ФАКТИ.БГ

За кого бие камбаната: скритите послания в писмото с имената на Божков и Пеевски

Американската камбана бие. И всеки, който има разум и съвест, може да я чуе.

Публикувана: 3 Юни, 2021 15:07
69 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9242
За кого бие камбаната: скритите послания в писмото с имената на Божков и Пеевски
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 99 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съединените щати отново доказаха, че са не само стратегически съюзник на България, но и добър приятел. Такъв, който не си мълчи куртоазно, когато вижда, че приятелят му греши. България, за щастие, се радва на много такива приятели измежду най-развитите и демократични страни в света. ЕС например редовно ни посочва - и то с все по-настоятелен тон - системните дефекти в областта на корупцията и проблемите с правовата държава. Американците предприеха по-директен и персонален подход. Те назоваха Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков като участници в широкомащабна политическа корупция. Последиците по глобалния акт “Магнитски” са много тежки за посочените лица и техните фирми: притежанията им в свързани с Америка банки и институции, както и всички трансакции с тях, са блокирани. Така те де факто са изолирани от световната банкова и финансова система.

Между редовете

"Писмото от Америка” обаче не е адресирано до посочените три лица. Негов получател са суверенната българска държава и нейните свободни граждани. САЩ са взели своето решение и ни съобщават, че за тях определени практики (дипломатично казано) са недопустими и че по техните закони извършителите им се санкционират. Какво прави по тези въпроси България - това си е нейно решение, което ще бъде взето от нейните институции и от избирателите на предстоящия парламентарен вот на 11 юли. Тоест, американската камбана бие - и който има уши, разум и съвест, може да я чуе.

Текстът на писмото всъщност не е особена изненада за българския читател: картината, която се получава, е позната. Макар че впечатлява с някои нови детайли за конкретни корупционни действия: например за ролята на Илко Желязков като инструмент на Делян Пеевски за оказване на натиск върху политици. Тези детайли със сигурност са важни, но далеч по-важни са общите послания от действията на САЩ, които би трябвало да имат сериозни политически последици:

Посочването на трите лица всъщност заклеймява целия управленски модел “Борисов”: политико-бизнес съдружието между ГЕРБ и ДПС от последните десетина години. Божков и Пеевски очевидно са корумпирали някого по най-високите етажи на властта и този някой всъщност е назован, макар и не с трите му имена. "Васил Крумов Божков, български бизнесмен и олигарх, неколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват един настоящ политически лидер, както и бившия председател на вече закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ).” Дали едно от трите имена на “настоящия лидер” е “Борисов” изглежда по-скоро риторичен въпрос. За някои това не бил Борисов, а някакъв секретар на комунистическата партия, макар че не е ясно защо Божков ще подкупва хора без власт. Но и за тези съмняващи се хора едно би трябвало да е съвсем сигурно: политическата отговорност за корупционните практики е на Борисов - и на ДПС, чийто депутат беше Делян Пеевски. А Илко Желязков е избран на последния си пост с гласовете на ГЕРБ и ДПС (с малка подкрепа от БСП). Между другото, това не е прецедент - ГЕРБ и ДПС по принцип винаги са гласували заедно при назначаването на най-важните членове на регулатори, агенции и комисии през последните години. Съдружието между ГЕРБ и ДПС лъсна и в ББР, която се е превърнала в касичка на определени бизнесмени, свързвани по един или друг начин с двете партии;

Службите в България се използват за политически и корупционни цели: за изнудване на политически противници, за осигуряване на политическа подкрепа. Назоваването на Желязков изобщо не е случайно в контекста на сегашния скандал с подслушванията - то говори за системните проблеми в този сектор. А и Иван Гешев индиректно ги потвърди, като случайно “подгони” един от тези, които бяха назначени да разследват българския “Уотъргейт”;

Партийно украсена корупция има по всякакви агенции, включително и в тези, които участват в даването на българско гражданство и са били отдадени като феод на “патерици” на властта като ВМРО. В отделно действие на Държавния департамент бяха наложени санкции (да не влизат в САЩ) и на още три лица, сред които един заместник-министър на ГЕРБ и двама от Държавната агенция за българите в чужбина. С това заклеймяването на модела “Борисов” добива цялост - освен ГЕРБ и ДПС, към него за изчерпателност са добавени и “патериците”;

