2 Август, 2021 21:00 8 697 75

Кабинетът на ИТН: кой ще го подкрепи и какво стои зад разрива с ДБ?

  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • емилия милчева-
  • кабинет-
  • тошко йорданов-
  • дб-
  • христо иванов-
  • герб-
  • бсп-
  • дпс

Развръзката ще дойде в петък, но тази кулминация ще бъде предшествана от други интересни събития

Кабинетът на ИТН: кой ще го подкрепи и какво стои зад разрива с ДБ? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дилемата дали т.нар. правителство на промяната ще мине с подкрепата на т.нар. партии на статуквото ще бъде решена в петък. Тогава “Има такъв народ” (ИТН), получили първия проучвателен мандат, ще представят състава на кабинета, след като известиха своя кандидат за премиер - 44-годишния депутат с диплома по философия и опит в частния бизнес Пламен Николов.

В очакване на развръзката

Интересни събития ще предшестват петъчната кулминация. От ИТН и политическите сили, с които доскоро се брояха в една чета - “Демократична България” (ДБ) и “Изправи се БГ! Ние идваме!”, ще преговарят за подписване на политическо споразумение с формулирани приоритети. И БСП настоява за подобен политически договор с партията на Слави Трифонов, скрепен с подписи. Технологията на подкрепата не е ясна - дали чрез двустранни споразумения на ИТН с всяка партия, или чрез обща договорка.

Всъщност изобщо не е сигурно дали ще има такива споразумения - макар в първата си телевизионна изява кандидат-премиерът да заяви, че ако е необходимо “обвързване”, ще го направят. Българската политика помни споразумението от 2014 за втория кабинет на Бойко Борисов, под което се подписаха коалиционните партньори на ГЕРБ. Заявките за “прекратяване на партийната намеса и лобисткото вмешателство в дейността на съда и прокуратурата” и за “въвеждане на механизъм за публичност, прозрачност и обществен контрол върху работата на главния прокурор” така и си останаха само на хартия.

ИТН коалиционни партньори не търси, ще прави “правителство на малцинството”. Но ДБ и формацията на Манолова настояват както за споразумение, така и за предварително съгласуване на кандидат-министрите. По БНР съпредседателят на ДБ Христо Иванов отиде и по-далеч, говорейки за “механизъм за взимане на партньорски решения”. А подобна идея излиза извън рамките на обикновено споразумяване. Хипотетично тя предполага лидерски формат от типа на познатите коалиционни съвети, който да е “шапка” на правителството.

Ябълката на раздора: кой да е министър

Няколко часа след изявлението на Иванов по БНР, в интервю, излъчено във Фейсбук, лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че всъщност ставало дума за постове. “Аз знам какво искат. Те искат постове, въпреки че твърдят, че не искат”, каза Трифонов, споменавайки като особено “апетитни” МРРБ, МОСВ и Министерството на финансите. Въпреки някои общи приоритети като смяната на главния прокурор и преизчисляване на пенсиите, ДБ и партията на Трифонов очевидно все повече се раздалечават. Повод стана отказът на ИТН да поканят служебните министри Кирил Петков и Асен Василев в бъдещо правителство, макар да ги бяха канили за първия си, вече оттеглен кабинет. Нова покана е химера след скандалите в парламента, където от ИТН, едновременно с ДПС, се усъмниха в интегритета на Петков и Василев. Христо Иванов пък изрази недоверие в качествата на номинирания за премиер: “Очаквахме човек, който може да лидира трансформацията на България”, заяви той по БНР.

Напрежението между ДБ и ИТН - единствените, успели да увеличат електоралната си тежест на 11 юли, се усети още в предизборната кампания, когато в социалните мрежи се сблъскваха по темите “умно-красиви” и “чалгари”. Раздалечаването взе нов връх след отказа на ИТН да покани флагманите на служебния кабинет и след упреците за “дългата ръка на ДПС” зад партията на шоумена. Сега разривът се задълбочава още повече, а Трифонов дори обвини Иванов, че си придава твърде голяма тежест: “Първата политическа сила прави правителство на малцинството и г-н Христо Иванов има възможността или да го подкрепи с неговите колеги, или да не го подкрепи. И след това ще се случи това, което ще се случи”.

