Last news in Fakti

25 Май, 2021 16:00 6 672 119

Дяволът от Кремъл си показа рогата на 24 май

  • 24 май-
  • българска писменост и култура-
  • българска писменост-
  • путин-
  • владимир путин

Владимир Путин нанесе пореден удар върху добросъседството и разбирателството на Балканите

Дяволът  от Кремъл си показа рогата на 24 май - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както вече неведнъж предупредихме, очакваме руска хибридна активност на връх светлия празник 24 май!
И Кремъл не закъсня.
Владимир Путин нанесе пореден удар върху добросъседството и разбирателството на Балканите. Разделяй и владей! Вечното оръжие на тираните. Това коментира Атлантическият съвет на България.

Вече е напълно ясно, че Кремъл целенасочено, планирано и последователно се стреми да се увеличава разломът в отношенията между Република България и Република Северна Македония.

На 24 май Кремъл лукаво и преднамерено изпрати в България премерено послание, чрез посланика си Елеонора Митрофанова, което имаше за цел да се хареса на българските граждани. Целта е да помогне и на проруските политически кръгове, предвид предстоящите избори за Народно събрание. И най-вече да не създава проблеми на президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство.

Посланик Митрофанова в своето видеообръщение заяви:
"Извън всякакви съмнения е ролята на България за формиране и разпространение на славянската писменост, език и култура, тя е безценна и неоспорима. Прочутият руски учен Димитрий Лихачов пише:

"България е дала на източните славяни висшия слой на езика, полюса на духовността, обогатил е нашия език, вдъхнал му е нравствената сила и способност да възвисява мисли, понятия и представи“.
Звучи прекалено честно и почтено от руска страна, за да е вярно. И все пак, изявлението на руския посланик е факт.

Факт е обаче, че Кремъл днес се обърна едновременно и към Скопие. При това с коренно различно послание.
Към гражданите на Република Северна Македония руското посолство в Скопие отправи свое специално послание, цитирайки публикация на Владимир Путин в Туитър, в която той заявява:

„Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя”.

Това абсолютно невярно твърдение Путин употребява за втори път след 24 май 2017 г. Тогава за първи път го използва при посещението в Москва на македонския президент Георги Иванов.
Видно е, че и в двата случая Путин използва израза "македонските земи" не като географско понятие, а като символ на македонска държавност.

Във второ послание, пак от 24 май 2021 г., руското посолство в Република Северна Македония продължи с наглостта си, написвайки в Туитър:
"Невъзможно е да се оцени значението на Светите Кирил и Методий за развитието на славянските езици, включително руския и македонския."

С това изявление Кремъл на практика заяви, че не само съществува "македонски език", но че той е с древни корени. И че той се е развивал благодарение на делото на светите братя Кирил и Методий, а не благодарение на пъклените планове на Московския комунистически интернационал и кървавите дела на югославските комунисти след 1944 г.

Това означава, че според Кремъл, "македонският език" е стар и самостоятелен славянски език, а не диалектна форма на българския език, говорена от местните жители на територията на географската област Македония до 1945 г., когато в точен ден и час той е кодифициран.

Ето така от Кремъл се поддържа жив "македонизма" и се разпалва национализма в Скопие.
Какви исторически факти, каква историческа комисия?!
Путин е над тези неща. Целта му е съвсем друга. Република Северна Македония да гледа предимно и най-вече към Москва, а не към Брюксел.

С други думи, Скопие да последва примера на Сърбия.
А пък ако случайно България "клекне" и даде безусловно съгласие Република Северна Македония да започне преговори за членство в ЕС, при този вариант целта на Кремъл е чрез нея да вкара в Брюксел раздори и разногласия.

И така Република Северна Македония да се превърне в "бомбата", която да взриви единството и солидароста в ЕС. Кремъл ще може тогава да я "задейства" в подходящ за него момент, след като "адската машина" е заложена на "правилното място".

При втория вариант кремълският дявол пак ще бъде отново доволен, защото ще е отредил на Република Северна Македония ролята на "малкото камъче, което обръща голямата кола", ако тази млада държава бъде допусната в ЕС в този ѝ неподготвен за членство вид и със старата си комунистическо-националистическа, "македонистка" идеология.

Това, което се случи на 24 май 2021 г. не е просто поредна руска провокация. Това е системна руска хибридна операция.
С днешната двойна игра на Кремъл с поздравленията към София и Скопие съвсем падна маската и се показаха дяволските червени очи и рогата на Лукавия.

Днес отново Кремъл на дело и на думи доказа, че именно той подклажда огъня в "казана" на неразбирателството между нашите два народа и две суверенни държави.

