Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 10:00 2 969 47

Кризата в БСП застрашава и Радев, и съставянето на кабинет

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • румен радев-
  • герб

Най-злощастният вариант за БСП е този, при който „левите консерватори” на Нинова, хората, близки до ПП, готовите на колаборационизъм с ГЕРБ и/или ДПС, както и други клики влязат в продължителен, остър конфликт, който парализира партията

Кризата в БСП застрашава и Радев, и съставянето на кабинет - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дали Нинова няма пак да финтира противниците си, за да остане на власт? А ако тя получи мандат за преговори с ПП? БСП е объркана и разкъсана, а дълбоката ерозия в столетницата може да застраши и съставянето на кабинет.

Оставката на лидерката на БСП Корнелия Нинова е закъсняла. Под нейното ръководство партията претърпя поредица тежки изборни загуби, а резултатите от парламентарния вот на 14.11.2021 показват, че столетницата не само е далеч от златните си години, а се превръща във второразрядна политическа формация. През 2017 „БСП за България” имаше 80 депутата, а сега вероятно те ще бъдат 26.

Националният съвет на БСП ще заседава на 20.11. непосредствено преди втория тур на президентските избори. Нинова има влияние в съвета и той може би ще удовлетвори исканията ѝ: да остане председател на партията поне до януари 2022, когато въпросът за ръководството бъде решен на конгрес; да получи мандат за преговори с ПП за сформиране на редовен кабинет.

Атаката срещу Радев ще му създаде проблеми

Как обаче Нинова би „влязла” в тези преговори при положение, че фактически обвини формацията на Петков и Василев за бедите, които напоследък сполетяха БСП? Нинова хем „поема цялата вина” за загубата, хем заяви: „Новата президентска партия „Продължаваме промяната” отне 10-15% от БСП”. Около служебния кабинет се е разположило задкулисието, каза тя по бТВ във вторник и не отговори дали би гласувала за Радев на балотажа. Атаката на Нинова срещу Радев най-малкото ще му създаде главоболия точно преди втория тур на 21.11.

Радев долетя в президентството на крилете на БСП, след като получи доверието на Нинова. Авиаторът изглеждаше в продължение на години като най-успешният политически ход на председателката на столетницата. Той бе ключов аргумент защо тя трябва да продължи да води, въпреки недобрите резултати на парламентарни, местни и европейски избори. Сега „инвестицията” изведнъж се оказва опасен нож с две остриета, който (уж) пробожда БСП и застрашава властовите позиции на Нинова.

Радев води убедително пред проф. Анастас Герджиков. Ала една объркана и разкъсана от вътрешен конфликт БСП може да направи уязвим сегашния президент. Герджиков направи силна кампания и не трябва да бъде подценяван. ДПС вече се зарече да работи срещу Радев на изборите. Етническата партия показва отлична форма и силна мобилизация както на президентския вот (лидерът им Карадайъ е трети в надпреварата), така и на парламентарния (прогнозни 34 мандата при 29 в 46-ото НС). От значение за ДПС е също помощта, която му оказа Ердоган и падането на ограничението от 35 секции за гласуване извън ЕС. Има опасност също много от привържениците на Радев да помислят, че всичко е предрешено, че победата му е „в кърпа вързана” и да си спестят разходката до изборните секции.

"Горещи призиви" Нинова да остане лидер?

Нинова се опита да разсее подозренията, че ще повтори хода, който тя използва след слабото представяне на евроизборите през 2019, когато първо обяви оставката си, но после я оттегли, след „горещите призиви” на нейни привърженици. Ако спечели подкрепата на Националния съвет и БСП се превърне в част от формулата на редовно правителство, Нинова ще има по-силни преговорни позиции в началото на 2022, когато би трябвало да заседава конгресът. Не би било изненада, ако успее да „финтира” отново противниците си и намери начин да запази властта си.

