Last news in Fakti

4 Август, 2021 18:00 4 249 57

Методи Лалов: "Демократична България" трябва да гласува "против" предложеното от "Има такъв народ" правителство

  • методи лалов-
  • демократична българия-
  • има такъв народ-
  • правителство

Не се плашете от избори. На всеки следващи избори гражданите ще могат не само да препотвърждават премахването на ГЕРБ от властта, но и да се противопоставят на опитите за подмяна, каквито днес виждаме от страна на ИТН

Методи Лалов: "Демократична България" трябва да гласува "против" предложеното от "Има такъв народ" правителство  - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар във Фейсбук на общинския съветник в Столичния общински съвет от "Демократична България" - Методи Лалов:

"Демократична България" трябва да гласува "против" предложеното от "Има такъв народ" правителство.

"Демократична България" има ясно заявени ценности, програма, приоритети и цели, заради които над 350 хил. български граждани гласуваха за нея на последните избори. Всяко отклонение от тях ще бъде злоупотреба с дадения мандат. Затова се надявам такова да бъде и решението на Националния съвет на "Да, България" и на останалите партии в коалицията.

Предлагам "Демократична България" занапред да провежда политическите разговори с останалите политически субекти само публично. Така избирателите ще виждат ясно и непосредствено как се държат техните представители. Някои ще кажат, че в политиката не се прави така и че определени разговори трябва да се провеждат при закрити врати. Политическите представители обаче не могат да имат тайни от своите избиратели, а и досегашната практика не ни доведе до нещо добро. Пък и нали заявихме, че публичността и отчетността са наши основополагащи принципи.

Предлагам "Демократична България" да обяви незабавно състава на Министерския съвет, който би предложила, ако получи мандат (в сегашния или бъдещ парламент). Така обществото ще има достатъчно време да се запознае и проучи кандидатите. Така ще покажем, че правим не само заявки, а реално сме готови да управляваме, тъй като имаме почтени, знаещи и можещи хора, които да извършат дългоочакваните реформи. Ще покажем, че не сме като партиите на статуквото и ИТН, които практикуват "процесуалната изненада" като стил на политическо поведение.

Не се плашете от избори. На всеки следващи избори гражданите ще могат не само да препотвърждават премахването на ГЕРБ от властта, но и да се противопоставят на опитите за подмяна, каквито днес виждаме от страна на ИТН.

Хайде, не се страхувайте да бъдете свободни!


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    32 46 Отговор
    Аххаха ами честито тогава двама се карат Бойко печели. Явно Прокопиев са е разбрал нещо със тиквата и вече ДБ не искат промени!

    Коментиран от #9, #53

  • 2 Последния Софиянец

    39 23 Отговор
    В 18 30 пред Халите на протест срещу чуждите вериги организиран от ДБ
  • 3 КОТарАК

    28 33 Отговор
    абе избори до дупка докато влязат и патриотите и с ДБ и ГЕРБ направят коале
  • 4 Пич

    55 22 Отговор
    Чалгарите да по опасни от всички останали... Защото са прости...

    Коментиран от #6, #7

  • 5 1618

    39 23 Отговор
    Кoятo и дa e пaртия,aкo дoпуcнe грeшкa и влeзe в кaпaнa нa прeдaтeлcкaтa пaртия Имa тaкъв нaрoд cъc ceдящ нa дивaнa куклoвoд зaвиcим oт ДПС и ГEРБ щe пaднe нa дънoтo зaeднo c прeдaтeлcкaтa пaртия! Тoвa e прeдaтeлcтвoтo нa гoдинaтa! Нaрoдa щe линчувa ИТН и вcякa пaртия кoятo гo пoдкрeпи!
  • 6 LOSHIA

    21 21 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    КОГАТО ЕДНО НИЩО КОМЕНТИРА НЕЩО,РЕЗУЛТАТА Е ОТНОВО НИЩО!

    Коментиран от #11

  • 7 Може да са прости

    6 22 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Но са на второ място След ГЕРБ
  • 8 дайбглгбт

    12 24 Отговор
    Или Иван костов, или Никой !

    Да живее сорос !
  • 9 1618

    36 15 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Никоя партия не трябва да подкрепя предателската партия Има такъв народ подменила вота и направила задкулисни договорки с ДПС и ГЕРБ!
  • 10 Когато

    11 4 Отговор
    LOSHIA коментира нещо То е само за да обиди някой

    Коментиран от #26

  • 11 1618

    30 13 Отговор

    До коментар #6 от "LOSHIA":

    Хиляди хора гласуваха доверие на Станислав Трифонов и ИТН! А,те какво направиха-нищо! По- зле от нищото е предателството и подмяната на вота! За Станислав Трифонов не е приоритет отстраняването на Гешев от Прокуратурата,спирането на кражбите и корупцията, което успешно направиха от Служебното правителство, за него е приоритет държавата да похарчи милиони за да изпрати космонавти в Космоса! И какво ще търсите там- злато и имане или ще използвате Космоса за шпионски цели ? За Станислав Трифонов приоритет и комфорт е да си стои в къщи и да управлява задкулисно протежетата си от ИТН в Парламента!За него е приоритет да отстрани Служебното правителство, за да върне в ръцете на олигарсите от ДПС и ГЕРБ спрените милиони от кражби!За него е приоритет в синхрон и в дует заедно с Борисов да търсят компромати и сипят лъжи срещу Демократична България и Изправи се!

    Коментиран от #16, #28, #30

  • 12 LOSHIA

    19 29 Отговор
    РИСТЬО ИВАНОВ И АТАНАСОВ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ
  • 13 Слави ви измами

    33 23 Отговор
    Браво на Методи Лалов за принципната позиция. Гледах го и вчера, много достоен човек и политик. Искам един ден да бъде лидер на "Демократична България".

    Коментиран от #17

  • 14 Методи

    31 10 Отговор
    Г-н Трифонов , дали поради некомпетентност , дали умишлено защото бягаш от управлението или си подплатен финансово или имаш зависимости , ти си вече тотално компрометиран! Още преди да си съставил правителство недоверието към теб е огромно! Дори миналия ден Десислава Атанасова от Герб злорадстваше и написа -" Гледам хейта и се наслаждавам. Аз идвам и водя ада със себе си а", и дори го бе превела на Английски. Трифонов, Слави ...Аз също гласувах за теб и семейството ми за да детронираме ГЕРБ. Но с твоите неадекватни действия дали целенасочено или неволно ти работиш за връщането на ГЕРБ и ДПС. Докато имаш възможност да запазиш поне част от достойнството и себеуважението се оттегли. Защото както е видно от обществените настроения ще бъдеш принуден от обществото да се оттеглиш и тогава няма да има път занапред за теб!

    Коментиран от #33, #50

  • 15 Тиквун

    16 16 Отговор
    Да влизат и Патриотите и Марешки. Стара коалиция са с ДБ и Герб. И правителството на Крадливите е готово. Следва крадене до дупка. На Тиквата, на Ристю, на Костов, на Прокопиев, на Дебелия войвода, на Марешки Пълно щастие! Нали затова се бори Ристю!
  • 16 LOSHIA

    15 9 Отговор

    До коментар #11 от "1618":

    Гербери!Кабинет ще има!Свиквайте да бъдете арестувани и съдени!РЕВЕТЕ КОЛКО ИСКАТЕ!!

    Коментиран от #20

  • 17 Тиквун

    14 20 Отговор

    До коментар #13 от "Слави ви измами":

    Лъсна му задника и на Лалов! Не случайно е нагонен от съда! Не могли да разделят баницата! Искал най-голямото парче! Да обяви и имотите, които има той и родата! И да се крие някъде в миша дупка!

    Коментиран от #19

  • 18 вуйчо

    16 13 Отговор
    Методи Лалов е соросоид!

    Коментиран от #56

  • 19 Слави ви измами

    21 10 Отговор

    До коментар #17 от "Тиквун":

    Лъжеш най-безогледно, като най-вероятно си тролче, на което плащат за това. Методи Лалов напусна съдебната система, за да се впусне в политиката и защото беше притискан от хората на Пеевски в системата.

    Коментиран от #22

  • 20 1618

    16 10 Отговор

    До коментар #16 от "LOSHIA":

    В грешка си! Изобщо не съм от ГЕРБ и еднакво критикувам тях и Има такъв народ! Вината на Има такъв народ е много по- голяма, защото подмениха вота ,предадоха избирателите си и се съюзиха задкулисно с ДПС и ГЕРБ!

    Коментиран от #24, #31

  • 21 Who you bol

    16 10 Отговор
    Аз само да попитам... Някой не беше ли министър на БОЙКО. Троянския кон дали не е ДБ, и там надничат олигарси
  • 22 Тиквун

    3 7 Отговор

    До коментар #19 от "Слави ви измами":

    Като обяви имотите, тогава плюй, ако не те е срам! Ти видял ли си ги?
  • 23 Who you bol 2

    12 3 Отговор
    Те повечето адвокати май в ДБ, ТЕ ТАКИВА НИ НАПРАВИХА И ЗАКОНИТЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 оня с коня

    9 22 Отговор
    М.Лалов ни съветва да не се плашим от Избори.Е не се плашим от Изборите а ОТ ЦЕНАТА ИМ- грубо около 100 МИЛИОНА лв/може и повече/.По-нататък Лалов НИ обяснява как трябва да гласова СОБСТВЕНАТА МУ Партия,сякаш личните им Партийни Дела ни интересуват.А може би търси Съюзници извън Партията си,щото вътре в нея никой не го Е.ава?Остава накрая лалов и да Разпореди КОГА ще бъдат Следващите Избори.Е Това вече ще го каже БОРИСОВ и ГЕРБ- да- точно Борисов който отивал при Бай Ставри и ГЕРБ,които пък са вече при НДСВ.А е близко до Ума:Трябва да мине необходимото Технологично време за да се провали Хууубаво това Правителство на Слави,Народа да ИЗЛУДЕЕ от глад ,ДА СИ СМЕНИ МИСЛЕНЕТО и да ОЦЕНИ правилно Какво правеше борисов за България и ЧАК ТОГАВА ще има Избори,на които Бат Бойко ще влезе Директно с Джипката в парламента.
  • 26 LOSHIA

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "Когато":

    Да ви почерпя ли искате след,като бълвате глупост след глупост!! Вие може да обиждате с най гнусните квалификации и да наемате тролове да бълват небивалици денонощно и искате толерантност?Трудно ще се случи.......
  • 27 Димитър

    10 3 Отговор
    Хм ако процената на дб е равен на 350 хиляди гласа по груба сметка излиза че са гласували около 2 милиона души при 30% избирателна активност въпроса е колко точно е населението на България 100 милиона ??????
  • 28 LOSHIA

    14 7 Отговор

    До коментар #11 от "1618":

    ИЛИ ПОДКРЕПЯТЕ ИЛИ НЕ !!!!!А при нови избори Изправи се могат да останат и извън Парламента! Не може да искат постове и да правят каквото си искат,А ДРУГИ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ.Няма да стане!!!!!!
  • 29 скептик

    6 5 Отговор
    тоя пък лаладжия! ще гласувате както са ви наредили. не знам дали са го докарали до директен диктат или все още ползват кадифена ръкавица (през "фондации", "институти" и пр.), но нямате опции. или слушате, или ви отлюспват от хранилката.

    Коментиран от #34

  • 30 LOSHIA

    12 9 Отговор

    До коментар #11 от "1618":

    Демократична България нямат бъдеще ,защото са пребоядисани, а и много хора ги възприемат като партия на статуквото,плевелите на Иван Костов ,като прибавим и участието на Христо Иванов в Борисов 2 като министър ,Картината е напълно ясна.

    Коментиран от #40

  • 31 изрод от ГЕРБ

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "1618":

    Защо си мислиш че си хитър???????
  • 32 Подкрепа за Борисов

    6 4 Отговор
    ЛАЛОВ КАКВИ ГИ БРЪЩОЛЕВИШ БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ЗАЩО ЗЛОУПОТРЕБЯВАШ К ТЕДИ ДУМИ БЕ МАНИПУЛАТОР
  • 33 LOSHIA

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Методи":

    ГЕРБ плюят ИТН ДБ плюят ИТН Изправи се плюят ИТН- ОЗНАЧАВА ЧЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ,ГЕРБЕРСКИ ТРОЛЕ
  • 34 LOSHIA

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "скептик":

    Най вероятно слънцето не ти действа добре!!!!
  • 35 element 05

    3 3 Отговор
    Айде поред удар по ДБ. Давайте по смело и рязко надолу. Така и трябва - герб ви чака с отворени обятия.
  • 36 долу ИТН

    7 4 Отговор
    Мръсните чалгари трябва да бъдат изхвърлени от политиката. Излъгаха народа, присвоиха протестите. Вън от парламента, а Учиндолския боклук да го пратят да се цери някъде, но той да си плаща, не с народни пари. Да го изцерят от наркоманията и каквито болести има....
  • 37 Сульо

    5 4 Отговор
    Соросоидите кога ще ги издухаме от властта? И от Да(й) България да не се готвят за избори щото Възраждане ще вземе от гласовете на ГЕРБ, ИТН и ДБ (майка ви) и тогава ще се разкаже играта на соросоидите...
  • 38 гост

    4 1 Отговор
    ПОДМЯНАТА Е ОТ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ , КОЯТО ЩЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ ТИКВАТА . ХРИСТО ИВАНОВ Е ПОДВЛАСТЕН ОТ КОСТОВ И КРЪГА ПРОПОПИЕВ . ОКАЗА СЕ , ЧЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО ГЕРБ , ДПС , ДБ , МУТРИ ВЪН И БСП СА ПРОТИВ ИТН . ТЕЗИ ПАРТИИ ПОДМЕНИХА ЖЕЛАНИЕТО НА НАРОДА А , ИМЕННО СВАЛЯНЕ НА БОРИСОВ И ГЕРБ НА ВЛАСТ . НО СЕ ОКАЗВА , ЧЕ ПАРТИИТЕ С ПРОТЕСТА ИСКАТ ВСЕ ПАК МИНИСТРИ БЕЗ ДА СА ПЪРВА СИЛ . ГЛАСУВАЙТЕ САМО ЗА ИТН ЗА ДА СЪЕРЕМ 121 ДЕПУТАТА ЗА ДА ПРОМЕНИМ КОРУПЦИЯТА И КРАЖБИ В БЪЛГАРИЯ . ХРИСТО ИВАНОВ И СИЕ ПЛЮС МАЯ , ДОНЧЕВА , ХАДЖИГЕНОВ , БСП СА ПРЕДАТЕЛИ ПРОТИВ СТАТУКВОТО .
  • 39 Gowo

    4 4 Отговор
    Слави трябва ясно да се разграничи от задкулисието наречено Доган и Гешеф.Иначе върви към пропаст.България ще изтърпи и това време.България не ще загине, но тоя чалгата ще отиде в небитието
  • 40 Gowo

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "LOSHIA":

    Сигурно си мислиш че и останалите хора да като тебе.Хамелиони и ...кЪртината ни е ясна
  • 41 384848

    4 1 Отговор
    ТОЧНО ТАКА! НАРОДЪТ, СУВЕРЕНЪТ, УПРАВИТЕЛЯ СИ ИСКА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!
  • 42 Гацо Бацов

    5 2 Отговор
    А от 4-та сила ше станете ли трета .... а брачед!? Да България не е СДС а Литекс не е ЦСКА. Нали Ристе?!
  • 43 достойнство

    5 4 Отговор
    НЕСЪМ ВЯРВАЛ ,ЧЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ ЩЕ СВЪРШИ ТАКАВА ПОЛЕЗНА РАБОТА ДА ПОКАЖЕ И НА ПОСЛЕДНИТЕ ЗАБЛУДЕНИ КОИ СА ДБ-НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ,КОЕТО НЯМА КАК ДА Е ДРУГО СЛЕД КАТО СА ПРОДУКТ НА ИВАН КОСТОВ.НЕ СА ЛИ В КАЦАТА С МЕДА И НАЙ ГОЛЕМИЯ СВЕТЕЦ АКО ИМ Е ПОПРЕЧИЛ ЩЕ ГО ИСКАРАТ КАКЪВ ЛИ НЕ.ПОСЛЕД ОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО Е ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ЗАКРИЕ ББР А ДА БЪДЕ ПОД ТЕХЕН КОНТРОЛ.НЕ СЛУЧАЙНО ТЯ Е СЪЗДАДЕНА ОТ ИВАН КОСТОВ НАЙ -ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ А СЕГА ГЛЕДАМЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА НЕГОВИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ОТРОЧЕТА.
  • 44 ХАН КРУМ