Москва веднъж завинаги трябва да бъде прогонена от Балканите, за да има мир, приятелство и сътрудничество между народите!
Няма друго спасение!


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    157 72 Отговор
    Защо тук се дава трибуна на антибългарския съвет, незнайно защо нарекъл се атлантически!?

    Коментиран от #13, #83

  • 2 Фърфалак

    89 80 Отговор
    Чакам коментарите на форумине русофили.Опорките да видим.

    Коментиран от #10, #90

  • 3 123

    137 70 Отговор
    Изключително глупава статия!
  • 4 Димо

    131 53 Отговор
    След това писание, хайде сега, бягайте при Сорос за хонорарите

    Коментиран от #68, #99

  • 5 Гюлбахча

    98 48 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило!
    Тъжно и жалко. А, че западната култура се основава върху хомосексуалността на елитите (по Стивън Фрай), може само да ни накара да помислим повече преди да пишем.
  • 6 Путин

    35 87 Отговор
    Азбуката е македонска,понеже заслугата за Освобождението ви се дължи най много на украйнските,румънските и финладските армии.

    Коментиран от #78, #88

  • 7 Тихо

    102 61 Отговор
    Поредната платена русофобска статия без никаква връзка с реалността

    Коментиран от #66

  • 8 ЛилиПутин

    52 73 Отговор
    нека русоробите проумеят на какъв долен демагог се кланят .......

    Коментиран от #23

  • 9 фейк

    37 10 Отговор
    Сабаале един учон го отрече туй твърдение. Такъв поЗДРАВ е имало некъде къмто лето господне двеиляди и петнайста година. Туй е пропаганда на македоните.
  • 10 Гюлбахча

    24 9 Отговор

    До коментар #2 от "Фърфалак":

    Не си прави труда. И на Запад и в Русия все ще си с глътнат език!
    Сред хората не е като у форумъ.
    Келеш.
  • 11 Псевдоним

    83 27 Отговор
    Не е виновен Кремъл, а онези, които насъскват братските славянски народи едни срещу други. И Атлантическият съвет е начело в този списък.

    Коментиран от #91

  • 12 Една глупост

    35 16 Отговор
    Направи Путин. Путин написа поздрава на измислената северно маледонска шльокавица, там присъстват букви, като j, които ги няма в кирилицата.
  • 13 ТТТ

    46 37 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    кое е антибългарско бе, пич, ти знаеш ли, че американския президент след втората световна война е искал македонските земи да бъдат придадени към българия, защото е било ясно, че там живеят българи. А знаеш ли с чия покрепа е отредено на сърбите да окупират македония, на русия.

    Коментиран от #21, #35

  • 14 Реципрочно

    25 26 Отговор
    КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ? ТРЯБВАШЕ БЪЛГАРСКИЯТ ПОСЛАННИК ДА КАЖЕ НЯКОЛКО ХУБАВИ ДУМИ ЗА СВЕТЛИЯ ПРАЗНИК, КАТО НЕ ЗАБРАВИ ДА СПОМЕНЕ, ЧЕ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА В МОСКВА Е ДОНРСЕНА ОТ КИЕВСКИ СВЕЩЕНИЦИ! КОЕТО, ВПРОЧЕМ Е САМАТА ИСТИНА! А ЧРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ НА ПЪТ ЗА РИМ, ДА МИНЕ ПРЕЗ КИЕВ И ДА ПОКАНИ ЗЕЛЕНСКИ!

    Коментиран от #15, #58

  • 15 Гюлбахча

    6 12 Отговор

    До коментар #14 от "Реципрочно":

    Е много грубо щеше да е:))))
  • 16 3.14К

    59 18 Отговор
    Ботев е казал:вие сте идиоти! Къде се намира Охрид и като географско понятие как се казват земите там? Климент Оридски а не Климент Денчев. А, че македонските земи са били в границите на България, никой не го оспорва. Израза е :езика е дошъл от македонските земи. Нещо неясно и къде е хибридното?

    Коментиран от #52

  • 17 Винкело

    44 8 Отговор
    Путин го бил "употребил" за втори път след 2017 г. Преди това мимоходом споменават, че скопското посолство на Русия било цитирало Путин, ама не, и в заглавието, и надолу още шест пъти - Путин пак го каза.
    Ами не го каза. Даже малко след 2017 година се поправи и се извини.
    Мисири.
  • 18 Сандо

    49 8 Отговор
    Тъкмо днес се сетих за тия българомразци и отцепродавци и се чудех къде се покриха,та не се сетиха да осквернят празника ни - и ето ги,цъфнаха хубавците и пак се .... на порядъчно омърсено и осмърдено от подобните им грантаджии-блюдолизци място,наречено България.
  • 19 Гост

    44 9 Отговор
    Бесовете имат обичая и наглостта да обявяват за дявол тези, които искат да приобщят към себе си, затова Атлантическите бесове да не се взимат толкова насериозно, за да не отидат при баща си дявола преди време!
  • 20 123

    35 23 Отговор
    Атлантиците в действие! :) Смешници! Ами какви са братята бре! Българи с конски опашки ли!? :) Българи и укринци са най-тъпите същества на планетата. :) Забележете - същества, а не хора :) Мачкай Вова сороспиите.

    Коментиран от #49

  • 21 Сандо

    24 4 Отговор

    До коментар #13 от "ТТТ":

    Я не си измисляй,или си провери източника,че много се навъдиха историците,слугуващи на правилната линия.
  • 22 123

    36 11 Отговор
    Освен това това изказване на Путин е от преди 4 години, ама октъде да знаят непросветените джендъри, който са заседнали с език между седалищните мускули на Байдън. :)
  • 23 хахаха

    29 10 Отговор

    До коментар #8 от "ЛилиПутин":

    Плачеш ли! Плачеш дендърчо, но като ти плати чичко ти сорос ще ти мине временно, а после пак и пак, и пак докато гушнеш букета разпран.
  • 24 Ганьо

    7 24 Отговор
    Окупатора пак си показа лицето, но ние нямаме желание да му вярваме...т е. Искаме да не е вярно, но колкото по-рано осъзнаем и приемем истината е по-добре за нас....
  • 25 Жоро

    30 6 Отговор
    Заради вас атлантически съвет ли сте какви сте но като гледам сте пълни продажници и дупедавци ме е срам че съм българин
  • 26 6666

    6 7 Отговор
    Дявол, а дявол! Всичките хибридчици да ви вземе , знаете къде да ви отнесе!
  • 27 Матей

    36 8 Отговор
    Невероятен пасквил и йезуитско извъртане и изопачаване.Путин искал да скара София и Скопие,ами то досега ако не е стигнало предела,накъде повече?Много ги дразни Путин тия атлантици и вече не си мерят приказките,бяс ги хваща.Иначе е вярно че от Охрид са пренесени славянските писмена и преводи на библията в Русия,каква завера има тук,исторически факт и не е коректно нещата да се представят в превратна светлина и да се нагаждат според западните извратени виждания и натовски тежнения.

    Коментиран от #30

  • 28 Ахахх

    17 5 Отговор
    Спрете с това чуждипоклонничество! Спрете! То не беха русороби, краваророби... ние седиме тука и всеки си прави какво си иска с нас! Това е недопустимо!
  • 29 Gen Gurko

    42 1 Отговор
    Това е вярно. Писмеността дойде от македонските земи, но това е България и там няма никакви славяномакедонци, а българи. Това е тогавашната българска държава.

    Коментиран от #47

  • 30 Ане дебил

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Матей":

    Охрид какво е
  • 31 Българин

    28 4 Отговор
    Няма защо да цапам съзнанието си като чета мръсотиите на тези "атлантици".
    Задната цел на тези кириякстефчоffци не е тайна - да разделят православните славянски народи.
  • 32 XYZ

    18 3 Отговор
    Съдбата на всички диктатори в историята неизменно се повтаря, просто не е дошло времето за поредния!
    А този АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ така и не разкри кои стоят зад него - така че не ни занимавайте с вашите съждения, защото и ние можем да мислим и да преценяваме, включително и вас!
  • 33 Дедо Вангьо, брат на баба Ванга

    6 16 Отговор
    " Дядя Вова", Байдън май не греши - ти наистина си убиец! Защо не стовари твоята военна техника по - близо до Калотина? Знаеш, че нашите хвърчила са на чертеж и едва ли с 8 самолета някой ще тръгне да прави война. Коварството и предателството се заплащат най-скъпо и ще се убедиш в това, въпреки, че не ти го пожелавам.
  • 34 usa пудели сме

    24 3 Отговор
    Путин ше се подиграва и казва каквото поиска, и ние копче не можем да му кажем, защото сме в жална "Г" стойка и техни врагове.
    Преди 30 години същите щуротии ръсеше запада за нас, но поне не ни пукаше, щото бяхме силни военно, сега само лаем като нещастни пудели.
  • 35 Красимир Стоев

    9 24 Отговор

    До коментар #13 от "ТТТ":

