Last news in Fakti

21 Август, 2021 15:25 18 241 113

Иван Гешев поведе убедително в резултата

  • иван гешев-
  • изслушване-
  • комисия по конституционни и правни въпроси-
  • депутати-
  • народни представители

Народните представители въобще не очакваха Иван Гешев да се появи в Народното събрание и вследствие на това изобщо не бяха подготвени

Иван Гешев поведе убедително в резултата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Главният прокурор Иван Гешев постигна убедителна първа победа над неподготвените и плахи парламентаристи в четвъртък следобед. Два дни по-късно, с хладен разум, когато емоциите са поутихнали, това е реалната и трезва оценка за случилото се на първото заседание на Комисията по конституционни и правни въпроси, в рамките на която Гешев бе изслушан за садистичното полицейско насилие от миналата година, но и по доста други въпроси. За съжаление без тези, по които главният прокурор можеше да бъде максимално затруднен в отговорите си.

Първото, до което се стига като извод, когато се осмисля това над двучасово изслушване, е, че народните представители въобще не очакваха Иван Гешев да се появи в Народното събрание и вследствие на това изобщо не бяха подготвени - поведенчески и със силни по остротата и най-вече с правдивостта си въпроси. Разбира се, няма как да не направим вметката, че групите на ГЕРБ и ДПС поначало никога не са имали проблем с работата на българската прокуратура, нито пък конкретно с работата на настоящия главен прокурор на Република България (защо е така - отговорът е известен на всички). И в контекста на това изслушване, когато говорим за подготвеност на народното представителство, изключваме ГЕРБ и ДПС и анализираме поведението само на тези, които поне декларират, че не са доволни от работата на Иван Гешев - "Има такъв народ", БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

В пълен контраст с депутатите от "протестните партии", които бяха хванати "по бели гащи", Иван Гешев беше изключително добре подготвен за този "сблъсък", който се очакваше да бъде далеч по-ожесточен - в добрия смисъл на думата. Той нито за момент не бе уязвен и вкаран в задънена на улица при отговора на зададените към него въпроси. Подхвърлените определения за него като "юридически неграмотен милиционер", "скаран с правото" и т.н. увиснаха във въздуха и по-скоро като такива изглеждаха някои от най-големите му критици през годините.

Заслугата за това той да изглежда подготвен не е само негова, на 50% тя е заради слабите въпроси към него и изключително мекото поведение на 99% от народните представители, участвали във въпросното изслушване. Депутатите му задаваха лесни въпроси, за които той многократно можеше и използва за отговорите си заучени предварително изречения.

Големите отсъстващи - по отношение на въпросите към Гешев - бяха дискутирането на казуса "Осемте джуджета", кюлчетата и пачките евро, до които спеше един бивш премиер на страната ни, а може и още да спи до тях, казуси, по които има сериозно съмнение за ощетяване на българска държава в особено големи размери - като проспаните 700 милиона данъци в хазарта и Турски (Путински) поток, а също не бе попитан нищо и за делото "КТБ", по което наблюдаващ прокурор бе именно той, и в което липсва името на един корпулентен бивш депутат и медиен магнат. Има и още въпроси - като например защо при всички данни, които има от журналистически разследвания най-вече, гранд корупцията в някои български институции не се разследва, и не възнамерява ли главният прокурор да подаде оставката си, които не бяха зададени.

Не коментирайки представителите на "Има такъв народ", които по принцип нямат ярки личности и борци за адекватно правосъдие в парламентарната си група, друг голям гаф в тази комисия е, че "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", подобно на ИТН, нямат ярки представители в нея. Единствен е конституционалистът доц. д-р Атанас Славов от "ДБ", който е безспорен авторитет като експерт, но не е биткаджия, с друго е дарен човекът. От ИБГНИ и това нямаше. Те бяха представени от една никому неизвестна дама, която тотално се омота при задаването на въпроса си към главния прокурор.

И докато адв. Хаджигенов от "Изправи се.БГ!" Ние идваме!" се опита да отсрами положението (той не е член на Комисията по конституционни и правни въпроси, но бе прието и такива народни представители да могат да задават въпроси на главния прокурор Иван Гешев) - неуспешно, то най-големият срам остана за "Демократична България", защото това е политическото обединение, чиято кауза от създаването му е реформата в правосъдието. Иван Гешев - един от най-големите им опоненти, човек, чиято оставка искат непрекъснато в медиите и навсякъде другаде в публичното пространство, идва на крака в Парламента и отговаря на всякакви въпроси, а "моторът" на "ДБ" Христо Иванов не присъства нито в началото, нито в средата на изслушването, нито в самия му край, за да му поиска оставката и за да защити приоритетната си политическа кауза - правосъдната реформа, наричана по-често "съдебна".

