Last news in Fakti

23 Април, 2021 16:00 6 698 43

Писателят Кирил Кадийски: Куцият шут

  • бойко борисов-
  • патерица

Добрата новина е, че накрая ще се появи Фортинбрас и ще каже: – Изнесете труповете!

Писателят Кирил Кадийски: Куцият шут - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако народът е истинският суверен, т.е. царят – съвсем естествено е той да има и гавазин, и шут. Лошото е, че „царят” ни е поспалив. А ехидните придворни това и чакат – качват на трона му гавазина-шут, хем да се позабавляват, хем докато трае джумбуша, да задигнат някой скъп прибор от масата.

Но ето че суверенът се размърдва и макар след десетгодишна летаргия, показва признаци, че се буди. Придворните не успяват, или не искат, да свалят от трона шута (вече забравил, че е бил гавазин). Той започва да се върти объркан, усеща какво го чака и неочаквано се изтърсва на земята.

Не че тронът е много висок, но шутовете обикновено са джуджета. И ето ти пак беля – скъсан минискус. Няма как иначе – от многото пълзене в краката на царя коленете на политическите джуджета са износени.

Тръпна от страх, че и шутът на шута може скоро да скъса минискус (или да му се скъса някоя друга телесна уязвимост). Ако не се е случило вече - той на времето биеше сини седесарски шутове, после прилегна в краката на баш шута, а това води и до одупване!).

Добрата новина е, че накрая ще се появи Фортинбрас и ще каже: – Изнесете труповете!

Кирил Кадийски


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 снаус 485

    88 10 Отговор
    шут и боклук на боклуците, каквито са и гербавите калинки, аман от тях....
  • 2 ...

    66 4 Отговор
    Най-трудно се помага на прост човек...колкото и пари да има за изценировки без използване на главата трудна задача имат всички около Шута..
  • 3 1212

    66 9 Отговор
    Тоя бъзика си прави ама да не му начупят капачките от спец частите и тогава да разбере как се ходи с патерици...
  • 4 Sss

    70 8 Отговор
    Все повече медии потвърждават новината, че Беевски е бил жестоко пребит и изнасилван от хората на Вожков във Дубай. Говори се , че същият готви такива наказания и за еднокнижника от Банкя и за Каскета му. Но това било само първоначално наказание.....

    Коментиран от #29

  • 5 Майна

    60 8 Отговор
    Този на снимката е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП

    Коментиран от #21

  • 6 SH BG

    48 4 Отговор
    Труповете вън...!!!

    Дааа...!!!
  • 7 ФОРТИНБРАС

    46 5 Отговор
    БАЯ ЩЕ СЕ ОЗОРИ ДА ПРЕМЕСТИ ТОВА ТУЛОВИЩЕ.ЩЕ МУ ТРЯБВА КРАН С ГОЛЯМА ПОДЕМНОСТ.А ПОСЛЕ ДЖИПКАТА ЩЕ СЕ ОКАЖЕ МАЛКА И ПАЛЯЧОТО ЩЕ ТРЯБВА НА ПОДКАРА ГОЛЯМ БЕЛАЗ
  • 8 хасибе

    24 9 Отговор
    много дълга ми се вижда патерицата заприлича ми на станиславчо
  • 9 Като

    49 6 Отговор
    лъжеш, че си болен накрая верно се разболяваш.
  • 10 вижда се

    57 5 Отговор
    Няма толкова голям ид-иот в света !

    Коментиран от #35

  • 11 Лелееееее

    38 4 Отговор
    Четирикрилен шкаффффф
  • 12 Българка

    53 6 Отговор
    Щеше да е смешно, ако не е много тъжно и грозно. С поредната си манипулация лъжецът- симулант за пореден път се надсмя над народа си и над парламентарната република. Този докато не го озаптят в затвора с дълга присъда, няма да спре да се гаври и да разпорежда. Но за тази цел трябва да бъде отстранен Каскет и всичките му орки от прокуратурата. Трябва спешна съдебна реформа, за да очакваме справедливост
  • 13 И тая

    48 4 Отговор
    кухавела как го е зяпнала и с въздишка гледа гърба му , вместо да му опере сините гащи , че няколко дни не ги свали и къде ли не беше с тях , че в болницата, че "визитации" прави , че при изписването му , а най - накрая и в кучкарника !