По БНР пък съсобственикът на “Икономедиа” Иво Прокопиев коментира, че 350-те хиляди гласа за ДБ не са просто статистика - “това е интелектуалният и бизнес елит на държавата и ако той не е представен в парламента, се стига до това, до което се стигна - пълна подмяна на идеята за демокрация и пазарна икономика”.

Ако "партиите на промяната" не се разберат

Наред с технологията на подкрепата и кадровите разногласия, препъникамък пред формирането на парламентарно мнозинство ще се окажат и различните механизми за постигане на иначе сходни цели. Всички искат например е-правителство, но ИТН предлага и намаляване на броя на министерствата. Приватизация на ББР не е на дневен ред, но е предизвикателство как да се реформира, да подпомага ли стартъпи, което е рискова инвестиция, или да се фокусира върху малките и средни предприятия. Няма единомислие и по здравната реформа. ИТН и БСП споделят разбирането болниците да не са търговски дружества, но за демонополизацията на НЗОК има различни възгледи. Социалистите не я приемат, докато ДБ е за навлизане на частни застрахователни фондове и приватизация на държавните и общинските болници. ИТН също е за демонополизация, но по друга схема.

Различията ще проличат и при обсъждането на Националния план за възстановяване, внесен от служебния кабинет - от ИТН смятат сериозно да го ревизират, независимо от забавянето. Сблъсъци се очертават в стълба “Зелена България”, където са проектите за декарбонизация на икономиката и енергетиката. Кои въглищни централи ще бъдат включени в обхвата на новата инфраструктура за доставка на газ/водород, в кои тецове ще има заместващи мощности на природен газ, повече за саниране ли да има, или за ВЕИ. И още, и още. Ако т.нар. партии на промяната не се разберат, а Борисов удържи на думата си ГЕРБ да излязат от пленарна зала, “за да намалим кворума и да си изберат правителство”, новият кабинет може да бъде одобрен само от ИТН и БСП. А ДПС ще ръкопляскат. Подобно решение ще е триумф за Борисов и унижение за провалилите се. Христо Иванов каза, че от ДБ не затварят вратата и ще изчакат “до последния възможен технологичен момент”. Сигурно и ИТН чакат - на тяхната си врата. А всички вкупом декларират, че не ги е страх от трети избори. Това “безстрашие” се пише на сметките на суверена.

Автор: Емилия Милчева


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    59 3 Отговор
    Котилото е едно!!! И все слепи ги ражда!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дядо курти от село ПипЕрКоВо

    94 20 Отговор
    Слави е слуга на сарайте..И го доказва ежедневно..

    Коментиран от #19

  • 4 Доган

    51 14 Отговор
    Аз ще подкрепя Слави отзад!хо хо хо
  • 5 Ясновидец

    60 16 Отговор
    Учиндол+Крушовица+Дръндар
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пламен

    77 9 Отговор
    Нищо добро не чака България с тези политически про,с.тит.утки...Тикви,чалгари,турци все тая..Всички чакат за скачат за кокала..
  • 9 ДОКТОР ШНОРХЕЛ

    18 12 Отговор
    ЩЕ МЕ ПОДКРЕПИ🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да България

    68 12 Отговор
    Хайде Славчооооп,кажи си кой ти е господаря...

    Коментиран от #25

  • 12 Супер

    52 11 Отговор
    ОСВЕН ЧЕ ТРИФОНОВ Е ДЕПЕСАР няма друго

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Црн Ваню

    50 6 Отговор
    Стига вече глупости и палячовщини, МАХАЙТЕ СЕ!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Радо

    56 8 Отговор
    Ников доверие нямам на чалгаря..Дори и той самия не е знаел кой ще му натресът от сарайте за министър председател...

    Коментиран от #21

  • 17 Някой си

    46 2 Отговор
    Още не опекли баницата, вече я делят.........
    Ще играят големите сопи, натам отива работата.......
    Докато не ги изгонят с тоягите няма да мирясат.
  • 18 Един друг

    53 29 Отговор
    Причината че всички са зависими освен ДБ.Независимо кой какво говори преди изборите.Зад ДБ стоят умните и образовани хора на Бг които трудно можеш да контролираш с лъжи и простотийки.Тези продажни селяни от северозапада ще се окажат най- злокобните елементи в цялата Бг история.Продали са си задника и сега няма къде да отидат.Мръсно е племето българско много просто и зло.Едни хора използват това за да грабят 30 години вече.