Най-сериозното послание изглежда е за правосъдната система и особено за прокуратурата в България. Сигурно определени медии и говорители ще ревнат: "Нямате доказателства”, "Американците да дадат каквото имат”. САЩ сигурно нищо няма да ни дадат, а и не бива да ни дават, защото това би било унизително за собствените ни служби и органи, редовно проспиващи големите проблеми. Проспаха българския “Скрипал” (това е казусът “Гебрев”), в истинския казус “Скрипал” на база на тяхна информация България на практика подкрепи Русия, пропуснаха да забележат взривовете в български заводи и т.н. Божков го забелязаха наскоро, когато той нещо не се разбра с управляващите. А Пеевски никога не е бил забелязван и дори "ДП" по едно време беше станало "10" в едни важни документи, които мистериозно бяха изгубени. САЩ са свършили своята работа и явно имат доказателства, които могат да издържат в американски съд при обжалване на блокирането на имуществото на санкционираните. В същото време в България продължава да “няма доказателства” поне по следните взаимосвързани скандали:

подслушването на политици от опозицията преди изборите;

знанието на Борисов и Горанов за 700-те милиона данъчен бонус за Божков;

подкупите, давани от Божков за Борисов и Горанов;

записите на бившия премиер, в които става дума за злоупотреба с власт;

шкафчето на премиера с пари и кюлчетата (за сметка на това обаче разбрахме, че в чекмеджето на този, който трябва да провери подслушванията, имало римски монети, едната от които е оценена на 3000 евро);

участието на Пеевски в казуса "КТБ";

къщата в Барселона...

Вярно, че Темида е сляпа, но това не означава, че трябва да е кьорава. А в България тя и божествените ѝ инструменти са избирателно кьорави и системно не виждат нищо, което е по най-високите етажи на властта;

5. И не на последно място: с посланието на САЩ предизборната стратегия на ГЕРБ окончателно се срути. В България няма "антизападен пуч” срещу тези, "които се борят с руските шпиони”. Просто дойде време да се сложи край на едно структурно изкривено, корумпирано управление, което доведе до захват на държавата от частни и партизански интереси.

Най-важното послание

Санкциите на САЩ изпращат и едно още по-фундаментално послание, което не бива да пропускаме. Политиката на тази държава към България не е политика на “нашите хора”, заради които могат да се правят компромиси. Нито Борисов (да не говорим за Митов или Цветанов) е “човекът на САЩ”, нито Христо Иванов или Румен Радев са новите избраници. България се третира като цивилизована, суверенна държава, в която управляват правилата и принципите, а не едни или други хора. Това е смисълът и на англосаксонската фраза “rule of law” - “управлението на закона”. Именно върховенството на правото е общата ценностна основа, върху която са изградени и атлантическото сътрудничество, и Европейският съюз. Време е България да стане наистина пълноправен член на тези алианси, като превърне в реалност това, което пише в чл. 4(1) на нейната конституция: Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

Автор: Даниел Смилов

САЩ

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 99 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Отец Дионисий
1 Отговор
Камбаната бие за ГРОБ.От мен опелото.

Оценка:
-20 +174

Maf1ata BG
2 Отговор
Липсва името на Боко ?

Оценка:
-18 +144

Даката
3 Отговор
Правителството на Радев козирува на САЩ.

Коментиран от #65, #66


Оценка:
-132 +36

8887
4 Отговор
На всякъде е така в България, само ние обикновените хора се мъчим да оцелеем работейки. Един скромен пример, от работното си място гледам отсреща на улицата до Джамията на центъра в Силистра един отвори обменно бюро, по цял ден никой не влиза. А той го гледам има супер коли за над 500 000 лв. оставете новата му S-класа има си дори Нисан ГТР с готин номер СС-70-07-АТ. Поразпитах ами той бил от тия богоизбраните дето не може да ги пипнеш с дебели връзки на обувките и голям чадър над главата. Жалко за нас обикновените и спящата държава мащеха, такива няма кой да ги пита от къде пари а нас за 2 лв на правят на диви и щастливи

Коментиран от #46


Оценка:
-4 +134

БЕ ТЯ БИЕ
5 Отговор
АМА БОКО ПАК СЕ ПРАВИ НА УЩИПАН И ОБЯСНЯВА ЧЕ Е НЕВИНЕН.С ТАКИВА ХОРА НЕ СТАВА С ДОБРО И НАМЕЦИ , СТАВА С ШУТОВЕ

Оценка:
-12 +122

www
6 Отговор
Нали се сещате,че това не безкористни "чувства" от краварите?Трябва да върнем услугата.предстои да разберем,как.

