2 Февруари, 2022 14:04 2 612 69

Соня Колтуклиева: Румен Радев е орѝсан да бъде разединител на нацията

  • румен радев-
  • кирил петков-
  • правителство

Вече е обществена тайна на “жълтите павета”, че министрите отказват да откликват на желанията на “цялото президентско войнство” за услуги

Соня Колтуклиева: Румен Радев е орѝсан да бъде разединител на нацията - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Започвам да си мисля, че Румен Радев е орѝсан да бъде разединител на нацията. Навярно, защото е натоварен с неискреност, двуличие и конюнктурни заигравки с обществото.

Ето, и вчерашното му мълчаливо стоене пред мемориала на жертвите на комунизма, предизвика неодобрение и гняв. И от двете страни - и от тези, които почитат жертвите на режима след 9.9.1944 и от тези, които почитат жертвите на режима преди 9.9.1944.

На шестата година от престоя си в президентството, Румен Радев забеляза датата 1 февруари и какво символизира тя в най-новата история на България. И я почѐте, защото вече не му трябват избирателите от БСП, които не я отбелязват. Защото поиска индулгенция за масираните атаки, че не помирява, а противопоставя българите.

Президентът Радев се прибра доволен в каменния бастион на “Ларгото”, а няколко часа по-късно, верен на себе си, стовари юмрук върху Кирил Петков - обвини го в прибързана визита в Северна Македония и го порица за действията му срещу ръководството на “Булгаргаз”. Президентът побърза да приключи престоя си на международното събитие на The Economist Group в софийския хотел Millennium и се измъкна, за да не се засече с влизащия премиер.

На война като на война, е положението.

Вече е обществена тайна на “жълтите павета”, че министрите отказват да откликват на желанията на “цялото президентско войнство” за услуги от страна на изпълнителната власт. Най-напред вицепремиерът Корнелия Нинова, а по-сетне и мнозина други членове на кабинета, вместо да пазят - напротив, те уволняват хората от “президентския списък на недосегаемите”; а с уволнението на областния управител на Хасково, лично засегнаха Румен Радев.

Не е ясно, в този контекст, каква ще бъде съдбата на президентските пешки Стефан Янев и Бойко Рашков - те и без друго са “камък на шия” за правителството - военният министър дава разнопосочни сигнали по конфликтни международни теми, а вътрешният министър е карикатурен образ, който вече има сериозни проблеми с Антикорупционната комисия за произхода на малката си имотна империя.

Президентът Радев и дясната му ръка Николай Копринков безметежно вярваха, че могат да създадат още едно политическо ГМО, след “Продължаваме промяната”, което беше подкрепяно с властовѝ анаболи от цялата държавна машина по места̀ преди изборите през ноември 2021 г.. Сега, по “пътя на коприн(к)ата” няма мед и масло, има бодли и остри камъни. Защото правителството е отрязало държавните “хранителни банки” за президентските хора, а пък щедрите олигарси са се ориентирали правилно кой държи ножа и хляба.

Партия без пари не се прави.

“Нямат 100 шанса, имат 100 дни”

- тази заплаха на президентството, изречена от Илияна Йотова по БНТ, може да се обърне в нещо като: “ нямат власт, властта е у нас”.

Дали ще замирише на импийчмънт по време на войната или задушливият барутен дим само ще разкашля президента Радев - не знам, но генералът-пилот от нападение ще трябва да мине в отбрана - това виждам със сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 65 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 32 Отговор
    Аз във войната Радев --Кирчо няма да участвам.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антигербер

    83 15 Отговор
    прост@ герберска мисирка.

    Коментиран от #10

  • 4 Ламбурди

    72 10 Отговор
    Гладна пъздия се прави оракул. Всичките прогнози на таз фустеса от Бареков до Василев в Белград са в действителност точно обратното.
  • 5 мдаа

    71 15 Отговор
    Помиярка гербаджийска!
  • 6 Бойко

    62 7 Отговор
    За този коментар ще те направя Мата Хари и ще ти дам да бъркаш в шкафа и да ми подреждаш пачките и кюлчетата.
  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 53 Отговор
    Хахаха, ще импийчват ПРЕДАТЕЛЯ КРАДЕВ :)
    И то свои :)

    Коментиран от #55

  • 8 proi4o

    48 6 Отговор
    оня Колтуклиева,bal sam ta u gaza !!!
  • 9 2loop

    55 8 Отговор
    Тия гербери друга фраза знаят ли или толкова им е умствения капацитет и не измислят друга
  • 10 Не е

    18 50 Отговор

    До коментар #3 от "Антигербер":

    Важното каква е , с дали казва истината ! А истината е , че Радев е разединил нацията ! Няма капацитет за друго !

