3 Януари, 2022 19:00 7 475 129

Колко опасни са ваксините: твърдения и факти

  • ваксина-
  • пандемия-
  • омикрон-
  • коронавирус

Твърденията за милиони случаи на странични явления, или дори за "масова смърт" в резултат на ваксинирането не се потвърждават и са напълно безпочвени

Колко опасни са ваксините: твърдения и факти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Една година след началото на имунизациите в Германия противници на ваксините тръбят в социалните мрежи, че те масово предизвиквали странични ефекти и тежки увреждания. Фактите обаче говорят съвсем друго.

На редица места броят на новозаразените с Омикрон продължава да расте стремглаво, както впрочем и този на ваксиниращите се срещу Ковид - с първа, втора или трета доза от ваксините. В същото време в социалните мрежи някои клеймят ваксинациите и се опитват така да подклаждат страховете на хората. Една година след началото на масовите имунизации във форумите се разпространяват твърдения за това колко опасни били ваксините, както и че имали екстремно много странични ефекти.

Твърдение: "Толкова много вреди - и най-вече смъртни случаи - не е имало при нито една друга имунизация", пише например една потребителка. А друг предрича "масова смърт, причинена от страничните ефекти от ваксинациите". За други пък тя вече е факт: "Милиони хора умират от страничните ефекти", четем в един от форумите в интернет.

Проверка на фактите: Тези твърдения са фалшиви.

Имунизационната кампания започна преди година и досега са поставени над девет милиарда дози. Въпреки огромния брой ваксинирани хора, тежките странични ефекти са много рядко явление.

Дори само заради мащабите на сегашната имунизационна кампания, която няма аналог в историята, можем да очакваме известни странични действия, например заради непоносимост към дадени медикаменти или други алергии. Но и заради това, че човешкият организъм се бори с причинителя на заразата, респективно с препарата. Ваксината се разпознава от имунната ни система като непознат, като нашественик, който предизвиква организма да започне производството на антитела. В този смисъл ваксините срещу Ковид-19 са реактогенни, т.е. по-често карат организма да реагира.

Но тези реакции се превръщат в проблем само ако наистина са тежки или трайни. За тяхното разпознаване, а и в името на надеждността на лекарствата, в много райони на света действат системи за регистрация на възможните странични ефекти от ваксинациите. В Германия например Институтът "Паул Ерлих", който отговаря за сигурността на лекарствените препарати, публикува редовно актуалните данни за съмнителните случаи на странични действия или настъпили усложнения след ваксиниране. Досега тези доклади се изготвяха всеки месец, а занапред ще се публикуват веднъж на два месеца. В последния от тях са обобщени данните от единайсетте месеца, през които в Германия се поставят ваксини срещу коронавирус.

Резултатът: В Германия са регистрирани общо 197 хиляди докладвани случаи със съмнения за странични ефекти и 26 хиляди тежки такива случаи. В абсолютно изражение тези бройки изглеждат високи, но не и ако бъдат съпоставени с броя на поставените дози ваксина. При 123 милиона ваксинации в Германия дотук това означава, че странични действия са се проявили при едва 0,16 на сто от ваксинациите, а тежките случаи са още по-редки - 0,02 процента.

Данните от Германия се покриват с тези в останалите европейски страни: според Европейската агенция по лекарствата ЕМА случаите на проявили се странични ефекти в страните от ЕС и Европейското икономическо пространство (ЕИП) са между 0,1 и 0,32 процента в зависимост от съответния препарат спрямо общия брой на поставените дози.

До първи декември 2021-а година в ЕС и ЕИП са поставени общо 627,5 милиона дози ваксина, а проявилите се странични ефекти са 835 484 на брой, т.е. при 0,13 на сто от случаите.

Извод: Твърденията за милиони случаи на странични явления, или дори за "масова смърт" в резултат на ваксинирането не се потвърждават и са напълно безпочвени. Фактите сочат, че тежките странични ефекти след ваксиниране са изключително рядко явление. Въпреки това в социалните мрежи продължават да се разпространяват фалшиви съобщения за препълнени болници с пациенти с "тежки странични ефекти от ваксините". Така била казала една медицинска сестра от клиниката "Дитрих Бонхьофер" в Нойбранденбург, цитирана в мрежите. От въпросната клиника обаче ясно опровергаха това твърдение.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    208 27 Отговор
    Аз незнам колко са полезни, ама знам че са опасни много хора си отидоха без време, но по опасни са алчноста на измислени доценти професори и мисирки продали се и плашещи хората от сутрин до вечер с медийна помия

    Коментиран от #19, #110, #127

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да питам бе

    127 14 Отговор
    Защо щатският Шойгу,шефа на отбраната им,хем с вакса,хем с бустер,хем як като симитлерски бик и пак взел че "ковидясъл" по Нова година?!

    Коментиран от #119

  • 4 тарикату

    155 22 Отговор
    ако си млад мъж е по-вероятно да умреш от ваксината на модерна, отколкото от ковид. ето ви един факт.

    Коментиран от #89

  • 5 На кантар бях

    41 5 Отговор
    Но се по успокоих! Слава вам Доброжелатели !
  • 6 куку

    78 5 Отговор
    Йосиф Сталин: "Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете. "
  • 7 Бен Гън

    160 13 Отговор
    Колко опасни са ваксините ще стане ясно,след края на тестовия им период а колко предпазват,вече е ясно-ПОЧТИ НИЩО. Благодарение на тях,вируса мутира вече няколко пъти и смея да твърдя,че ако ги нямаше то пандемията отдавна щеше да приключи.
  • 8 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    104 9 Отговор
    ВСЕКИ ДЕН ЕДНИ И СЪЩИ ПРОСТОТИЙ ,КОЙ Е ГЛАМАВ СЕ БОДЕ, КОЙ НЕ ИСКА НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГО УБЕДИ,ЕВРЕИСКАТА МЕДИЯ СИ РАЗКАЗВА ПРОПАГАНДИ
  • 9 ЩОМ НЕ МЖАХА ДА РАЗБЕРАТ

    114 7 Отговор
    ОКЪДЕ ДОЙДЕ ТАЗИ БОЛЕСТ. ЩОМ КРИЯТ ПРОИЗХОДА И НАУЧНО. И СЪЗДАВАТ ВАКСИНИ НА ТЪМНО. ЗНАЧИ ИМА НЕЩО ГНИЛО. ОПИТНИ МИШЛЕТА.

    Коментиран от #17

  • 10 Пич

    134 10 Отговор
    Значи... Те , германците така да успокоявали и концлагеристите някога , като са им казвали , че няма страшно , просто ще ги изкъпят... Но премълчавали , че къпането ще е с отровен газ... Който иска - да им вярва...!!!
  • 11 слушайте фейсбук плоскоземците

    17 60 Отговор
    те знаят най-добре

    Коментиран от #30

  • 12 Майна

    127 11 Отговор
    Създателят на РНК терапиите ,именувани сега като ваксини е ЗАБРАНЕН и дори като цитирам името му трият коментара , защото в НОВОГОДИШНО ИНТЕРВЮ той се позова на Нюрнбергския кодекс и призова за НЕЗАБАВНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТОВА БЕЗУМИЕ С ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ!!! ИМА ЛИ ПО-ГОЛЯМ АВТОРИТЕТ ОТ НЕГО?!

    Коментиран от #60

  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    78 10 Отговор
    А кажете нещо за епидемията от "световъртеж" сред ваксинираните или няма КОЙ да ви даде данните..., а за внезапно споминалите се ваксинирани диабетици, а внезапно умрелите ваксинирани стендаджии???
  • 14 Директно:

    96 7 Отговор
    Deutsche Welle
    информационен портал
    -НЕ ЧЕТА! Най-жалката, лъжлива и пропагандна медия в света!
  • 15 ЕВРО НЮЗ

    64 4 Отговор
    Моло ми W.V. , случайно да знаете кой помогна на над един милион нацисти да избягат и къде, малко преди Червената Армия да влезе в Берлин..??? Кога и от кого са основани ЦРУ и фармацевтичните компании. Кога и от кого е основана организацията.,, ОДЕСА ""
  • 16 Hoho Boho

    67 5 Отговор
    Фактите сочат, че ваксинираните имат отслабен имунитет и последната вълна от новозаразени при тях не е вълна, а цунами.
    Ама това, с имунитета не е проблем. Ще им мине...
  • 17 Закс

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "ЩОМ НЕ МЖАХА ДА РАЗБЕРАТ":

    Ако не си разбрал в това математическо равенство неизвестни няма !!!
  • 18 ха ха

    56 2 Отговор
    Чакай и аз да напиша малко фалшиви новини, заради които спряха достъпа на американски конгресмен в Туатър. Смъртни случаи от 1990 г. насам според ваксината: 18078 - ковид, на далечното второ място е дифтерит с 3151 случая. На пето място е полиомиелит с 1891 случая, дребната шарка има цели 2 случая... Изобщо, всички ваксини (заедно) сложени след 1990-та имат по-малко регистрирани смъртни случаи от ковид ваксините... Американците също имат ваксинационен режим задължителен за децата, което означава, че пракитчески всеки е набоден с поне десетина ваксини... или поне 3 милиарда ваксинации на живите американци в момента. Ковид ваксинациите са към една десета и са гътнали толкова хора... ;)
  • 19 Мрън

    25 59 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Много хора си отидоха , ама ти лично не познаваш никой от тях , дори само по физиономия . Знаеш ги тия неща от бабите пред блока , и от социалните мрежи , където постват същите умници като тебе . За разлика от това вече всеки познава много хора , които си отидоха от болестта .

    Коментиран от #24, #36

  • 20 Госあ

    62 6 Отговор
    Беше съобщено за масова смърт след ваксинация от Норвегия и Швейцария. В Норвегия - две дузини накуп, в Швейцария - една дузина. От Япония съобщават само за отделни смъртни случаи, инфаркти, инсулти, невродегенеративни процеси и анафилактични шокове, само ! И, О, каква изненада, тази информация не идва от Русия и Китай, представете си !

