29 Юли, 2021 13:00 14 218 77

Развенчаването на ПСР тестовете

  • пср-
  • тест-
  • тестове-
  • sars-cov-2

На бял свят бяха извадени данни от проучвания, доказващи по безспорен начин грешката в отчитането на резултатите от ПСР теста и невъзможността му да разпознае SARS-COV-2 между над 46 различни вида РНК вируси

Развенчаването на ПСР тестовете - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Науката победи! Чакам този момент от година и девет месеца. Истината и медицината, основана на доказателства, възтържествуваха – митът за крайната дума на ПСР тестовете при диагностицирането на Ковид-19 и откриване на SARS-COV-2 у хора с грипоподобни симптоми, най-после получи опровержение и то не от кого да е, а от Центъра за заразни заболявания на САЩ. това пише Антония Първанова, цитирана от svobodnoslovo.eu.

Те си издигнаха този тест в култ, те си го свалиха. Сега се уплашиха, защото почтената научна общност се окопити и организира. На бял свят бяха извадени данни от проучвания, доказващи по безспорен начин грешката в отчитането на резултатите от ПСР теста и невъзможността му да разпознае SARS-COV-2 между над 46 различни вида РНК вируси, някои в пъти по-опасни от него.

Почти две години по-късно, когато масовите протести заплашват да пометат политическия и псевдоекспертен елит на пандемията и от цялата схема замириса на международен съд, истеричният фанатизъм за нашето спасяване вече е неудобен за властта. Започва смяна на посоката и първият глинен крак, върху който се крепеше цялата Корона-пандемия, се счупи. Остават още няколко стъпки, за да се разграничат заболелите и починали от други респираторни вируси (в т.ч. сезонен грип), които мистериозно изчезнаха от март 2020 до юли 2021.

Междувременно, мнозина трупат грандиозни печалби от страховете и страданията на милиони хора по света. За останалите остава философското утешение, че накрая всеки плаща собствената си сметка.

Из съобщение на CDC:
„След 31 декември 2021 г. CDC ще оттегли искането до Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) за разрешение за спешна употреба (EUA) на CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) RT-PCR Diagnostic Panel, анализ, представен за първи път през февруари 2020 г. за откриване само на SARS-CoV-2.

CDC предоставя това предварително известие за клиничните лаборатории, за да разполагат с достатъчно време за избор и прилагане на една от многото алтернативи, разрешени от FDA.

В подготовка за тази промяна CDC препоръчва клиничните лаборатории и тестовите сайтове, които са използвали CDC 2019-nCoV RT-PCR анализ, да изберат и да започнат прехода си към друг COVID-19 тест, одобрен от FDA.

CDC насърчава лабораториите да обмислят приемането на мултиплексен метод, който може да улесни откриването и диференцирането на SARS-CoV-2 и грипни вируси.

Такива анализи могат да улеснят непрекъснатото тестване както за грип, така и за SARS-CoV-2 и могат да спестят както време, така и ресурси, докато се насочваме към грипния сезон.

Лабораториите и местата за тестване трябва да валидират и проверят избрания анализ в рамките на тяхното съоръжение, преди да започнат клинични тестове.“

П.С. Малцина бяхме, които не се пречупихме под институционалния натиск, под политическите манипулации, медийни атаки и корпоративен лобизъм, но цената да си на страната на истината в полза на хората определено си струваше.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 140 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    189 6 Отговор
    Това се говори от близо 2 години. Чак сега го признаха.
  • 2 Ваксарите в ступор!

    157 4 Отговор
    Отдавна се знаеше
  • 3 НЯКОЙ

    25 121 Отговор
    Голямо активизиране на г-жа НДСВ.

    Коментиран от #59

  • 4 Последния Софиянец

    172 5 Отговор
    То затова изчезна зимния грип.И всички умрели старци от грип ги пишат Ковид.

