Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 18:04 13 209 60

Явор Дачков: Преговорите са само добър пиар за Кирил Петков и Асен Василев

  • кирил петков-
  • асен василев-
  • мерки

България се движи по инерция и се променя със закъснение

Явор Дачков: Преговорите са само добър пиар за Кирил Петков и Асен Василев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На живо. Тези преговори нямат абсолютно никакъв смисъл освен добрия пиар на Кирил Петков и Асен Василев.

Това коментира във "Фейсбук" Явор Дачков.

В това няма нищо лошо, защото българите се управляват чрез харизма, която се движи по посока на пожелателното им мислене.

Никога в реалността. Костов прояви неблагоразумието да ги държи в нея и го низвергнаха завинаги. Повечето хора тук предпочитат да живеят в представите си и да ги управляват с думи и пожелания. Всички неща, които се говорят в този МОЛ, организиран от Кирил и Асен съм ги слушал от две десетилетия. Празни приказки и водопад от добри намерения.

Вчера слушах Асен Василев, който поиска до лятото на следващата година ясен план за спешна помощ за всички български граждани:) Преди 18 години Алекс Чирков, Бог да го прости, беше измислил много добра система, беше намерил и финансиране от Европа, но дори и тогава това се провали в политическото нищо неправене, което е следствие на общобългарското нищо неправене.

България се движи по инерция и се променя със закъснение, заради външния свят, а не заради вътрешните си усилия. Това е даденост, а прословутите 500 години не са историческа несправедливост, а закономерност на националния ни характер. След ерата на Борисов несъмнено ще има промяна, защото се ударихме в някакво дъно от простотия и разпад, но няма никаква гаранция, че оттласкването от тях ще ни докара по-добри дни.

По-скоро ни очаква поредната порция от ляволиберална модернизация, чиито плодове бере разлагащия се Европейски съюз. Много ми се иска да не бъда черноглед, а да бъда реалист и си давам сметка, че не винаги уцелвам мярата, но всичко, което дотук правят от "Продължаваме промяната" е само пиар, въздух, захарен памук и влиза в традицията на правене на политика от късния Тодор Живков, Бойко Борисов и царя - създаване на илюзорен свят от надежди за бъдещето и поддържането му с пропаганда и фантазии, за да се бяга от реалността.

Има моменти на катастрофа и удар в нея - цикличните кризи от различно естество - 1989-а, 1997-а, 2001-а, 2009-а, 2013-а, 2021-а, но следва окопитване и ново отлепяне от реалността до следващата криза.

Междувременно липсата на маркировка и осветление по лошите пътища, режима на водата, воденичния камък на тока и парното и цялата битова посредственост, която влачим със себе си през историята си е все същата, независимо от строя и месията, които са на дневен ред в илюзорния свят на политиката.

Мисля, че вместо да губят време в празни приказки по моловете ще е по-ефективно Кирил и Асен да привикат Корнелия, Слави и Христо Иванов - да се разберат за министерските кресла и да почват промяната, която и с тях и без тях ще се случи, просто защото предишната промяна на Бойко Борисов се изчерпа.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 73 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    54 96 Отговор
    Това еврейско правителство ще е най-доброто, което може да се случаи на тази малоумна балканска популация.
  • 2 Софиянеца

    90 88 Отговор
    Стига си писал глупости бе, във всички европейски държави така се прави, ако не ти харесва ходи да риташ топка при Тулупа!

    Коментиран от #8, #58

  • 3 Сатана

    81 55 Отговор
    Еврейчето много срамежливо е навел глава на снимката и ни се хили подигравателно.Абе,януари—февруар,когато настъпи глад и мизерия ги пишете бегАли тия мишоци

    Коментиран от #27

  • 4 смерш

    81 34 Отговор
    Дачков нима се съмнява,че паралелно с откритите разговори,вървят и преговори на тъмно ,по същество и то за разпределение на министерства и постове така ,че всички да се пооблажат след дългото постене при пишман генерала бб?
  • 5 тука ли си ма

    47 67 Отговор
    дачкоff фекаломета получава оргазъм като хвърля кафява субстанция по повод и без повод
  • 6 Явор Дачков!! Поръчков, платен

    53 55 Отговор
    Няма ваши хора??? Гроздето е кисело!!
  • 7 НЕОЛИБЕРАСТЧЕТА

    75 33 Отговор
    още не са встъпили но започнаха арт подготовка с истанбулската конвенция, следва РСМ в ЕС и задължителна ваксинация. После пребиване с камъни на кирчо и коколчо, ама ще е късно.
  • 8 Моше

    40 12 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянеца":

    Как и какво се прави в Европа,я раздуй?

