7 Август, 2024 13:38 5 073 53

Тестът на живота за Хелиф и Ю-тин… Ще чуят ли думата - мамо

  • хелиф-
  • ю тин-
  • тест-
  • пол-
  • мок-
  • олимпиада-
  • париж

Двете състезателки не издържаха теста за пол на Свтовното първенство по бокс  в Доха миналата година

Тестът на живота за Хелиф и Ю-тин… Ще чуят ли думата - мамо  - 1
Колаж: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Международният олимпийски комитет (МОК) допусна до участие две състезателки до Игрите в Париж в бокса при жените - алжирката Имане Хелиф и Лин Ю-Тин от Тайван, въпреки че има съмнение за биологичния им пол. И двете имат завишени нива на тестостерон и са се провалили на половия тест през миналата година, заради което не са били допуснати до участие на Световното първенство по бокс от Международната боксова федерация. Това предизвика голям скандал на Олимпийските игри във Франция. Включително и ние сме ощетени, защото Ю-Тин се изправи срещу нашата Светлана Каменова и я победи.

Съдиите така решиха.

МОК отказва да направи хромозомен тест на двете, като се позовава на това, което пише в паспортите им – жена. Извънредни и специално за тях тестове били дискриминационни.

По този повод генералният секретар на БОК Белчо Горанов и главният лекар на олимпийската ни делегация д-р Стефан Стругаров се срещнаха още на 27 юли с проф. д-р Роалд Бар, председател на Групата за Париж 2024 на Медицинската и научната комисия на МОК, на срещата присъстваше и д-р Джейн Торнтон, която е назначена за новия научен и медицински директор на МОК.

Тогава д-р Бар обясни, че двамата спортисти са допуснати до Игрите в Париж, спазвайки всички правила и отговаряйки на всички критерии, както и че МОК няма практика и няма да провежда тестове за полова принадлежност щом в паспорта пише пол "женски". В момента МОК организира боксовия турнир в Париж, защото изключи Международната боксова асоциация от олимпийското движение заради „проблеми във федерацията“.

От своя страна Българският олимпийски комитет (БОК) заяви, че иска да подаде официална жалба по случая, на което д-р Бар отговори, че такава жалба няма да бъде уважена, но ако все пак се настоява за това, то тя трябва да се адресира до МОК.

Реакцията на БОК дойде след отказването на Анджела Карини, която слезе от ринга след само 45 секунди срещу Хелиф в мач от осминафиналите в категория до 66. Думите на италианката бяха: “Удря като мъж, много силно.“ И излезе разплакана от ринга.

Двете състезателки - Хелиф и Ю-тин, не издържаха теста за пол на Световното първенство по бокс в Доха миналата година,

а сега шефът на Международната боксова асоциация (МБА) Умар Кремлев заяви, че тестовете са били извършени от медицински специалисти "по искане на състезателките".

“В МБА правим всичко прозрачно. Единственото нещо, което не можем да дадем, е медицински документи. Като президент не мога да направя това - документите съдържат лични данни на хората, генетични данни", продължи той.

"Състезателките се съгласиха да се изследват и анализът показа, че имат силни гени", посочва Кремлев.

В МБА има направени тестове, но не може да разкрие информацията. МОК не иска да тества, защото в паспорта пише - жена. Но има един тест, който ще разкрие всичко. Това е тестът на живота, който предлага възможност на всяка жена да чуе думата – мамо. Дали Имане Хелиф и Лин Ю-Тин от Тайван ще я чуят…


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нейчо

    8 37 Отговор
    Калине няма да има мамо но не само за тях,за много жени това е същото не можеш да влачиш един проблем на няколко жени ден и нощ.Ясно е че няма да има мамо освен ако не си осинови,не мислиш че тя го знае,знае че няма да я приемат никъде ако не стане шампион,особено в Алжир,където мисленето е не много различно от това в Русия или Унгария
  • 2 Факт

    28 3 Отговор
    Кой знае какви хормони дават на мъже и жени спортисти. Може да дават животински хормони. Не случайно няма изследвания.
  • 3 1111

    56 0 Отговор
    Тестовете не болят, бе, демагози! Кажете истината на всички веднъж за винаги!

    Коментиран от #44

  • 4 Оператор на права лопата

    34 3 Отговор
    Добре де, жени са. Жени, които вземат конски тестостерон от 5-годишни.
  • 5 Край

    31 5 Отговор
    Алжирецът вече е чувал много пъти - " Ох леле Имане, много ти е голямо имането". А тайванеца е чувал същото ама на китайски.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РИТОРИЧНО😀

    25 0 Отговор
    МИ ЧИ ТО
    И
    Елтън Джонов
    Има две деца...
    И
    Азиз има дете.....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Aлфа Вълкът

    14 2 Отговор
    Дето говорих за епизода от Д-р Хаус. Ей тия са като, ей тоя

    Коментиран от #11

  • 10 ПСР

    33 2 Отговор
    И двете"дами"уверено и по олимпийски вървят към финал.Предполагам,че ще се срещнат там.И ще наблюдаваме един зрелищен,гладиаторски,мъжки сблъсък./жалко,че са в различни категории/.
  • 11 Aлфа Вълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Вълкът":

