Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 10:00 2 788 78

Пол и джендър: Конституционният съд ли трябва да определя идентичността на хората?

  • джендър-
  • конституционен съд-
  • пол

И постепенно държавата ще почне да се управлява от едни хора, които не дължат отчет никому

Пол и джендър: Конституционният съд ли трябва да определя идентичността на хората? - 1
Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Със странното решение на Конституционния съд относно понятието "пол" страната ни прави още една крачка назад към Третия свят, смята професор Ивайло Дичев.

Кoнституционният съд отново ни шашна с политическо решение: полът бил единствено и само биологически.

Помните как през 2018 година същият съд спаси коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти с решението си да прокълне "Истанбулската конвенция", където заподозря предателство към биологически елементи на половата идентичност. Корнелия Нинова досега привижда своя лична победа в аргумента на съда: "биологичният пол "жена" се свързва със социалната роля - "майка", с "раждане", с "акушерска помощ"." Доколкото помня определението не включваше "лидер на лява политическа партия", но вероятно е преглътнала, защото ѝ е било по-удобно ГЕРБ да си остане на власт.

В новия казус има и нов абсурдистки момент. Може ли да се смени административно полът на човек, който е претърпял медицинска операция? Ако наистина полът е само биологически, то следва да може - нали биологията е променена?

България: примитивна, но екзотична?

Само че задачата на съдът явно е да противостои на "вредните западни влияния". В мотивите се казва, че ние сме изключение в ЕС, но имаме право на своята особеност заради принципа "единство в многообразието". Можем да го преведем така: примитивни, но екзотични! И тъй, събран е грандиозен консилиум от всевъзможни специалисти, които да дадат мненията си по темата. Разбира се, отсъстват социалните учени, защото нали трябва да се громи "социалният пол". Не са поканени и заинтересуваните ЛГБТИ и правозащитни организация, но пък - от тях да мине - изслушани са и те, макар и да не са послушани.

Основната ударна сила в разгрома на джендър идеологията (каквото и да значи това), това са генетиците. Хромозомите са "първичното", както материята беше първична, духът - вторичен. Х-У, всичко е ясно. Е, в онези редки случаи, когато има някакво природно объркване, се очаквало правото да еволюира, да взима решение Народното събрание. Който следи темата помни, че преди десетина-петнайсет години генетиката се беше превърнала в нещо като историческия материализъм в миналото - смяташе се, че ще открием гена на всяка болест, ще можем да поръчваме бебета със сини очи и 180 IQ. У нас генетици патриоти доказваха, че има неповторим български ген, над 80% автохтонен, който, разбира се, няма нищо общо с турския. Слава богу, тази фантасмагория попремина, разбра се, че гените са много сложно нещо, а още по-сложно става при взаимодействието им със средата. Но науката е най-добрата пропаганда.

Защо съдиите започнаха да се занимават с демография?

Другият тип аргументи са наталистки. Половете да били бинарни, защото трябвало да се раждат деца, а "страната е изгубила повече от два милиона или над ¼ от населението си след 1989 г.", поставено е "под въпрос самото оцеляване на нацията". Какво правим с пола на хора, които не могат или не искат да имат деца? Престава ли да е жена жената след менопаузата?

Цитирано е по моему скандално мнение на някакъв учен, според който "половата идентичност, различна от биологичния пол, се явява заболяване, което възпрепятства адекватното възпроизводство". Има нещо странно, когато съдии се занимават с демография: хора от по-старото поколение като мен ще си спомнят криминалното преследването на абортите през соца. Но пък на кой не му се свива сърцето като види масово побелелите коси в трамвая? Хайде, бинарните, хващайте се за работа!

Третият и най-смешен момент, това е традицията. В консилиума са включени всичките религиозни групи, като на православната църква е отделено особено внимание като исторически стожер на нацията, което кара човек с ужас да се запита дали все още сме светска държава. Съдиите са се усетили за това и обясняват, че наистина подобно следване на религиозни предписания не е типично за европейска държава, но при нас ставало дума за идентичност.

Тук се изливат разнообразни мисли за българската "народопсихология" (това любимо на журналистите псевдопонятие), която се основавала върху "вечното и неизменно" разбиране за пол. Каквато е била жената на коня при древните българи, такава е и сега зад волана на джипа (добавката е моя). И тази ни идентичност "подлежи на зачитане от ЕС", защото добре разбираме, че цялата операция има за цел да ни предпази от лавина съдебни процеси по незачитане на права, която ни грози. Надеждата е, че ще ни бранят Орбан и Качински. Защото "правилата за определяне на семейните връзки са от първостепенно значение за функционирането на държавността като цяло".

Поредната крачка назад

Аз не бих се наел да разсъждавам дали административното понятие за пол трябва да се променя точно сега - но нека кажат онези, които имат проблем с идентичността си. Не съдиите, не поповете, не генетиците. В коя европейската страна има 36 пола, каквито фантазии раздухват дейци на ВМРО и БСП? Слава богу тези теми не се обсъждат от съда, но странното решение на КС няма да помогне с нищо на страната ни, която така прави още една крачка назад към Третия свят. Очевидно има случаи на хора, които трябва - не по прищявка, а по сериозна необходимост - да променят пола си. Очевидно е, че едно модерно европейско общество следва да се грижи за всички свои членове. Как да стане, нека решим всички заедно.

Категорията "пол" наистина следва да закрепи определени практики, но дали у нас е дошъл моментът да я променим едва ли трябва да решава конституционен съд. Казва ни се, че той изразявал "волята на българския народ", но как точно изразяват воля съдии, аз не разбирам. Впрочем самите те в един параграф май са усетили, че не им е в правомощията да взимат подобни съдържателни решения за националната идентичност, за биологията и вечните неща. Аз бих очаквал подобни теми да се обсъждат в народното събрание, в идеалния случай - от горна камара на парламента, каквато за жалост нямаме. Но при всички положения от народни избраници.

Докъде може да стигне Конституционният съд?

Представете си докъде може да стигне един конституционен съд утре с подобни съдържателни търкувания? Конституцията казва, че България е социална държава, ерго - да се закрият частните университети. Продажбата на презервативи противоречи на националната демография - да се криминализира. Ваксини - няма ги в българската традиция, нали бабите и дядовците ни са пазили идентичността си, боледувайки гордо. Антиваксърските партии тържествуват! Или такава предизборна акция: свикват консилиум от генетици, които проверяват ДНК-то на Кирил Петков и постановяват, че то е под 26% българско.

И постепенно държавата ще почне да се управлява от едни хора, които не дължат отчет никому.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    89 4 Отговор
    Споко бе Дичев, лично ти определяш идентичността на хората. Доволен ли си сега?
  • 2 траян

    92 5 Отговор
    Тоя нали е бисексуал съвсем му е каша в главата
  • 3 Марш оттука бе

    110 6 Отговор
    соросоид нещастен. Кой си ти и колко сребърни ка получаваш за пасквилите си, които бълваш и винаги против България?
  • 4 БОРУНА ЛОМ

    83 4 Отговор
    С ТРЕТИЯТ ПОЛ ДЕМОГРАФИЯТА Е КАТАСТРОФА, ПРОФЕСООРЕ! ТАМ СЕКСА ДЕЦА НЕ РАЖДА!
  • 5 русенец

    79 5 Отговор
    Язък , че си професор. КС даде определение за това, кое трябва да се смята за пол, вероятно заради такива като теб, които са с по-широки възгледи. Иначе не КС определя идентичността на българите, в това число и твоята.
    ...
    Между другото, ти с какво си вадиш хляба, че гледам си постоянно в някоя медия.

    Коментиран от #27

  • 6 Абе

    92 2 Отговор
    има два пола - мъжки и женски. Колкото до това какъв се самоопределяш ако искаш и самолет бъди.
  • 7 Драган

    5 77 Отговор
    Няма проблем гейове да се женят. Само на селяците им пречат. Те, селяците, понеже се чувстват на дъното на обществото, само гледат да си го изкарат върху някой - циганите или гейовете. Ако бях на мястото на селяците не бих се сравнявал с цигани и гейове.

    Коментиран от #31, #72

  • 8 6A13TT

    7 46 Отговор
    Няма страшно, европейския съд ще наложи една глобичка от 1 милион на ден и нещата ще си дойдат на мястото.
  • 9 Да!

    67 3 Отговор
    Да, полът е биология! Кай как се чувства си е негова работа. В ЕС може да излезне и пол "извънземно", но това няма да го доближи до космическо бъдеще, а до деградация на основи на себевъзприемането на населението.
  • 10 Сандо

    57 6 Отговор
    Дичев е от психодесните.Опичайте си акъла отсега за кого ще гласувате.И по-добре в третия свят,отколкото в загиващия първи.Още повече че отдавна поетът е написал "последните ще станат първи".
  • 11 Пълна боза

    42 2 Отговор
    Тоест пола човек може да си го определя сам. Но не може сам да реши дали да се ваксинира, например.
  • 12 Хахаха..

    33 18 Отговор
    България Винаги е била в Третия свят,изключая периода 1944-1989..

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Онзи

    59 2 Отговор
    Има два пола. На разни психопати им се виждат повече от два. Психопати ли ще ни казват кое е нормално?
  • 15 Тц тц тц

    54 2 Отговор
    Гледай само със какви глупости се занимават.Природата е сътворила мъжки и женски пол.Така при животните така и при хората.Всичко останало е аномалия.Това,че ЕС е сбирщина от педали и извратеняци тръгнали да налагат болните си амбиции над природните закони е ненормалност
  • 16 Анонимен

    55 2 Отговор
    Пофесоре не се бърка в природните дадености а те са: петел - кокошка; крава - бик; овца - овен и разбира се мъж - жена. Който не вижда това според теб е изостанал. Не си мисли, че ти си " напреднал".
  • 17 3333

    23 3 Отговор
    Хахахах, абе итересно ми е кои са таргет читателите на подобни статии, то тръгнахте от пол и завършихте с антиваксърство.Честно казано не знам кой тъпанар би се вързал на подобна елементарна пропаганда. Жалки сте!
  • 18 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    47 2 Отговор
    Не, не конституционния съд, природата е определила пола още от сътворението!
    Смешен, и ненужен пасквил "Дойче зеле"!
    И бас държа, че тази статия е писана от някой, на който бръмбарите в главата му го говорят, че пола му не бил такъв, какъвто Природата му е отредила!
    Класически пример за налагане на малцинството над мнозинството използвайки служебно положение!
    В случая достъп до медийни изяви и игнориране и цензура на мнението на мнозинството!
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 10 Отговор
    МОЯТ ПОЛ Е ТРЕТИ!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 3.14К

    24 1 Отговор
    DW, Ивайло Дичев......
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 джендъра на русофилите

    2 11 Отговор
    е противоестествен !

    Коментиран от #36, #37

  • 24 flipp

    41 2 Отговор
    Самия факт че има подобен диалог е потресаващ, сатанистките глупости просто ме изумяват
  • 25 Ан тидебил

    2 28 Отговор
    Имаме си конституционен съд на Ислямска държава. Хахаха изпаднала работа.
  • 26 Катя

    41 2 Отговор
    Поредната европгейска пропаганда! Палячото, написал статията, по-добре да се консултира с психиатър.
  • 27 Ами с пасквилите срещу българите!

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    Културния антрополог получи 30 сребърни ка, сега е ред на социалния Харлан и двамата на хранилка при Шорош и преподаватели в университета му НБУ
  • 28 Ето

    28 2 Отговор
    Затова трябва да се разруши ЕС.Тия искат да наложат гейското .По този начин подрастващите деца ще обърнат резбата
  • 29 ха ха ха

    26 1 Отговор
    Не, Бъгарската Конституция ги определя, а КС трябва да ги пази!!!

    Благодарим му за което!
  • 30 ха ха ха

    20 1 Отговор
    "да се закрият частните университети и болници"

    Добра идея!
  • 31 Петкан

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Драган":

    Така, като чета ми изглежда подходящо освен за “гейовете” да направим и още един пол - “циганин”. Тогава вече всички ще са равноправни със “селяците”!
  • 32 Я па тоя

    18 1 Отговор
    Брей, тея извратените научните закони на биологията оспорват, оставете Божиите, там има кий да ги съди Като махнели и сменили първичните полови белези и сменяли пола :)), това сериозно го говорят все едно мъж ще роди и ще стане майка, а жена ще го осемени с какво обаче :) и ще стане баща, звучи смешно ама не съвсем:)
  • 33 Смешници

    17 1 Отговор
    Ясно беше ,че статийката недъгава е написана от още по недъгава гейпреса ,като дойч гейле .
  • 34 az #Контрапропаганда

    22 2 Отговор
    Половете са само два - мъжки и женски! Останалото е психични разстройства, които трябва да се лекуват...
  • 35 Перо

    16 1 Отговор
    Като видя джендърското Дойче Зеле и спирам четенето!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Айде, бе

    16 0 Отговор

    До коментар #23 от "джендъра на русофилите":

    Ама в Русия половете са само 2, а в щатите 32:))

    Коментиран от #68

  • 38 пешо

    11 0 Отговор
    започнах да чета пасквилчето, но почти веднага се отказах - комбинацията от зеле плюс дичев направо ми вдига оборотите в червената зона.
    до къде може да стигне... сещате се какво.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 МЕНГЕЛЕЕВ

    8 0 Отговор
    ЩЪРКЕЛА , НЕ Е ФЛАМИНГО ,А ФЛАМИНГОТО НЕ НОСИ БЕБЕТА ! АКО ЩЕ ОБЕЗЛЮДЯВАМЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ДОЙДАТ ДРУГИ ТОГАВА НЕКА ЗАБРАНИМ ХЕТЕРОСЕКСУАЛНОСТТА , А БАН НЕКА ДА СЪЗДАДЕ ХАПЧЕТА ЗА РАЖДАНЕ НА БЕЗПОЛОВИ БЕБЕТА , ЗА ДА СТАНЕ МЕЧТАТА НА МЕКИТЕ КИТКИ РЕАЛНОСТ !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Не разбрах

    10 0 Отговор
    Извинявам се.Сега видях ,че се казвал Ивайло Дичев,че и с титла професор.Егати професора.
  • 44 гост

    8 0 Отговор
    Браво на КС единствения който все още при повечето случаи остава стожер на съдебната система и издава добри решения по казуси за които никой не смее да даде такива.
  • 45 Сун Дзъ

    9 0 Отговор
    Как може държавата да казва, че има два пола? Какво значат някакви си хромозоми, полови органи и наука пред нашите чувства и психични разтройства? Как може? Като видя, че статия е на дойче веле знам, че е писана от сбърканяк и манипулатор. Само за протокола да спомена на полово объркания И. Дичев - вчера в Италия отхвърлиха по-тежкото криминализиране на деяния над лгбткюхсргсл+ индивидите. По-просто като за него казано: шамар върху трайнс или гей няма да бъде по-строго наказан от закона, отколкото шамар върху мъж, жена или дете, както им се искаше на сбърканяците. Чакам статия какви хомофоби са италианците хахахахах.
  • 46 Аватар

    8 2 Отговор
    През 2015 г.Ивайло Дичев твърди,че химна на Царство България " Шуми Марица" ,е плагиатстван от немска детска песничка,която прилича на " Тръгнал кос".През 2020 г.същият в интервю пред македонска медия подкрепя македонската версия да поемем вината за окупацията на Македония през ВСВ.Сега си позволява да нарича българите примитиви,защото реагират на опитите за налагане на определена политическа и културна линия от либералната диктатура.Тази диктатура дава привилегии на малцинствата да тормозят и рушат мнозинството.На какво основание антрополог ще поставя под съмнение генетиката и биологията????!Полът на човешкия индивид се определя от 23-тата двойка хромозоми и той не може да се промени чрез хирургия и хормонална терапия.Той не коментира и какво се случва с хора,които са променили пола си,но след време са решили да се върнат към биологичния,с който са родени.Защо,според Дичев,съществуването на биологичен пол застрашава хората,които избират освен биологичен ,да имат и социален пол,различен от биологичния?
  • 47 qwerty

    2 1 Отговор
    Да, съдът трябва да ги определя. Спомням си и за едни абсурдни самоопределения при предишното преброяване.
  • 48 кака

    0 8 Отговор
    Преди всичко трябва брюкселска комисия да определи и декларира пола на съдийте от Конституционният съд и тогава те ще имат право да се произнасят относно сексуални проблеми. Защото сред тях виждам някои съмнителни.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ало

    10 1 Отговор
    Мъж и Жена, това са двата пола, простаци

    Коментиран от #55

  • 51 гост

    7 1 Отговор
    Да и обществото в тази държава. На който не му харесва да си търси друга държава. Това, че искаш да си модерен и да парадираш, че се чувстваш жена, но си мъж, не е основание за промяна в природните биологични полове
  • 52 Запознат

    8 1 Отговор
    Гейовете представляват 1% или 2% от световното население, но за сметка на това съставят над 40% от регистрираните педофили.

    Коментиран от #56

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дичев е прав

    2 8 Отговор
    В България още Христо Ботев е казал:

    "У нас свестните считат за луди".
  • 55 абе

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "ало":

    А травестите какъв пол са? А хермафродитите?

    А тъпанарите, каквито са повечето тук във форума?

    Коментиран от #58, #60

  • 56 до запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Запознат":

    Ти ли ги преброи?

    Коментиран от #59

  • 57 Съдията Дред

    9 1 Отговор
    Дичев , да ти е сладко! А въобще прочете ли това решение , което така щедро оплюваш ? Щото доста от това, което пишеш, го няма там. Казано е само, какъв смисъл е вложен понятието пол в Конституцията. То и няма как през 1991 година да е вложен друг смисъл, тия джендър простотии са от този век. Типично за Дойче .с.е,ре, за България или лошо или нищо.
  • 58 Доктор Охболи

    11 0 Отговор

    До коментар #55 от "абе":

    Хермафродитите са генетична аномалия, така да се каже , производствен брак. Като травестити се определят хора, които се обличат и държат като хора от противоположният им пол, обикновено мъже се правят на жени. Транссексуални са хора, на които оперативно са им променени половите органи, и могат да правят секс като всички от новият им пол, но нямат детеродна способност. Друго нещо да не ти е ясно ?
  • 59 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "до запознат":

    Всеки, включително и ти можеш да провериш. Лесно е.
  • 60 Аватар

    5 0 Отговор

    До коментар #55 от "абе":

    Напишете в Гугъл колко пола са признати в САЩ.Това,което аз четох е за 31 признати пола.

    Коментиран от #63

  • 61 Зверско е да си примитивен

    1 11 Отговор
    Има един виц,не вярвам бульо,не вярвам,два аборта имам! Та и тези тук с ортодоксалните си възгледи,не са света вода вода не напита! Просто са много неуки! А неукото е диво и примитивно! За щастие,българите не пасат трева и се смеят на такива примати! Ако половете бяха само два ,нямаше много страни по света да въвеждат в паспортните данни,трети пол X. Най пресния случай САЩ! Изостанали са не всички българи,за щастие! Изостанали са тези,които нямат капацитет да се цивилизоват! Добре е да се запознаят със сексуалната скала на Кински! Може да им бъде от полза!
  • 62 ттт

    10 0 Отговор
    На хората, които познавам (без няколко биологични жени), никога не ме е интересувало сексуалното им влечение. Много ми харесват изпълнители като примерно Георги Парцалев, Емил Димитров, Васил Найденов, Фреди Меркюри и сър??? Елтън Джон. Чувал съм, че някои се хабят да се интересуват от това по хората от какъв пол си падат но това е безумие. Много се дразня, ако видя гей парад. Сигурно толкова бих се раздразнил и ако видех хетеропарад - дефилиране на мачовцимачкащи гърдите и бъркащи в гащите на жени. Но все пак ние хетеро-човеците сме достатъчно благоразумни и такива паради не правим! Призовавам ЛГБТИ-тата да покажат, че са по-морални и по-възпитани от нас!
  • 63 ттт

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "Аватар":

    В САЩ не видях никъде тоалетна за пол различен от двата истински. В Канада където има тоалетна са една до друга три врати - за жени, за мъже и за Господ знае какви. Но докато обикалях из страната нито веднъж не видях някой да влиза или излиза в тях. Пътуването ми беше през 2019-та, от тогава може нещо да се е променило.

    Коментиран от #73

  • 64 А съм прост и вие сте прости...

    2 2 Отговор
    Не бива да се вземат на сериозно,ортодоксалните виждания на коментиращи! Ако светът се е съобразявал с ортодоксалните,още да не сме слезли от дърветата! 😁
  • 65 Минувач

    5 1 Отговор
    Голяма смрад се понесе от към DW....
  • 66 Гост

    3 2 Отговор
    Смърт на ДВ в България и всичките му служители в страната, не ни трябва терористична организация като тази.
  • 67 Професор

    12 1 Отговор
    Виж сега, Дичев, ще ти ги обясня нещата много ясно. Нашата цивилизация е християнска. Като такава, тя има в основата си Библията. Законността в християнските страни произлиза от Библията. Отваряш Библията и четеш какво е становището там по тези въпроси. Прочети, нали си се писал културолог? Или за тебе "култура" е всичко, което се опълчва срещу Библията? Ами ако е така, Дичев, ти НЕ принадлежиш към християнската ни цивилизация, така че, не е ли време да си търсиш друга? ВИЖ становището и на българската православна църква по този въпрос, на българската апостолическа екзархия, както и даже това на мюфтийството. Та, да ви кажем на вас, неомарксистите, вместо да демагогствате, си кажете направо, че сте срещу основите на нашата християнска цивилизация, срещу църквата, и срещу Библията. Обявете се за разпускане на църквата и забранете Библията, като проповядваща "език на омразата". Няма да сте първите -- вашите приятелчета болшевиките направиха точно това. Поне ще лъснете...

    Коментиран от #74

  • 68 а ти си русофилския

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Айде, бе":

    3-ти пол
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ДОЙЧЕН ШВАБЕН ШВАЙНЕ ШВЕЛЕ ГУТЕН --ЦРУ - Ци Рей У й--- НЯМА ПОЛ -САМО ПАРИ !!!!! ДА ПРОБУТВАШ НЕНОРМА ЛНОСТТА -НЕ Е ПОЛЕЗНО ЗА ВАС - ГУБЕЩИ СВЕТОВНАТА ПОДКРЕПА --- ЕВРЕИ -ЦИОНИСТИ-СЕМИТИ ОТ САЩ -БАНКИРИСТИ !!!!!!!!!!! ИЗТОКЪТ Е ГОТОВ ДА ВИ СМА ЖЕ -И КОТО ЗАГИ НЕТЕ ВИЕ ЩЕ ЗАГ ИНЕ И ИЗРАЕЛ И ЩЕ ИМА НЕОБРАТИМ -ХОЛОХОЛОХОЛО КОСТ !!!!!!!!!!!!
  • 72 Уважаеми

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Драган":

    професор Дичев, уважавам Ви за Вашите изказвания и научви поснижения, но в случая има нещо, което хвърля сянка върху досегашното ми мнение за Вас. Да се замислим все пак - "пол" като административно понятие - как звучи, какво е съдържанието на тази словоформа? мЪЖЪТ Е МЪЖ, ЗАЩОТО...; ЖЕНАТА - ЖЕНА - ЗАЩОТО /ПОКРАЙ МНОГОТО ДРУГИ РАЗЛИЧИЯ , ОСНОВНОТО Е, ЧЕ УЧАСТВАТ по различен начин ВЪВ ВЪЗПРОИЗВОДСТВОТО НА вида си - и по това са /сме/ част от живота въобще. А как осъществяват своите физиологични желания, няма нищо общо с пола - едни са вегетарианци, други - месоядни, трети -кой знае какви; едни предпочитат секс с хора с подобна на своята физиология, други - не, има и желаещи за съвокупяване с животни, с мъртъвци дори... Всички тези гореизброени имат ли отделен пол или...става дума за нещо друго? И още нещо - семейството е създадено, за да има ОТГОВОРНОСТ при създаването и отглеждането на децата - кой пол може да се справи с това в съвкупността на процеса? И последно - като говорим за права - на колко време един некрофил би следвало да има право да сменя партньора си?

    Коментиран от #75

  • 73 Ами защото

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "ттт":

    не се знае в тоалетната за кой знае какви дали има писоари, клекала или сой знае какво. Оня с п-шка си зане, даже и да е педал, кое ще му е по-удобвон... има си първичен полов белег човекът. А че не я използва по половината от нейното предназначение, го прави педе...и т.н., но не и от женски пол. И понеое по ония ширини отвреме-навреме се вясват извънземни, може пък тези трети ОО да са за тях?
  • 74 европеец

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Професор":

    Недей да се пънеш да му обясняваш. Той си ги знае тия неща. Хората като него, от дойче веле и изобщо левичарите като цяло са си осъзнати или неосъзнати сатанисти. Те мразят всичко красиво, всичко природно, всичко що е Божие творение. Мразят и ненавиждат хората следващи и вярващи в Исус, мразят и тези, които не са вярващи, но имат заложено добро и копнеж за развитие. Понеже знаят, че времето им на този свят изтича се обезверяват още повече и също като ранен звяр стават все по-агресивни и опасни в думи и дела. Искат да посегнат и на най-ценното - децата. Понеже са сбъркани и не могат и не искат да творят нещо смислено, единственото, в което ги бива и изпитват удоволствие е да мразят и да разрушават. Хубавото, че колкото и да се пънат, колкото и вреди да причинят те все пак са победени още преди да са родени. Исус идва скоро...
  • 75 Професор

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "Уважаеми":

    Какви са "научните постижения" на лицето Дичев, че да го уважавате? Неговият h-index e 4, колкото горе-долу има един аспирант, кандидатстващ за асистент в някой местен колеж. Справка -- Google Scholar. Идете и вижте. Времето на пишман-професорчетата, които НЯМАТ никакви реални научни постижения ИЗТЕЧЕ. Дичев не е и НЕ МОЖЕ да бъде никакъв професор, тоя е един обикновен дилетант.
  • 76 Младен

    5 0 Отговор
    "Биологичен пол" е от НАУКАТА Биология. "Джендър" е ИДЕОЛОГИЯ.
    Разликата е голяма.
    Научете понятията, какво означават, че списвачи като този на статията се мъчат да пишат и оплитат като пате в кълчища.
  • 77 Един

    1 1 Отговор
    прост факт: Още древните елини са определили възможностите : мъж, жена,хермафродит, а има и сатири! Та толкова ли са тъпи конституционните съдии, че това не го знаят? Знаят го, ама знаят начините как да направят черното бяло и обратно!Явно търсят начин да станат "незаобиколим фактор"!
  • 78 мъж на жена си

    3 0 Отговор
    Маалииий, тоя професор наистина е изкукал.Спри с глупостите бре човек.Не си интересен и дори дразниш вече...