Не е напълно изключено обаче вътрешната опозиция да успее да наложи по-ранно, спешно провеждане на конгреса. Ако това се случи, форумът може да промени правилата за избор на председател на партията (т.е. да се върне старата система на избор от конгреса, а не от членската маса на БСП). Последният конгрес на столетницата обаче показа голямото влияние на Нинова, а пандемията и неприсъственото гласуване могат да затруднят маневрите на опонентите ѝ. По-важното е, че днес тя размахва пред функционерите на БСП апетитния морков на властта; със сигурност мнозина в БСП отдавна мечтаят за министерски кресла.

Ако БСП бъде оглавена от хора, които потърсят сближаване с ПП, последиците могат да бъдат диаметрално противоположни. Първо, превземане на столетницата отвътре от Петков и Василев – с този „кръвожаден призрак” плаши Нинова. Дали обаче обезличаването на БСП вече не е факт?

БСП може да повлияе отрицателно

Да, харвардските възпитаници са много неща, но не и леви хора, ала тук може да се репликира, че и БСП на „Орбан в пола” не е лява партия. Вторият, много по-оптимистичен за БСП, вариант е този, при който се разгръща реално партньорството с ПП, ефектът е синергичен, като той включва и стабилна формула в изпълнителната власт и НС. За това, обаче има смисъл да се говори едва след като партиите на протеста сглобят кабинет.

Най-злощастният вариант за БСП е този, при който „левите консерватори” на Нинова, хората, близки до ПП, готовите на колаборационизъм с ГЕРБ и/или ДПС, както и други клики влязат в продължителен, остър конфликт, който парализира партията. От гледна точка на сегашната конфигурация на политическите сили, дълбоката ерозия на БСП би се отразила негативно върху перспективите пред партиите на промяната да конструират нещо смислено и устойчиво в изпълнителната власт.

*Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Александър Македонски

    32 8 Отговор
    Тия двама млади нека ги нарека нови юпита много ми харесват. Много се О П А С Я В А М обаче че ще предадат българските интереси в Македония. Дори съм убеден в това и всички други които ще се съюзяват с тях трябва много да внимават. Всеки който следи внимателно какво казват по въпроса за отношенията ни с Македония може да подразбере от витиеватите им изявления че се канят да предадат нашите интереси

    Коментиран от #7, #34, #42

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    29 26 Отговор
    Тиквата е активирал шпионите си в БСП за да саботира кабинет на Кирил Петков.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КОТарАК

    19 9 Отговор
    кризата в БСП не застрашава нищо. Корнелия си е мъжко момиче но се занимава с безнадеждни мисии.Радев явно си мисли да оглави партията след време , но не е сигурно дали изобщо ще я има в тоя вид. иначе за БСП разпада говорете на младите , да разберете колко ги интересува и им пука за тия ДС артисти
  • 6 Ъхъъ

    17 5 Отговор
    Яснооо тези от стстуквото се борят с новите в БСП
    Еххх пустия кокъл беее, не искат да се развива държавата и това е
  • 7 Последния Софиянец

    15 10 Отговор

    До коментар #1 от "Александър Македонски":

    Не мислиш ли че тази каша дето забърка Тиквата в Македония трябва да се реши най после?

    Коментиран от #22

  • 8 Нинова

    15 7 Отговор
    ТРЯБВА да остане на власт. Това, което прави тя с БСП е неоценима помощ за България.
  • 9 аргос

    21 6 Отговор
    Големи алабализми в статията, но мисля, че БСП се крепи единствено на Нинова. Ако тя си отиде, БСП ще се разпадне като НДСВ.