    Коментиран от #54

  • 9 Антимилиционер

    15 60 Отговор
    С удоволствие гладувах за еврейския кабинет. Дано преформатира всичко от А до Я в тази Ганьовска кочина. Дано премахнат държавите, за да се пръснат всички нанякъде и да заличи срама и петното от байганьовщината.

    Коментиран от #12

  • 10 Сатана

    89 30 Отговор
    Докато Киро—Асеновците се правят,че вършат нещо служебните теглят по 500 000 000 лъва без обяснение за какво ще ги харчат.Дори Асен няма въпроси към тях а се гласи да е финансов министър.Какво ли ни чака тогава ме е страх да си помисля.

    Коментиран от #23

  • 11 Факт

    41 46 Отговор
    Прякора на този беше-Явор Дачков Слагачков.
  • 12 asd

    20 20 Отговор

    До коментар #9 от "Антимилиционер":

    Ааааааааа! Не така с лошото!
    Да си седите У блатото и да пЦуете от външните тоалетни е най-добре.

    Коментиран от #15

  • 13 Фин

    33 42 Отговор
    А бе, Яворчо, що се прайш на умен?!
  • 14 Бойко Разбойко

    30 20 Отговор
    Преговори с оранжев кондом в Сараите на Доган.Това е истински преговори.
  • 15 Антимилиционер

    21 21 Отговор

    До коментар #12 от "asd":

    Не... Не е добре. Нека се разотиват, да си вземат и тоалетните и бурканите и чалгичката и при Ханс и Пиер. Нали са европейци вече. Нека обогатят там културата им със сланина, простащина и наглост.
  • 16 Дам

    21 31 Отговор
    По-добре беше преди.. всичко на тъмно и по офшорните сметки и ни лук ял, ни
    И лук мирисал
  • 17 Глупендарите

    18 12 Отговор
    Верваме Ви
  • 18 Бамбука

    34 15 Отговор
    Явор Дачков в ролята му на Бакалин. Да седнат да разделят баницата като Костов/Царя/Борисов/Доган. Пълненето на джобове, води до опростачване на 4-тата власт.
  • 19 Вълкът

    24 9 Отговор
    Стрижете офсите те ви верват
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 TS50

    47 34 Отговор
    Дачков, какво предлагаш?! В Германия вече 2 месеца правят правителство, а тук се водят разговори за коалиция едва от 4 дена! Запази си "умните" разсъждения и стани политик! И ще по смееш ли да тръгнеш срещу мутренския Борисов модел? Новите заслужават само уважение за разкритията в министерствата и имат шанс да изкоренят борисовата диктатура и феодалните порядки в малките населени места. 30 г. никой нямаше топки да отстрани и накаже наглите самозабравили се крадящи управници.

    Коментиран от #47

  • 22 Оптимист

    41 27 Отговор
    Дачков, къде беше толкова години? Бяхме те забравили? Що не ръсеше простотии за народопсихология и пиар по мракобесните времена на Борисов? Богословието, което си учил не ти приляга на приказките. Хората не са загубили вяра, че България най-после ще тръгне по правия път. А ти?
  • 23 Helmut

    15 15 Отговор

    До коментар #10 от "Сатана":

    Няма да се краде тогава! И крадците ще влязат при бай Ставри.
  • 24 Гражданин

    32 25 Отговор
    Дачков погледни се в огледалото и ще видиш един образ ,който излъчва негативизъм.Ти си един неудачник,изпълнен със завист и злоба .Все едно че се хрониш с кисели краставици и бръснарски ножчета
  • 25 JEFF

    28 19 Отговор
    Ей , не се спряхте да хулите . Оставете хората да работят спокойно !
  • 26 2863

    37 21 Отговор
    Не знам, защо като видя тия двамата, все се сещам за Фред Флинстоун и Барни Ръбъл?

    Коментиран от #59

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Яворчо е

    19 18 Отговор
    Геронтофил и Герберастофил
  • 29 Може ли да

    20 14 Отговор
    попитам ? Кой е Явор Дачков !?!?!?!?!?!?!?!

    Коментиран от #31

  • 30 Джаф-Джаф

    29 14 Отговор
    Герб и БСП за мен бяха ужас, но тези ще ги надминат! Интересно ми е кой ги е наел? Дали работодател им е само бъгарският данакоплатец?

    Коментиран от #46

  • 31 Може....

    7 11 Отговор

    До коментар #29 от "Може ли да":

    Дачков е баща на децата ти.
  • 32 Подмяната

    25 18 Отговор
    във Външното на България министерство: На мястото на крипто юдейката Захариева ще застане юдеина Лорер с двойно гражданство - израелско и българско - по подобие на онова лице Кирил Петков, което измами на ужким Румен Радев, че няма канадско гражданство, а в действителност - лапни-шараните, които гласуваха за Продължава Подмяната.

    Всъщност, лицето Кирил Петков извърши углавно престъпление, наказуемо по чл.313(1) и чл.311(1) от НК със затвор, съответно до три и до петгодини!!!!

    Ало, Гешев, спите ли?
  • 33 Промяната

    14 12 Отговор
    Изборите минаха , не го ли разбрахте !
    Най сетне очакваме и се случва интелигентни разговори и много по-важно съществени !
    Престанете с глупостите !
    Какво активиране на някой забравили , че изборите минаха !
  • 34 Ламбо

    13 13 Отговор
    Поредния плювалник ,това го можеш , знаем го . А сега на кой бог(ат) се кланяш ?????????????????????????????
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    31 10 Отговор
    Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
    Тия двамцата, Кирчо и Асенчо, ако не направят правителство с новия парламент няКОЙ ще пострада жестоко...ПАРИТЕ ДАДЕНИ ЗА ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ОТ „СПОНСОРИТЕ“ ТРЯБВА ДА ИМАТ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ +.
  • 36 Кога

    16 16 Отговор
    Кога Дачков се продаде и за колко?

    Коментиран от #39

  • 37 ХАН КРУМ

    16 16 Отговор
    дачков, сбъркани човече, с лаене не става.що не се пробваш или ти полезен,не можеш да бъдеш. затваряй си устата ,т.е. работното място и изчезвай.

    Коментиран от #41

  • 38 777

    16 12 Отговор
    Дачков беше най-големият лизач на костовия задник.
  • 39 777

    14 11 Отговор

    До коментар #36 от "Кога":

    Тъй си изкарва хляба човека. Ще напише за каквото му платят.
  • 40 Илиев

    13 15 Отговор
    На Дачков по му отива фамилията Храчков.
  • 41 🐘🐘🐘

    24 11 Отговор

    До коментар #37 от "ХАН КРУМ":

    Сбъркан , не сбъркан , след време ще стане ясно че е бил прав човека . Лошото е че повечето от вас изобщо няма да го осъзнаят , няма да разберат грешките си , ще се обърнат като фурнаджийска лопата и ще лапнат поредният спасител , който им подхвърлят .
  • 42 Stormbringer

    14 9 Отговор
    Освен, че използва някакво количество "купешки" думи и стилистично излиянието му е над средното ниво, съдържателно не носи повече информация от късновечерна, кръчмарска лекция на един средностатистически селски мъдрец-пияница.
  • 43 некой си

    14 20 Отговор
    не другарю дачков на хора с отлични дипломи от харвард не им требва пиар но ти не можеш да ги разбереш тея неща защото си обикновенна мисирка набедена за журналист
  • 44 Чичо от народа

    14 15 Отговор
    Е какво е твоето решение ?Излиза че нищо не трябва да се прави ,да си я караме по Борисовски. 12 год се нагледахме на крадливи действия .Стига вече .
  • 45 Истината

    14 11 Отговор
    На люба колезич бившият. А Любка е от Хаскьой. Баща й цк на бкп и Явор благодарение на дядо си е това което е, да плюе от де е ял медеца на бкп и да хвали синьото бкп на бойко.
  • 46 суфльор