    Коментиран от #39, #56, #61

  • 19 Жоро

    36 6 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо курти от село ПипЕрКоВо":

    Е добро утро...Той милия до вчера не знаеше кой ще му пратят за премиер..Даже и министрите още не знае кой,ще бъдат...
  • 20 ХАН КРУМ

    52 9 Отговор
    ИТН ТЪРСЯТ И СЪЗДАВАТ НЕПРЕКЪСНАТО КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ С ДБ И ИЗПРАВИ СЕ БГ И С ХОРАТА ОТ ПРОТЕСТИТЕ.ДБ И ИЗПРАВИСЕ НЕ ТРЯБВА ДА ИМ ВЪРВЯТ ПО СВИРКАТА.НИКАКВА ПОДКРЕПА.БСП СА ДОВОЛНИ И ПРЕДОВОЛНИ. ИТН НЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ПРАВИТЕЛСТВО.ТЕ НИ ПРЕДАДОХА .ПРЕДАДОХА И ПРЕЗИДЕНТА И УСИЛИЯТА МУ ДО СЕГА.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост от село

    38 8 Отговор
    Кабинет на Итн няма да има! Ако има това значи, че скоро тр да се избием! Славее-то да ср опита да постъпи безотговорно! .. Но той е разумен и ще си ходи с Мир.. Има си достатъчни блага, добър живот че да рискува да яде сопата..
  • 23 знаещ

    32 7 Отговор
    Ще го подкрепят ОПГ ГЕРБ и ДПСТБ, като не се регистрират за кворум, или се регистрират минимума, който е необходим да има заседание! Така с кворум от 121 първоначално регистрирани, кабинетът ще бъде избран от 61 дупедати. Само ИТН имат 65!
    А разрива с ДБ е защото знаят какво го чака тоя кабинет и всеки който го е подкрепил.

    Коментиран от #34

  • 24 ИСТИНАТА

    5 13 Отговор

    До коментар #21 от "ИСТИНАТА":

    Цaр Ивaн Aceн II зaпoвядвa виcoчaйшитe плeнници дa бъдaт oткaрaни в cтoлицaтa,
    a зaлoвeнитe вoйници дa бъдaт пуcнaти пo дoмoвeтe им.
    Зaрaди нeчувaната чoвeчнocт, цaр Ивaн Aceн II e пoчитaн и oбичaн
    „...и нe caмo oт бългaритe, нo и oт рoмeитe, и oт другитe нaрoди“ –
    пишe визaнтийcкият лeтoпиceц Гeoрги Aкрoпoлит.
    В чecт нa гoлямaтa пoбeдa, Ивaн Aceн II изгрaжда църквaтa „Cв. Чeтиридeceт мъчeници“
    в прecтoлния грaд Търнoвo.

    -Пoдпиcитe пoд дoгoвoрa нa Рибeнтрoп и Мoлoтoв изoбщo нe гaрaнтирaт вeчнaтa любoв
    мeжду Хитлeр и Cтaлин!

    -Върху caлфeткa, cпoрeд други върху цигaрeнa кутия,
    в Ялтa Cтaлин, Чърчил и Рузвeлт ca ce пoдпиcaли зa %-ти нa влияниe в cлeдвoeннa Eврoпa
    и прoвeждaнe нa дeмoкрaтични избoри.
    Тeзи пoдпиcи нe възпрeпятcтвaхa Cтaлин, c кръв и тeрoр дa прeвърнe Изтoчнa Eврoпa
    в coциaлиcтичecки кoнцлaгeр, пo пoдoбиe нa CCCР!

    -Пoдпиcитe пoд нoвaта Кoнcтитуция нa РБ,
    нe гaрaнтирaхa дeмoкрaтични избoри в Бългaрия!
    В Избирaтeлният зaкoн ce cъхрaни ръкoвoднaтa рoля нa пaртиитe чрeз "избирaeмитe мecтa".
    Зaтoвa и дeпутaтитe нe глacувaт пo cъвecт, a пo пaртийни инcтрукции,!
    Зaщoтo рeшaвaщ зa избoрът
    им e тoвa дaли ca вoдaчи нa лиcтaтa или ca нa "избирaeмo мяcтo",
    a нe oт прeфeрeнциитe дaдeни зa тях!

    Пoглeднaтo пoлитичecки и иcтoричecки,
    caмият пoдпиc нe гaрaнтирa нищo, нaли?
    В случая претенциите за подписване
    се използат от другите за изнудване на ИТН!
  • 25 И вие

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Да България":

    Сте като него, маскари
  • 26 гостенче

    18 35 Отговор
    Христо Иванов си прави сметка, че ако има нови избори, хората вместо за ИТН ще гласуват за ДБ. Само че му е крива сметката. Може да не гласувам за ИТН, но и за ДБ няма да гласувам, защото поведението им не ми харесва.

    Коментиран от #75

  • 27 ТаУмВзе

    35 7 Отговор
    Какво крепене бре? Чалгарчето си направи харакири и сепуко едновременно със шнорхел и не само. Най много мутрата да се върне и да ни дозакопае. А зима идва!
  • 28 Всичко или нищо

    15 6 Отговор
    Нещата са ясни..... Модела партии е разбит ,модела порции е разбит..... Модела пазарене е разобличен.Но това е малка битка пред голямата война.Не от Европа да се учим..... А Европа ще се учи от нас!!!
  • 29 бай Даньо

    10 36 Отговор
    Не харесвам чалгара Славун и маймунарника на Тошко ,но ми харесва какви шамари отпори на Ристьо небръснатия алкохолик който си подставя че държава се управлява като спечелиш 12% от вота. Начи без 350к избиратели не може а без 800к може даже е задължително изчегъртването! Интересна логика. Дума "лидира" няма в българския това ли точно каза небръснатия алкохолик !? Ристьо думата е води! Води е думата но вие не я знаете защото не водите като ГЕРБ 800к избиратели или като Славун още толкова каквото и да им е качеството на тия последните, но това е народа ...
  • 30 слави се

    36 5 Отговор
    оказа ЕДНО ГОЛЯМО НЕДОРАЗУМЕНИЕ.КАК не те срам да излъжеш надеждите на хората и да предлагаш неприемливи твои кръгове.Никой не може да си играе със суверена,ясно ли ти е Славчо.Само интриги сътворяваш като бандюгата Борисов и само влизате в обяснителен режим.Вместо да коментираш проритети и политики.Нито си дипломат,нито политик знаем,но бъди отговорен и адекватен.Като не можеш не е срамно.Остави тези ,които го могат изчегъртването и го правят.А вие само ала-бала и накрая ще ви гоним с ТОЯГА.
  • 31 Абе

    27 5 Отговор
    я си отивайте с добро! Чалгарят ще прави страшни физиономии от дивана, ще ни плаши, ще се прави на велик, няма да поема политическа и лидерска отговорност, че му било уютно извън политиката, пък се натиска партията му са управлява с плавници и шнорхели.
  • 32 Hhhhhhh

    29 8 Отговор
    Никой да не го подкрепи. Да остане служебния кабинет. Това е. Другото е разруха.

    Коментиран от #35

  • 33 ПОДЛОГИ

    20 3 Отговор
    Прoблeмът нa бългaрcкaтa пoлитикa e, чe кoрoняcвa cлуги. Нo нe нa нaрoдa, a нa чacтни и чужди интeрecи. Пocтaвя ги мнoгo нaд нивoтo им нa кoмпeтeнтнocт. Дocкoрo бeшe бoдигaрд, ceгa - шут. Нe знaят, нe мoгaт, нo иcкaт. Вcякo зaявлeниe зa прoмянa ce прeвръщa в пaнaирджийcкa пoдмянa.

    Дoкaтo e тaкa, интeрecитe нa бългaрcкитe грaждaни щe ca нa дънoтo
  • 34 Нали Борисов

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "знаещ":

    каза преди малко, че групата му ще влезе, за да гласува против. Впрочем, ако го направи това ще бъде първата му мъжка постъпка, но като имам предвид как си мени мнението по три пъти на ден утре може друго да чуем.
  • 35 Писах

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Hhhhhhh":

    Плюс, исках да дам поне 1000000 плюса! И това ще стане!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мнение

    12 1 Отговор
    Преди изборите в УНСС например на ушенце се е агитирало да гласуват за Слави Трифонов.Явно че е масти...я на Дога...ня.
  • 38 101010

    6 3 Отговор
    То бИва злоба и злъч но чак толкова не бива. " Тези продажни селяни от северозапада ще се окажат най- злокобните елементи в цялата Бг история.Продали са си задника и сега няма къде да отидат.Мръсно е племето българско много просто и зло.Едни хора използват това за да грабят 30 години вече "край на цитат а
  • 39 Коментар 38

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Един друг":

    Е за теб
  • 40 достойнство

    8 16 Отговор
    АВНО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ БЪДЕ НАЙ-ДОВОЛЕН АКО НЕ СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ЗАЩОТО СЛ.ПРАВИТЕЛСТВО НА ФИГУРАНТА ИМА ОДОБРЕНИЕ 65%,ЩЕ ВДИГНЕ ЦЕНИТЕ ОТНОВО БЕЗ ДА Е НАПРАВИЛО НИЩО ЗА ХОРАТА.ОЛИГАРСИТЕ ЧИЙТО СЛУГА Е ФИГУФАНТА ЩЕ НАТРУПАТ ОЩЕ НЯКОЙ ИДРУГ МИЛИАРД ЗА ДА ИМАТ С КАКВО ДА ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТИ АКО НЯКОЙ ПРОКУРОР ИМ ПОТЪРСИ СМЕТКА.СЧУЖЕБНОТО ПРАВИГЕЛСТВО НИ ВЪРНА В НАЙ-МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА С ЧУДОВИЩНА КОРУПЦИЯ ИГРАБЕЖ.НЕ СЛУЧАЙНО НА ВСИЧКИ ВЪЗЛОВИ МЕСТА КЪДЕТО СА ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИ НАЗНАЧИХА СЪДЕНИ ЗА ИЗМАМИ -НАП,МИТНИЦИ И Т.Н.ДНЕС СИ КУПИХ КОНСУМАТИВИ ЗА СМЯНА НА МАСЛОТО ЗА КОЛАТА ОТ СЪЩОТО МЯСТО И НИКОЙ НЕ МИ ИЗДАДЕ КАСОВА БЕЛЕЖКА ЗА РАЗЛИКА ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА КОГАТО МИ ДАДОХА.ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ В МОМЕНТА ТЕЧЕ ЧУДОВИЩНА КОНТРАБАНДА.

    Коментиран от #47, #69

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 666

    5 5 Отговор
    По честно ще бъде към хората ако Сатаниста признае че работи за Радев и президентска република и няма да управлява. Нека да спре този долнопробен цирк. Писна ни от лъжите на тези негодници.
  • 43 ripm

    11 5 Отговор
    Слави, никога няма да имаш по-добро правителство от служебното! А толкова много ти повярваха!
  • 44 rand

    7 4 Отговор
    Служебното правителство одобрение 60%, това ще стартира с 25% най-вероятно,.....
  • 45 5667у

    3 6 Отговор
    Заглавие на статия: "Планът на Доган: ИТН и ДПС правят кабинет за порции, БСП *** мухите", в същия сайт пише,че крадците от ГЕРБ са се преместили в ИТН: "Край на надеждите за промяна ударените от служебния кабинет олигарси, които източваха милиарди от бюджета по време на хунтата ГЕРБ, са пробили в партията на Слави Трифонов Има такъв народ. Така се случи най-черният сценарии промяната се превърна в подмяна и спасение не дебне отникъде." Изглежда наистина да гласувате за ГЕРБ,СДС,ОП и БСП ще е по-добре
  • 46 Две димящи дула

    14 2 Отговор
    Схемата е следната : веднъж избрано схемаджийското правителство на илитератите от итн то не може да бъде свалено повече по никой начин. Не и по демократичен път, не и с вот на недоверие. Мафията в лицето на герб и дпс моментално ще застанат зад него и никакъв вот няма да мине!!! Играчите от итн не искат никой да им се пречка в правителството, под предлог за отговорност, защото по този начин то лесно може да бъде разтурено и да се упражнява пряк контрол върху него, както и да изтича информация извън него. Итн ще търсят подкрепа за своя избор от протестиращите партии, но щом направят завоя в политиката без чужди министри ще търсят подкрепа от мафията , за да останат на власт и моментално ще я получат! Ще попаднем в смъртоносен капан отново!

    Коментиран от #55

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ниска култура

    12 3 Отговор
    Разривът е поради простащината на И т.н. Това са чалгари, неграмотни и нискокулртурни хорица, които са се взели на сериозно, особено , когато и получават съответните сарайски инструкции.

    Коментиран от #54

  • 49 Слави Трифонов

    1 10 Отговор
    Всичките сте голема работа и накрая Слави ви бие на избори - боклуци недни
  • 50 Добро утро

    5 6 Отговор
    Не можахте ли да разберете че правителството на Слави е съставено от Херо Мустафа. Защо си хабите енергията. Всичко се решава от краварите които искат македонците в ЕС. За да владеят целия Балкански полуостров. Всичко е въпрос на геополитика а нашите политически шмекери и измекяри трябва да угодят на Големия задокеански брат. Това е цялата истина.
  • 51 Копейкин

    4 5 Отговор
    Зад ИТН стои същото, както и зад Д(п)С, БСП, ГЕРБ, 3 броя възраждания, няколко "патриоти " ...- Руската мафия КГБ и ГРУ
  • 52 оня с коня

    6 8 Отговор
    Почти ВСИЧКИ тука ЛИКУВАХТЕ БУЙНО когато Слави излезе пред Борисов с няколко Процента на Изборите,което пък му донесе 2-ма Депутати повече от ГЕРБ в НС.Палехте се и като СУХА СЛАМА когато Служ. Правителство и ОСОБЕНО РАШКОВ изчегъртваха Едни хора,за да ги заменят със Свои хора и си въобразявахте че Благоденствието ще ви Споходи и едва ли не ще дойде Комунизмът с прилежащата му Повторна Национализация.СЕГА обаче Рашсов и останалите Герои на радев са вече в Историята,а Вие ЧУМОСВАТЕ Слави,превръщайки го от Герой в Мъченик.А ЗАЩО е така?Ами защото сте"МЕК ЕЛЕКТОРАТ",т.е. ябсолютно Непостоянен- днес го има,утре го няма.Затова и Борисов ЩЕ СЕ ВЪРНЕ Неминуемо на Власт - защото има ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ,Електорат който изобщо не го интересува нито Бърцелонска къща,нито Шкафчета с Евро и Кюлчета- просто гласума за него БЕЗ ДА РАЗСЪЖДАВА.А от Простотия и Ограниченост ли е това?Неее...Истината е че Борисов предлага СИГУРНОСТ И ПРЕДВИДИМОСТ в Икономическия Живот,вкарва Еврофондове на Макс в Държавата благодарение на Утвърдената си Лоялност към ЕС и НАТО ,с отличните си отношения със Световните лидери - ОТ ЯПОНИЯ ДО АМЕРИКА.А КОЙ ако не ТОЙ ше поддържа ПРЕКРАСНИТЕ Българо- Турски Отношения ,които са от ОСОБЕНА ВАЖНОСТ за Нас- и като Икономически,и като политически?Да е имало затваряне на Границата ни с Турция вследствие Протести както Гръцката,нанесла щети на БГ за Стотици Милиони Долари?Да има Мигрантски натиск на Границата ни от който Гърция Пропищя?Ама що ли се хабя да
  • 53 Слави

    2 6 Отговор
    Аз съм гласувал за ИТН следователно съм прост чалгар, а ДБ казват, че били интелектуалния елит. Някой от ДБ иска ли да отидем да си направим IQ тест заедно и да видим кой колко точки ще има? Може да го заснемем и пуснем онлайн. Приемам оферти не само от обикновени ДБ членове, но предпочитам и от ръководството - Христо, Методи Лалов и другите титани на мисълта
  • 54 уеиуеи

    1 3 Отговор

    До коментар #48 от "ниска култура":

    Разривът е поради простащината на жълтопаветниците - та нима не са това същите калъфи, който гласуваха за всички проекти на задкулисието преди ДБ - СДС, НДСВ, ГЕРБ? Същите тези глюпендери сега си мислят, че са умни и красиви, за красиви не знам, но умни не са защото ги минават по същата схема като преди
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ха ха хо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Един друг":

    Не бъди сигурен, че има независими. Дано да са, ама надали. А и ползват тролове като останалите.
  • 57 Хм хм

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Слави Трифонов":

    Да се подкрепят, за хората ще е все едно към чий джоб потичат парите, ако не се вземат конкретни мерки срещу нарастващата криза. И последната вълна ще се упъти към терминалите, пък политиците нека се надлъгват.
  • 58 ИТН от 187/8 година благодаря на Русия

    1 5 Отговор
    Старите политици алъш вериш с ДПС вече 30 години не могат да преживеят новото освобождение реализирано от ИТН 7/8
  • 59 Subaru STI

    7 1 Отговор
    Страхливият чалгар си глътна езика и се скри. Щял да носи отговорност... Смях! Неподготвен, нагъл, самовлюбен ... Поредната политическа карикатура излъга хората! Стига чалгамутри и зайчарници, искаме интелигентни и честни хора, като в сл. правителство. Вън мутри и чалгари!