Оценка:
-25 +76

Авер
7 Отговор
Както се казва - ГОСПОДИ пази ме от приятели от другите сам ще се пазя! Имахме приятели преди на които се разчиташе, но сами си го направихме от много акъл и алчност, благодарение-знае се на кого.

Коментиран от #27


Оценка:
-17 +61

ДИВ
8 Отговор
Лицемери, докато можеха да доят България /чрез мутрата Боко/, всичко беше наред и си траяха. Когато видяха, че народа иска правова, а не мутренска държава, че Боко е вече бита карта, САЩ веднага "предприеха мерки". Нали трябва да се разграничат, да си излъскат имиджа и да продължат доенето.

Коментиран от #54


Оценка:
-22 +107

!!!?
9 Отговор
Камбаната бие за руско-българската Мафия, кремълските шпиони и тяхните ятаци - Борисов, Радев и тяхните пророци Черепа и Шиши !!!?

Коментиран от #43, #53


Оценка:
-70 +28

ПОЗНАВАЧ
10 Отговор
Липсва името на една леля дето навремето предложи Пеевски за шеф на ДАНС, а сега го дава политически лидер крещейки Мутри вън. Докато тече финансиране от Дубай.

Оценка:
-35 +42

11
Този коментар е премахнат от модератор.
шопен
12 Отговор
Ех, Смилов поръчко - можеш да го каеш и по кратко. Лакомията изяде свинята.

Оценка:
-8 +35

Пловдив
13 Отговор
На хартия е, така..., нооо... в действителност всичко зависи от шепа, нагли и прости селяци, навряни във властта, за да вършат работа, на ЗАДКУЛИСИЕТО!!!

Оценка:
-4 +36

кербалата
14 Отговор
И камбана няма да бие за тинясълата тиква. Като е откраднал 4 милиарда си мисли че е божество. Ще му вземат всичко ще го закопаят, и никой няма да разбере. Така става като си прост, самозабравил си каиш.

Оценка:
-8 +44

ТаУмВзе
15 Отговор
Чадото мутра, създадено от фондация Аденауер ли. За да преизпълни планът Ран Ъп. Овче зеле, историята не е от вчера.

Оценка:
-9 +37

Рони
16 Отговор
Аде бе ама верно ли

Оценка:
-7 +7

Анти САЩ
17 Отговор
А какво направиха САЩ за тия 12 години? Спаха ли? Или трябваше да си гушнат милиардите за дъртите фърчила, да поробят базите на БГ територия, да пообъркат сметките на Русия и чак тогава да прогледнат?
И сега какво? От козяк ще назначат ново правителство от свои хора и пак ще чакаме 15 години, сащ да прогледнат?

Коментиран от #30


Оценка:
-17 +51

Ако
18 Отговор
ГЕРБ бяха спечелили изборите и Борисов беше останал на влас щяха ли да забият камбаната?Съмнявам се! На тези не може да им се вярва пак мислят нещо подмолно.

Оценка:
-9 +44

Българин
19 Отговор
Сега се сетили да бият камбаната, а години наред мълчаха като кокошо ду.е, мълчаха и когато им преведоха милиардите които ние плащаме за демодето самолети ф16, защо тогава не биеха камбаната ?

Оценка:
-12 +45

ПОДЛОГИ
20 Отговор
ЦЕЦО ГУМЕНКАТА КОГА ЩЕ ХОДИ ПРИ МУСТАФАТА ДА ПОДЛОЖИ ЕЗИК НА ЗАДНИТЕ И ЧАСТИ КАТО БОЙКО ?

Оценка:
-9 +33

1520
21 Отговор
сащ и приятел това са две коренно противоположни неща

Оценка:
-12 +35

Димо
22 Отговор
Какво дремят нашите специалисти по борбата с корупцията по високите етажи на властта?
Поне 5 на година завършват тази магистратура в СУ и са все отличници.

