Last news in Fakti

14 Декември, 2021 20:03 15 265 67

Антон Кутев пред ФАКТИ: Корнелия Нинова искаше да провали кампанията на Радев

  • антон кутев-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • правителство-
  • служебно правителство-
  • румен радев

“Тя просто се опитваше да направи всичко възможно. Защо го правеше, не мога да разбера - това беше огромна глупост от нейна страна”, коментира социалистът

Антон Кутев пред ФАКТИ: Корнелия Нинова искаше да провали кампанията на Радев - 1
Снимка: ФАКТИ

“Правителството не се е занимавало в личността на Корнелия Нинова. Сега вече може да се занимава, защото е вицепремиер и министър”.

Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев, който подаде оставка след твърденията на лидера в оставка на БСП Корнелия Нинова за вмешателства в партията.

“Бил съм в служебното правителство седем месеца. В последните повече от 20 години почти през цялото време съм бил член на Националния съвет на БСП, бил съм и секретар на Националния съвет, и областен председател - минал съм по цялата редичка в тази партия. Естествено, че е логично да дам мнението си за партията, независимо от това какво работя в момента. Според мен това беше чисто политическо действие на Корнелия Нинова, с което искаше да провали кампанията на Радев. Тя не успя”, коментира той.

“Тя през цялото време се опитваше да не подкрепи Радев, като тази неподкрепа започна още от издигането на кандидатурата му за втория мандат. Два пъти Нинова се опита да го направи, Националният съвет я притисна и ѝ каза, че тази работа няма да стане. Подкрепихме Румен Радев и Илияна Йотова и партията очевидно гласува за тях”, допълни той.

“Тя просто се опитваше да направи всичко възможно. Защо го правеше, не мога да разбера - това беше огромна глупост от нейна страна”, добави той.

Според Кутев тези опити на Нинова да провали кампанията на президента Радев са повлияли негативно единствено на резултатите на БСП.

“През тази кампания БСП нямахме една теза, която да не сме оборили. От една страна, подкрепяме президента, защото е наш президент, от друга страна - работим активно срещу него. От една страна подкрепяме служебното правителство, в което участваме с министър Янаки Стоилов, но от друга страна - ние се скъсахме да плюем по това служебно правителство. Каквото ни обвиняваше ГЕРБ, това ни обвиняваше и БСП. През цялото време обяснявахме какви са “Продължаваме промяната” и как ни крадат гласове, но и през цялото време се стремяхме да влезем в коалиция с тях. Това са само част от примерите”, коментира той.

На въпроса дали заради министерския пост Нинова ще освободи председателския пост в БСП, Кутев отговори: “Аз не съм виждал Корнелия Нинова да освобождава постове. Не вярвам и, че този път ще ѝ се случи. Според мен ще седи до последно, ще се държи за стола и няма да мръдне от там”.

Според Сергей Станишев влизането на Нинова в изпълнителната власт е политическа грешка. Относно това Антон Кутев посочи: “Ако мислим за бъдещето на БСП, според мен Сергей е прав. Ако мислим за бъдещето на Корнелия Нинова, това е нейният единствен шанс да оцелее, при главоломните, катастрофални няколко поредни загуби. Тя, разбира се, се държи за властта. Партийният механизъм е такъв - сега тя ще овласти едни 100-200-300 човека на различните нива на държавната администрация и по някакъв начин това ще ѝ гарантира Националния съвет, Конгреса и т.н. Всичко това най-вероятно ще доведе до това, че Корнелия Нинова - за мой ужас, ще остане председател на партията”.

“Тук големият проблем не е какво ще стане с Корнелия Нинова - прав ѝ път, да става вицепремиер, министър, каквото иска. Проблемът е, че партия, за която аз съм работил, на практика е изправена пред ликвидация”, категоричен беше той.

“За първи път БСП не е монополист в лявото. Ние останахме единствената посткомунистическа партия в Източна Европа, която успя и да бъде реален политически фактор. Защо - защото успявахме да бъдем монополиста на лявото”, посочи още Кутев.

“Един силен проект в лявото в момента може да измести окончателно БСП от политическата сцена”, категоричен е той.

Разговорът премина към работата на служебното правителство, което от вчера вече е заменено с редовно. “И първото, и второто служебно правителство излезе с положителен рейтинг. В това няма нищо автоматично, то е защото ние показахме, че е възможна промяна - и то, че е възможна промяна, която може наистина да обърне нещата”, коментира Кутев.