    3 2 Отговор
    МЕТОДИ ,ДАВАЙТЕ ВАШИЯ МС.САМО ДА НЕ СТАВА ВЪПРОС ДА СЕ НАДБЯГВАТ ПЕЕВСКИ И ПРОКОПИЕВ.ВРЪЗКАТА КОСТОВ ,ПРОКОПИЕВ СВЕТИ В ЛИЛАВО..32 ГОДИНИ СТИГАТ.ИЗКАРАЙТЕ БОРБАТА НА МАФИОТСКИТЕ КЛАНОВЕ ИЗВЪН ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПАРИ И ДА СЕ НАМЕСИ ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА.ДО ТУК ЕДИНСТВЕНО ПРЕЗИДЕНТА ПОЛУЧАВА ПОДКРЕПА,ЗАЩОТО ЗА 5 ГОДИНИ ДОКАЗА ,ЧЕ НЕ СЛУГУВА НА СХЕМИ И ИНТЕРЕСИ. ОТ ТУК НА ТАТЪК СХЕМАДЖИИТЕ НЕ ВЪРВЯТ.ДЕМОКРАЦИЯТА ОЩЕ НЕ СМЕ Я ВИДЕЛИ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ.НО ДАВАЙТЕ СЪСТАВ НА МС.ДА МИНЕ ПОД ПРОЖЕКТОРИТЕ.ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ СВЕТНЕ ИЛИ ПЪК НЕ.
  • 45 Калин

    6 3 Отговор
    Демократична България гласува не по съвест, а по интереси – интересите на Прокопиев, един от основните задкулисници в най-новата история на страната.

    Коментиран от #51

  • 46 Спасов

    5 0 Отговор
    Браво!
  • 47 33333

    4 3 Отговор
    ГЕРБ дойде на власт след поставовка с Ахмед Доган - там за порциите. Сега Христо Мравояда прави същия трик с Росенец. За всеки по -интелигентен е явно, че ДБ са новия ГЕРБ затова пускат всички тези лъжи за ИТН
  • 48 Слави Трифонов

    4 3 Отговор
    Нямам търпение ДБ заедно с ГЕРБ и ДПС да гласуват заедно срещу ИТН. Така ще стане ясно кой прави истинската подмяна
  • 49 уеиуеи

    6 4 Отговор
    Така наречените умно красиви преди години гласуваха за СДС, НДСВ, ГЕРБ, Реформаторски блок, а сега за ДБ - каквото им пусне задкулисието кълват на празна кукичка - кое им е умното не знам
  • 50 Слави Трифонов

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Методи":

    Методи що не ми лапнеш шнорхела?
  • 51 профито

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Калин":

    Точно така - точат се за парите от плана за въстановяване - там разните зелени енергии. Той Прокопиев е само пионка де - шорош е зад цялата ДБ измет
  • 52 акуд

    5 1 Отговор
    в деня когато избягаха надеждите за министерски кресла, на всички от протесните партии им стана тегаво 😂🤟😂
  • 53 ИСТИНАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Казано с думи прости,
    депутатите са длъжни да гласуват
    в съответствие със своята съвест и убеждения,
    а не според междупартийните договорки!

    В противен случай, депутатите са престъпници,
    които нарушават чл. 67 от конституцията на РБ!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Лозенец

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "вуйчо":

    Ти си просто момче. Методи Лалов за момента е единствената политическа личност на която
    може да се има.доверие. Жалко, че вече сме го набелязали за кмет на София, защото и тук положението е катастрофално, има огромни престъпления, а няма кой да се бори с герберастите и срастналите се с тях олигарси.
  • 57 незнайко

    0 0 Отговор
    Сега четвъртите искат да станат първи ! Докога ще си играем на избори ? Тази държава иска стабилно УПРАВЛЕНИЕ а не избори !!! Кога най накрая ще се намерят свестни умове, които да мислят за благото на РОДИНАТА НИ ???