Оценка:
-4 +33

Gowo
23 Отговор
А за съучастие на Бойко Методиев Борисов нема ли да бием камбаната.Той Васил Божков да не би сам да е вършил кражби.Ако имахме некорумпиран министър , как щеше да се случи това .Тя , държавата в която е правил некоректен бизнес България , да не би да е негова.Законите той ли ги е правил?

Оценка:
-7 +42

Който и да съм
24 Отговор
За когото и да я наречеш тая"камбана", няма да сбъркаш! Почти всички политици в България ги слагам в един кюп. Е, някои може да се обидят
щото са в по-голяма категория. Под тях е средния ешалон -това е една п а с м ина дето не и мига окото, каквато и партия да дойде на власт! При тях такива сантименталности ,като патриотизъм, чест и достойнство- не вървят! Такива от калибъра на тоя Желязков, дето излязъл в отпуск щото нямало парламент, който да го уволни!Там е истинската корупция! Да ви с е р а на управията и системата!

Оценка:
-1 +33

титаник
25 Отговор
на бат бойко му дават нишан че схемите са му ясни..туй че не го споменават е повече от учтивост..другият не знаел защо бил в списъка..което е много лошо защото явно ония хора знаят..

Оценка:
-4 +25

хихихихихи
26 Отговор
Гешев, Гешееев, Гешееееев бе! Каскет, хайде де!

Оценка:
-4 +26

смерш
27 Отговор

До коментар #7 от "Авер":


Англосаксонците никога не са били приятели на България,няма и да бъдат докато не постигнат основната си цел за окончателно завладяване на нашата стратегическа територия,което изключва българския етнос от плановете им.
И появата на пишман генерала днес в нац.ефир с изявление ,че винаги е бил срещу корупцията,хвалби за "геройствата"му още в битностите на гл.секретар и кмет,след като вчера посети н.пр.м-фа ,дали не означава че ще бъдем изненадани от името на корумпирания полит.лидер и той ще се окаже нещо от сорта на корумпирания съдия?

Оценка:
-8 +37

Ляв Прав
28 Отговор
Камбаната бие за Радевата хунта и нейните спонсори . Американците изчакаха момента и като видяха как българският прост народ го литкат новите мутри и как го водят към пропастта ,пуснаха едно предупреждение малко да се осеферят . Обяче все още има тъпунгери които го разчитат с главата надолу.

Оценка:
-35 +19

Съдията Дред
29 Отговор
Какъв приятел е господаря на роба? Ако бяха приятели, щяха да извадят справки за банковите сметки на политиците в чужбина, щяха да кажат как и къде отиват парите от чекмеджето. Държаха Баце с информация, със сигурност има доста и за следващите.

Оценка:
-4 +33

Георги Славов
30 Отговор

До коментар #17 от "Анти САЩ":


Дъртите фърчила свалят руските като круши . Само Ефки , другите са купчина лошо заварено желязо.

Оценка:
-25 +15

яко ни лъжат
31 Отговор
БРАТЯ АМЕРИКАНЦИ, ОГРАБИХТЕ НИ С 3 МЛРД. ЗА ЕДНИ САМОЛЕТИ, ЧИИТО ЧЕРТЕЖИ ОЩЕ НЕ СА ДОЛЕТЕЛИ ДО БЪЛГАРИЯ И ТОВА Е ЦЕНАТА ВАШАТА ШИЗОФРЕНИЯ! Това, че САЩ ни подслушват, проследяват и унижават – факт. Това, че Европа е безгръбначна да се защити – аксиома. Това, че шизофренията в САЩ взе връх – теорема.Васил Божков призна, че е раздавал огромни рушвети и закона Магнитски се стовари върху него, но шизофренно пропусна взелите рушвета Горанов и Борисов. Братя американци, ограбихте ни с 3 млрд. за едни самолети, чиито чертежи още не са долетели до България и това е цената на вашата шизофрения. Жалко. ЯКО НИ ЛЪЖАТ!!!!! ДОБРИТЕ ПРИЯТЕЛИ НЕ ПРАВЯТ ТАКА!!!!
САЩ ВЪОБЩЕ НЕ СА НИ ПРИЯТЕЛИ.

Оценка:
-12 +41

Subaru STI
32 Отговор
Не знам за какви се мислят американците - мълчат за престъпленоята на най-голения крадец в България, и то държавен служител, Борисов, а уж случайно във времето атакуват Българско лято. Държавният рекетьор Борисов има над-десетгодишна американска протекция и каквито и престъпления да извърши остава недосегаем.

Оценка:
-5 +31

Истината2
33 Отговор
Е, много му се на събранието на Чекмеджан Банкянски. Тук в България го почнаха. А сега и тия американци.Тези проблеми му развалиха физиономия та с 200.ПОДПУХНАЛИ ТЕ МУ ОЧИ И СТРАХА СА ИЗРАЗ НА ПЛАЧ И БЕЗПОКОЙСТВО. И ТОВА Е ЗАРАДИ АЛЧНОСТТА И КРАЖБИТЕ .ЗАТОВА И АМЕРИКАНСКИЯ СЕНАТ НИ КАЗВА МУТРИТЕ ВЪН ОТ ВЛАСТТА.СЪД И ЗАТВОР.

Оценка:
-4 +25

Истината2
34 Отговор
Да се чете много му се насъбра

Оценка:
-2 +12

камбаната
35 Отговор
Камбаната бие за комунягите - Божков, партията му, неговите хора в служебното правителство, разните му там "спонсорирани" от него "мутри вън" и прочие. Най-големият враг на Борисов и най-големият воденичен камък, който му висеше на шията, са в списъка. Там нито е Бойко, нито олигарсите около него. Колкото и да търсите друг прочит - няма. Има само фантазии. Без Божков и Пеевски на Бойко ще му е свободно и широко около врата.

Коментиран от #48


Оценка:
-23 +11

сокол скитник
36 Отговор
Само името ма Б.Б. ли липсва? А, къде е в картинката"архитекта"- Ахмет Доган...енергийния гений, топлоенергетика и хидроинженера..?!

Оценка:
-2 +28

Отвратен
37 Отговор
С такива приятели като ФАЩ и ЕС врагове не ни трябват. Докато мутрата изпълняваше чинно всичките им заповеди беше хубав, когато обаче започна да отлага отварянето на още 2 американски бази у нас, изведнъж разбраха що за боклук е.
Вън окупаторите от България, а с мутрите и олигархията трябва ние да се разправим!

Оценка:
-6 +29

Супердесен
38 Отговор
На Даниел Смилов му стана навик да плещи фундаментални глупости опаковани в струващи му се правдоподобни извращения на истината в интерес на собствения му и на кръжеца му интерес. И да се гърчи и да словоблудства, каращата го да пълни гащите от страх заплаха набира сила и наред с всички останали паразити и криминални герои ще бъде пометен и невзрачния, некадърен разкрадски приватизатор Прокофиев.

Кофти а, жалкари от олигавения марксистко-либерален кръжец Демократична България? Жалко, че изнасилихте и съсипахте ДСБ.

Коментиран от #41


Оценка:
-4 +15

Фак U
39 Отговор
Смрадта от безчинствата на боковата хунта достигна границата на търпимост за целият цивилизован свят ! САЩ вече не могат да го ползуват за своите цели като доносник и троянски кон в ЕС и само затова се отказват от него , запращайки го в небитието !Сега обаче им трябва нов кон , който не се припокрива с новите политически субекти на хоризонта на България ! Сега ще извадят някое тяхно прашасало протеже , което да им върши работата на Боко ! Да продава националните интересите на България и да вади горещите въглени от огъня за сметка на българите !Това са САЩ ! И други не могат да бъдат !

Оценка:
-7 +14

веждю радишев
40 Отговор
ДА ИМ ГО В ПРИЯТЕЛИТЕ ,ЩО НЕ КАЖАТ ДИРЕКТНО - БУЦИ .....БА ГИ У ПРИЯТЕЛИТЕ ,АРЕ И ЛЕВОООО

Оценка:
-3 +8

ЖУЧА
41 Отговор

До коментар #38 от "Супердесен":


НАБЛЕГНИ НА ОНЕЗИ ЖЪЛТИТЕ ,ПО ЕДРИТЕ И ПО ПОВЕЧКО

Оценка:
-0 +5

до#35
42 Отговор
Камбаната бие в празната ти кратуна и затова си неадекватен в преценката си ! Боко е на бунището и прилепалата му , хрантутници трябва да си намерят нов покровител ! Плюскането свърши !

