Last news in Fakti

19 Август, 2021 17:33 6 043 124

Гешев: Не може да ме викате за парламентарен контрол

  • иван гешев-
  • правна комисия-
  • записи-
  • полицейско насилие

Постоянните комисии, каквато е и Правната, осъществяват парламентарен контрол. Трайна е съдебната практика, че по отношение на съдебната власт съдебният контрол е недопустим

Не може да ме викате за парламентарен контрол. Няма да кажа мнението си за записа с насилието и СРС-та. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред членовете на правната комисия в парламента.
Той отново напомни законодателството, което работи в негова полза. Обясни, че се явил пред депутатите от уважение към парламентаризма.

Той повтори казаното пред журналисти: "Становището на Прокуратурата и моето е, че чл. 24 от Правилника за дейността на Народното събрание противоречи на конституцията. Обръщам внимание на решение на КС №5 от 1995 година.

Конституционните съдии са казали следното: не могат да бъдат канени в комисии магистрати, президент и конституционни съдии. Трайна е създадената практика, че по отношение на съдебната власт е недопустим съдебния контрол. Това е така, защото променя баланса в държавата и принципа за разделение на властите. За добро или лошо в днешния правилник има чл. 24. макар и да противоречи на конституционната практика".

"Член 24 от Правилника за работа на Народно събрание, по силата на който съм извикан на изслушване, противоречи на Конституцията. Това е така, защото има трайна съдебна практика, като обръщам внимание на решение номер 5 от 1995 г., когато е атакуван текст от тогавашния правилник за работа на НС.

Там конституционните съдии са казали, че в парламентарни комисии не могат да бъдат канени президент, вицепрезидент, конституционни съдии и магистрати. Тоест в Народното събрание може да бъде поканен главният прокурор от самото Народно събрание", заяви Гешев преди изслушването.

„Постоянните комисии, каквато е и Правната, осъществяват парламентарен контрол. Трайна е съдебната практика, че по отношение на съдебната власт съдебният контрол е недопустим. Това е така, защото се променя балансът в държавата и в частност - принципът за разделение на властите", добави главният прокурор.

Той заяви, че утре или в понеделник ще внесе искане в Конституционния съд за обявяването на този текст от Правилника на НС за противоконституционен.

Главният прокурор коментира и борбата с престъпността:

Нашите европейски партньори много пъти са казвали, че нашият Наказателно-процесуалният кодекс е формалистичен. Това е посочено стотици пъти в европейски документи и следва да бъде преведен в съответствие с европейското законодателство. В противен случай се постига ниска ефективност в борбата с престъпността. На това наше становище към Правната комисия няма отговор. Внесохме и експертно становище за пътно-транспортните произшествия. За увеличаване на наказанията, за прецизиране на текстовете.

За отнемането на МПС на дрогирани и пияни шофьори. За тези неща още нямаме отговор, а това са неща, които касаят всеки един български гражданин. Ръста на тези престъпления е стотици проценти в последните години. Това са важните неща, които стоят пред българското общество”, добави Гешев.

Утре ще предоставим статистически данни, касаещи дейността на прокуратурата.

За записите:

Да, гледах записите. Всяка една оценка по конкретни дела, мога да въздействам вътрешно на други прокурори, това противоречи на моята работа. Ако правилно съм разбрал вече има образувано досъдебно производство от ноември м. г. - нямам данни то да е прекратено. Някой магистрат е преценил, че има достатъчно информация и е образувал досъдебно производство. Аз няма да имам против да контролирам всяко едно досъдебно производство.

За дипломата

Дипломата си е в мен. Мисля, че и вашите дипломи са у вас. Дубликат се издава само, ако документът е изгубен. Не знам с какво право вътрешният министър я търси и то във ВСС. Явно става дума за недоразумение.

Това, че колеги разследват колеги е факт. Няма какво да си крием главата в пясъка. Ние многократно сме го споменавали това в нашите доклади и това може да се провери. Аз помня времето, когато служители на МВР бяха преследвани от военна прокуратура. Това може да бъде променено със законови такива. Не се притеснявам отказите да бъдат контролирани от съда, но това би било противоконституционо. Моето лично мнение като магистрат е по-различно: Никъде в ЕС няма институт на проверка. Гешев смята, че трябва да се прави директно досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 76 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гешеф

    29 73 Отговор
    Аз съм Ръката на Бога.Само на него се отчитам!
  • 3 Да,бе

    111 17 Отговор
    Крайно време е да повярваш,че стават чудеса,каскет,тъй че що да не може
  • 4 Последния Софиянец

    116 20 Отговор
    Служебните министри трябва да се отчитат само на президентството,ама ходят в Народното събрание.
  • 5 Пунта Канна

    36 188 Отговор
    Мачкай Гешеф, народа е с теб.