“В новото правителство ме притеснява това, че в момента за България няма алтернатива. Това правителство е осъдено на успех, защото ако не успее, се връщаме толкова назад, че не ми се иска да мисля за това. С две ръце бих направил всичко възможно това правителство да успее”, посочи още той.

Социалистът прогнозира, че парите от Плана за възстановяване и устойчивост ще дойдат най-рано през есента, а отделно в бюджета ще влязат около 6-7 милиарда лева, които правителството ще може да разпредели. Според него това ще даде възможност за много социални плащания.

Кутев обаче посочи, че има разлики между управлението на бизнес и управлението на политики, което би могло да бъде проблем за редовното правителство. “Изправени са пред риск от некомпетентност на управлението. На тяхно място бих се опитал да създам много силен ешелон на експертно ниво”, смята той.

Антон Кутев разказа още за видяното от него по казуса с автомагистрала “Хемус”, конкретно за действията на Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството и бездействията на прокуратурата.

“За мен Гешев очевидно спира прокуратурата да работи”, категоричен беше Кутев.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП(К)

    48 40 Отговор
    За награда сега вицепремиер.Корни е подривен елемент.Ще и гледаме сеира.
  • 2 Славия-София

    53 19 Отговор
    Тони Кути Тони Кути Тони Кути п@д@рас@
  • 3 СмЕх

    16 2 Отговор
    https://fakti.bg/bulgaria/628299-asen-vasilev-ne-trabva-da-se-vavejda-zadaljitelna-vaksinacia
  • 4 Абе ,

    63 24 Отговор
    Кутев , вземете се скрийте някаде с тази Корнелия и се разберете като жени .
  • 5 Е го бе ,

    35 6 Отговор
    Българското Ольгино ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сух

    49 16 Отговор
    Не можел да разбере защо го правила кака Кури. Ами що си излязал въобще да плямпаш като не
    знаеш?! Кака ти ги стиска всички за топките в момента и те го знаят.. Щото мръднат ли ще им счупи сбирщината.. Мхм.. Румбен сигурно е обещал туй унуй на господарите, щото видиш ли къв пост отнесе кака ти..
  • 8 С. Кутево

    40 7 Отговор
    В с. Кутево е пълно с Кутевчета ..🤭😁
  • 9 Мим

    77 10 Отговор
    И ти Кутев излезе една голяма мушанка ,както твоя братовчед Иван Кутев.Мафия сте вие,ама правилно ви усети Корнелия и ви изгони,сега искате да я изпързаляте и да се докопате до властта,но няма да ви се получи.Големи тъмни мушенници сте...

    Коментиран от #22

  • 10 Именит

    30 46 Отговор
    Нинова се провали и отдавна трябваше да подаде оставка

    Коментиран от #16

  • 11 Тя каза

    39 2 Отговор
    ПП ще ни отнеме гласове , който какт иска да го разбира
  • 12 Ост

    31 33 Отговор
    Бомбите в това правителство са много но наи голямата е КУРнелия

    Коментиран от #50

  • 13 Иван Грозни

    48 6 Отговор
    Големи червейчета има в тази партия начело с гадния паразит С.С. Всички се хранят от мръсните пари на Б.Б. Какви съвпадени в съкращенията. Съвпадения и в начина на мислене.
  • 14 proi4o

    44 8 Отговор
    глупости !...Кутевщини !!!
  • 15 Скорпи

    39 12 Отговор
    Кутев,не се заблуждавай,не това е повлияло на изборните резултати.Просто БСП има определен твърд електорат,който намаля всяка година стремглаво...я корона, я инфаркт, я старост...Няма от къде да дойде свежа кръв...просто няма.Като ДПС сте, това е
  • 16 име

    52 18 Отговор

    До коментар #10 от "Именит":

    В кое се провали Нинова? Да, не е цвете, но не допусна БСП да бъде употребена като патерица от ОПГ ГЕРБ-ДПС. Изчисти партията от пожизнените дупетати, които така и не свършиха нищо особено през многобройните си мандати. Въпреки дезинформационните кампании, че БСП е партия на статуквото, въпреки загубата на гласове, БСП сега е в управлението (не само благодарение на нея, но И благодарение на нея). Не каза нищо против Радев, докато той си позволи в кампанията да застане ясно срещу нея с изказването си, че онзи русенски натегач трябвало да оглави БСП. Провали се в едно - два поредни парламентарни избора не успя да убеди другите политици, че трябва да работят заедно. И не у спя основно заради егото на другите,за да не е мандатоносител БСП и да не се припише на Нинова някоя заслуга. А около Радев е пълно с боклуци, като този Кутев, трафиканта Кирчо Добрев, Паргов, който е патерица на ГЕРБ и т.н. Ако не беше Нинова, сега щеше на власт да е пак тиквоча с четвърто правителство, подкрепено от ДПС и БСП.