Оценка:
-4 +19

НЯКОЙ
43 Отговор

До коментар #9 от "!!!?":


Като дрънкаш глупости, вярваш ли си или някой ти диктува?

Оценка:
-2 +5

Ово е стандарт
44 Отговор
"Е.еш и фъргаш". Така правят нашите нови приятели, нищо че си им целувал задника 10 години. Турците за да си изучат политиците им дават пари да ходят да се шляят на запад за да им изучат нравите. Само простите Ганьовци не са разбрали, че първо трябва да си отгледаш и охраниш политическа класа, а не да ги хващаш от уличните банди и да ги слагаш гладни и прости да управляват държавата.

Оценка:
-3 +19

Щатите са приятели
45 Отговор
единствено и само на собствения си национален интерес. Същият този ги кара да сключват сделки с податливи на корупция.

Коментиран от #62


Оценка:
-2 +9

МАФИЯ НА ББ
46 Отговор

До коментар #4 от "8887":


ЗА ТОЯ ДЕТО ГОВОРИШ С ЧЕНЧ БЮРОТО Е ОТ ДЪРВЕНАТА МАФИЯ НА ДПС. НАИСТИНА Е ОТ МАФИЯТА . МАФИЯТА ИМА МНОГО РАЗКЛОНЕНИЯ-ДЪРВЕНА МАФИЯ,ВОДНА МАФИЯ, ТОПЛИННА МАФИЯ, ЕНЕРГО МАФИЯ, ДОКТОРСКА МАФИЯ,МВР МАФИЯ, ПРОКУРОРСКА МАФИЯ И Т.Н. И Т.Н. ОБЩИНСКА МАФИЯ, КМЕТСКА МАФИЯ Е ПИТАЙ ВАШИЯ КМЕТ ОТ ГЕРБ КОЛКО КРАДНА ОБЩИНАТА ОТ САНИРАНЕТО.

Коментиран от #60


Оценка:
-2 +19

Дедо Вуте
47 Отговор
Публикувано във факти.бг: Съединените щати отново доказаха, че са не само стратегически съюзник на България, но и добър приятел Като са приятели защо крият МУТРАТА от Банкя дето закупи самолети по скъпи от Ф 35 Това не е краина цена а и никои не знае кои век ще се построи завода а за самолетите НИКОГА няма да ги видим Таксата спокоистжие вече е платена за мутрата

Оценка:
-9 +7

ПОПА
48 Отговор

До коментар #35 от "камбаната":


КАМБАНАТА БИЕ НА УМРЕЛО! АМА НЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КОГО . ИЛИ ЗА КОИ.

Оценка:
-1 +6

49
Този коментар е премахнат от модератор.
абе
50 Отговор
Абе лумпени тука само комуняги ли коментират.
КАМБАНАТА бие за ЛАПАЧИТЕ от В.Бож.

Оценка:
-3 +8

гост
51 Отговор
Не знам колко Борисов е комунист,но ми прави впечатление,че всички които се изказват против него,са и против САЩ и против Европейския съюз,и демонстрират привързаност към Русия и това е без изключение и не, не харесвам Борисов не съм и няма да гласувам за него,просто се мъча да бъда обективен.

Коментиран от #52


Оценка:
-7 +10

Николай
52 Отговор

До коментар #51 от "гост":


Аз пък не знам каква камбана бие за Борисов. От писмото на Държавния департамент се вижда, че обявените лица финансират лица и партии които са противници на ГЕРБ, Гешев и Борисов. Единствения гербер е Александър Манолев, който беше уволнен на момента в който се разбра за къщите за тъщи и злоупотребите във Фонд земеделие, и веднага се започна разследване срещу него.

Оценка:
-3 +8

53
Този коментар е премахнат от модератор.
Булгарбаши
54 Отговор

До коментар #8 от "ДИВ":


Както казват моите американски приятели-Саундз тоо гоод ту би труу,или както се казва у нас звучи доста добре за да е вярно.Едно уточнение ,моите американски приятели са обикновенни хора,а не управляващи.Измиват си ръцете с предишните,имат си и термин-диспоузъбъл(за едноратна употреба),наред са следващите от които ще се иска услуга.Както се казва англосаксонско лицемерие.

Оценка:
-1 +1

име
55 Отговор
ако имаше данни за оня подкуп на черепа той щеше да го покаже .за момента няма факти. или във ФАКТИ няма факти, миленчоооо!!!!!!

