Last news in Fakti

1 Септември, 2021 17:20 5 761 60

Росенец не е ключът от бараката - комисия „Чекмеджето“ е

  • доган-
  • ахмед доган-
  • росенец

За да се случи дворецът на Росенец всички институции са дали своя принос. Много подписи са сложени

Росенец не е ключът от бараката - комисия „Чекмеджето“ е - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да допуснем, че комисията „Росенец“ свърши работата, за която настоява „Демократична България“ и дворецът, в който 4 месеца годишно пребивава лидерът на ДПС (и досега е такъв) бъде обявен за грешно продуктово позициониране спрямо някои закони и разпоредби. Какво ще последва от това? Чувство за дочакана справедливост? Трудно е да се повярва.

Добре, приемаме, че Ахмед Доган ще отиде в комисията или ще намери някакъв начин за комуникация с нея. И ще стане ясно, че той не е собственик на въпросния имот, а ползвател от време на време. Всичко ще е законно, но няма да звучи ОК. Това отдавна не върши работа, защото самата комисия е нещо като другарски съд, който зове за морал. Не е лошо, но е поостаряло като метод за обществено въздействие.

Доган едва ли се притеснява от въпросите на комисията, защото зад него стоят поне 600 000 души в България, Турция и други страни. Освен президентът Радев никой друг не може да се похвали с такава подкрепа, при това повече от 30 години.

Тези, които защитават Доган имат един безспорен контрааргумент: „А защо няма комисия „Чекмедже“? Няма и за онези над 60 милиона, които Васил Божков твърди, че е дал за Борисов през ексминистър Горанов. Разследва се дали Божков е финансирал протестите, но не се разследва даването на десетки милиони за такса "спокойствие". Бившият премиер все още обикаля свободно държавата, а не е извикан да обясни кой и защо разпореди десетки милиарди да заминат в (не)известна посока. Росенец може да е дразнеща тема, но в казуса „Чекмедже“ е събрана цялата същност на модела на управление, който запрати България на дъното на Европа. Доган може да е наричан вдъхновител на този модел, но всъщност Борисов е продуктът на проект на задкулисието, което от Луканово време инжинерства в управлението на страната. Борисов е и изпълнител на кукловодите още от времето като главен секретар на МВР, през кмет на София до премиер. Той осъществи топлата връзка на изпълнителната власт с прокуратурата и най-вече с лицето Иван Гешев.

Комисията е нещо като борбата на Робин Худ в Англия между XII и XIII век срещу богатите и самозабравилите се представители на властта и приемането на Великата харта на свободите през 1215 г., известна като Магна харта, която ограничава правата на кралската власт и гарантираща правата на гражданите. Разбойникът от Нотингам изразява емоционалните противоречия между бедни и заможни, а Хартата за първи път в света гарантира определени, ако не всички, свободи.

И у нас е имало смели хайдути Робинхудовци, но сме си нямали Магна харта, което е съществена разлика… Затова и Раковски и Левски, ако позволите такова сравнение, стигат до прозрението, че не рязането на зелките на омразни представители на Портата ще донесе избавление на българите, а отхвърляне на деспотичната система. Да не повтарям думите на Апостола за чистата и свята република - знаете ги.

За да се случи дворецът на Росенец всички институции са дали своя принос. Много подписи са сложени.

Трябва по-задълбочено да анализираме какво се случва в държавата и кой кой е. Не от позицията какво ни харесва и какво – не, а от ситуацията и възможните реакции.

Ахмед Доган е личност и политик със сложно присъствие в българската действителност. Той върна ордена „Стара планина“ заради връчването му в един указ заедно с Васил Мръчков, главен прокурор по време на възродителния процес. Българското общество не възропта срещу президента Първанов, който извърши тази дивотия, нито срещу Мръчков, който, видите ли, бил добър юрист. И Вишински е бил добър юрист и дипломат, знаел е четири езика, но милиони са минали през лагерите, а други са ликвидирани с негово участие.

От години остро критикувам действията на Ахмед Доган и негови съратници. Не вярвам в митологизирания „етнически модел“, на който той бил създател. Няма бащи, майки и стринки – има обикновени граждани, които живеят заедно в добри и лоши времена. Не харесвам и бабуването от страна на ДПС на не едно и две правителства, както и неколцина от ръководството на движението, които са се взели насериозно и се опитват да дават акъл на цялата нация до поста нагъл начин. Знам обаче, че това е логичното поведение на всяко малцинство по света. То все се бори за оцеляване. Което обяснява и позицията на САЩ спрямо Доган, която е повече мълчаливо въздържане, отколкото директна критика. Ще откриете тази въздържаност в годишните доклади на Държавния департамент за правата на човека, както и на депешите от Брюксел.

А нима не знаем, че политиците ни стъпват в смесените райони само по време на избори и то с идеята за сделки за гласове. Това капсулира хората, те застават зад своя водач или водачи като връзка с държавата-мащеха. Вижте колко сърдечно бе посрещнат президентът Радев в Родопите преди дни – защото хората са зажаднели за внимание, някой да ги чуе.

Отношенията на Турция с НАТО и САЩ се промениха драстично в последно време. Това превърна България във важна страна от процесите на Балканите и Близкия Изток. Вашингтон гледа на нас вече по друг начин. Може някои да дърпат чергата към Русия и Евразийския проект, но реалностите са други и ние трябва да се съобразяваме с тях. Винаги е било така.

Вълната на ислямизация и „производството“ на радикализъм под различни форми отдавна е заляла съседна Турция. Това е огромна опасност за нас. Някой трябва да спира това влияние и да опази българските мюсюлмани от тази отрова. И това се прави.

Действията на „Демократична България“ през миналото лято и създаването на комисията „Росенец“ имат своето значение. Те са като будилник, който ни разбуди да започнем да се ровим в корените на модела, който изкриви до неузнаваемост т.нар. демократичен преход. Да ни накара всички заедно - и българи, и турци, арменци, евреи, власи, помаци и пр. да променим законовите възможности за злоупотреба с власт, обществено положение и превземане на институциите. Ако в съда един ден бъдат предоставени убедителни доказателства, че резиденцията на Росенец е незаконна, нека тя бъде преустроена в детски лагер, санаториум или друго полезно нещо, както правят в Италия, например.

Огнян Стефанов


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    38 5 Отговор
    Приказки, приказки-РЕЗУЛТАТИ НИКАКВИ...И НА РАШКОВ МАЙ МУ ВЪРЗАХА РЪЦЕТЕ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сега

    24 4 Отговор
    един подпис - и вън !!!
  • 4 Сатана

    34 6 Отговор
    Няма значение дали Доган ще иде на разпит.Иде зима,иде глад и мизерия.

    Коментиран от #56

  • 5 Майна

    27 4 Отговор
    Ще стане каквото МУСТАФАТА каже...Разбра се, че народът никой не го бръсне за нищо...
  • 6 Подписалите

    28 2 Отговор
    да си носят последствията ! Корумпирани същества !
  • 7 Смръдлив трол

    10 13 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Още ли не са ви спуснали опорките? Прокопиев ще ви каже,може и двоен надник да ви плати.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Последния Софиянец

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Смръдлив трол":

    Аз взимам по 200 лв.Значи ще даде във вторник 400.ха ха ха ха ха
  • 9 данчо ментата

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "Смръдлив трол":

    от дпс или от гроб си то е едно и също

    Коментиран от #47

  • 10 да да

    11 22 Отговор
    абе мисирките,
    нали вашите "хора" са на власт
    къде са ви доказателствата с/у Борисов, КЪДЕ са ???
    нещастници !

    Коментиран от #12, #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 виж момченце

    29 5 Отговор

    До коментар #10 от "да да":

    какви повече доказателства искаш хванаха го п бели гащи с тъпкано чекмедже с милиони евра на които се виждат но9мерата на кючетата и на банкнотите , боко тиквата каза че знае коя е Мата Хари , каскета каза няма доказателства и случая приключи за тях и за такива като теб

    Коментиран от #36, #42, #50

  • 13 jorj

    16 9 Отговор
    Модела "Чекмеджетата" е генетично закодиран в главите на най-крадливата, жестока и кръвожадна мафия - комунистическата, избила стотици милиони хора!!!!! Основната опорна точка в началото на грабежите им е "дръжте крадеца" и се изфабрикуват, пачки, кюлчета, пистолети, ще погубят майка, татко, ще похарчат милиони, НО СЕГА ЩЕ КРАДАТ МИЛИАРДИ А НАИВНИЯ БЪЛГАРИН ИМ ВЕРВА.

    Коментиран от #15

  • 14 Явно никой

    17 6 Отговор
    Явно никой не може да пипне един от съмишлениците на атентата при гара Буново. Единствен бай Тошо, лека му пръст, можеше да се справи с него, но уви, дойде демокрацията и от затворник и престъпник някой стана недосегаем.

    Коментиран от #22

  • 15 Тъй де

    16 5 Отговор

    До коментар #13 от "jorj":

    Не сучайно пребоядисаното комунситче боко тъпче чекмеджета ...
  • 16 ПКП Я

    15 5 Отговор
    Това цигане и тиквата още на свобода ли са?
  • 17 Емил

    5 7 Отговор
    Поредното доказателство, че русофилистичният "ФРОГ" е руска подлога и маша на ГРУ (ДПС)! Защо една далавера да е оправдание за друга?!?!?!
  • 18 аман от ДС

    17 2 Отговор
    Направихте тоя цинганин мошенник и доносник едва ли не капо ди тути капи!Абе тоя е един удобен цинганин бе,следете парите,то не е трудно..и моля ви не му показвайте мусурата,знаем я!
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 5 Отговор
    Доколкото успях да прочета ""Росенец"" може да вкара на топло цялата банда на толупа!!Естественно при добро желание на магистратите!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Явно никой":

    Затворник му е имиджа!Никога не е бил,това е легенда на ДС!След,като се ръкува с Дявола,Дяволът поема грижи над него!Доган никога няма да пострада!тези,които са, около главатаря на разбойниците ще го отнесат,както и банкянския финансист!
  • 23 Няма чекмеджета !!!!!!!!!!!

    8 9 Отговор
    И никога не е имало !!!!!!!!!!!!
    Хайде Факти слагайте 200-300 минуса, на този коментар и вие редовни антигерберастки тролове, започвайте да изливате помия.

    Коментиран от #24

  • 24 тц бе уродь

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Няма чекмеджета !!!!!!!!!!!":

    Няма пък,яшмиоя

    Коментиран от #26, #31, #32, #33

  • 25 Фффффф

    9 4 Отговор
    Свински черва и най отзад тиква
  • 26 Да да

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "тц бе уродь":

    Ше го ядешшшшш.
  • 27 ВЕДНАГА

    5 8 Отговор
    БОЙКО ЧЕКМЕДЖАРА И ДОГАН - НАБИВАНЕ НА КОЛ !
  • 28 Буково дърво !

    1 0 Отговор
    Чурук !
  • 29 Сссссс

    1 1 Отговор
    Не разбрах как причината ни виновна а следствието.акодемик.
  • 30 Крис51

    10 4 Отговор
    Може да не е големият ключ, но е малко ключе. Някой трябва да понесе отговорност, че с участието на държавата "Росенец" се е превърнал едва ли не в анклав на българска територия, с незаконно построено пристанище, което не се контролира от никого. Има и други ключета. И ако целокупно наложат отстраняването на Гешев, може да се стигне и до "Чекмеджето".
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Изкажи се по-смело бе

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "тц бе уродь":

    Тафто некое.
  • 33 Да му ядеж на Бойко

    2 4 Отговор

    До коментар #24 от "тц бе уродь":

    Пакета.
  • 34 Румен

    5 1 Отговор
    Бла,бла.Кво каза Доган.:-Аз разпределям баницата”
  • 35 Гандалф

    7 0 Отговор
    Някои ако си мисли, че ще се промени нещо, жестоко се лъже....да се замете нещо под килима....се прави комисия, почват се едни дълги разпитвания на свидетели, което продължава в години във времето. След години пререкания излизат с някакво мнение...ако се стигне до съд...независимия български съд в 99,9 процента се произнася, че няма престъпление и...кучетата си лаят, кервана си върви...
  • 36 Хванаха на баба ти

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "виж момченце":

    цървули те. То ако можеше да се обвинява по нагласени фалшификати,нямаше да ни трябватрябва прокурори и следователи. Ами хайде,нали са на власт "честните",защо не разследват и повдигат обвинение?

    Коментиран от #45

  • 37 БатКапутин

    1 2 Отговор
    А бе дебелак, ами хайде всеки велможа да краде безогледно!
    Народен съд ще ви оправи, не другарски съд! И всички незаконно забогатели на стената!
  • 38 Активист на БКП

    3 2 Отговор
    Оня с 4 000 000 000 € докога ще го чакате?

    Коментиран от #39

  • 39 За Бойко Рашков

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Активист на БКП":

    Ли питаш ???
  • 40 Гандалф

    5 0 Отговор
    За тридесет години не се ли нагледахте на парламентарни комисий, то не бяха комисий по досиетата, комисия за Цанков камък и още ред такива...има ли още наивници да вярват, че нещо ще се промени...
  • 41 Както каза

    4 0 Отговор
    И как,по кой закон и правило към момента ще принудят Доган да им се яви да им се обяснява? На мястото на Доган ще отида и ще ги попитам за чекмеджетата,къщата в Барселона,колко маймуни от Дай България имат къщи на защитената територия Буджака,както и за вилата на Росен Плевнелиев в Черноморец на самия бряг на морето. Както каза Тошко Африкански увъртолили са се като свински черва.
  • 42 ДаАмаНе

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "виж момченце":

    Ако "пълните" чекмеджета бяха на дълъг кадър на видеото със спящият Борисов, тогава можеше да го свържем с тях, но когато са на отделни снимки в помещение, което е под контрола на НСО, която пък е на прякото подчинение на Радев ... аха и да ти повярвам. Да ме прощаваш, ама възпроизвеждаш глупави опорки за наивници. Знаем ги комунягите с техните непрестанни компромати.
  • 43 СОПАР

    4 1 Отговор
    АБЕ НЕ ОСОБЕННО УМНИ БОЙКО НЕ УПРАВЛЯВЯ ПОВЕЧЕОТ СТО ДНИ ЗНАЧИ И НЕ КРАДЕ АМ И КЪДЕ СА ПАРИТЕ БЕ ТЪПУРИ САМО В ПРАЗНИТЕ ВИ ГЛАВИ А НА РАШКОВ СА НА АЧИКА А ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ ЧЕКМЕДЖЕ КОЛКОТО КЪЩА В БАРСЕЛОНА А РОСЕНЕЦ Е НА АЧИКА КАКТО И ДОСТА ДРУГИ ИМОТЧЕТА ЩО НЕ ПИТАТЕ ЗА ТЯХ ЩОТО НЕ ВИ ОТЪРВА ЧЕРЕПА ДАЛ 60 МИЛИОНА ВЕРНО ЛИ А НА МАНОЛОВА КВО ДАДЕ А ПАРТИЯТА МУ С КВО СЕ ХРАНИ МНОО СТЕ ГОТИНИ АМА НЕМА ДА Я БЪДЕ /ПОМНЕТЕ БУЧАРОВ ДА ДА АМА НЕ/
  • 44 стефанов

    5 3 Отговор
    Росенец се вижда а чекмеджето и ония 60 000 000 никой не ги е виждал,освен една жена от пазара.

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Който

    1 4 Отговор

    До коментар #44 от "стефанов":

    Трябва ги е видял гербава подлога долна.
  • 47 Селянин

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "данчо ментата":

    Автора Явно не знае нищо за приватизацията Тия дето гушнаха предприятия заводи болници и др сега хвърлят Димки на народа

    Коментиран от #49

  • 48 Gowo

    4 1 Отговор
    Разбира се че не е луд който яде баницата.Този Сарай е построен точно пред очите на бургазлии.Имотът се вижда и с просто око през залива отсреща.Тоз кмет , Николов , .Той някога вглеждал ли се е в морето.Щи става там отсреща.Всички са виновни.Не казвам отговорни.Щото отговорността в видяхме.Всички са за кауша .При Бай Ставри.
  • 49 Gowo