    Коментиран от #7, #17, #47, #78

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    121 22 Отговор

    До коментар #5 от "Пунта Канна":

    Ти ли си народа бе Трол!?

    Коментиран от #22, #65

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 aйй си ир

    88 14 Отговор
    като си гyзен няма да кажеш , ама ще ти фръкне касkетa ол,игоф'peн
  • 10 КОТарАК

    77 25 Отговор
    точно затова ни трябва и президентска република. интересно как руски прокурор или крадлив съдия ще откаже на Путин да се яви където му каже

    Коментиран от #34, #42, #102

  • 11 Е това

    67 11 Отговор
    какво е! Публикувано във факти.бг: Няма да кажа мнението си за записа с насилието и СРС-та
    Колкото до дипломата, да ме извинява. Където и да постъпиш на работа, представяш оригинала на дипломата и се прави ксерокопие, което се съхранява в личното дело. Оригиналът се връща на лицето срещу подпис!
  • 12 Има

    32 8 Отговор
    ситуации , в които е абсолютно належащо ! Всичко друго е без значение !

    Коментиран от #66

  • 13 Амет

    9 13 Отговор
    Кво сте ми ги запоказвали всички мои мончета нес,остава и шиши да го покажите.прекалявати вечи.
    Това е заради Ив.Прок.
  • 14 Gowo

    58 15 Отговор
    Гешеф трябва да дава обяснения , независимо къде и пред кого, не какво е свършил.Ьащото знаеме че нищо не е свършил.А защо не го е свършил.Работата на прокуратурата не е да седи и чака в засада. А да се самосезира при налични доказателства.И оправданието , че не е било уведомен е работа вече на комисията по разследване.От където и идва питането.Знаел ли е Гешеф за тези престъпления.И ако не.Търсят се свидетели които да го заковат.Че е бил осведомен.И да му турят белезниците .И да се продължава с другите казуси Росенец, Барселона и ,,Туловището"
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 6 Отговор
    политиците да се возят в градския транспорт или да карат велосипеди както е в НИДЕРЛАНДИЯ
  • 16 пешо

    57 13 Отговор
    какви са тия закони , парламента да не може да извика тиквата като премиер и каскета да дават отчет , защо ги храниме тия 240 хрантутници .

    Коментиран от #67

  • 17 Тази борческа

    48 10 Отговор

    До коментар #5 от "Пунта Канна":

    формула "Мачкай..." е от репертоара на бойкохранениците, откровена простащина, но... това е. А Гешев очевидно си е въобразил, че над него е само Бог. Дори и така да е, ще си плаща. Нагло перекенде.

    Коментиран от #23

  • 18 българка

    38 12 Отговор
    Каква е тази Конституция, която за калпави закони изисква 240 кратуни, а за обвинението на невинни - само една кратуна, нещо като самодържец, който е богоизбран по неговите думи /прости ми Господи, знам че не си го избрал Ти/! До преди няколко седмици друга кратуна еднолично "управляваше" /крадеше/ държавата!
    И викам аз "Няма ли да дойде краят на кратуните?", а ехото ми оговаря "Не, идват още такива и.т.н. ....

    Коментиран от #68

  • 19 Ялчин

    46 13 Отговор
    Можем можем длъжен си да отговориш поне на Гражданите на България ние сме твоят работодател, ние ти плащаме заплатата. Народа е отвратен и разгневен от издивателствата над протестиращите.

    Коментиран от #28, #69

  • 20 БОЛШЕВИК 🌟

    36 11 Отговор
    Няма къде да ходи, как днес отиде така и утре ще отиде в парламента.
    И най-слабата държава е по-силна и от най-могъщата мафия! Така би трябва да е ако поне малко е останало от дътжавата ни.
  • 21 ПАРАЗИТ ГЕРБАВ

    33 9 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА ВИКАТЕ ТОЯ БОКЛУК , ПЪК И НЯМА СМИСЪЛ ЩОТО ТОЙ Е ТОЛКОВА ТЪП ЧЕ СЕ НАЛАГА ДА ЖИВЕЕ В БОЯНА НА ГЮВЕЧ СЪС НЕГОВАТА ПИЛОНКА !

