Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 13:00 22 145 53

Всички българи са с "двойно гражданство"

  • божидар чеков-
  • себастиан курц-
  • кирил петков-
  • двойно гражданство-
  • европейски съюз

Така е от деня, в който България влезе в ЕС

Всички българи са с "двойно гражданство" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трябва все пак да се престане с натякването за "чуждото гражданство", защото то се използва с користни цели. Не съм убеден, че останалите в България са по-българи от тези в чужбина. Не говоря за изключения. Натякването, което идва от една измислена от ЦК на БКП конституция, не отговаря на съвременността. Деленето чрез основния закон на българите от страната и тези отвън е пагубно. Най-вече за страна със застаряващо население и ниска раждаемост.

Погледнато реално, всички българи са с двойно гражданство, от деня в който България влезе в ЕС. Следователно като член на този съюз, тя трябва да приспособи законите си към европейските. За предпочитане е това да стане благодарение на разум, а не насила следствие на съдебно решение от Съда за правата на човека. Пред съда няма "харесвам", не "харесвам". Притиснат от всякакви пазители на българските закони, това заплашва да направи Кирил Петков. Превърнал се в жертва, той ще получи добре дошъл тласък в спорната си политическа кариера. Европейският съд вече е произнесъл подобни решения и Кирил Петков ще спечели със сигурност.

Що се отнася до изпъстрения с нередности негов обществен и политически поход, има много по-важни и заслужаващи внимание грешки. Предлагам за обсъждате поне една, за чието мълчание не намирам обяснение. Това е ползването на държавни средства по време на министерстването му за негова лична реклама, както и реклама на бъдещата му партия. Обвинен в подобна злоупотреба със служебното си положение, австрийският канцлер Себастиан Круц подаде оставка. През това време, българските политически коментатори побързаха да се вторачат във връзките на обувките си!


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 102 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    159 35 Отговор
    Благодарение на ГЕРБ в чужбина българите станаха повече от тук.Като евреите ни направиха.Тука царуваше цар Ирод и Пилат Кърджалийски.

    Коментиран от #51

  • 2 Кой ни пита за ЕС?

    87 13 Отговор
    А за НАТО? Ехоо,ганьовците от Парламента,дето уж прави Съединението,иде време за отговори май.Няма само Вие все да живучкате а Ние все да умиргаме!
  • 3 Иванчо

    117 41 Отговор
    Разделението на "българин" и "небългарин" е въпрос на самосъзнание.
    Най-смешни са "българите, дето се българеят, но живеят в чужбина. А като си дойдат, разправят как било "На Запад". Бай Ганьо е по-жив от всякога!

    Коментиран от #35, #53

  • 4 Чудя се

    82 22 Отговор
    Какво толкова умуване?!Има закон,има процедури.Разбирам,че искат да го оневинят.Ами да намират начин и да се приключва.Дава се лош пример,ама...Който има пари и влияние,може и Президент и цяла държава да излъже,и пак ще му се размине.Това е положението.Жалко,че у нас остава огорчение,колко сме безсилни.Затова отдавна нямаме никакви идеали и се спасяване по единично

    Коментиран от #49

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин в българия

    100 12 Отговор
    Чеков, гражданството определя и наличието на държава. ЕС не е държава, а съюз от държави. Мога да имам не повече от две гражданства. При проблеми имам правна и физическа защита и от двете държави. Мога да работя в определен момент в една от двете държави, в смисъл да плащам данъци в една от двете. За да има държава трябва да има държавни органи като съд, полиция образование , армия, здравеопазване и т.н. Тези структури се издържат от данъците на работещите в територията на държавата. Има изключения като държавата Юдея, която годишно се издържа от бюджета на САЩ. Чеков, аз живея и работя в България и нямам гражданство на държавата ЕС. Запомни това!

    Коментиран от #13, #14

  • 7 Защо

    55 44 Отговор
    Защо постоянно се сравняват несравними неща.Хайде да се приключва вече.Казусът е от прост по-прост.А Кирил Петков няма да спре да лъже.Това е ясно на всички.Щом го харесват толкова много хора,защо не се яви в 25 МИР в пряка конкуренция с ББ и Корнелия Нинова, а на бутаха Ицо Хазарта като бушон за изгаряне.Защото щеше да лъсне,че има противоречие между говорене и действия.То българинът,че е наивен, наивен е,но когато трябва,проявява здрав разум.

