Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 11:18 4 025 51

Намесата на Ердоган била преувеличение, параноя? Как изобщо е възможна такава наивност!?

  • николай слатински-
  • бойко борисов-
  • ердоган-
  • намера-
  • турция-
  • атанас герджиков-
  • президентски избори-
  • масово гласуване

Само с масово гласуване ще можем да отговорим на политическата агресия на ББ и геополитическата агресия на Ердоган

Намесата на Ердоган била преувеличение, параноя? Как изобщо е възможна такава наивност!? - 1
Снимка: Фейсбук/ДПС Истанбул
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на проф. Николай Слатински, експерт по национална сигурност:

"Макар че на моята възраст е твърде странно човек да бъде удивен от каквото и да било, поне що се отнася до политиката и обществото ни, но признавам – аз наистина съм удивен и то в невъобразимо голяма за моя характер и темперамент степен от безумната наивност на умни и разумни иначе хора, които твърдят, че всичко това за намесата на Ердоган в нашите български вътрешни работи било преувеличение, параноя, обсесия, паник атака!

Как изобщо е възможна такава лековерна и леконравна наивност!?

Тук виждаме зловеща синергия, симбиоза, резонанс, абсолютно съвпадане на два мерзки интереса – политически и геополитически!

Политическият интерес е на ББ – да оцелее на всяка цена, защото иначе демократичното възмездие за деянията му ще бъде неизбежно и няма да се изрази само в морални оценки, а и в съдебни преценки.

Геополитическият интерес е на Ердоган. Той, като всеки мегаломан и циклофреник в периоди на сложни икономически и социални промени, на тежка криза на неговия авторитарен режим, храни обществото с външнополитически успехи (нерядко и териториални придобивки) с откровен и отровен имперски привкус!

Ние като български граждани от всички етноси и религии нямаме друг полезен и защитен ход освен масовото гласуване – това написах вчера и го повтарям убедено сега.

Само така ще можем да отговорим на политическата агресия на ББ и геополитическата агресия на Ердоган.

Ножът този път опря до кокала.

Герджиков тук не означава нищо. Пешчица, жалка марионетчица в една мръсна игра срещу демократична и европейска България!

А когато бурята отмине, тогава ще теглим чертата и ще можем да произнесем присъдата си – това бе фаталният политически край на ББ! Той извърши национално предателство спрямо България! И ще бъде наказан за него с презрение.

Но това ще си кажем когато бурята отмине. А дотогава – трябва да се мобилизираме! Максималната избирателна активност ще строши на тази безпрецедентна агресия зъбът.

Сигурен съм, че когато бурята отмине мнозина от онези, които сега се подсмиват на този мой статус, ще станат най-гръмките хулители на ББ.

Цялото ми присъствие в обществения живот мина именно под този модел на поведение – дълго време твърдя нещо, оставам сам, изолиран, неразбран, осмян. После масовата публика идва на моето, започва да говори същото. Масовата публика го говори, а някои от нея, кротушки и нагаждачи, го крещят. И обират парсата и славата. Живи и здрави да са!

Сега главното е друго – да отидем колкото се може повече да гласуваме в неделя".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Александър Македонски

    13 34 Отговор
    Тия двама млади нека ги нарека нови юпита много ми харесват. Много се О П А С Я В А М обаче че ще предадат българските интереси в Македония. Дори съм убеден в това и всички други които ще се съюзяват с тях трябва много да внимават. Всеки който следи внимателно какво казват по въпроса за отношенията ни с Македония може да подразбере от витиеватите им изявления че се канят да предадат нашите интереси

    Коментиран от #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Светлето

    16 38 Отговор
    Този е толкова неприкрито гнусен , че каквото и да каже или напише - не вярвам.

    Коментиран от #37

  • 4 Лост

    48 4 Отговор
    Борисов се е отказал да бъде депутат. Да не ходи на гости при Ердоган.
  • 5 ПВО

    25 6 Отговор
    Турският кандидат не е моя кандидат, еврейският също!

    Коментиран от #50

  • 6 bbb

    13 56 Отговор
    Тоя съвсем е изтрещял.Въобще жалките жълтопаветници копаят ново дъно и коленичат на цървула Радев.
  • 7 хъхъ

    47 6 Отговор
    Мая, Тошко и Христо опищяха телевизиите как било възможно да дойдат 80хил. гласа от Турция. А точно те с комсомолски жар предложиха и приеха в парламента да няма ограничение на секциите в чужбина.
  • 8 Роки

    26 12 Отговор
    Дъщерята на Николай Слатински се казва Елена и е назначена от Борисов за дипломат на огромна заплата в посолството на България в Киев. Не, че ББ е цвете за мирисане, но аман от двулични хора, които до онзи ден са целували ръката му, а днес я хапят.

    Коментиран от #30

  • 9 не на нас тия

    6 32 Отговор
    Хайде холан! Пука му на някого,кой ще е Президент. Президента в България има толкова власт (при редовно правителство),колкото стайният фикус в кабинета на министъра има власт над министъра.
  • 10 Перо

    44 6 Отговор
    Герджиков е наследника на Плевнелиев! Разчита основно на строените по заповед на Карадаиъ изселници в историческата родина.Там върви усилена пропаганда с плакати на Герджиков! Толупът също е заделил от откраднатите 65 млн.лв,от автомагистрала Хемус,”изтеглени” авансово за изборите!