    Коментиран от #29, #99

  • 21 Майна

    71 3 Отговор
    След ВАКСИНАЦИЯТА ,информация от САЩ :,,Главният изпълнителен директор на животозастраховане казва, че смъртните случаи са нараснали с 40% сред хората на възраст 18-64 години! В ПЪТИ УВЕЛИЧАВАНЕ И НА ТЕЖКА ИНВАЛИДНОСТ...Затова бият ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ,насъскват кучета срещу тях ,както в Нидерландия, както вчера биха и в Германия!!!!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ХАХАХАХАХАХАХ

    77 4 Отговор
    Е колко да са опасни? Даже в Австралия откриха фонд за обезщетяване на поразените от страничните ефекти на ВАКСИНИТЕ! За няколко дни исканията са 19000! А при нас кой и как ще обезщетява разболелите се от ВАКСИНИТЕ???? ПАК ЛИ АЗ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ЧУЖДИ СМЕТКИ???? НА ФАЙЗЕР МОДЕРНА И СИЕ????

    Коментиран от #25

  • 24 ХАХАХАХАХАХАХАХ

    62 11 Отговор

    До коментар #19 от "Мрън":

    ТИ АКО СЛУШАШ БАБИЧКИТЕ НИЕ ЧЕТЕМ НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ОФИЦИАЛНИ СЪОБЩЕНИЯ!!! ШВЕДИТЕ КАЗАХА ЧЕ 90% ОТ МЕХАНИЗМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА СЕ УНИЩОЖАВА ОТ иРНК ВАКСИНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Кака Мара

    8 26 Отговор

    До коментар #23 от "ХАХАХАХАХАХАХ":

    Първо започни да плащаш данъци, после обяснявай какво плащаш.

    Коментиран от #33, #49

  • 26 Дали?

    8 16 Отговор

    До коментар #24 от "ХАХАХАХАХАХАХАХ":

    Къде го пише това - източник, автор, сайт?

    Коментиран от #40, #51, #64, #98

  • 27 Аз си поръчах кит за редакция на Генома

    4 6 Отговор
    От - the-odin...../diy-crispr-kit и почвам да правя вируси да ловят депотати

    Коментиран от #32, #42

  • 28 В САЩ

    56 5 Отговор
    Ваксинираните спортисти умират като мухи. Официалната статистика е 6000% не съм объркал 6000% увеличаване на смъртността при ваксинация.

    Коментиран от #31

  • 29 Лъжеш

    17 64 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Защо пишете глупости и манипулирате хората? Колко милиарда ваксинирани има? Да не измря половината свят? Или викаш - ние сме най-умните, ще останем след пандемията само ние, македонците и африканците? Хахахах. Спрете да гледате Цанов и Киро брейка

    Коментиран от #43, #56

  • 30 Загасете телевизора

    50 3 Отговор

    До коментар #11 от "слушайте фейсбук плоскоземците":

    Сигурен съм, че тези, с телевизор вместо мозък, ако от телевизора им кажат, че земята е плоска ще повярват веднага.
  • 31 Лъжеш

    1 17 Отговор

    До коментар #28 от "В САЩ":

    Виж коментар 29

    Коментиран от #34

  • 32 В Один компания само 169 долара и

    1 8 Отговор

    До коментар #27 от "Аз си поръчах кит за редакция на Генома":

    И ПОЧВАТЕ ВОЙНАТА СРЕЩУ ХОРАТА
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ХАХАХАХАХ

    8 2 Отговор

    До коментар #31 от "Лъжеш":

    Лъже майка ти че баща ти може.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Аз от болестта не познавам починали,

    54 6 Отговор

    До коментар #19 от "Мрън":

    Познавам починали от инсулт, инфаркт катастрофи, писани от ковид, виж от починали малко след ваксинация познавам лично трима.
  • 37 Пипи

    77 3 Отговор
    Днес си замина колега , цяла седмица го водят болничен с ковид ,днес починал от инфаркт, щото е тройно набоден.Друг колега на 29г се набоде с Астрата и три пъти влиза в болница от сърце. Толкоз за вашите отрови и ползите от тях.
  • 38 ЕЙЙЙЙЙ

    17 11 Отговор
    НЕ Е Пфайзер, а ФАЙЗЕР!!!! Вие Филипс ПХилипс ли го четете?Ама неграмотни соросни мухи джурналя!
  • 39 Варненец

    19 5 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Споко. вероятността да го хванат, след като не са набодени е нулева, а ти не пиши с чужд ник, прозираш.
  • 40 Варненец

    30 5 Отговор

    До коментар #26 от "Дали?":

    Ти очакваш някой да ти позволи да напишеш нещо срещу ваксите??? Явно си доста наивен, навремето някой дали е писал, какво пускат в баните на Аушвиц?
  • 41 Статист

    26 8 Отговор
    Аз познавам 283 ма ваксинирани. Познавах. Всички загинаха. Един след първа доза, 82-ма след втора доза и 200 след третата доза. Няма спасение другари, ваксините убиват 100%....Но аз не знам защо си ги сложиха, тъй като няма КОВИД-19...

    Коментиран от #79

  • 42 И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА ГО ПОРЪЧА

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Аз си поръчах кит за редакция на Генома":

    the-odin.com/diy-crispr-kit И ЩЕ ПРАВИМ ВИРУСИ И ПРОТИВООТРОВАТА НЯМА ДА Я ДАВАМЕ ДОКАТО ГЕЮВЕТЕ НЕ ИЗМРАТ

    Коментиран от #47

  • 43 Варненец

    40 1 Отговор

    До коментар #29 от "Лъжеш":

    Африканците вече нямат пандемия, даже и епидемия нямат. Я питай англичаните, нидерландците и още едни такива, набодени.

    Коментиран от #59

  • 44 🗣🗣🗣🗣🗣🗣🗣🗣🗣🗣

    1 5 Отговор
    😷😷😷😷😷🤒🤒🤒🤒🤒🤒💀💀💀💀
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ТЕ ГЕЮВЕТЕ НЕ СА ЛИ СПИНОЗНИТЕ

    14 1 Отговор

    До коментар #42 от "И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА ГО ПОРЪЧА":

    ДЕТО МРАТ БЕЗ ПРИДРУЖДАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - ЕДИН ДОКТОР ГО КАЗА
  • 48 Хм Хм

    12 41 Отговор
    В офиса ни около 160 души са ваксинирани и "О, чудо!" - нищо им няма. В медицинския център, който обгрижва фирмата 80% са ваксинирани и не мога да повярвам - всички са здрави. Лошото е, че имало някакъв графен ли, 5G, ДНК модулатор ли, абе нещо, което се активира след около 80 години и ставало лошо. Не ставало бързо, защото умните веднага ще разберат конспирацията. Така каза жената на снабдителя.

    Коментиран от #52, #67

  • 49 ХАХАХАХАХАХА

    10 4 Отговор

    До коментар #25 от "Кака Мара":

    Плащам данъци в пъти повече от теб и също така плащам заплати на нещастници като теб, които не са подлоги на унгарското еврейче, а обикновени неможачи.
  • 50 Ама,

    22 2 Отговор
    Можете ли да смятате, уважаеми dw?Какво значи "само" 0,02% тежки случаи след ваксина от 100 000човека например! 20 тежки случая! Най-вероятно тромбози с инфаркт и смърт! На един милион стават 200 смъртни случая! Можете ли да смятате! За 2 милиона са 400 човека! Тромбози, инфаркти и инсулти! Смърт и парализа! Това е "само" 0.02 %...

    Коментиран от #58

  • 51 ХАХАХАХАХАХ

    15 2 Отговор

    До коментар #26 от "Дали?":

    За всеки неолибераст индивидуални, високо платени консултации, щото при вас, нали, всичко е за пари, и то за много пари!!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Интелектуалец

    38 4 Отговор
    Цитирам само част от публикацията: "... човешкият организъм се бори с причинителя на заразата, респективно с препарата. Ваксината се разпознава от имунната ни система като непознат, като нашественик, който предизвиква организма да започне производството на антитела."..... ТОВА НЕ Е ВЯРНО. ПОВТАРЯМ ТОВА НЕ Е ВЯРНО. Имунната система се бори срещу собствените си клетки защото те създават патогена за който имунната система създава антитела. Във ваксината няма вирус а има информация която заповядва на клетките да създадат врага /част от него / и имунната система създава антитела против врага но врагът е създаден от собствените ви клетки. При Файзер и Модерна ви вкарват днк команда. Астра Зенека и Янсен правят същото като за "път на информация" / команда / към клетките ползват адвновирус от шимпанзе. Тези ваксини нямат нищо общо с онези истинските ваксини.

    Коментиран от #54, #69

  • 54 Варненец

    35 4 Отговор

    До коментар #53 от "Интелектуалец":

    Истината е, да се бяха далеч от тези препарати. Опасни и смъртоносни са.
  • 55 Плашимир

    28 2 Отговор
    Прегледах набързо какво аджеба е РНК и как си взаимодейства с ДНК. И познайте дали не се уплаших от препаратитииии.
  • 56 Госあ

    25 1 Отговор

    До коментар #29 от "Лъжеш":

    Ко ? Не, не лъжа. От всички поставени ваксини, най много са китайските класически деактивирани, следва векторната Астра Зенека, а напоследък и индийската класическа деактивирана ваксина допълва тази бройка. Така че, хайде ако обичате не слагайте експерименталните рнкови препарати под общ знаменател с ваксините. Случаите за които писах са от файзер и модерна.
  • 57 Д-р Менгеле

    44 2 Отговор
    Ваксини няма!!! Това са експериментални течности !🇮🇱🇱🇷
  • 58 МДАА

    27 1 Отговор

    До коментар #50 от "Ама,":

    Това е за сега...А увреждането на ДНК и механизма за възстановяване на имунитета не го смятат. Който се интересува може да провери колко са се увеличили раковите заболявания, именно, поради липсата на имунитет(СПИН).
  • 59 Госあ

    34 1 Отговор

    До коментар #43 от "Варненец":

    Най интересното за англичаните е, че 2020 година общата смъртност за Англия е надвишила средната за последните няколко години преди това с 14,1 %. През 2021 година след великата ваксинация, това число е 15,6% . Навярно ще да е от това че няма поставен пети бустер.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Лерин

    6 1 Отговор
    ufobg. Com
    Забранените видео клипове
  • 62 Виж там

    8 1 Отговор
    Уфобг.ком
    Изписано на латиница ufo и bg e една дума.
    След това в менюто намерете забранените видео клипове и нека всек сам си прецени. Успех
  • 63 Виж там

    8 0 Отговор
    Изписано на латиница ufo и bg e една дума, след това com.
    После в менюто намерете забранените видео клипове и нека всек сам си прецени. Успех
  • 64 Hoho Boho

    40 5 Отговор

    До коментар #26 от "Дали?":

    А ти можеш ли да отговориш на въпроса:
    Защо "ваксинираните" държави поставят такива чудовищни рекорди по новозаразени,
    а при останалите - не се наблюдава такова нещо?
    Изводът е - прецаканите ваксинирани са останали без имунитет.
    Или дайте друго обяснение!