    15 3 Отговор

    До коментар #30 от "Джаф-Джаф":

    Мустафата, Байдънеску и Сорос
  • 47 Айде бе

    22 3 Отговор

    До коментар #21 от "TS50":

    Добре споменаваш 30години, за да е ясно, че ГЕРБ нито са първите, нито са най-големите корупционери! Просто от две години само това се опява до припадък и всички го приеха аксиоматично. Сега като се копна около АМ Струма, да се види как строяха пътища царистите и тройната коалиция- за добър ден удвоена цена; братя Галеви подизпълнители, гушнали веднага половината, незавършени отчуждителни процедури, изисквания и гаранции йок...и да си спомним как безспир зееше Комитова, която е червена семка, за "нарушения"!
  • 48 Така ,де

    19 8 Отговор
    Глупости говори яворчо.Промяна няма,няма да има няма почва,защото цирка е само за лапнишарани.Те не са дошли за промяна,а да изпълняват поръчки,толкова пари за кампания не се дават случайно.Които пари могат да ги дадат само ония,които Гешев гони,а те него, ей такива " почтени".Проблема ,че окрадоха много за кратко,и чакат още,а възстановяването когато забегнат ще е дълго и скъпо!
  • 49 Гроб

    8 12 Отговор
    Абе този дачков ли е ,къв е,като някоя овца е,само бляяя...бляяя,абе разбирачо, иди доброволец в някоя болница и покажи че ставаш за нещо,стига си блеел
  • 50 Един

    3 10 Отговор
    Яворе, що за дърво си?
  • 51 Този път

    14 1 Отговор
    уцели, Дачков.
    Българина, като му покажеш кирливите ризи е готов да те хване за гушата, вместо достойно да се спре и поогледа, което се вижда от доста коментари. И не обича да се минава - щом съм гласувал за пп - къв е тоя Дачков, че ще ми ги плещи някакви.
    Единствено не позна, че всичко е пиар и въздух - външните кукловоди сложиха точните хора за истанбулската, макетата, ваксинитеи пр.
  • 52 Електра

    16 5 Отговор
    Гледам и не вярвам на ушите си, и направо онемявам, като гледам новото политбюро на КОМпартия и присъдружното и ОФ, с главен секретар на блатото, Кауна Радеф. Където Мая Манолова Костинбродската се изживява като Цола Драгойчева , а в ролята на Дража Вълчева Импексовата Краднелия. Бойкикев е новия Петко Таков, а Славуца си същински Лилов. Двата харвардски плъха Макс и Мориц, се вживяват като Станко Тодоров и Пенчо Кубадински. В Блатото на Радеф, всяка крастава жаба, може да е Прецеден...
  • 53 Ха ха ха

    11 3 Отговор
    Кaкви нeщacтни клoуни c пoшлo прeдcтaвлeниe ... Новите болшевишки калинки на радев от продължаваме подмяната ,са в тесен сговор с бесепарските комунисти и агентите на ДС от партийката на носоклюна , и за капак един учидолски цигулар , който ревеше с глас на погребението на Илия Павлов . Да ви е честита българи новата подмяна на старите разбойници с нови ...
  • 54 Дежа вю

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Моше":

    Не виждам причини на този етап,
    защо трябва Дачков,
    да се изживява, като " полит-Оракул",
    Нерде Костов ,Нерде, Кирил Петков????????

    Българския гражданин, си каза думата!
  • 55 Жожо

    4 4 Отговор
    Тоя не спря да плюе по хората…
  • 56 Васил

    4 4 Отговор
    Ни що няма да направят тези двама измамници освен да си напълнят сметките като останалите. Промяна не може да има ако не се почне от шефа на НАП и до закриването на Данс НСО и други структури.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Уж софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянеца":

    Нищо хубаво не може да се случи от човек като кауна освен строева и коремно това е по устав
  • 59 ЗиЛ 157

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "2863":

    И приличат много на Ленин и Троцки...
  • 60 Нашенец!

    2 0 Отговор
    Дачков ти какво предлагаш ? Нинова ли пак да взема мандата ?