    Коментиран от #18

  • 11 Това е

    34 3 Отговор
    Мутрагеньо дава мило и драго да се измъкне, а професорчето се радва на подхвърлените от чекмеджето пачки, заради които той плю на институцията СУ.
  • 12 пешо

    34 2 Отговор
    гласуваш за гержика получаваш тиквата и дпс

    Коментиран от #33

  • 13 ASD

    15 3 Отговор
    Там изобщо не излизат да гласуват, освен ако не става дума за кандидат на ДПС. Сега ще видим дали ДПС участват с повече от един!
  • 14 ЪРП

    31 2 Отговор
    ФЕСА ВЕЧЕ ИМ Е СЛОЖЕН НА ГЕРДЖИКАГА И НА НЕВЯНААГА !!!!...ОТ МОМЕНТА В КОЙТО ДПС И ТУРЦИЯ СИ ГИ НАПАЗАРУВАХА!!!!!!!!!!!!

    ДА ИМ Е ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛНИЯТ ПОЗОР!!!!!!!! ОСТВАТ В ИСТОРИЯТА!!!

    .....А, ПОЗОРА ЗА НЕВЯНА, КОЯТО СЕ Е КЛЕЛА ДА ПАЗИ И ЗАЩИТАВА БЪЛАГИРЯ, БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, КАТО ВОЕННОСЛУЖЕЩА Е КО-ЛО-СА-ЛЕН!!!!!!!!!!!!
  • 15 ЪРП

    34 2 Отговор
    НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ БЕЗДУШЕН!!!!!............САМО НАЦИОНАЛНО НАСТЪПЛЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ В ПОЛЗА НА ПРЕЗИДЕН РАДЕВ , Е ЕДИНСТВЕНОТО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА БРУТАЛНОТО, НАГЛО И БЕЗПРЕЗЕДЕНТНО ВМЕШАТЕЛСТВО НА ТУРЦИЯ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Имаме прогрес...

    32 3 Отговор
    Професор с тога и фес.... Финес
  • 17 ДокторМенгеле

    16 1 Отговор
    Слагам житото за ББ
  • 18 гербаджия

    4 23 Отговор

    До коментар #10 от "Перо":

    Плевнелиев дойде в ГЕРБ от олигарха и американски послушник Прокопиев, не Доган. Същия този олигарх даде Кирчо и Асенчо на Радев.
    Преди да пишеш глупости, поне малко се информирай относно реалностите в българската политика.
    Това става като четеш разнообразни новинарски и политически сайтове.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Wee

    20 4 Отговор
    Тоя професор все едно пада от луната , ами хората публикуваха турски вестници които агитират за двамата травестити .
  • 21 Wee

    15 4 Отговор
    Тоя професор все едно пада от луната , ами хората публикуваха турски вестници които агитират за двамата травестити .

    Коментиран от #46

  • 22 Милев

    25 6 Отговор
    Всички сме с Радев. Пионката на мутрата ще бъде смазан и ще отиде в небитието.
  • 23 Вай анасъни, драги зрители !

    3 12 Отговор
    Какой пазор; азиатският диктатор да определя съдбата ни ! Ах, как убуу ни беше в хуманните прегръдки на Крепостните царе и швабските фюрери, как уютно се чувствахме в Сталинските ушанки, а днес, направо примираме от удоволствие в обятията на каубойските янки, ванючие. Слава богу, нацията се топи от кеф по братушките си с такива темпове, че Падишаха, ако доди, няма да има кого да "пороби ".
  • 24 Герджик ефенди и ханъм Митева

    17 2 Отговор
    Това ни чака.... затова Атака....
    Да не влезем в Батака...с двата крака !
  • 25 Филип баща ти

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Александър Македонски":

    Много си зле сине,много.Никога ,никой политик от Бг и Гърция нема да пусне макетата в ЕС
  • 26 !!!?

    4 13 Отговор
    Е да, параноя е защото "обслужва" Борисов, а не е параноя защото турците били гласували за Герджиков и "приятелски" поздрав когато турците избраха Радев за президент !!! Кремълската пропаганда направи Андрешко разноглед докато Радев и хунта тика България с всички сили в руслото на руския Гулаг !!!?
  • 27 българин

    2 7 Отговор
    Никога не е късно да стане някой дърдорко за резил, на закрит панаир и този "велик" мислител сергия отваря и какво ще стане, ако хората за пореден път бият шута на червените боклуци и не отидат да гласуват, нищо освен успокоението, че не са си подложили отново задниците на мафията.
  • 28 !!!?

    4 13 Отговор
    Тук някай са забравшли, че турците избраха Радев, а не Герджиков !!!?

    Коментиран от #36

  • 29 Герджо и Буци, като удавник за...