    Няма откъде да знае ,защото затова се иска четене,а русофилите са хора скарани с образованието,те вярват единствено на едни прости хора написали една история против интересите на България в интерес на самите тях боготворят руските окупатори за да управляват простаците комунисти!
  • 36 предатели

    31 7 Отговор
    България не е атлантическа държава и не граничи с Атлантическия океан. Атлантиците да я напуснат, ако обичат.
  • 37 Сега се започва

    28 3 Отговор
    Още нищо не сте видели! след 11 г показване среден пръст на дявола, той само загатна, че от него зависят много иначе нямаше да се възмущаваме, нали? Заради БМБ и соросидната сган, Българската територия вече подлежи на търгуване между Русия и Турция, както Кипър и Сирия, скапания ЕС хич не му пука. Така става когато малка но много проста страна плюе 11 г по този който имаше интерес да е цяла, е вече и той няма интерес.
  • 38 30 г стигат

    7 2 Отговор
    "именно той подклажда огъня в "казана" на неразбирателството между нашите два народа и две суверенни държави." Знаеш ли , приятелю ако едно семейство е здраво никакви външни фактори не могат да му повлияят така че не прехвърляй проблема от болната глава на здравата . Не че съм привърженик на Путин , по скоро обратното ( с тия дворци по 17000м2 дето през целия си съзнателен живот не може да ги обходи .... а с пенсия извън Москва 90-100Е ) но знаете ли като че ли вече тва с Македония по скоро прилича на замазване на нашите си проблеми - стандарт на живот , социални проблеми , законодателство и неговата ефективност и т.н
  • 39 :))

    23 2 Отговор
    "... Списък на Управителния съвет на АСБ
    Доц. д-р Момчил Дойчев – съпредседател
    Димитрин Вичев – съпредседател
    Олена Коцева
    Доц. д-р Александър Йорданов
    Михаил Найденов
    Стойко Стоянов
    Полк. (о.р.) Владимир Миленски.."***** Стадо Боклуци.
  • 40 гост

    4 17 Отговор
    Бе тоя путлер и да Виго от зад пак ще ревете за него тъпи червени хмери ЖАЛКИ СТЕ
  • 41 брях

    3 14 Отговор
    Кат покажат портрета на вожда и русофилистиците откачат, сакън някой да не засегне бащицата. Не им се сбъдва желанието да му ударят една шпакла на дирника а имат такова огромно желание.
  • 42 Бaро Вкаров

    16 6 Отговор
    Евала на Путин!Добре е сритал бай Ганьо!😁👍
  • 43 666

    2 13 Отговор
    Бойко е един от многото политици , които паднаха в капана ,,македония " .
    Преди няколко месеца той изпълни поредната заповед от Кремъл и наложи ,,вето" . Това явно преля чашата . Европа го свали от власт.
  • 44 Две страни

    1 0 Отговор
    Нож- две страни. Монета - две страни. Мнения - две страни. Дявол. Евангелие. Четене. Определям тези с различно мнение от моето, като … вие си сложите епитета. Аз моят си го запазвам.
  • 45 В.В.П.

    19 2 Отговор
    Атлантиците да сменят езика,азбуката,религията и и да се махат .!!!..Да си отиват в САЩ!!!..Обаче ,се съмнявам ,че там ще има кльопане за некадърници.
  • 46 Тихоокеаник

    15 1 Отговор
    Все се чудим как да оправим България. Започнете с изпращането на всички т.нар 'Атлантици' в трудови лагери и ще видите как нещата ще почнат да се оправят.
  • 47 В този странен

    10 5 Отговор

    До коментар #29 от "Gen Gurko":

    казус има няколко елемента, които сами по себе си са ясни, но откъм политическата демагогия са удобни за пласиране на "правилни" възгледи. И така - елемент 1 - Константин-Кирил Философ и Методий са византийски проповедници и мисионери. Те създават глаголицата, която трябва да служи на Византия за противопоставяне на римското влияние сред т.нар. "западни славяни". Тук "българско" и "македонско" просто липсват; елемент2 - по "онова" време "Македония" е низантийска провинция и в нейните предели се реализира създаването на тази писменост. Но теви "македонски" земи не са днешната Македония. Могат да се открият в тях по-късни властвания на България, но и това не е белег за българско участие. Елемент 3 - писмеността "кирилица" . Не е ясно кой е нейният фактически създател, но че Охрид е един от центровете на нейното разпространение, е безспорно. Охрид по онова време е български, днес - македонски. И какво от това? Елемент 4 - държавата Македония съществува от средата /почти/ на 20.век. Днес тя е реалност. Как ще си наричат езика ,е тяхна работа. Но че в нейната история има доста "предистория", също е безспорно. И че тази "предистория" не може да е основание за "историческо национално самочувствие", е също безспорно. Елемент 5 -къде све ние? За съжаление - поддържаме мегаломанската си теза ЧЕ СМЕ "по-голям брат" и служим на още по-големия брат, насочвайки нашата активност в негова угода. А това си е белег за незрялост слугинарство.