    Коментиран от #58

  • 17 Сатана

    44 13 Отговор
    Корнелия направи гениален ход с вкарването на БСП в Радевата коалиция.Без нейна подкрепа няма ПП ,хванала ги е за топките и (мачкай Киро) няма къде да мърда ,че е обещал много неща на влиятелни хора.Една грешна стъпка на К’петковците ,и правителство е чао.Само от нея зависи,затова е този вой на Кутевчето.

    Коментиран от #28

  • 18 Бай Тошо

    34 8 Отговор
    Още не сте започнали здраво да крадете и вече ще се изядете!
  • 19 ДА СИ КУПИМ ПРАШЛИ И СЪЧМИ И РЕВОЛЮЦИЯ

    17 0 Отговор
    ИСАЧМИТЕ ДА СА Ф 2 САНТИМЕТРА ЧЕ ЛЕСНО ПРОБИВАТ КАСКИТЕ НА ЕНИЧАРИТЕ

    Коментиран от #20

  • 20 ЕЙ ПРАШКИ БЕ

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "ДА СИ КУПИМ ПРАШЛИ И СЪЧМИ И РЕВОЛЮЦИЯ":

    ИМА И ГЪРМЯЩИ СЪЧМИ
  • 21 Голяма нужда

    24 12 Отговор
    Щом мухите се въртят около Радев значи той е ... голяма работа!

    Коментиран от #60

  • 22 БРАВО

    35 9 Отговор

    До коментар #9 от "Мим":

    Коментар на място,...не им изнася някои истини казани от Нинова и дайте да я махаме
  • 23 Реалиста

    38 11 Отговор
    Кутев, ти си един от многото злобари, които освен Корнелия Нинова не я изпускат от уста със злобни критики. Не си спомняте за мутранското време,12 год.простак начело на правителството, грабежи, унищожение на държавата, всяване на злоба сред хората..Съжалявам от стотиците партии, по голяма злоба към Председателя К.Нинова не се чува или вижда.Засрамете се изметете се от партията и идете при мутрите за да мирясате.Позор за Станишев и всички останали отцепници като тебе, вече всички Ви знаят имената !!!!!! РЕНЕГАТИ !!!!!!
  • 24 ФАКТ

    37 11 Отговор
    НЕЩАСТНИТЕ МАСТИИ НЕ СЕ УМОРИХА ДА ЛАЯТ ПО ЧОВЕКА КОЙТО ГИ СЪЗДАДЕ.ОТВРЪТ ОТ ТАКИВА ДЖЕНДЪРИ.МАЧКАЙ КУРИ ТИЯ НИЩОЖЕСТВА.ТИ СИ НОВИЯ ШЕФ НА ПАРТИЯТА!
  • 25 Тошо

    33 7 Отговор
    ПУСТА ЗЛОБА И ЗАВИСТ.
  • 26 Червена Калинка

    25 9 Отговор
    Гъбарь пак лъжее…мажее…,но е ясно едно ти и бандата ти другарии играхтее срещу БСП….,а кръдеца вика дръъжте крадецаа,защотоо Корнелия играе за президента от преди ти да разбереш за негоо….и като гъба скочихтее да го оберетее и го обрахте от Нинова и Бсп…и тя беше длъжна просто да пита ЗАЩО???Радев игра срещу нея,а не да играе до нея и зад неяя и за това БСП остана встрани,както и номера му на Радев за изборите остана извън този на БСП???Кой не знае,че Радев е червеен ааа,че да го е страх да излезне под техен флагг….,а ги предаде за да е сам Бей…и ПП да пеят с него в хор….така че драги ми”гъбарьо” не лъжии…
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 7 Отговор
    завист злоба
  • 28 ААА СМЯХ

    13 6 Отговор

    До коментар #17 от "Сатана":