    12 0 Отговор
    фес се хваща,ама не схваща, че Радев яко
    с тях ще се захваща.....
  • 30 Историята

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Роки":

    И какво? Николй Слатински да се откаже от дъщеря си ли? Всеки сам отговаря за постъпките си и за последствията от тях. Тя да не е пубер, че баща й да отговаря за нея!
  • 31 Павел пенев

    16 0 Отговор
    Многоточен коментар,но страната ни е пълна с турска агентура,която работи активно дори на законодателно и управленско ниво. Като експерт не виждате ли това. Карадайъ иска да се спазват законите и Конституцията на страната. Нека излезе с предложение за спазване на чл.11 от Конституцията и заличаване на ДПС като партия на етническа основа.
  • 32 Две тулумби,баклава и една боза

    11 1 Отговор
    И с гласовете от Измир и Бурса....
    Продължаваме промяната е курса
    На БИБИТКО му свърши ресурса
    Твърде малък му е вурста...
  • 33 Павел пенев

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "пешо":

    Абсолютно си прав Пешо.
  • 34 Не сме срещу турците, обикновени и

    14 1 Отговор
    Трудолюбиви хора! А срещу шайката от ГРОБ и
    Башибозуците на ДПС! Обръчи от чекмеджета!
  • 35 Кози рог

    10 2 Отговор
    Всички арменци и евреи ще гласуваме за г-н Румен Радев. Арман Хампарцумян и
    Соломон Паси.
  • 36 Грешни сметки

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "!!!?":

    Мислели са, че Радев ще им върви по свирката, но останаха разочаровани.
  • 37 Мая

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Светлето":

    Май имаш нужда някой да те светне, Светле!
  • 38 Даже и с Ердоган и Доган

    7 1 Отговор
    Герджиков отива армаган
  • 39 ПП Liverpool, England ©

    5 1 Отговор
    Да гласуваш за Анастас е голям грях!
    Прошепна ми го Мо Салах!
  • 40 Българка

    8 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Герджиков тук не означава нищо. Пешчица, жалка марионетчица в една мръсна игра срещу демократична и европейска България!
    Максималната избирателна активност ще строши на тази безпрецедентна агресия зъбът."
    ГЛАСУВАЙТЕ!!!!!
  • 41 Трол

    3 3 Отговор
    "Родината ни не пита отново, 2 тур, 15 номер, подкрепете!"

    Коментиран от #42

  • 42 Трол

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "Трол":

    всъщност точния превод е-за да не ни пита родината отново...
  • 43 Ивелина

    6 2 Отговор
    Путин, Ердоган и Борисов бяха свързани в приятелство, подобно на приятелството между, Сталин, Хитлер и цар Борис, завършило печално за България. Дали пък и сега, за България не е подготвен същият сценарий?
  • 44 любопитен

    5 2 Отговор
    И какво толкова ако пак ви питат коя е родината ви? Много сте тънкообидни, чак на плакат сте го изписали!
  • 45 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    6 2 Отговор
    Гласуваш за Герджиков -
    получаваш Бойко, Гешев, Пеевски,
    Доган, Ердоган и цялата мафия...
  • 46 И какво е виновен Герджиков, че

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "Wee":

    Карадайъ е смъртно обиден на Радев? А не може ли тези плакати да са платена провокация от някой близък до Радев? Абсолютно съм убеден, че няма да има масово гласуване в Турция на балотажа. Но вече по 10 новини на ден се публикуват, които да накарат народа да гласува за Радев. Радев не е моя избор. Определено не съм турчин, не милея за ДПС и т. н. А Герджиков е филолог(класическа българска филология) и владее 4 езика освен родния си български език:английски,френски,немски и руски и определено ще представлява България по - добре пред света. Той няма болни амбиции да управлява държавата като Радев и определено е по-добрият избор. Всички ще го разберете това, но ще е късно...

    Коментиран от #47

  • 47 хамсал

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "И какво е виновен Герджиков, че":

    Публикувано във факти.бг: А не може ли тези плакати да са платена провокация от някой близък до Радев? Шшшш алооо ти понятие имаш ли си изобщо? Лично Радев в тъмни доби насред Истанбул лепи плакати даже по стените на Св.София! Ти знаеш ли изобщо нещо за турските власти? Как си ги плещите....
  • 48 Сивата чапла

    0 5 Отговор
    Добре бе хора!
    На миналите избори 260 000 гласуваха за Радев.

    Защо сега 260 000 да не гласуват за Герджиков?
    Значи преди може, сега не може.

    Всичкото е обработка на мисленето ви,
    а реално утре като станем плацдарм на НАТО и съседката Македония също, тогава ще хълцате, нали!


    В памет на смъртта на майор Валентин Терзиев,
    посмъртно подполковник,
    гласувам срещу Радев!
  • 49 факт

    1 0 Отговор
    липсва фес и забрадка!
  • 50 СДСар

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПВО":

    Спечелихме с 90% изборите но такива ка теб се впиха в власта и загубихме следващите избори Народа разбра що за хора бяхтеА сега сте с бсп само да стена власт Гнусни и подмолни излъгте народа а сега плюете по демокрацията
  • 51 лесно е

    3 0 Отговор
    На избори в България да гласуват само лица с българско гражданство, които годината преди изборите са живяли постоянно в България!