Голямата драма в случая е за гражданското общество (най-вече за организации като БОЕЦ и Инициатива "Правосъдие за всеки), което протестира вече няколко години за реформа в правосъдието. Спокойно може да се каже, че именно тази част от гражданското общество излъчи част от тези народни представители да налагат и отстояват политическите му искания като правосъдната реформа. Най-вече. А Иван Гешев, поне за момента, в известен смисъл обезличи, направи "много леки" исканията за неговата оставка и острата нужда от правосъдна реформа. Дори по това, за което има консенсус между "протестните парти", а именно закриването на специализираните прокуратура и съд, Гешев извади аргумент, който не беше оборен. А можеше.

В заключение може да се каже, че случилото се на тази комисия затвърди казаното преди време от лидера на гражданско сдружение БОЕЦ - Георги Георгиев. А то е, че на политическия живот в България, за да излезем от тинята, му трябват преди всичко биткаджии, хора с характер и принципи. Експертите трябва да са допълнение към пейзажа. В настоящия парламент ситуацията не е такава - преобладават хората с дипломатичен език. И заради тази си грешка "партиите на протеста" вероятно ще бъдат наказани на предстоящите избори, което със сигурност не е нещо положително, но може би ще е отрезвително.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 123 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gowo

    153 74 Отговор
    Зависи за какво са го викали Ако е за несвършена работа има бол въпроси.Защо например още не е закопчал Бойко разбойко при толкова доказателства.Има защо

    Коментиран от #3, #43, #44

  • 2 друг път

    172 60 Отговор
    Чак пък победител.
  • 3 Gowo

    133 31 Отговор

    До коментар #1 от "Gowo":

    Защо няма повдигнати обвинения за Росенец.

    Коментиран от #8

  • 4 Ся остава да опровергае

    145 30 Отговор
    Всичко което излъчиха по алджезира. Цял свят разбра какъв е.
  • 5 Хаха

    114 39 Отговор
    Ристьо Бойкикиев да се кръсти Гешев да не подаде оставка, че цялата му предизборна кампания се крепи на него.

    Коментиран от #31

  • 6 Рашков

    88 43 Отговор
    За съжаление мутро-мафията е на път отно да се върне на власт... с тези караници между Итн и Да Бг и донякъде заради пишман депутатите, наглите като този ще продължавст да наглеят

    Коментиран от #82

  • 7 Действително

    57 29 Отговор
    Гешев спечели убедително първият рунд от сблъсъка с народното събрание. Моето социологическо проучване показва че се представял отличното за което са гласували четиридесет и два процента от присъстващите народни представители на ГЕРБ
  • 8 Gowo

    43 27 Отговор

    До коментар #3 от "Gowo":

    Защо и какво чака при толкова изнесени данни доказателства за злоупотреба със средства

    Коментиран от #22

  • 9 Бай ви Ганьо

    52 14 Отговор
    Всички са маскари!!!!
  • 10 Победа

    42 16 Отговор
    няма , защото няма борба !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 С топки

    98 26 Отговор
    Това беше ясно и на пеленачетата. Целите кампании на партиите на "подмяната" и сега на фърчилото бяха анти Гешев и всички до един се клех, че само да седнат в бюфета на НС и ще го изхвърлят на секундата... Да ама не.. То се искат знания, акъл и топки за тая работа но цялата пасмина описано по-горе няма нищо от това
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 потребител

    38 24 Отговор
    Ако е имало определен ден за явяването на Гешев в Парламента значи той е победител в първия рунд. Ако той самоволно е решил и е отишъл когато той си иска,просто е трябвало даму откажат срещата и да не го приемат,което може би е било целта му за да отказва бъдещи явявания.Хитър ход!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 С топки

    68 22 Отговор
    Всички, които се плюнчат как ще махат Гешев са лъжци- не могат, няма такава процедура. Прокурата е независима за щастие. те го знаят прекрасно. За цялото това рвеме можеха да се захванат да променят законите така че да няма повече "гешевци" за в бъдеще

    Коментиран от #65, #72

  • 18 Gowo

    19 9 Отговор
    Писах , че Факти ,,не лъжат".Нима се засегнахте от това ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 olo