    АМА този път се изложи,... Нали искахме промяна, ново правителство,.. а защо да се дърпат като магаре на лед,
    да се настанят отново другите ли,... Значи хем не харесвате ББ от една страна, ама не харесвате и новитеот друга
    Ей, пийте качаствена ракия, смени кръчмаря и претакай зелето

    Коментиран от #63

  • 29 забавно

    30 13 Отговор
    Герберастите сън не ги лови, че Корнелия ще е вицепремиер. Активираха всевъзможен хейт срещу нея! 😀😀😀😀

    Коментиран от #35

  • 30 КОРВЕЛИЯ И КУРТЕВ VS

    12 19 Отговор
    КОРВЕЛИЯ ЩЕ ПОБЕДИ СЕЛЯЦИТЕ ОТ БГ С ОБЕЩАНИЕ ЧЕ ЩЕ СТАНАТ БОГАТИ КАТО ШОПИ
  • 31 Surko

    34 4 Отговор
    Кутев всички псевдомъже в партията ви направи хахо и ви бие когато си поиска и сега плюете.Недостойно за мъж.

    Коментиран от #32

  • 32 asd

    30 5 Отговор

    До коментар #31 от "Surko":

    За псевдомъжете е най-болезнено да ги победи жена.

    Коментиран от #39

  • 33 нннн

    22 9 Отговор
    Задача No1 на Кирчо - любимата рожба на Радев е: Бърза, тотална, безмилостна, "доброволна" ваксинация и Фашистки сертификат навсякъде. И други недобри неща усети Нинова... И правилно бе скептична спрямо хунтата, която смени мафията.
  • 34 MAN

    32 5 Отговор
    КОГАТО ОСТАНЕШ ИЗВЪН БОРДА ВИНАГИ Е ТЪЖНО,АМА ДА ПЛАЧЕШ КАТО УЧЕНИЧКА Е ХАРАКТЕРНО САМО ЗА МИШОЦИТЕ.
  • 35 Христо Христов

    16 8 Отговор

    До коментар #29 от "забавно":

    За първи път чувам, че Антон Кутев е гербераст! Този полет на мисълта ме остави без думи..
    Евала, другарю!

    Коментиран от #53

  • 36 Айде Бегай

    24 3 Отговор
    Изчезни най-после м.р.ъ.с.н.и.к.о.
  • 37 Абе

    23 6 Отговор
    според мен Нинова се опитваше да защити БСП от загубата и затова се получи това!

    Коментиран от #51

  • 38 Кую

    10 11 Отговор
    Курвела е сие със Тримореца. И двамата сучат от бика във краварника, нищо че е скопен.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Да дааа

    12 14 Отговор
    Хутев Корнела бе внедрена в БСП за да ви провали и успя . Сега я набутаха като вице за добре свършена работа..
    Но защо мълча досега и се разприказва след като я отсвиреха.Търсиш дивиденти от Кирчо
  • 41 ЦСКА Чопрене

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Локо сф":

    Ей роги м@йк@@ш@ ай@@
  • 42 боко

    12 0 Отговор
    Силистренски златно жито зрее прост народ живее ти си от тях
  • 43 Красимир Петров

    15 16 Отговор
    Жална ни майка щом КУрнелия е министър на икономиката.
  • 44 Гражданин

    6 13 Отговор
    И нинова и радев са комунисти. Това го казват комунистите. И борисов и доган всички казват И ченгетата и депутати от дпс, заедно в една лодка са

    Коментиран от #54

  • 45 Анонимен

    15 0 Отговор
    Прав бил юриста преди повече от 20 г. Колкото повече се сменят правителствата, толкова по зле за НАРОДА.
  • 46 James 🇺🇸

    10 14 Отговор
    Защо само се дъвче за тази Корнелия, коя е тази пача, защо този cunt е фактор, коя е тази, някой да ми поясни?
  • 47 bul

    14 4 Отговор
    Много ТЪНКО и ХИТРО Корнелия ще си го ВЪРНЕ на РАДЕФФ !... МУРКА от Одеса !!!
  • 48 Не си прав

    14 5 Отговор
    и ти си от опозицията в БСП.Благодарение на Нинова такива като теб не успяха да направят коалицията с ГЕРБ.
  • 49 куртев куртев

    8 3 Отговор
    Готин пич не МЪРКА...
  • 50 Не не

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ост":