    Коментиран от #35

  • 5 Майна

    87 3 Отговор
    Когато СДС на САЩ го обяви, тогава и някои се ...ОБАДИХА.
    Ама СОРОС И ГЕЙТС купиха компания за тестове, сега ще ми хакнат друг ,,МНОГО ТОЧЕН,,
  • 6 ПЕНКО

    10 102 Отговор
    СТАРУХА МОМА - ДАЛАВЕРДЖОС !!!! ТОЛКАВА Е Г...А , ЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТЪРПИ ДО НЕЯ !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 7 Пурко

    109 6 Отговор
    А дано .... ама надали! Робите се крият, ходят забулени с парцали по лицата и се страхуват като мишки от грипни заболявания! С такива люде Революция немож напрай!

    Коментиран от #40

  • 8 мангъров

    136 8 Отговор
    В края на краищата антиваксърите са били прави!
  • 9 Въпрос

    106 3 Отговор
    Какво ще стане с налагането на мерки и теглилки въз основата на неверни данни?

    Коментиран от #25

  • 10 бнм бвнм

    11 95 Отговор
    Тази пък откъде се пръкна с този псевдо-научен победоносен вой??

    Коментиран от #18, #39

  • 11 gggw

    16 120 Отговор
    пълни глупости.. всеки що годе нормално образован човек може да прочете в интернет как работи PCR (polymerase chain reaction) тестовете, чийто изобретател е получил Нобелова награда (във времето когато те не бяха политически) и да казваш, че химията не работи граничи с циганско плиткоумие... но от хората от НДСВ които продадоха БТК, енергодружествата и плажовете и др е очаквано ...

    Коментиран от #17, #23, #27, #33, #54

  • 12 Просветен илюминат

    50 7 Отговор
    Когато пандемията от COVID-19 приключи сама или хората се уморят да се страхуват, някой от 99,8% от сегашното население на Земята, оцелял „по чудо“ от „най-смъртоносната“ болест в историята на човечеството, ще трябва да анализира ролята на информацията и медиите в бедствието, което ние сами си подредихме. В крайна сметка това е първия път, когато изживяваме пандемия ''в ефир''. А епидемията от лъжи, която ни залива, се състои главно от чиста истина. И това е основният феномен на тази инфодемия (фалшива информация).

    ... На 10 декември 2020 г. най-старият американски вестник USA Today съобщи: броят на смъртните случаи на пациентите с COVID в САЩ надмина бойните загуби на страната през Втората световна война. Всичко e честно, с препратки към източниците. Според американското министерство на ветераните 291 557 американци са загинали на бойното поле или от наранявания през Втората световна война. А според университета „Джон Хопкинс“ 292 141 души са починали от COVID към вечерта на 10 декември в САЩ (между другото бройката им вече нарасна на над 311 000 души).

    Коментиран от #21, #28

  • 13 Киро Жарта

    48 1 Отговор
    Мдаааа.... Еврейски шмекерии 😍💩
  • 14 Състрадателен

    59 4 Отговор
    Да се помолим за ваксинираните. Малко им остава!
  • 15 Миризлив пор

    30 11 Отговор
    Когато е обявен теста за основен, то тогава нямаше никакви други тестове. 2 години след това вече има други методи по-евтини и по-сигурни.

    Коментиран от #77

  • 16 123

    89 2 Отговор
    Отук следва че цялата пандемия е измама.
  • 17 gggw

    18 23 Отговор

    До коментар #11 от "gggw":

    и една подсказка към простолюдието - тези тестове не се ползват нито само за ковид19, нито само през времето, през което го има, а доста по-отдавна. Просто сега станаха известни..

    Коментиран от #26

  • 18 КОКО

    61 2 Отговор

    До коментар #10 от "бнм бвнм":

    ЧЕТИ И МИСЛИ!!! Не повтаряй, като папагал! Има ОГРОМНИ ИНТЕРЕСИ зад тази ИЗМАМА! „Учените нанасят страшно много вреди на света в името на това да му помогнат. Нямам нищо против да атакувам побратимите от колегията, защото се срамувам от тях.“ (Кари Мълис, изобретател на PCR технологията)

    Коментиран от #55

  • 19 Просветен илюминат

    8 13 Отговор
    СОЦИОЛОГИЧЕСКА ФИРМА С ПОЛОВИН СЛУЖИТЕЛ, НО ЦИТИРАНА БЕЗКРИТИЧНО ОТ ВСИ МЕДИИ - Ново проучване показа нагласите на нашенеца към ваксините.

