Last news in Fakti

15 Февруари, 2013 18:32 6 317 18

Post factum от Ахмед Доган

  • доган-
  • писмо
Post factum от Ахмед Доган - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 

След като в "Щоуто на Слави" прочетоха писмото на Октай Енимехмедов, човекът, който нападна с пистолет Ахмед Доган, днес оттеглилият се лидер на ДПС наруши мълчанието си.

Публикуваме писмото, озаглавено Post factum така, както е обнародвано на сайта на ДПС:

 

...в последния момент с периферното си зрение видях насочен пистолет в лявото ми слепоочие и... щракане... Реагирах инстинктивно...
 
Впоследствие разбрах, че са били три засечки на насочено в главата ми оръжие...
 
Явно е, че след този случай светът няма да бъде същият.
 
Нямам никакво съмнение, че това беше опит за публична екзекуция на лидера и на каузата на ДПС. Сценарият, който беше избран от поръчителите на тази публична екзекуция, предполага много кръв за предизвикване на шок и ужас в залата. Голямата мишена е ДПС и етническия мир в страната. По време на криза етническият мир е най-уязвимото място на България и на Балканите.
 
Оцелях благодарение на Всевишния и на огромната енергия на Колективното тяло на ДПС. Затова и основното ми послание към всеки един от това колективно тяло е да бъдем бдителни и единни.
 
ДПС няма друг шанс, освен да се развива и утвърждава в европейското политическо пространство. Тъкмо затова, когато ни атакуват с лавини от отрицание и омраза, ние трябва да им отвърнем с разбиране и с осъзнатата воля да наложим Заедността като начин на живот на Балканите.  За да стане това ДПС има вътрешна потребност от самостоятелна и независима политика, а не от недобронамерени дресьори и диригенти в продуцирането на политическите реалности.
 
Силно съм притеснен, че от гледна точка на враждебното отношение към различието и другостта Балканите, с типичните си балканизми, са на път да се ситуират в една геополитическа полоса с Близкия изток, образувайки два полюса на етнорелигиозна непоносимост и взаимно отрицание. Това е изключително тревожна и опасна тенденция. Защото, каквото се случва в единия полюс е въпрос на време да се повтори в другия...Не трябва да допуснем подобен развой на събитията!
 
Бъдете убедени, че винаги ще бъда в полза на утвърждаването на Колективното тяло и на всеки един от вас.
 
 
 
Обичам ви!  
 
 
 
Ахмед Доган
 
12.02.2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нъци

    1 0 Отговор
    Никога от Доган и кирливата му партия не е зависил етническия мир.
    Етническия мир зависи от пословичната толерантност и търпимост на българския народ.Българския народ е гаранция за етническия мир а не Доган!Из..да на ДС, изцапания с българска невинна кръв Ахмед Доган,предостатъчно разиграва етническата карта без всякаква причина на каквото и да било етническо напрежение.Да възродителния процес се състоя, но и ние тогава живеехме под тоталитарно иго и нямше никаква възможност да реагираме и се намесим в събитията, нещо повече,нито една западна демокрация не се намеси освен да порицае акта на насилие и асимилация, по разбираеми причини,които причини отпаднаха с падането на желязната завеса,тогава чак видяхме как би реагирала западната цивилизация към такива процеси, красноречив пример за което беше Косово.
    НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ИЗ..ДИ СЪЗДАДЕНИ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ДА МЕ ИЗНУДВАТ И ЗАПЛАШВАТ С ВОЙНА НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА !
    ИСКАМ ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ СЕЗИРА И ПОДВЕДЕ ДОГАН ПОД ОТГОВОРНОСТ ИМЕННО ЗА РАЗИГРАВАНЕ И НАГНЕТЯВАНЕ НА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ, ВЕЧЕ ЦЕЛИ 24 ГОДИНИ!!!
    НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ДА ГО ЧИПКАМЕ И ЧИШКАМЕ ДОГАН, СЛЕД КАТО НА СОБСТВЕНИЯ ЕЛЕКТОРАТ МУ Е ДОТЕГНАЛО ОТ НЕГО.
    НЕ СЪМ САГЛАСЕН ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ НА ДОГАН ЗА АКТИВНОТО МУ УЧАСТИЕ В ЕДИН НЕСПРАВЕДЛИВ И УНИЩОЖИЛВ НАЦИЯТА ПРЕХОД.
    ИМЕННО ТОЗИ АКТ НА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ГО ТЪРПЯТ ОТ СОБСТВЕНИЯ МУ ЕЛЕКТОРАТ,ТРЯБВА ДА ПОСЛУЖИ НА ИНСТИТУЦИИ КАТО ДАНС И ПРОКУРАТУРАТА, ДА ПОДГОНЯТ ДОГАН, ЗАЩОТО ЛИПСАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТ Е ПРЕДПОСТАВАКА ЗА НАР УШАВАНЕ И КОМПРОМЕНТИРАНЕ НА ГРАЖДАНСКИЯ МИР!!!
  • 3 lz1sdi