    Коментиран от #23

  • 14 Пентхауз

    42 5 Отговор
    Шут, ама другарката Херо от хамериканското посолство гледа пак да го лансира, защото много слушка.Пък и да могат да реализират докрай плана България Й О К.
  • 15 Електра

    11 41 Отговор
    Да поздравя мутрите и чалгарите, подкрепени от Ч@лмите и Импексовите БСПеерасти, че си вдигнаха ЗАПЛАТИТЕ на над 10 000лв, а на Кауна Фигурант 30 000лв... За да си осигурят победа за в бъдеще, всеки глас за Импексовата БСПдирастия да се брои за 2, За мутрите на Мая Галева и старата Мома Дончева за 3, а всеки глас подаден за чалгарите да се брои за 4. И ако все пак Герб бие, да им са намалят гласовете на половина... Да ви е честита новата КОМУ-ФАШИСТКА и МУТРИНСКО-ЧАЛГАРСКА ОСМАНСКА власт...
  • 16 Суха съчка

    18 6 Отговор
    Кой е този?
  • 17 СЕВЕРОЗАПАДА

    13 29 Отговор
    А ЗНАЕ ЛИ ТОЯ ИЗМИСЛЕН ВЕСТНИКААР, ЧЕ ПОДИГРАВКАТА СЕ ВРЪЩА НА ДЕЦАТА, ДА ТОЧНО НЕГОВИТЕ ДЕЦА! ДРУГОТО ЛОШО Е, ЧЕ НЯМА КАК ТОЗИ ИДИОТ ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ ПЪРВИЯ ИЗНЕСЕН ТРУП ЩЕ Е НЕГОВИЯ.
  • 18 Разочарован

    31 4 Отговор
    С джипката обикаляше из страната, а с тази патерица - стаите само в една болница!
  • 19 ТОЯ шут

    35 2 Отговор
    като ШИШИ трябва някой да го смели,че да се скрие.Посра се от показване.ОТВРАТ.
  • 20 Behemoth

    21 0 Отговор
    Цирк България!Шоуто винаги продължава хаххайхах...
  • 21 Точно така

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    ЗАСЕГА е само политически.

    Коментиран от #30

  • 22 Бъбу

    8 30 Отговор
    Кой е пък този, бил "писател"? По скоро тъп и злобен човечец на който не бих искал и да помириша книга. Всеки който има очи, много ясно вижда кой е шута, страшния шут, който с физиономията и сатанинските заклинания които си е изрисувал плаши. Нима този писателчо не помни кой пееше на ушенце и се премяташе пред мултаците и висаджиите през 90-те. Помни, помни, ама сега той влиза в ролята на шут.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 пройчо

    21 0 Отговор
    Тия,дето допуснаха да бъде възможен Шута--ся с две ръце се дръгнат под шапките и плачат : "Как станА така?....Как си го причинихме? "....и след туй се самоуспокояват :" Аааа,Комунистите са виновни!!!" .....НЕ Е СМЕШНО.
  • 25 Радвам се че емигрирах. ..

    19 5 Отговор
    Много сте зле в БГ. Мнооооого.Този от ГРОБ-БОРИСОВ ли бе? Това е престъпник,паталогичен лъжец,голяма гнус. ..голям зор ще видите защото за сега нямате държава...имате феодални владения с бейове. ...но не и държава.Жал ми е за вас. ..

    Коментиран от #36

  • 26 ЧАЛГА ШУТ

    2 17 Отговор
    ААА, ДЪЛГИЯ ШУТ ЩЕ Е ПО ЗАБАВЕН! Я КОЛКО СЦЕНАРИСТА НАБУТА В НС? ЩЕ МУ ПИШАТ РЕЧИТЕ, КАКТО ДО СЕГА. ДАЖЕ И НА НОСИЛКА ДА Е МУТРИТЕ ЩЕ ГО ВНАСЯТ И ИЗНАСЯТ СЛЕД ЗАСЕДАНИЕ. САМО ДА ИМ ПОДВИКВА - МУТРИ ВЪН, - МУТРИ ВЪТРЕ!
  • 27 крак

    16 1 Отговор
    Такъв лъжец и крадец българите не бива да търпят нито час. Тоя симулира и операция на минискус, за да не отиде в парламента. Такъв лъжец, направо трябва да му връчат оскар за ролята на болен.Когато го подкарат в съда да го съдят тогава ще видите актьорския му потенциал на този некадърник.
  • 28 естет

    4 8 Отговор
    Нескопосан опит за басня в съвременен вариант, но е далече от прекрасните стари образци ! А баш шута още не се е показал на терена - очакваме го !
  • 29 Bai Nudals

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Sss":

    Когато удариха г.н Божков те вече се бяха самозабравили. Мислиха си че вече са безсмъртни. Но той е голяма лъжица за тяхните уста. Удариха го и дойде краят им.
  • 30 отчето

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Точно така":

    Скоро и реален.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ТУ ЛУП

    7 1 Отговор
    ДОРИ И ДЕСА МИРИЗМАТА МУ СЕ ЧУДИ !
  • 33 вярно е

    6 4 Отговор
    Често пъти Борисов е непоносим. Писнало ми е от неговите монолози и народняшко поведение, от облеклото му, от сто други неща. Но в сравнение с новите, направо е цвете. Трудно ми беше да избера за кого да гласувам и направих това, което десетки хора направиха - за никого. Но днес съм ужасена от това, което се случва. Слави вероятно си е загубил гласа. Мълчи. Изпраща този Тошко за говорител, но той за миг те настройва срещу тях. Чудя се. Питам се. Това ли искаха хората. Поне ми е чиста съвестта - не съм ги избрала с моя глас.
    Но после, утре, на новите избори, след загубеното време, кой да бъде ? Никой от всички, но трябва да е все някой . Някой, който да е умен, образован , обективен , да ги умее политическите разговори, за да не дразни, да мисли за народа, да не се крие като страхлива мишка и да не е арогантен. Кой е този човек и ще се появи ли ?

    Коментиран от #34

  • 34 Надежда 6

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "вярно е":

    Като минат няколко поколения и се забрави за Комунистическото Иго може и да се оправят нещата. Да има истински Елит не първенюта, широка средна класа с хора които не мислят само за оцеляване и свеждане на идиотите до минимум, тоест подобряване на образованието и намаляване на чалгата и нейното отрицателно влияние. В момента който не става за чеп за зеле той се бута в политиката, няма работа, изгонили го за некадърност от телевизията или фалирал всичкките си фирми защото не може да раздели по равно сеното на две магарета - добре заповядал в политиката тук е твоето място за 4 години ще се накраднеш и уредиш половината си рода. За един истински Бизнсмен е срам и голяма жертва да си остави бизнеса заради политиката и да се свира с заплата от 3000 лева, като той ги изкарва само с едната си фирма до обед. Затова и долния Шлави се натяга сега, адвокатките не им върви бизнеса в кантората и се бутат и те, защото могат само да плямпат - професионално изкривяване. Бивши ченгета, военни и хора които могат само едно да изпълняват заповеди и след определена възраст трябва да се преквалифицират - понеже професията им е като на спортистите няма как да се състезаваш цял живот и тогава почва озъртането близки познати та да се уредиме на хранилка отново. Като извод не трябва да се допускат случайни хора в политиката без професионална експертиза и достатъчно висок статут и доверие в обществото. Не може само кадри на БКП видяхме 30 години че не води до нищо добро - сега пак ще

    Коментиран от #39

  • 35 Струва ми се че

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "вижда се":

    Идиотите сме ние ,че го търпяхме толкова време и го оставихме да направи толкова поразии.
  • 36 Хайде сега

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Радвам се че емигрирах. ..":

    Нямаме нужда от твоето съжаление.Да не мислиш,че като си се махнал от България ,си голяма работа. Решил си проблема за себе си,но не и за държавата,която те е отгледала и изхранила ,докато се махнеш.Ако всички постъпим като теб у мнико,на кого ще оставим България? Така че по-леко с изхвърлянията които правиш.
  • 37 БOKo БКП-KAПУT

    3 0 Отговор
    Куцият 3 пъти използван съдран и осмърдян, но кърпен за 4-то неосъществено използване, БКП-KAПУT БОКо-тиквата!
  • 38 4536

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: на кого ще оставим България? Ми тя България не е наша, тя е приватизирана отдавна. От нас нищо не зависи.
  • 39 безпартиен

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Надежда 6":

    Интересно как ще стане?!В момента в България има около 2.3 млн.пенсионери,около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 750 хил.чакащи заплати от бюджета/държавен или общински/,около 1.2 млн.цигани без образование,професионална квалификация и без трудови навици!Това са хора,на които нито един инвеститор няма да разчита!За това няма и няма да има сериозни инвеститори от големи световни фирми!Кой ще си вложи средствата там,където няма достатъчно квалифицирана и образована работна ръка,с изключение на столицата и още 3-4 областни центрове!?Решението е образоване на циганския етнос,съкращаване с 50 % на чакащите бюджетни заплати,съкращаване на "работещи" пенсионери в държавни или общински бюджетни фирми,министерства,комисии,и каквито се сетите имена!Само в МВР са около 5000 със заплати от 2500-3000 лв.и все на ръководни длъжности!Това не си го позволява нито една държава в ЕС,САЩ и дори Русия!Щом им се работи защо се пенсионират?За да се източва пенсионната система законно?А тя се захранва от бюджета и частния сектор!
  • 40 Док Алекс

    3 0 Отговор
    Две медицински корекции: 1. Не се пише минискус, а МЕНИСКУС, така че неграмотни мисирки, не преписвайте една от друга, а се ограмотете! 2. Няма ли кой да му покаже на този симулант от снимката как се ползва правилно патерицата - тя се поставя откъм оперирания крак, но това е - толкова си могат пунтамараджиите!
  • 41 Сър Пичук

    3 3 Отговор
    Поспалив или не, народът няма думата, така, че стига с теззи безполезни писания.
    Нещата са прости, но придворните писачи не желаят да ги видят. А те са:
    - Б.Борисов е продукт на системата създадена от БСП и ДПС през 90-те години на миналия век.
    - той беше изтикан напред и му беше позволено да спечели през 2009 за да отнесе негативите във връзка с настъпващата световна икономическа криза, като след очакваният му провал БСП и ДПС трябваше да се върнат на бял кон.
    - ББ и ГЕРБ се справиха много добре с кризата и успяха да овладеят системата, изграждана от БСП и ДПС почти 20г и да я използва срещу тях.
    - След като ГЕРБ и Гешев започнаха да ограничават незаконните действия на олигарсите (контрабанда, нелегално производство на цигари, крупни измами с ДДС и т.н.), а след това започнаха да разследват самите олигарси, мафията мобилизире целия си потенциал и скочи срещу тях. Кои обслужиха мафията може да се види лесно, като се види кой политици, площадни "активисти", медии, споциолози, политолози и т.н. бяха най-гласовити. Имаше и наивници и на площадите и в медиите, които си помислиха, че нещо се променя, но повечето се осъзнаха бързо.
    Така, че пишете за тези неща, а не за заспал народ и бла-бла.
  • 42 Аз съм Веска

    0 0 Отговор
    Няма как.
    Шутът ще го бие с левака. Левака му е легализиран и здрав.Няма как да си представите какъв неистов смях ще напуши царят,, с един шут финтирах и сини и червени,,
    Шутът можем да го търсим замаскиран в жокера. Е няма друг в обкържението му, предизвикващ повече царска веселба.
  • 43 10ст

    1 0 Отговор
    Аз съм Трол и ми плащат за да плюя по Герб и Борисов.