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Селянин":

    И да знае какво Ето .И аз зная ,че едните красиха предприятия и казаха на следващите.Крадете сега вие от държавни земи и имоти И от евросубсидии.Сма нас няма да закачате Вторите отговориха.Добре .Дадено.Само ще ви спретне една бутафорна хайка .Чрез Гешеф.Че да види народа , че ето на .Гонят ги .Ще ги гонят .И ще видят те.....е , видяхме.
  • 50 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "виж момченце":

    ....ай стига с това чекмедже, от 10-15 чекмеджета показани във видеоклипа, баш това се отвори...По-нескопосана манипулация не може да се измисли!!!
  • 51 копи пейст

    1 1 Отговор
    Цитат от Е-вестник: “..........В момента Росенец е де факто българска територия, окупирана от руснаци, охранявана от руски гардове от “Лукома” и български от “Ипон”, която не се контролира нито от Гранична полиция, нито от която и да било власт. Дали европейските държави ще толерират дълго тази пробойна в Шенген предстои да научим. Съдейки по реакциите на Холандив и Финландия на българската кандидатура за Шенген, “ерата на съмнението” не е отминала в историята.

    Коментиран от #53

  • 52 А бе Огнянчо

    2 1 Отговор
    Защо няма и комисия Импекс.Това защо бе чоджум , го пропускаш.
  • 53 Europata

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "копи пейст":

    Ама когато от ДПС събират т. нар. либерални формации от Европа на конференции и всякакви други мероприятия, същите се скъсват да ги хвалят и да ги легитимират като техните хора в България, включително от Финландия и Холандия, нали? И ДПС не е преставала да бъде част от същите тези либерални формации в европарламента. И да си спомним, че същите тези евролиберали натискаха Борисов да направи правителство с ДПС, а не с патриотите. Така че за модела Доган носят отговорност и въпросните евролиберали. А според мен най-голям съюзник на Путин в ЕП са именно тези левичарско-либерални мошенници.
  • 54 Вълканов

    5 0 Отговор
    Оказа се една голяма пушилка, която издигна Христо Иванов начело на ДБ. И той се оказа не на висотата да бъде ръководител, а само протеже на чужди интереси, които го дискредитираха като част от протестърите. Народът казва: "Никога не е късно да станеш кипазе".
  • 55 Бай Колю

    8 0 Отговор
    Председателя на Комисията адвокат Калоян Янков е смешник ! Не кани за разговор собственика на фирмата притежаваща Росенец, а кани ползвателя Доган...? Явно е пропуснал тази лекция ! Народа е заспал и глупав, че не им начупи главите на крадливите български политици !
  • 56 Бацо Гацов

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана":

    Така е. Всичко поскъпва... иде глад, а тези ни занимават с Доган и Росенец. Всички знаем, че Доган няма да стъпи на изгнила дъска. Всичко е ПР за изборите. Народа да му мисли.
  • 57 аз съм Веска

    4 1 Отговор
    ТОВА ДА МРАЗИМ БОГАТИТЕ Е НЯКАКВА МНОГО ТЪПА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ , ОТКАРВАЩА НИ В НИЩОТО .
    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е БЕДЕН , НЕ ЗАЩОТО БОГАТИТЕ МУ ВЗЕМАТ , А ЗАЩОТО НАРОДЪТ МУ ГО ДАВА , ИЛИ ПОЗВОЛЯВА ... ВСЕ ЕДНО ...
    И КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА ... МРАЗИМ ТЕЗИ , НА КОИТО ДАВАМЕ .
    Е... А ВЗЕМЕТЕ ...И КОГАТО ВИ ДАВАТ .
  • 58 гост

    2 0 Отговор
    инжИнерства?????!!!!
  • 59 ПРЕСА

    1 0 Отговор
    КЪДЕЕ СА ПАРИТЕЕЕ КЪДЕ Е МАТА ХАРИ
    ЗАТВООООООООР
  • 60 СЪВЕТНИК

    0 0 Отговор
    ЛИЧНО ЖЕНА МИ ВЗЕ 142 000 ЛЕВА ЗА ЕДИН ПОДПИС ЗА РОСЕНЕЦ