Оценка:
-2 +3

един от многото
56 Отговор
Камбаната бие и ще проглуши ушите на всички. Бие за шпионите от американското посолство , които до един трябва да бъдат натирени за шпионска дейност на територията на България!

Оценка:
-4 +6

КамбанаАмаКофа
57 Отговор
Тази статия е манипулативно афиширана като позиция на Дойче Веле, още малко и едва ли не на официален Берлин, а всъщност това е всичко на всичко личната гледна точка на един български журналист – Даниел Смилов. Нещо повече, в края на статията му Дойче Веле изрично уточнява: Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

Ето такива ми ти малки манипулации...

Оценка:
-3 +4

Бай Ставри
58 Отговор
E сега Шиши наистина ще отслабне! И то не само в килограми живо тегло, но и в стотици милиони ...... Следващите за американската "диета" са: БОКо, караПрас, Цаци, Гешо Иванов, Крадлев, Пиги сВинетката, мамата Цура БКП-баджак, П.К.П. караЦура, П.Дуловска П. Деса, П.Татар-Пазарджишка П. Ката с ципчето, П.Смолянска П. Даритко, Томи БикО, Каназирчето, Харизанката, Тони ДС-Рудолф гимлерот Тодоров, Гошо ДС-Ники дантелата, БКП-кюфтака Санде радикал-криминало, Андрюша Ковач контеса Месечкова, мАнгела МОМЕ Джанбаз, ......

Оценка:
-1 +4

Marinov
59 Отговор
Пази БОЖЕ България от Лизачи и Подмазвачи !

Оценка:
-0 +0

60
Този коментар е премахнат от модератор.
61
Този коментар е премахнат от модератор.
123
62 Отговор

До коментар #45 от "Щатите са приятели":


По закон в САЩ се преследва корупцията в държавните и частните фирми.Няма фирма ли частно лице дало или приело подкуп в САЩ или или извършило такова в България, не остава не наказано. За това в България инвеститори от САЩ няма.

Оценка:
-0 +2

63
Този коментар е премахнат от модератор.
трите гьола
64 Отговор
Какъв вой нададоха еничарите от всички разцветки!Ура за действието на "глобалният"закон магнитски!Само пълен идиот може да говори за глобален закон а пък ООН кучета е яли!Краварите от фашингтон дадоха на еничарите от София да тазберат,че трябва да слугуват за всички прищевки за трите гьола срещу Русия!

Коментиран от #67


Оценка:
-3 +2

Когато
65 Отговор

До коментар #3 от "Даката":


Радев говорил, другите мълчали? А когато говореше – к’во? След седмица седна с една много известна бесепарска мутра на ракийка и салатка. Вдигна юмрук да гони мутрите в пълен синхрон с дубаеца, Говореше, че му се доверява повече отколкото на прокуратурата, после вкара мутрите му в парламента, после в служебното правителство. Сега, ако обича да говори отново. Доверява ли се повече на Васил Божков? Доверяват ли му се повече Атанас Атанасов, Христо Иванов, Бабикян и Мая Манолова. Бойко Рашков доверява ли му се? Сигурно. Поне до днес. За да назначи възлова негова подводница на стратегическо място – шеф на кабинета, откъдето минава цялата документация и кореспонденция!? Радев го тресе страх, защото връзката му с Божков е всеизвестна. За връзката на сестра Галева с Божков – само умрелите не знаят. И за финансирането на протестите…

Оценка:
-1 +6

Очевидно
66 Отговор

До коментар #3 от "Даката":


Голямата цел на Америка е да подмени мутрите на Тиквата с мутрите на Масона, които се оказаха много по-лесни за манипулиране, и я постигна.

Оценка:
-1 +4

е това е
67 Отговор

До коментар #64 от "трите гьола":


истината!

Оценка:
-0 +1

68
Този коментар е премахнат от модератор.
Васил
69 Отговор
За това сме били роби 500 години защото сме чакали някой от вън да ни оправя нещата сега опряхме до Американците.

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Пламен Орешарски
Премиерът отговаря на въпрос защо няма да бойкотира Олимпийските игри в Сочи в знак на протест срещу начина на управление на президента Владимир Путин:
Ние не сме чак толкова влиятелна страна, ако ме разбирате какво искам да кажа."

Още бисери