    54 10 Отговор
    " ... "моторът" на "ДБ" Христо Иванов не присъства нито в началото, нито в средата на изслушването, нито в самия му край, за да му поиска оставката и за да защити приоритетната си политическа кауза - правосъдната реформа, наричана по-често "съдебна".****** той, Ристо Чушката ша намини га раздават министерските столове!:))....как не изкарахте БСП виновни,че ДБ не знаят правото,много чудно,и страшно дори!:))

    Коментиран от #27

  • 22 Диплом

    42 8 Отговор

    До коментар #8 от "Gowo":

    Отговори : презумпция за невиновност и единствен съдът на 3 инстанции казва кой е престъпник.Законите години наред бяха писани от адвокати и лобисти и сега по анкетите задават въпроси защо няма осъдени Затова.Вместо да се занимават с шоу в парламента да почнат да си вършат основната работа законодателството. Там са избрани да внасят и гласуват закони.Не са изпълнителна власт или съдебна Законодателна са.А между другото Хаджигенов и Мая що не си покажат дипломите с оценките Разбрахме че Гешев има мн. Добър успех от следването и отличен на държавните изпити

    Коментиран от #23

  • 23 Gowo

    25 40 Отговор

    До коментар #22 от "Диплом":

    Гешеф не го викат в народното събрание за да му повдигнат обвинение,,престъпник".Викат го да даде отчет за несвършена работа.За бездействиею И след като биде отстранен за това надявам се, тогава вече може да му се повдигне обвинение за умишлено забавяне и компрометиране на проверки по доказателства в престъпления.Което вече си е наказуемо.Иначе народа и аз си го знаеме че е престъпник....

    Коментиран от #46, #47

  • 24 Вълк единак

    38 40 Отговор
    Гешев позор ,оставка и позор. Закрилник на мафията.

    Коментиран от #51

  • 25 Стига бе

    33 4 Отговор

    До коментар #16 от "Иван Матев":

    Щото много филми гледате сме на това дередже.Може ли толкова глупаци да се съберете на едно място.
  • 26 БКП=герп+сдс

    27 28 Отговор
    +дпс.

    Закриване на ненужната каскетура заедно многобройните службици около нея!!!

    Няма такова животно в ЕС!
  • 27 LOSHIA

    54 9 Отговор

    До коментар #21 от "olo":

    Каква правосъдна реформа чакаш от общия строителен работник Червен Ицко? Той не иска реформа,а министерско кресло,защото друго не може да работи,освен министър

    Коментиран от #52

  • 28 Буха ха

    50 5 Отговор
    Членовете на комисията бяха направо жалки. Гешев не е чак толкова велик, но умело се възползва от тяхната немощ. Изводът е, никакви изслушвания повече, да помислят над сериозни промени в съдебната система за въвеждане на прозрачност и отчетност в прокуратурта
  • 29 !!!?

    30 8 Отговор
    Злобата никога не е добър съветник, а биткаджийството поражда само биткаджийство. И този ти говори за правосъдие, на което му трябвали биткаджий. Боже прибери си вересиите !!!?
  • 30 666

    47 16 Отговор
    Нормално е да се страхуват. Повечето депутати от Отровните Мутрите на Мая и джендърите на ДБ са бъдещи клиенти на главния прокурор.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Алооо

    28 41 Отговор
    Що за статия и глупост е това," Гешев е повел в резултата ". Единствено може да поведе по невежество и некомпетентност,това е.

    Коментиран от #36

  • 33 ????

    24 29 Отговор
    Достатъчно е да прочетеш списвача на статията, за да знаеш, че е пред убеден защитник на гербоидите.
  • 34 анализ

    39 17 Отговор
    Автора,
    Няма ли да спрете най сетне с тези кюлчета и пачки - станахте за смях. Трябва да си изключителен наивник или откровен глу.пак за да се вържеш на такива елементарни милиционерски провокации.
    Има достатъчно важни проблеми за решаване, вместо заниманието с посредствени внушения.
    Да се чуди човек какви са ви познанията и каква ви е логиката...устойчива некадърност.
  • 35 Един Селянин

    13 18 Отговор
    Свободата на словото не се отнася само за медиите!
    Отнася се също и за свободата да задаваш неудобни въпроси на неудобни хора.
    Не че в България няма свобода на словото, има, но съдържанието на шкафчето е по-силно от думите.
    Със здраве!
    Един Селянин
  • 36 анализ

    23 5 Отговор

    До коментар #32 от "Алооо":

    Без да искаш си уцелил - точно на тях поведе, на невежите и на некомпетентните
  • 37 селтак

    5 7 Отговор
    Нека метането на фекалии запошне, сега!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 гост

    28 22 Отговор
    Да живее ГЕРБ и Гешев!
  • 40 толупа

    7 18 Отговор
    Гешо Каскета е Радост!!!
  • 41 Кой

    16 30 Отговор
    Кой прие Гешев в Парламента без да има предварително уговорена среща? Парламентът не а хамбар за хора с каскети. Събитието ми прилича на това на Бойко, който се натресе на Висшия Съдебен Съвет, и членовете му станаха на крака. Затова и Гешев ги хвана неподготвени. Аджамиите не могата да разберат, че злото е по иновативно, защото няма спирка пред нищо. Зад Гешев стои цяла гвардия от тъмни мислители, които ни кроят шапката без да усещаме.
  • 42 Фффффф

    39 5 Отговор
    На тоя жалък парламент и баба Гицка ще им разкаже играта
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 456

    21 21 Отговор

    До коментар #1 от "Gowo":

    Щото доказателства няма ! Има само слалъпени колажи и видео с подредени за случая пачки , на които Борисов не присъства . Има и журналистически имтерпретации и разсъждения . Това не са доказателства . Не може да се вкарват хора в затвор , заради клюките на бабите пред блока ! Може обаче да се проведе разследване за тяхната истинност . Според прокуратурата са проведени разследвания . Дали е така , не знаем . Явно и няма да разберем , защото не са длъжни да разгласяват , ако не са открили престъпление . Ако са открили нещо , пък са явно са решили да прикриват . Затова е нужно да има редовен кабинет и работещо НС , което да промени изоснови съдебната система .

    Коментиран от #54, #58

  • 45 ГЕШЕВ....КОШМАРА ЗА ПРОТЕСТЪРИТЕ

    36 10 Отговор
    ИМАХ ЧУВСТВОТО ЧЕ СРЕЩУ ГЕШЕВ СЕДЯХА МАЛКИ ДЕЧИЦА И ТОЙ СЕ ЗАБАВЛЯВАШЕ С ТЯХ....ТОЛКОВА БЕЗПОМОЩНИ БЯХА

    Коментиран от #59

  • 46 Българка

    9 6 Отговор

    До коментар #23 от "Gowo":

    Не ,другарю.Ти може да си мислиш че знаеш,което е различно.И не се изказват от името на народа.И тук дълбоко грешиш.
  • 47 Диплом

    16 7 Отговор

    До коментар #23 от "Gowo":

    Няма никакво забавяне видно от изявленията.Оно що се говори в село го няма в дело.Хаджигенов организира и лично хвърля домати и яйца.Всичко по делото се развива съгласно законодателството Бездействие няма защото има дела и процедура Ако си чел НПК ще знаеш ако не си няма какво да говорим.

    Коментиран от #50

  • 48 Наблюдател

    16 22 Отговор
    Гадината (Гешев) е назначил в съда и прокуратурата десетки некадърни гарги, които за щяло и нещяло грачат до прегракване, че той е велик. Е, как няма да води в резултата? Още повече, че опозицията е подбрана в негова полза (но не от него).
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Gowo

    14 12 Отговор

    До коментар #47 от "Диплом":

    Брачед .Това законодателство за което говориш, държи вече две години Без резултат и без присъда.,..Банев, Арабаджиев в ареста.И ако казваш е наред и нормално, как тогава сме осъдени от Брюксел .Значи ....или ние грешим или Брюксел.Имаш ли информация , като си начетен,колко милиона сме загубили в дела ,по ,,правилното" прилагане на законодателството.Кой плаща Гешеф ли.Кого пише в осъждането.Гешеф или България.Аз ще ти кажа....България е виновна а Гешеф чист.За това иска и законови промени.За персонална вина.А не обща.Като при комунизма.Има кражба.Няма виновни.Защото законите не са променени от комунизма.И каквито законите.Такива и управляващите.Комунисти
  • 51 ГЕРБ NY

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Вълк единак":

    Бла ,бла,бла! Хахаха!
  • 52 Рo- loshia

    8 5 Отговор

    До коментар #27 от "LOSHIA":

    Moже,може... като общ работник
    А Слаби е л@ ....но!
  • 53 az #Изчегъртване!

    9 27 Отговор
    Всъщност разбра се следното:

    1. Господарите на каскета го пратиха в НС, в опит да покажат, че гаврата с протестиращите е ексцес на полицейски служители, а не организирана и санкционирана от най-високо ниво наказателна акция!

    Неуспешно! Никой не им вярва...

    2. Каскетът за пореден път реши да се прави на луд, както призна в един запис, в който хвалеше това умение у началника си от Банкя.

    С което не изненада никого...

    3.Каскетът отново публично потвърди, че като юрист е кръгла нула! С което засили съмнението, че няма диплома за юридическо образование.

    Отново не е изненада за никого...

    4. Макар да го раздаваше "г-н Спокойствие" си пролича страхът му за собственото му бъдеще, особено щом му припомниха, че е осъществил състави на НК, за които се предвижда наказание лишаване от свобода, като е издавал данни, събрани чрез СРС-та, публично на нарочно организирани от Прокуратурата пресконференции по висящи наказателни производства.

    Това си е за притеснение, мандатът му ще изтече преди давността предвидена за това престъпление...

    Коментиран от #80

  • 54 Gowo

    11 16 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    Главния свидетел Борисоф призна че това е неговата стая , това е той като спи и че е бил сниман от дрон Значи ....или лечение в психиатрията .Или повдигнато обвинение и самопризнания.Но затова Гешеф е задължен.А не поканен да го обвини И ако не си върши задълженията трябва да го уволнят.А после и за съучастие в престъпление и забавяне

    Коментиран от #81

  • 55 Фаро

    8 3 Отговор
    Глупости,що за народни представители са тогава?Медиини интерпретации
  • 56 аз мисля

    5 11 Отговор
    че, таз работа много прилича на едни интервюта от близкото минало.... може да сте сигурни че има предистория това появяване.... я сплашване, я подялба на порции, я компроматчета, я... я... я....трудно ще се отървем от таз напаст.....мажоритарни избори + постоянен обществен натиск.....
  • 57 Gowo

    6 10 Отговор
    Нито главния прокурор , нито министър председателя са ,,поканени" за да работят.Имат задължения.А дали са заподозрени в конфликт на интереси....За това има ДАНС.Но щом и ДАНС са в съучастие в конфликт на интереси тогава.....Американския контингент и НАТО ли да викаме.Нали видяхме какви и колко я свършиха в Афганистан.Уметоха се и я оставиха на талибаните
  • 58 Алооо

    5 5 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    Пааарцаааал,такъв....
  • 59 Алооо

    2 11 Отговор

    До коментар #45 от "ГЕШЕВ....КОШМАРА ЗА ПРОТЕСТЪРИТЕ":

    Кошмара за самия себе си и тебе...
  • 60 стоян

    21 9 Отговор

    До коментар #20 от "висок":

    До 20 ком -другарю -то снимки много -ама фалшиви -За да са истински къде е снимкаджията да се покаже и да свидетелства че това с шкафчето е истина =тия снимки са за такива наивници като теб

    Коментиран от #62, #68

  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 18 Отговор
    ГЕШЕВ БОРИСОВ мутри всичко се връща никой не е избягал от възмездието
  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 10 Отговор

    До коментар #60 от "стоян":

    СТОЯНЕ всичко лошо се връща
    нищо лично против теб
  • 63 червен

    6 13 Отговор
    ПЕТЪРЧО НЕ ПИШИ ПОРЪЧКОВИ СТАТИИ.гешев е като тия в парламента.ЗА НИЩо не стават
  • 64 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 14 Отговор

    До коментар #20 от "висок":

    БМБ ще си получи заслуженото и всички мутри олигапси бандити
  • 65 зъл пес

    14 5 Отговор

    До коментар #17 от "С топки":

    Е ако няма гешевци,тия ще останат без парички,няма да има смисъл да съществува комисията им.А сега си взимат допълнително мънита,като членове на тая измислена комисия.
  • 66 ПКПка

    4 12 Отговор
    На кого поведе - на сийчето,.... има да наваксва много!
  • 67 БЪЛГАРИН

    19 9 Отговор
    Гешев е играч, а Хаджигенов е измамник.
  • 68 Ако бяха

    10 13 Отговор

    До коментар #60 от "стоян":

    щеше да се намери поне един специалист, който да покаже и докаже фалшификата - при съвременните технологии това не е трудно. Ама не са. Ако бяха фалшиви, лично Гешев щеше да отиде в еди-коя си банка и да каже - "Номерът на банкнотата не съществува /или не съответства/..." - тези 500-евровите ги водят на специален отчет. Ама не го направи. А и да си спомним какво казаха от една американска /повтарям - американска/ институция за едни други работи, дето бяха обявявани за фалшиви... /За ПКП и действията спрямо нея няма да говорим/.
  • 69 БКП мизерия

    8 8 Отговор
    Гешо Иванов поведе в резултата за юридическа некомпетентност и клиширани и противоречащи си словесни излияния с претенции за юридическо образоване! От БКП-мутро-милиционерския занаятчийски пансион - толкова! А хаджиГенов си кадър на благоевградския ЮЗУни, който си е втълпил, че като жена му е парашутирана съдийка в СофГрС (СофАпС), е хванал юридическия "Господ" за шлифера! Въобще беше показана на всички една групова депутатско-прокурорска юридическа некомпетентност от :калинков" тип и нежелание да се работи срещу най-високите държавни заплати и хонорари и свръхпретенции за още пари от данъците ни!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Хаха хаха ха

    12 14 Отговор
    Милиционерът Гешев бил юрист!
    Затова ли Борисов го направи главен прокурор,
    като Гешев самичък се състезаваше със себе си?
    Защото Гешев е по-тъп и от Борисов, нали?

    Коментиран от #75

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 похотливеца

    6 10 Отговор
    Тоя не може да поведе и на сийчето даже, а вие го повдигате.
  • 74 ТАКА СИ Е

    7 14 Отговор
    ГЕШЕВ Е НЕПОБЕДИМ , КАКТО И БОЙКО ......... НО СПОРЕД ПРАВИЛОТО ЧЕ ПРОСТАКА Е НЕПОБЕДИМ
  • 75 ЗАЩО

    9 12 Отговор

    До коментар #71 от "Хаха хаха ха":

    Защо ГЕРБ постоянно бягат от отговорност?
    Защо ГЕРБ постоянно връщат мандата?
    Без да внасят кандидатите си за премиер и министрите си в НС?
    Защо Борисов се кандидатира от два избирателни района,
    а после избяга като плъх от НС?

    Коментиран от #79, #85, #90

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 талибан

    13 3 Отговор
    Не са подготвени, защото като хунвейбините на Мао Цзе дун до припадък скандираха само " Гешев е позор, оставка и затвор".
    Мантра щедро финансирана от засегнатите лица с много пари!
    Злобата до това води, загуба на чувство за реалност и прагматизъм!
    Талибаните дори се мъчат да преодолеят своята инерционност.
    Нашите талибани карат без спирачка!
  • 78 Пани

    19 3 Отговор
    Пичовееее…… , за съжаление се оказа, че прехвалените ни протестъри са мишки с килийно образование и пилешки сърца, а Гешев, добър или лош, корумпиран или не, се показа като достатъчно чел, когато е трябвало, а на всичкото отгоре и мъжкар!!!
  • 79 суверенът

    17 2 Отговор

    До коментар #75 от "ЗАЩО":

    Ми, чалгаря къдей!
    Той май сега е най актуалната мутра!
    Говори от диванчето си, излъчван от собствената си медия, ходи с охрана- между другото от кого се пази? Джипове като БТР-и!
    Пък да не ти се яви изплезен и татуиран- може да уплаши дребния човек, чиито права се кълне да брани?!

    Коментиран от #83

  • 80 анализ

    4 4 Отговор

    До коментар #53 от "az #Изчегъртване!":

    Ако това си разбрал (а не си обикновен трол) наистина имаш сериозен проблем. Или:
    - функционално неграмотен;
    - несподобност за обективно осмисляне и анализ на информация;
    - "звездите ти го говорят".
  • 81 Бат ви Бойко

    8 4 Отговор

    До коментар #54 от "Gowo":

    Мен ми е кеф, да си държа паричките в чекмеджето на спалнята!
    И да им се радвам!
    Вас кво ви е@e тоя факт?
    Ще си ги държа дето си искам!
    Сега друг е въпросът, защо се дразните от това, че вие ги нямате?
    Ми, изкарайте по един мандат от моите и сигурно няма да сте толкоз раздразнени, щото ще си имате свои пачки!
    И си ги држте където ви харесва!
    Това е !
    Много е просто!
  • 82 Х - я

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Рашков":

    Ми е повел мафиота мутра и. г... Тои да мисли как ще оправдае 10млн евро активи!
  • 83 ЗАЩО

    3 11 Отговор

    До коментар #79 от "суверенът":

    Антикомунистът Слави постъпи честно,
    като още преди изборите декларира,
    че няма да се кандидатира нито за депутат, нито за Премиер, нито за Президент, нали?
    Комунистът Борисов излъга всички,
    като се кандидатира дори от два избирателни района,
    а после избяга от Парламента,
    нали?
  • 84 Две димящи дула

    3 8 Отговор
    Отново някаква логорея на някой си петър здравков. Аз пък видях как въпросният прокурор видимо сричаше и си търсеше изгубените думи, защото беше видимо притеснен и отговаряше с едни и същи клишета. Победата е близо, но ще бъде за нас. Относно - боец, същият който преди години сърцато защитаваше същата тази мафия и прокуратура , няма защо да коментираме. В интернет е пълно с извадки на пламенните хвалебствени постове на един георгиев по адрес на герб.

    Коментиран от #86

  • 85 Българка

    9 4 Отговор

    До коментар #75 от "ЗАЩО":

    Отказват за да разберат ,такива като теб ,че Боко няма алтернатива в момента.Виж другарите докъде я докараха.Галопираща инфлация а повишаване на пенсии и заплати ,ЙОК.И това е само началото.
  • 86 Ташо

    5 5 Отговор

    До коментар #84 от "Две димящи дула":

    Щом си видял това ,значи имаш нужда от лекар.И то не очен а психиатър.
  • 87 По времето на управление

    14 6 Отговор
    на ГЕРБ в заведенията ,пост терминалите работеха , сега масово на всякъде искат КЕШ, цигари и тютюн без бандерол нямаше, сега се продава безпроблемно, нямаше мигранти, сега е лудница, като управлението на радев! ПЪЛЕН ХАОС НАСТАНА В БЪЛГАРИЯ, ТОВА Е НАЙ ТОЧНОТО И ПЪЛНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ !
  • 88 SDEЧЕВ

    7 8 Отговор
    Да ви светна мисирки,всичките кюлчета в колажа с шкафчето,ако се сметнат нямат и 500 000 евро.Дали не е платил през живота си Борисов данъци върху 500 000 евро-два апартамента в центъра.Олигофрени
  • 89 достойнство

    16 8 Отговор
    АКО ВСКЧКИ ПРОКУРОРИ ДОСЕГА БЯХА КАТО ГЕШЕВ В БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДА ИМА ОЛИГАРСИ.ПЪРВИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР КОЙТО ЗАКОПЧА ДУЗИНА ЗНАКОВИ ОЛИГАРСИ.А ТЕ РЕШИХА ДА СЪЗДАДАТ ПАРТИИ ЗА ДА ПРОМЕНЯТ ЗАКОНИТЕ В ТЯХНА ПОЛЗА ИНАЧЕ НЯМА КАК ДА СЕ ОТЪРВАТ.ЕДИНСТВЕНИЯТ ИМ ШАНС ЗАСЕГА Е ЛОЗАН ПАНОВ И НЕГОВИТЕ ГНИЛИ ЯБЪЛКИ.
  • 90 ГилотинБесилков

    3 5 Отговор

    До коментар #75 от "ЗАЩО":

    БОКо повтаря циганските номера "тука има - тука нема" на мАнгела Джандбаз моме, която без да се е отказала от заеманото евродепутатско място се кадидатира на всички избори в две листи и после се отказва! Това си е чиста ИЗБОРНА ИЗМАМА, и трябва да се наказва по Наказателния кодекс! Защо не въведат ограничения в Избирателния закон за на не могат да кандидатстват в няколко листи и да не могат да кандидатстват персони, заемащи бз да са се отказали друг избираем пост! И ако някой се откаже от мястото за което е избран, това място автоматично да се добавя едно място към листат на следващата партия/коалиция! Отделно ще е наказанието за ИЗМАМА по наказателния кодекс!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Един

    9 2 Отговор
    Този писач какъв смешник, последното му изречение е че в парламента преобладава ли хора с дипломатичен език, абе ти вярваш ли си. В парламента преобладават едни случайни, неподготвени хора, смешни с претенциите си хора от т. н. протестни партии. Хора които попаднах в парламента по един грозен начин мислейки си че могат да управляват и вместо да работят те се надпреварват да ни хвърлят димки, кой бил по голям протестър, кой го били и нищо за криза, за хората, а икономика. За тях съдебната реформа се свежда до заюяната
  • 93 Един

    6 2 Отговор
    Този писач какъв смешник, последното му изречение е че в парламента преобладава ли хора с дипломатичен език, абе ти вярваш ли си. В парламента преобладават едни случайни, неподготвени хора, смешни с претенциите си хора от т. н. протестни партии. Хора които попаднах в парламента по един грозен начин мислейки си че могат да управляват и вместо да работят те се надпреварват да ни хвърлят димки, кой бил по голям протестър, кой го били и нищо за криза, за хората, а икономика. За тях съдебната реформа се свежда до замяната
  • 94 Смях

