Last news in Fakti

17 Юни, 2021 16:00 5 656 14

Икономист: Помощта за отглеждане на дете за 1 г. е равна на субсидията за 3 кокошки

  • хуманно отношение-
  • дете-
  • кокошки

Икономистът Любослав Костов във фейсбук:

Икономист: Помощта за отглеждане на дете за 1 г. е равна на субсидията за 3 кокошки - 1
Снимка: фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете, е както следва: 40 лв. за едно дете, 90 лв. за две деца и 135 лв. за три деца. За да имате право на тази "огромна" помощ, то средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца, трябва да бъде по-нисък или равен на 410 лв. Това означава, че ако не получавате минималната работна заплата, то няма как да отговорите на изискванията.

Според отчетите, фирма "Градус" е получавала ок. 12 млн. лв. финансиране от държавата на година. Почти цялото финансиране е по програма за хуманно отношение към животни. Ако сравним числата от държавен фонд "Земеделие" с отчетите на фирма "Градус", ще открием, че плащанията за една кокошка носачка, са били в размер на 88 евро.

За едно дете - 40 лв. (месечно). За една кокошка - 88 евро (годишно). Следователно, помощта за отглеждане на едно дете на годишна база, е равна на годишната субсидия за хуманно отглеждане на 3 кокошки.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    42 0 Отговор
    Ами това сме ние, три кокошки три яйца днес
  • 2 Мангоджери

    31 0 Отговор
    Така, така бате, детето гладни, кокошка изядохме, ко ша пракм сига?
  • 3 …..

    53 2 Отговор
    Това трябва да се напомня непрекъснато на бъдещия затворник < Боко>
  • 4 Умен

    41 1 Отговор
    Гласовете са при социално слабите ! Другите деца знаят, че НЕ са на тази държава и като пораснат ще емигрират ! Прост народ !
  • 5 yHuKaT

    38 1 Отговор
    Така ще е! Обикновеният гражданин - кокошка, журналистите - мисирки, а целият курник се управлява от разни пуяци ...
  • 6 50 лв за пенсии

    14 5 Отговор
    Ги взеха от Децата и инвалиди.Да ги Възтановят
  • 7 Тези кокошки

    17 0 Отговор
    По два пъти дневно ли са снасяли , благодарение на " хуманни грижи". 176 кинта за 12 месеца!? При едно яйце на ден,се получава 49 стотинки на яйце..В магазина- 25-27 стотинки,през ръцете на доставчик и търговец.Е,нема такава държава!
  • 8 пешо

    18 0 Отговор
    обидно е, факт. но не е ли обидно за какви смешни блъскат хората в провинцията? би трябвало младите семейства да са в състояние да си отглеждат децата без помощи. защото непремисленото увеличаване на помощите не е много читаво - от тук (някъде край жълтите павета) виждам как радостно потриват ръце айшетата от красна поляна, филиповци, факултета, сливен и другаде...
  • 9 Избирател

    18 0 Отговор
    По всичко личи , че сравнението не е в полза на отглеждане на децата. Освен това никой не е питал Иван-пилето дали има доход на член от семейството по- голям от 410 лева! Ето защо много от българите избират да отглеждат своите деца в чужбина и на много им се получава, а в страната остават все по-малко население. Вече има места , където не достигат хора. Просто няма хора за едно и друго. Няма кой да плаща данъци или да събира боклука или да поддържа инфраструктурата. В Елхово например предлагат заплати на лекари 5 000 лева , на сестрите 3 000, но никой не отива там! Просто няма хора! Айде да идва Баце. Той сега не е на власт, но като дойде ще станем рая на земята и деца ще направи!!! Ух, гнусна история!
  • 10 Ох Баня

    21 0 Отговор
    Даже и остават 45лв. в полза на кокошките. Държавата е решила че ако вземаш нетна заплата от 450лв. то означава че твоето дете няма нужда от детски защото майка му и баща му са достатъчно паралии. Запишете се от малцинствата за да сте добре. Или, пушката да пукне.
  • 11 Наблюдател

    23 0 Отговор
    Не случайно българите са най-бързо изчезващата нация в Света!
    "Грижите" на българските управници за нацията просто нямат равни на себеси в Света! Това си е "постижение" за без война! Тих, безкръвен геноцид....
  • 12 хммдааа

    5 1 Отговор
    Ами то и подхвърлените 50 лева на месец за пенсионерите при ковид кръзата също се равнява на субсидията на 3 кокошки.
  • 13 pbdan

    4 0 Отговор
    За да съблазниш някой да ти направи дете трябва да заколиш 6 кокошки и проблема със субсидията се решава.
  • 14 СойкаПрисмех

    4 0 Отговор
    Вярно написано. Само една забележка. Не всички отглеждащи кокошки получават такива яки субсидии. Само онези, дето играят карти всяка седмица с когото трябва.