    Коментиран от #66

  • 65 МДАА

    32 1 Отговор
    Редакторът на NY Times, на 49 години, умира един ден след изстрела на Moderna
  • 66 Госあ

    16 1 Отговор

    До коментар #64 от "Hoho Boho":

    Зелените сертификати. Това е обяснението.

    Коментиран от #75

  • 67 Ковид-психолог

    23 2 Отговор

    До коментар #48 от "Хм Хм":

    На коя доза сте във въпросния офис и до коя игла смятате да ви дупчат?

    Коментиран от #71

  • 68 Covidlover

    37 2 Отговор
    Щом DW защитава ваксините значи със сигурност са отрова.
  • 69 MRNA&PFE

    21 2 Отговор

    До коментар #53 от "Интелектуалец":

    Другото е, че произведения шипчест протеин е биологично активен и се прикача към различни клетки на различни органи. Имунната система атакува и тези клетки които са "заразени" с шипчест протеин. Възможно е да се получи объркване на собствената ни имунна система и впоследствие да се атакуват клетки към които е бил прикачен този шипчест протеин.
  • 70 Старшинка

    18 1 Отговор
    Дойче Зеле да ви го нобия кочана докрай да ви се накъдрат листата
  • 71 Хм Хм

    14 8 Отговор

    До коментар #67 от "Ковид-психолог":

    Хората са със завършен имунизационен цикъл, т.е. 2 игли. Но това е в София, а всички знаем, че софиянци са тъпи и последни се сещат свалят кофти управление например.

    Коментиран от #73

  • 72 КРА

    26 3 Отговор
    Не знам колко са опасни, защото продажните политици, лекари и журналисти, не ни предоставят каквато и да била достоверна информация, но че са напълно безполезни е повече от сигурно и доказано от живия живот.
  • 73 Ковид-психолог

    30 2 Отговор

    До коментар #71 от "Хм Хм":

    С две игли в "развитите държави" те смятат за "напълно НЕваксиниран". Така че дерзайте умни хора. Дози има колкото ви душа иска.
  • 74 дедо

    6 34 Отговор
    Тва са най-големите глупости,че някой бил умрял от ваксина.мисля че биомасата-олигофренци е към 90%

    Коментиран от #81

  • 75 Hoho Boho

    31 5 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    Зеленият сертификат е върха на айсберга.
    Той позволява на ваксинираните да заразяват останалите,
    но не обяснява защо ваксинираните се заразяват с такава шеметна скорост.
    А най-простото обяснение е, че ваксинираните са с унищожен имунитет.
    Бръсначът на Окам.:))

    Коментиран от #86

  • 76 нннн

    29 1 Отговор
    Опасното на ваксините е, че се налагат брутално, безмилостно, насилствено "доброволно". В здравно отношение има и плюсове, и минуси за тях. Но властта не ти дава право на избор.

    Коментиран от #120

  • 77 Шах

    13 2 Отговор
    Covid ни кара да правим това което тои иска .Краят му няма да ни хареса .
  • 78 Източна ромелия

    16 1 Отговор
    Ами ваксина на 7-10 месеца дали е ефикасна?
  • 79 Hoho Boho

    25 3 Отговор

    До коментар #41 от "Статист":

    Ей, провокаторче, не разпространявай фалшиви новини!
    По-добре се надрусай с още една доза!
    Така или иначе вече си прецакан.
    Има изследвания, че и след шеста доза някои оцеляват...
    Кураж!
  • 80 ТуентинКарантино

    14 0 Отговор
    EMA u VAERS вече са нищо за загрижените за вашето здраве корпоративни медии
  • 81 Е как

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "дедо":

    Ти поставяш под съмнение американската VEARS?

    Коментиран от #82

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Е как

    4 0 Отговор
    Поправка-VAERS

    Коментиран от #84

  • 84 ПА ДАААА

    15 0 Отговор

    До коментар #83 от "Е как":

    И не самият VAERS, а данните, които постъпват в него. Опитаха се да прикрият смъртните случаи, но ентусиасти написаха софт с който извличаха цялата информация и се оказа, че обикновен потребител вижда само 1% от данните. Иначе всичко си е там.
  • 85 Joro

    22 1 Отговор
    Убеждавайте си немците , Дойче веле. Ние не вярваме нито на вас ,нито на другите немски медии ( да се чете е.рейски). Впрочем имаме вече доста познати с усложнения или летален изход след инжектиране на отровите, наречени "ваксини",така че пробвайте да убедите друг народ- българският не е толкова сляпо вярващ на господарите ви.
  • 86 Госあ

    13 2 Отговор

    До коментар #75 от "Hoho Boho":

    Нормално е общия имунитет след ваксинация да отслабне за кратък период от време. Това е учебникарска истина и затова ваксини не се поставят на болен човек. Та в тази връзка, когато навсякъде върлува инфекцията, ваксинацията е безумна и наистина и това има значение. На всичкото отгоре, на ваксинирания не се дават няколко дни болничен да стои вкъщи а на следващия ден е на работа. Това би могло да има отношение. Естествено е, ангажирайки имунитета с някой антиген, известен период от време да е по некомпетентен към други. И тук наистина може да се спекулира за мутациите на шипа, които се явяват като съвсем различен антиген от поставения….не знам… не е много добре да се бият бустери срещу ланския шип през три месеца според мен
  • 87 Имунолог

    4 19 Отговор
    Гани и мангани, като не искате пфайзер, идете в Турция и си сложете инактивираната Турковак. Напълно безопасна ваксина, изпробвана върху кюрди и нито един не е пострадал сериозно.
  • 88 200 000 случая

    13 3 Отговор
    Дори да има 1 случай със страничен ефект, значи ваксината е боклук !
  • 89 Айде бе...?!

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "тарикату":

    Не думай...?!?!
  • 90 ЗЕЛКОВЦИТЕ МНОГО ЯКО НИ ЛЪЖАТ

    22 1 Отговор
    ДОЙЧЕ ЗЕЛКОВЦИ, СТИГА НИ ЛЪГАХТЕ!!!! ОКАЗВА СЕ ,ЧЕ ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ СА МНОГО ОПАСНИ ЗА ТИЯ КОИТО СА СИ ГИ БИЛИ. ОМИКРОН ЗАРАЗЯВА ИМЕНО ТЯХ.Цирка започва да свършва. Хората почнаха да се усещат,че целта още от началото е била друга ,а не да ги спасяват от вирус. Целта е контрол и експеримент как хората ще реагират ако има биологична война и до колко ще търпят ограничения. И ваксините са просто инструмент за началото на други планове.В Южна Африка и Великобритания той ЦИРКУЛИРА ПРЕДИМНО СРЕД ИМУНИЗИРАНИ"
    "Поради ВИСОКИЯ ТЕМП на ЗАРАЗЯВАНЕ НА ИМУНИЗИРАНИТЕ медицински лица в момента се ЗАРАЗЯВАТ МАСОВО."
    ...Това са цитати от коментар на д-р Петър Марков (епидемиолог, преподавател в Лондонското училище по тропическа медицина) във фейсбук относно Омикрон. ЗЕЛКОВЦИ НАПРАВЕТЕ ИНТЕРВЮ С КОРИТАРОВ КАК И ЗАЩО СЕ Е ВЛОШИЛ !!!! ЯКО НИ ЛЪЖЕТЕ!!!!
  • 91 Сесесере

    12 1 Отговор
    ООО МАКРОН НАС НИ ИМАТ ЗА БУДАЛИ БИГ ФАРМА ПЕЧЕЛИ НА ГЪРБА НА ПРОСТИЯ НАРОДЕЦ ХАК ДА НИ СА ХАХАХА
  • 92 Сивата чапла

    15 1 Отговор
    Ама то и французите ядат охлюви, но това означава ли че и аз трябва да ям. ............................... Всеки си има глава на раменете, защо ми налагат нещо, което не искам да правя.
  • 93 Не съм Робот

    20 3 Отговор
    Първа игла, втора игла, бустер, мега бустер , гига бустер ...АБОНАМЕНТЕН ПЛАН
    На печалившите честито
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Сивата чапла

    16 1 Отговор
    А бе ...................... що насила не ни вдигнат заплатите, или насила не ни дадат на децата по една крупна сума, ей тъй, насила! Или да направят майчинството платено поне година, или медиците да имат платена отпуска на всеки три месеца поне по две седмици, и всяка друга натоварена професия. .... Насила да го направят. ......... А иначе насила искат да ни бодат за наше добро казват.Ами не ви искаме доброто, дръжте си го!
  • 96 Кирчо Киртаков

    8 5 Отговор
    Тежките случаи са 0,02 процента, но за тез дето ги хване са 100 процента.
  • 97 Василев

    28 1 Отговор
    Граждани, познавам трима човека, които си заминаха след ваксиниране, светла им памет!
    От някои от вас разбрах, че от ваксинираните не взимали кръв и с перма, като дарители... А това е нещо много страшно! Най- страшното обаче е това, че ни принуждават сами и доброволно да си слагаме въжето на шията.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Роси

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Аз живея в Швейцария, за първи път чувам че тук има рецепти умрели след ваксинация
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 az #Контрапропаганда

    19 1 Отговор
    Не ги наричайте "ваксини", защото не отговарят на понятието за ваксина!
  • 102 БоБоцко

    15 2 Отговор
    Ай ся, както обяснявате на "тъпоъгълните" българи, че са тъпоглави, вървете обяснете на 800те хиляди яли ваксинационното дърво европейци, че те са необходимата жертвена извадка! А след 5 - 6 год. га избият сите скрити шукаритети ваксинационни... Кви ша ги диплите? И на таварищ Гьобелс му е бедна фантазията!
  • 103 Интензивното

    9 0 Отговор
    В медицината този вид боцкане се нарича "инвазия"и всички доктори и сестри завършили преди демокрацията са го учили.Сексът много често също се приема за инвазия,защото страничните ефекти не винаги са предсказуеми и желани.Всяко действие,което предизвиква противодействие е природна реакция.Тези бизнес ковид ваксини нямат нищо общо с истинските ваксини спасили цялото човечество.По онова време учените са работили в интерес на човечеството и не е имало ГМО храни,фарма мафия и търговски болници,но е имало идея да се върви в тази посока за изтребване на болните и стари хора.Скоро ще се усетят,че балъци няма да има за населване на Марс и ще призовават за размножаване.По цял ден мисирките ще правят еротични предавания или как да пратиш детето си в НАСА да стане велик човек и абортът ще бъде забранен.От големи екрани ще ни заливат "прекрасни"марсиански пейзажи на скали и пустини в различни цветове,където ни очаква новото светло бъдеще,но само за ваксинираните
  • 104 Taka si e

    14 1 Отговор
    Първо е редно да дадат инфо за конкретна ваксина, а не за всички на куп. Разделете ги поне на векторни, рнк и обикновени ваксини. Статистикат ви е грешна. И да питам само - колко футболисти получиха инфаркт тази година и колко от тях бяха ваксинирани? С коя ваксина? Колко умряха?
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Плоскоземец

    17 6 Отговор
    Прост Ганьо съм-с две висши образования и специализации. Жената на мой приятел си замина на 50г. веднага след втората игла, без други заболявания. Писаха "внезапна смърт". Братовчед ми си отиде на 39 след първа игла. Буквално за 24часа. Писаха "инфаркт"...

    Коментиран от #121

  • 108 Дядо

    15 1 Отговор
    Само след първото изречения на статията можете да спрете да четете. Дори само да видите логото на DW е достатъчно. Те са източник на фейк нюз и пропаганда.

    Фактите: "Ваксинине" са много опасни и предизвикват широк спектър от увреждания от леки до несъвместими с живота. Имам познати и от двата вида, включително и такива, които казват, че са уж добре и след 3та доза. Проверете в Европейската медицинска агенция, където има статистика. Само от Файзер имаме почти 700 000 докладвани предполагаеми случая, 260 000 от които са сериозни и необратими, в това число и смъртоносни. За съжаление по такъв начин се прикриват умрелите. Но това е предостатъчно отровните субстанции да бъдат забранени. Не забравяйте, че има много случаи недокладвани. Често чувам как хората при нас биват отпращани от лекарите ни с "нищо ти няма". Сайтът с данните е adrreports eu

    Втори източник: Prof. Dr. Arne Burkhardt с колеги изследва тъкан на починали 2 седмици след "ваксинация". Открива, че препаратите пряко са предизвикали смърт и възпаления на тъканите на по-голямата част от аутопсираните 40 човека. Данните се цензурират в пространството, но могат да се намерят. Търсете задълбочено на няколко езика и не приемайте за чиста монета псевдофакти от медии като DW.
  • 109 Биг Большой Идьотукрат

    5 2 Отговор
    Твърдението за недостойни и гнуусни същества развращаващи и манипулиращи населението и "работещи" в ДВеле и подобните му медии е твърдо доказан факт!
  • 110 СМЪРТНОСТТА от ковид до 50г. е НИСКА

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Колко опасен е ковидГрипа:

    За България статистиката по възрастови групи е:

    Възрастова група / Починали / Оздравели

    0 - 19 год. / 0.06% / 99.94%

    20 - 29 год. / 0.12% / 99.88%

    30 - 39 год. / 0.30% / 99.70%

    40 - 49 год. / 0.82% / 99.18%

    50 - 59 год. / 2.10% / 97.90%

    60 - 69 год. / 5.90% / 94.10%

    70 - 79 год. / 12.60% / 87.40%

    80 - 89 год. / 21.00% / 79.00%

    Над 90 год. / 26.20% / 73.80%

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ? И за кого?

    Коментиран от #114

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ааа

    9 3 Отговор
    Доста от бустерираните играчи от Бундеслигата са заразени.Факт.
  • 113 Зелето

    5 1 Отговор
    вече съвсем прокисна и вони
  • 114 Доктор

    4 4 Отговор

    До коментар #110 от "СМЪРТНОСТТА от ковид до 50г. е НИСКА":

    3.4 процента на 1 000 000 са 34 000 млади хора. Това малко ли Ви се вижда?
  • 115 ЕдинОтВсички

    7 2 Отговор
    Фактите говорят съвсем различни неща : Независимо от големия процент ваксинирани - вируса си вилнее! Вижте Германия, Франция , Англия, Нидерландия, ... Дания ! Чак стигат до "lockdown" ! Е!? .... и не познавам хора умрели от вируса, но познавах няколко човека за които срещата със здравната система се оказа летална!
  • 116 Факт

    8 1 Отговор
    Имало едно време едни хора, които се ваксинирали срещу свински грип с ваксината Pandemrix. След години един от страничните ефекти се проявява - нарколепсията (вид сънна болест). Все пак на разположение са стотици милиони опитни зайчета, които имат четири-пет или десет години докато разберат какво се крие в тяхната кутия...
  • 117 Наблюдателен

    8 2 Отговор
    Проблемът е, че на починали наскоро след ваксинация не се прави аутопсия. В противен случай истината ще лъсне със страшна сила.
  • 118 Пешо

    7 2 Отговор
    Не знам колко са опасни - най-вероятно много. Ама се видя че файда няма. В Бълггария 2 хиляди заразени - в Гърция 40 - много хубава работа вършат явно...
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Joro

    8 1 Отговор

    До коментар #76 от "нннн":

    И кои са им плюсовете ,че нещо не се сещам? Да предизвикват мутации или миокардит,инсулт? Плюсове няма . "Ваксините" са създадени според мен още преди да се пусне вирусът . Всичко е предварително подготвено и това определено не е ваксина ,а някаква генна отрова както призна нагло и гордо дори шефът на "Байер".
  • 121 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Плоскоземец":

    Освен че си плоскоземец, си и плоскомозък!!!
  • 122 Колко

    3 0 Отговор
    опасни са ваксините?
    Много. И това не са ваксини.
  • 123 НЕРЕЗ

    0 0 Отговор
    Броя на ваксините не е равен на броя на ваксинираните хора, следователно процента на странични явления е по-голям.....
  • 124 Работа 3

    1 0 Отговор
    Без да чета статии в Интернет където и да се обърна, познати и приятели:
    "Той беше ваксиниран и пак се зарази и сега е болен"...
    Правете си изводите.За повече ИСТИНСКА информация посетете(ако желаете,разбира се)
    brighteon.com
  • 125 Матей

    1 0 Отговор
    Ама разбира се ,че бомбастичните антиваксърски твърдения не са нищо повече от ваксърски тролинг,с цел да иронизират и злепоставят,да унижават и подчиняват.Пропагандата си знае работата,върти,суче и все натам избива,че ваксините за ковид били самото съвършенство и никой да не си помисля нещо друго.Дали е така или не ,бъдещето ще покаже,всеки има глава на раменете и сом трябва да прецени,въз основа на досегашните факти,какво да прави.Натрапват се някои безспорни и доказани факти,напр. че ваксините са безполезни.Някои се ваксаха ,само за да избягнат социалното изключване,ама ядец,напразно станаха опитни мишки.Влязоха и в списъка на меките МАри и ще ги търсят с години за всяка следваща доза,а това е тормоз.Един от страничните ефекти ще е страховата невроза,какво ли ще им се случи в един момент от ваксината.Особено е опасно ако някой ,а това са 90%,е преболедувал неусетно и се вакса.Затова на запад ,въпреки прехвалените им високи проценти и тройни убождания и още повече се разболяват.така че у правителството ,ако е останал и капка разум,би трябвало да оставят хората на бира и ще се разминем с усложнения каквито има при западняците.
  • 126 Адвокат

    3 0 Отговор
    Не знам дали е опасна преценете сами. На едната ми сестра мъжа след втора доза два инсулта, изпратихме го ноември лека му пръст! На другата ми сестра мъжа ѝ се ваксинира, човека е набор 1962, получи пълна импотентност и не си усеща левия крак втори месец, не може да кара човека, едвам ходи. А на нея изтръпва ръката постоянно вече два месеца. Нямам близък да е умрял от ковит, то и недай Боже! Аз го карах леко, имам един приятел лежа с ковитпневмония в пулмологията цяла седмица, ама сега е добре, даже чака дъщеричка да му се роди. А жена му като изкара ковида на крак, веднага забременя. Не знам как е при вас, огледайте се, не вярвайте на медии, камо ли на дойчезеле!
  • 127 Антикомунист

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Много интересно, не знаеш колко са полезни но със сигурност знаеш колко са вредни, по какви критерии бе неукий конспираторе, по критерия на мангъров и малоумния копейкин, БРАВОС.......
  • 128 дидо

    1 0 Отговор
    хахахах само аз знам за 7 умрели след боц.....немало факти хахахаха
  • 129 ......

    1 0 Отговор
    Адвокате, някой като си каже истината, но наистина за усложнения след втората игла, луди сте хохо . Всичко е може би до организъм, а много наши близки починаха от стрес, болести, захарна, нямаха пари, с деца завършващи математическата, бог да ги прости, от диабет поне 5 мои близки починаха, а ги писаха ковид и парите ни казаха, че се превеждат за ковид в институции. Но последните абзаци не мога да потвърдя. Бог да пази младите от стрес, полудяване. В Бг е така. А в ЕЗападни държави българите не искат да ни изслушат. Не вярват на бкпдс явно. Болни сте от друго. Щом лекарите, аптекари.. Да не сме да ни вкарват.. Знае ли се какво ни вкарват. Никой не иска от нашите плизки лекари ваксини. Бягайте в балкана. Нашите са там и не знаят за ковод19. Пасат козите над 80 г но страдат, че момчета с внуци на 19 плюс 20 останаха без майка, на 48 си отиде от захарна, високо кръвно. Пробвайте. На много им няма нищо, а една от деабет страдаше за еьин 3 месеца след първата инжекция, и тя си отиде от диабет, нямаше пари за лекарство, сама бе, на квартира. Много са случаите, добре, че някои не се панират, лошо и с тия затваряния. Никой с никой не си говори. Едно време се чудехме, че немците били студени хора, дойде и в бг, по зле и за обикновените хора стана.