Last news in Fakti

30 Декември, 2021 13:00 8 263 40

Октай: Озаптете мъжката секретарка на Доган

  • осман октай-
  • ахмед доган-
  • мустафа карадайъ

По-сериозната част от акцията срещу Бойко Рашков е заиграването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ с опасната етническа карта

Октай: Озаптете мъжката секретарка на Доган - 1
Снимка: ЕвроДикоФ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българските власти трябва да озаптят мъжката секретарка на Ахмед Доган – Мустафа Карадайъ. Трябва да носи наказателна отговорност за провокиране на етническо напрежение. Това каза пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Ето какво още сподели той:

Защо ДПС припознаха шефа на МВР Бойко Рашков като техен най-голям враг?

С неговото назначаване за служебен министър на МВР, той бе натоварен с нелеката задача да ограничи купуването на гласове и контролирания вот в България. Със своите действия Рашков разобличи не само дребните брокери, но и дейността на местните феодали, които организират целия този процес. Голяма част от този контролиран вот на практика бе пресечен именно след действията на полицията. Стана ясно също така, че политически играчи, които винаги са разчитали на контролирани гласоподаватели, са основно от ДПС и ГЕРБ. Оказа се, че те през цялото време са действали в единодействие. Това предизвика остра реакция от страна на двете политически партии. ДПС загубиха много гласове от твърдия си електорат. Получиха около 180-190 000 гласа за първи път. Компенсираха ги до 320 000 с гласове от Турция и от циганските квартали, особено на Северозападна България. В това противопоставяне виждам голяма опасност за страната ни.

В какво се състои тя?

По-сериозната част от акцията срещу Бойко Рашков е заиграването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ с опасната етническа карта. След като чух неговите последни изявления, смятам, че той трябва да бъде озаптен от българските власти. Той си играе с етническата карта, която е една от най-опасните не само у нас, но и на Балканите. Би трябвало да носи дори наказателна отговорност за провокиране на етническо напрежение в България. И то с всички публични изяви.

Защо го правят точно сега?

Винаги модела „Доган“, чрез етнизирането на присъствието си в публичното пространство, се опитва да прикрие своите т- нар. обръчи и мафиотски кръгове. Винаги съм казвал, че тактиката им е простичка –пипнете ли Доган, заплашвате етническия мир. Пипнете ли хора около Доган с разобличаване на различни мафиотски канали, значи заплашвате етническия мир. Този модел Ахмед Доган го прилага чрез поредната си мъжка секретарка – Мустафа Карадайъ. Вижда се, че го прави много агресивно.

Как си я обяснявате?

По един единствен начин - с разкритията както на Бойко Рашков, така и с тези на Кирил Петков и Асен Василев за разграбването на държавата по различни схеми. Всичко това още повече раздразни ДПС. И днес, когато Петков е премиер, се разбра намерението му за сериозна съдебна реформа – както с промяна в дейността на КПКОНПИ, така ѝ чрез закриване на бухалките на мафията – специализирания съд и специализираната прокуратура. Има сериозно намерение да се преструктурира държавното обвинение и да се отстрани най-сериозния чадър на модела „Доган“ – Иван Гешев. Всичко това поставя в заплаха този модел. Доган бе осветен от кукловодите си, че е мажоритарен собственик на ТЕЦ-Варна. От там идва голямата заплаха да него и за всички феодални величия на ДПС в общините. Те тепърва очакват да бъдат разобличени за източване на европейски фондове. Тук влиза и цялото семейство на Мустафа Карадайъ.

Защо го споменавате лично?

Той е заинтересован с къщите за гости, със закупуването на огромни имоти. Тези хора са заплашени от разследванията, които ще започне бъдещата преструктурирана Антикорупционна служба. Съвсем нормално ще бъде да ги попитат откъде и как са придобили богатствата си. Доган трябва да каже откъде е имал средствата, за да купи 2/3 от активите на ТЕЦ-Варна. Той трябва да отговоря за енергийни проекти, за собствеността на „Росенец“, за хотела в Девин, за Сараите в столичния кв. „Бояна“. Разбира се, че всичко това представлява заплаха за тях. Страхуват се от подобни разследвания, защото чрез развяване на етническата карта досега те се считаха за недосегаеми. Точно затова през годините си позволиха да контролират много процеси. Не случайно около Доган бяха приобщени голяма част от мафиотските групировки.

Интервю на Катя Илиева


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 127 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    59 2 Отговор
    НАМЕРЕТЕ И МЪЖ....
  • 2 user

    20 92 Отговор
    ДС мръсниците в действие. Излизат и правят внушения на простолюдието. А на простолюдието малко му трябва да захапе въдицата!

    Коментиран от #6

  • 3 БялаКраставица

    6 23 Отговор
    Черния дядо ще ви смъмри!
  • 4 Мим33

    146 11 Отговор
    Браво на Октай,много точно и правилно казва всичкокоето е така и отговаря на истината.Дано много от ДПС го разберат...
  • 5 Toxic

    108 8 Отговор
    герб-сдс-дпс ЕООД скоро ще бъде обявено в несъстоятелност и ще му бъде направена ликвидация със синдик Бойко Рашков!
  • 6 Без паника,моля

    54 2 Отговор

    До коментар #2 от "user":

    Ти нали си "чист",от какво се стресираш толкова?
  • 7 bgred

    88 3 Отговор
    Време е баш Тулупа и Доган да изядат дървесината.
  • 8 КАКТО ВИНАГИ

    89 6 Отговор
    ПЕРФЕКТЕН В КОМЕНТИРАТЕ СИ.
    СКОРО ПИСАХ ЩОМ НЕ МУ ХАРЕСВА НА "МЪЖКАТА" СЕКРЕТАРКА. ДА СИ ОДИ У НЕГОВАТА РОДИНА. ПРИ ЕР
    ДОГАН. А НЕ ДА ВСЯВА СМУТ ЗА ДА СЕ СПАСЯТ. ДА ОСТАВИ БЪЛГАРИЯ
    И БЪЛ. ТУРЦИ НА МИРА. СЪД И ЗАТВОР.
  • 9 магнит

    43 1 Отговор
    Преодоляването на политическата криза, която е и национална, може да се случи само чрез нова съдебна система. И отваряне на пътя към започването на съдебни процеси основани на законите на правото, но не и на законите на мръсните пари. Дела водещи до положителни съдебни присъди със затвор и конфискация. Дела срещу всички членове на корупцията и мафията - олигарси, политици, общински служители, общественици, лица от подземния свят, всякакви престъпници и грабители. Такива, за които се изнася информация чрез Магнитски, разни офшорни списъци, списъци на местни и международни служби за борба с корупцията и организираната престъпност. И забраната на подобни лица и осъждани престъпници да заемат каквато и да е държавническа служба - от чистач до президент.
  • 10 ТаУмВзе

    11 6 Отговор
    Този коментар е вече затрит! Защото има свобода на Заличаването. Честито!
  • 11 Българка

    81 5 Отговор
    Осман Октай винаги е бил далновиден и казва истината. Да не забравяме, че той е бил вътре в кухнята на ДПС и до Доган. Да не забравяме, че той направи вярни прогнози за изборите, за разлика от социологическите агенции. И сега неговите думи не трябва да се неглижират. Доган и Борисов са били активни участници и организатори във Възродителния процес. Етническата карта е прикритирто за всяване страх у етническите турци, за рекет за грабежи и подчиняване държавата на мафията. У нас няма етническо напрежение. То се подклажда умишлено от върхушката на ДПС. Доган, Пеевски, Цонев и Карадайъ са пладнешки разбойници , но с бели якички. Мястото им е в затвора!!!!!!

    Коментиран от #34

  • 12 Хмммм

    15 64 Отговор
    Тоя го изритаха от хранилката на ДПС преди 20 г. и още го е яд
  • 13 Харесвам 🎃, само сготвени

    56 4 Отговор
    Секретарката на Доган ще бъде озаптена съвсем скоро - като се събуди на "м-р Векилски" самият раздавач "на порциите в държавата". (Дали усеща, че е свършен?...)
  • 14 Вътрешни войски 1985

    50 5 Отговор
    Една турска пияница от село Пчеларево и една българска пияница от село Хераково с техните евтини слуги разиграват и крадът бг народа 12 години!
  • 15 Съдията Дред

    51 4 Отговор
    Гешев е тежко корумпирам и е в зависимост от ДПС!
  • 16 4т5859

    57 5 Отговор
    Много точен коментар,абсолютно мъжката секретарка трябва да бъде разследвана незабавно. Новата власт, чакаме да махнете гешев!!!!????? Докога мислите че ще ви чакаме и вас, нещо нищо май не правите???? +
  • 17 Фрон

    46 4 Отговор
    Боко Еднокнижник ни е продал на турците

    Коментиран от #30

  • 18 hummingbird

    37 3 Отговор
    Забрана на турскочандалската групировка!
    Опасно е за България!
  • 19 АННА МИЛА

    52 6 Отговор
    БОЙКО РАШКОВ е номер 1
    ДПС терористите да мълчът НАРОДА помни ГАРА БУНОВО
  • 20 Г- н oktai

    33 2 Отговор
    Ама Мустафа та мъж ли е? То отдавна вече никой не го е.. бава за мъж. Моля Ви- корегирайте се. Той си е един подмокрен женчо! Нищо повече
  • 21 Перо

    41 3 Отговор
    Октай е умен човек и прави точни и обективни коментари!
  • 22 Пучо Капучо

    39 4 Отговор
    Османчо е готин, харесва ми. Хич не си поплюва по тия уж неговите. Така и трябва. Хубаво ще е електоратът на тия, да чете и слуша какво казва Октай за шефчетата, кукловодите и престъпниците в незаконната партия наречена ДПС, и от утре никаква подкрепа за тия бандити. Ама никаква.
  • 23 Така е

    37 3 Отговор
    Много точен анализ ! С парите крадени по време на управлението на ГЕРБ,ДПС и мижитурките около тях ,сега си купуват прокурори,съдии,мутри,каквото си пожелаят ! Дано здравите сили около Президента се справят с тази нагла мафия !!!
  • 24 Огнян

    21 5 Отговор
    Абе още ли Октай не е станал председател на ДПС?
    Депесарите са уж хитри и адаптивни тарикати, пък не са се сетили за този силен ход, който може да ги върне в ролята на приемливи коалиционниу партньори.
  • 25 Мунчо

    30 3 Отговор
    На първо време и най-важно е озаптяването на главния защитник на организираната престъпност лицето Иван Гешев! Това лице е изключително вредно! Сравнено с него СО е като пърхота!
  • 26 1234

    30 3 Отговор
    Както винаги Октай прави отличен и верен коментар. България само ще спечели ако Октай е в активната политика ! ДПС затъва все повече с корумпираното си ръководство.
  • 27 Орхан Памук

    11 8 Отговор
    Да наистина Осман Октай е бил в кухнята на ДПС. Но върху съвестта му тежат въпроси, за който не смее да гъкне. Например - "ОНЯ СПИСЪК". Какво е предал Доган в турското посолство? Наистина ли е предал списък на кюрдски и турски предатели, информатори на ДС? И ако това е защо не са в турски затвори? Това разбира се е блъф за да може Доган да яхне българските турци, и да ги подчини на Москва. Евтина оперативна разработка на ДС, чийто сътрудници са били и Доган и Октай. За съжаление тази разработка е успешна и злокобна в ущърб на демокрацията

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Вълк единак

    22 5 Отговор
    Респект за г-н. Октай!
  • 30 Вълк единак

    11 5 Отговор

    До коментар #17 от "Фрон":

    Не на Руската мафия, Боко е баш комуняга.
  • 31 Навалний

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "Орхан Памук":

    Не може да си такъв мръсен доносник!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Георги v.

    7 11 Отговор
    При този единственото водещо е омразата към Доган. Целувал му е някои части от тялото, но след това нещо се е объркало и са го изхвърлили от ДПС. Сега този изключително прост човек е" голям анализатор" .

    Коментиран от #36

  • 34 КОЙ

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Какви Българи са тия не можаха да се интегрират 200 години.Чантичката и към анадола - там няма да се притесняват и ще бъдат сред свой.
  • 35 Мехмед

    0 14 Отговор
    Простак... Тръгнал да се подмазва на нищо не струващите ганчовци.
    Ето на аплодисменти....всичкото götü boklu му ръкопляска.
    Може ли да сравняваш един имперски народ като турския с тъпото бълXaрско племе?

    Предател!
  • 36 Мехмед

    1 14 Отговор

    До коментар #33 от "Георги v.":

    Тоя не е анализатор а анал-лизатор на българчетата. Не ги ли виждаш по коментарите - от доволни по-доволни.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бай Октай

    1 3 Отговор
    е мъжката секретарка на Радев и неговите началници!
  • 39 Бойко

    1 2 Отговор
    Октай, каква е тази луда ревност от теб? Нали и ти беше секретарка на Доган! За това ли ревнуваш?
  • 40 Го4о

    1 3 Отговор
    Рашков е страхливец! Не смее да се яви като "свидетел" при Гешев, защото ще му сложи прангите, като "защитен свидетел"!!!!