руско влияние, повече русофобия, повече СДС, са намеренията на САЩ и исканията им към Борисов. Те го държат за шлифера.... ..
  • 36 Ели

    3 3 Отговор
    Ако тва са ви експертите лоша работа
  • 37 Хохо

    2 3 Отговор
    Експерти по кражби, приватизация
  • 38 Гласоподавател

    1 3 Отговор
    Водач във Варна е певецът Михалев голям експерт в близането на Иван Костов
  • 39 Гост

    3 2 Отговор
    То едни експерти, то една партия ДБ - да ти се доплаче бе!
  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 4 Отговор
    В новия парламент ще има 6 партии и тези са едни от тях!Макар да идват вякаквиснежни виелици и ковид 19 да достигне висоти в Неделя ще отидат да гласуват много хора,напук и срещу дебело......ъзия премиер!Единствен,който не е от Номенклатурата е СЛАВИ и след 25г негласуване в Неделя ще пусна бюлетина с Номер 29!
  • 41 Иван

    3 2 Отговор
    Прав е, Трайчо! Експерта по Държавна сигурност – Атанас Атанасов е в листата на ДБ! Експертите по всичкология – политическите пенкилери – Христо Иванов и дебелото момче, което го снима Иво Мирчев, също са в листите на ДБ! Само „експерта“ по лесовъдство – Тома Белев не успя да влезе в техните листи, но следващия път!
  • 42 Дени

    2 3 Отговор
    Експерти, ама друг път, самозванци по-скоро
  • 43 Борис

    1 2 Отговор
    Да се наричат експерти хора, които никой не е чувал и няма и да чуе е чиста проба лъжа.
  • 44 Гого

    0 2 Отговор
    Какви експерти видяхте там бе??? До един са се събрали комични персонажи там
  • 45 Дарина

    0 2 Отговор
    Кадрите на ДБ не са никакви експерти, а едни послушковци изпълняващи нарежданията на Маджо и Иво Прокопиев.
  • 46 хтвр

    2 0 Отговор
    Прав е Трайчо Трайков, експертите са в листите на Демократична България, образовани и опитни, интелигентни и морални. А не като калинките герберски с купените дипломи и неопитни, които използват само проба - грешка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове