12 Юли, 2024 13:45 3 819 1

Пряка зависимост – депутатите никога не отказват пари, но бягат от тест за наркотици! Защо ли…

  • депутати-
  • пари-
  • заплата-
  • тест-
  • наркотици-
  • отказ

"Величие", "Възраждане" и ИНТ искаха, но не им се получи

Пряка зависимост – депутатите никога не отказват пари, но бягат от тест за наркотици! Защо ли… - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще има ли кабинет с втория, с третия мандат… Ще се разцепили ли ДПС на „новото“ на Пеевски и на „емоцианалното“ на Доган… Кой какви мераци има за съставяне на кабинет… С какво ли не ни занимават депутатите в последните дни. Но все имат какво да кажат пред медиите. Дори и на Бойко Борисов му се доигра футбол, след като сравни разцеплението в ДПС с очаквания финал на европейското между Испания и Англия. Едно такова му било случващото се в ДПС – като битката между Испания и Англия. Не че го разбрахме какво има предвид, но ней се. Докато от парламента ни замерят с острумици кой е по-по-най, едни новини минаха просто ей така.

Става въпрос за решения на Временната комисия за изготвяне на проект на правилник на Народното събрание. Тя ПРЕГЛАСУВА и ОТХВЪРЛИ предложението депутатите да НЕ получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни избори. Казано на прост език – депутатите, въпреки че са в предизборна кампания, ще си вземат по една заплата, която е около 10 000 лева. То така бе и досега.

Депутат от пари не бяга – това е ясно

Предложението ДА НЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ по време на предизборна кампания беше на депутати от несъществуващата вече парламентарна група на „Величие“. Комисията се върна отново на текстовете и ги отхвърли с два гласа „за“, нито един „против“ и шестима „въздържал се“. Предложението за прегласуване беше на председателя на временната комисия Анна Александрова (ГЕРБ-СДС) с мотив, че не е приет начинът, по който ще се изчисляват възнагражденията на депутатите. Така келепирът остава. Заплатата си е заплата. Пари са, все пак. Но… Същата Временна комисия за правилника отхвърли и друго предложение.

Няма да се правят тестове за наркотици на депутатите
Предложенията бяха на „Възраждане“ и „Има такъв народ“. От двете формации настояваха депутатите да се подлагат на изследване за наркотични вещества. От „Възраждане“ предлагаха народният представител доброволно да се подлага два пъти годишно на изследване за наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества за своя сметка, като първият път задължително да е при встъпването му като народен представител. Предвиждаше се отказът от подлагане на такова изследване, както и при положителен резултат, да се оповестяват публично на сайта на Народното събрание в личния профил на народния представител.

От „Има такъв народ“ (ИТН) пък предлагаха народният представител да е длъжен да направи изследване за употреба на наркотични вещества и на алкохол.
Предвиждаше се изследването да се прави в началото на всяка парламентарна сесия; както и по разпореждане на председателя на Народното събрание или по инициатива на 1/3 от народните представители - когато от поведението на депутата може да се направи обосновано предположение, че употребил алкохол или наркотично вещество.

От ИТН предвиждаха и санкции за народни представители, дали положителен резултат или такива отказали да се явят на тест. Временната комисия за правилника ОТХВЪРЛИ и двете предложения за тестване на народните представители с три гласа „за“, нула „против“, пет гласа „въздържал се“. И в пленарна зала го отхвърлиха.

Защо народните избраници, които сме пратили на добра заплата в парламента, не искат да се тестват за дрога… Въпрос на въпросите…


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стамат

    13 0 Отговор
    Не е тайна за никого, че политическия чадър върху за контрола и разпространението на наркотици е основен приоритет на ПОЛИТИЦИТЕ, като за това получават огромни проценти. 80% не издържат на изкушението и употребяват СТОКАТА. Естествено зависимостите се виждат и в Пленарната зала - неадекватни изказвания , залитащи депутати НС, еуфорично държание. Тази зависимост се използва от Службите за да има ПОСЛУШАНИЕ. Отказа от тестове , показва че това си е чиста ИСТИНА.