Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 13:02 6 184 70

Александър Симов за ФАКТИ: Не разбирам нападките срещу Нинова. Медийните експлозии в момента не помагат на БСП

  • александър симов-
  • бсп-
  • избори-
  • оставка-
  • румен радев-
  • президентски избори-
  • корнелия нинова

"Радев е възможността на всеки български гражданин да покаже, че ГЕРБ са окончателно останали в историята", смята още той

 Александър Симов за ФАКТИ: Не разбирам нападките срещу Нинова. Медийните експлозии в момента не помагат на БСП  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Не разбирам целия този шум, който се вдига, защото никога не съм се съмнявал, че след такива резултати Корнелия Нинова ще подаде оставка. Виждам всякакви опити за реваншизъм, всякакви опити тя да бъде изкарана най-демоничната фигура в БСП. Вероятно това е нормално в такава ситуация, но по никакъв начин не кореспондира на истината”.

Това каза в интервю за ФАКТИ Александър Симов от БСП.

Попитан за мненията против факта, че Нинова ще приключи председателстването на БСП чак през януари, той отговори: “Не разбирам тази нападка срещу Корнелия Нинова. Това е уставната процедура и смятам, че БСП трябва да следва стриктно тази процедура. Още повече, тези, които говорят срещу Корнелия Нинова, най-много казват, че БСП трябва да стане партия на правила, на традиции. Не схващам каква е идеята за подобни неща, изречени срещу Корнелия Нинова, освен ако не е продукт на някаква толкова голяма злоба, която не се съобразява с устави, с правила и с всичко останало”.

“Уставът на БСП описва много ясно каква е процедурата - Корнелия Нинова подава оставка, Националният съвет трябва да свика Конгрес, а Конгресът да констатира тази оставка. Разбирам, че ситуацията е извънредна и резултатът на БСП е лош, но това е нормалният процес. Точно затова не схващам цялото биене на тъпана по този начин”, обясни Симов.

Той коментира и причините БСП да загуби около 215 хиляди гласа спрямо изборите на 4 април: “Ако гледаме резултатите на БСП от 2017 година, отливът е дори по-голям и направо драматичен. Не смятам, че има една единствена причина, която ни доведе до това положение. Причините са комплексни: лошо състояние на нашите структури, както и нещо, което ми направи впечатление по време на кампанията и говорейки с хората - за съжаление българските избиратели наказаха абсолютно всички партии, които присъстваха в 45-тото и 46-тото Народно събрание. Ние трябва да обясняваме отново и отново, че БСП беше партията на диалога, на здравия разум, че ние през цялото време казвахме, че трябва да се състави правителство, че направихме и невъзможното да разговаряме с останалите. Избирателите обаче не виждат в нюанси. Те просто наказаха всички, защото пред техните очи стои фактът, че в два парламента не беше съставено правителство. Това беше причината да накажат абсолютно всички партии в тези два парламента.

Вероятно има и много други причини, но не приемам това, което сега казват - че БСП е загубила изборите заради лоша политика, лоша посока, в която Корнелия Нинова е повела партията. Смятам, че причините защо се докарахме дотук са много по-сложни в своята същност. Факт е едно - БСП оттук нататък се нуждае от много сериозна дискусия къде сбърка, с какво сбърка и как да се развива оттук нататък. Знам и друго - виждам някаква нова драматична мода БСП да води тази дискусия през социални мрежи, през сутрешни блокове. Това е токсична среда за БСП. Тази дискусия трябва да се води в партийни форуми, където тя може да бъде полезна. Късайки ризи по медиите, това е драматично и неполезно за БСП”.

“Наясно съм, че този форум, този диалог няма да бъде лесен. Напротив - вероятно ще бъда драматичен, яростен на моменти. Трябва обаче да го направим, за да разменим мнения накъде да вървим, за да върнем избирателите, които смятам, че не са изгубени окончателно. Избирателите, които подкрепяха БСП не са отишли другаде, а напротив - чакат да видят знаци от БСП. В момента ние виждаме как БСП тръгва в една лоша посока, която е точно на късане на ризи и говорене през драматични статуси във Фейсбук. Не смятам, че това е полезният начин да водим дискусия. Дискусия се води в партийната общност, където може да бъде полезна. Социалните мрежи и медийните експлозии в момента не помагат на БСП по никакъв начин”, смята още Александър Симов.