    Коментиран от #15

  • 8 БРАВО БОЖИ. ЦЕКОВ.

    10 32 Отговор
    ВАЖНО Е КАКЪВ СЕ ЧУВСТВАШ...
  • 9 Перо

    70 20 Отговор
    Толупът беше по-вреден и тъп от 1 млн.души с двойно гражданство. За това сме на това дередже! Това,което не става и за чеп за зеле и не може да си помисли за чужбина,има резервирани държавни постове,като тъпи и верни!
  • 10 ШЕКЕРЧО Е ГРАЖДАНИН НА

    11 8 Отговор
    МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ🛰🛰🛰🛰
  • 11 Пешо

    49 46 Отговор
    Аман от неграмотници. До кога ще оправдаваме нарушителите на закона. Кирчо и Кокорчо са за затвора.
  • 12 Стига глупости лв

    52 22 Отговор
    А какво ще кажеш Чеков, че Киро Канадеца нарушава основния закон на страната ни-Конституцията.Това е важното, а не ,че ЕС мисли друго😂😂😂

    Коментиран от #18

  • 13 Печена тиква

    63 43 Отговор

    До коментар #6 от "Българин в българия":

    Жерар Депардийо има сигурно 20 паспорта /гражданства/ от целия свят. Ако се кандидатира за френски президент ще го изберат от раз , без да се замислят французите за останалите 19 гражданства ! Защитавайки Банкянската тиква сте готови да оплюете всеки по-качествен от него.

    Коментиран от #36

  • 14 Перо

    55 18 Отговор

    До коментар #6 от "Българин в българия":

    След като лицата с двойно гражданство нямат права в БГ,тогава защо трябва да плащат данъци в БГ?

    Коментиран от #33

  • 15 Перо

    47 19 Отговор

    До коментар #7 от "Защо":

    Тиквата е първи в листата в Пловдив,София и сигурно в още 100 листи за твое сведение. Бори се за имунитет,защото положението на каскета се клати и нарциса си мисли,че това ще го спаси.

    Коментиран от #17

  • 16 Ахахаа

    39 18 Отговор
    За Жерар не се притеснявай, той взе чуждо заради данъците във Франция. Това го прави враг на френския народ, бяга от данъци и от френските закони, както прави и Кирчо.
  • 17 Нищо нямат срещу него

    26 14 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    Сега няма имунитет Що не го закопчаят,той не се крие.Просто колкото и да им се иска нямат нико.В съда снимки с шкафчета не важат.Трябват документи.А виж Киро язовира е подписал такъв документчл 313 е много точен.
  • 18 Лалугер

    29 13 Отговор

    До коментар #12 от "Стига глупости лв":

    Чеков му дреме на Оя,и той е същата подлога . А Kиро Канадски е за прокуратурата
  • 19 Има фундаментална разлика

    36 12 Отговор
    г-не Чеков, емигрант от 1971 г. Тук става дума за тези, родени като българи, следователно - с българско гражданство. Някои от тях приемат чуждо такова в последствие (и вече са с двойно), дали заради някоя друга придобивка, дали по друга причина. Ей тук е основната разлика! Придобивайки 2-рото гражданство - тези хора се предполага, че ще са лоялни на новата родина. Проради това ние, българите, им нямаме вяра и се съмняваме чии интереси защитават тези двойнствени хора. За заемане на висок пост в държавата в такава ситуация е недопустимо, както и правилно е постановил мъдрият български законодател.

    Коментиран от #20, #27

  • 20 божидар чеков

    15 17 Отговор

    До коментар #19 от "Има фундаментална разлика":

    Явно сте някъде в облаците относно съществуващите в Европа закони. Да се говори за "двойствени хора", за лоялност и друга придобивка е толкова извън реалността, колкото е и заключението ви за "мъдростта на българските законодатели! Френският закон е абсолютно ясен по въпроса за двойното гражданство. Никой във Франция не се заяжда с "двойните" граждани, защото правилата успокояват страстите. Цитирам по памет - всеки френски гражданин, притежател на друго гражданство, губи френското си гражданство, ако бъде избран в друга страна освен Франция. Става дума за министър и нагоре. Няма ограничение за депутат. "С питане до Рим се стига!" С хулене и заяждане - до кривата круша!

    Коментиран от #24

  • 21 Ами, не! Не съм в облаците!

    22 3 Отговор
    Ето, че вие сте чудесен пример и доказателство на защитаваната от мен теза с първосигналното светкавично цитиране на закони на 2-рата Ви родина. Пристрастието Ви е очевидно. Пристрастие... симпатия ... лоялност. Жалко но е така.
  • 22 Последен коментар по темата

    14 0 Отговор
    В написаното по-горе проявявам сдържаност и опит да отчета реалносните. Даже и не съм отварял немата за българските емигранти с американски паспорт, където имаме ситуация с " I pledge allegiance...". Тези са от най-гръмогласните, абстрахирайки се удобно от клетната за вярност. Та така...
  • 23 Механик

    35 9 Отговор
    Абе аз още не мога да разбера какво има неясно с казуса "Кирето" ?
    Човекът е постъпил на висок, държавен пост и е подал декларация с невярно съдържание. Подписал я е САМОЛИЧНО, при положение, че е знаел, че нарушава КОНСТИТУЦИЯТА на нашата страна.
    С две думи, човекът е ИЗМАМНИК и е карал на принципа "ако мине, мине".
    Никой не му забранява да има двойно гражданство, освен в случай, че иска да заеме държавна служба.

    Коментиран от #38

  • 24 Професор

    45 12 Отговор

    До коментар #20 от "божидар чеков":

    Виж сега, Чеков, изобщо не сме в облаците, защото за разлика от теб сме обиколили целия свят, знаем няколко чужди езика перфектно и сме МНОГО наясно с нещата, понеже в момента си живеем в Америка, а сме живели и в Италия и Франция. При това, наши аспиранти работят в 20 различни държави на Запад. Пак за разлика от теб, не сме глобалисти и соросоиди, получаващи пари от неомарксистката радиоточка Дойче Веле като теб и твоето приятелче Дичев, дето се е писал професор-културолог без да е чел и една лекция пред когото и да било. Това, че колониалистки Франция, Великобритания, Белгия и Холандия имали не знам какви си закони и закончета, които ТИ не познаваш в детайли, и избират да си закрият националните държави в името на глобалисткия социализъм, не значи, че и ние трябва да си закрием хилядолетната държава. Това, че неомарксистка Германия иска да си ликвидира националната държава, като я ислямизира, не значи, че и ние искаме да се ислямизираме. ОТБЕЛЕЖИ си тези базисни истини на ниското си чело. Кратки са, белким ти стигне мястото. Така че ЗА НАС гражданството на ръководните кадри в страната трябва да е единствено и само българско, за да служат само и единствено на родината, точка.
  • 25 До #24 ПРОФЕСОР

    27 5 Отговор
    Моите почитания, г-не! По-ясно нама как да се формулира. Благодаря!
  • 26 юрист

    25 4 Отговор
    АБСОЛЮТНИ ЛЪЖИ ОТ ЮРИДИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА- ЕС ГРАЖДАНСТВОТО НЕ ЗАМЕНЯ НАЦИОНАЛНОТО И НЕ Е ВТОРО ГРАЖДАНСТВО, А Е ДОПЪЛВАЩО НАЦИОНАЛНОТО- ТОВА СЕ УЧИ В ПРАВНАТА ДИСЦИПЛИНА ПРАВО НА ЕС В 3ТИ КУРС В ЮФ НА ВСИЧКИТЕ НИ ВУЗОВЕ. ДОКОГА ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ТЪ0ПА0ЦИ НЕЮРИСТИ ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВЕЩИ В ПРАВОТО, СЛЕД КАТО Е ЗАБРАНЕНО НЕЮРИСТ ДА УПРАЖНЯВА ЮРИДИЧЕСКА ПРОФЕСИЯ... Дано приключи най- накрая предизборната кампания, за да се кротнат всички такива квазиучени субекти...Божидар чеков- ако ти си правоспосоен български юрист, аз съм трамвай... Абе, умник, аз бъркам ли ти се в професията ти и твърдя ли, че знам повече от теб в нея, м...
  • 27 Да кажа

    11 16 Отговор

    До коментар #19 от "Има фундаментална разлика":

    Въпросният индивид е бил “преместен” в Канада от неговите родители. Защо го разпъвате на кръст за чужди решения
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тукашен

    20 7 Отговор
    Г-н Божидар Чеков, недейте от чужбина да давате акъл на тия, които живеем тук! От статията Ви се вижда, че сте позабравил и българския език, а пък се пишете “писател”... Знаем, че сте сътрудничил на западните тайни служби, а сега симулирате патриотизъм! С приказките си бихте могъл да излъжете само някои млади балъци. И стига сте тровил хората с тенденциозности по адрес на комунистите. В сравнение с тия, дето ни управляват през последните 32 години, комунистите бяха Ангели Небесни! А с Вашето верноподаничество към тоя чудовищно централизиран “Европейски съюз” по-добре си стойте на Запад и ни оставете на мира! Проповядвайте си глобализма и евросъюзничеството в Атлантида!
  • 30 Вера

    22 5 Отговор
    Този е предател, а не писател
  • 31 глоги

    9 15 Отговор
    България влезе в ЕС. Следователно като членка на този съюз, тя трябва да приспособи законите си към европейските. ТРЯБВА,АМА НЕ ГО ПРАВИ. НЯМАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА,ЗАТОВА ВСИЧКО В БЪЛГЕРИЯТА ОКАЛЯНА Е ХАОС.
  • 32 Готин

    10 10 Отговор
    Нарушаването на конституция или закон, подлежи на наказателна отговорност. Наказанието се определя по съдебен ред, и до тогава всеки е невинен. До тук с правната страна на въпроса. От друга страна новата формация "Продължаваме Промяната", явно набира силна подкрепа в обществото и става заплаха за статуквото, което с всички сили и средства се опитва да компрометира водачите на тази партия. Тази статия е част от тази "дейност"!
  • 33 Бай Ху (By Who)

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    Ми щото им е по-изгодно. В България данъкът е 10%, а почти навсякъде другаде 30,че и 50%. А и Кирето като го гледам не се е засили кой знае колко да пкаща данъци.
  • 34 ех тази пошлост остави ни без журналисти

    13 2 Отговор
    ами не думай и коя е другата държава на която сме граждани???

    Коментиран от #41

  • 35 1914

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо":

    Ванчо,националното съзнание и определяне не зависи от местоживеенето.За съжаление тези които живеят в България я плюят най много,а тези в чужбина я хвалят и величаят защото са направили разликата и знаят какво е. Така мисля.

    Коментиран от #44

  • 36 заплес

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Печена тиква":

    02.09.2020
    Жерар Депардийо, арестуван в Париж заради шофиране в нетрезво състояние преди няколко дни, заяви, че вече не иска да бъде французин и предпочита Русия и Путин. Изявлението си актьорът направи в полицейския участък и в интервю за френската телевизия Canal+.
  • 37 Филип Ейджи

    11 0 Отговор
    А за джипката и БНТ какво ще кажеш!?
  • 38 Северозапад

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "Механик":

    Като има чадър над него от олигарси и чорап изтребител, така ще да е, да
  • 39 Бивш левскар

    7 9 Отговор
    Всеки мързеливец, уж плащащ данъци в територията, е "българин" щото го е страх да иде там където наистина се работи и зависиш от себе си а не от свако Тако и Тулупа от банкя.- Крием се зад измислени паравани като унгарци и поляци. Затова сме се по близки с турци и араби.
  • 40 Крокодил

    15 1 Отговор
    Божо нещо не разбрах, искаш да кажеш че конституцията ни е писана от ЦК на БКП и затова не е модерна и не трябва да се спазва?
    Я си направи справка кога са писани конституциите на Франция , Германия и тогава пак пиши глупости. Аз пък мисля че на хора като теб не трябва да им се дава "трибуна" да се изказват!!!
  • 41 БоБо

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "ех тази пошлост остави ни без журналисти":

    Ами гражданини на ЕС. А ако искаш моге да бъдеш и селянин.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Наску диаманда

    2 1 Отговор
    Реално погледнато, не е вярно.... този път това, което казвате, влизане в ЕС, има, съвсем други,, користни цели,, които отново оставят обикновения гражданин,, замислен,,.....!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Адвокат

    11 1 Отговор
    Статията е некомпетентен дилетантски опит за замазване на едно престъпление с някакви "съображения", което е направо смешно! Просто този агент ви го осветиха, махате го и толкова, докога ще търпим обидните ви глупости! "Писател" ще ми коментира юридически казус?
  • 46 Йо Несбьо

    9 1 Отговор
    Поредният драскач с мнения! По времето на ЦК на БКП България имаше 9 милиона население. Днес около 6 млн, повече не е "европейски". Да вземем за пример Чехия - може ли европейски гражданин да гласува в Чехия на чешки избори? Да, ако е чех! Какъв е процентът на етническите чехи сред популацията от близо 11 млн души? Над 89%. В България, където се хвалим с "европейско" мислене, етническите българи сме около половината от 6 млн. Осъзнавате ли, че това се дължи на национален нихилизъм? Хората в Чехия си държат на чешкото и за обидни коментари на улицата срещу нещо чешко може и да ви набият съвсем демократично. В България спокойно може да се залива цялата държава с помия и никой няма да ви упрекне, а ако кажете "ром" или "турчин" ще ви питат вие ли сте най-чистият българин и дежурният въпрос дали знаете баба ви с кого си е лягала (дори и против волята й). Чехия е била с векове под немско господство и за ваше учудване такива въпроси няма да чуете!

    В заключение ще кажа, че България и българите сме ударени много тежко в главата и не виждаме, че затриха цялата страна. За да е просперираща България, трябва на държавотворния народ да му е добре, за да увлича малцинствата към интеграция и да формира единна нация. В момента на българите не им е добре, добре е за малцинствата и те правят деца и така вече 31 години. Всяко поругаване на българското и на водещата позиция на българското дава още един пирон в ковчега на страната такава, каквато я познаваме. После следва
  • 47 ха ха

    8 1 Отговор
    Значи Киро Язовиро е с тройно!
  • 48 Баста

    5 6 Отговор
    Поооодкрепям! Все пак живеем в 21век, е не в социализъма
  • 49 днес

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чудя се":

    Чеков, Чеков - няма понятие гражданин на ЕС. Това е квази гражданство. ЕС не е държава, а съюз, общност, създадена по съответен ред, при която държавите прехвърлят определена компетентност на общо разпореждане. НЕ СЪЩЕСТВУВА ГРАЖДАНСТВО НА ЕС! попитай специалисти по право на ЕС! Не говори глупости, ако не искаш да питаш - чети проф. Семов.
  • 50 SDEЧЕВ

    11 1 Отговор
    НЕ ГРАЖДАНСТВОТО Е ПРОБЛЕМА,А ПОДПИСА ПОД ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ,КОГАТО КАНДИДАТСТВАШ ЗА ДЪРЖАВНА РАБОТА СЪС ЗАПЛАТА НАД 5000 ЛЕВА И ИЩЕТЯВАШ ДРУГ КАНДИДАТ ЗА ПОСТА
  • 51 българин

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Всичко друго за управлението на тиквата, но заслугата за прокуждането на знаещите и можещи българи зад граница не е само негова, още с падането на желязната завеса и пуча 89 г., отчаяните от властта на червената мафия поеха по света и така до ден днешен, същата червена пасмина управлява, българите бягат и се спасяват в чужбина.
  • 52 КРОКОДИЛА

    2 0 Отговор
    НИКОЙ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ НА ИЗБОРИТЕ 00 РАДЕВ КЕНЕФ НИКОВА ЗЪРВУЛ И ДРУГИТЕ НЕГРАМОТНИ ...............УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  • 53 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо":

    Ние ли сме смешни или вие че търпите да ви мачкат всеки ден? Като казваме как е на запад вземете си поука и ако ви харесва напр9692авете направете и вие така.