    Коментиран от #41

  • 22 Газ пикаеш ,а?

    14 25 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    ДА АЗ СЪМ НАРОДА!!! или както се изразява наркомана : СУВЕРЕНА!

    Коментиран от #24

  • 23 Нагло Перекенде...

    42 14 Отговор

    До коментар #17 от "Тази борческа":

    Познавам само двама възпитаници на Милиционерската Школа-Симеоново...-Борисов и Гешев...!И двамата са...-Нагли Перекендета...!Явно ,че изпит по английски са нямали,а ако са имали,са им го дали със Среден(3 на релси))...!Но изпита си по предмета ,,Наглост"...са го взели за Отличен(6)...!!!
  • 24 изрод от ГЕРБ

    32 11 Отговор

    До коментар #22 от "Газ пикаеш ,а?":

    Липсата на ум обикновено е съпроводена с простотия в излишък‼️
  • 25 Хаха

    33 10 Отговор
    Тоя се изкара че е само някакво чиновниче, дето разрешава само отпуските на прокурорите. Ами съкратете длъжността тогава
  • 26 РАДИО АЛТАФ

    13 12 Отговор
    ние ромите шагласувами за герб и бати бойко и ние от хумата лом
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Голям Смях 😂

    17 36 Отговор

    До коментар #19 от "Ялчин":

    Ти на ония престъпници,които нaпaднаха пoлицaитe c кaмъни, кoктeйли „Мoлoтoв“, шишeтa c уринa, мeтaлни прътoвe, умрялa рибa, яйцa, дoмaти, пирoтeхникa и дoри взривни вeщecтвa,на тях мирни "протестиращи" казваш?!
    Трябва да си голям г-лупак!

    Коментиран от #38, #52, #73, #99

  • 29 бай Даньо

    12 35 Отговор
    Гешев игнорирай тая талибанска сган след 2-3 месеца тия падат в канала!
  • 30 Бамбука

    32 8 Отговор
    Ако сме парламентарна република и Парламента е най-висшия орган на управление на държавата, отиваш след като те повикат. Това повелява Конституцията. Има и нещо друго - уважение към НС и народните представители. Няма значение кои са те.

    Коментиран от #72

  • 31 Изчезвай бе

    27 8 Отговор
    Свиньо Мизерна. Махай се бе. Гит докато не си бит. Колкото повече наглееш, от по-високо ще паднеш. Как мислиш, че ще свършиш?
  • 32 шушлеци

    11 25 Отговор
    Те от ''Изправи се да седна'' и Де би ли БГ хал хабер си нямат от Конституция. Ама некои за министри на правосъдието се гласяха.
  • 33 Гост

    27 6 Отговор
    Тоа колкото е пр'ос'т, толкова е и т'ъп
  • 34 лукашенко

    10 9 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    Трябва ти путински терор и друга песен ще запееш.
  • 35 иванчо

    32 6 Отговор
    Не може, а?!?'?
    А може да си затваряш широко очите за бруталните престъпления на твоя "шеф"?'?'?'?!?!!!!
    Това по коя конституция го "може"?!?!?'?
    А, каскет?!?!?
  • 36 Sieg

    23 9 Отговор
    Гешев ВЪН!!! ПРИ ДЯДО БОЙКО ДА СИ ХОДИ!!!
  • 37 Гост

    26 8 Отговор
    Тука много гешефтаро-герберастко-депесарска паплач се изказва😂

    Коментиран от #74

  • 38 мноо ти е смешно нещо, а?

    21 5 Отговор

    До коментар #28 от "Голям Смях 😂":

    Нали знаеш, който много се хили, много ще реве. Има баланс в природата.
  • 39 0000

    18 8 Отговор
    Защо не пише какво са го питали този изпълнител на мафията? За колко пари се е продал?

    Коментиран от #82

  • 40 тхйт

    9 18 Отговор
    Браво, Гешев!! Трябваше да направиш процедурно питане, може ли да му се търси наказателна отговорност на волния пингвин..
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Пешо от блока

    12 8 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    Ти пък даде пример, да ти умре коня от смях. Путин и демокрация, това е оксиморон.

    Коментиран от #48

  • 43 Бамбука

    18 6 Отговор
    38 и повече магистрати и членове на висшия ешелон на упарвлението с имоти с недоказан произход зад граница, закона "Магнитски" иска отговори и разследвания, а ние си говорим може или не може Парламента да изисква гл. прокурор да се яви пред него. Ако трябва променете закон а в конституцията и го привикайте до края на седмицата.

    Коментиран от #77

  • 44 Behemoth

    19 5 Отговор
    Половината ни главни прокурори бяха луди другата половина си говореха с Бог хахах смятайте каква прокуратура имаме ...
  • 45 Професор

    8 27 Отговор
    Гешев е радост бе комунисти! Не е длъжен да се занимава с вас! Само Герб да живее Генерал Борисов!

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Баче Кико

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пунта Канна":

    Гешев мачка та шаци с гол зад ник.
  • 48 хихихихихи

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "Пешо от блока":

    Ти пък щото си първа дружка на Путин и някога си виждал демокрация!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Напомняш ми на лоши спомени...

    10 3 Отговор

    До коментар #45 от "Професор":

    ...,когато крещяха ,като теб-,,Да живее БКП"...
  • 51 СПАСЯВАЙ НИ

    12 25 Отговор
    ГЕШЕВ, БЪРЗО ПРЕБИРАЙ КИРЕТО, ОПУЛЕНИЯ И ФАТМАКА, ЧЕ СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА НИ!

    Коментиран от #57, #62, #76

  • 52 Страх и памперс

    21 7 Отговор

    До коментар #28 от "Голям Смях 😂":

    Платени от Бойко ултраси.

    Коментиран от #59

  • 53 БПФ

    26 8 Отговор
    Тоест тоя самозабравил се тyлуп направо заявява, че съдебната система е държава в държавата, а той е нейният султан !!!
    Ей-това означава разделението на властите в тоя си вид.
    - Ако парламентът не ни харесва, можем да го свалим с протести или в краен случай да го изтърпим 4 години - защото парламентът, тоест законодателната власт е под нашия - на избирателите контрол.
    - Парламентът избира правителството - изпълнителната власт - тоест и правителството е индиректно под наш контрол.
    - Местната власт, като част от изпълнителната, също е под контролът на гражданите - защото те избират кметове и общинари.
    - Държавния глава също ние си го избираме.
    - Но тия с тогите... кой ги избира? Какъв механизъм за контрол и натиск има народът като суверен в една република? - Ами НИКАКЪВ !!!
    ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ - защото виждаме докъде се стига !!!

    И е безкрайна наглост тоя скот да говори, че ефективността в борбата с престъпността е ниска, при положение, че съдебната система директно бойкотира цели членове от Наказателния кодекс - отказва да ги прилага !!! Тоест нашите депутати в парламента приемат закони, но прокурори и садии им показват среден пръст и не ги прилагат, въпреки, че това е тяхно ЗАДЪЛЖЕНИЕ !!!

    А на тоя тулyп трябва да му се напомни поговорката, че няма cвиня безсмъртна !!!

    Коментиран от #56, #81

  • 54 Голем смях

    7 20 Отговор
    Гешев е велик...Както трепача на комунисти прези 1944 г. негов съименник ..Гешев.Само при името му червените се подмокрят.

    Коментиран от #55

  • 55 Чичето

    4 10 Отговор

    До коментар #54 от "Голем смях":

    Ако наистина е така, то червеният Борисов трябва да е опикан до ушите!
  • 56 Професор

    8 16 Отговор

    До коментар #53 от "БПФ":

    Виждам че за виждаш а? Гешев си е Гешев не е длъжен да се обяснява. Назначен е от Генерал Борисов и само Генерала може да го уволни и никой друг.
  • 57 Афган

    16 6 Отговор

    До коментар #51 от "СПАСЯВАЙ НИ":

    Тези са ви най-малкия проблем. Скоро ще го ядете дебелия барабар с Гешев.
  • 58 Най- лесно

    2 6 Отговор
    Е да накараш някой да се осъзнае, като спреш стимулите му
  • 59 М М

    8 0 Отговор

    До коментар #52 от "Страх и памперс":

    Че са платени , платени са ! Но защо ми намирисва на БЕНЗИН и ДИРХАМИ.....
  • 60 Наглост

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Уважавай институциите!Елементарно е!Дръж се възпитано!Това също е елементарно.Не разбра ле,че със злоба нищо не става.Рушихте,решихте.Хайде стига!Отивайте си на село и с по една мотика,си изкарвайте бесовете.
  • 61 Lina

    13 5 Отговор
    Не може я! На всички ни е ясно, че ти лично не си по своя воля дошъл, каскете. Днес си изпратен от собственика ти шишан, посъветван от своя сокол. Ти така по своя воля няма да отидеш където и да е. Ами дано се навиват и да те освободят- в момента си им минус
  • 62 Алоу Карлуково

    8 4 Отговор

    До коментар #51 от "СПАСЯВАЙ НИ":

    Приберете го, да го спасите
  • 63 Мисли на ченге

    8 6 Отговор
    "Трайна е съдебната практика, че по отношение на съдебната власт съдебният контрол е недопустим" ТРАЙНА била съдебната практика, колко трайна бе - по малко или повече? Трайна практика у нас е да се краде, недопустим е контрол! Трайна практика е да ни управляват идиоти, това вече с съдба!
  • 64 Гешев

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    в случая е прав на 100% въпреки опорките на платените тролчета на Прокопиев и олигарсите тук.
  • 65 По-платен трол

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    от теб тук няма. Само си виж опорките под всяка статия. Ще разориш Прокопиев и олигарсите .
  • 66 Няма вариант

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Има":

    в който Конституцията да е без значение, погазването и е държавна измяна.
  • 67 Гешев

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "пешо":

    Ами такива са законите и не са правени от Гешев.
    Направени са да не може Гъдьо и Пондьо да искат от някой магистрат сметка!
  • 68 Ами просто

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "българка":

    недейте идва още такива ....
  • 69 Като ти гледам

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ялчин":

    ника не ще да си българин,а още по-малко народа. Пиши само от свое име.

    Коментиран от #86

  • 70 СТАЛИН

    7 3 Отговор
    ПРОТЕСТЪРИТЕ, ТРИО БАБИКЯН ДА СТЕ ГИ ЗАБРАВИЛИ И ТИЯ ОКОЛО ТЯХ СЪЩО!
  • 71 СТАЛИН

    2 3 Отговор
    МНОГО ОБИЧАМ РЕВОЛЮЦИИТЕ И РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ.
  • 72 ...я пак

    6 5 Отговор

    До коментар #30 от "Бамбука":

    прочети в Конституцията за независимост на съдебната власт...после пак си пиши неграмотни опорки,за да не умреш от глад. Прокопиев ще ти плати.

    Коментиран от #105

  • 73 мнение

    9 3 Отговор

    До коментар #28 от "Голям Смях 😂":

    Те не са били мирни протестиращи, а провокатори, за да дескридитират мирния протест. И това не е смешно, а трагично както за полицаите, които съвестно си вършат работата в рамките на закона, така и за мирните протестиращи, които бяха изтезавани вързани от няколко изверга садисти, които посрамиха авторитета на полицията. Светът не е черно-бял, има и сиви отенъци, за съжаление.
  • 74 Повече

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    са платените протестъри преназначени от олигарсите за платени тролчета.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Нищо такова

    8 2 Отговор

    До коментар #43 от "Бамбука":

    не може да направите - трябва Велико народно събрание,ама ти откъде да знаеш !
  • 78 LOSHIA

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пунта Канна":

    Липсата на ум обикновено е съпроводена с простотия и наглост в излишък‼️
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Затънал в блато от престъпления

    8 7 Отговор
    Я му разследвайте на този неграмотник без диплома далаверите с баща му, фирмите и имотите на този, на онази, с която живее и ще излязат потресаващи престъпления многобройни.

    Коментиран от #85, #122

  • 81 Ами точно

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "БПФ":

    механизъм за натиск от страна на платените протестъри и лумпени не може да има, затова е Конституцията .
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Като за

    6 6 Отговор
    последно Така се държеше и ББ , защото му беше ясно,че е за последно.
    Ванга е казала, ке дойде време и всички мошенници ке бегат панически от България. Ще бъде!
  • 84 Бах

    11 6 Отговор
    Тези дипломи от МВР , нали знаете как се получават . Тези дипломи им се дават . Критерият за знания е нула . Дипломата на една учителка за детските градини е по стойностна . Чудя се как такива глупаци имат самочувствие на " висшисти " Та този главен прокурор да вземе да се скрие . Все попадаме на подобни с нулев Интелект.

    Коментиран от #100

  • 85 Болен мозък

    4 5 Отговор

    До коментар #80 от "Затънал в блато от престъпления":

    Ли си😄😄😄😄😄

    Коментиран от #88

  • 86 Ялчин

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "Като ти гледам":

    А като ме гледаш виждаш ли нещо или....
  • 87 РАШКОВ

    4 4 Отговор
    КИРЧО ДА НЕ СЕ ОТКАЗВА ОТ КАНАДСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО АМИ БЪРЗО ДА СЕ СПАСЯВА, ЧЕ ГЕШЕВ ЩЕ ГО НАБУТА В ЦСЗ СКОРО.
  • 88 Иди се образовай и мълчи!

    3 2 Отговор

    До коментар #85 от "Болен мозък":

    Без мозък си ти и ти личи отдалеч, щом си на страната на безмозъчни престъпници. Не коментирай, като нямаш представа от икономика, видове власти и държавно управление, юридически правила.
  • 89 Нали беше

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тарикат нямаше да се появиш в парламента ..м*утро ...ама като четеш какво става във форумите и бегом.
    Ма*фиота е разбрал че този път няма да му мине номера и ще има проблем! ..Му*трите вън!

    Коментиран от #96

  • 90 ПУТИН

    5 3 Отговор
    НА КИРЕТО КАНАДА ЩЕ МУ ЛЕГНЕ НА СЪРЦЕТО СЪВСЕМ СКОРО.
  • 91 народ

    5 4 Отговор
    Няма такова нещо гл. прокурор!
    Съкращение на тази длъжност и още една дузина около нея администрация, охранители и .......
    Най-бедната държава в ЕС сме, но с най-голямата репресивна структура!
  • 92 Денев

    3 6 Отговор
    Тоя не разбра ли че каквото реши Народното Събрание , ние сме Парламентарна Република !

    Коментиран от #95

  • 93 Който и да съм

    7 4 Отговор
    Тролчета, хвърляйте по едно око и на други новинарски сайтове!
    Пристрастието зомбира!
    "Oт изcлушвaнeтo нa Гeшeв прeд прaвнaтa кoмиcия cтaвa яcнo, чe глaвният прoкурoр e дocтa пo-дoбър юриcт oт Хaджигeнoв. Бeзcмиcлeнo изcлушвaнe. Кaтo нe знaeш кaк дa вoдиш вoйнa, пo-дoбрe нe я зaпoчвaй. Нe мoгaт дa ce фoкуcирaт върху eдин cмиcлeн, яceн и кoнкрeтeн въпрoc c кoйтo дa гo зaкoвaт. A и тoй e дocтa пo-пoдгoтвeн oт тях"

    Коментиран от #97, #109

  • 94 колчо

    4 5 Отговор
    герберастията , корупционерството и гешефтурата са едно и също нещо, и ще драпат като мазни змии да се измъкнат от Неизбежното правосъдие,което ще дойде по един,или друг начин!

    Коментиран от #98

  • 95 Българка

    6 1 Отговор

    До коментар #92 от "Денев":

    Ти не разбра ли, че първо трябва да се промени Конституцията, а това става само от ВНС или с гласовете на над 3/4 от обикновено НС и то само в изключителни случаи. Аман от илитерати.
  • 96 хе хе

    9 2 Отговор

    До коментар #89 от "Нали беше":

    Той постъпва по тарикатски от Баце!
    Отиде, каза им в очите каквото е по закон и айде да видим сега, какви ще са реакциите от булонката и нейните дупетати?!
    Сега не могат да мрънкат, че гл прокурор не уважава парламента!
    Точка!

    Коментиран от #108

  • 97 Българка

    7 3 Отговор

    До коментар #93 от "Който и да съм":

    Абсолютна истина, ония се опитваха с някакви фамилиарни въпроси, с подхилкване да се правят на интересни. На Гешев окото не му мигна, железен.

    Коментиран от #104

  • 98 някой

    5 0 Отговор

    До коментар #94 от "колчо":

    Ако намекваш за народен съд от типа на 1944/45 г - забрави!
    Ако пък си много мераклия, отивай при талибаните!

    Коментиран от #103

  • 99 караПрас

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Голям Смях 😂":

    Ти май намекваш за коалиционерката на БОКо Джамболина моме бомбаджи вазелин-ракиджи, ли имаш предвид?!
  • 100 Българка

    7 3 Отговор

    До коментар #84 от "Бах":

    Гледай , ако намериш някъде изслушването на Гешев. Направо ги удари в земята, с каменно лице, без емоции, с точно и ясно цитирани членове и точки от закона. Ония изглеждаха като стадо слаби и лигави ученици пред учителка.
  • 101 ⚜️Илюминат⚜️

    2 5 Отговор
    Ние в прокурорска или парламентарна република живеем? Съдебната практика на която каскета се позовава се базира на волята на законодателя! Законодателя казва Ела! Отиваш и точка!

    Коментиран от #107

  • 102 факти

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    Примера ти няма грам връзка.В Русия е диктатура и е съвсем нормално никой да не може да откаже нищо на Путин,защото противните изчезват в небитието.Освен това Русия е най-корумпираната държава в света и там не е пример закона за никой.
  • 103 колчо

    1 4 Отговор

    До коментар #98 от "някой":

    има и трети вариант, но не споря с коне с капаци
  • 104 Който и да съм

    6 3 Отговор

    До коментар #97 от "Българка":

    Ами, един прокурор трябва да бъде железен!
    Като изключим тия политически циркове, работата на прокурорите е да се занимават с изправянето пред съда и обвинявани най различни престъпници!
    Ако вземат да се плашат от лаещи дупетатчета, значи не са за тази работа!
    В тоя ред на мисли, заплахите на булонката и адвокатчето, че ще оставят гл прокурор без охрана, са излагация от най-ниско махленско ниво!
    Но, така ще настроят цялата съдебна система срещу себе си!
    Не виждат по-далеч от злобата си!

    Коментиран от #106

  • 105 Булаир Фружин

    2 5 Отговор

    До коментар #72 от "...я пак":

    Всички момченца на тиквата като тебе наричат хората с инакво мислене платени тролове. А истината е, че мнозинството от хората, както се видя и на изборите, ненавиждат тиквата в червата. Хората, които го харесвате сте 20% от няма 40% гласували. От тия 20% 2/3 са ромски гласове. Демек ти и родата ти + барни, томито и митов са гласували за него. И му3те.
  • 106 Червен скорпион

    2 4 Отговор

    До коментар #104 от "Който и да съм":

    Никой си.
  • 107 Българка

    4 2 Отговор

    До коментар #101 от "⚜️Илюминат⚜️":

    Наистина ли искаш да повишиш процента над 80???? Кое не разбра от статията, ако ти е трудно прочети коментарите с малко плюсчета , повечето са написани от умни хора. Ще цитирам едно изречение от статията " Публикувано във факти.бг: конституционните съдии са казали, че в парламентарни комисии не могат да бъдат канени президент, вицепрезидент, конституционни съдии и магистрати.". Точката са я сложили отдавна в Конституцията.

    Коментиран от #114

  • 108 Запознат

    4 6 Отговор

    До коментар #96 от "хе хе":

    Човеко,защитаваш един явен престъпник , ...този човек (и.г.-каска,шапка...)има активи ,сметки и кеш над 10 млн Евро!...как ще си го обясниш....И.г.омекна защото знае ,че следващото ПРОТИВОдействие е Гилотината на обществото!

    Коментиран от #111

  • 109 РеалНо

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "Който и да съм":

    То насъскването на хунвейбините не става с факти и аргументи, а с подхвърлянето на примитивни опорки. И за жалост в България, пък и не само, тези опорки хващат почва.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Ммдааа

    0 1 Отговор

    До коментар #108 от "Запознат":

    И пърсивиърънс на Марс обхожда хасиендите на Борисов и Гешев, а НАСА са им личната охрана на имотите из необятната вселена. Как може да сте толкова елементарни бе хора?

    Коментиран от #112

  • 112 Мутре вън!

    3 2 Отговор

    До коментар #111 от "Ммдааа":

    Човеко, следващия път просто цъкай минуси, така всеки тук ще разбере твоето мнение..... няма нужда от лакърдии и обяснения.... този тр да си ходи с мир сега! ... После каквото стане, а то няма да е мн добро за него!

    Коментиран от #113

  • 113 Ммдааа

    1 2 Отговор

    До коментар #112 от "Мутре вън!":

    Тези с тоталитарен манталитет много обичате да казвате кой какво да прави, какво да говори и дали изобщо да говори, а и много обичате да осъждате и избивате хора без съд и присъда, само че ако исташ такава държава ще трябва да отидеш в Куба или Сев. Корея. Няма да ви позволим да го направите с България. Няма ги вече въшливите съветски пълчища, които да ви дадат властта.