    8 0 Отговор
    Пръднаха му на оная работа протестърите в парламента.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Плик с пари

    7 3 Отговор
    Като ни пробутват тази димка за кюлчета, защо не питаха гл. прокурор и за един конспиративен плик с пари. Не пипайте Гешев, ще се сблъскате с народния гняв и гнева на много магистрати. И въобще не ни пробутват това за реформа в съдебната система, тук става въпрос за пари и за мъст.
  • 97 Нове холдинг

    7 4 Отговор
    Гешев доста ме настъпи и ме накара да избягам от България. Спря лотарии и други "източници" на незаконните ми печалби. Как няма да впрегна тези ,които вкарах в парламента, да му искат оставката.
  • 98 Комунивирис

    12 3 Отговор
    Дали като се заговори отново за уж кюлчета и пачки в чекмеджето на Бойко, не отворим подаръчното пликче за Пламен Узунов, апартаментите на Бойко Рашков и назначенията на командващия ВВС на България на Десислава Ганчева.

    Коментиран от #110

  • 99 патриот

    12 4 Отговор
    Според мен, омразата към Гешев е заради по-високия му коефициент на интелегентност; Има една поговорка, че "на този свят всичко друго може да бъде простено само не и превъзходството". Не биткаджии! Сегашния парламент е препълнен с такива и резултата е "задънена улица"! Българския парламент се нуждае от хора с по висок коефициент на интелегентност, които от две злини, никога да не избират по голямата!
  • 100 ле ле

    2 10 Отговор
    Гешеф вече напуснал поста...никой не го такова..всеки го оплюва..а той вика дъжд вали..
  • 101 БОКОКРАД

    3 6 Отговор
    ГЕШЕВ ГО НАЗНАЧИ ОЛИГАРХА ПЕЕВСКИ И МУТРАТА БОЙКО ЗА ДА ГИ ПОКРИВА В ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ !
  • 102 6666

    6 2 Отговор
    Долу ДБ.....
  • 103 Гешев е Светило в Правото Като Фидосова

    5 2 Отговор
    Бившата шефка, на, правната комисия в Парламента!! УЧИЛА 4-5 години в Някакъв Стопански Факултет в Монтана"който го закриват, като Нелигитимен, но и дават право да се дипломира в СУ Право!! И къде е учила това Право?? В Монтана, но Завършила, дипломирала в Софийския??? Видяхме е колко е Учила!!
  • 104 Абе

    6 0 Отговор
    Щом се интересувате за дипломата на гешев хайде да се по интересуваме и от дипломата на др. Манолова, завършила нещо като пуц в бившия ссср. Нейната диплома дали и дава право да се представя за юрист, ами не, тя е изкарала някакъв курс за юридическа защита и права на работниците и това при соца. Факт е класата и знанията на гешев и изобщо не могат да се сравняват с общите приказки за правата на гражданите и подобни на налудничавата другарка. Тя ако познаваш закона, конституцията, нямаше да дрънка глупости и да взема противоконституционни решения. Куха лейка. А пък за хаджи не знам си кой, въобще няма смисъл да говорим, този тъй като няма аргументи, действа с яйца, прашки, риба. Политиката не е работа за хора със слаби нерви господине.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 ралф

    4 2 Отговор
    Гешев - президент на ИТН
  • 107 иопояо

    1 1 Отговор
    Гешев е класа над Ристо Мая и цялата пасмина в парламента.
  • 108 Шердан Българов

    1 1 Отговор
    ГЕШЕВ МАЧКАЙ НАРЕД!

    Коментиран от #109, #111, #112

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Ким Ир Сен

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Шердан Българов":

    АБЕ ТЕ ТАКА ЩЕ ГО МАЧКАТ НЕГО , САМО ДА ГО ПОДХВАНЕ КОМИСИЯ МАГНИТСКИ И ОЛАФ , ТОГАВА ЩЕ ВИДИШ КАКВО МАЧКАНЕ ЩЕ СТАНЕ , ДА НЕ КАЖА И КЬОВЕШИ !!!!!!!!.
  • 113 Глад Цинзибър

    0 0 Отговор
    Ние го мразиме, защото така ни казаха. Защо да мислиме, те ни казват, а ние пестиме време, за търкние, шмръкание, и каквото отпуснат.