По време на изявлението, в което Корнелия Нинова обяви, че подава оставка като лидер на БСП, тя отправи остри критики към Румен Радев. На въпроса дали лично той ще подкрепи Радев на втори тур, Симов отговори: “Аз съм на мнение, че президентът Румен Радев не само трябва да бъде подкрепен на втори тук, а още че президентът Радев е единствената възможност към момента да спрем всякакви драматични попълзновения към властта”.

“Подкрепата за Румен Радев означава тотално спиране на Бойко Борисов. Подкрепата за Румен Радев означава още да дадем отпор на всички тези гласове от секциите в Турция, които показаха как поправката, гласувана от ИТН, ДБ, ДПС и ИБГНИ, ни докара едно торнадо. Радев е възможността на всеки български гражданин да покаже, че ГЕРБ са окончателно останали в историята. Аз смятам, че Радев не просто трябва да бъде подкрепен, а трябва да бъде подкрепен по начин, който да демонстрира на ГЕРБ, че са част от историята”, категоричен беше Александър Симов.

В края на разговора той коментира темата за следващия евентуален председател на БСП. “Рано е да говорим за нов председател и смятам, че не това е най-важният въпрос. Прекрасно разбирам защо всички се занимават с въпроса за лидера - това е интересното, хваща окото. Преди да се стигне до лидера обаче, БСП трябва да си даде отговор на въпроса от какви реформи се нуждае в самата себе си, както и в каква посока. Чак тогава бихме могли да говорим за конкретните лидерски фигури”, завърши той.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 📌🇧🇬

    20 33 Отговор
    :) К. Нинова и БСП са гърбът на Бойко Борисов и ГЕРБ, също гърбът на ДПС и Ахмед Доган, Пеевски и авоарите на бифшата ДС.(:🏴‍☠️:) За да се разгради моделът на ГЕРБ и Б. Борисов трябва първо да се разградят нелегалните канали и авоари на ДС, Пеевски, Ахмед Доган, ДПС, ГЕРБ и т.н.! 📌🇧🇬Затова тази неделя 21 Ноември гласувайте Масово срещу, “институционално/корупционният клептогратичен модел на статуквото - ГЕРБ, ДПС, Гешев, Цацаров,Петьо Еврото! (:🏴‍☠️ 🇧🇬Всеки Глас/вот за Президента Р.Радев е глас за Антикорупционно Правителство и Президент който иска, знае, може, и е направил в България Антикорупционно Правителство! Всеки глас за Румен Радев е глас за Промяна.🇧🇬

    Коментиран от #38

  • 2 сара

    30 13 Отговор
    Тази оставка не е ли "констатирана" като е подадена ??? Или конгресът е за печелене на време да се откаже или да я "помоли" някой да се върне ? Или да се кандидатира наново на този конгрес ?
  • 3 Севда

    32 13 Отговор
    Едно време когато имаше кебапчета, никой не ядеше хартия! Съсипаха ги тия избори!

  • 4 Асан

    23 4 Отговор
    През Януари като нищо пак да се върне на бял кон !
  • 5 Българин

    29 18 Отговор
    Хахаха. Другарю Симов, изневеряваш на стила си. Трябваше да обвиниш психодесните, Сорос, американското посолство, сушата, кишата и Гришата.
  • 6 asd

    24 11 Отговор
    Който нож вади другиму от нож умира, другарю симов.
  • 7 FAKTI

    20 20 Отговор
    То вие от факти бая сте на гъсто с БСП. Интервюта само на комунисти взимате! Те БСП си имат телевизия, остава и вие да се прекръстите на БСМ (Българска социалистическа медия)!
  • 8 Щерев

    33 25 Отговор
    Какво има за разбиране,предателя Радев иска да разцепи партията.

    Коментиран от #64, #66

  • 9 саше

    10 3 Отговор
    Като се научиш , че не се казва " изкоментирам " , а " коментирам " ще разбереш .
  • 10 СПАСИТЕЛНА ШАМАН ДУРА🙌💣

    7 11 Отговор
    РУ.РАДЕВ СПСИТЕЛНИЯ„ БУЙ” НА КОРНЕЛИЙ
  • 11 ГЕРБ

    5 18 Отговор
    Те много я търпяха смъкна ги до 27 депутата, да идва и при нас, щото 58 са му много на чекмеджан
  • 12 Анонимен

    21 7 Отговор
    Сашо, тези хора не ги интересът устави, закони и конституция. Те са слуги на дявола. Те искат да унищожат БСП. Привидно работят за президента, но вредят и на него и ако той не спечели заслугата ще е тяхна а не на БСП. Целта е да не остане нито една истинска автентична партия. От тук нататък ще си правим партии за всеки избори и след това ще ги изхвърляне като еднократни носни кърпи. Лесно и чисто.
  • 13 Всички знаят

    12 10 Отговор
    Политиката е за по-честни и умни хора от този! Затова и БСП е на тоя хал!
  • 14 Руски зет

    29 13 Отговор
    Саше , помни ми думата -ще се окаже ,че ГЕРБ са по-малкото зло за БСП , а гробокопачът и е Румен Радев !!!!
  • 15 Мунчо

    18 12 Отговор
    Сашка, тя Нинова да доведе партията и до 1% подкрепа пак нищо няма да разбереш. Такива са ти възможностите.
  • 16 Причините

    26 2 Отговор
    за случилото се с БСП Нинова коментира, че са заровени дълбоко и назад във времето.

    „Всичко започна с реформата в партията. Въвеждането на три мандата, ограничения за народни представители – лиши някои другари от възможността да бъдат доживотни депутати и създаде ядро от вътрешна опозиция”, каза тя.

    „Въвеждането на пряк избор на председател, даването на най-демократичното право в политиката на народа – да решава, на членовете на БСП – да си избират председател – всичко това отне от задкулисието в БСП възможността да си издига „сламен“ председател с едничката цел същият да им изпълнява поръчките.

    Появи се второ ядро на вътрешната опозиция”, добави Нинова.

    През годините, според нея, у хората оставало впечатлението, че в БСП се карат помежду си.

    „Мълчейки, смятайки, че като не отговарям, ще съумея да запазя единството, не обясних, че борбата ми е със задкулисието в БСП. Че се боря със зависимостите в БСП в опит да изчистя тези зависимости. Опозицията в нашата партия през тези години се отглеждаше от Бойко Борисов по външна поръчка”, уточни Нинова.

    Коментиран от #18, #28

  • 17 Биби Долапчиев

    8 11 Отговор
    Пембени мишкари, Мразеф ви направи самоходни бармалейки деа!
  • 18 И още

    20 4 Отговор

    До коментар #16 от "Причините":

    Като „абсолютна изненада” Нинова определи факта, че оставката й била поискана и от служебния кабинет, чрез говорителя им Антон Кутев.

    „Абсолютна изненада е и, че Инициативният комитет на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова ми искат оставката”, допълни тя, като ги посъветва да не се занимават с партийно строителство.

    След което добави, че вътрешната опозиция в БСП срещу нея първоначално играела с Борисов и ГЕРБ, а сетне заиграла в синхрон с президента Румен Радев и неговите служебни правителства.

    И обобщи, че натискът срещу БСП е продължил с години и е плод на
    външнополитическа поръчка с изпълнители вътре в страната.

    Коментиран от #20

  • 19 Сандо

    29 4 Отговор
    Така и не разбрахте,че тази БСП на Нинова трябваше да бъде унищожена и на нейно място да дойде новата,модерна,евролява и удобна за кукловодите партия на Станишев и неговите ппротежета.Всъщност голямата загуба е за България и в скоро време всички ще се убедим в това.
  • 20 Хари

    28 4 Отговор

    До коментар #18 от "И още":

    Като за последно Нинова удари шамар на двамата американски слуги Банкянския и Синергетика. Защото тъкмо по американска поръчка тия двамата последователно я подкопаваха и бутаха. На глобалистите от Вашингтон никак не им се харесваше в страната ни
    да има силна ляво-консервативна социална партия като БСП. Не им се връзваше с левия либерализъм, глобализъм, Истанбулски конвенции, джендър политики на идентичността, обезправяване на работниците и служителите и пр.

    Затова след като разгромиха синдикатите, 10 години не спряха да блъскат с все сила по Столетницата и отвътре, и отвън. Отдавна
    Нинова трябваше да подаде оставка. Толкова народ купиха от нейната партия, че накрая тя стоеше в обкръжението на една дузина вампири, които не правят нищо друго, освен да й кроят ковчега.

    С оттеглянето й глобалистките вампири в БСП ще превърнат партията в едно ляво- либерално нищо, угодно и послушно пред джендър-глобалистите във Вашингтон.

    С оставката на Нинова консервативната крепост БСП пада в ръцете на вашингтонските глобалисти и България остава без автентична лява партия, която да защитава хората на наемния труд, слабите и болните.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Люси

    12 11 Отговор
    Сол ташакът на другарката КУРнелия и той на барикадите!
  • 22 Красимира

    19 7 Отговор

    До коментар #20 от "Хари":

    С оставката на г-жа Нинова БСП вече спокойно ще завие към либералните джендърски ценности и заедно с Кирчо, Кокорчо и останалите глобалисти ще подпише Истанбулската конвенция, ще се нагъзи за Македония на Демократическата партия в САЩ и прокситата й в Европа.

    Коментиран от #24

  • 23 Навалний

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хари":

    Пиши по кратко, "другарю"!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нинова,

    28 9 Отговор
    защо мълча, когато Йончева, дето я извади от калта, натика всички ви със срамната резолюция?

    Защо ни докара този американски агент Радев?

    Защо мълча, когато Радев най- открито агитираше за харвардските си въздухари?

    Ти не само млъчеше, а до последно повтаряше, че Радев бил вашия кандидат!

    Въпреки че няма как да не ти е било ясно, че Радев през цялото време подмолно работеше срещу теб и ръководството ти.

    Откъде ги намери тези двамцата – Радев и Йончева, откъде ги изкопа, толкова ли не ги прецени що за хора са?

    Сега до балотажа пак ли ще мълчиш? С какво те държат. Казват че синът ти е в САЩ като заложник и залог, че ще си послушна!

    Това ли е? Аз нямам друго обяснение за самоубийствените ти действия, освен да си ги правила под натиск.
  • 26 Люси Дяковска

    7 11 Отговор
    Идио-тка!
  • 27 червен маргинал

    9 8 Отговор
    Симич...когато едно малко хлапе не е наясно с нещата и нищо не разбира ,що става ,се хваща за полата на кака си и патък-патък ...след НЕЯ шляпа ... Нали и ВЯРВАШ ... Последвай я !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Славчев

    26 6 Отговор
    Жал ми е за Корнелия, защото си няма и на идея, че сатанистите вече го построиха глобалният комунизъм- сатанизъм. Не е същият, като нейния, защото този нов проект няма социални стремежи и въобще не го е еня за бедните.

    Важни са му само маргиналните малцинства.

    Корнелия си нямаше и хал хабер колко много социалистическата й партия пречи на глобо-сатанистите и го даваше сърцато, социално и патриотично. А срещу нея има машини, алгоритми и роботи движещи се на друга скорост!

    Чест й прави, че се бореше принципно и с добро. Но при тоя най-бесовски външен натиск на дигиталните неомарксисти от зад океана, нямаше как да устои. Според мен крушението й настъпи след тези избори, на които най-сетне й светна, че й крадат гласовете и то със западната благословия.

    То така е от години, но на нея май чак сега й се изясни картинката.

    Жалко, че постъпиха така зле с тази достойна, но наивна жена. Тя беше голям боец, но светът се промени и в днешния дигитален
    глобо-концлагер победителят е предизвестен.

    Нищо де! Венсеремос, Корни!
  • 30 изпълзя

    6 10 Отговор
    И онзи, който все повтаря, че били на 130 години и никой нямало право да ги променя.
  • 31 ЕЙ СИМОВ

    8 11 Отговор
    ЗАРЕЖИ ПОДЛОГАТА НА ДРАГАЛЕВСКИЯМАНГАЛ! НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ.
  • 32 Нинова

    19 4 Отговор
    се бори с голям кураж и последователност, но почти всички я предадоха и продадоха, защото срещу нея имаше хора с огромна власт и несметни богатства.

    Хора отвън, които купиха почти всички български политици – от Румен Радев през лидерите вдясно до националистите.

    Радевите хора просто поеха поръчката, която по-рано изпълняваха хората на Борисов – да я отстранят.

    След като заради Нинова, глобалистите от Брюксел и Вашингтон не успяха да превърнат БСП в ляволиберална партия, угодна на Новия световен ред, те създадоха нова такава – ПП на Кирчо и Асенчо, и механично й наляха гласовете на БСП.

    Социологията го показа – между 12 и 15 % от социалистите са уж гласували за ПП. Но по-ми се вярва да са фалшифицирали вота в полза на Кокорчовците.

    Подобно на паяк новият президентски проек, който го играеше социален, за да дублира БСП, изсмука рейтинга на столетницата.

    Пасиансът бе нареден с американска помощ. И сега ще им играем още почевръсто по свирката янкинска.

    Голямата криза, която ни чака след изборите, ще бъде катастрофална за неподготвените харварди.
  • 33 Стево

    20 5 Отговор
    Нека отдадем заслуженото на Корнелия Нинова за недопускане на Истанбулската конвенция в България. Бори се смело, застана на страната на хората, а не на Станишевия ПЕС и неолибералите.

    Сега Радев ще може да си направи удобно нео-либерално правителство и да „реши“ всички въпроси касаещи българската независимост и достойнство като държава – и Македония, и Истанбулската конвенция, и зелената сделка, и бежанците, и т.н. и т.н. , все неща, за които Корнелия Нинова не бе съгласна.
  • 34 Отстраняването

    18 5 Отговор
    на Корнелия Нинова е поредна стъпка в реализацията на подлата
    американска стратегия за преформатиране на политическата сцена у нас.

    С оставката на Нинова се отваря пътя към трансформирането на БСП от социална, русофилска, консервативна и национална партия – в ляво-либерална глобалистка и прозападна (разбирай, про- американска) формация, в каквато беше започнал да я превръща Станишев.

    След оттеглянето на Корнелия, Столетницата ще бъде погълната от новата ляво-либерална партия, която ще бъде създадена под егидата на Главния Синергетик на Републиката и на основата на ПП на Кирчо и Кокорчо.

    На ГЕРБ – без Боко, но с Къдравата Сю и шарпея Томислав Дончев, пък е отредена ролята на основна дясно-неолиберална формация.

    Очаквайте споменатите реформирани набързо от САЩ партии да подкрепят антибългарския режим в Северна Македония, и Истанбулската конвенция, и легализацията на гей-браковете
    (Кокорчо ще е щастлив!) и още минимум три американски военни бази по Черноморието, и отказ от АЕЦ, и от руския газ, за сметка на „зелената енергия“, и всички останали благини на цивилизования свят, включително – задължителното ваксиниране на всеки шест месеца.

    На този фон контролираната опозиция от „Възраждане“ ще продължи да съществува още известно време като отдушник и изразител на интересите на онези, които не приемат всички изброени по-горе благини, докато не дойде време да ликвидират и нея…

    Коментиран от #35

  • 35 Най-логичното

    17 4 Отговор

    До коментар #34 от "Отстраняването":

    нещо сега е БСП да се раздели на две не непременно равни части.

    Едните да взимат името и да си правят джендър партия със Станишев или Радев начело (все тая), да следват неолибералния европейски мейнстрийм.

    А другите начело с Нинова да си основат своя партия, която да продължи да изповядва идеите и принципите на основателя на
    социалистическата партия у нас Дядо Благоев.

    Мисля, че този би бил полезен ход както за двете страни, така и за потенциалните им избиратели.
  • 36 Реалист

    4 2 Отговор
    Човек, който има лидерски качества, това означава , че е роден за велики дела в живота и трябва да бъди издигнат !
    Няма значение кой е баща му !
  • 37 Хаджи Генчо

    10 2 Отговор
    Разделянето на социалисти националисти и социалисти либерали е крайно наложително. Също и социалдемократите да си основат отделен бутиков клуб от няколкото десетки съмишленици.
  • 38 Да промяната е

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "📌🇧🇬":

    Видима.Дърва 80 лв ,сега180,полети 300 лв сега 700,олио 2 лв ,сега 5.И абсолютно всичко друго е така.Благодарим ти другарю Радев. Венсеремос.Води ни към светли КОМУНИСТИЧЕСКИ ВИСОТИ.

    Коментиран от #44

  • 39 Дудю

    9 11 Отговор
    БСП са следващите,които ще са част от историята на политическия спектър в България!Чехите също най после успяха,техните комунисти да не са представени вече в техния парламент!
  • 40 Реалист

    10 10 Отговор
    Нинова сама си е виновна! Не трябваше да оставя Фатмака да пробута на хората тези Харвардски измамници! Сега вече е бита карта за полтиката...
  • 41 Оникс

    15 3 Отговор
    Саше, видно е че се слагаш на др. Радев, за да не останеш на сухо, ако се разпусне парламенто и пак требе да се върнеш като репортер. Не му се слагай толкоз. Нема да те огрее. Иво и Ленчето вече са си заплюли капии при др. Радев.
  • 42 Комунист

    13 6 Отговор
    Саше,БСП губи предимно ,че такива гал..ф они като теб я представляват в парламента. Вие не привличате а тъкмо обратното ,отблъсквате избирателя. Нинова пое вашата вина в случая.
  • 43 Една

    11 3 Отговор
    Сашо Симов да си спомни гневните си писания срещу Нинова преди да бъде привлечен в близката й орбита- и в БСТВ и в Парламента. Беше 4 г. народен представител от Кърджали, но с нищо никой не го запомни.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пико

    15 1 Отговор
    Да сме живи и здрави и след една година тези с доблест и съвест ще признаят ,че Нинова е била права .Чака ни признаване на РСМ, Истанбулската конвенция,премахване мандатността в БСП и вечните депутати ала Цола Драгойчева.Да му мислят хората на труда и тези с малък бизнес,за пенсионерите нямам думи.Генетично на българина силен му е втоеия
  • 46 9689

    11 3 Отговор
    Симов, Корнелея трябва да си замине защото не изчисти местните феодали.В моя град те се оядоха до насита.
  • 47 асдфк

    9 1 Отговор
    Много ми е жал за БСП, особено за хората от тази партия, имат прекрасни хора и кадри! Плаче ми се!
  • 48 Датикажа

    6 4 Отговор
    Ами да ти кажа като не разбираш: Целта е да се всява смут в другите партии, независимо по какъв начин! Така гербаджии увеличават шанса си да останат повече и по-дълго на "държавна ясла"!
  • 49 фгхйък

    7 7 Отговор
    Бойко си заслужава съдбата, стъпка по стъпка унищожи България, нямам думи, съжалихме го и го подкрепихме, дадохме му властта, за да не го убият,а той уби България и хората
  • 50 Гешев

    11 4 Отговор
    Симов, Симов, такава гейша си, че си задминал и нинова с 200
  • 51 ертът

    10 0 Отговор
    Не само в БСП има проблеми, върви някакво тотално разместване и изместване в целия политически спектър в страната! Нямам представа какво се цели. Не знам и Слави защо не взе властта или защо не даде шанс да се състави правителство, но излезе прав, като каза , че са "мишки", но и той не се съгласи с Нинова да направи правителство.
  • 52 Кокич

    5 10 Отговор
    Нагъл комуняга. Я си гледайте проблемите във вашата партия, които са сериозни. Не се занимавайте с Борисов. За разлика от вас, неговият електорат е стабилен. Като обратни евреи сте без него, смешници

    Коментиран от #58

  • 53 Стрелцов®

    5 1 Отговор
    Симов, конгресът няма нищо общо с оставката на председателя на партията. Оставката се приема от изпълнителното бюро и то избира временен председател до задействане на процедурата за избор на нов председател по предложение на местните структури. Жалко, че не знаеш устава на БСП. А колкото за Радев и Нинова?!!...доказва, че в политиката няма приятелство, а има интереси и тези интереси нямат нищо общо с категории, като морал, честност, принципи....
  • 54 КРОКОДИЛА

    1 2 Отговор
    ИДЕ И ТВОЙ - РЕД ...................
  • 55 ВСС

    4 3 Отговор
    Симов, ти да не клецаш другарката Нинова че така се мяташ на амбразурата? За един приятел питам.

    Коментиран от #65

  • 56 Jacques Yves Moineau

    3 7 Отговор
    Другаря Симов не иска да разбере че Нинова е човека на Борисов в БСП. Начина на подаване на оставката и е поредното доказателство.
  • 57 Сашко

    2 5 Отговор
    днес по БНР Ана пиринска, внучката на генерал Калев каза друго за устава. В събота дайте мандат на друг, а тази я изключете от БСП, както изключихте Близнашки. И двамата са гербави мекерета.
  • 58 Стабилно

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Кокич":

    захранен със съответните суми и облаги, дори на ромите Фандъкова опрощава ток, вода, настанява ги в общински жилища, настанява и самонастанили се. Отврат.
  • 59 8493

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Александър Симов за ФАКТИ: Не разбирам нападките срещу Нинова. Няма как да разбереш без още бой!
  • 60 Мислете

    6 0 Отговор
    Нинова се изправи срещу потомствената червена аристокрация която иска да управлява до дълбоки старини заедно с децата и внуците си подобно на Сергей Станишев който стана премиер без трудов стаж и само от няколко години български поданик. Нинова се изправи и срещу милионерите в БСП които експлоатират собствения си електорат и в името на пачалбите си искаха съюз с Борисов. Без Нинова БСП ще бъде отново завладяна от печалбарите.
  • 61 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    БеСиПи - АЛЕКС СИМОНЕТИ : " ЛЪЖА ЗА ДА ОТЦЕЛЕЯ - ВСЕКИ ЩЕ МЕ РАЗБЕРЕ---ВИНАГИ СЪМ МАЗЕН ---СЪС СВОЕТО КУБЕ " !!!!
  • 62 Не бил се съмнявал

    5 3 Отговор
    Нагло изказване Симов и ти трябва да си ходиш с Нинова.
  • 63 селяндур

    4 1 Отговор
    Както писах преди години : Избра си грешен гйол да беше си дремел в някоя от предишните партии май обиколи всичките стари партии но там не даваха глас на слабоумни злобни тикви а БСП ти се радваха защото толкова си можеха А сега шут в гъ.а и окончателно ЧАО злобна мутро Освен да бълваш клевети и обиди не каза НИЩО нормално и смислено ! Що ли се пъна толкова време да квичиш ?
  • 64 Разбира се

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Щерев":

    НЕ Е предател този, който обявява, че неговата родина не е България, а една друга... Впрочем - дали по Конституция етническият вот е допустим? Истината е, че в тази ситуация който гласува за Герджиков, гласува за Турция и нейните интереси.

    Коментиран от #67

  • 65 1122

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "ВСС":

    Що бе, искаш да го заместиш ли?
  • 66 Тони

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Щерев":

    Ако ГЕРБ с 23% са в миналото по думите на Симов то неговата партия с10% направо е в праисторическата ера
  • 67 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Разбира се":

    Абе пич много бързо забрави преди 5г с гласовете на ДПС Радев стана президент тогава нямаше проблем с гласовете на ДПС а сега като не го подкрепят Турци били такива били предатели били значи ако гласуват за Радко са българи ако гласуват за Герджиков са Турци какво двуличие
  • 68 Народа

    1 1 Отговор
    Сашеее и ти си вече история никои няма да те помни с нещо хубаво Освен подлога на нинова
  • 69 Сивата чапла

    1 0 Отговор
    Симов,
    какво помогна един Плевналиев на ГЕРБ?
    Нищо!

    И Герджиков толкова!
    Герджиков е безопасна игла.
    Виж, Румен Радев е опасен.
    Генерал президент!

    ООООпасно!
    Още повече проекти Трите морета, фашисткия подход със зеления сертификат, реакцията при смъртта на майор Валентин Терзиев.

    Знаци много!
  • 70 Иво

    1 0 Отговор
    Какъв реваншизъм бе свирчо ,е-ахте ма-ата на БСП и още философтваш.