    Коментиран от #15, #17

  • 11 Даа

    52 13 Отговор
    Разединител или обединител, то си пролича на изборите! От едната страна са 66,6 процента от българите, от другата страна са 34 процента, феновете на ДПС и ГЕРБ, барабар с гласовете от Турция!

    Коментиран от #18

  • 12 Село

    52 7 Отговор
    Тъз ми стана ясно от коя кочина е!
  • 13 хихи

    54 7 Отговор
    Тая пак изкочи от кофата за боклук.
  • 14 ФАКТ

    54 7 Отговор
    А МЛЪКНИ МА СМРА--ДЛО! КОЛКО ТИ ПЛАТИ БОРИСОВ И ДО--ГАН ДА ПЛЮЕШ ПО ПРЕЗИДЕНТА? ТИ ЗА ПАРИ, КЮТУК, МАЙКА СИ, БАЩА СИ, ЧЕ И ДЕЦАТА СИ ЩЕ ПРОДАДЕШ! ТРИ ГОДИНИ ТЕ ОСЪДИХА УСЛОВНО, ЗА ТОВА, ЧЕ НА ПАРИТЕ, КОИТО ВУЙЧО ТИ ЦВ. ВАСИЛЕВ ТИ ДАДЕ ОТ КТБ НЕ ПЛАТИ ДАНЪЦИ И ПРЕЗИДЕНТА ЛИ ДА ТЕ ОСЪДИ ЗА ЛЪЖИТЕ И ПОМ..ИИТЕ, КОИТО РЪСИШ ПО НЕГОВ АДРЕС, БЕЗ..СРАМ..НИЦА!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Румен Радев

    19 49 Отговор
    е фатмака, който унищожи спокойният живот на българите, нямаше кражби, отвличания, грабежи, убийства, стоките бяха на прилични цени , хората си позволяваха и почивки,а сега немогат да си покрият разходите от тия безбожни цени ! Всеки човек с морал и достойнство би трябвало да си подаде оставката!
  • 17 Факт

    48 9 Отговор

    До коментар #10 от "Не е":

    Значи според вас Радев трябваше да ни обедини с шкафчета и чекмеджета, с модела Борисов-Доган-Пеевски-Гешев... Тогава сигурно щяхте да го сочите за обединител !

    Коментиран от #35

  • 18 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 33 Отговор

    До коментар #11 от "Даа":

    КРадев няма 66% от гласовете на българите, а от гласовете на гласувалите!
    А от гласовете на българите едва ли има и 20%!
    Недей да лъжеш!

    Коментиран от #31

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ХЕМДЪРТО ХЕМТЪПО

    35 7 Отговор
    ФАКТИте , А ПУБЛИКУВАЙТЕ МНЕНИЯ НА НОРМАЛНИ ХОРА, ТАЗИ И ЗНАЕМ КАПАЦИТЕТА И ПРИСТРАСТИЯТА !!!
  • 21 Възмутен

    32 7 Отговор
    Абе, факти,излагате се! По-добре дайте думата на една чистачка,продавачка, шофьор и т.н. ! Вместо това лансирате тоя пропаднал парцал!

    Коментиран от #22

  • 22 ПО ТОЧНО

    21 6 Отговор

    До коментар #21 от "Възмутен":

    ЗАХАБЕН ПАР ЦАЛ !
  • 23 user

    10 30 Отговор
    Радев трябва да бъде наказан и ще бъде от всички в тази държава. Трябва да се даде урок на подобни случайници-глупаци, че не може със заучени фрази, популизъм, демагогия. манипулации да влизаш в политиката и да разделяш по този начин обществото. Никой президнет не си е позволявал да с популизма си по този начин да руши институциите и да посяга към тях - изпълнителна власт, съдебна и президентска. Радев за 5 години ни докара политическа криза, омраза между всеки и всичко от които няма да можем с години да се отървем. В най-голямата пандемия тръгна да разделя обществото с празни приказки, кухи хубави фрази, популизъм и в резултат загинаха и ще загинат над 50 000 българи. Това е позорно време в най-новата ни история от поредния национален предател!
  • 24 Жълтото паве

    28 5 Отговор
    Орисан е да,като има орисници,като въпросната дрисница! 😅

    Коментиран от #43

  • 25 Само питам

    12 16 Отговор
    Е, кацна ли на нашта, Радев?Видя ли си идиотчетата, на които ти си политически баща, заедно с политическата им майка Херо Мустафа?!
  • 26 Българка

    24 9 Отговор
    България има смел и най достойния Президент Р Радев е от народа и с народа Тои показа мутрите нямат място за обединение с него и България и българският народ ще живеем спокойно и да не се страхува е от мутрите Знам възмездие има дано да го дочакаме
  • 27 Таз грязната лае

    22 6 Отговор
    като за последно, буцата май не отпуска вече пари за мисирки.
  • 28 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    19 7 Отговор
    Не смятам да чета мисловните дриSSни на Боковата лизачка...
  • 29 Мисирка

    21 5 Отговор
    Гербаджийска мъстия. Как са дебнели някой да изтърси и една дума, за да почнат да лаят в купом. А защо не си спомняте думите на президента, че ще бъде критичен към всяко правителство, когато забележи грешките им. Петков в под напрежение и при толкова заложени капани от Герб ще има много пропуски, но това не означава че трябва да отгиваря толкова емоционално. Твърде горещ е този картоф за българите, за това трябва малко повече да мисли преди да говори. Време е да слезе от облаците и с отворени очи да види реалността.
  • 30 паулина

    11 24 Отговор
    Соня Колтуклиева е най-точна за това ,което пише. Подкрепям я на 100 % .Нещата са точно така, както ги е написала.Народа не вижда и не чува ли какво става. Новото правителство не е направило абсолютно нищо до тук, но дълг от нови 7 милиарда изтегли.Просто Киро ще си остане прост Киро.назначен от юмрука на разеденителят на нацията. Питам, защо никой ,освен Соня не подхваща темата за 19 и повече имоти на Рашков, от скъпи-поскъпи откъде са и как са придобити. Оставете мантрата за това,че Рашковица е нотариус и печели.Ами Спецов, сам призна по БТВ, че е продал фирма с дългове за 2 милиона на бедняк, само че, бедняка сам дошъл да го моли да му я продаде.Къде сте журналисти, ровете,питайте.
  • 31 Саса

    15 4 Отговор

    До коментар #18 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Скрий се някой си? Ти да не би да вярваш, че България има 6,7 милиона избиратели, при население от 6,5 милиона души? Барабар с лицата под 18 години? Истински брой гласоподаватели макс 5,5 милиона избиратели... При гласували 3,5 милиона, това е рекордно висока избирателна активност, това е истината...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Не бе

    7 13 Отговор

    До коментар #15 от "Антигербер":

    Капацитет в главътъ , нямате селяндурите , които довлякохте канадците , които ви поздравиха цялата рода не , ДВМ
  • 34 Българка

    23 8 Отговор
    Сончето злорадо се опитва да внесе разкол между правителството и президента. Това че Радев е казал мнението си относно визитата в РСМ на Петков и становище, което не е различно по енергийния въпрос, не означава разединяване на подръжниците на президента и на управляващите. Радвам се, че Радев винаги е на страната на мнозинството българи
  • 35 Не господине

    10 16 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    Радев трябваше да е независим ! Президентът на всички българи ! Ако мислите , че е такъв , най вероятно живеете в друга държава ! Или по лошото - в измислена реалност !!!

    Коментиран от #44

  • 36 Хахаха

    17 5 Отговор
    Тоя бабишкер осъдена преди година за мошеничество от СГС, тръгнала морал да раздава. Морал грозен, крив, гепирастиращ, излишен като нея. Впрочем фамилията и точно това означава - излишен, пречещ
  • 37 НЯКОЙ

    15 5 Отговор
    Хиените нападат, но ще си останат гладни и изпосталели!
  • 38 Палачинка в космоса

    5 2 Отговор
    За тези ,който не знаят всички медии участват в "ню лърлд тръст" и използват протокол за не фалшиви новини. А това дали да излезе един материал трябва да отговаря на определени изисквания не определяни от автора. И после се чудим петата колона какви ги върши. Абе ,както се казва ... "Да ни е честита свободата на словото!"
  • 39 Я глей

    16 4 Отговор
    Тая КУРклатиева пак се изтропала на метеното...
  • 40 Тома

    16 5 Отговор
    Кака соня в зайчарника на Банкя са я возили на трудовашка количка и много и е харесало
  • 41 Севда

    13 5 Отговор
    Сонче идвай за сребърниците (хонорара) щото излизам, бойеко ме вика спешно!!!!
  • 42 Лесно е

    3 9 Отговор
    Нее, за съжаление руснаците натиснах Радев.
  • 43 Мутрите вън!