    Оп грешен линк
  • 12 Aлфа Вълкът

    5 1 Отговор
    Този е с епизода вече

  • 13 Тонката

    46 1 Отговор
    Пак глупости!
    Международната боксова асоциация (IBA) проведе пресконференция в понеделник и категорично потвърди, че двамата бойци, които в момента участват в олимпийския бокс за жени, са "мъже“....Тук пак се докарва от девет дола вода, само за да не засегнем нечии чувства и се мълчи по въпроса с пресконференцията, която беше само преди 2 дни....Хайде моля ви! И тестовете им не са от миналата година....Те са още от 2022 от независима лаборатория в Истанбул. Резултатите от теста показват категорипно, че са мъже, а миналата година отново фейлнаха на същите тестове, но джендур идеологията превзе и спорта.....Света ще свърши преди либерастията!!!
  • 14 Сивата котка

    34 3 Отговор
    Жалбата на БОК щеше да бъде уважена, ако поне у едната състезателка имаше нещо украинско.МОК са поредните лъжци.
  • 15 ооооо

    29 0 Отговор
    Те допинг тестове не правят както трябва. Вие за хромозомни тестове ревете като е очевидно НЕЩОТО де мяза на мъж няма как да излъже хората коще да е евнух със 1000 операции пак си остава нещо различаващо се от ЖЕНА!
  • 16 Гошу

    14 0 Отговор
    Да, в анадолска клиника може и да се получат нещата...

    Коментиран от #17

  • 17 Д.П.

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гошу":

    Бе що да се мъчат до Анадола. Само да се обадят на почетния дерибей и ще ги уредят.
  • 18 цветчетата на дъгичката на милото ми ТО

    22 1 Отговор
    Халиф е ТОЙ, а не тя...и бие жени извергът..
  • 19 Факт

    6 26 Отговор
    "В МБА има направени тестове, но не може да разкрие информацията."

    Никой никога не е посочвал ккаъв "тест" е използвала МБА, включително самата МБА, нито какви са резултатите от него.

    С други думи, имаме твърдението на една организация, която е тясно свързана с терористичния руски режим и е под негов контрол. Това е и източника на твърденията за двете състезателки.

    Коментиран от #23

  • 20 МИНУВАЧ

    23 0 Отговор
    Какво дочух Лекарите на ОИ в Париж бият тревога...Все повече жени спортистки се оплакват от простатата
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Никой

    4 5 Отговор
    Алжирската дама беше на гости в България и си тръгна с златен медал през 2022 г.
  • 23 Госあ

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Факт":

    джендърче, терористичния режим са твоите господари.
  • 24 бай Даньо

    10 5 Отговор
    Има една приказка Керванът си върви, кучетаа / т.е. НИЕ / си лаят...
    Всъщност, кои сме ние та нашето мнение да е меродавно, а
  • 25 Ако си осиновят

    3 2 Отговор
    По едно бебе ще чуят
  • 26 Край

    10 0 Отговор
    Е ми аз предлагах да пратим Азис да ги потроши ама вие - Не.
  • 27 0909

    6 20 Отговор
    Никой никъде не е доказал че имане Кхалиф е друго освен жена,има само обвинения ,приказки на един руснак,русия удобно нападат православна християнка имане,щото няма кой да я защити,но браво на алжирския народ,подкрепят сънародничката си

    Коментиран от #53

  • 28 Честито

    4 0 Отговор
    И тоя Белчо никога през живота си не е работил нищо,така направи като доносник на ДС на ЦК на БКП,че и родата му безработни да са милионери в евро
  • 29 Истината

    7 10 Отговор
    Защо се допускат коментари на хора дето не знаят за кво става въпрос,като тоя калинчо, международната боксова федерация е в сащ,проблема е в международната боксова АСОЦИАЦИЯ,която руско лоби узурпира, президентът е Юмер кремльов,нелигитимен, арбитражния съд в Лозана го е обявила за нелигитимен,от 2022 има решение на съда за нов избор на президент,на юмер кремльов сестра му е жена на шефа на охраната на сатрапа Путин

    Коментиран от #35

  • 30 Туйто!

    9 0 Отговор
    " От своя страна Българският олимпийски комитет (БОК) заяви, че иска да подаде официална жалба по случая, на което д-р Бар отговори, че такава жалба няма да бъде уважена, но ако все пак се настоява за това, то тя трябва да се адресира до МОК."