    Коментиран от #60, #62

  • 48 Дебилчев

    6 13 Отговор
    Преди 2,3 години Путин четеше назидателно, че "азбуката е от македонските земи", тези земи били в пределите на българската държава тогава, с държавното си устройство, посредством книжовни школи Преславска и Охридска се разпространява и просъществува писменост, впоследствие възприета от други етноси. Още тогава разбрах, че това е пропаганда показваща страна по македонския въпрос против БГ, от тогава за мен този човек НЕ съществува
  • 49 рада дълбоката

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    Ако беше написал на мястото на Вова , Русия щеше да е + а сега е - . Аз живеейки тук повече от 6 години вече съм на друго мнение и казват ,че само глупака не си менял мнението и може би са прави. Веднага се аргументирам - поданиците на тази страна имат право да живеят поне както в Саудитска арабия и защо сравнявам с именно тази страна - защото арабите имат само нефт и газ а в русия овен тия има цялата Менделева таблица и с най големите запаси на сладководна вода . А на практика всички богатства отиват в офшорни зони в вид на долари ,богатее едва 1-2 % от населението с еврейски корени . Между другото в нашата родина е почти същото само че в мащаб 1:100 или 1:1000 и с тая разлика че "нашите" си евреи още не са ни превзели до такава степен т.е все още на повечето ръководни постове си ни крадат (нашите си , поне по документи ).

    Коментиран от #55

  • 50 Дядо Петко

    17 3 Отговор
    Една голяма българска благословия за атлантическият съвет !

    Коментиран от #59

  • 51 МНОГО ГЛУПАВА СТАТИЯ..МОЖЕ ДА СЕ

    13 1 Отговор
    КЛАСИФИЦИРА КАТО ФАЛШИВИ НОВИНИ 🤣🤣🤣....КРАДЕЦА ВИКА../ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА/..ГЕРБ И ПО ТОЧНО КАРАКАЧАНА..И ЗАХАРИЕВАТА..ПРАВЕХА ИЗКАЗВАНИЯ ПРОТИВ МАКЕДОНИЯ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ..И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕ ВЛОШИХА ОТНОШЕНИЯТА С МАКЕТАТА..АБСОЛЮТНО БЕЗПОЛЕЗНИ МИНИСТРИ..КАКВОТО ИМ КАЖЕ СОРОС ТОВА ГОВОРЯТ...🤑🤑🤑
  • 52 Дебилчев

    3 11 Отговор

    До коментар #16 от "3.14К":

    Никакви земи не могат да ти дадат писменост, ако липсва протекцията на държавно устройство, в случая това е българската държава, подменя се същността с "македонските земи", мога да кажа със същия успех, че азбуката е от СОЛУНСКИТЕ ЗЕМИ понеже братята са родени в Солун, тоя да не ни търси на къс пас, ясна е руската позиция, против БГ
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Поп Андрей

    13 5 Отговор
    Македонската област по време оно нали е била в пределите на България, какво не вярно има в казаното от Путин?

    Коментиран от #63, #80

  • 55 Въпросче

    12 1 Отговор

    До коментар #49 от "рада дълбоката":

    А как трябва да живеят хората в България, най-богата на злато държава в Европа ? 🤔
    Е ако печалбата от добива на злато не отиваше зад океана . За да получават власт подобни "атлантици".???
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Атлантически Съвет на Бъргария??

    11 5 Отговор
    Кой ви Каза, че сте на България?? Сами си го измисли хте да сте по Велики!! Никой не вие упалномощил да представлявате Бъргария, Самозванци!!!
  • 58 Много си

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Реципрочно":

    пропуснал в училище... Къде е Киев по онова време, в чия територия, към коя държава принадлежи? А нещо за Киприян Цамблак да си чувал? Често срещана грешка от недоучените "историци" е смесването на различни вречена и представянето им под единна егида - от незнание или съзнателно. И уточнение - за писане на НН има ясно правило, думата "посланик" /тя впрочем е със старобългарски корени, днес най-лесно те се откриват в съвременния руски език - "посылать" /- и не се пише с двойно Н.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #47 от "В този странен":

    Абсолютно известно е кой е създал "КИРИЛИЦАТА"-Климент Охридски.
    По поръчка на Н.В.Симеон I - ЦАР на Българите.И за тази поръчка е заплатено със пари.За мотивите на царя няма да споменавам,но е явно,че е бил истински ДЪРЖАВНИК.