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Жълтото паве":

    Не си виждал истинска орисница. 😄
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Просто човек

    8 2 Отговор
    Мръсна душа, мръсна уста...
  • 47 Мнение

    4 2 Отговор
    Даже лампата пред президентството е няколко пъти по- скъпа от тази пред министерския съвет.
  • 48 Бахчеванджия

    6 3 Отговор
    А ти си орисана да си колтучиш доматите.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ха ха ха

    6 5 Отговор
    Какво удоволствие е значи , да четеш как някякви комуноидни последователчета на киролъжливото и руменфърчилото , се напъват да лаят и квичат на воля ...

    Коментиран от #53

  • 52 Псевдо, фейк, плява

    2 2 Отговор
    СОЛО. Когато е лично и сеирджийско мнение, го публикуват, но изявата е от добре позната персона, а какъв недостатък има? А какво е периодично и при това за пари, да даваш мнение угодно за определен "кръг" лица, независимо от това че, примерно 50% го игнорират с омерзение. Ако е "СОЛО" и оригинално е престижно, а когато се "чува от общият хор" на известни "иерихонски тръби" е по добре да се спазват поговорката: "Умно куче, на голяма сватба, не лае". Но за това е казано, че трябва, УМ, со..ня ко..ва!
  • 53 Значи?

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Ха ха ха":

    Како значи? Да ти имам "изказа".
  • 54 Браво Соня

    6 9 Отговор
    Ами Сончето и този път е права за това което е написала , просто и фактически необоримо .
  • 55 лапни

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    празната му торбичка....
  • 56 ДФФДФ

    4 0 Отговор
    ТЕЯ ОТ ФА К ТИ И ЗА 5ЛВ ЩЕ ДАДЪТ ТРИБУНА НА ВСЕКИ
    ПРОДАЖНИЦИ
  • 57 БгТопИдиот

    0 0 Отговор
    Сонче този е ТИТАН в сравнение с П а с ТИР кин.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ПП ГРУБ

    2 1 Отговор
    Пак се изкалтукли демек изака. То само това можеш.
  • 60 Нане

    1 1 Отговор
    от целия пасквил на тази некъдрна дама струй герберастка злоба
  • 61 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Проститутката си е такава независимо какъв е обществения строй.

    Коментиран от #66

  • 62 БЕСЕН Е БОЙКО ЧЕ ПУТИН Е В КИТАЙ

    0 0 Отговор
    А ТОЙ ЯДЕ Л.... РАДЕВИ !
  • 63 МНОГО МИЛИЦИОНЕРИ СИ СПОМНЯТ

    2 0 Отговор
    ЗА РОМАНА СИ С КОЛТУШКА !
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ГЛЕЙ СИГА

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Павел пенев":

    ПО ДОБРЕ ОТ РОГОНОСЕЦ ТА ДОРИ И ПИЛОТИН
  • 67 НЯМА ИЗБОР

    1 0 Отговор
    СОНЧЕ ГЛЕЙ СИГА ПИНГВИНА ОБЕЩА НА МНОГО ХОРА РАЗНИ НЕЩА И СЕГА НЯМА МЪРДАНЕ ВИЖДАЛА ЛИ СИ ГЛИСТ НА БУЦА КАК СЕ ПЪНЕ Е ТЕ ТОВА Е / АДЕ РАДЕВЧЕТАТА ГАЗ НА КЛАВИАТУРАТА /

    Коментиран от #68

  • 68 ИМА ОЩЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "НЯМА ИЗБОР":

    А ПЪК КИРО ОБЕЩА ДРУГО НА ДРУГИ И СИГА КОЙТО СВАРИ / ЮРУШ НА НАЗНАЧЕНИЯТА
  • 69 ПРЕДЛАГАМ

    0 0 Отговор
    СТИГА СМЕ СЕ ДЪРЛИЛИ ДАЙТЕ ДА ГЛЕДАМЕ НОВИЯ ФИЛМ / БАНДАТА НА ОБЛИТЕ ПИНГВИНИ СРЕЩУ ТАЯ НА ГЛАДНИТЕ ПЕЛИКАНИ / ЗАЛАГАМ НА ПЕЛИКАНИТЕ ГЛАДНИ СА