    Ако само БОК подаде официална жалба, разбира се, че няма да я уважи авторитарният д-р Бар. Обаче ако олимпийските комитети И на другите страни участнички в Олимпиадата подадат жалби, тогава МОК ще е принуден да ги уважи. Някой само трябва да инициира подаването на колективна жалба. Не се ли направи това сега, вбъдеще проблемът ще ескалира.
  • 31 Диамантената ръка

    3 0 Отговор
    Дреме им на ку.а на тези двамата кой какво мисли за тях...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Анонимен

    4 0 Отговор
    Ако влизат в Софийски централен ще чуят думата мамо
  • 34 Самбиста

    4 11 Отговор
    С неадекватната си позиция български олимпийски комитет и българската федерация по бокс,дават лош сигнал,те подкрепят руското престъпно лоби,явно са зависими финансово,справка батето Славков,как БиБиСи го хвана в корупция

    Коментиран от #37

  • 35 Туйто!

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    Значи решението на МОК е на политическа основа. Страдат спортистите, а акулите лапат ли лапат.
  • 36 Не е необходим хромозомен тест

    13 0 Отговор
    Достатъчно е обикновена ехография на коремни органи,която ще докаже наличието или отсъствието на матка.

    Коментиран от #40

  • 37 Туйто!

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Самбиста":

    Хаха... Знаеш ли какво означава и какъв е произходът на думата "самбо"?
  • 38 Гал

    6 1 Отговор
    Тия пичове в мъжките категории ще ги опраскат още в първия рунд.
  • 39 Малък весел гей

    3 0 Отговор
    В Анадола опитите ,,да се чуе мамо" продължават!
  • 40 123

    10 3 Отговор

    До коментар #36 от "Не е необходим хромозомен тест":

    И вероятно такъв тест ще покаже че имат матка , до колко е функционална е друг въпрос. Със тези нива на тестостерон едва ли някога ше имат деца , вероятно нямат и цикъл . Една на всеки 30 000 жени има Y хромозоми , както и един на 25 000 мъже няма такива , вероятно стотици подобни ,,спортистки" са се състезавали до сега на олимпийски игри , нали не си мислите че тези са първите , със сигурност е имало и доста биологични мъже , да припомня че след въвеждане на проверка на пола през 1968 г. доста съветски и источногермански атлетки прекратиха преждевременно кариерите си . Дали е редно такива спортисти да се допускат да се състезават като жени - според мен не , въпреки че е грубо и нетолерантно спрямо тях като хора , които нямат никаква вина за хромозомите си , но в противен случай рискуваме в женският спорт просто да не остане място за 100 процентовите жени , което пък си е дискриминация спрямо още по голяма група хора . Правата и свободата на всяка личност стигат до там , където започват да нарушават тези на останалите хора.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ми не...

    1 0 Отговор
    ...няма...
  • 43 хахаха

    10 0 Отговор
    МОК казал, че по паспорт били жени...помня преди години един българин си смени името и по паспорт стана Манчестър Юнайтед....дали може да иска да участва в турнирите на УЕФА?
  • 44 ами

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "1111":

    тестът на алжиреца е бил сваляне на гащите...и там видяла комисията какво ще да е туй нящо...
  • 45 Уса

    1 0 Отговор
    Естествено,че чуват мамо при раждане всяка сутрин в тоалетната
  • 46 Уса

    7 0 Отговор
    Страх ли ви е да ги наречете "двамата състезатели"
  • 47 0101

    0 6 Отговор
    Репресивния апарат ДС на ЦК на БКП е създаден от руското КГБ,когато целия свят разбра за корупцията в българския олимпийски комитет,го отнесе само батето щот беше на върха на пирамидата,но всички останали като Белчо си останаха в комитета ,ако бяхме нормална държава такива като Белчо отдавна при бай Ставри
  • 48 ЗасрамиСеБе

    4 4 Отговор
    Що за глупост?!?! Значи всички жени, които не могат да заченат, да ги обявим за мъже ли ?
    Едно време, невежите нямаха самочувствието да се изказват, а сега запълват медиите и хич не се срамуват!!!
  • 49 джен

    3 0 Отговор
    Хормоналната терапия трябва да се наказва както приемането на допинг при спортистите. Мече не може да се определи какво същество се състезава...Скоро и рога ще им пораснат!
  • 50 Крит информацията

    3 0 Отговор
    Международната боксова федерация потвърди, че Imane Khelif и Lin Yu-Ting са се провалили на тестовете за пола ДВА ПЪТИ, след като тестовете заключиха, че имат мъжки XY хромозоми.

    Лин не обжалвал решението, докато Келиф обжалвал, но по-късно оттеглил обжалването.

    А МОК продължава най-безочливо да лъже. Спортът, както и всички останало, е убит от сатанистите.
    Цялата система трябва да рухне, за да изградим нов нормален мирен и справедлив свят.

    Коментиран от #51

  • 51 Фейк

    0 3 Отговор

    До коментар #50 от "Крит информацията":

    Международната боксова федерация,базирана в Ню Джърси ,сащ,няма проблем,за тях Имане е жена, проблема е боксовата асоциация,която е с нелигитимен президент, асоциацията дори нищо не казва,има само вербални атаки от президента на асоциацията,никой никъде не е видял теста
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ти кьорав ли си

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "0909":

    не ми трябват тестове даже само като му видя гнусната физиономия на тоя и разбирам че не е жена!!!