Last news in Fakti

16 Февруари, 2013 12:05 2 019 9

Майки не искат силиконови певачки в предизборната кампания

  • майки-
  • попфолк-
  • избори
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предизборните щабове на основните политически партии още отсега да декларират, че няма да ангажират скъпоплатени тунинговани попфолк изпълнителки за митинги и срещи с електората в предстоящата кампания за избор на депутати за 42-о Народно събрание, предлагат от Гражданско сдружение ”Майки срещу насилието в Студентски град”

Парламентарните избори тази година са изключително важни за бъдещето на страната ни, а може би за първи път от дълго време насам са и доста непредсказуеми, смятат в Сдружението на майките срещу насилието. При тази ситуация българските избиратели трябва да насочат цялото си внимание към предизборните платформи и послания на формациите, които претендират да изпратят депутати в новия български парламент.

А и самите политици би следвало да са максимално честни към електората и на предизборните срещи и прояви е редно да представят детайлно и в конкретика какви управленски програми имат за следващите 4 години, вместо да го „гъделичкат” и агитират с безплатни площадни увеселения под формата на кичови концерти с нашумели чалга изпълнителки, известни с циничните си песни, допълват от Гражданското сдружение. 

Попфолкът и кючеците категорично нямат място на предизборни прояви през лятото на 2013 г. – все пак нека не забравяме, че страната ни отдавна е направила своя нов цивилизационен избор, твърдо е заявила евроатлантическата си ориентация, подчертават от родителската организация.

В условия на продължаваща финансова криза е кощунство да се харчат стотици хиляди левове от държавната субсидия за парламентарно представените партии, за да се заплащат с тях тлъсти хонорари на силиконовите чалга певици за участия в едни или други предизборни мероприятия, заявяват майките и припомнят, че въпросната субсидия се формира от данъците, които плащаме всички.

Ако предизборните щабове на водещите политически партии си позволят да наемат и този път попфолк звезди за кампаниите си, това ще означава и пряка финансова държавна подкрепа за чалга индустрията – нещо, което категорично не може да приемем и срещу което ще протестираме, предупреждават от Сдружението на майките.

От родителската организация отбелязват, че лансирането на чалга културата и на ценностната система на силиконовите мутреси е сред най-отблъскващите явления на българския преход и води в перспектива до опростачване на нацията. Българските политици е редно да изпращат към избирателите ясни, европейски послания, те трябва да са истински водачи на нацията, а това ще рече, че чалгата и въртенето на гюбеци не бива да са акцентът на предстоящата предизборна кампания, подчертават от Сдружението на майките.

Във връзка с това от Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град" продължават да настояват организаторите на шумно рекламирания и насрочен за 26 февруари т.г. в зала 1 на НДК концерт по повод 11-те Годишни музикални награди на телевизия "Планета" спешно да си потърсят друг терен за чалга изявата, тъй като тя противоречи на добрите нрави.

„Попфолкът и кючеците нямат място в Националния дворец на културата – той е за истинско изкуство и е крайно време да се превърне в зона, забранена за пошлата чалга. Ако наистина сме загрижени за морала и възпитанието на децата на България, то цялата ни културна общественост трябва да подкрепи твърдата позиция, че разсъблечените като професионални стрийптизьорки чалга изпълнителки с техните вулгарни песни нямат място в най-престижната и голяма зала на НДК”, посочват от Сдружението. Майките препоръчват и творческите съюзи у нас да заемат много по-активна позиция спрямо нашествието на чалгата и силикона.

„Нека творческите съюзи излъчат свои представители и да сформират художествен съвет, който да работи на обществени начала към новото ръководство на НДК. Въпросният художествен съвет ще подпомага ръководството на НДК да провежда културна политика по европейски стандарти, която лансира истински таланти и дарования, и няма да допусне Дворецът да се превърне в Мека на попфолка, каквито горещи желания очевидно имат в чалга гилдията и чалга индустрията, допълват от Гражданското сдружение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ba6 Maistora

    1 2 Отговор
    А питали ли са те бащите дали не искат аааа....
  • 2 оптимис

    0 1 Отговор
    Я ходете се гръмнете,кой знае какви сте залюхави.Това вашето е дискриминация към цял един жанр.Когато забранят Мадона,Лейди ГУГУ и тем подобни тогава ще забранят и чалгата в НДК.
  • 3 Динката

    1 0 Отговор
    Не на чалгата! Мястото на тези "певици" е в треторазредните квартални кръчми! А вижте и морала им на тия женоря....
  • 4 Сив поток и дивотия

    1 0 Отговор
    Майките имат право! Стига с тия простотии и изглупявания !
    А за Оптимист сърдечен поздрав от поезия"Сив поток и дивотия":
    Аз отивам на далече,няма да се видим вече!
    Теб оставям те самичка,моя мила гълъбичка!
  • 5 ...........

    0 1 Отговор
    Майките и те като дъщерите си .

  • 6 эжхж

    0 1 Отговор
    В една примитивна държава всичко трябва да бъде в съзвучие. Искате тълпата да слуша само класическа музика. Аз съм против.
  • 7 The Bear

    0 0 Отговор
    ЕДНО ГОЛЯМО "ДА" ЗА ТАЗИ ИДЕЯ - ЧАЛГАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗКОРЕНЕНА - тя е дискриминация към такива като мен - не искам да слушам чалга, но други заведения няма - искам Метъл, Хардрок, Джаз, Класика, Народни песни, Латино и т.н., но не и чалга и клесическите утвърдени в "жанра" певачки-отварачки-тъпачки!
  • 8 Шеки

    0 0 Отговор
    Пайнера и мутресите му нямат работа в НДК! Вън чалгата!
  • 9 cvbncvbn

    0 0 Отговор
    както е казал поета:
    "Аз не съм за секс и ц.ца,
    ами съм за кекс и пица."