    ДБ е.Гаранция.
  • 51 www

    12 6 Отговор

    До коментар #37 от "Абе":

    А според мен се опитваше да бъде честна докрай с избирателите си. Тези, които я нападат, по-добре да се скрият някъде задълго, защото лошите резултати се дължат на тях!
  • 52 Перо

    9 3 Отговор
    Соросоиден тъпунгер!
  • 53 wtf

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "Христо Христов":

    Къде го прочете това, другарю? По-скоро за ГЕРБ сме чували, че са другари.
  • 54 Какви комунисти

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "Гражданин":

    те бият в главата бре.Лекар ти трябва
  • 55 Злобари

    17 5 Отговор
    Как всички уж видни мъже скочиха срещу Корнелия. Сергей двуличник и авер на ББ, Кирил Добрев антипатичен издигнал се на гърба на баща си, но по скоро го окепази, Кутев можеле да си затвори устата вместо да реве като жена, оня алкохолик Миков който нон стоп с повод и без повод лае като бито псе. И всички тия, а и други мъжаги загубили мъжкия си образ започнаха в купом да плюят против Корнелия. Та тя е повече мъж от тях с държанието си, с последователността си. Тези мъже в кавички явно са имали странични доходи от чекмеджето на Боко. Просто злобари.
  • 56 ЕДГАР КЕЙСИ

    16 4 Отговор
    НЕ СЪМ ФЕН НА КОРНИ , ОЩЕ ПО МАЛКО НА БСП.......НО В СЛУЧАЯ ВЪПРОСНОТО ВЕЩЕСТВО НАРЕЧЕНО КУТЕВ , НЕ Е НИЩО ДРУГО ,ОСВЕН КАЛ КОЯТО Е ФЕРМЕНТИРАЛА......
  • 57 Соло

    6 4 Отговор
    Нормално е Факти да дава трибуна на представители на БСП - те са управляващи....
  • 58 Драган

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "име":

    Няма провал Корни, на следващите избори около 4%.
  • 59 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 3 Отговор
    КУТЕВ Е ЕДНА МАЗНА МЕДИЦИНСКА ПОДЛОГА ЗА ГНУСНИ ОТПАДЪЦИ И ХРАЧКИ , КОИТО БИ ПРИЕЛ СМЕЕЙКИ СЕ БЕЗ ПОВОД С ШИРОКО ОТВОРЕНИ УСТА......
  • 60 Северозапад

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Голяма нужда":

    Нали знаеш покрай какво се въртят мухите, особено гомненките, там сърди та се не трае
  • 61 Русский

    0 0 Отговор
    Спомени и сълзи останаха след теб, Васко Илиев ти БРАТКО мили
  • 62 САТЪРА НА ХАНА

    5 1 Отговор
    БАТ АХМЕД РАПОНА ЗНАЕ КОЙ Е ИСТИНСКИЯ ВРАГ ..... И ПУСНА ЧАКАЛИТЕ СИ В БСП СРЕЩУ ЧЕРВЕНАТА КАКА
  • 63 Сатана

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "ААА СМЯХ":

    Ти изобщо чете ли статията или си приказваш колко да не зАспиш?Корнела държи “златната акция” на този збирщайн от партии.БСП отива на терен да управлява с министерства .Ще се дебнат с другите,да не мислиш ,че им вярват защото при всеки провал те ще са на дръвника а не Киропитеците и техните подлоги от ИНТ и ДБ.
    Промяната ще бъде в две—три направления,Македония—Ваксинации—Русия и каквото му дойде в движение.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Reptile

    10 0 Отговор
    Доста глупав анализ! Това беше ИГРА, ве, Кутеев - ИГРА!
    Измисли я Овчаров и дори ви смъмри публично, когато се видя, че не схващате СХЕМАТА.
    БСП, при ниските си проценти, е само във ВРЕДА на Радев. Защо КурНела сега е на важен пост, защото е искала да го провали!? Ауу, ама верно ли!? Радев изигра ролята на мъченик, който се отрича от Майката, но остава с НАРОДА. Обра гласовете на всички антиваксъри, което е мноооого повече от 2 БСП-та!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Перо

    0 0 Отговор
    След като не е доволен от установения ред в тази партия, да напусне! Не знам как го търпят! Нинова е избрана масово,чрез директно гласуване на всички членове,а той, кой е?