    1 0 Отговор
    Господ го опази да умре от уплах добре че не гръмна че цялото дпс щеше да фърля гюбек
  • 4 БЕЗОБРАЗНО НАГЪЛ И ПРОСТ

    1 0 Отговор
    АБЕ ЕЙ АЙДЕ МЛЪКВАЙ И ИЗЧЕЗВАЙ ЗАВИНАГИ . КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЕБ ? Е.АТИ НАГЛЕЦА !? ТОЗИ ЩЯЛ ДА МИ БЪДЕ ОТ ПОЛЗА ? Е ТОЛКОВА ГОДИНИ С КАКВО ПОМОГНА НА ХОРАТА А ? КРАЖБАР . НАПАСТ ПО-ЛОША ОТ ЧУМАТА И АФРИКАНСКИТЕ СКАКАЛЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО СИ ТИ . ПРОДЪЛЖАВАЙ НАХАЛНО ДА БЪРБОРИШ И НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ТОЯ ПЪТ ДОЙДЕ НЯКОЙ ДА ТИ СТРОШИ ПРОСТАШКАТА КРАТУНА С ЧУК .
  • 5 Палача

    1 0 Отговор
    Много точно казано - Браво!
    Бих допълнил само: Дано хората, които се самоопределят като турци в България са осъзнали, че ако го няма Доган и цялата му престъпна икономическа групировка ДПС, доста по-малко ще се говори и по-рядко ще се сещаме що е то етническо напрежение. При него тази карта е впрегната в политическа роля за постигане на икономически цели...... за определен кръг, разбира се - нищо по-различно от нашите политици. И всичките му речи си приличат по простотата и по стремежа му до изказва неразбираеми за електората си изречения със сложни и трудно-възприемчиви от тях думи - така постига ефекта на възхищението от личността си. Иначе си е един прост, но хитър м...л, притежаващ психологически усет и голяма алчност и наглост. Защо неговите хора не го виждат, защо бива търпян от българското общество? - отговорите не са в наша полза:)
  • 6 Палача

    1 0 Отговор
    Предният ми коментар бе до № 2, да не си помислите че е до Доган:)) Амии-и-и - хареса ми коментар 2. А Доган, да не казвам какво бих му направил, че четат и непълнолетни хора, а жестокостите биха могли да повлияят отрицателно на тяхното светоусещане и възпитание:)))
  • 7 tost

    0 0 Отговор
    За мен и за българския народ най голяма полза от Доган ще има ако по някакъв начин успее да се превърне в тоалетна хартия,така че когато ходим по голяма нужда да има накава файда от него.Поне ще е полезен с нещо.
  • 8 Димитър

    0 0 Отговор
    турчак ...та той един вид ни плаши нас Българите и въобще Балканите,че ако не си мируваме ще ни нападне турция и ще се върнем в робство с това писмо...усещате ли тънката нишка и заобикалката на това послание от един натрапник който с наглостта и безочието си налага един вид гласа и волята си над нас Българите...та нали от неговия род човек насочи пистолет в турската му продажна глава какво ни обижда,че си правим Балкански работи точно той дето се дупи и помазва с овча мас,ще ни говори за Балкански работи.По добре Балкански от колкото турчарски и комунистически.Трябва да се прочистим един път за винаги от тези паразити като него и много други турчори и комунисти!

    Коментиран от #13

  • 9 яко

    0 0 Отговор
    Това момче Октай трябва всички нормални хора в тая държава да застанат зад него и да го подкрепят , защото само на него му стиска да се опълчи срещу тези б...ци /политиците/.Това не е атентат това е протест господа политици разберете го.На хората им писна от вас.уъир
  • 10 ИРАКЛИ

    1 0 Отговор
    ОТ фотуса се вижда АМЕД!Предобит агент на ДС,Пандисчия от Пазарджишкия затвор,организирал атентати в България и в момента
    идол на нелегитмна партия ДПС. Е това може да се слуучи в България защото.............обидната дума е много страшна!
    И този МЕСТАН мазник изживяващ се на "Ителигент!"
  • 11 Винсент Монах

    0 0 Отговор
    "Силно съм притеснен, че от гледна точка на враждебното отношение към различието и другостта Балканите, с типичните си балканизми, са на път да се ситуират в една геополитическа полоса с Близкия изток, образувайки два полюса на етнорелигиозна непоносимост и взаимно отрицание. Това е изключително тревожна и опасна тенденция. Защото, каквото се случва в единия полюс е въпрос на време да се повтори в другия...Не трябва да допуснем подобен развой на събитията!"
    Четете внимателно... Колкото и да не ни харесва Доган, все пак е прозорлив политик... Неусетно налаганата омраза от ГЕРБ /недомисленото изказване за участие на Хизбула в атентата в Бургас/ към ислияма ни превръща в страна от Близкия Изток /не географски/, по точно страна в конфликта... Изгонването на депутатите от Хамаз... всичко това говори за некоректна и нелоялна позиция на правителството, съответно на България относно мюсюлманския свят... това вижда Доган и за съжаление е прав...
  • 12 Калъгаларина Осман

    0 0 Отговор
    Напрежение,щеше да се получи ,ако беше посегнато на Доган от човек от друго общество.Енимехмедов е негов симпатизант,затова ако беше го убил....нямаше да е чужд. Световни лидери ,МНОГО ПО-ДОСТИНИ от Доган са ги убивали....свои хора.И какво е това,,СВЕТЪТ няма да е същият ,,...много високо се САМОПОСТАВЯТ.Уж са от народа ?????
  • 13 Муро

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    Много ви е страх от Турция.И има защо.Днес Турция е велика страна.Втората държава в НАТО по численост на войска.Скоро четох Тодор Живков казва:"Оставих ви 200 000 армия въоръжена до зъби днес имате 200 000 гладни пенсионери" които са болни и ровят кофите за боклук и просят по улиците за лекарства.Това е България днес.А що се отнася за Турция тя няма да нападне такива като вас.Ще дойде време Турция икономически ще превземе България.Но трябва още малко време.

    Коментиран от #16, #17

  • 14 Шивач

    0 0 Отговор
    Наглостта на тези хора и изопачаването на фактите са едиственото нещо което подстрекават у мен някакво етническо напрежение към въпросния етнос.Забелязали сте изключително арогантната реч на Местан/според мен реагира по-бързо отколкото Израел след атентата в Бургас/ и заговори за омразата.Не мога да се побера в кожата си,защото ако не беше тази партия едва ли щях да намразвам прогресивно етноса им.Крадеца вика дръжте крадеца.Съд за Доган и Местан
  • 15 Шивач

    0 0 Отговор
    първо провокират с изявленията си етническия мир,после заплашват ,че някой го заплашвал,мишки
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дulo

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Муро":

    Жалко ,живееш в БГ и мразиш българите ,това не е живот а омраза която ще те изъяде отвътре , е всеки с номера си ...
  • 18 Бай хой

    0 0 Отговор
    В Европа няма място за етнически партии. Който се счита за турчин прав му път. Дестинация анадола е отворена.