    Според последните данни повечето българи все още не са сигурни ваксините на коя компания да изберат, а мнозина считат за най-далновидно да изчакат следващи версии и разработки.

    "78% от българите имат съмнения, че първите ваксини ще са бъгави, със слаби микрочипове и няма да върви гладко "фейса" на тях. Също така искат нещо, на което са гледали в youtube дали прави хубави нощни снимки и колко държи батерията" - споделя студент по социология, поставен за лице на фирмата, направила проучването със съмнително финансиране.
  • 20 честният поп

    38 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕНКО":

    Абе Пенко, тук става въпрос за измами, смърт и пари, а ти пак опорката си гледаш Бъди мъж поне един път.
  • 21 КОКО

    46 0 Отговор

    До коментар #12 от "Просветен илюминат":

    Интересно КОЛКО са починали от други болести и старост?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пипи Чорапчето

    21 0 Отговор

    До коментар #11 от "gggw":

    Е, именно де - чети!
    И даже са ти сложили подходящата статия в рубриката "подобни";)) - най-долу от 17.10.20 г. "Измама ли е ПСР теста", че да не се напрягаш твърде да търсиш!;)

    Коментиран от #34

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 среднощен

    41 0 Отговор

    До коментар #9 от "Въпрос":

    Ако не се вземат "мерки" срещу грандиозната лъжа на ковит-тестовете - ще настъпят "теглилки" за обществото... "Експериментът" доведе само до свръх печалба за производителите на ваксините, но много бизнеси фалираха.... Сега започва "истинската бъркотия" за държавите - а, може и това да е целта...?
  • 26 NikNay

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "gggw":

    Аз от простолюдието много се спечелих от твоята "подсказка" - каквото и да означава това. Благодаря ти , о светилище на интелекта .....

    Коментиран от #38

  • 27 Някой

    37 0 Отговор

    До коментар #11 от "gggw":

    И поради що се срамиш да признаеш, че и откривателят на PCR механизмът казва, че тези тестове са приложими само за специализирани лабораторни изследвания, а не за масовоизползване от сульо и пульо. Отделно, кой контролира производителите, на какви стандарти отговарят тези тестове? Хубавото на стандартите е, че са много и можеш да си избираш...
  • 28 КОКО

    25 0 Отговор

    До коментар #12 от "Просветен илюминат":

    Господа ПРОСВЕТЕНИ и ЗНАЕЩИ! Бих искал със същата ТАЗИ PCR технология да се тестват представителна група хора ЗА ВСИЧКИ РЕСПИРАТОРНИ ВИРУСИ. Тогава да сравняваме резултатите!!!!

    Коментиран от #30, #46, #49, #50

  • 29 ффффф

    5 32 Отговор
    Тази пак е чела, ама не дочела нещо, или нарочно пропуска някои неща!
  • 30 Просветен илюминат

    41 0 Отговор

    До коментар #28 от "КОКО":

    Самият откривател на тези тестове е казал,че това не бива да се използва за подобно тестване и върху хора.
    Случайна ли е и неговата мистериозна смърт?
  • 31 Просветен илюминат

    31 2 Отговор
    При заболяване киселинността в тялото се повишава и за това вижте какво откриват група ученици как да манипулират тестовете си:
    Изобретателни английски ученици откриха, че когато сложат портокалов сок върху домашен бърз тест за COVID-19, ще получат фалшив "положителен" резултат, предава The Guardian.

    Експериментът показва, че киселинността в сока по някакъв начин кара теста да реагира и го "чупи". Тийнейджърите вече изпитват и други храни и напитки, които могат да повлияят на тестовете по такъв начин, като например кола, кетчуп и сокове от други кисели плодове.