    Коментиран от #15

  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    28 11 Отговор
    Предателя предаде и Нинова, която го направи Президент.....
    Безспорен факт!
  • 11 Българин

    4 29 Отговор
    НИНОВА Е ЗАВИСИМА И ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЪБУТИРА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО И ДА ЗАПАЗИ ГЕШЕВ И ЦАЦАРОВ

    Коментиран от #45

  • 12 РАДЕВ НИ ПРЕДАДЕ

    18 9 Отговор
    ОТНЕ НИ 10% ОТ ГЛАСОВЕТЕ ЗА БСП.....ПРЕДАДЕ НАШЕТО ДОВЕРИЕ

    Коментиран от #21

  • 13 Българка

    16 23 Отговор
    Тази сутрин Крум Зарков в интервю категорично препотвърди твърдата подкрепа на БСП за Румен Радев. Самите избиратели на БСП няма да подкрепят чалгописеца на ГЕРБ- ДПС
    На 21.11 масово в подкрепа на Румен Радев!

    Коментиран от #26

  • 14 УжасТ

    17 0 Отговор
    Всяка втора статия в сайта е на Дойче Зеле, най-мисирската медия в света, на която 99% от "новините" са плод на болни фантазии!
  • 15 аргос

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "аргос":

    Все пак, ако тя напусне, може да застане начело на нов проект/партия, без туморите в БСП. И ще постигне по-голям изборен резултат от този на последните няколко избори.
  • 16 Иван Грозни

    6 2 Отговор
    Лидерите на партиите които понижиха резултатите си не са виновни. Хората си остават със същите убеждения, но поискаха ускорение на процеса на раформите в обществото. Това ще се види на втория тур за президент. Това не се отнася за ДПС. Притях има жестока скрита диктатура.
  • 17 Александър Македонски

    8 0 Отговор
    Тия двама млади нека ги нарека нови юпита много ми харесват. Много се О П А С Я В А М обаче че ще предадат българските интереси в Македония. Дори съм убеден в това и всички други които ще се съюзяват с тях трябва много да внимават. Всеки който следи внимателно какво казват по въпроса за отношенията ни с Македония може да подразбере от витиеватите им изявления че се канят да предадат нашите интереси
  • 18 дръвник

    11 0 Отговор
    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.

    В това ДВ само драскачи на розовобузестия.
  • 19 Петърчо Лаков

    4 0 Отговор
    Пак се е изказал анонимно и с познаване на материята отвътре.
  • 20 Българин

    12 4 Отговор
    Дано БСП и ИТН не подкрепят ПП! В противен случай ни чака медицински фашизъм, подписване на Истанбулската конвенция, проповядване на джендърска философия и приемане на Северна Македония в ЕС!
  • 21 Последния Софиянец

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "РАДЕВ НИ ПРЕДАДЕ":

    Хората не са стадо овце собственост на БСП.
  • 22 Александър Македонски

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Да тиквата забърка кашата в Македония но все пак все още има шанс нашите интереси да се запазят. Опасявам се че ПП ще предадат българските интереси и не само се опасявам Ами съм и съвсем сигурен и затова тези които смятат да се съюзяват с тях трябва да ги озаптяват
  • 23 ДА ДА

    7 14 Отговор
    ПА--ЧА--ВРА!
    ВИНАГИ Е ИГРАЛА С ДПС И С БОРСОВ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА?
    НИНОВА ПОСЛЕДНА ПОДКРЕПИ С ПОЛОВИН УСТА, ОТ НЕМАЙ КЪДЕ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЗАЩОТО ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ ВАДЕХА ОЧИТЕ С ВЪПРОСИ, А ТЯ СЕ ОПРАВДАВАШЕ С УСТАВА НА БСП, СЯКАШ ДРУГИТЕ СИ НЯМАХА УСТАВИ И ПРАВИЛА.
    НИНОВА ПОЛОВИН ГОДИНА ПЛЮ ПО СЛУЖ. КАБИНЕТ, БЕЗ ОСНОВАНИЕ ЗА ДА СМЪКНЕ РЕЙТИНГА НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ И ЗАСТАВАШЕ ВИНАГИ ЗАД БОРИСОВ И ДПС! ГОВОРЕШЕ ПРЕД МЕДИИТЕ СРЕЩУ ТЯХ, А В НС ПРАВЕШЕ ДРУГО - БЯХА ЗАЕДНО СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА И ВСИЧКО ДРУГО.
    ТОЗИ БО---КЛУК ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕНА И ИЗХВЪРЛЕНА ОТ БСП, КАТО ПАР...ЦАЛ, ТЯ Е И ТАКАВА! УНИЩОЖИ 100 ГОДИШНА ПАРТИЯ!