    Коментиран от #72

  • 61 Стайков

    2 4 Отговор
    За пореден път неБългарските журналисти раздухаха едно необосновано Македонско изхвърляне. Този път с историята. Ще мине време, истинта ще излезе наяве, само че журналистите щи замълчат, сякаш нищо не е било.
    Не е възможно Президентът на Русия да направи такъв дипломатически гаф. Няма причина и логика в тиражираната Скопска измишльоина.
    Би следвало Българияи Русия да снижатт отношенията с Македония до ниво на Търговски взаимоотношения.
  • 62 де юре

    13 1 Отговор

    До коментар #47 от "В този странен":

    Мога да кажа само едно голямо браво ! Напълно съм съгласен с написаното . Борим се за нещо "българско" а погледнете как разпродадохме територията за последните 30 години - злато , централи и прочие . Нарязахме всичко на скраб, пудрят ни мозъците денонощно от телевизии колко всичко е в благото на народа а "огледал се Илия пак в тия ". Знаете ли ако бяхме нормална страна с стандарт на живот поне около средния за ЕС мисля си че ТИЯ съседите сами щяха да се натискат за нашия възглед на историята (каквото и да си говорим става дума за пари в днешно време разбира се ) . Даже и гърците сигурно щяха да се съгласят че Солун е български само и само да ударим едно рамо по покриването на 200 млрд. дълг :) !!!!
  • 63 !!!?

    10 5 Отговор

    До коментар #54 от "Поп Андрей":

    Не е вярно това което е казал Путин защото точно неговата писменост не е отишла при него от македонските земи, а от българските, или още по точно от Украинските зими - Киевска Русь. Така че неговото изказване е чисто тралене, защото знае, че играе по тънката жица на българското самочуствие и единение. Отвратително злобно и лукаво джудже !!!?
  • 64 Адвокат

    6 10 Отговор
    Пред фактите и боговете мълчат, защо статията да е русофобска ... напротив изказването на този сатрап Путлер е антибългарски и защо ние като Българи да го приемем и не изкажем мнение, Вас русофилите не ви разбирам, Вие българи ли сте или родоотстъпници, ако сте от последните тогава отивайте в Русия и си величайте славата, а ако сте Българи бъдете такива. Краварите също да духат супата.
  • 65 Sieg

    4 1 Отговор
    Старата песен на нов глас. Тоест същият! 😄
  • 66 123

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тихо":

    Кое не е реално. Изявлението на Путин ли не е реално?
  • 67 Перо

    11 5 Отговор
    Посланието на ционисткия атлантически съвет е да приемем в ЕС РСМ за българска сметка,без никакви претенции,поради руската заплаха,без да отчитат,че измислената държава е член на НАТО и руската заплаха не съществува,каквото и да пропагандират. Това джендърско сборище работи против българските интереси,от създаването си!
  • 68 Да,да

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Димо":

    Свършили са парите
  • 69 Рашките

    7 2 Отговор
    Се опитаха да бламират прегпвприте между Гърция и Македония. Не успяха. Сега се прпбват със същия номер. Кучетата си лаят, кервана да си върви. Толкоз, колкото по-малко внимание им се дава, толкова по-добре!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 злобар

    4 0 Отговор
    Прекрасни поговорки си имаме и едната от които сега се сещам гласи : "Каквото повикало такова се обадило"!

    Коментиран от #73

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Дебилчев

    1 3 Отговор

    До коментар #71 от "злобар":

    Ами неее, преди 2,3 г го чете това за мак.земи, купуваме най-скъп руски газ, не е от изгонването на руски служители, рашата ни действа от преди това, тъй че поговорката неуместна в слупая
  • 74 ТръндЮ

    4 4 Отговор
    Какво казва Жужето е ясно(той си е кагебеец),повече ме притесняват безродниците русофилистици които са готови да продадът и майките си само и само да защитят матушката им!
  • 75 Дебилчев

    5 3 Отговор
    Предлагам на 3март да отбележим, че освобождението идва от УКРАИНСКИТЕ ЗЕМИ, и да се приключва с таяшитня
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Кои сте в тази Атлантически Съвет??