    Коментиран от #116

  • 114 Булаир Фружин

    3 1 Отговор

    До коментар #107 от "Българка":

    А, понеже говориш за Консултацията. Може ли да има според Конституцията етническа партия в Парламента? Може ли да ми кажеш как ще определиш изнасянето на данни на граждани на република България при разследването на т. нар. кибератака срещу НАП. Аз наричам и двете противоконституционни. Каскета е мутроподобен милиционер от прехода, а мястото му е в зандана. Толкова.

    Коментиран от #115

  • 115 Не съвсем

    0 2 Отговор

    До коментар #114 от "Булаир Фружин":

    Абе то и БКП/БСП е престъпна съветска организация ама продължава да върлува дали директно, дали чрез такива като Радев и служ. му кабинетче, а и някак винаги в съдружие с ДПС. Пък интересно беше и как Доган застана на проруска позиция в конфликта между Турция и Русия. Не Гешев е проблема на България, а съдебните състави, които масово са на същите хранилки, на които са и ДПС.
  • 116 Човеко

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Ммдааа":

    ... Лично простраство... Няма как да надничаш в него без позволение.. , макар и в сайт с форум... Научете се!... Питаш ли ме като подписваш с персоналния си ел. Подпис?.. Ест, че не... Мутрите вън! Шапката в затвора за кражби и грабежи, сийка също!.. ОПГ от пазаржик си мислят че ще им се размине, няма!
  • 117 Стар терикат

    4 1 Отговор
    Срам ме е , че съм българин

    Коментиран от #120

  • 118 Стар терикат

    2 0 Отговор
    Това са едни много подли хора от прокуратурата и мвр, имат инструмент за разчитане на човешкк мисли.
  • 119 Адв. Ивайло Юруков

    2 1 Отговор
    Едни се извиняват, други почнаха да уважават институциите и разделението на властите ... като цяло доста им се свиха перките :)
  • 120 De verdad

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Стар терикат":

    Ама ти българин ли си? Защото из този форум не са много.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Йо Несбьо

    2 3 Отговор

    До коментар #80 от "Затънал в блато от престъпления":

    Неграмотник без диплома„ пък от 20 години в съдебната система„ че и прокурор„ а сега и главен прокурор?! И аз се бях смаял„ че е възможно някой да е главен прокурор без да има валидна диплома„ пък то излезе„ че обвиняващите го не са прави. Пообъркали се леко. А защо в парламентана комисия привикват главния прокурор?! Защото ГОЛЕМИТЕ ЮРИСТИ И ПРОТЕСТЪРИ срещу мафията НЕ ПОЗНАВАТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА. Нали Аджигеньов беше написал наскоро неграмотно писмо? А Гешев си е тарикат„ поживя си на държавна издръжка в резиденцията и прокуратурата му плаща жилището и ремонтите„ а заплатата си му стои непокътната... Но това е друга бира..
  • 123 Лелееее

    0 0 Отговор
    Какъв свестен политик.
  • 124 Логика

    2 1 Отговор
    Парламента каза -ела.
    Кой е парламента ?
    Овластени чрез избори от българските граждани група от хора.
    Парламента измисля и кове законите по които живеят всички български граждани , в това число и главния прокурор.
    Този който кове законите трябва да има обратна връзка за да разбира дали изкованите закони са добри.
    Обратната връзка е инфирмация , чрез наблюдение , разговори , обсъждания по всяка тема.
    Как парламента да си върши работата като не може когато поиска да се срещне с главния прокурор.
    Той е представител на всички прокурори.Затова е главен.Цар на прокурорите.
    През последните 10 години са ковани закони които днес позволяват на главния прокурор да не изпълни искането на парламента.
    Следователно власта на парламента е по - слаба от тази на главния прокурор.
    Затова логично е да заключим , според законите на логиката , че главния прокурор (както и да се казва той) е царя на републиката.
    Цар означава , човек с най -голяма власт.
    Логичен е въпроса - има ли републиката цар.
    Има ли в света царска република.
    Не се ли казват- царство , монархия.
    Парламента е изковал закони на абсурда .Интересно е в кои години ги е изковал и с чия идея и подкрепа. Не може да се определи в какво общество живеем- в Република ли , в монархия ли , в царство ли , кралство ли .
    Иначе се наричаме република.
    А възможно е аз да не съм достатъчно компетентен.Нямам висше образование по право и политика .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове