Last news in Fakti

22 Декември, 2021 12:05 2 825 24

Топ разузнавач: Русия иска да разшири влиянието си в чужбина

  • германия-
  • русия-
  • разузнаване-
  • владимир путин

Нито един от германските правоприлагащи органи не предостави никакви доказателства в подкрепа на версията за връзките на киберпрестъпниците с Москва

Топ разузнавач: Русия иска да разшири влиянието си в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на Федералната служба за защита на конституцията (германското контраразузнаване) Томас Халденванг смята, че Русия се стреми да разшири влиянието си в чужбина. Това заяви топ разузнавачът в интервю за медийната група Funke.

"Забелязваме, че Русия засили действията си", каза Халденванг. Според него експертите на ведомството са забелязали опити за оказване на влияние по време на кампанията в навечерието на изборите за Бундестага.

"В началото се разпространяваха неверни доклади за редица лица, като кандидата на Зелените, г-жа Аналена Бербок", каза ръководителят на контраразузнаването. "Като цяло можем да кажем, че подобни кампании не са имали ефект", каза Халденванг.

Той смята, че в светлината на присъдата по делото за убийството на грузински гражданин в Берлин "стана ясно до какви отчасти сурови методи прибягват руските структури в чужбина". Халденванг отбеляза, че шпионажът все повече се превръща в "демонстрация на сила". "Виждаме това и в киберпространството", каза той.

Руската страна многократно отрича обвиненията за участие в извършването на хакерски атаки в Германия. Нито един от германските правоприлагащи органи не предостави никакви доказателства в подкрепа на версията за връзките на киберпрестъпниците с Москва.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    34 3 Отговор
    Че коя страна не иска да разшири влиянието си в чужбина? То и ние искаме да сме център на Балканите, хъб на нещо си и прочие. Тоя топ разузнавач да вземе да си смени работата.
  • 2 Нямаме доказателства

    31 3 Отговор
    Но сме сигурни, че те правят това, защото ние го правим от години... 😎
  • 3 гадно

    27 3 Отговор
    Егати разузнавача, че коя държава не иска да разшири влиянието си в чужбина, а да навидените държави нямат такова желание.
  • 4 Някой

    38 4 Отговор
    Е, и? Нима има държава, която не иска да има по-голямо влияние? Или Германия не иска такова?
    САЩ нямат ли влияние в много точки на света? Защо този топ разузнавач не каже същото за тях?

    Или, за Русия не може нищо. Даже трябва да си събуе гащите и надупи на запад (аналогията е с България). Другите (нашите), когато правят това, в което обвиняват Русия, не е проблем. Даже е положително действие.
  • 5 Ахааа

    15 2 Отговор
    "Томас Халденванг смята, че Русия се стреми да разшири влиянието си в чужбина"... нашият Витанов също мое а смета..,и все смета ли смета, и све не излиза и лъже, и лъже...
  • 6 Тра-ла-ла

    27 3 Отговор
    Този топ разузнавач е гений! Не е ли това основна задача на дипломацията на всяка една държава!
  • 7 Топ потоп

    16 2 Отговор
    Трябва да потърсите и реконтратопразузнавача на Германия за по актуална информация по въпроса.
  • 8 пуссин

    2 13 Отговор
    пак иска разширение
  • 9 📌🇧🇬

    3 3 Отговор
    Да, така наречената “близка Чужбина” е от първостепенно значение за Русия.
  • 10 Москва

    5 17 Отговор
    Руски генерал каза, че Русия ще бомбардира България заради натовските бази. Да, ама ще изтепат 1 милион рускини тук.
  • 11 Българина

    10 1 Отговор
    а сащ не иска......
  • 12 📌🇧🇬

    2 3 Отговор
    Стефан Янев разглежда България като “близката Чужбина” на Русия, ноо сервилно, като се има в предвид че България в “Юго Източният Ъгъл” на Европа, така нареченото “нежно/незащитено под-коремие” на Европейският Континент.
  • 13 Бесен Язовец

    16 3 Отговор
    Ако беше наистина топ разузнавач нямаше изобщо да го знаете аре соросня, че ставате вече много смешни!
  • 14 топ ки

    9 1 Отговор
    топ топ топ тъп разузнавач топ топ без топки
  • 15 Алексей Сергеев

    4 18 Отговор
    СССР,Русия-Империя на злото още от епохата на Ленин са имали цел и задачи да изнасят "социалистически" революции по света. Руски ботуши в момента има в Сирия, Либия, Куба, Бенецуела, централна Африка, анексираните :източна Украйна, Крим, Северна Осетия, мераци за Сърбия...плач по изпусната България, Полша, Чехия, Унгария, ГДР...
    Путин си е агресор и палач на собствения си народ

    Коментиран от #19

  • 16 Анатоли Стайков Маниполатор!! Дежурния

    12 1 Отговор
    От къде ти подадоха този каламбур или просто го преписа от някъде!! Скълъпена статия, Смехории!!!

    Коментиран от #22

  • 17 123

    11 2 Отговор
    Западът води гьобелсова пропаганда срещу Русия, използвайки откровени лъжи. Нито едно твърдение не е доказано, но дезиформацията се лее от всичките му сателити.
  • 18 EВeм ти и разведката...

    7 1 Отговор
    Сега ли откри топлата вода, че всека държава и дъпe дава да върши същото!!!!
  • 19 ТИ ДА ВИДИШ

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Алексей Сергеев":

    ЩО С А Щ СА СТОРИЛИ...
    Над 750 САЩски бази из Земята пазят световния мир...
    10-12 подвижни морски бази (самолетоносачи)...
    Атомни бомбандировки -- изпепелиха 2 града за секунди -- не пуснаха Атомните бомби по военни бази-градове, а по цивилни градове в които имаше главно деца, жени и старци секунди
    Химическо оръжие във Виетнам....
    Използване на САЩската армия за мисии ( разбирай войни или на галено -- военнни конфликти с ниска интензивност, с по-висока и най-висока ) -- за около 250 години -- над 270 пъти. Такова Зло, Постоянно Воюващо Зло, човечеството не познава....п
    Воюване с цивилни -- бомбандировки над цивилни в градове. Хитлеристите го прилагаха рядко, Руснаците само като ответни единични бомбандировкабомбандировки.
    Англо-американците постоянно бомбандираха цивилни градове, при това със страни , като България , която участва само на книга във войната и не воюва със САЩ.
    Редно и да се спомене най-кървавата бомбандировка, пред която дори Хирошима и Нагасаки бледнеят -- Дрезден, натъпкан с бежанци, е умишлено атакуван със ...запалителни бомби, за да се предизвика огнен смерч, огнена буря. По различни данни сведенията достигат до 250 000 души.

    Да споменем последните борби за световния мир и разсипаните държави -- Ирак, Либия, Югославия, Афганистан, Сирия, десетки са Африканските военни "мисии". И това са само мисии на редовната армия. Ако някой се наеме да изброи мисиите на десетките частни САЩски армии по Земята, Злото
  • 20 И кое му е "топЪТ"

    6 1 Отговор
    По скоро може да се каже ТЪП разузнавач....
  • 21 Бай Шиле

    3 2 Отговор
    И къде беше този "топ разузнавач",когато ЦРУ подслушваше телефона на Меркел? Може би е гледал с бинокъл към Москва?
  • 22 дсадфагхс

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Анатоли Стайков Маниполатор!! Дежурния":

    Не си прави труда. Оказва се, че сайта ползва скрапери (ботове) на "актуални" теми и им прави Mirror тук и в още куп други сайтове. Познай главният им домейн как се казва. ...нещо си.focus.com ;) всички тяхни дъщерни облачни сайтчета, се управляват от домейна! То сайтове за атомобили ли не щеш, за новини ли не щеш, ;) Не съм много сигурен, но по мои размишления, тия "журналисти" дори не знаят, че е създадена някоя тема. И ми направи впечатление, че използват и някаква облачна услуга на гугъл, за "бисквитките" и за скрапване на информация от устройството ти. Може да е само сертификати, ама може и да е по лошо.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 германският проблем

    0 0 Отговор
    А вие какво искате ? Колко войни разпалихте в европа ?
Новини по държави: