Last news in Fakti

15 Май, 2021 12:24 6 453 25

Ще падат дрехи и задръжки

  • патриоти-
  • борисов-
  • слави трифонов-
  • доган

Да се готвят съпругите и приятелките на служебните министри и бъдещите кандидат-депутати

Ще падат дрехи и задръжки - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мокрият политически сън на българина е факт - парламентът е разпуснат, управлява кабинет на генерал. Вероятно си спомняте, че някога имаше носталгия по служебния кабинет на Ренета Инджова от края на 1994-та. Особено на фона на това, което беше преди него и което стана после. В синята митология влезе и служебният кабинет на Софиянски. Кабинетите, последвали двете оставки на Борисов и тази на Орешарски, скоро ще бъдат забравени дори от отразявалите ги ресорни репортери. Те просто подготвяха завръщанията на Борисов. Онзи същият, дето винаги се завръща, според придворния му хроникьор.

Сегашният кабинет има шанс да посее бъдеща носталгия. Особено, ако откара и след новите избори, което няма да е никаква изненада при продължаващото поставяне на разделителни линии в аванс между основни играчи в бъдещото сборичкване на вота. Дали времето на Борисов е изтекло окончателно ще се разбере и по междувременните сигнали, които едрият бизнес ще дава при медийните си изяви.

Уволнената девойка от агенцията по инвестиции, която истеризира в ефира като тъщата на младия меринджей в "Съдебен спор", рязко напомня на боркиня срещу картелите от групата на Марешки. Съсипаните от ГЕРБ специалисти и бизнесмени в най-добрия случай можеха да разчитат на някоя кабеларка или непревзет от пипалата на овластените сайт. А най-често се налагаше просто да се скрият и замълчат завинаги, радвайки се, че са живи и здрави.

Днес обаче подгонените Борисови калинки могат спокойно да изложат личните си драми по най-гледаните национални телевизии. Комфорт в тъгата. И повярвайте, това още не е нищо. С наближаването на изборите бъдете сигурни, че ще паднат всички задръжки. Помните интимните играчки на една дама, близка до сърцето на демократичен представител, които станаха обществено достояние. Нещо такова ни чака, но умножено по десет. Да се готвят съпругите и приятелките на служебните министри и бъдещите кандидат-депутати. Близките до старата власт медии няма да ги пропуснат.

От доста време напоително ни се внушава, че предстоящите избори неминуемо ще бъдат опорочени и неизбежно касирани заради машинното гласуване. Ние ли сме най-големите тарикати, та да гласуваме така, след като цивилизованият свят е зачеркнал "тая метода". Ами просто СЗО да включи страха от машинно гласуване в световния регистър на психическите заболявания и да се приключва с тази тема.

Коронавирусът явно зададе и модел на партийно ръководене през последната година. Под "модела Доган" явно трябва да разбираме нагона към дистанционно управление тип "хоум офис" на партията. Борисов вече се ориентира натам, пък и отдавна приказват, че завиждал на начина на живот на Сокола. Там, до барбекюто. Съдбата му дава шанс да го реализира. Слави Трифонов също залага на своята домашна крепост, за да дърпа конците. Лидерите на патриотите, обладани от неистово желание да се обединят пак, пък мислели да не участват повече в листи, защото били омръзнали на хората с личните си скандали. Това категорично е така, макар някои го намират за забавно. Системата е: Седи дома, чети "Шок" и привиквай грешниците...

Добрата новина? Момент, носи се. От дискусиите, последвали инцидента с икономиста Владимир Каролев, стана ясно, че до края на века има сериозен шанс да се сдобием с медицински хеликоптер. Търпение му е майката. Още мъничко...


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 48 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Райд спрей

    56 4 Отговор
    Гербавите калинки са налазили навсякъде и ще мине доста време докато се разчистят.

    Коментиран от #13, #15

  • 2 Българка

    53 4 Отговор
    Днec oбaчe пoдгoнeнитe Бoриcoви кaлинки мoгaт cпoкoйнo дa излoжaт личнитe cи дрaми пo нaй-глeдaнитe нaциoнaлни тeлeвизии. Кoмфoрт в тъгaтa. И пoвярвaйтe, тoвa oщe нe e нищo. C нaближaвaнeтo нa избoритe бъдeтe cигурни, чe щe пaднaт вcички зaдръжки."
    Нова , БТВ и БНТ още не са разбрали, че тече процес на разграждане на мутренско управление. Те напоително продължават да дават трибуна на шайката и ревящите им продажни подлоги. Защо не казаха, че оплакващата се нищоправеща шефка на агенцията по инвестиции е имала заплата 38 хиляди лева? И какви са заслугите й? Единствено, че е сестра на доверено лице на Пеевски. И кой определя заплатите на държавните калинки? И защо в малка България по време на криза не са закрити десетки агенции, през които се източват за заплати, автомобили, консумативи милиарди от попиляната ни държава? И защо това жалващо се същество не е окончателно уволнено, а продължава да е на наши разноски в ДФонд земеделие от вчера?
  • 3 Перо

    44 4 Отговор
    Нужно е пълно прочистване на държавната администрация от ГЕРБавите ръководни калинки,които са преназначени на по-ниски и експертни длъжности в министерства,ведомства и държавни фирми!
  • 4 София

    7 27 Отговор
    Миленчо с поредния си пасквил,беше ми домъчняло.
  • 5 Гост

    9 31 Отговор
    Даже и когато Борисов го няма,умирате от страх,дръжте се по мъжки де,няма страшно,няма го,или не ви се вярва?
  • 6 Долу ГЕРБ

    22 4 Отговор
    Страх тресе кочината

    Коментиран от #7

  • 7 Българин

    6 31 Отговор

    До коментар #6 от "Долу ГЕРБ":

    Аз съм обикновен симпатизант,НЕ член на ГЕРБ,обяснете ми,защо не ме е страх и от какво би трябвало да се страхувам?На 11ти,пак ще гласувам за тях.
  • 8 пенционер

    4 4 Отговор
    и мен ме гони носталгия по падналата ми наденица.
  • 9 Другари

    5 12 Отговор
    НЕ СЕ РАДВАЙ ТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ,ДА НЕ СТАНЕ ОТ ТРЪН НА ГЛОГ
  • 10 уайт страйпс

    20 4 Отговор
    За всички гербави калинки раирани тоалети,без всякакви уговорки.Бай Ставри не обича дрехи на точки и шапки като на Червената шапчица.
  • 11 Сиганин

    5 8 Отговор
    Те и тези новите и те май понамирисват ,отваряй те си очите българи
  • 12 9999

    14 4 Отговор
    Служебния кабинет трябва спешно да смени Кошлуков
    в БНТ и да прати цялата кохорта от НАП, ДАНС, ТРЗ и
    каквито там се сетиш служби, който ГЕРБ пращаше на
    провинилите се бизнесмени на НОВА ТВ И БТВ.
  • 13 Добра работа

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "Райд спрей":

    До момента Служебното правителство ,
    оправдава надеждите на Народа на 100%?
    Браво на Президента Радев ,
    за избора на правителство,
    поздравление за Премиера Янев в Действие?
  • 14 Преброяване на населението

    3 2 Отговор
    Избори после
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Матей

    1 4 Отговор
    Какво толкова е направил тоя кабинет за 3 дена,разбутал леко някои държавни агенции,бъкани с калинки и торни бръмбари.Откъде да намерят свестни хора,ще трябва да правят внос от чужбина.министрите--стари муцуни,от бивши правителства,предимно са били зам-министри.Трябвало да подготвят само изборите,а нещо друго смислено няма ли да свършат,като да направят боковския модел невъзвращаем,да направят по-сериозна инвентаризация,като почнат от крупните далавери--КТБ,Божков,концесиите за злато,АЕЦ Белене,магистралите,саПУнирането,еврофондовете,митиниците и пр.

    Коментиран от #24

  • 17 ИСМВ LOS ÁNGELES

    8 2 Отговор
    Ще ги изметем БЪРЗО крадливата шайка от ГРОБ ! Скоро БИБИТКО ще отговаря пред съдебните власти ! Път назад НЯМА !!!
    Отиват си в небитието !!! Още това лето !!!
  • 18 Изчегъртчо Бибитков

    7 5 Отговор
    Изчегъртване Изчегъртване Изчегъртване
  • 19 Как обичам тази дума....

    8 5 Отговор
    И З Ч Е Г Ъ Р Т В А Н Е. !
    Просто гали ми ухото !
  • 20 милен ганев

    3 3 Отговор
    така е . девойката на черепа е по-компетентна от тази тук.
  • 21 Аспарух

    5 3 Отговор
    Помнете-пренареждането ще бъде в полза на ДПС,те правят умни ходове,ще създадат нови лица/старите вече са изтрити/,още повече,че икономиката на страната я владеят те!!! Има високопоставени личности,които играят и ще играят по тяхната свирка!!! Във времето ще се уверите!!!
  • 22 А бе смешко

    3 3 Отговор
    Каква нелепа поръчкова статия , доста нефелно надраскана ....
  • 23 Гошо

    1 1 Отговор
    Ми тия новите много зле,бре. Едните мълчат като пукали. А кажат нещо,а то свещена простота излезе. Другите пък мнооооого крякат. Ама много. А куче ,дето много лае,знаем ,не хапе... Бесепето хептен се омотаха,хич ги нема. Умните и красивите все стари муцуни... Па то Бойко със свитата му май най-читаво изглеждат. Че си гласуваме за Тех.
  • 24 Прах в очите

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Матей":

    Не знам кои са идииотите,които са ти сложили минуси,но си много прав.Кражбите на милиарди и вредите за България почват от там,където си посочил.Има някои уволнения но има и неадекватни назначения.Уволниха смръдлата от Инвестиции и я назначиха във фонд земеделие,а на нейно място назначиха друга калинка на ГЕРБ.Външния министър още с назначението си декларира,без никой да го пита, послущание спрямо САЩ.Премиера още не е започнал дейност,но се среща само с един посланник,декларирайки подчинение.Този служебен кабинет,определено не ми харесва,защото действията му са само пиар акции за уволнение на някои калинки,но калинките са с хиляди.Докато има правителство,което е лакей на интересите на САЩ а не на Българските,защото нашите интереси в никакъв случай не съвпадат с тези на САЩ,или на 100% с тези на ЕС,то България ще си остане в блатото в което ни набутаха.Отсранени от длъжност(малко радост за народа) и отново назначени в друг ресор,където отново ще крадат(били си осигурили старата служба,докато временно са крали от новата).Това ми изглежда като виц.Абе досега виждам само прах в очите на хората искащи възмездие,но те искат съд и присъди а не преназначаване и подминаване на истинските бандити от високите етажи на властта.
  • 25 безпартиен

    1 0 Отговор
    Тази "калинка" с 38000 лв.заплата що се жали?Ами това е минималната заплата за 50 месеца на работник в частен сектор!Ако и новият на нейно място си запази тази заплата то каква промяна очаквате?