    5 2 Отговор
    Анонимни ли сте, кои сте!?? Нещо като на Цветанов, Партията??
  • 78 111

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Путин":

    Спрете цирковите спектакли!
  • 79 бля бля бля

    6 1 Отговор
    Вече не се връзваме на нагласена пропаганда... скучни сте! 🤡
  • 80 asdf

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Поп Андрей":

    Невярното е, че РСМ има някакви заслуги за това.
  • 81 Истината

    9 2 Отговор
    Аз пък си мисля, че Путин, просто напомня на македонските българи, че са част от България, нищо друго!?!
  • 82 Императоре, помогни ни

    2 4 Отговор
    за спора. Разсекрати всички архиви на Коминтерна. Цяла България ще ти благодари

    Коментиран от #84

  • 83 А на сдружение руфосили ли

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Да дадем трибуна?язовир Копринка не ви ли стига?
  • 84 ленчо бе чети

    4 6 Отговор

    До коментар #82 от "Императоре, помогни ни":

    какъв император,та това е жив дявол- „Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя”.
  • 85 Жужето пак го боцна на нашите русофили

    4 3 Отговор
    А митрофанова го наплюнчи за да влезе гладко 😛
  • 86 хахаха

    6 1 Отговор
    много вой, много нещо...България, признавайки Р Македония, призна и съществуването на македонски език...доказателства колкото щеш..още си спомням как при едно интервю с македонски политик по БНТ имаше ПРЕВОДАЧ... дали има такъв език вече не е важно, изпунахме Македония още когато Желю я призна...така че атлантиците да не леват, а да се явят на избори, тогава ще видим колко около 0% ще съберат...
  • 87 Много добре

    9 2 Отговор
    работих заедно с турскоговорящ Бъларин, местен и т.н. идва един от няня ваган и ни обяснява нешо дето е грешно ш не е вярно и казвам на турскогонорящия Българин да каже на оня, че не е прав....и нашияг ми заявявя: това дето го казваш е правилно, но немога да му го кажа, поради религията..... запада ни скара нас православните, кефи се и ни гледа сеира, добре че е Русия!!!!
  • 88 хахаха

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Путин":

    много точен коментар, браво! но ще ти напухат само минуси, защото тука повечето коментиращи нямат никакво чувство за ирония и сарказъм...:)))
  • 89 Бамбука

    2 1 Отговор
    Мда, "македонците" са славяни населяващи земи в Елада, сиреч и гърците са славяни, и българите са произлезли от македонците, сиреч славяни. В този ред намисли, македонците са създали и "славните руснаци славяни", щото когато е имало Александър Македонски е нямало руснаци. Появили са се после, благодарение на макетата. Сиреч и Великия Вожд е потомък на макетата !
  • 90 Хахаха

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Фърфалак":

    Как може да се коментора бълнуватето на едни русофоби? Като болестно състояние. За тая болест има хапче - бесогон се казва.
  • 91 Госあ

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Псевдоним":

    Всъщност, точно руснаците го правят. путя хвърля кьорфишеци между България и рсм с определена цел и по навик. Разделението и омразата между един и същ народ е дело именно на руснаците. А сега, конкретно, идеята е да се разрази скандал и да спрем македонците да влязат в Европа. Затова путя е дявол. Всъщност им прави мечешка услуга като ги нахъсва още повече.
  • 92 6789

    4 6 Отговор
    Путин е жалък,харесвахме го,ама вече и децата виждат,че искат само раздори и лъжи на Балканите и искат да се мразим.Азбуката си е чисто и свято БЪЛГАРСКО ДЕЛО и сме я дали на народите ,без да искам и очакваме нищо в замяна,без влияния и пари и изгоди..БОЖЕ ДЕЛО,СВЯТО.путин не е християнин,това е,гнусно е да лъжеш и да не кажеш едно благодаря на измъчения български народ..
  • 93 Рогатия от Кремъл и рогатите от

    4 1 Отговор
    Атлантическия савет!! Не сте нещо Рода?? Първия е избран на Избори, а вторите са Самозванци, сами са се Избрали!! Сега ще направиме"Галактически съвет" името вече е запазено!! То ще бъде нещо като Шапка на всички рогати!! Паси, да не хукнеш да го регистрираш с Елена???

    Коментиран от #96

  • 94 7878

    4 1 Отговор
    Изродапаси да заминава за родината симароко където родните му шейтани са на власт.
  • 95 Made in Bg

    4 0 Отговор
    Е..! Видите ли,че както съм казвал приятели нямаме ние Българите и всички гледат да ни мачкат,защото им е ясно,че ние просперираме ли като държава ставаме Велики,затова трябва твърдо да си гледаме интересите и благоденствието на страната и народа ни,но това става без продажни политици!
  • 96 ТРЪМП

    5 5 Отговор

    До коментар #93 от "Рогатия от Кремъл и рогатите от":

    РОГАТИТЕ СТЕ ВИЕ ОТ АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪЮЗ НАЧЕЛО С РОГОНОСЕЦА САЛАМИ ПАСИ. ТOЗИ ИНДИВИД АРЕСТУВАН В МИНСК E ТEРOРИCТ ЗA БEЛAРУCИЯ КAКТO БИН ЛAДEН ЗA CAЩ. CAЩ КAК УБИХA БИН ЛAДEН В ЧУЖДA ДЪРЖAВA ПAКИCТAН КAТO ТEРOРИCТИ. БEЗ ДA УВEДOМЯТ ПAКИCТAНCКOТO ПРAВИТEЛCТВO. НИМA НE E ТEРOРИЗЪМ ДEЙCТВИЯТA НA CAЩ? ДAЖE НE E ДOКAЗAНO ,ЧE БИН ЛAДEН ИМA НEЩO OБЩO CЪC ДВEТE КУЛИ В НЮ ЙOРК. В КРAЯ НA КРAИЩAТA ТOЯ CИ ПРИЗНA ПРECТЪПЛEНИЯТA!!!!
  • 97 Посетител

    4 3 Отговор
    “Велика Русия” все повече прилича на проскубан петел – едвам кукурига – сега е 144 милиона а за 12-13 години загуби 7 милиона хора; в Сибир вече работят 20 милиона Китайци.

    Коментиран от #111

  • 98 бай Даньо

    7 2 Отговор
    Изводи:
    1. Русофилите са идиоти!
    2. Никога Мънкидония в ЕС!
    3. От почти веднага след освобождението Русия е вечен враг на България!
  • 99 Булгар

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Димо":

    Иска ти се да е глупава, ама не е . Това е реалност от десетилетия. СССР преди , а сега Русия си прави каквото и отърва с България . Много сме страдали заради русите . Руснаците винаги са ни пренаписвали историята и продължават да го правят .
  • 100 Незнаещ

    1 2 Отговор
    Къв е тоя атантически съвет, за който не съм чувал? Май е некаква сатанинска секта с тия дяволи, рога, казани, червени очи и пр. Лудост!
  • 101 az be

    2 1 Отговор
    А дали е вярно освобождаването от турско. И дали не е редно да се бутнат паметници които не отговарят на истината?!?!?!?!

    Коментиран от #102, #109

  • 102 аз бе

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "az be":

    Като ще е путинска, да е путкинска...разлика няма.
  • 103 Мнаф

    5 2 Отговор
    Сюлейман Паси и Елена КремТодорова. Кучета!
  • 104 2423

    2 1 Отговор
    достатъчно позорно за този лилипут е звученето на фамилията му на този македонски език
  • 105 Климент О

    2 1 Отговор
    Мислех, че с Русия имаме различия само в преценките си за бъдещето, но се оказва, че имаме различия и в преценките си за миналото. Путин изрази своето становище, докато нашия,...?
  • 106 бос

    1 1 Отговор
    Май Николай Колев Босия е прав!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 подлеци

    3 0 Отговор
    Това "доброжелателство" към България е от векове Винаги нож в гърба
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Патриот

    4 1 Отговор
    Е, Путин добре направи. Показа си рогата и колко много държи за "приятелството" с България. Чист сърбоман!
  • 111 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "Посетител":

    Русие за 7 години увеличи населениато си с 5 милиона.
  • 112 Посетител

    1 0 Отговор
    Падането на България под Византийска власт е предшествувано от неочаквано нахлуване от войските на княз Светослав от “Киевската Рус” – Византия му плаща 108000 жълтици.
  • 113 ДА СЕ ГОТВЯТ

    0 1 Отговор
    ТОЗИ ДЯВОЛ ЩЕ ДОЙДЕ И ЩЕ ВИСНЕ ПО ДЪРВЕТАТА ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ !
  • 114 Тома неверни

    0 3 Отговор
    Поредната опорка и притоплена манджа на русофобите
  • 115 Един

    0 2 Отговор
    Пичове, как Кремъл ще ни "обича" като играем по свирката на НАТО?! А че ние сме им най-близкия "противник"! ЗАПОМНЕТЕ ГО! ЗАРАДИ НАТО!!!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Митрохин

    1 1 Отговор
    "Атлантическите" съветски възпитаници и агенти се опитват да се комуфлират като русофоби! Мизерна БКП+БЗНС+ДС-българска работа! Миризлива!!!
  • 118 Зограф

    1 1 Отговор
    Не знам кои уроди се крият зад Атлавтическия съвет,но дявола е някъде другаде и те го знаят много добре....
  • 119 Чавдар войвода

    1 0 Отговор
    Злобно джудженце.