    Коментиран от #29

  • 24 Перо

    7 6 Отговор
    БСП са резервна гума в преговорите,колкото и да се слагат като слугинаж!
  • 25 оня с коня

    11 8 Отговор
    Ама нали радев "от раз" щеше да Отвее всички още на първи тур?Ама нали Нинова пък се бореше БСП да е първа сила в НС и да Управлява?А ГЕРБ нали Умре?Явно всичко е било просто Шега,защото Фактите към момента са Следните:ДПС определено са мобилизирани на Макс както в БГ така и в Чужбина,като тая "Чужбина" съвсем не е само Турция,а Всички турци в Германия,Скандинавия и т.н.Дойчето меле обаче прави една много фатална грешка - че изтъква ДПС едва ли не като основна Заплаха за радев.Да - Фактор са,но ОСНОВНО срещу радев стои МОБИЛИЗИРАНИЯТ "До червено" ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ на ГЕРБ,както и партии като НФСБ,ВМРО,Воля ДБ,Половината от БСП,Земеделци разни и т.н.Което пък на практика показва че радев ще бъде ИЗОЛИРАН и ще усети Ефекта на "Всички срещу Един".
  • 26 Българин

    11 7 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Досега винаги съм подкрепял Радев. Но няма да гласувам с отвращение за него а ще отида да бере шипки
  • 27 ЗОВ

    11 2 Отговор
    СИТУАЦИЯТА, КОЯТО СТАВА В ТУРЦИЯ ОРГАНИЗИРАНА ОТ ПРЕВОДАЧА НА ЕРДОГАН, НАРЕДЕНА ЛИЧНО ОТ НЕГО И ПОИСКАНА ОТ ДПС И ГЕРБ, ИЗЛИЗА ИЗВЪН КОНТРОЛ! ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ ДА НАДАДАТ ВОЙ ДО НЕБЕСАТА /КАКВО ЧАКАТ?/- ДА БЪДЕ ИЗВИКАН ПОСЛАНИКА НА ТУРЦИЯ И ДА МУ БЪДЕ ВРЪЧЕНА НОТА, ДА ИМА КОНТРОЛ ОТ ПАРТИИТЕ ПОДДЪРЖАЩИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НА ИЗБОРИТЕ В ТУРЦИЯ И У НАС! БЪЛГАРИЯ Е В ОПАСНОСТ!
  • 28 5577

    7 0 Отговор
    Какава криза какви 5лв. Нищо не се е променило. Те винаги така са си били. Януари месец ще я преизберат. Колко пъти е било това. Въпроса е КОЙ КОЙ КОЙ ще управлява България. До тук задкулисие. Трябват точни и ясни отговори. Туй артистите ли личат. Кукловодите Кукловодите това е въпроса. Нинова само ще почисти вътрешната си опозиция и толкова.
  • 29 На цялата тирада

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "ДА ДА":

    От глупости които си написал ще отговоря само това че единствената истинска опозиция на Борисов беше Нинова

    Коментиран от #38

  • 30 Сандо

    8 2 Отговор
    Истинската,жестока и безмилостна война срещу Нинова и БСП започна след като те застанаха начело на съпротивата срещу Истанбулската коневенция.Тази съпротива стана всенародна и победата бе факт.Това,плюс нежеланието и БСП да стане изпълнител на волята на американското посолство и съпротивата срещу европейските "леви" в крайна сметка и изяде главата.Голямата и грешка беше и че не застана срещу Радев,когато той ни предаваше на Триморието,а тя си замълча за неговото национално предателство и откровен слугинаж.
  • 31 Дадаамане

    5 0 Отговор
    Иска ви се!
  • 32 хатакая

    5 3 Отговор
    Един хеви-метъл и един пенсионер от БСП седят на пейка в парка. Метъла си е пуснал уокмена, слуша "Iron Maiden" и се тресе целия - куфее. Вдига възторжено два пръста и вика на пенсионера:
    - Брус Дикинсън!
    Оня Оот БСП и той целия се тресе. Отговаря:
    - Паркинсън!

    Коментиран от #44

  • 33 Гербаджииските тролове

    6 8 Отговор
    Активирани от Тулупа се опитват всячески и безуспешно да подриват президента Радев.
  • 34 Перо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Александър Македонски":

    Така е! В изявленията по въпроса старателно се избягват непреодолимите пречки от РСМ по исторически и др.въпроси, вписани в българските условия, решенията на НС и работата на комисията,а се набляга на инфраструктурни проекти,ж.п. и въздушен транспорт,магистрали и коридори т.е. за всичко,което говорят в РСМ за отклоняване на въпроса за македонизма и титовизма с които искат да влезнат за българска сметка в ЕС, за животинската омраза към БГ! Говорят фантасмагории,които ще ни струват много пари,без да имаме никакъв интерес и никаква гаранция за уреждане на отношенията,без български отстъпки!
  • 35 Реалиста

    6 7 Отговор
    Социалистите - капиталисти -отцепници , никога няма да простят на Нинова, че им отряза пътя към властта, парите, далаверите с мутрите!!!!!Жалки са мутренските медии , разбирайте тези на ББ, дето канят в студиата си само противниците на Нинова, предизвикват омраза към тях и добронамереност към Нинова от обикновените и честни социалисти.Ген.Радев е издигнат от БСП, подкрепян от БСП и ще бъде следващия Президент.ГЕРП и ДПС са противната антибъларска, протурска коалиция, която трябва да бъде изметена от политическата сцена.
  • 36 Реалиста

    7 2 Отговор
    Обръщам се към коментиращите -Защо се вълнуват толкова много от БСП, а не се ужасиха от видяното на изборите в Турция!!! Защо мълчат всички партии за позорното гласуване в Турция, това беше гавра с ЦИК, гавра със заспалия български народ.Сами си вкарахме чакалите в кошарата, нека ни ръфат.Това иска Боко тиквата и Карадайото-недоразумение!!!!! КАСИРАНЕ на изборите в Турция.Я да видим на кого му стиска да каже истината от пишман патриоти -политици.ДА ама не -тези или са оглупяли или са се продали!!!!!!
  • 37 Гертруд

    2 7 Отговор
    Кризата в БСП застрашава единствено другарката Нинова. Всички в Партията си дават сметка, че изборния резултат единство определя ролята на подкрепящи и по- малко на изискващи. Що се отнася за подкрепата за Радев- тя е без алтернатива и евентуалното му преизбиране ще е утешителна награда за електората на БСП.
  • 38 ДА ДА

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "На цялата тирада":

    АЗ НЕ СЪМ ПИСАЛ ГЛУПОСТИ, НО ЯВНО ГЛУПАКА СИ ТИ!
    КАК БЯХА ИЗБРАНИ ПРЕ---СТЪ...ПНИ..ЦИТЕ ГЕШЕВ И ЦАЦАРОВ - С ГЛАСОВЕТЕ НА БСП? КОЙ СТОЕШЕ НА ПРОТЕСТИТЕ В НС ЗА ДА ИМА КВОРУМ В НС ГЕРБ И ДА СИ ПРОКАРВАТ ЛОБИСТКИТЕ ЗАКОНИ И ДА ИМАТ ВРЕМЕ ДА ДООТКРАДНАТ ОТ ХАЗНАТА И ОСТАНАЛОТО- БСП? ЗА КАКВО ГОВОРИМ ТОГАВА? СЪЩОТО ГО ПРАВЕШЕ И 45 И 46 НС-ИГРАЕШЕ С ГЕРБ И ДПС. ВПРАВНАТА КОМИСИЯ НА НС НЕ ВЛИЗАШЕ ЗА ДА НЯМА КВОРУМ ЗА ПРОМЯНА НА ЗАКОНА В ЧАСТТА ЗА ГЛ. ПРОКУРОР, ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАЛА, НАМИРАШЕ СИ ПРИЧИНИ, А НЯМАШЕ НИЩО ПО-ВАЖНО ОТ ТОВА.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мнение

    2 7 Отговор
    Добре, че не гласувах за БСП. Голема маймуна излезе Нинова.
  • 41 Моряка

    4 0 Отговор
    Радев си е виновен,назначи отявлен противник на Нинова за говорител.Преди 2 дена Кутев се из....ра на метеното в най неподходящото време.Няма да се учудя,ако е играл за Боко.И общите обяснения на Радев по проблема са си бягане от проблема.Знаеше,че Корни е мъжага и боец и няма да се остави да я унижават.Оставката на Кутев трябаше да бъде незабавен ритник в задника му от Радев,но последния не се възползва.Което ни навява тъжната мисъл на нас,старите Бесепари,че ще гласуваме за Радев,както Костов гласува за П.Стоянов-2001г.

    Коментиран от #43

  • 42 Какви

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Александър Македонски":

    точно интереси има България в Македония, че толкова се палите по темата!? По-важно е "тия двама млади" да не докарат страната до положение в което бяхме през една не толкова далечна зима, защото нещата точно на там отиват. Македонците се си македонци, имат си държава, която между другото е доста по уредена от нашата и в по-голямата си част не са българи. ТОВА СА ФАКТИТЕ, всичко друго е евтин популизъм.
  • 43 Бамбука

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "Моряка":

    Оставете за след изборите за президент анализите, ще разполагаме с цялото време на света да се чудим кой и защо и как. Гласувайте за голямото - съставяне на кабинет подкрепен от Радев като президент. Всички спорове днес наливат вода в мелницата на оня издигнат от Борисов и подкрепен от Турция.
  • 44 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "хатакая":

    Къде да се засмея?Такива вицове в Канада само вървят .
  • 45 СЪбутиран бАлгарин.

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Изборите са в неделя,а не в сАбота.Ако не Очастваш значи сЪботираш .
  • 46 ЕДИН ОТ МОРЕТО

    1 0 Отговор
    Що не се вълнувахте когато ДПС застанаха зад Радев бе. Нали точно със гласовете на ДПС Радев стана президент. Тогава не агитираха ли във Турция. Помислете, винаги когато комунистите са притиснати почват да си играят със етническата карта. Рашков, озъбеното куче на Радев насъска най долната прослойка на общетвото нез да си дава сметка че може да опари цялата страна. А Радев щом приема да се случват тези долни неща и той е във играта дори е неин подстрекател. Със агитка от пияни лумпени отиде на дебата. Отидоха до факултета, демек Герджиков виж каква сила сме. Дори и да спечели над Радев е надвесен огромен остър меч наречен МАКЕДОНИЯ Неговите пуделчета го казаха ясно че историята не е важна а бизнеса, Херо Мустафа го казва същото. Много скоро ще видите на лйотчика колко са топките. Между впрочим всички чухте как Радев нагло излъга че нямал нищо общо със харвардските юнаци
  • 47 кочо

    0 0 Отговор
    има нещо вярно в приказките на нинова .Шайката около гергов ,миков и др. искат да провалят преговорите за съставяне на правителство ,с пп и да отиде мандата при герб и новите преговарящи да преговарят за съставяне на правителство герб дпс и бсп и итн