Last news in Fakti

22 Януари, 2013 10:37 2 802 12

Кошлуков: Симпатиите на обществото са на страната на Октай

  • нападение-
  • доган-
  • октай енимехмедов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политологът Емил Кошлуков и социологът Кънчо Стойчев коментираха какви ще са политическите последствия след опита за покушение над лидера на ДПС Ахмет Доган в студиото на "Гореща точка" с Николай Бареков по ТВ7.

Страната ни за пореден път влезе с новина в световните медии, за съжаление със силно негативен смисъл, смята Кънчо Стойчев. Нападението над Доган е много серозно и не трябва да се приравнява с хулиганство, подчерта социологът. Според него пропускът на НСО е непростим. Има две обяснения за него – допуснат е нарочно или от пълно безхаберие и некомпетентност. И в двата случая наказани трябва да има, категоричен е Стойчев.

Пропуск действително има, но такива пропуски допуска и охраната на повечето световни личности, коментира Емил Кошлуков. Отразяването на новината от световните медии според него пък не е било толкова драматично, тъй като атентати, за съжалени, се случват в много държави.

Според Кошлуков големият проблем е, че никой у нас не възприе сериозно този акт на насилие. Нещо повече, ролите бяха сменени – нападателят получи пълната симпатия на обществото, докато към Доган беше отправено тотално безразличие.

Кошлуков е на мнение, че въпреки тиражираната теза за консолидация в редиците на ДПС след опита за покушение над Доган, партията все пак "получи куршум".

Какви ще са резултатите и с кого ще влезе в коалиция Движението за права и свободи, предстои да разберем на предстоящите парламентарни избори.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръндрънгън

    1 0 Отговор
    Заради такива поставени,платени и как още да ги нарека лица като Кошлуков много хора остават заблудени или излъгани. Какво се прави на ощипан и нарича този фарс- "атентат" ? Опитва се да изкара това леке мъченик... Проблемът ни бил че не приехме този цирк насериозно ... Хахахах по-скоро щеше да е проблем ако го бяхме приели сериозно... Обществото не е чак толкова глупаво,колкото си мислите
  • 2 наборника

    1 0 Отговор
    КеШ луков, измислен герой на "прехода"......
    Бягал от задължителната военна служба, не издържал в казармата, след 89 г. ДС другарите го харесали за актьор в спектакъла "Измислената демокрация", иначе по ТВ то голям го вади. :)
  • 3 ЖДЖД

    1 4 Отговор
    Обществото не е чак толкова глупаво,колкото си мислите-ДРЪН-ДРЪН,БГ ОБЩЕСТВОТО Е АБСОЛЮТНО НЕГРАМОТНО И ОПРОСТАЧЕНО.
  • 4 ПИНОКИО

    1 1 Отговор
    НИМА ВАСИЛ ЛЕВСКИ Е БИЛ ЗАКОНОСЪОБРАЗЕН В ДЕЙСТВИЯТА СИ? С ТОВА СМЕЛО И ЗАКОНОНЕСЪОБРАЗНО, НО ВИСОКОМОРАЛНО ДЕЙСТВИЕ ОКТАЙ СЕ ОПИТВА ДА ПРОБУДИ ГРАЖДАНИНА В БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ И МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НОВИЯ ЛЕВСКИ.. МАКАР И ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД !
  • 5 софиянец

    1 1 Отговор
    Каква пълна симпатия получил този дупедавец бе г-н Кошлуков-получи само симпатията на няколко активисти на АТАКА И СИЕ,та те и без това не обичат г-н Доган , а именно след това нападение ли да го заобичат??? А щом някои от обществото са харесали октай,ами да го последват в затвора тогава.
  • 6 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    koshlukov pak se izlagash mishok
  • 7 Тц, тц...

    1 0 Отговор
    Кошлуков, ама вие със Стойчев и двамата ли се вземате на "сериозно"?
  • 8 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    ЕМИЛЕ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ БЕ МОМЧЕ НЕ ПАТИЛО И НЕ ВИДЯЛО - ТИ ЛУД ЛИ СИ ИЛИ НЕ ЗНАЕШ КЪДЕ ЖИВЕЕШ ... А ? ИМАМ ЕДНО СКРОМНО ПИТАНЕ ГОСПОДИН ( ОБИЧАН -Ш...Н ) ПОЛИТИК ... ЗАЩО В ШВЕЙЦАРИЯ КОЯТО ПОСТОЯННО ГЛЕДАМЕ И ДАВАМЕ ЗА ПРИМЕР ПОЛИТИЦИТЕ КАКТО И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ДЪРЖАВНО АНГАЖИРАНИ ОРГАНИ СЕ ДВИЖАТ (забележете) С ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ПЕША И С КОЛЕЛА КАКТО И С ВСЯКАКЪВ НАЙ – ОБИКНОВЕН НАЧИН НА ПРИДВИЖВАНЕ И ТОВА Е АБСОЛЮТНО ПО ЕДИНИЧНО И НЕАНГАЖИРАЩО КЪМ КОЯТО И ДА БИЛО ДЪРЖАВНА СЛУЖБА (ОТГОВОРИ МИ ПРОВОКИРАЩО МОМЧЕНЦЕ ?) И ХОРАТА ГИ РАЗПОЗНАВАТ И ГИ ПОЗДРАВЯВАТ И ИМ СЕ РАДВАТ НА ВСЯКЪДЕ !? А НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СЕ ВОЗЯТ С ОХРАНА ОТ СПЕЦ. СЛУЖБИ ЗА КОИТО ПЛАЩАМЕ ЛУДИ ПАРИ ПОЛЗВАТ УЛТРА СКЪПИ БРОНИРАНИ АВТОМОБИЛИ И СЕ КРИЯТ НЕПРЕСТАННО ОТ СТРАХ ОТ РАЗСТРЕЛ ИЛИ ОТ КАКЪВТО И ДА БИЛО НАЧИН НА ЕКЗЕКУЦИЯ - ЗАЩО ? ОТГОВАРЯМ ВЕДНАГА . АКО БЯХТЕ ИСТИНСКИ И ВЕРНИ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ХОРА КАТО ШВЕЙЦАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ВИ МРАЗИ ДА ВИ ПСУВА И ДА ЖЕЛАЕ ВСЕКИ ПЕТ МИНУТИ ДА НАБЛЮДАВА НА ЖИВО КАК ВИ ЕКЗЕКУТИРАТ НА НЯКОЙ СТАДИОН ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ... НАЛИ ? (историята показва че вече един цар го е направил и ако не се лъжа беше цар Борис при приемането на християнството !?) ИЗВОДА Е ТАКЪВ : – КОГАТО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ ТРЪГНАТ С ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ВЕЛОСИПЕДИ ИЛИ ПЕША ЗА ДА СИ СВЪРШАТ СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И АНГАЖИМЕНТИ - ЗНАЧИ СМЕ ПОЧТИ НА 50 - ГОДИНИ БЛИЗО ДО РАЗВИТИЕТО НА ШВЕЙЦАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕХ МИЗЕРНА ПОЧТИ НЕПРЕСТАННО ЗАВИСИМА ИСТОРИЯ ...!!!? НЯМАМ КАКВО ДА КАЖА ОСВЕН ТОВА КОЕТО Е БИЛО Е И ЩЕ БЪДЕ – ГЛАД МИЗЕРИЯ НИЩЕТА НЕГРАМОТНОСТ БОЛЕСТИ ВИСОКА СМЪРТНОСТ И ПРЕТОПЯВАНЕ ! – ЧЕСТИТО МАЗАЛО НА НАШИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ... !

    Коментиран от #11

  • 9 Георги

    0 0 Отговор
    Защо изобщо трябва да коментираме реакцията на НСО. Аз смятам, че изобщо нетрябва да се харчат наши (на данакоплатците) пари за да се охраняват хора които са ни грабили в продължение на години??!! По-важното е че нечух никой от ДПС да зададе въпроса защо се стига до тук и дали ако не продължат по същия начин това няма да е само началото на нещо още по-страшно. Както се видя обаче делегатите нямат нищо против насилието и някак си така отвътре им идваше. В стрес били и реагирали под влияние на афект. Ами господа делегати..... ние благодарение на вас сме постоянно в стрес и афектирани ... ако и ние започнем да ви ритаме ще го приемете ли като израз на стрес и афект?
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    Кънчо Стойчев се изживява като носител на истината от последна инстанция - обяснява на нас глупавите какво се е случило, защото сме безмозъчни и само прави плонжове колко велика била речта на Доган. Специално за частта от тази "гениална" реч за водородната икономика мога да кажа, че е пълна глупост, защото проблемът на човечеството не е намиране на нов НАЧИН ЗА СЪХРАНЯВАНЕ на енергията (какъвто е скъпото отделяне на водорода от водата и съхраняването му под значително по-високо налягане от това на газовите бутилки, което съответно също е по-скъпо, а и по-опасно). Проблемът е в откриване на нови чисти и евтини ИЗТОЧНИЦИ на енергия. Така че г-н Стойчев да престане да нарича хората глупави за това, че не вярват на всичко, което им се показва и говори, а да помисли дали той не може да е в грешка, да си направи труда да проучи нещата преди да се изказва и да показва собствената си глупост.
  • 11 55555

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ТРОШАЧА ":

    Брат след като напраихме единствената в света безкръвна революция да го ядем
  • 12 chavo

    0 0 Отговор
    Разсъжденията на Кошлуков не са лишени от рационалност. Осъждам нападението на Еминоктай, но трябва да си призная, че не чувствам омраза към него или ако има нотка омраза то е защото ни злепостави пред света. Да си спомним убийството на Луканов, отзивите по света, какви бяха! Какви са сега? Пълно присмешище! Не твърдя, че това е подготвен театър, но много изглеждаше като такъв. Определено тук не става въпрос за убийство, защото това боксьорче само с един боксов удар можеше да прати Доган в отвъдното, или най малко да го остави инвалид за цял живот. Ръката му няма начин да засече. Вероятно и нападателят е търсил театралност в действията си ,ако не е нещо по дълбоко.......! Да не забравяме какъв е Емин. Висок, снажен, спортист,студент, явно политически активен, криминално проявен, т.е дадености, които биха му дали възможност да организира всичко перфектно и изведнъж накрая не може да гръмне пищова, айде море..!