    Коментиран от #62

  • 60 Аз123

    1 0 Отговор
    Маджо бе маджо
  • 61 Отговори

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Един друг":

    ДБ са събрани от кол и въже останки от предишни формации Атанасов стар номенклатурчик БКП Маджо Дърт Комуняга жаден за кокалът И останалите от окопите изпълзели бързат да се доберат до софрата Пълна Анархия Резултатът Кризи на всички нива за България
  • 62 Отговори

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Subaru STI":

    Защо сега Нали крещяхте В екстаз Слави Мачка Какво се Промени Такива като Вас докараха Анархия Кризи на всички нива В България Доволни ли сте

    Коментиран от #68

  • 63 Отговори

    2 1 Отговор
    За да се обнови България Трябва Пълна Промяна На Системата тук и незнам защо Наивниците тук са решили че Хора които са в тази система цял живот Желаят Промяна Само ви заблуждават А те Кешират Гадев и хунтата му превратаджии Единствено го интересува да запази имунитета си от прокуратурата и Огромно жажда за власт да се покаже да завладее Маджо Атанасов Прокопиевете колко години са във властта и какво са променили А Маята А Дончева А Божковистите жалки Алчници незнам кой и Вярва А Чалгарите Видяхте ги колко струват СТАРИ СТАТУКВАДЖИИ Кръвожадни за Милиони

    Коментиран от #70

  • 64 Манипулират ни!

    3 1 Отговор
    Чалгаря вече излъга гласоподавателите си съюзявайки се с БСП! На следващия избори ще получи 5-6% поне надолу и той го знае.
  • 65 Манипулират ни!

    1 1 Отговор
    Чалгаря вече излъга гласоподавателите си съюзявайки се с БСП! На следващия избори ще получи 5-6% поне надолу и той го знае. Сега ще покаже истинската си същност...а гласувалите за ИТН ще ги е срам да казват за кого са гласували... наивници, меко казано!
  • 66 ха ха ха

    0 0 Отговор
    Дойчо, я кажи нещо за това как Германия се превръща в полицейска държава, как там мирните граждани ги бият по улиците, не се занимавай с наще дела тука 😉 ако обичаш, намери си друга работа.
  • 67 Емо

    4 2 Отговор
    Важното е мафията ГЕРБ-ДПС да се държи далеч от властта.
  • 68 Subaru STI

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Отговори":

    Мутрата Борисов окраде държавата, виж как са отклонени милиарди към герберо-депесарските чекмеджета - Кирил Петков и другите ви го показаха. Наглостта ви e безкрайна... Знай, шайката ще влезе в затвора, гаранция!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Subaru STI

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Отговори":

    Борисов и Гешев са престъпници! Чака ги затвор!
  • 71 Севдалин

    0 1 Отговор
    Аз подкрепям КЮЧЕКА
  • 72 гост

    1 0 Отговор
    Чалгаря предеде младите хора...Поставено лицена задкулисието е Слави...винаги е бил слуга на богатите!!!1 не може един слуга да се изявява като лидер ...то душичката му е дребнава.
  • 73 Токин

    1 0 Отговор
    Какво стои зад разрива на ИТН с ДБ ли? Ами ИТН отказаха да дават министерски кресла на олигарха Иво Прокопиев, а той така е свикнал и сега остава на сухо!
  • 74 Баба Пена

    0 0 Отговор
    Хей хора,как става така тази Станислава, Светослава беше предложена за министър на здравеопазването, а сега е предложена за министър на образованието и науката. Големи вундеркинди имало в тази партия ИТН .
  • 75 Ива

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "гостенче":

    А какво поведение очакваш от ДБ - такова като на Слави ли? Слави се държи като каруцар- ти не бяха обиди,не бяха простотии, в унисон с ДПС. Аз сериозно си мисля, че на Слави му е крива сметката - няма човек, който да харесва такъв сурат! Долу ИТН!