    Учител коментира, че по този начин креативните ученици си намират лесно извинение да не идват на училище в продължение на поне две седмици.
  • 32 психо

    30 0 Отговор
    защо това не е водеща новина по медиите?
  • 33 gggw

    0 19 Отговор

    До коментар #11 от "gggw":

    и какво? тогава имаше ли други тестове? не. какви са тия боНби? олекнало й.. не знам си кво

    Коментиран от #41

  • 34 аааааааааааа

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пипи Чорапчето":

    НЕ СТАВА ПИПИ!!!!КАК ДА СИ НАПРЕГНАТ НЕЩО КОЕТО НЯМАТ ТАКИВА КАТО ТОЗИ???ДОРИ ДА ИМ ПОДНЕСЕШ ИНФО,НЕ СТАВА,КАМО ЛИ САМИ ДА ТЪРСЯТ...
  • 35 ffffffffuuuuuk

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    И инсулти и инфаркти---и какво ли още не...
  • 36 ффффф

    6 22 Отговор
    Едно погрешно тълкуване на решение на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) тези дни се разпространява в социалните мрежи.

    Оттеглянето на PCR тестовете се дължи на разработването на по-нови тестове, които помагат да се спестят време и ресурси, а не защото тестът дава лъжлив резултат.

    Органът за обществено здравеопазване на Съединените щати съобщи миналата седмица, че след 31 декември 2021 г. оттегля искането за разрешение за спешна употреба диагностичния анализ за откриване коронавируса SARS-CoV-2 или т. нар. PCR тестове. Трябва да се отбележи, че тези тестове са насочени за откриването САМО на вируса, причиняващ COVID-19. Това далеч не означава, както се твърди в антиваксърските групи, че тестовете "са ненадеждни и не могат да различават дали си заразен с ковид и с грип", а само че за диагностицирането на грип е нужен отделен тест.

    Тоест PCR тестовете могат да определят наличието на вируса SARS-CoV-2, но не могат да потвърдят дали сте болен от грип или не, защото грипният вирус принадлежи към съвсем друго семейство вируси. Генетичната последователност на грипния вирус е различна от вируса SARS-CoV-2 и не би могла да бъде открита чрез PCR тест на COVID-19.

    С оглед в предстоящия грипен сезон CDC препоръчва на клиничните лаборатории "да изберат и да започнат преход си към друг COVID-19 тест, одобрен от FDA. CDC насърчава лабораториите да обмислят приемането на мултиплексиран метод, който може да улесни откриването и диф

    Коментиран от #57

  • 37 малко

    7 25 Отговор
    чете както дявола чете евангелието. Просто искат да се прецизира тестовия метод за да се обхванат и другите вируси тъ като се приближаваме към грипния сезон. Но нашата убавица пак гледа да натрупа някоя точка на чужда сметка. Ей ги..найвниците вече коментират кой какво разбрал и неразбрал.
  • 38 ееееееее

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "NikNay":

    СВЕТИЛА ДА ИСКАШ В БГ....ДАЛ БОГ :)
  • 39 Бръм,бръм,бръм дете си играе на мотор

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "бнм бвнм":

    От такива като теб "Пфайзер" се превърна в бестселър и донесе на американската фармацевтична компания печалба в размер на 7,84 милиарда долара.
  • 40 Шашо

    0 9 Отговор

    До коментар #7 от "Пурко":

    Къде си бе Ван Хелсинг..... Кви революции кви правителства..... Единственото което можете да направите, е да забършете прахоляка на копчетата и мишката. Такива умрели та.ашаци много ама само висят
  • 41 Ггггг

    31 1 Отговор

    До коментар #33 от "gggw":

    Преди 2 години като си имал ОВИ да не би да са заключвали цял град или офиса в който работиш? Никой не ти е бъркал в носа и е карал съседите ти да се самоизолират. Никой не ти е натрапвал от сутрин до вечер експериментални течности и колко полезни били.
  • 42 Просветен илюминат

    21 0 Отговор
    Къде се загуби Бил Гейтс,който усилено иска да спасява човечеството от вируси?
    Windows не можа да го опази защо да не пробва с нас?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Пънцата

    2 13 Отговор
    Тази е "голям" фактор в науката, вЕрвам и
  • 45 Хаха

    3 15 Отговор
    Пак ли раздухваме фейк новини? Никъде в съобщението не се споменава, че тестовете не работят или са неточни, или нещо подобно. Винаги такива 'медии' избягват да сложат линк към нещото, което уж 'цитират'. Потърсете за 'changes to cdc rt-pcr for sars-cov-2 testing' и сами си правете изводи, вместо да вярвате.

    Коментиран от #51, #66, #68

  • 46 Просветен илюминат

    24 0 Отговор

    До коментар #28 от "КОКО":

    Скептичен съм, че PCR тестът винаги е верен. Това е чудесен инструмент за научни изследвания. Но е ужасно средство за клинична медицина. 30% от заразените ви клетки са били убити преди въобще да проявите симптоми. Докато покажете симптоми… тези мъртви клетки генерират симптомите", добавя той. Попитах д-р Расник какъв съвет има за хората, които искат да бъдат тествани за COVID-19. "Не го правете, казвам, когато хората ме питат" — отвърна той. — "Нито един здрав човек не трябва да бъде тестван".

    Коментиран от #47, #53

  • 47 Просветен илюминат

    15 0 Отговор

    До коментар #46 от "Просветен илюминат":

    Във всеки случай тези тестове не са изградени върху "златен стандарт", което означава пречистване на действителен вирус. Пречистване означава, че патогенът е бил отделен от всички останали. Съоткривателят на ХИВ и Нобелов лауреат Люк Монтание каза в известно изявление пред журналиста Джамел Тахи: "Повтарям, не го пречистихме." (бел. ред. - Монтание изрази мнение, че новият коронавирус е човешко творение - нещо, което беше многократно опровергано и отречено от редица негови колеги). И Фарбер заключва: "ХИВ никога не е бил "отделен от всичко останало". Това беше и е лабораторен артефакт, набор от измъчвани в лаборатория антигени, около които е изграден "тест" — тест, който разби безчет милиони животи, защото хората гледат телевизия и вярват на това, което им се казва. Те не са имали възможност да чуят какво казват Кари Мълис или десетки други реални учени за ХИВ". "Нищо не беше доказано, преди да бъде "общоприето“
  • 48 Казуар

    4 17 Отговор
    Тази другарка изглежда отдавна е зарязала лекарската професия.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Просветен илюминат

    14 0 Отговор

    До коментар #28 от "КОКО":

    PCR е технология от типа "игла в купа сено", която може да бъде изключително подвеждаща при "диагностицирането на инфекциозни заболявания". Първият конфликт между тази революционна технология и човешкия живот се случи на бойното поле на СПИН и самият Мълис излезе на предна линия, оспорвайки PCR като диагностичен инструмент. През 1987 г. вирусологът Питър Дюсберг от Бъркли обрече финансирането и кариерата си на смърт, като издаде предупреждение в една публикация, публикувана в Cancer Research, за ширещите се и произволни от негова гледна точка твърдения, правени около темата за раковите вируси, включително и за поне едно, за което той щеше да спечели Нобелова награда, ако не беше сам отхвърлил значението му.

    Коментиран от #52

  • 51 Въпрос

    11 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хаха":

    Какво очакваш да отговарят? Всичко до тук е голяма лъжа и ни вкарайте в затвора ?
  • 52 Просветен илюминат

    20 0 Отговор

    До коментар #50 от "Просветен илюминат":

    напълно възможно различни болници, различни щати, Канада срещу САЩ, Италия срещу Франция, всички да използват различни стандарти за чувствителност към границата на теста за коронавирус. Така че, ако отсечете на 20 цикъла, всички биха били отрицателни. Ако отрежете на 50, всички могат да бъдат положителни", обяснява той. Лабораториите на практика могат да манипулират колко случаи има в държавата им, твърди Кроу. Ето каква е тезата му: "Мисля, че ако една страна каже: "Знаеш ли, трябва да прекратим тази епидемия", те тихо биха изпратили бележка, в която се казва: "Не трябва да имаме прекъсване на 37-мия цикъл. Ако го поставим на 32, числото на положителните тестове ще спадне драстично. Ако и това не е достатъчно, добре, знаете, 30 или 28 или нещо подобно. Така можете да контролирате чувствителността на теста".
  • 53 КОКО

    21 0 Отговор

    До коментар #46 от "Просветен илюминат":

    И аз така мисля, но досега се налагаше, като Стандарт. Резултатите от който доведоха до Безумни решения и мерки в целия свят!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Само ти кажа

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "КОКО":

    Кари Мълис умира малко преди старта на медиината пандемия.

    Коментиран от #62

  • 56 Само да спомена

    12 2 Отговор
    Не смесвайте пср и ваксина. Иначе, това с пср-те беше ясно от началото. Някои станаха милиардери.

    Коментиран от #58, #64

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Гост

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "НЯКОЙ":

    Активизиране на лекарите, казващи истината, поради провала на лъжите. За теб няма спасение, няма как да подобрят разделното ти мислене.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 0 Отговор
    Тази истина,коства живота на Танзанийския президент и още други...А от лъжата загубихме маса пари...Последно синът ми го върнаха на 23 от Полет до Базел-мюлюз заради липса на тест.....загубих маса пари в билети...А,миналата година си купих скъп билет само за да се прибера на 19март....Всичко това го пиша в графа загуби....Но,само да набарам този с маските,който и да е от умниците.....ще ме четете на стари години в друга хроника.......Ако знаете...как преследвам цел....,а и земята и бг е малка.....
  • 62 КОКО

    8 0 Отговор

    До коментар #55 от "Само ти кажа":

    Много Удобно, Нали?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 КОКО

    24 0 Отговор

    До коментар #56 от "Само да спомена":

    Ваксините и Всички Репресивни мерки дойдоха именно в резултат на ФАЛШИВОТО ТЕСТВАНЕ!
  • 65 гочето

    11 2 Отговор
    ПСР-- предястие ,салата ,ракиика-- ай сега дупчете се ,ако искате и по 5-пъти годишно ,на мене не ми пречите .
  • 66 КОКО

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Хаха":

    https://fakti.bg/mnenia/520144-izmama-li-e-pcr-testat
  • 67 жфхожхг

    1 18 Отговор
    Тая чете научните публикации както дяволът евангелието . Всеки според възможностите си.

    Коментиран от #69

  • 68 Хахаха

    15 0 Отговор

    До коментар #45 от "Хаха":

    Самия изобретател на ПСР теста казва, че теста е неточен и освен ХИВ /за това е направен теста/ хваща и над 50 други болести, в т.ч. и десетина вида грип. Разбира се ако се мислиш за по умен или по комптетентен от изобретателя си вярвай в каквото искаш:)
  • 69 Прав си

    12 0 Отговор

    До коментар #67 от "жфхожхг":

    Друго си е да хвърляш боб като светилото в световната епидемиология математик Витанов, нали
  • 70 Реалност

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Предполагам не е трудно да се направи, но истината веднага ще лъсне и нямат изгода от това.
  • 71 Стига сте се подвеждали

    0 7 Отговор
    Знае се коя и от къде е тя...
  • 72 Лудият

    6 0 Отговор
    Дайте оригинали на английски за CDC моля
  • 73 333

    3 2 Отговор
    Я, виж кво са писали хората!
    EUA withdrawal for CDC COVID-19 PCR test is due to the development of newer tests that help save time and resources, not because the test is faulty
  • 74 Един

    5 0 Отговор
    Идеално! За 2 години що пари натрупаха!
  • 75 ДжафДжаф

    3 1 Отговор
    Аз пък бях почнал да си мисля, че Ковида изяде Грипа, а то каква била работата. Е, не че не го предполагахме, но друго си е, когато някоя партийна калинка го обяви публично. То нали по принцип калинките показват посоката на щастието. Как беше: Калинке малинке, кажи къде.......
  • 76 Ганио Сомов

    3 0 Отговор
    АЙДЕ СЛЕД ПСР МНОГО МУ ЗДРАВЕ И НА КОВИДА ЧЕ ШЕ ВИ ЕВА
  • 77 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Миризлив пор":

    ПСР НЕ ТЕСТ11111ТОЙ е начин за ,,размножаване на днк сектори...1111чрез разкъсване и синтезиране на ДНК ВЕРИГИ....Тва става чрез редуване на високи и ниски температури.....И В НОРМАЛНИЯТ ПСР процес ТОВА СА 5 цикъла,то в ТЕСТА СТАВАТ 25/30 това са НЕЩА ИЗВЪН ЛОГИКАТА ,КОЕТО ЕСТЕСТВЕНО ...НАВЕЖДА НА КОФТИ РАЗМИСЛИ